Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Végül is mennyi a szakács órabére? 1 nap nem lehet 100 emberre megfőzni....,kell az előkészület, hány napban gondolkodtok Szakácsok?
Én is szakácsot keresek esküvőre
Én is szakácsot keresek esküvőre
Szia én szeretném félteni veled a kapcsolatot mert szakácsot keresek az esküvökre ami augusztus15 lessz jövőre
Bocsi nem mutatkoztak be Schuszter Marietta
melina89@freemail.hu
Sziasztok! Engem nem is a szakács foglalkoztatásának ára érdekelne, hanem, hogy egy esküvőre miből mennyi kell... Nekem kellene kiszámolni, és neten, ill. a saját kicsi eszem és főzőtudományom alapján nagyon nehéz...
Ha van valaki, aki hivatásos szakács, és szívesen segítene nekem az arányokban, kérem írjon priviben nekem! Köszönöm!
Igazad van, ilyen kajákat tényleg nem nagyon lehet egyedül megcsinálni. Én akkor csak a "hagyományos"-kajás esküvőn voltam. Nem jutott ilyesmi kaja eszembe. Összefutott a nyál a számban a fogasra.
Bár,ha én a saját esküvőm menüjén gondolkoznék, ilyesmi ételt csak a fiatalabb korosztálynak szolgálnék fel. Mégpedig azért, mert apukám pl az ilyen fajta kaját többre becsüli a hagyományos ételeket. És sztem a többi idősebb ember is ezen a véleményen van.....
De ezek a kajcsik,amiket leírtál, nagyon ízletesek lehettek.....
Mindenesetre a te általad leírt ételeket tényleg nem lehet egy embernek elkészíteni.
Azért nagyon sok étel van a pörkölt és a tofu között a világon. Én voltam már olyan esküvőn, ahol ilyen étel volt és sok olyanon, ahol nem.
Mindenki másként csinálja:van, aki szereti ezeket az ételeket és legalább annyian nem. meg nem is minden esküvő hangulatához illik.
A legutóbbi esküvőn, ahol voltam, ott 3-féle előétel volt, majd egy fácán esszencia, majd 3-féle főétel(rozmaringos bárány, egy spéci kacsaétel és grillezett fogas), 4 saláta ( egy tésztasali, egy roppanós valami, egy szőlős, meg mittudomén), volt sajttál, gyümölcshalom, desszert. Az ilyet nem lehet ebben a rendszerben elkészíteni, a töltöttkáposztát valóban igen.
Ki mit szeret.
Bár nekem nincs sok tapasztalatom,h milyen kaják vannak egy esküvőn, de aokon, amiken voltam, ezek a kaják voltak. Húsleves, pöri, sült, desszert, éjfélkor pedig töltött kápi. Nyilván én is szívesen ennék lazacot, tofut, esetleg vmi sajtos különlegességet, de mivel egy esküvőn sok ember izlését kell kielégteni, ezért a "hagyományos" kaják mennek, sztem.
(Minden rossz felhang és kötözködés nélkül):Amúgy te milyen kajákra gondolsz?
Húslevest szokott általában főzni, tésztát bele. Rántott húsokat, vmi csabai göngyöltet( nem tudok főzni:D ), rántott sajtot, gombát, karfiolt, különféle köreteket, pörköltet, töltött káposztát. Ez azért sztem nem olyan korlátozott szám.
Mindegy, csak annyit akartam ezzel mondani,h ha van vkinek tapasztalata, akkor meg lehet ennyi emberre is főzni, egyedül. Nem mondom, szegény eléggé el szokott fáradni.
Elég korlátozott azén ételek száma, amit egyedül 80 főre el lehet készíteni és kitálalni.
Nagyon nem mindegy, hogy milyen étel készül egy esküvőn-ettől is függ nyilván.
Szia!
Azt tudom, hogy apukám 12 éve járt főzni, de konyhalányt is ő vitt, hisz velük tuti össze tudott dolgozni. kiszámolta az adagokat... péntek-szombat pucoltak-főztek és akkor kapott kb.25.000ret ő + konyhalányok bére, de ez létszám és kaja függő volt
csak szakácsot? ilyet még nem is hallottam. egy szakács egyedülmax pár före tud fözni, ha már 10 fö feletti tuti kell segítség neki, akkor már nem csak a szakácsot fizeted hanem a segitséget is, aztán 10 fö felett hol föz? a ti konyhátokban?
Vagy hogy megy ez?