Kedves Fórumozók!

A következő napokban némi ráncfelvarráson esik át az NLCafé, célunk a mostaninál könnyebben kezelhető felhasználói felület. Megeshet, hogy egyes funkciók átmenetileg nem érhetőek el, türelmeteket kérjük! A fórumon böngészni, hozzászólni, topicot nyitni természetesen továbbra is tudtok. Jó böngészést!

TSh érték- segítsetek!!!!!

bilu
Létrehozva: 2009. november 14. 16:05

Sziasztok!

 

Nemrég voltam vérvételen, és a TSH értékem kicsit magas lett, 5.69  ( a labor referenciaértéke 0.27-4.2).

 

Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek ekkora értékkel van-e esély arra, hogy pajzsmirigy alulműködésem legyen? Vagy ez nem elég emelkedett érték? Ha az orvos nem javasolja, akkor is kérjek további vizsgálatokat?

 

Eleve nem értem, hogy miért nem kérte a pajzsmirigy hormonok viszgálatát, mikor külön megkértem arra hogy próbáljuk kideríteni, hogy van-e valami problémám a pazsmirigyemmel . Most meg ugyanúgy aggódhatok, mint a vizsgálat előtt, mert semmivel sem tudok többet.

 

Volt esetleg valakinek ilyen "alacsony" TSH-val pazsmirigy alulműködése? Van egyáltalán okom arra, hogy aggódjak?

 

Jövő héten visszamegyek az orvoshoz, csak nagyon nyugtalanít a dolog, ezért nyitottam a topikot. Örülnék, ha erre járna egy endokrinológus, de nagyon hálás vagyok minden válaszért! Köszönöm szépen, hogy segítetek nekem!

 

Üdvözlettel:

                      bilu

50 hozzászólás
  1. 2017. augusztus 8. 16:0050.

    Sziasztok!!Ma kaptam meg a 10 éves fiam eredményet a tsh_ja 89,626 lett neki :( mar 1 éve szedni kell neki a gyogyszert ...El vagyok keseredve :(


     

  2. 2017. június 19. 11:2049.

    Nekem szinte minden tünet p.m. alulműködésre mutatott, mégis, a TSH.m normális értékű lett.

  3. 2016. december 6. 12:4848.

    Az én TSH tavaly decemberben 0,0001 volt utána napi 3 Metothyrint szedtem. ez most gyakorlatilag havonta változik hol át megy alulműködésbe holt túlműködésbe. Jelenleg 0,63 a TSH most csak minden másnap szedek egy tablettát.. Az én dokim is csak a TSH nézi általában  ritkán a T3 T4 -et is. Eredetileg  jó sok megnagyobbodott nyirokcsomók és fogyás miatt mentem orvoshoz, amikből 2 esetben vettek mintát ami negatív volt. A csomók megvannak azóta is de senkit nem érdekel:( A pajzsmirigy probléma csak véletlenül derült ki a csomók ultrahangozása közben. Mindenkinek kívánok gyógyulást és jobbulást!


     

    előzmény:
    nikoletta.paal (29)
    2014-11-12  10:41
  4. 2016. november 17. 18:0747.

    Úgy látom neked mániád ez a sarlatánkodás, ahogy a bemutatkozó szöveged is mutatja:


    "Utálom a parasztvakítást. Legyen az bármilyen... Sarlatánok, kuruzslók reszkessetek! A neten is! :-D"


    Szerintem neked ez a hobbid, hogy olvasgatod a fórumokat és aki a természetes gyógymódokról ír, mint opció, azt lehordod, szánalmas vagy, komolyan sajnállak.


    Már nagyon elferdíted a dolgokat, nem rendelek sehol senkinek, a történetemet írtam le, aminek sikerességét a számok bizonyítják. 


    Egy ilyen korlátolt idiótával viszont nem fogok vitatkozni, sok sikert a szánalmas életedhez!!!

    előzmény:
    antironia (46)
    2016-11-16  20:37
  5. 2016. november 16. 20:3746.

    Tanulmányozd a BTK kuruzslásról szóló paragrafusát!


     


    Hiába vagy közgazdász, vagy részecskefizikus, orvosi témában ne sarlatánkodj, mert az a büntető törvénykönyv hatálya alá tartozik!


     


    Jól is néznénk ki, ha közgazdászi diplomával "rendelnél" pajzsmirigy témában a lakásodban... :-DDDDD


     


     

    előzmény:
    sziszy87 (45)
    2016-11-16  19:34
  6. 2016. november 16. 19:3445.

    Úgy látom nem hallottál még a természetes gyógymódról!


    Kikérem magamnak a sarlatán jelzőt, közgazdász végzettségű értelmiségi vagyok, aki kicsit jobban körüljárta a témát.


    A pajzsmirigy diéta és mozgás igenis segít, nem kell mindig rögtön a gyógyszerhez nyúlni, persze aki ilyen szűk látókörű, annak biztos nincs más opció.


    Ahogy írtam korábban is senkit sem buzdítok erre, ez csak egy opció ami segíthet.


    Én jó szándékkal írtam le a történetemet, hogy ezzel másoknak is segítsek, akik el vannak keseredve, hogy életük végéig gyógyszert kell szedniük, de te bemutattad, hogy a rosszindulat határtalan, nem baj ilyen emberek is kellenek. 


    Van aki haladni szeretne, de te ezek szerint az az ember vagy, aki örökre a zebránál fog álldogálni, sok sikert hozzá! 


     


     


     

    előzmény:
    antironia (44)
    2016-11-11  20:56
  7. 2016. november 11. 20:5644.

    ostobaságokat terjesztesz, úgy, hogy semmit nem értesz az orvostudományhoz.


    Az a kb. 1-es csökkentés SEMMIT nem jelent, akár néhány nap leforgása alatt is lehet ilyen különbség - úgy hogy semmiféle sárkányfüvet nem veszel be.... 


    Arról már nem is beszélve, hogy azt sem tudod, mi van az alulműködésed hátterében......  MErt van olyan, amire TILOS a jód!


     


    Nem tudom, mi vezérel, hogy sarlatánságokat terjesztesz a neten, de ne akarj senkit átkísérni a zebrán, aki nem is akar átmenni....

    előzmény:
    sziszy87 (43)
    2016-11-11  19:02
  8. 2016. november 11. 19:0243.

    Sziasztok!


    Általános vérvételen 3 hónappal ezelőtt kiderült, hogy pajzsmirigy alulműködésem van, akkor a TSH 8,53 volt.


    Akkor gyógyszer szedését javasolták, de mivel 3 évvel ezelőtt is egy TSH 7, 40-es értéket teljesen helyre tudtam hozni gyógyszer szedés nélkül fél év alatt, így ismét más módszerek után néztem. 


    3 éve csak 150 microgram jódot szedtem, amit 1 hónapja kibővítettem közönséges galaj teával és pajzsmirigy diétával, amiből még csak részben a cukor és fehér liszt elhagyását gyakorlom. Az utóbbi időben hanyagoltam, de a rendszeres mozgást is mellé tettem. 


    3 hónap alatt a 8, 53-as értékből 7,22-es TSH lett, amivel nagyon elégedett vagyok és remélem,hogy tovább folytatva illetve tökéletesítve a ténykedésemet ismét sikerül gyógyszer nélkül helyre állítanom a pajzsmirigyemet. T3, T4  értékek nálam végig rendben voltak. 


    Nem gondolom, hogy mindig minden esetben a gyógyszer szedés a megoldás, ezt persze az orvosok nem fogják hirdetni, mert nem érdekük. 


    Senkit sem bíztatok arra, hogy ne szedje a gyógyszert, de ha már 1 embernek is tudtam ezzel segíteni, akkor megérte, hogy megosztottam rövid történetemet. 


     

  9. 2016. szeptember 2. 13:3942.

    Én ugyan endokrinológusi beutalóval szoktam menni a laborvizsgálatra, és rajta is van mindig a T3, T4 is - de a labor csak akkor csinálja meg ez utóbbiakat, ha a TSH -érték kóros.


     


     

    előzmény:
    krix (40)
    2016-09-02  11:46
  10. 2016. szeptember 2. 12:3441.

    Egyértelmű. De azért az egy elég inkorrekt dolog, hogy egyik háziorvos kiírhatja a másik pedig nem!? De én már semmin sem csodálkozom az eü-ben:-(

    előzmény:
    krix (40)
    2016-09-02  11:46
  11. 2016. szeptember 2. 11:4640.

    Engem a háziorvos utalt be laborba, kért TSH-t, T3-at, T4-et is. Ingyen meg is csinálták. Ezt csak azért írom le, mert azért megér egy próbát tenni a háziorvosnál, hátha meg lehet vele spórolni több ezer forintot.

    előzmény:
    huncut (39)
    2016-09-02  06:54
  12. 2016. szeptember 2. 06:5439.

    Azt láttad, hogy a topik 7 éve indult?


    Egy endokrinológus önmagával a TSH-val nem tud mit kezdeni, kell mellé a T3 és a T4. Talán jobban járnál és gyorsabb segítséget kapnál ha egy fizetős vérvételen megcsináltatnád, a háziorvos ezt nem írhatja ki.

    előzmény:
    talmi39 (38)
    2016-09-01  21:37
  13. 2016. szeptember 1. 21:3738.

    Szia. Karolina , sajna tanáccsal nem szolgálhatok, de nekem is van ilyen jellegű problémám sajna. Nekem a TSH 2,42 ami jó, viszont az összes tünetét szenvedem a pm alulműködésnek.:(.. Szept.-ben megyek endokrinológiára, és félek mert a háziorvosom , a laborbeutalómon csak a TSH- jelölte meg vizsgálatra, de ahogy írtam az nekem jó., ha ezt nézik az endokrinológián akkor semmit nem tesznek majd..és közven szép lassan, elalszom már útközben is ha valahová megyek, szép lassan megkopaszodom, szép lassan elhagy a párom az ingerlékenységem miatt.:(..Természetesen nem szedek rá semmit, mert az orvos szerint nincs baj a hormonjaimmal, vicces de a TSH miatt. Ultrahang kimutatta nagyobb a jobboldali pm mint a bal nem is kicsivel ennek ellenére, semmi segítség. ..Én is várom a segítséget, hátha valaki tud valamit mert én, tehetetlen vagyok.:(... Szerintem neked alulműködik a pm nézz utána a tüneteknek!.. Köszi, hogy hozzászólhattam!.:)

    előzmény:
    bilu (1)
    2009-11-14  16:05
  14. 2016. szeptember 1. 20:1437.

    A zsíros étkezéssel nincs semmi baj. A szénhidráttal vigyázzatok, ne a jó minőségű zsírral!

    előzmény:
    ubi (34)
    2016-01-03  08:58
  15. 2016. szeptember 1. 20:1036.

    Szerintem nincs olyan nő 40 felett, akinek teljesen jó lenne a pajzsmirigy hormonja. Csak sokan nem nézetik, nem foglalkoznak vele. Nekem ezt egy eü-s ismerősöm mondta. Szóval nyugi!

    előzmény:
    bilu (1)
    2009-11-14  16:05
  16. 2016. szeptember 1. 18:0835.

    Sziasztok segitenétek nem tudom hogy az THS : 2.003 referencia értékem: 0,550  4,780   jó -e  Köszönöm 

  17. ubi
    ubi
    2016. január 3. 08:5834.

    Sziasztok!


    Kíváncsi lennék azoknak a véleményére, akiknek hasonló problémájuk van. 28 éves lányom TSH értéke 3,03, T4, T3 az alsó határ közelében, de mind a referenciaértéken belül van. Koleszterin szintje a felső érték közelében van, előfordult, hogy egy-két tizeddel meghaladta, amit az életmódja egyáltalán nem indokol (nem zsíros étkezés, heti kb 5x sport).


    Orvosnál volt a tünetei miatt (nem tud fogyni, székrekedése van, eszméletlen narancsbőrös a combja, mintha vizet tartana vissza a szervezete, stb)


    Olvastam a topikban egy két hsz-ben, hogy ilyen TSH-ra kaptatok gyógyszert. Orvos nélkül nyilván nem kezd gyógyszert szedni, hisz a hormon, nem játék, de mégis kíváncsi lennék, hogy valóban többen vannak-e, akik ilyen TSH-ra gyógyszert kaptak, illetve mennyi és milyen gyógyszert kaptatok?


    Esetleg az is érdekelne, hogy Pesten kinél voltatok?

  18. 2014. december 4. 12:0433.

    Sziasztok!


    1-2 dolog van ami a kommentek olvasása során szemet szúrt: 1. ha valakinek magasabb a TSH értéke akkor beszélünk pajzsmirigy alulműködésről és ha alacsony a TSH érték akkor meg túlműködésről, nagyon nem mindegy szerintem! Hormon tablettával orvosolják a problémát, míg a pajzsmirigy túlműködésnél komolyabb esetben műtét során eltávolítanak a pajzsmirigyből egy bizonyos nagyságú darabot, így csökkentve annak állományát! 


    És 1 eredmény nem eredmény, ismételni kell, illetve ha csak a TSH érték nem stimmel nem biztos, hogy aggódni kell, ugyanis a probléma akkor van amikor már a T3 és a T4 is eltér a normál értéktől!


    Rélem segítettem :)

    előzmény:
    bilu (1)
    2009-11-14  16:05
  19. 2014. november 12. 23:5832.

    Pm túlműködés, ne Itt kérdezz, hanem iirány a doki, gyogyszerrel beállítják.

    előzmény:
    nikoletta.paal (29)
    2014-11-12  10:41
  20. 2014. november 12. 14:5631.

    Azért nem találsz itt hasonló értéket, mert - lsd. topiknyitó - magas TSH-val pm-ALULműködéssel kapcsolatos problémáról szól a topik.


     


    Neked meg túlműködésed van.


     


    KEress olyan topikot, biztosan találsz.


     


     

    előzmény:
    nikoletta.paal (29)
    2014-11-12  10:41
  21. 2014. november 12. 14:5530.

    De miért ordítasz...????


     


     

    előzmény:
    nikoletta.paal (29)
    2014-11-12  10:41
  22. 2014. november 12. 10:4129.

    HÁT AKKOR MOST EZEK UTÁN A SZÁMOK UTÁN AMIT ÍRTOK NEM TUDOM MIRE SZÁMÍTSAK AZ ÉN  eredményem az az TSH .ÁM 0.008 LETT . 1 ÉV ALATT LEDOBTAM 30 KILÓT , REMEGEK, VER A VÍZ , TEKER A SZÍVEM. TUTI GYÓGYSZERES LESZEK..aHOGY OLVASGATTAM ILYEN ÉRTÉKKEL NEM TALÁLKOZTAM AZ ITT ÍRTAKBAN.. NEM TUDOM REMÉLEM NEM KELL MŰTENI..

  23. 2012. október 9. 21:0728.

    Sziasztok,

     

    ma kaptam meg a leletemet, kicsit aggódok.

    Kérlek nézzétek meg, elsősorban a Segm. és a Ly. alacsony és magas értéke izgat.. Mit jelentenek ezek?

    Ráadásul a GGT-m, a májamnál is elég magas az érték.

     

    2 hete kezdtem el Dianét szedni, ha ez számit valamit.

     

    A válaszokat előre is köszi!

  24. 2009. november 19. 19:2327.
    Az én orvosom szerint ez nagyon magas (nyilván van még magasabb is) és kezelendő. De mivel tüneteid vannak, amikkel már orvoshoz is fordultál, így nem kérdés, hogy szedned kell a gyógyszert. Ez sajnos életreszóló betegség. A hízást nem említetted, nekem az volt a legszörnyűbb tünetem. Vagyis a többiről eszembe sem jutott, hogy ilyesmitől van (nekem is lerövidült a menzeszem pl.).
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_934947 (26)
    2009-11-19  16:56
  25. Torolt_felhasznalo_934947
    Torolt_felhasznalo_934947
    2009. november 19. 16:5626.

    Sziasztok!

     

    Nalam is nemreg derult ki hogy alulmukodesem van. Meg az egeszet csak szokom, ismerkedek a helyzettel, de azt egyenlore nagyon nehez elfogadnom hogy egesz eletemben tablettahoz leszek kotve. Mondjuk ha tenyleg segit akkor talan majd nem banom. Szerintetek komolyan nem lehet a pajzsmirigyet ravenni massal, hogy termelje a normalis mennyisegu hormont? Pl. joddal? Esetleg ha meg csak kicsit emelkedett a TSH.

    Egyebkent az emelkedes mertekeben sem vagyok teljesen biztos, hogy ez most kicsinek szamit vagy nagynak. Nalam 7.6-ot talatak, es rogton kaptam ra tablettat, most a napi 112mg-nal jarok. 75-tel kezdtem, az semmit nem hasznalt. Ja, a fo tunetem az iszonyatos faradtsag es gyengeseg volt, ezzel mentem orvoshoz, mert ket kislanyom van, az egyik most kezdte az ovit, a masik masfel eves, es egyszeruen nem birtam a mindennapok hajtasaval megbirkozni. allandoan csak egy fotelt vagy egy agyat kerestem, hogy lepihenhessek. a haztartas szaladt, ettol, vagy lehet hogy magatol a hormonhianytol, de en a korulmenyekre fogtam, iszonyat ideges es "hisztis" voltam. most a 112 mg-mal kezdek egyenesbe jonni. leginkabb ez szol nekem a tabletta szedes mellett, hogy ugy nez ki segit. de ugyanakkor a neten is meg itt a forumban is azt olvastam, hogy 10 alatti TSH szintnel meg nem feltetlenul adnak tablettat. persze valamelyikotok meg azt irja, hogy mar a 3 koruli ertekre is kapott. miert van ilyen osszevisszasag ebben? 

    a tunetek egyebkent nagyon erdekesek voltak, mert ahogy tajekozodtam, akkor esett le, hogy tenyleg mas is van a faradekonysagon kivul, amit en eszre sem vettem, vagy nem figyeltem ra. Pl. a koncentracio zavar, feledekenyseg. Az utobbi idoben allandoan a kulcsomat keresem, sose tudom hova tettem, nagyon idegesito. meg ugy mindent mindig keresek, kilometereket rovok le a lakasban, hogy barmit is megtalaljak, mert egyszeruen nem emlekszem, hogy hol lattam. rend meg ugye nincs, mert a rendrakasra mar vegkepp nem juott energiam, orultem ha megfoztem az ebedet. a hajam is nagyon hullik, mondjuk az meg sajna mindig, a borom nagyon szaraz, en meg azt hittem, hogy az az oka, hogy este furdes utan mar nem volt energiam testapolozgatni, hanem csak bezuhantam az agyba es ezert szaradt ki. ja es a legerdekesebb az volt, amit csak most vettem eszre hogy mar kb 2 honapja szedem a tablettat, hogy a mensesem sem volt normalis. lecsokkent egy napra, pedig nekem mindig is tobb napos volt es most kezd visszaallni a normalisra. ezt vegkepp nem gondoltam volna hogy erre is kihat, de ezek szerint igen, mert javul a helyzet.

    egyebkent nem is ertem, hogy hogy lehetett ennyi tunetem, ha erre az emelkedett ertekre sok doki meg nem is ad bogyot.

     

    bocs az osszevisszasagert, nagyon tisztazatlan ez meg bennem, ezert is irok, hogy tudjak valakivel errol beszelni, es hat a gondolkodas is nagyon nehezen megy mostanaban, megvagyok dobbenve magamon, hogy mennyire nem fog az agyam. 

    ja szoval a kerdesek: a jod nem segitene esetleg, vagy valami mas? csak a tabletta van tenyleg? 

    es a masik, meg hogy a 7.6 TSH ertek, most kicsit magas vagy nagyon? probaltam erteksavokat keresni a neten, de nem talatam.

    minden valaszolonak elore is koszi, barmilyen hozzaszolas jol esik majd!

1 2

Legnépszerűbb cikkek