Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Magánnyomozói vélemények

Denci
Létrehozva: 2008. július 1. 22:26

Sziasztok!

 

Kíváncsi lennék, hogy kinek mi a véleménye egy magánnyomozó felgoadásáról, esetleg van-e valakinek tapasztalata, esetleg valami fórum erről, mert sehol semmit sem találok...

Egyik ismerösöm feldogadott egyet és eléggé nem végzi  jól a munkáját, tapasztalatokat várok...

Kiváncsian várom a véleményeteket...

  1. 2017. szeptember 22. 22:4728.

    Azonnal kirugnam azt aki ilyen aljas modon kemkedne utanam 


     

    előzmény:
    Nemeth_ibi (27)
    2017-09-22  10:00
  2. 2017. szeptember 22. 10:0027.

    Azt szerettem volna, ha mások is okulnak a történetemből! Egy nagyon "izgalmas" és durva időszaka volt ez az életemnek. Bevallom egy picit örülök, ha ezzel segíthetek másoknak és picit Jung úr malmára is hajthatom a vizet.


    Igazából az egész történetem ennél sokkal bonyolultabb és le tudnám írni háromszor ilyen hosszan is, de a lényegre szerettem volna rávilágítani. Arra, hogy mire érdemes odafigyelni a kapcsolatodban és hogy mit tapasztaltam mikor kapcsolatba kerültem a magánnyomozás világával! Én nem bántam meg, viszont tényleg nem mindegy kit bízunk meg!


    Tehát ez nem olyan egyszerű, hogy ne bízz meg magánnyomozót, mert az neked rossz lesz! Persze meg kell nézni kivel találkoztál, hogy tényleg el mered-e neki mondani a párodról amiket kérdez, meg a kapcsolatodról, amit tudnia kell, mert nagyon nehéz megnyílni, sőt tényleg nem mindenkinek beszélnék ezekről a dolgokról. Itt már könnyebb volt utólag leírni a történteket.


    Szóval a végén jól jártam. Ha ezzel csak egy embernek is segíthettem, már érdemes volt elmesélnem.


    Béke!

    előzmény:
    Nemeth_ibi (25)
    2017-09-22  01:12
  3. Torolt_felhasznalo_383651
    Torolt_felhasznalo_383651
    2017. szeptember 22. 06:5326.

    Aztaaaaaaaaaaaaa! Ingyen reklám! Ja, már ezt is lehet? Mert akkor minden rendben!

    előzmény:
    Nemeth_ibi (25)
    2017-09-22  01:12
  4. 2017. szeptember 22. 01:1225.

    Én fogadtam már magánnyomozót és szívesen megosztom mindenkivel a tapasztalatomat:


    Hát, akkor okulás képpen hallgassátok meg a történetemet. Végre kiadhatom magamból egy pohár bor mellett (kettő lett).
    Tavasz kezdetével elkötözött drágalátos párom (nevezzük Krisztiánnak) hét év együttélés után (nem voltunk házasok hála istennek) mondván, hogy ha ennyire féltékeny vagyok, akkor jobb leszek nekem egyedül, legalább egy kicsit magamba nézek.
    Egyébként semmi nem történt részemről, amin ki kellett volna, hogy akadjon, mert ő kódolta le a telefonját, és ő volt az, akit hiába kerestem a munkahelyén amikor odatelefonáltam, persze ő váltig állítja, hogy bent volt.
    Klaudia a legjobb barátnőm és az ő tanácsára kerestem fel egy magánnyomozóirodát. Átvertek. 400 000, kidobva a nagy semmire. A nyomozó "úr" készséges volt, megnyerő, jól öltözött és magabiztos. Mint a filmekben. Állítólag egy hétig követték a Krisztiánt, közben csak azokat a helyeket tudták megjelölni, amiket én adtam meg, hogy merre szokott járni. Az eredmény szerintük jó, mert nem tapasztaltak semmi különöset, a pasas megbízható és legyek nyugodt. Persze felvétel egy sem készült, illetve kettő képet kaptam, amin hátulról lefényképezték. Bárki most már azt sem tudom, hogy ő volt e rajtuk. Azt mondta a kollégája véletlenül letörölte a felvételeket. Jó, lehet, hát kifizettem én balga!


    Ezt követően végül én beszéltem drágalátos párommal, hogy mégis mit csinált az elmúlt hétben, hol lakik, kivel él, mi a terve "velünk".
    Azt mondta szeret és visszaköltözne, de még gondolkodnia kell, időre van szüksége, bla-bla, ismerem, láttam a szemében, hogy itt többről van szó.
    Két napig őrlődtem, végül én magam kerestem Magánnyomozóirodát. A Specialista Magánnyomozó Irodára esett a választásom. Bíztam a megérzésemben. Nem hiába!
    A pasas három hívás után vette fel a telefont, illetve ő írt smst, hogy "elérhető vagyok", azt mondta épp munka közben hívtam, elsőre nem értettem, de Jung Józsefnek hívták a magánnyomozót. Komolyan mondom ma sem hiszem el, hogy megbíztam ezt az embert :) leírom hogy mit láttam: Egy kopott ruhában érkező jóképű alak, kötött pulóverben, lyukas cipőben, foltos nadrágban, kócosan, borostásan, de mégis megnyerően. Egy kis fényképezőtokot szorongatott a kezében, és egy kis noteszt, nem hívhattam meg semmire, azt mondta így jobban tud figyelni. Nagyon elütött a pláza éttermében ücsörgő többi alaktól, kivéve a viselkedése és a modora. Merthogy egy belvárosi pláza éttermi szintjén találkoztunk. (én kajáldáknak hívtam, de telefonon kijavított, hogy ezek éttermek) Állította, hogy épp nyomozásból jön.
    Az előző nyomozó ellentettje volt, de tényleg mindenben.
    Nem szeretnék regényt írni, úgyhogy megpróbálom röviden.
    Azt mondta 10 éve ezzel foglalkozik és mindig, minden megbízáskor talál valamit, amire a felbérlő, vagy megbízó, vagy ki sosem számítana. Engem őszintén szólva nem hatott meg, nekem eredmény kell.
    Most már okosabb voltam, és eszem ágában sem volt a teljes összeget előre kifizetni. Mondtam is, hogy a bizalmam enyhén szólva is meggyengült a nyomozókkal szemben.
    Azt mondta semmi baj, nap mint nap hívják fel olyanok, akiket átvert magánnyomozó. Sőt! Azt mondta, hogy az esetek 90%-ban egy nap alatt is ki lehet deríteni, amit kérek... és ő maga javasolta, hogy egyenlőre nézzünk meg egy napot, és ha elégedett vagyok a munkájukkal, akkor a látottak alapján a többit majd megint leülünk és megbeszéljük. Tehát azt mondta egyenlőre próbáljunk meg egy napot!!!
    Közöltem, hogy egyenlőre a megbízási díj felével érje be, aztán majd én is meglátom :D
    Már csak azért is megbíztam, mert kíváncsivá tett, honnan ez a magabiztosság.
    Nem bántam meg.
    Másnap délután hívott, hogy hírei vannak, találkozzunk másnap reggel. Azt hittem kamuzni fog, ezért elvittem a barátnőmet is a találkozóra.
    Hozott fényképeket, lejátszott nekünk még négy videó felvételt is, és elhozta dvdn. Most egész jól öltözöttnek tűnt.
    A találkozó napján a munkahelyéről követték és kiderült hol alszik, reggel pedig látták ahogy egy fiatal csajjal jön ki a házból. Délután pedig egy parkban találkozott egy másik csajjal!!! Nem unatkozott a drágalátos párom! Közben a szemembe hazudott, hogy ő rendbe akarja hozni a kapcsolatunkat! Hogy miért tette már nem is érdekel. Szájrapuszis videót is láttam. Azok után hogy hét évig csak ez az egy fiú volt az életemben nagyon összezuhantam. Addig még fiú barátaim sem lehettek, mert féltékenykedett egyből.
    Én azt üzenem mindenkinek, hogy egyetlen pasi miatt sem érdemes lemondani a nőiességünkről, a tartásunkról, és mindig lehet új életet kezdeni egy normális kapcsolatban. Visszagondolva hét év magány jobb lett volna, mint ezzel az emberrel akár egy perc is. Ki tudja miben hazudott még nekem. Már csak a két kiscsajt sajnálom. Majd megtanulják, hogy az élet a legnagyobb tanítómester!
    Persze ezek után nem akartam több napig követtetni. Bőven elég volt amit láttam.
    Megkerestem a honlap címét, Specialista Magánnyomozó Iroda www.specialista.eu
    A Magándetektív neve pedig Jung József. Mindenkinek ajánlom!
    Béke!

  5. Torolt_felhasznalo_719631
    Torolt_felhasznalo_719631
    2008. július 15. 16:5124.

    Sziasztok!

     

    Az én véleményem az, hogy nem lehet általánosítani. Szerintem a te nyomozód idősebb lehet, az én ismerősöm egy fiatal srác, és ő ennek él, nem nyugdíjas, vannak még ambíciói. Úgy gondolom, ez is sokat számít. Talán ő a magánnyomozók közt a legfiatalabb az országban, és nagyon jó. Szerintem messze lekörözi az időseket, mivel ő mindig ez akart lenni, és nem olyan "mit csináljak nyugdíj után" típus....Sajnos, nem minden ügyben lehet sikert elérni, és vannak olyan ügyfelek is, akiknek semmi sem elég. Szóval a te szíved joga eldönteni, mit teszel.

    Az én magánnyomozóm Szabó Sándor és www.hesber.echt.hu a honlapja, egészen más megközelítésben áll az ügyfelekhez is, bár gondolom rajtad vagyis az ismerősödön ez már nem sokat segít.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  6. 2008. július 3. 09:1423.

    pontosan, már be sem mer írni, szégyenli magát :)

     

    Köszönöm a megértésedet, mindenesetre próbálkozunk :)

    előzmény:
    énke6 (21)
    2008-07-02  22:26
  7. 2008. július 2. 22:2822.
    Ja, bocs, a nem kimaradt. Szóval nem lett volna...
    előzmény:
    énke6 (16)
    2008-07-02  14:39
  8. 2008. július 2. 22:2621.

    Ugyan már! Itt nem házastárs után kellett volna bizonyítékot gyűjteni, hanem az ellopott autójukat szerették volna megtalálni.

     

    Amúgy ellopott autót  amúgy is nehéz megtalálni, mert sokszor szétszedik, és úgy értékesítik "megfelelő" körökben.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_323644 (18)
    2008-07-02  17:28
  9. 2008. július 2. 18:5320.

    Ne  foglalkozz vele, azt sem tudja hova írt be :)

    Bírom az ilyen hozzászólásokat, ítélkezik és nem tudja miről van szó... 

    előzmény:
    kacsuka (19)
    2008-07-02  17:56
  10. 2008. július 2. 17:5619.

    szia,

     

    szerintem a 10-es hozzászólásra pillants rá! 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_323644 (18)
    2008-07-02  17:28
  11. Torolt_felhasznalo_323644
    Torolt_felhasznalo_323644
    2008. július 2. 17:2818.
    tudod kevés az olyan ember aki addig sűlyed, hogy kémkedésre felbéreljen valakit.
    előzmény:
    Denci (17)
    2008-07-02  17:19
  12. 2008. július 2. 17:1917.

    privát ment neked!

     

    Szóval eddig senki más, aki tapasztalattal bírna, meghallgattam volna még 1-2 véleményt...

    előzmény:
    énke6 (16)
    2008-07-02  14:39
  13. 2008. július 2. 14:3916.
    Hát, nem tudom, ez a pasi milyen, az én főnökömnél lett volna...
    előzmény:
    Denci (15)
    2008-07-02  14:34
  14. 2008. július 2. 14:3415.

    pontosan, mert tök hitelesen beszél és tényleg abban a hitben tart téged, hogy sikeres kimenetelű lesz a dolog... aztán persze alá kell írni, amiben benne van, hogy elején végén van az a pénz, ha megtalálják akkor az x %-ka a megtalált értékének...

    szóval semmi remény arra nincsen, hogy ne kelljen fizetni a végén ?

    előzmény:
    énke6 (14)
    2008-07-02  13:22
  15. 2008. július 2. 13:2214.

    Hát, én annak idején pont azt nem értettem, hogy a leendő ügyfelek miért írták alá a megbízási szerződést úgy, hogy akkor is fizetnek, ha nincs eredmény, hiszen az nem garantálható... Pedig nálunk is sokan aláírták. Ráadásul az én főnököm még totál lekezelő is volt.

    De gondolom az emberek eleinte reménykednek... 

    előzmény:
    Denci (13)
    2008-07-02  12:57
  16. 2008. július 2. 12:5713.
    Úgy látszik az összes akkor ilyen alapján megy, és gondolom semmit se lehet tenni, el akarja kérni a második dijat is, mert a kezdetek kezdetén elkért egy kerek összeget és megtalálástól függetlenül ha van ha nincsen akkor is ki kell fizetni megint csak egy kerek összeget, és bizonyitani nem lehet semmit se csinált, a markát meg fogja tartani, és nem tehetik meg, hogy akkor azt mondják nem járna semmi, de nem ?
    előzmény:
    énke6 (12)
    2008-07-02  11:26
  17. 2008. július 2. 11:2612.
    Én nem nála dolgoztam, de akkor úgy látszik a módszerük ugyanaz. Az én főnököm folyton arra hivatkozott, hogy ezt és ezt tette, és ez neki ennyibe és ennyibe került. Pl. megfigyelő személy óradíja (nem is volt megfigyelőnk), bizonyos adatokért lefizetni ezt-azt, stb...
    előzmény:
    Denci (10)
    2008-07-02  10:54
  18. 2008. július 2. 10:5711.
    Foggalmam sincsen, be se állítottam semmit :)
    előzmény:
    smucilus (4)
    2008-07-01  23:44
  19. 2008. július 2. 10:5410.

    Érdi a nyomozó és egy autólopás ügyben nyomozott, ami Budapest, de mindig szépen el tudja magyarázni, hogy most ezt csinált most meg azt és most majd ezt fogja, de semmi kézzel foghatót nem tud mondani, csak a tipikus zsarus szöveget, egyébként a nyomozó:

     

    Kiss Péternek hívják, kissnyomozo.hu az oldala...

    előzmény:
    énke6 (7)
    2008-07-02  09:10
  20. 2008. július 2. 09:459.
    Én is... Fel is mondftam viszonylag hamar...
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_323644 (8)
    2008-07-02  09:19
  21. Torolt_felhasznalo_323644
    Torolt_felhasznalo_323644
    2008. július 2. 09:198.
    "

    Ja, és még annyit: Az "én nyomozómnak" olyan kapcsolatai voltak, hogy esélytelen lett volna a pereskedés. "

     

    akit utolér az Isteni igazságszolgáltatás-nincs az a kapcsolat-ami megmenthetné.Hála Istennek.

     

    Az ilyen egyéneket-hagy ne irjam ki, miért- elvből megvetem.

    előzmény:
    énke6 (6)
    2008-07-02  07:46
  22. 2008. július 2. 09:107.

    Az ügy amúgy budapesti?

     

    előzmény:
    Denci (1)
    2008-07-01  22:26
  23. 2008. július 2. 07:466.

    Én egyszer dolgoztam  asszisztensként egy magánnyomozónál fél évig. A módszere hasonló volt, és amíg ott voltam, tul. képp egyetlen (!) ügynek sem járt a végére igazán. Inkább megoldási javaslatokat tett, jogi tanácsokat adott, de szerintem aránytalanul nagy összegért.

    Azt meg lehet kérdezni, hogy milyen ügyről van szó?

    Ja, és még annyit: Az "én nyomozómnak" olyan kapcsolatai voltak, hogy esélytelen lett volna a pereskedés.

    előzmény:
    Denci (1)
    2008-07-01  22:26
  24. Torolt_felhasznalo_414859
    Torolt_felhasznalo_414859
    2008. július 2. 01:435.

    igy félálomban azt javasolnám, hogy a vele kötött szerződést újra tüzetesen átolvasni és kivágni a fickót  azaz felbontani a szerződést  az abban foglataknak megfelelően amennyiben nem"teljesitett" de ippeg ez eléggé ingoványos talaj, a szerződés határozza meg mit tehetsz. ( azaz az ismerős )

     

    Ha a határidő letelt a papirok szerint akkor egyezkedni vagy jogi útra terelni a dolgokat.

     

    Igy behatóbb ismeretek nélkül szinte többet nem lehet javasolni, ez igen speciális eset ám. stb.stb.stb. 

    előzmény:
    Denci (3)
    2008-07-01  23:27

Címlap

top