Válaszkereső

Válaszkereső

Kérdezd a szakértőket és a többieket! »

Játék

Játék

Játssz velünk!

Találd meg te is kedvencedet játékaink között!

Szponzorált hirdetések

Fórum - "A mi helyünk"

Keresés a fórumban
keresés a topikban
keresés a teljes fórumon
Barátságot keresel? - megh (
8
 embernek tetszett)
»
Nyitó hozzászólás
2008-04-29 19:171.

Köszöntünk nálunk!

Családos vagy? Magányos vagy? Hétköznapi témákról, sok mindenről beszélgethetünk, politikamentesen. 

Ha velünk szeretnél tartani írj bátran! 

1. 2013-05-21 16:5822677.

Katám ez ma egy ilyen nap, lányom is korán jött.

Tegnap az új szomszédok kedvesen felajánlották

adnak szamóca palántát, mi szívesen fogadtuk.

A komposztálóból megtöltöttünk  földdel három hatalmas cserepet,

(inkább dézsának mondanám, combközépig érnek)

az egyikben szamóca a másodikban egynyáriak, a harmadikban

szintén ehetőeket ültettünk. Évelő csupasz kivi, ribizli,

koktélparadicsom és tépősaláta került bele.

Majd meglátom mi sül ki belőlük,

leginkább attól tartok, az egész ha nem kapnak elég vizet!

Kellemes estét kívánok!

előzmény:
    kata622 (22676)
    2013-05-21  15:14
  2. 2013-05-21 15:1422676.

Ágikám! Nem kell egyáltalán szégyenkezned, hogy a felhő nevét nem tudod, mivel nagyon sokan szerintem, még azt sem tudtuk, hogy az eső-, jég-, bárány- és viharfelhőkön kívül még milyen elnevezésű felhők vannak felettünk! Elvégre nem mi vagyunk a meteorológusok!

Egyébként én meg is lepődtem az eper árán, azok után, amennyibe kerül a boltokban... Jó, ismerem, hogy mindenki ráteszi a maga hasznát, mégis furcsa volt a szememnek és fülemnek!

Fiam telefonált, rövidesen jön, el sem hiszem, hogy ilyen "korán" útban van hazafelé! Ugyan mi történhetett?!

Holnap, majd délután valamikor leszek.

További kellemes napot kívánok Mindenkinek

előzmény:
    naros (22675)
    2013-05-21  13:31
  3. 2013-05-21 13:3122675.

Katám a mai felhők nem olyanok mint a tegnapiak, mások

a légköri viszonyok. Talán jóidő felhő a neve

szégyenszemre nem tudom az elnevezését.

Jó nagyot levegőztünk a kicsivel, kellemesen elfáradt, de

erős szél fúj, hozza a lehűlést.

Itt is gyakran szirénáznak, bizony nem jó hallani.

A 430-as eper ár jól hangzik!

Jó étvágyat kívánok!

előzmény:
    kata622 (22674)
    2013-05-21  11:59
  4. 2013-05-21 11:5922674.

Halihó Lányok!

Ági kedvenc felhői jönnek-mennek, időnként eltakarják a Napot egy kis időre, de azután szép fényesen süt.

Nagyon sok szírénázást hallok. Az megnyugtató, hogy a mentők a  betegekhez igyekeznek, vagy a rendőrség egy-egy olyan helyzethez rohan, ahol szintén segítség kell, de igaziból nekem nagyon rossz hallgatni. Eszembe jut, amikor szegény Férjemhez jött a rohammentő, és sajnos nem tudtak már segíteni.... Szerintem, már örökké vele fogom "összekötni"!

Különben teszek-veszek, ma megint jön a Fiam. Holnap Anyuhoz megyek.

Ja! Ági! Nem írtam, hogy a Menyemékhez közel szintén "szedd magad" epres van, 430,-Ft volt, de még nagyon az elején lehetett az akció, kevés eper volt beérve. Nászasszonyom befőzéshez szeretett volna venni, de majd hétvégén újra megnézik. 

Lányok! Jó étvágyat kívánok az ebédhez

előzmény:
    kata622 (22673)
    2013-05-21  09:53
  5. 2013-05-21 09:5322673.

Szia Ágikám, sziasztok Lányok!

Isten éltesse Anyóskádat, jó erőben, egészségben !!!

Sajnálom, hogy fátoknak meg kellett válnia egy szép nagy ágától, de sajnos a vihar gyakran tesz ilyen károkat. Eszembe jutott, még annak idején, amikor Apukámtól megörököltük a telket, többek között volt rajta több őszibarackfa is.  Az egyik különösen sok barackot termett, de még nem lehetett leszedni, mivel nem volt megérve. Fel kellett dúcolni nagyobb oszlopokkal, hogy ne roskadjon össze a sok gyümölcstől. Aztán jött egy nagy vihar és szabályosan ketté szelte hosszában a fát. Szomorú látvány volt, még ma is nagyon sajnálom, mert ki is kellett vágni!

Nagy eső, széllel, kint is volt a Menyeméknél, de napközben jó idő volt. Szépen eltöltöttük a napokat, igaz nem volt hosszú a kiruccanásom. Szombaton a Fiam dolgozott, csak a munka után mentünk ki. Vasárnap varrtam, de délutánra készen lettem, és elmentünk a környékre sétálni, jött velünk a kutyus is. Tündéri, aranyos! Jó nagyot sétáltunk, elfáradtunk, este nem kellett elringatni!

Tegnap este jöttünk haza.

Marcinak egy kalappal !!! 

Mindenkinek szép napot kívánok

előzmény:
    naros (22672)
    2013-05-21  09:14
  6. 2013-05-21 09:1422672.

Sziasztok Lányok,

remélem jól telt a hosszú hétvége!

Vasárnap este a szél letört egy hatalmas ágat

az egyik érdi nagy gyümölcsű meggyfánkról,

a bejárati ajtónk mellett áll, nagyszerűen árnyékolt

és a lépcsőről könnyen elértük a termést.

Soha nem volt ilyen sok gyümölcs rajta, ez lett

a veszte, meg a féreg ami belülről rágta.

Ezen kívül jól telt az ünnep, mindhárom napon

kicsit kirándultunk, tegnap kedvenc felhőim nőttek

az égen, Kiskunlacházán pedig igazi illatos édes

szamócát vettünk. Egy szemben több zamat és íz volt

mint egy doboz import eperben, az unokáknak mégsem ízlett,

nekem "kellett" megennem.

Picikém alszik Marci vizsgázik,

szóval visszatértek a dolgos hétköznapok,

derűs keddet kívánok!

7. 2013-05-18 20:0122671.

Szia Kata, azt hittem már korábban elmentél.

Délelőtt összejött a család, anyósom születésnapját

ünnepeltük.

Tegnap hatalmas égzengés és nagy eső volt itt is,

megspóroltam egy locsolást és milyen jól tettem

hogy tegnap nem pucoltam ablakot.

Öt -hat kilométerre adhatta ki az erejét, ahogy

számoltuk a villanások után.

Nem szeretem a vihart,

képzelem mit éreztek az ősemberek...

Lányok, nyugodt szép ünnepet kívánok

teljen mindenkinek kedve szerint.

előzmény:
    kata622 (22670)
    2013-05-18  12:42
  8. 2013-05-18 12:4222670.

Halihó Lányok!

Látom, Mindenkinek megvan a programja, és nem ér rá, benézni. Elköszönök Tőletek én is a hétvégére, legyenek szép, és tartalmas napjaitok!  

előzmény:
    kata622 (22669)
    2013-05-18  09:09
  9. 2013-05-18 09:0922669.

Sziasztok Lányok !

Nagyon szép hosszú hétvégét kívánok!

Nálunk nagy égiháború volt az este, dörgött, villámlott, esett. Ma gyönyörű napsütésre ébredtem.

Remélem Nálatok nem okozott nagyobb bajt a vihar, - ha felétek is volt!

Sütök fincsi pogit, azt elvisszük a Menyemékhez, hogy én is hozzájáruljak az "etetéshez"!

előzmény:
    kata622 (22668)
    2013-05-17  19:45
  10. 2013-05-17 19:4522668.

Ágikám! Azt gondolom, nagyon sokan közülünk nem gondoltuk volna, hogy ilyen nagy változáson megyünk keresztül...!

Az ember mindig jobbat vár, és...!!!

Nekem ahányszor csak a munkanélküliségről esik szó, a "közveszélyes munkakerülés" jut eszembe... Aki abban a korban nem dolgozott, az közveszélyes munkakerülés miatt büntetést kapott..., most meg "a nagy jólétben" mennyi ember munkanélküli?! Ami természetesen magával hozza, hogy tele vagyunk tartozással, nehéz a megélhetés, stb., stb. Persze vannak, akiknek nincsenek ilyen dolgai..., de az más "tészta"!

Lányok! Szép estét, nyugis éjszakát kívánok

előzmény:
    naros (22667)
    2013-05-17  18:16
  11. 2013-05-17 18:1622667.

Sziasztok!

Adri, gondolom csak sokára 

kapnátok időpontot a szemészetre.

Kata itt is eset, szeszélyes területi eloszlásban ahogy mondják,

a mellettünk levő utcában tócsákban állt a víz nálunk alig valamicske hullott.

A megálló a kápolna előtt van, ahol péntekenként ételosztás

zajlik.

Míg vártam vagy féltucat ember csengetett be,

sajnáltam őket, eszembe jutott a

Blahás karácsonyi ételosztás ahol a sor a Rókus kórházig ért.

Kapitalizmus, válság...

ki gondolta volna hogy így fordul a világ sora?

Én nem.

Lányok, derűs szép tavaszi hosszú hétvégét kívánok!

előzmény:
    kata622 (22664)
    2013-05-17  16:26
  12. 2013-05-17 18:0522666.

Adri! Lehet, hogy az általad említett nagy cégnél igen, de kettő, + egy másikban Anyuval, mind a háromnál az optikus mérte be, aki a szemüvegrendelést felvette. Egy gép elé kellett ülni, és kész, míg a szemészeten teljesen mésképpen, alaposabban vizsgáltak. Mostanában benne voltunk, mert Anyu mindkét szemét a múlt évben műtötték, és azt követően, én is most télen voltam a szemészeten másik szemüveg felírása miatt.

Nem okoskodni akartam, csak megemlítettem. Jó, ha az ember több helyről kap infókat, aztán mindenki eldönti, mi a jó neki.

Tegnap nem kaptam olyan bélésanyagot, amilyet szerettem volna, ma viszont sikerült! Már beavattam, ezzel is előbbre vagyok!

Anyukád továbbra is betartja a cigarettás intelmeket? Nem ideges, hogy nem gyújthat rá? Ez mellett az álcigi mellett nem akar örökké rágcsálni valamit? Sokan azért nem akarnak leszokni, mert attól félnek, hogy meghíznak, mert mindig valamit enni kellene. Nagyon rossz lehet, tudom a Férjem is amikor megpróbálta letenni. 

előzmény:
    Coke Girl (22665)
    2013-05-17  17:01
  13. 2013-05-17 17:0122665.
    Szerintem ugyanazokkal a kütyükkel csinálják, és ugyanúgy szemészek csinálják ... vagy tévedek? Én így tudom ... A NAGY cégnél mindenesetre ... 
    előzmény:
    kata622 (22664)
    2013-05-17  16:26
  14. 2013-05-17 16:2622664.

Sziasztok Lányok!

Megjöttem Anyutól. A Blahán annyi ember várt a villamosra, hogy fekete volt a járdasziget tőlük! Azon agyaltam, hogy most mi van? Nem járnak valamiért, vagy ritkították azt is. Nem is szálltam fel arra, ami később jött, mert a tömött közlekedési eszközökkel haragban vagyok. Egyrészt, mert nincs levegő, a másik pedig, ami ezzel összefügg a kellemetlen szagok keveréke, és akkor még a zsebtolvajokról nem beszéltem...! Vártam, vártam, aztán úgy gondoltam, lejövök gyalog. Szerintem jól tettem, mert már majdnem a második megállónál tartottam, amikor megérkezett a következő villinger, jól kitömve. 

Ágikám! Nem tudom, miért nem nyitják ki az ablakokat, ha a klímát nem kapcsolják be, de miért is kell nekem mindent tudnom

Azok a vezetők, nyugodt lehetsz nem ezeken a járműveken utaznak, még csak az kellene nekik...!!! Biztosan gutaütést kapnának...!!!

Amikor felmentem Anyuhoz, már elkészítette a vényeket, amelyeket tegnap kapott kézhez, és fordultam is a gyógyszertárba. Amikor kijöttem, akkor kezdett esni az eső, de nem tartott sokáig, mire Anyunál felmentem, már perceken belül elállt. Finom levegő volt utána

Adri! Az nem kifejezés, hogy finnyás vagy...! Még hogy távol áll ez a tavasz az igazitól!? Ki hallott már ilyet?! A tavasz, az tavasz, és kész!

Nem lehetne inkább egyik hétköznap a szemészeti rendelőben felíratni Anyukádnak a szemüveget? Csak azért kérdezem, mert egyszer én megjártam, ugyanis hiába mérte az egyik optikus meg, hogy milyen szemüveg kell, valahogy mégsem volt jó, amikor felpróbáltam. Aztán készített egy másikat, és az sem volt tökéletes. Azóta a szemészeten méretem be. 

Nem mondom azt, hogy nem értenek hozzá, de a szemész és vele együtt az a sok kütyü, ami most már a rendelőkben van, azokkal sokkal alaposabban mérnek! 

Lányok! További kellemes napot kívánok

előzmény:
    Coke Girl (22663)
    2013-05-17  14:45
  15. 2013-05-17 14:4522663.

Sziasztok Lányok!

Hát, én úgy gondolom, a tavaszban valóban  benne van az a lehetőség, mint Kata Te írtál, igen, ideális esetben az ember ezt látja, de az idei nagaon távol volt etttől ... pedig én járom a várost is és vidéket is minden nap ... De persze lehet, hogy én vagyok nagyon finnyás ... :-)

Hétvégén szemüveget csináltatunk anyunak, éppen most böngésztem a netet, hát, eléggé el vannak kényelmesedve az optikusok, a legtöbb boltban (és persze nem a névtelenben keresgetem) szombaton nincs vizsgálat.

Azért vicces a dolog, mert akkor hogyan akarnak szemüveget eladni? Mire az ember odamegy, hogy a régi már nem jó, szükség van újabb vizsgálatra is, hogy belőjük pontosan nem? Persze ez nem is annyira vicces, inkább bosszantó.

Fél órája azt böngészem, hogy találjak olyat, ahol még meg is nézik majd, hogy pontosan milyen erősségűt kell készíteni ... Maradt a nagy bolt ... hiába akar az ember a kicsikkel jót tenni ... nem nyújtanak olyan szolgáltatást ...

előzmény:
    kata622 (22661)
    2013-05-16  20:33
  16. 2013-05-17 13:3222662.

Sziasztok Lányok!

Elmentem Budafokra, odafelé esett az eső,

visszafelé alig kaptam levegőt a buszon, vajon

miért nem kapcsolja be a sofőr a klímát?

Miért nem lehet ablakot nyitni?

Eszembe jutott a sok ilyen-olyan felsővezető

és az ő (vég)kielégítésük.

Elképzelem őket a tömött piszkos és méregdrága

levegőtlen büdös buszokon...

Gonosz vagyok? 

Azért szerencsésen hazaértem és már bírom cérnával,

kaptam fonalat délután azért is kékre festem az eget.

Kata, felétek esett?

Igyunk egy kávét!

előzmény:
    kata622 (22661)
    2013-05-16  20:33
  17. 2013-05-16 20:3322661.

Halihó Lányok!

Adri! Aki a "gyönyörű tavaszt" írta, az én voltam, és arra gondoltam, hogy a tavasz hozza a virágokat, melyeket már annyira várunk tél után, hogy zöldbe borul a táj, hogy akárhogyan is, de lekerül rólunk a téli "gúnya", még ha nincs is kánikula!!!

Ági! Azokra a műsorokra, talán két hete kattantam..., egyik alkalommal, amikor nem volt hangulatom zenét hallgatni, miközben tettem-vettem itthon.

Csodálkoztam én is, hogy milyen pénzszerzési lehetőségek vannak Amerikában, nekem eszembe sem jutott volna... Unokatestvéremtől sem hallottam ezekről. Azt igen, hogy a megunt holmikat bizonyos időszakokban, a ház előtt felállított asztalokon és egyéb alkalmatosságokon kiteszik és cserélik, valamint árusítják, de ez is csak olyan helyeken, ahol családi házak vannak.

Hát, az elég méreg, ha a végénél fogy el valami! Remélem kapsz pont olyan cérnát, amilyenre szükséged van!

Holnap megyek Anyuhoz, délután leszek.

Mindenkinek további szép estét, és nyugodt éjszakát kívánok

előzmény:
    naros (22660)
    2013-05-16  20:12
  18. 2013-05-16 20:1222660.

Szia Adri! Ezeket a szép májusi napokat emlegettük, mint a mai

neked talán kevesebb jut belőle, mert szinte egész nap dolgozol.

Kata, valósággal elámulok, mi számít Amerikában kincsnek,

a baseball kártyákra és egyéb "filléres" ritkaságokra gondolok.

Nézem én is, a múltkor nagyon élveztem mikor kincset találtak

egy igazgyönygy nyakláncot és aranyat.

Bár néha eszembe jut, talán ez is átverés és a stáb dugta oda...

Elmúlt a fejfájásom, megkapáltam a paradicsomot és locsoltam egyet

hátha igaziból is esni fog!

Pár sor híjja és kész a gobelinem, hát nem elfogyott cérnám?

Az égből vagy hat sor hibádzik,

rekord gyorsasággal varrtam, Icuska megdicsérne érte.

A lányom a takarítós műsorokat kedveli a tévében

én nem, mert szinte érzem a szagokat!

Lányok, viharmentes nyugodt estét és 

szép álmokat kívánok!

előzmény:
    Coke Girl (22659)
    2013-05-16  18:35
  19. 2013-05-16 18:3522659.

Sziasztok lányok!

Nekem semmiféle más rétes nem jön be, csak a "piros töltelékes", a málna, az eper, a meggy és ezek alapvariációi.

Túrós és káposztás és egyéb dolgok messzire kerüljenek ... brrrrrrrrrrr

Anyu jól van, köszönöm, jövő héten megint megyünk kontrollra, nekem ez egy újabb szabadnap, mert akkora az út, hogy nincs is esélyem ...

Tegnap is és ma is egész nap pénteki hangulatom volt ... olyan rossz ráébredni, hogy még nagyon nem tartunk ott ...

Valaki említette a gyönyörű tavaszt ... hát, én nem tudom, mire is gondol, merthogy a tél után volt itt májuiban egy pár szép nap, de ezt tavasznak, sőt, szép tavasznak nem nevezném ... és az elkövetkező napok is csak olyan puhatolózások lesznek ... kis napsütés, sok felhő, és bizony már megint eső ... brrrrrrrrrrrrrrrr

szép estét és jó pihenést nektek

előzmény:
    naros (22645)
    2013-05-15  08:06
  20. 2013-05-16 18:0522658.

Szerintem, tuti, hogy az időjárás a felelős, mert valamire mindig rá kell fogni, ha nem stimmelnek a dolgok, és ez a legegyszerübb! Remélem, gyorsan elmúlik a fejfájásod! Nálam az "álomkórság" elmúlt, újra tettre kész vagyok, már jó ideje.

A háttérben hallgattam a TV-t, azokon a csatornákon "jártam", amelyek nem igényelnek hosszú távon nagy odafigyelést, mégis szórakoztatóak. Nagyon érdekes pl. a National Geographic Channel adón, a Házromboló kincsvadászok, a Munkaruhás értékmentők című műsorok, hasonló a Discovery Channel csatornán Licitvadászok, Raktárvadászok, stb. műsorok. Amikor érdekesebb, akkor ránézek, és tovább varrogatok. 

Aztán ott vannak az állatokról szóló ismeretterjesztők, azok is érdekesek. Annyira lekötött a munkálatok mellett, hogy egyszercsak azt vettem észre, hogy ennyi meg annyi idő van már !

Lányok! További kellemes délutánt kívánok

előzmény:
    naros (22657)
    2013-05-16  17:09
  21. 2013-05-16 17:0922657.

Katám valami lehet a levegőben, fáj a kobakom.

Mindjárt megnézem a kedvenc meteorológiai oldalamon,

ráfoghatom-e az időjárásra?

előzmény:
    kata622 (22656)
    2013-05-16  14:51
  22. 2013-05-16 14:5122656.

Ági! Pici Unokád biztos azt mondogatja, amikor Te "morgást" hallasz,  hogy "de finomat főzött a Nagyi!"

Tudod, a jó dolgok nagyon gyorsan elmúlnak..., így a május és vele együtt a gyönyörű tavasz!

Rám tört az álmosság, pedig jól aludtam az éjjel és nem keltem hajnalban sem. Talán megint az időjárás a felelős? Most a melegedés? Na, nem baj, ha ez az ára, hogy jó idő lett, nem is figyelek oda, hogy leragad a szemem, inkább "bedobok" egy kávét! Egyébként is látom, hogy küldtél, még válogathatok is

További szép napot kívánok Mindenkinek

előzmény:
    naros (22655)
    2013-05-16  12:50
  23. 2013-05-16 12:5022655.

A cseresznye korát nem ismerem, negyven évvel ezelőtt is

kifejlett, szép nagy fa volt.

Látom, nem fogsz unatkozni.

Picikém alszik előtte jól belakmározott,

morog mint a kiskutya mikor fogáravaló  az ebéd.

Gyönyörű az idő, legszebb hónap a május,

kár hogy hamar elmúlik.

Jó étvágyat kívánok!

előzmény:
    kata622 (22654)
    2013-05-16  12:24
  24. 2013-05-16 12:2422654.

Halihó Lányok!

Elintéztem az ügyeket, szép idő lett

Az ebédhez jó étvágyat kívánok

előzmény:
    kata622 (22653)
    2013-05-16  09:14
  25. 2013-05-16 09:1422653.

Szia Ágikám! Látom, egyszerre jöttünk be, megint!

Nagyon sajnálom a fátokat! Biztosan kipusztul?! Hány éves? Nem csak az idei időjárás az oka? Azért kérdezem, mert nekünk is volt, Fiammal egyidős germesdorfi cseresznyefánk, és az egyik diófánk. Ők ketten, csináltak olyat, hogy azt hittük, már sajnos meg kell válni tőlük, de mindig magukhoz tértek, és a következő évben rendesen teremtek. Különösen a diófa csinált olyanokat, hogy volt olyan év, amikor kevés dió volt rajta és az is mogyoró nagyságú volt. Kitartottunk mellette, és helyreállt! Megvannak még most is, mert amikor a Barátnőmhöz lemegyünk, minden alkalommal elmegyünk arra, és megnézzük a házunkat a kerttel együtt, persze csak kívülről. Igaz, az új tulaj mondta még akkor, amikor létrejött az egyezség, hogy bármikor szívesen látnak bennünket, de nem akarunk bemenni, mert az már túl fájdalmas lenne...! Így megnyugszunk, hogy jó kezekbe került, akik valószínű szívesen laknak ott és szeretik, mert mindig van valami amit csinálnak vagy a házon, vagy a kertben, de különben a ház és a kert kinézete lényegében nem változott.

Ezek szerint nem olyan faiskolában vettétek, ahol szoktatok? - vagy olyan gyakran nem is vásároltok fát, bokrot

előzmény:
    naros (22651)
    2013-05-16  08:47
  26. 2013-05-16 08:5522652.

Sziasztok Lányok !

Szépen süt a Napocska, piros pont neki!

Remélem, jól pihentetek!

Lemegyek elintézem a hivatalos dolgokat, azután betérek a méterárú boltba, kell vennem egy-két hozzávalót a varráshoz.

Úgy látom, ezáltal a délelőttöm már foglalt. Főznöm nem kell, van a frigiben, csak felmelegítem. 

Összeállt a következő napok programja is. Holnap reggel Anyuhoz megyek, kiváltom a gyógyszereit, vásárolok Neki. Szombaton Fiam hazajön a munkából és együtt kimegyünk a Menyemékhez, ott leszek hétfő estig, akkor hazajövünk. Ott is varrni fogok, megkértek rá.

Kellemes napot kívánok

előzmény:
    kata622 (22650)
    2013-05-15  19:14
  27. 2013-05-16 08:4722651.

Sziasztok Lányok!

Zsuzsa  örülök hogy jelentkeztél, remélem hamar

túl leszel a dolgozaton!

Kata,  a hársfa illata nálam világbajnok.

Sajnos az öreg germesdorfi cseresznyefánk

kipusztul, kicsik a levelei és haloványak, termése

aszalódik az ágakon. A szívünkhöz nőtt,

nagyon sajnálom.

A Dante-korszak után ültettünk egy újat, ami

nem hoz termést

csak nő a világba, valószínűleg átvertek a faiskolában.

Unokázós napom van, 

napsugaras szép csütörtököt  kívánok!

előzmény:
    kata622 (22650)
    2013-05-15  19:14
  28. 2013-05-15 19:1422650.

Halihó Lányok!

Zsuzsa! Már arra gondoltam, Te is elhagytál minket, de örömmel látom, csak a megemelkedett teendőid szólítanak el.

Kívánom, hogy siker koronázza a vizsgádat!

Mindenkinek további szép estét kívánok

előzmény:
    Anyacuka (22649)
    2013-05-15  17:10
  29. 2013-05-15 17:1022649.

sziasztok

nagyon rég nem volt időm bejönni,igazából most sincs,csak valahogy már feladtam és nem vagyok hajlandó tovább foglalkozni a záródolgozatommal

a téma rendben van, csak én nem tudom rendesen megszerkeszteni,sokan ajánlották,hogy segítenek, csak valahogy nem jutottunk odáig,mindenkinek másfajta program van a gépén ezért az átküldöm és szerkeszd meg nem működött,most elküldtem a konzulens tanárnak,rakja össze magának, ha nem jó majd valakivel begépeltetem újra az egészet

na,szóval elegem lett

örülök,hogy nagyjából jól vagytok

az időjárás elég változékony,de ez ellen nem tudunk semmit tenni

szép estét mindenkinek 

előzmény:
    kata622 (22648)
    2013-05-15  14:30
  30. 2013-05-15 14:3022648.

Halihó Lányok!

Ági! Nem sok választott el attól, hogy tököt vegyek szombaton a zöldségesnél, de egyetlen egy volt már csak, az is iciri-piciri, úgy hogy a végén azt gondoltam, majd legközelebb

Köszönöm, a kávénak jó hasznát vettem, mert azóta is szabok és kreálok!

Nálunk egy ideje beborult, vagyis jönnek-mennek a felhők, amelyek eltakarják a Napot, sokszor hosszabb időre.

Most fogok ebédelni.

Nektek egészségetekre, - mert már bizti túl vagytok rajta!

A hársfavirág illatát egyenesen imádom! Ahol gyerekként felnőttem, a ház udvarában volt egy-két fa, közöttük, kettő hársfa. Mikor bementünk a házba ilyenkor, amikor virágzott, az egész ház virágillatban pompázott!

előzmény:
    naros (22647)
    2013-05-15  13:26
  31. 2013-05-15 13:2622647.

Szia Kata!

Használt a kávé?

Kész vagyok, tökfőzeléket és jó nagy adag

fasírtot csináltam.

Medvehagymás pogácsát sütöttem, minden levélből

levágtam egy darabot megkóstoltam, nem gyöngyvirág-e?

Most irány a kert, aztán jönnek az unokák.

Az idő csudiszép, ráadásul virágzik a 

szomszéd hársfája.

Az ebédhez jó étvágyat kívánok!

előzmény:
    kata622 (22646)
    2013-05-15  09:05
  32. 2013-05-15 09:0522646.

Sziasztok Lányok!

Ágikám! Köszi a kávét, elvettem egyet, és rövidesen még egyet elkortyolgatok azt hiszem, mert ma korán keltem a Gyerekek miatt, amit nem bánok, mert a csücskei!

Adri! Az általad említett rétesboltot ( a Blahánál volt ) és termékeit is ismertem, valóban a málnás isteni volt! Még egy rétesbolt finomságait is sűrűn megkóstoltam, mégpedig a Deák térnél, a Bajcsy-Zsilinszky út elején volt, amit szintén már régebben sajnos bezártak... Az utóbbit, ebédidő alatt látogattuk, nagy örömünkre

Mióta "nyögdíjas" vagyok, ritkábban fordul elő, hogy sütit készen veszek, inkább itthon sütök. Talán ezért, mert nem kerestem, vagy egyébként sincs már ilyen bolt a közlekedéseim vonalán, nem tudom, de nem emlékszem, hogy láttam volna kimondott rétesboltot. Azonban, ha észreveszem, szólni fogok róla!

Tegnap elég jó időben eltudott jönni a Fiam a munkahelyéről, így a fennmaradt és elmaradt temetőket, szeretteinket, sikerült lelátogatnunk. Lelkem megnyugodott!

Az idő is elfogadható volt, bár hét óra körül (akkor Budán jártunk), nagyon sötét felhők gyűlekeztek Pest felől, és azt gondoltuk, hogy bőrig fogunk ázni, nem így történt, mert egyáltalán nem esett, sem Budán, sem Pesten, legalábbis amerre mi jártunk.

Lányok! További kellemes napot kívánok

előzmény:
    naros (22645)
    2013-05-15  08:06
  33. 2013-05-15 08:0622645.

Sziasztok Lányok!

Adri, rétesben kapros-túrós a kedvencem,

sajna nem tudok jó lelőhelyeket.

Anyukád hogy van?

Kata, gondolom jó napod volt !

Mára pogácsasütés, fűnyírás aztán unokázás van

beütemezve.

Kellemes, nyugis szerdát kívánok!

34. 2013-05-14 12:0122644.

Sziasztok!

Kata, eddig megvagyok elégedve az időjárással.

Elmentem a fodrászhoz, egy hajléktalan férfi

emlékezetessé tette az odautat,

hazafelé beugrottam a Kispiacra, visszafelé szerencsére

illatos külföldiek ültek a közelemben.

Lám elkiabáltam a jó időt, hát nem beborult?

Szép napot kívánok!

előzmény:
    kata622 (22642)
    2013-05-13  20:09
  35. 2013-05-14 11:5222643.

Málnás rétes, meg a málnás-epres RULEEEZZ. Annak idején volt egy rétesmackó vagy miafene nevű intézmény a József körúton ... ott mindig friss és meleg és legalább 20 féle rétes volt, közöttük az említett málnás és málnás-epres. Hogy az milyen finom volt, de sokévekkel ezelőtt került 350 Ft-ba ... sajnos azóta bezártak, és sehol nem találok ilyen ízesítést.

Még aki kifejezetten reklámozza, hogy a legkülönfélébbeket árulja, az is max. túros-málnás, vagy mákos-málnás ...

Ha valaki tud igazi málnás vagy epres rétest, az szóljon ...

előzmény:
    kata622 (22642)
    2013-05-13  20:09
  36. 2013-05-13 20:0922642.

Halihó Lányok!

Adri! A meggyes rétes kedvelem a legjobban a rétesek közül!!!

Ági! Vettem én is már abból a nagyon vékony rétegű réteslapból, de az nekem sem tetszett. Most már kialakult, hogy melyik a menő, ezért másikat már nem veszek, hacsak nem áll olyan helyzet elő, hogy már nem lehet kapni, mert nem készítenek, vagy leállt az üzem, vagy az üzletek némelyikében kilistázták, aminek több oka is lehet, stb, stb.

Nem baj, majd eszedbe jut a neve, amikor nem gondolkodsz rajta, mert így szokott lenni...!   -  én már csak tudom... !!!

Lányok! Holnap nem leszek, majd holnapután "találkozunk"! Addig is vigyázzatok magatokra, kerüljétek a jégesőt, a tornádót, vagyis az itéletidőt!!!

Szép, nyugodt estét, holnapra sok napfényt, szélcsendet kívánok

előzmény:
    naros (22641)
    2013-05-13  19:17
  37. 2013-05-13 19:1722641.

Sziasztok lányok, már nem fáj a kobakom!

Adri, vettem én már cigaretta papírszerű réteslapot is,

hiába kenegettem, igaz ez nem mostanában volt.

Hogy érezd az időváltozást van még jó 15 éved!

De jó neked!Még az is lehet hogy nem leszel

frontérzékeny!

Katám,  Marcit is megkérdeztem,  neki sem jutott eszébe a

felborult seflera neve

de azért mondott valamit, ami épp eszébe jutott.

Alsós korában a verseket tanulta hangosan, de mivel nagyon

jó a memóriája nem sokáig kellett hallgatnom.

Lányok, szép estét kívánok!

előzmény:
    kata622 (22639)
    2013-05-13  16:25
  38. 2013-05-13 18:0922640.

Sziasztok Lányok!

Ági, szerintem az előre elkészített réteslapokkal nincs baj, az a lényeg, hogy a sütés viszont friss legyen, vagyis a belevalókat azért az ember otthon oldja meg ... úú, az nagyon finom, amikor a sütőből forrón jön ki a meggyesrétes ... nyammm ... régen volt, hogy anyu ilyet csinált ... időnként rá lehet beszélni ...

Kata, anyunak is fáj a feje ebben az időben, szerintem nem csoda, olyan frontok röpködnek ide-oda, a szél napok óta alattomosan fúj ...

Hülye az idő most is, reggel fázott a lábam a szandálban, viszont a farmerdzseki meg soknak bizonyult ...

Remélem, mostmár ez a szél is elmúlik, és május közepéhez méltó időjárás kerekedik.

Lassú a netem is ... türelmetlen is vagyok ... na, szép napot lányok, remélem, holnap simább lesz ...

39. 2013-05-13 16:2522639.

Ági! Biztos Neked is az időjárástól fáj a fejed. Az én fejfájásom már elmúlt. Nem akartam bevenni a bogyót, de kénytelen voltam.

Marci hangosan tanul?

Vettem már én is"tante" réteslapot, és még más tésztát kipróbálásra. A mélyhűtött tészták nagyon hasznosak, amikor az embernek nincs sok ideje bíbelődni a gyúrással, nyújtogatással, várakozni a hajtogatások között. Tartalékban van mindig a mélyhűtőben egy-kettő.

Itt is süt a Nap, a szél erős.

További kellemes délutánt kívánok Mindenkinek, Neked pedig mielőbbi fejfájás nélküli pihenést

előzmény:
    naros (22638)
    2013-05-13  15:16
  40. 2013-05-13 15:1622638.

Elmentek a gyerekek.

Finom a rétes Marci is megdicsérte, mélyhűtött

fanny tante réteslapból csináltam.

Nem a reklám helye!

Süt a nap, de a szél nem enyhül. Minduntalan felborítja az

ajtó előtt álló nagy szobanövényt, aminek

most egyáltalán nem jut eszembe a neve.

Helyette ilyeneket tudok:Csebisev és Markov egyenlőtlenség, meg

Poissoen eloszlás, Marci matek zéhára készül.

Összerakom  megint a lakást, de előbb keresek egy bogyót

mert szétmegy a fejem.

Kata, remélem a tied már nem fáj!

előzmény:
    kata622 (22637)
    2013-05-13  13:26
  41. 2013-05-13 13:2622637.

Szia Ági!

Nem tudom, mi lehetett, de én is azt mondom, a lényeg, hogy bejöttem!

Készen vagyok a vasalással. Zöldborsó levest készítettem és rakott krumplit.

Nagy hajtás van a diákoknak, együtt érzek velük!

Megfájdult a fejem, biztosan az időjárás miatt, beveszek egy bogyót.

Nagyon jó kisfiú az Unokád!

Lányok! További kellemes délutánt kívánok, küldök egy kis kávét

előzmény:
    naros (22636)
    2013-05-13  10:46
  42. 2013-05-13 10:4622636.

Szia Kata!

Lényeg hogy megvagy,

aranyos a kutyus!

Talán a böngésződdel volt gond?

Bazsalikomos hagymaleves és túrós rétest csinálok,

jó lesz a meleg kanalaznivaló és a sütő melegét is

értékelni fogom.

Marci két vizsga közt hazajön ebédelni.

A kicsi még alszik, kibontakozhattam a konyhában.

előzmény:
    kata622 (22635)
    2013-05-13  09:56
  43. 2013-05-13 09:5622635.

Sziasztok Lányok!

Nem tudom, mi volt tegnap délután, este és ma reggel, mert nem tudtam bejönni. Fura, mert csak az NLC-re nem akart működni, most reggel is kiírta, hogy "hiba a lapban"!

Gondoltam, most megint megpróbálom, és lőn csoda, bejöttem !!!

Különben vasalok, melegítem magam! Közben majd megfőzök holnapra, mert holnap Anyuhoz szándékozom menni reggel, délután pedig jönnek a Gyerekek. Mint már írtam, nem szeretek kapkodni, azért főzök meg előre.

Ágikám! Kellemes unokás-napot kívánok a Kicsihez!

Mindenkinek nyugodt hetet, és szép napot kívánok

előzmény:
    naros (22634)
    2013-05-13  09:12
  44. 2013-05-13 09:1222634.

Sziasztok!

Megjöttek a fagyos szentek, nem is bánom mert

nekem a bőven elég július-ugusztusban a kánikula.

Unokázom, alszik a kicsi.

Remélem mindenki jól van és kellemesen telt a

hétvége,

szép napot, jó hetet kívánok!

45. 2013-05-12 14:3922632.

Katám köszönjük szépen

a jókívánságokat! Azt hittem említettem,

hatvan éves a férjem.

Becsuktam az ablakokat, bolond szél fúj.

Anyu elindult a temetőbe aztán visszajött mert fázott,

remélem nem fázott meg tegnap.

Most következik az ebéd utáni ejtőzés,

pihenj Te is!

előzmény:
    kata622 (22631)
    2013-05-12  12:32
  46. 2013-05-12 12:3222631.

Szia Ágikám!

Gondoltam, hogy valami jeles ünnep van Nálatok, de nem tudtam, Kit köszöntsek.

Isten éltesse Férjedet, jó erőben, egészségben, sok örömben

Akkor lehet válogatni, mikor melyik üveget nyissátok fel !

Az ebédhez Mindenkinek jó étvágyat, a délutánhoz pedig kellemes pihenést, jó időtöltést kívánok

előzmény:
    naros (22630)
    2013-05-12  11:18
  47. 2013-05-12 11:1822630.

Szia Kata!

Látom nálatok is ünnep május közepe!

Az idő rohan, ahogy ezt Koncz Zsuzsa is megénekelte

a múlt évezredben...

A vandálkodás talán kicsit életkori sajátosság, de némelyik

egyén megáll a fejlődésben és bunkó marad.

A férjem szülinapjára 

harminc üveg  bort kapott a gyerekektől.

Az  ország minden jónevű pincészete képviselve van,

képzeletbeli bortúra, túra nélkül.

Ma hármasban ebédelünk, a gyerekek délután

jönnek.

Kellemes vasárnapot kívánok!

előzmény:
    kata622 (22629)
    2013-05-12  10:52
  48. 2013-05-12 10:5222629.

Sziasztok Lányok!

Ágikám! Akkor még kedvező időben mentetek! Budapest nagyon szép, ha este távolról nézi az ember, de világosban az a sok kosz, szemét engem mindig elborzaszt. Sokszor arra gondolok, hogyakik elszórják a papírt, műanyagot, dogozokat, üvegeket, stb., azok otthon is ugyanígy csinálják ?! Ha nem, akkor miért teszik ezt az utcán, tereken, parkokban?! Nem értem! Nekik nem kellemesebb látványt nyújtana, ha körülöttük, rend és tisztaság van?! Miért vandálkodnak?!Örömet nyújt részükre, ha egy pad lábát kiszakítják, ha összetörnek a temetőben sírt, vagy a járművek üléseit felhasítják és összefirkálják a falakat, járműveket, és még sorolhatnám... Milyen nevelteteésben részesültek ezek?! Nincs szépérzékük?! Ennyi bunkó ember van közöttünk?!

Nem találok rájuk olyan indokot, ami alátámasztaná ezeket a tetteket!

Olyan, mintha az őserdőből jöttek volna, ahol a civilizációt még hírből sem ismerik... Lehetséges, hogy ők most jöttek le a fáról?!

Na, már megint elragadtattam magam, mert tegnap, amikor lementem megint nagyon nyitott szemmel járkáltam...!

Örülök, hogy jól sikerült a tegnapi napotok! Ma szabadnapod van?

Teszek-veszek, kigondolom a jővő hetet, és közben szeretettel gondolok, mint mindig Férjemre! Holnap lennénk 50 éves házasok! Mintha ma lett volna !

Lányok! További szép vasárnapot kívánok

előzmény:
    naros (22628)
    2013-05-11  20:43