Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Érettségi-távoktatás

eznemvoltmég?
Létrehozva: 2012. július 19. 13:10

Sziasztok!

 

Érettségit szeretnék, gyerekek, és munka mellett, felnőtt fejjel.

 

Kinéztem a távoktatást, a kérdésem az lenne, mennyire nehéz így ?

 

Nem kell bejárni, csak negyed évente házi dolgozat, félévente vizsgák.

Gimnáziumi tankönyvekből és segédletekből illetve a tanárokkal emilezve lehet tanulni.

 

Tapasztalatokat várnék, aki esetleg oda járt vagy jár, miért jó, vagy sem, illetve hogy mennyire teljesítmény-orientált egy ilyen suli, elnézőbbek-e a tanárok esetleg, mint a nappali tagozatos kamaszokkal ?

 

 

Fikázás, kioktatás nem érdekel, azokra nem fogok reagálni.

Köszi.

  1. 2015. május 21. 22:2012.

    Én szerencsére már két éve belülről látom a "távoktatás szerű" képzést.
    ITT: -->

    előzmény:
    eznemvoltmég? (1)
    2012-07-19  13:10
  2. 2012. július 19. 15:1311.

    na, hat akkor az angol mar menni fog! :-)

     

    fogalmam sincs, nem vagyok nagy matekos. magantanulokent, am normal gimiben erettsegiztem. volt, amit magamtol megertettem, volt, amihez sok, söt, rengeteg magyarazat kellett. 

     

    hogy mennyire elnezöek... nem tudom. azt sejditem, hoyg sokan azert mennek oda, mert erettsegit szeretnenek, tovabbtanulni viszont nem. ebben az esetben (gondolom) megertöbbek. azokat persze nyilvan hajtjak, akik utana felveteliznenek.

     

    a 18 ev kihagyas sok, de az alapelvaras valoszinüleg nem differencial ebböl a szempontbol (hogy az milyen magas... ld. elözö bekezdes). ahhoz, hogy atmenj, ezt mindenkepp teljesitened kell. lehet, hoyg ez lejjebb van, mint egyebkent, de abbol nem fognak engedni. (ami nem is baj, legyen erteke is annak, amit csinalsz ;-)))

     

     

    szerintem klassz, hoyg tanulni akarsz, okos, hoyg ilyen reszletesen vegiggondolod, realisan felmered a követelmenyeket, sajat lehetseges teljesitmenyedet, kürülmenyeidet! okos! :-)

     

     

    (ha mindendeminden együtt van, beleetve a nagyon komoly ferji segitseget haztartasban es gyerekgondozasban),  az egyszal matek ne riasszon vissza. segitseget kerni mindig lehet! :-)

    előzmény:
    eznemvoltmég? (8)
    2012-07-19  14:19
  3. 2012. július 19. 14:4010.
    Én most leszek harmadikos, a Budakalászi alapítványi gimibe járok.Itt 11000 forint az éves tandíj, elvileg kedd-csütörtök délután 14-20-ig van oktatás, háromhavonta kisvizsgák.Én egy csomószor nem mentem kétszer, és volt hogy csak három órát voltam, mert én is dolgozom mellette, ha sikerülnek a negyedéveseid, nem szól a kutya se ha nem mész.De jobban meg lehet érteni(főleg a matekot) ha ott vagy, és kevesebbet kell tanulni mert érdekesek az órák, és megjegyzed.A tanárok jó fejek nagyon Augusztusban van a beiratkozás. A suli a Kilencedik kerületben a József Attilán található, Ecseri úti metrótól 181 busz, 5 percre.Ha érdekel, írj, és eligazítalak a továbbiakban.
    előzmény:
    eznemvoltmég? (1)
    2012-07-19  13:10
  4. 2012. július 19. 14:309.
    Nem tudom, most a felnőt oktatás mennyire elnéző. De az biztos, hogy az érettségin produkálni kell. Nem a tanárokon múlik a jegyed, hanem amit megcsináltál. Javítókulccsal javítanak-és még egy másik tanár is ellenőrzi. Viszont az érettségihez vezető úton sokkal elnézőbbek egy esti, levelező vagy távoktatás során. Így az évközbeni kisvizsgák sikeresebben tehetők le. Amúgy szerintem érettségin nem buktatnak, annak nagyobb a valószínűsége, hogy nem engedik a vizsgára aki nem felkészült. Érdemes lenne szétnézned a munkaügyi központban, mert szoktak érettségire is támogatást adni. Akkor nem kéne fizetned érte, hanem ingyensen járhatnál. Az biztos, hogy munka mellett és család mellett nehezebb a tanulásra öszpontosítani- de nem lehetettlen!
    előzmény:
    eznemvoltmég? (8)
    2012-07-19  14:19
  5. 2012. július 19. 14:198.

    gondolkoztam ezen is.

     

    Jelenleg épp angol tanfolyamra járok, a nyelvi alapjaim már megvannak.

     

    A matekot pedig lehetetlen pusztán a tutorok segítségével, mailezve otthon önszorgalomból tanulni ?

     

    Na, meg a kérdés: A tanárok mennyire elnézőek, hogy 'görbüljön' az a jegy a vizsgán.

     

    Figyelembe veszik-e hogy felnőtt fejjel, 18 év kihagyás után munka és gyerekek mellett már nem biztos, hogy az ember tudja teljesíteni a fiataloknak felállított követelményeket- esetleg hiába az igyekezet ?

    előzmény:
    semiramis (7)
    2012-07-19  14:10
  6. 2012. július 19. 14:107.
    az nem lehet megoldas, hogy ebböl a kettöböl segitseget (maganorakat) kersz a helyi esti gimi tanaraitol? vagy gyesen levö közepiskolai tanartol? söt, uram bocsa' egy föiskolastol? meg cserekereskedelemmel is lehet, ha te olyan szolgaltatast tudsz nyujtani (szakmailag vagy maganuton), amire neki van szüksege ;-)
    előzmény:
    eznemvoltmég? (6)
    2012-07-19  13:48
  7. 2012. július 19. 13:486.

    köszi, igen, ezt a honlapjukon is olvastam, hogy a matek-idegennyelv az, amihez általában tanár is kell.

     

    Így kissé elbizonytalanodtam, mert nem tudok hetente feljárni Pestre, de az sem fér bele, hogy itthon heti 2 délután a suliban üljek. :-S

     

    Amit 'be kell seggelni' - azokkal a tárgyakkal nem volt gondom.

    előzmény:
    Karikázó (5)
    2012-07-19  13:35
  8. 2012. július 19. 13:355.

    Nem ilyenben, a teljes távoktatás meredekebb, de félig távoktatásban, digitális középiskolában tanítottam kicsit.

     

    Nagyon szűk az a réteg, akinek nincs felnőttként érettségije, és mégis ezzel a kevés tanári segítséggel sikeres tud lenni középiskolában ( de volt ilyen az osztályban). A legnagyobb nehézséget - ha egyébként nincsenek gondjaid alapvető kompetenciákkal, olvasás, számolás, stb. alapok, és megtanultál korábban önállóan jól tanulni - a matek és az idegen nyelv jelenti. Ezeket tanári segítség nélkül megtanulni  nagyon nehéz. De van, akinek megy, ez egy vékony réteg, aki egyébként akár már nyelvvizsgát is szerzett, nagyon biztos alapokkal rendelkezik matekból is, és akár innen-onnan össze is szedte már a középiskolai matektudás egy jó részét. Vagy nagyon jó alapok mellé kifejezetten okosnak kell lenni ahhoz, hogy szinte segítség nélkül sikerüljön megtanulni. Sokat segít, ha nagyon jó a digitális tananyag hozzá (esetünkben ez sajnos nem volt meg).

     

    Azok voltak a legmegbízhatóbban sikeresek egyébként a tanítványaim közül, akik normál esti gimin (heti két délután/este) rendesen bejárva végigcsinálták mind a négy évet. Ők szinte mind gond nélkül érettségiztek.

    előzmény:
    eznemvoltmég? (1)
    2012-07-19  13:10
  9. 2012. július 19. 13:344.

    Csak szakmám (3 éves szakközép, érettségi nélkül) van, amivel eddig is és ezután is lesz munkám.

     

    Most valahogy rám jött a 'tanulhatnék' , a piti tanfolyamokkal nem sokra megy az ember, ha már pénzembe-energiámba kerül, akkor legyen értelme a dolognak.

     

    Ahol élek, csak esti érettségi van, ez munkám/család miatt kilőve.

    Ezért a távoktatás.

     

    előzmény:
    beliza (2)
    2012-07-19  13:29
  10. 2012. július 19. 13:343.

    hivd fel öket, kerj egy tanacsadasi talalkozast, ird fel es beszeld meg az összes teged erdeklö temat. ezen felül kerd, hoyg adjanak neked kontaktszemelyt, akinel tovabb informalodhatsz. ha nincs nekik ilyen, akkor kerd, hogy szervezzenek (volt diakokat kell megkerniük).

     

    könnyü biztosan nem lesz gyerekek es munka mellett. vasakarat es a csalad maximalis tamogatasa kell hozza (mint minden ilyen körülmenyek közti kepzeshez). 

     

    mindenesetre klassz elhatarozas! :-) 

    előzmény:
    eznemvoltmég? (1)
    2012-07-19  13:10
  11. 2012. július 19. 13:292.

    Szia!

    Saját tapasztalatom nincs!  Az egyik ismerősöm járt estire. Azt mondta sokkal elnézőbbek, ha nem mész be egy órára nem szólnak vagy ha késve essel be. Az érettségit ugy csinlták hogy mindenkinek meg legyen a 2-e.

     

    A távoktatásról nem tudok semmit mondeni, de  a személyes véleményem az h csak akkor válaldbe ha tudsz egyedül tanuni, és tényleg le ülsz. Én olyan tipus vagyok akinek kell h bejárjak, mert ugy tanulok.

     

    A középsuliból nincs meg egy éved se? általába a 9-10 egybe szokták leadni 11 , 12 meg érettségire koncentrálnak!

Címlap

top