Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

A női vezető (sőför)

eking
Létrehozva: 2004. március 20. 18:41
Miért gondolják a nők, hogy rosszabul vezetnek mint a férfiak, miért van csak jogosítványuk, de autóba nem mernek ülni?
  1. Torolt_felhasznalo_182169
    Torolt_felhasznalo_182169
    2004. szeptember 16. 14:18162.
    Egy asszony rántottát készít reggelire a férjének. A férj hirtelen beront a konyhába.
    "Óvatosan! VIGYÁZZ! Egy kicsivel több vajat tegyél bele. JAJJ! Túl sokat sütsz egyszerre.
    TÚL SOKAT! Fordítsd meg! FORDÍTST MEG AZONNAL! Több vaj kell! Jajj! JAJJ, mi lesz most?! TÖBB VAJAT! ODAÉG! Óvatosan. . . VIGYÁZZ! Azt mondtam, ÓVATOSAN! SOHA nem hallgatsz rám, ha főzöl. Soha! Fordítsd meg! Gyerünk! Normális vagy? ELMENT AZ ESZED? Ne felejtst el megsózni. Mindig elfelejted megsózni! Sózd! SÓZD MEG! SÓZD MÁR!"
    Az asszony értetlenül bámul rá. "Mi a franc van veled? Azt hiszed nem vagyok képes megsütni egy rántottát?"
    A férj nyugodtan válaszol: "Csak meg akartam mutatni, milyen érzés, amikor vezetek. "
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_512660 (161)
     
  2. Torolt_felhasznalo_512660
    Torolt_felhasznalo_512660
    2004. március 28. 13:17161.
    Most olvastam:-))

    http://index. hu/velvet/ciki/nokvolan0326/
    Biztonságosabb, ha az asszony vezet
    Egy tanulmány szerint a nők kevesebb balesetet okoznak
    előzmény:
    acelia (160)
     
  3. 2004. március 28. 12:59160.
    Sztem mi nem fogunk egymásnak ellentmondani, ezekben sajnos igazad van.
    A "vagány", határokat nem ismerő sofőrők többsége férfi.
    előzmény:
    stühmer (159)
     
  4. 2004. március 28. 12:49159.
    A halálos közúti baleseteket a legritkábban követik el a hivatásosok.
    Inkább a 200 lóerő fölötti járgányokban ülő, kissé túlzottan "önmegvalósító" fiatalemberek, akik remekül manővereznek, csak nem biztos hogy emlékeznek a fizika egyik fontos tételére: a féktávolság és a sebesség igen durván összefügg :-(((
    előzmény:
    acelia (158)
     
  5. 2004. március 28. 12:43158.
    Nem néztem meg, azokat nem figyelem.
    ha azt mondod, így van, elhiszem hogy több halálos balesetet okoznak, de sokkal több ff a hivatásos vezető, ezért automatikusan is több balesetben érintettek.
    előzmény:
    stühmer (157)
     
  6. 2004. március 28. 12:40157.
    Minden kétoldalú.
    Általánosságban tényleg jobban érzik a gépet, de nézd meg a halálos közlekedési baleseteket : nők követik el ??
    előzmény:
    acelia (156)
     
  7. 2004. március 28. 12:23156.
    Most vessetek rám követ, nőtársaim, de elmondom a véleményem a női vezetőkről.
    Természetesen ez általánosítás, van alóla kivétel!!
    De, a női vezető általában túl óvatos, és evvel azt is mondhatnám , bizonytalan.
    Lassú reagálásával ugyanúgy tudja veszélyeztetni a többieket, mint a kapkodó másik.
    Különbséget tennék a megfontolt, dinamikus vezetők , és az erőszakosok között.
    Az én tapasztalatom, ha valaki "akadályozza" a forgalmat, az általában nő, vagy idős , túl "öreg" ember. . . .
    Én nő vagyok, több éves vezetői gyakorlattal napi szinten vezetek, de sztem a ffiak többsége egyszerűen jobban vezet, mint a nők, vagyis biztosabban, határozotabban. Jobban "érzik" az autót.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  8. Torolt_felhasznalo_985569
    Torolt_felhasznalo_985569
    2004. március 28. 12:04155.
    Soha nem bántottam a NŐKET! Lehet, hogy a vadhajtásokat kritizáltam, de a NŐKET nem. Ha egy kicsit jobban figyelne az a sok nő, aki felkapja a vizet, ha valami nőneműt kritika ér, akkor már észrevette volna. Ha a nő NŐ. akkor soha nem bántottam őket. Csak sokan közülük elfeledkeznek arról. . .
    előzmény:
    bezomi (151)
     
  9. 2004. március 28. 11:51154.
    Kedves lillee!
    A topik azért Női vezető, mert ezt az egész nemi kérdést a vezetésben én személy szerint nem szeretem, és a nők ugranak minden hasonlóra. Én is okatok (autóvezetést) és azt gondolom, hogy nem a nemi külömbség a lényeg, hanem a hozzáállás!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_354936 (79)
     
  10. 2004. március 28. 08:55153.
    Az olyan nő, aki belenyugszik abba, hogy nem engedi a férje vezetni, az magára vessen.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_884459 (152)
     
  11. Torolt_felhasznalo_884459
    Torolt_felhasznalo_884459
    2004. március 27. 23:31152.
    Valóban nagyon sok nő megszerzi a jogosítványt, de az autót a férj nem adja oda, kivétel ez alól persze amikor buliból mennek haza, és apuci egy kicsit iszogatott. Az alkalomszerű vezetésekből pedig nem lehet gyorsan rutint szerezni. Amíg Magyarországon éltünk mindig a párom vezetett, hisz neki van nagyobb gyakorlata. Ha esetenként én kerültem a kormánykerékhez csak a veszekedés lett belőle, így nem is nagyon tolongtam a későbbiekben. 3 évvel ezelőtt elkerültünk külföldre ahol autó nélkül mozdulni sem lehet, így megvettem életem első autóját annak minden örömével és bosszúságával. Jelenleg külön autónk van, ha az övével megyünk ő vezet, ha az enyémmel akkor én. Ez alól kivételt képez New York City, mert a párom tájékozódási képessége pocsék, viszont engem mindig riasztott az ottani forgalom, pláne a taxisok ahogy közlekednek. Bátorságomra legyen írva, tavaly én vezettem be amikor a hugomat vittük a JFK-re - amire nagyon büszke vagyok, hogy igenis meg tudtam csinálni.

    Még annyi, hogy szerintem Magyarországon a férfiak megalázónak tartják az anyósülésen ülni és ez is szerepet játszik abban, hogy a nőket nem engedik vezetni.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  12. 2004. március 27. 22:41151.
    ffsovi!: Te mindenhol belekötsz a nőkbe? Már nem tudom hányadiktopicot olvasom, ahol szekírozod a lányokat. . Jól esik, vagy így hevered ki az otthoni elnyomásodat?
    Tudod a férjem szavai jutnak eszembe. . . Már ami a Te megtett egymillió kilómétredet illeti. . . Aztán most nézd meg! Agysérülés stb. . . két hét kóma. . A legrosszab az hogy nem tudja feldolgozni a lelke, hogy vele ilyen előfordulhatott. Bár ezer és ezer igazolás volt, hogy miket rontott el, hogy ő volt a hibás, de ha megkérdezed, most is azt mondja az időjárás volt az oka. . / az hogy 160 és 200 között ment jeges úton, hogy nem volt bekötve. . . stb stb/. Egy audi A6-ossal, ami még alattomosabb dolog.
    Szóval ennyit a TE kis önbizalmadról. Nekem autószerelői bizonyítványom is van, idestova 22 éve vezetek/23/, segítek akinek csak tudok és óvatos , udvarias vagyok, természetesen nehezen tályékozódom, és félek a budapesti mindenhonnanautójön forgalomtól, de egyszerű, nem megyek Budapestre autóval. . .
    Ne bánts már a nőket, látod mindenhol össztűz alá vesznek nem éri meg. inkább csak meséld el férfi szemmel hogy látod, és kész, kár kötözködéssel elontani a jó csevejt.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_985569 (147)
     
  13. 2004. március 27. 19:47150.
    Elgondolkoztató az ittas vezetés-téma, a többit már minden nőtársam ismeri:)
    De komolyan:honnan veszi valaki a bátorságot, hogy ittasan vezessen, és ezzel kockáztassa más testi épségét is?Soha az életben nem tennék ilyet, meg az ismerőseim sem, tudtommal. soha nem is csináltam. Mindet lecsukatnám.
    előzmény:
    puminé (149)
     
  14. 2004. március 27. 18:39149.
    koze helyett kozze, bocs.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  15. 2004. március 27. 18:38148.
    Ezt a cikket most olvastam. Azt hiszem igazan elgondolkodtato, szoval gyorsan koze is teszem.

    "Egy némrégiben nyilvánosságra hozott osztrák tanulmány szerint a férfiak közlekedési helyzetekben hajlamosak túlbecsülni képességeiket, szemben a nőkkel, akik sokkal fegyelmezettebbek a volán mögött. Ennélfogva a tanulmány alapjaiban rengetheti meg a női vezetőkről alkotott általános felfogást.


    A felmérést végző osztrák kuratórium balesetek százait vizsgálta meg Európa-szerte és arra az eredményre jutott, hogy a nők jobban vezetnek, mint a férfiak. Az előző év mérlege szerint 2003-ban a balesetek mindössze 35 százalékát okozták nők.

    Kevesebb baleset, enyhébb sérülések

    A fiatalabb korcsoportban különösen markáns a különbség. A fiatalabb férfi autóvezetők ugyanis hajlamosak túlbecsülni a képességeiket, míg a nők sokkal óvatosabbak: átlagban 25 százalékkal kevesebb balesetet követnek el. Amellett, hogy a 18 és 24 év közötti nők jóval ritkábban sérülnek meg az utakon, az általuk okozott balesetek kevésbé súlyosak és az elszenvedett sérüléseik is enyhébbek. Ennek valószínűleg az az oka, hogy a nők általában lassabban vezetnek és a biztonsági övet is bekapcsolják.

    Eltrérő baleseti helyzetek

    A gyengébbik nem körében inkább a ki-és beparkolás során elszenvedett kisebb horpadások gyakoribbak. Ám ezek kevésbé járnak drasztikus következményekkel, nem úgy, mint a férfiaknál: "A szemközti forgalommal történő összeütközés vagy a kereszteződések koccanásai mind azt példázzák, hogy a férfiak nem nagyon foglalkoznak a többi közlekedővel, ami a túlzott önbecsülés és a száguldásra való hajlam jele. " - állítja a tanulmány.

    A nők a biztonsági öv használatában is felelősségteljesebbnek tűnnek: 85, 5 százalékuk akkor is bekapcsolja az övet, ha nem ő vezet, míg az ellenkező nem esetén ez az arány 17 százaléknál is alacsonyabb.

    Több nő vezet ittasan, mint korábban

    Jóllehet a fenti eredmények közül mindegyik a női vezetők győzelmét jelzi, az egyik statisztika mégis elszomorító eredményt mutat: az alkoholos befolyásoltság alatt álló női vezetők száma a tavalyi évben tovább nőtt, míg 1997-ben 6, 5 százalék körül mozgott, tavaly már elérte a tíz százalékot. Ráadásul - kisebb hibák miatt - egyre több próbajogosítvánnyal rendelkező nőt köteleznek utánképzésre.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  16. Torolt_felhasznalo_985569
    Torolt_felhasznalo_985569
    2004. március 20. 21:24147.
    +l
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_985569 (146)
     
  17. Torolt_felhasznalo_985569
    Torolt_felhasznalo_985569
    2004. március 20. 21:24146.
    Csak magamat vállahatom, mást nem. De mást nem is akarok.
    előzmény:
    Jeles (144)
     
  18. 2004. március 20. 21:22145.
    :DDDD
    A párom képes volt a nagykörútról letérni, mikor mondtam neki, maradjon az úton, mikor már nagyon eltévedtünk, nem állt meg, megnézni, mi merre, hanem ment a feje után:(((((Ki talált haza, na ki?, nem kérdés:DDDD
    előzmény:
    CZÖVIKE (143)
     
  19. 2004. március 20. 21:19144.
    Gyenge volt, mindegy, inkább vállald szerintem, lebuktál:DDDDDD
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_985569 (142)
     
  20. 2004. március 20. 21:18143.
    Mielőtt elmentünk autóstérképen megmutattuk az utat. Férfiak és a tájékozódás:férjem negyed órán keresztűl magyarázta egyik kollégájának hogyan lehet legegyszerűbben eljutni Hódmezővásárhelyről Szikáncsra. -végűl feladta . Megbeszélték a srác Vásárhelyen megkérdezi . Másnap telefon-Megkérdezted?-nem-útközben "leesett". A másik:Tataházát Tata mellett kereste a térképen egy másik kolléga . Bács -Kiskun megyében van.
    előzmény:
    Jeles (110)
     
  21. Torolt_felhasznalo_985569
    Torolt_felhasznalo_985569
    2004. március 20. 21:14142.
    Ha jól láttam, eking nyitotta. Az nem én vagyok. . . lehet, hogy csak egy kis veszekedést akart kiprovokálni. . . sikerült neki
    előzmény:
    puminé (140)
     
  22. 2004. március 20. 21:12141.
    Te vagy eking???Minek klónozod magad?Most kezdjünk ordibálni, hogy a férfiak klónoznak, meg még írni sem tudnak, ha?
    Kb. annyi értelme lenne, mint vezetési témában általánosítani:((
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_985569 (139)
     
  23. 2004. március 20. 21:10140.
    Te nyitottad a topicot?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_985569 (139)
     
  24. Torolt_felhasznalo_985569
    Torolt_felhasznalo_985569
    2004. március 20. 21:07139.
    sőför = sofőr. Elnézést, elütöttem. Az vesse az első követ, stb.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     

Címlap

top