- Ez van
- Sztárok
- TV-sztárok
- TV műsor
- Gasztro
- Sülvefőve
- Szex és más
- A hét szexkérdése
- Trend
- Szépüljünk
- Öltözködjünk
- Márk átalakít
- Trend Kalkulátorok
- Család
- Baba
- Baba Kalkulátorok
- Életmód
- Psziché
- Nők Lapja Egészség
- Életmód Kalkulátorok
- Egészség
- Otthon
- Szabadidő
- Utazás
- Ezotéria
- Karrier
- Nők Lapja
- Nők Lapja Évszakok
- Nők Lapja Egészség
- Nők Lapja Ezotéria
- Nők Lapja Konyha
- Horoszkóp
- Napi kínai mantra
- Napi Horoszkóp
- Heti Horoszkóp
- Havi Horoszkóp
- Kalkulátorok
- Képeslap
- Arcképeslap
- Játék
- Galéria
- Nyerj
- Állás
- Szakértők
- Mobil NLC
- Párkereső
- CaféBlog
- Fórum
- Ez van!
- Szex & Más
- Cikk hozzászólás
- Egészség
- Csere-bere
- Trend
- Gasztro
- Sztárok
- Ezo
- Otthon
- Család
- Szeparé
- Karrier
- Életmód
- Nők Lapja
- Pol. Gumiszoba
- Szabadidő
- WellnessCafé
- TechNő
- Indíts új blogot!
- Súgd meg!
- Álomfejtés
- Kávézacc
- Erénykerék
- Szerencsesüti
- Jós ormányos
- Képeslapküldő
- Szakértők
- Sülvefőve
- Topikinditás
- Nyerj!
- Különvélemény
- Nyuszi Csoport
- Mai horoszkóp
- Tarot lap húzás
- Napi mantra
© 2013 NLC - Nők lapja café. sanoma média budapest zrt. Minden jog fenntartva | impresszum | médiaajánlat | közönségszolgálat | felhasználási feltételek | adatvédelem

!
Katám ez ma egy ilyen nap,
lányom is korán jött.
Tegnap az új szomszédok kedvesen felajánlották
adnak szamóca palántát, mi szívesen fogadtuk.
A komposztálóból megtöltöttünk földdel három hatalmas cserepet,
(inkább dézsának mondanám, combközépig érnek)
az egyikben szamóca a másodikban egynyáriak, a harmadikban
szintén ehetőeket ültettünk. Évelő csupasz kivi, ribizli,
koktélparadicsom és tépősaláta került bele.
Majd meglátom mi sül ki belőlük,
leginkább attól tartok, az egész ha nem kapnak elég vizet!
Kellemes estét kívánok!
Ágikám! Nem kell egyáltalán szégyenkezned, hogy a felhő nevét nem tudod, mivel nagyon sokan szerintem, még azt sem tudtuk, hogy az eső-, jég-, bárány- és viharfelhőkön kívül még milyen elnevezésű felhők vannak felettünk
! Elvégre nem mi vagyunk a meteorológusok
!
Egyébként én meg is lepődtem az eper árán, azok után, amennyibe kerül a boltokban... Jó, ismerem, hogy mindenki ráteszi a maga hasznát, mégis furcsa volt a szememnek és fülemnek
!
Fiam telefonált, rövidesen jön, el sem hiszem, hogy ilyen "korán" útban van hazafelé
! Ugyan mi történhetett
?!
Holnap, majd délután valamikor leszek.
További kellemes napot kívánok Mindenkinek
!
Katám a mai felhők nem olyanok mint a tegnapiak, mások
a légköri viszonyok. Talán jóidő felhő a neve
szégyenszemre nem tudom az elnevezését.
Jó nagyot levegőztünk a kicsivel, kellemesen elfáradt, de
erős szél fúj, hozza a lehűlést.
Itt is gyakran szirénáznak, bizony nem jó hallani.
A 430-as eper ár jól hangzik!
Jó étvágyat kívánok!
Halihó Lányok!
Ági kedvenc felhői jönnek-mennek, időnként eltakarják a Napot egy kis időre, de azután szép fényesen süt.
Nagyon sok szírénázást hallok. Az megnyugtató, hogy a mentők a betegekhez igyekeznek, vagy a rendőrség egy-egy olyan helyzethez rohan, ahol szintén segítség kell, de igaziból nekem nagyon rossz hallgatni. Eszembe jut, amikor szegény Férjemhez jött a rohammentő, és sajnos nem tudtak már segíteni...
. Szerintem, már örökké vele fogom "összekötni"!
Különben teszek-veszek, ma megint jön a Fiam. Holnap Anyuhoz megyek.
Ja! Ági! Nem írtam, hogy a Menyemékhez közel szintén "szedd magad" epres van, 430,-Ft volt, de még nagyon az elején lehetett az akció, kevés eper volt beérve. Nászasszonyom befőzéshez szeretett volna venni, de majd hétvégén újra megnézik.
Lányok! Jó étvágyat kívánok az ebédhez
!
Szia Ágikám, sziasztok Lányok
!
Isten éltesse Anyóskádat, jó erőben, egészségben
!!!
Sajnálom, hogy fátoknak meg kellett válnia egy szép nagy ágától, de sajnos a vihar gyakran tesz ilyen károkat
. Eszembe jutott, még annak idején, amikor Apukámtól megörököltük a telket, többek között volt rajta több őszibarackfa is. Az egyik különösen sok barackot termett, de még nem lehetett leszedni, mivel nem volt megérve. Fel kellett dúcolni nagyobb oszlopokkal, hogy ne roskadjon össze a sok gyümölcstől. Aztán jött egy nagy vihar és szabályosan ketté szelte hosszában a fát. Szomorú látvány volt
, még ma is nagyon sajnálom, mert ki is kellett vágni!
Nagy eső, széllel, kint is volt a Menyeméknél, de napközben jó idő volt. Szépen eltöltöttük a napokat, igaz nem volt hosszú a kiruccanásom. Szombaton a Fiam dolgozott, csak a munka után mentünk ki. Vasárnap varrtam, de délutánra készen lettem, és elmentünk a környékre sétálni, jött velünk a kutyus is
. Tündéri, aranyos
! Jó nagyot sétáltunk, elfáradtunk, este nem kellett elringatni
!
Tegnap este jöttünk haza.
Marcinak egy kalappal
!!!
Mindenkinek szép napot kívánok
!
Sziasztok Lányok,
remélem jól telt a hosszú hétvége!
Vasárnap este a szél letört egy hatalmas ágat
az egyik érdi nagy gyümölcsű meggyfánkról,
a bejárati ajtónk mellett áll, nagyszerűen árnyékolt
és a lépcsőről könnyen elértük a termést.
Soha nem volt ilyen sok gyümölcs rajta, ez lett
a veszte, meg a féreg ami belülről rágta.
Ezen kívül jól telt az ünnep, mindhárom napon
kicsit kirándultunk, tegnap kedvenc felhőim nőttek
az égen,
Kiskunlacházán pedig igazi illatos édes
szamócát vettünk. Egy szemben több zamat és íz volt
mint egy doboz import eperben, az unokáknak mégsem ízlett,
nekem "kellett" megennem.
Picikém alszik
Marci vizsgázik,
szóval visszatértek a dolgos hétköznapok,
derűs keddet kívánok!
Szia Kata, azt hittem már korábban elmentél.
Délelőtt összejött a család, anyósom születésnapját
ünnepeltük.

Tegnap hatalmas égzengés és nagy eső volt itt is,
megspóroltam egy locsolást és milyen jól tettem
hogy tegnap nem pucoltam ablakot.
Öt -hat kilométerre adhatta ki az erejét, ahogy
számoltuk a villanások után.
Nem szeretem a vihart,
képzelem mit éreztek az ősemberek...
Lányok, nyugodt szép ünnepet kívánok
teljen mindenkinek kedve szerint.
Halihó Lányok
!
Látom, Mindenkinek megvan a programja, és nem ér rá, benézni. Elköszönök Tőletek én is a hétvégére, legyenek szép, és tartalmas napjaitok
!
Sziasztok Lányok
!
Nagyon szép hosszú hétvégét kívánok
!
Nálunk nagy égiháború volt az este, dörgött, villámlott, esett. Ma gyönyörű napsütésre ébredtem.
Remélem Nálatok nem okozott nagyobb bajt a vihar
, - ha felétek is volt!
Sütök fincsi pogit, azt elvisszük a Menyemékhez, hogy én is hozzájáruljak az "etetéshez"
!
Ágikám! Azt gondolom, nagyon sokan közülünk nem gondoltuk volna, hogy ilyen nagy változáson megyünk keresztül...!
Az ember mindig jobbat vár, és...
!!!
Nekem ahányszor csak a munkanélküliségről esik szó, a "közveszélyes munkakerülés" jut eszembe... Aki abban a korban nem dolgozott, az közveszélyes munkakerülés miatt büntetést kapott..., most meg "a nagy jólétben" mennyi ember munkanélküli?! Ami természetesen magával hozza, hogy tele vagyunk tartozással, nehéz a megélhetés, stb., stb. Persze vannak, akiknek nincsenek ilyen dolgai..., de az más "tészta"!
Lányok! Szép estét, nyugis éjszakát kívánok
!
Sziasztok!
Adri, gondolom csak sokára
kapnátok időpontot a szemészetre.
Kata itt is eset, szeszélyes területi eloszlásban
ahogy mondják,
a mellettünk levő utcában tócsákban állt a víz nálunk alig valamicske hullott.
A megálló a kápolna előtt van, ahol péntekenként ételosztás
zajlik.
Míg vártam vagy féltucat ember csengetett be,
sajnáltam őket, eszembe jutott a
Blahás karácsonyi ételosztás ahol a sor a Rókus kórházig ért.
Kapitalizmus, válság...
ki gondolta volna hogy így fordul a világ sora?
Én nem.
Lányok, derűs
szép
tavaszi hosszú hétvégét kívánok!
Adri! Lehet, hogy az általad említett nagy cégnél igen, de kettő, + egy másikban Anyuval, mind a háromnál az optikus mérte be, aki a szemüvegrendelést felvette. Egy gép elé kellett ülni, és kész, míg a szemészeten teljesen mésképpen, alaposabban vizsgáltak. Mostanában benne voltunk, mert Anyu mindkét szemét a múlt évben műtötték, és azt követően, én is most télen voltam a szemészeten másik szemüveg felírása miatt.
Nem okoskodni akartam, csak megemlítettem. Jó, ha az ember több helyről kap infókat
, aztán mindenki eldönti, mi a jó neki
.
Tegnap nem kaptam olyan bélésanyagot, amilyet szerettem volna, ma viszont sikerült
! Már beavattam, ezzel is előbbre vagyok
!
Anyukád továbbra is betartja a cigarettás intelmeket? Nem ideges, hogy nem gyújthat rá? Ez mellett az álcigi mellett nem akar örökké rágcsálni valamit? Sokan azért nem akarnak leszokni, mert attól félnek, hogy meghíznak, mert mindig valamit enni kellene. Nagyon rossz lehet, tudom a Férjem is amikor megpróbálta letenni.
Sziasztok Lányok
!
Megjöttem Anyutól. A Blahán annyi ember várt a villamosra, hogy fekete volt a járdasziget tőlük
! Azon agyaltam, hogy most mi van? Nem járnak valamiért, vagy ritkították azt is. Nem is szálltam fel arra, ami később jött, mert a tömött közlekedési eszközökkel haragban vagyok
. Egyrészt, mert nincs levegő, a másik pedig, ami ezzel összefügg a kellemetlen szagok keveréke, és akkor még a zsebtolvajokról nem beszéltem...! Vártam, vártam, aztán úgy gondoltam, lejövök gyalog. Szerintem jól tettem, mert már majdnem a második megállónál tartottam, amikor megérkezett a következő villinger, jól kitömve.
Ágikám! Nem tudom, miért nem nyitják ki az ablakokat, ha a klímát nem kapcsolják be, de miért is kell nekem mindent tudnom
!
Azok a vezetők, nyugodt lehetsz nem ezeken a járműveken utaznak, még csak az kellene nekik...!!! Biztosan gutaütést kapnának...!!!
Amikor felmentem Anyuhoz, már elkészítette a vényeket, amelyeket tegnap kapott kézhez, és fordultam is a gyógyszertárba. Amikor kijöttem, akkor kezdett esni az eső, de nem tartott sokáig, mire Anyunál felmentem, már perceken belül elállt. Finom levegő volt utána
!
Adri! Az nem kifejezés, hogy finnyás vagy...
! Még hogy távol áll ez a tavasz az igazitól
!? Ki hallott már ilyet
?! A tavasz, az tavasz, és kész
!
Nem lehetne inkább egyik hétköznap a szemészeti rendelőben felíratni Anyukádnak a szemüveget? Csak azért kérdezem, mert egyszer én megjártam, ugyanis hiába mérte az egyik optikus meg, hogy milyen szemüveg kell, valahogy mégsem volt jó, amikor felpróbáltam. Aztán készített egy másikat, és az sem volt tökéletes. Azóta a szemészeten méretem be.
Nem mondom azt, hogy nem értenek hozzá, de a szemész és vele együtt az a sok kütyü, ami most már a rendelőkben van, azokkal sokkal alaposabban mérnek!
Lányok! További kellemes napot kívánok
!
Sziasztok Lányok!
Hát, én úgy gondolom, a tavaszban valóban benne van az a lehetőség, mint Kata Te írtál, igen, ideális esetben az ember ezt látja, de az idei nagaon távol volt etttől ... pedig én járom a várost is és vidéket is minden nap ... De persze lehet, hogy én vagyok nagyon finnyás ... :-)
Hétvégén szemüveget csináltatunk anyunak, éppen most böngésztem a netet, hát, eléggé el vannak kényelmesedve az optikusok, a legtöbb boltban (és persze nem a névtelenben keresgetem) szombaton nincs vizsgálat.
Azért vicces a dolog, mert akkor hogyan akarnak szemüveget eladni? Mire az ember odamegy, hogy a régi már nem jó, szükség van újabb vizsgálatra is, hogy belőjük pontosan nem? Persze ez nem is annyira vicces, inkább bosszantó.
Fél órája azt böngészem, hogy találjak olyat, ahol még meg is nézik majd, hogy pontosan milyen erősségűt kell készíteni ... Maradt a nagy bolt ... hiába akar az ember a kicsikkel jót tenni ... nem nyújtanak olyan szolgáltatást ...
Sziasztok Lányok!
Elmentem Budafokra, odafelé esett az eső,
visszafelé alig kaptam levegőt a buszon, vajon
miért nem kapcsolja be a sofőr a klímát?
Miért nem lehet ablakot nyitni?
Eszembe jutott a sok ilyen-olyan felsővezető
és az ő (vég)kielégítésük.
Elképzelem őket a tömött piszkos és méregdrága
levegőtlen büdös buszokon...
Gonosz vagyok?
Azért szerencsésen hazaértem és már bírom cérnával,
kaptam fonalat délután azért is kékre festem az eget.
Kata, felétek esett?
Igyunk egy kávét!
Halihó Lányok!
Adri! Aki a "gyönyörű tavaszt" írta, az én voltam, és arra gondoltam, hogy a tavasz hozza a virágokat, melyeket már annyira várunk tél után, hogy zöldbe borul a táj, hogy akárhogyan is, de lekerül rólunk a téli "gúnya", még ha nincs is kánikula
!!!
Ági! Azokra a műsorokra, talán két hete kattantam...
, egyik alkalommal, amikor nem volt hangulatom zenét hallgatni, miközben tettem-vettem itthon.
Csodálkoztam én is, hogy milyen pénzszerzési lehetőségek vannak Amerikában
, nekem eszembe sem jutott volna... Unokatestvéremtől sem hallottam ezekről. Azt igen, hogy a megunt holmikat bizonyos időszakokban, a ház előtt felállított asztalokon és egyéb alkalmatosságokon kiteszik és cserélik, valamint árusítják, de ez is csak olyan helyeken, ahol családi házak vannak.
Hát, az elég méreg, ha a végénél fogy el valami! Remélem kapsz pont olyan cérnát, amilyenre szükséged van
!
Holnap megyek Anyuhoz, délután leszek.
Mindenkinek további szép estét, és nyugodt éjszakát kívánok
!
Szia Adri! Ezeket a szép májusi napokat emlegettük, mint a mai
neked talán kevesebb jut belőle,
mert szinte egész nap dolgozol.
Kata, valósággal elámulok, mi számít Amerikában kincsnek,
a baseball kártyákra és egyéb "filléres" ritkaságokra gondolok.
Nézem én is, a múltkor nagyon élveztem mikor kincset találtak
egy igazgyönygy nyakláncot és aranyat.
Bár néha eszembe jut, talán ez is átverés és a stáb dugta oda...
Elmúlt a fejfájásom, megkapáltam a paradicsomot és locsoltam egyet
hátha igaziból is esni fog!
Pár sor híjja és kész a gobelinem, hát nem elfogyott cérnám?
Az égből vagy hat sor hibádzik,
rekord gyorsasággal varrtam, Icuska megdicsérne érte.
A lányom a takarítós műsorokat kedveli a tévében
én nem, mert szinte érzem a szagokat!
Lányok, viharmentes nyugodt estét és
szép álmokat kívánok!
Sziasztok lányok!
Nekem semmiféle más rétes nem jön be, csak a "piros töltelékes", a málna, az eper, a meggy és ezek alapvariációi.
Túrós és káposztás és egyéb dolgok messzire kerüljenek ... brrrrrrrrrrr
Anyu jól van, köszönöm, jövő héten megint megyünk kontrollra, nekem ez egy újabb szabadnap, mert akkora az út, hogy nincs is esélyem ...
Tegnap is és ma is egész nap pénteki hangulatom volt ... olyan rossz ráébredni, hogy még nagyon nem tartunk ott ...
Valaki említette a gyönyörű tavaszt ... hát, én nem tudom, mire is gondol, merthogy a tél után volt itt májuiban egy pár szép nap, de ezt tavasznak, sőt, szép tavasznak nem nevezném ... és az elkövetkező napok is csak olyan puhatolózások lesznek ... kis napsütés, sok felhő, és bizony már megint eső ... brrrrrrrrrrrrrrrr
szép estét és jó pihenést nektek
Szerintem, tuti, hogy az időjárás a felelős, mert valamire mindig rá kell fogni, ha nem stimmelnek a dolgok, és ez a legegyszerübb
! Remélem, gyorsan elmúlik a fejfájásod
! Nálam az "álomkórság" elmúlt, újra tettre kész vagyok, már jó ideje
.
A háttérben hallgattam a TV-t, azokon a csatornákon "jártam", amelyek nem igényelnek hosszú távon nagy odafigyelést, mégis szórakoztatóak. Nagyon érdekes pl. a National Geographic Channel adón, a Házromboló kincsvadászok, a Munkaruhás értékmentők című műsorok, hasonló a Discovery Channel csatornán Licitvadászok, Raktárvadászok, stb. műsorok. Amikor érdekesebb, akkor ránézek, és tovább varrogatok.
Aztán ott vannak az állatokról szóló ismeretterjesztők, azok is érdekesek. Annyira lekötött a munkálatok mellett, hogy egyszercsak azt vettem észre, hogy ennyi meg annyi idő van már
!
Lányok! További kellemes délutánt kívánok
!
Katám valami lehet a levegőben, fáj a kobakom.
Mindjárt megnézem a kedvenc meteorológiai oldalamon,
ráfoghatom-e az időjárásra?
Ági! Pici Unokád biztos azt mondogatja, amikor Te "morgást" hallasz, hogy "de finomat főzött a Nagyi!"
Tudod, a jó dolgok nagyon gyorsan elmúlnak..., így a május és vele együtt a gyönyörű tavasz
!
Rám tört az álmosság, pedig jól aludtam az éjjel és nem keltem hajnalban sem
. Talán megint az időjárás a felelős? Most a melegedés
? Na, nem baj, ha ez az ára, hogy jó idő lett, nem is figyelek oda, hogy leragad a szemem, inkább "bedobok" egy kávét
! Egyébként is látom, hogy küldtél, még válogathatok is
!
További szép napot kívánok Mindenkinek
!
A cseresznye korát nem ismerem, negyven évvel ezelőtt is
kifejlett, szép nagy fa volt.
Látom, nem fogsz unatkozni.
Picikém alszik előtte jól belakmározott,
morog mint a kiskutya
mikor fogáravaló az ebéd.
Gyönyörű az idő, legszebb hónap a május,
kár hogy hamar elmúlik.
Jó étvágyat kívánok!
Halihó Lányok!
Elintéztem az ügyeket, szép idő lett
!
Az ebédhez jó étvágyat kívánok
!
Szia Ágikám! Látom, egyszerre jöttünk be, megint
!
Nagyon sajnálom a fátokat
! Biztosan kipusztul?! Hány éves? Nem csak az idei időjárás az oka? Azért kérdezem, mert nekünk is volt, Fiammal egyidős germesdorfi cseresznyefánk, és az egyik diófánk. Ők ketten, csináltak olyat, hogy azt hittük, már sajnos meg kell válni tőlük, de mindig magukhoz tértek, és a következő évben rendesen teremtek. Különösen a diófa csinált olyanokat, hogy volt olyan év, amikor kevés dió volt rajta és az is mogyoró nagyságú volt. Kitartottunk mellette, és helyreállt
! Megvannak még most is, mert amikor a Barátnőmhöz lemegyünk, minden alkalommal elmegyünk arra, és megnézzük a házunkat a kerttel együtt, persze csak kívülről. Igaz, az új tulaj mondta még akkor, amikor létrejött az egyezség, hogy bármikor szívesen látnak bennünket, de nem akarunk bemenni, mert az már túl fájdalmas lenne...
! Így megnyugszunk, hogy jó kezekbe került, akik valószínű szívesen laknak ott és szeretik, mert mindig van valami amit csinálnak vagy a házon, vagy a kertben, de különben a ház és a kert kinézete lényegében nem változott.
Ezek szerint nem olyan faiskolában vettétek, ahol szoktatok? - vagy olyan gyakran nem is vásároltok fát, bokrot
!
Sziasztok Lányok
!
Szépen süt a Napocska, piros pont neki
!
Remélem, jól pihentetek
!
Lemegyek elintézem a hivatalos dolgokat, azután betérek a méterárú boltba, kell vennem egy-két hozzávalót a varráshoz.
Úgy látom, ezáltal a délelőttöm már foglalt
. Főznöm nem kell, van a frigiben, csak felmelegítem.
Összeállt a következő napok programja is. Holnap reggel Anyuhoz megyek, kiváltom a gyógyszereit, vásárolok Neki. Szombaton Fiam hazajön a munkából és együtt kimegyünk a Menyemékhez, ott leszek hétfő estig, akkor hazajövünk. Ott is varrni fogok, megkértek rá
.
Kellemes napot kívánok
!
Sziasztok Lányok!
Zsuzsa örülök hogy jelentkeztél, remélem hamar
túl leszel a dolgozaton!
Kata, a hársfa illata nálam világbajnok.
Sajnos az öreg germesdorfi cseresznyefánk
kipusztul, kicsik a levelei és haloványak, termése
aszalódik az ágakon. A szívünkhöz nőtt,
nagyon sajnálom.
A Dante-korszak után ültettünk egy újat, ami
nem hoz termést
csak nő a világba, valószínűleg átvertek a faiskolában.
Unokázós napom van,
napsugaras szép csütörtököt kívánok!
Halihó Lányok!
Zsuzsa! Már arra gondoltam, Te is elhagytál minket, de örömmel látom, csak a megemelkedett teendőid szólítanak el
.
Kívánom, hogy siker koronázza a vizsgádat
!
Mindenkinek további szép estét kívánok
!
sziasztok
nagyon rég nem volt időm bejönni,igazából most sincs,csak valahogy már feladtam és nem vagyok hajlandó tovább foglalkozni a záródolgozatommal
a téma rendben van, csak én nem tudom rendesen megszerkeszteni,sokan ajánlották,hogy segítenek, csak valahogy nem jutottunk odáig,mindenkinek másfajta program van a gépén ezért az átküldöm és szerkeszd meg nem működött,most elküldtem a konzulens tanárnak,rakja össze magának, ha nem jó majd valakivel begépeltetem újra az egészet
na,szóval elegem lett
örülök,hogy nagyjából jól vagytok
az időjárás elég változékony,de ez ellen nem tudunk semmit tenni
szép estét mindenkinek
Halihó Lányok!
Ági! Nem sok választott el attól, hogy tököt vegyek szombaton a zöldségesnél, de egyetlen egy volt már csak, az is iciri-piciri, úgy hogy a végén azt gondoltam, majd legközelebb
.
Köszönöm, a kávénak jó hasznát vettem, mert azóta is szabok és kreálok
!
Nálunk egy ideje beborult, vagyis jönnek-mennek a felhők, amelyek eltakarják a Napot, sokszor hosszabb időre.
Most fogok ebédelni.
Nektek egészségetekre
, - mert már bizti túl vagytok rajta
!
A hársfavirág illatát egyenesen imádom! Ahol gyerekként felnőttem, a ház udvarában volt egy-két fa, közöttük, kettő hársfa. Mikor bementünk a házba ilyenkor, amikor virágzott, az egész ház virágillatban pompázott
!
Szia Kata!
Használt a kávé?
Kész vagyok, tökfőzeléket és jó nagy adag
fasírtot csináltam.
Medvehagymás pogácsát sütöttem, minden levélből
levágtam egy darabot megkóstoltam, nem gyöngyvirág-e?
Most irány a kert, aztán jönnek az unokák.
Az idő csudiszép, ráadásul virágzik a
szomszéd hársfája.
Az ebédhez jó étvágyat kívánok!
Sziasztok Lányok
!
Ágikám! Köszi a kávét, elvettem egyet, és rövidesen még egyet elkortyolgatok azt hiszem, mert ma korán keltem a Gyerekek miatt, amit nem bánok, mert a
csücskei
!
Adri! Az általad említett rétesboltot ( a Blahánál volt ) és termékeit is ismertem, valóban a málnás isteni volt
! Még egy rétesbolt finomságait is sűrűn megkóstoltam
, mégpedig a Deák térnél, a Bajcsy-Zsilinszky út elején volt, amit szintén már régebben sajnos bezártak... Az utóbbit, ebédidő alatt látogattuk, nagy örömünkre
!
Mióta "nyögdíjas" vagyok, ritkábban fordul elő, hogy sütit készen veszek, inkább itthon sütök. Talán ezért, mert nem kerestem, vagy egyébként sincs már ilyen bolt a közlekedéseim vonalán, nem tudom, de nem emlékszem, hogy láttam volna kimondott rétesboltot. Azonban, ha észreveszem, szólni fogok róla!
Tegnap elég jó időben eltudott jönni a Fiam a munkahelyéről, így a fennmaradt és elmaradt temetőket, szeretteinket
, sikerült lelátogatnunk. Lelkem megnyugodott!
Az idő is elfogadható volt, bár hét óra körül (akkor Budán jártunk), nagyon sötét felhők gyűlekeztek Pest felől, és azt gondoltuk, hogy bőrig fogunk ázni, nem így történt, mert egyáltalán nem esett, sem Budán, sem Pesten, legalábbis amerre mi jártunk.
Lányok! További kellemes napot kívánok
!
Sziasztok Lányok!
Adri, rétesben kapros-túrós a kedvencem,
sajna nem tudok jó lelőhelyeket.
Anyukád
hogy van?
Kata, gondolom jó napod volt !
Mára pogácsasütés, fűnyírás aztán unokázás van
beütemezve.
Kellemes, nyugis szerdát kívánok!
Sziasztok!
Kata, eddig megvagyok elégedve az időjárással.
Elmentem a fodrászhoz, egy hajléktalan férfi
emlékezetessé tette az odautat,
hazafelé beugrottam a Kispiacra, visszafelé szerencsére
illatos külföldiek ültek a közelemben.
Lám elkiabáltam a jó időt, hát nem beborult?
Szép napot kívánok!
Málnás rétes, meg a málnás-epres RULEEEZZ. Annak idején volt egy rétesmackó vagy miafene nevű intézmény a József körúton ... ott mindig friss és meleg és legalább 20 féle rétes volt, közöttük az említett málnás és málnás-epres. Hogy az milyen finom volt, de sokévekkel ezelőtt került 350 Ft-ba ... sajnos azóta bezártak, és sehol nem találok ilyen ízesítést.
Még aki kifejezetten reklámozza, hogy a legkülönfélébbeket árulja, az is max. túros-málnás, vagy mákos-málnás ...
Ha valaki tud igazi málnás vagy epres rétest, az szóljon ...
Halihó Lányok!
Adri! A meggyes rétes kedvelem a legjobban a rétesek közül
!!!
Ági! Vettem én is már abból a nagyon vékony rétegű réteslapból, de az nekem sem tetszett. Most már kialakult, hogy melyik a menő, ezért másikat már nem veszek, hacsak nem áll olyan helyzet elő, hogy már nem lehet kapni, mert nem készítenek, vagy leállt az üzem, vagy az üzletek némelyikében kilistázták, aminek több oka is lehet, stb, stb.
Nem baj, majd eszedbe jut a neve, amikor nem gondolkodsz rajta
, mert így szokott lenni...
! - én már csak tudom...
!!!
Lányok! Holnap nem leszek, majd holnapután "találkozunk"
! Addig is vigyázzatok magatokra, kerüljétek a jégesőt, a tornádót, vagyis az itéletidőt!!!
Szép, nyugodt estét, holnapra sok napfényt, szélcsendet kívánok
!
Sziasztok lányok, már nem fáj a kobakom!
Adri, vettem én már cigaretta papírszerű réteslapot is,
hiába kenegettem, igaz ez nem mostanában volt.
Hogy érezd az időváltozást van még jó 15 éved!
De jó neked!
Még az is lehet hogy nem leszel
frontérzékeny!
Katám, Marcit is megkérdeztem, neki sem jutott eszébe a
felborult seflera neve
de azért mondott valamit,
ami épp eszébe jutott.
Alsós korában a verseket tanulta hangosan, de mivel nagyon
jó a memóriája nem sokáig kellett hallgatnom.
Lányok, szép estét kívánok!
Sziasztok Lányok!
Ági, szerintem az előre elkészített réteslapokkal nincs baj, az a lényeg, hogy a sütés viszont friss legyen, vagyis a belevalókat azért az ember otthon oldja meg ... úú, az nagyon finom, amikor a sütőből forrón jön ki a meggyesrétes ... nyammm ... régen volt, hogy anyu ilyet csinált ... időnként rá lehet beszélni ...
Kata, anyunak is fáj a feje ebben az időben, szerintem nem csoda, olyan frontok röpködnek ide-oda, a szél napok óta alattomosan fúj ...
Hülye az idő most is, reggel fázott a lábam a szandálban, viszont a farmerdzseki meg soknak bizonyult ...
Remélem, mostmár ez a szél is elmúlik, és május közepéhez méltó időjárás kerekedik.
Lassú a netem is ... türelmetlen is vagyok ... na, szép napot lányok, remélem, holnap simább lesz ...
Ági! Biztos Neked is az időjárástól fáj a fejed. Az én fejfájásom már elmúlt. Nem akartam bevenni a bogyót, de kénytelen voltam.
Marci hangosan tanul?
Vettem már én is"tante" réteslapot, és még más tésztát kipróbálásra. A mélyhűtött tészták nagyon hasznosak, amikor az embernek nincs sok ideje bíbelődni a gyúrással, nyújtogatással, várakozni a hajtogatások között. Tartalékban van mindig a mélyhűtőben egy-kettő.
Itt is süt a Nap, a szél erős.
További kellemes délutánt kívánok Mindenkinek, Neked pedig mielőbbi fejfájás nélküli pihenést
!
Elmentek a gyerekek.
Finom a rétes
Marci is megdicsérte, mélyhűtött
fanny tante réteslapból csináltam.
Nem a reklám helye!
Süt a nap, de a szél nem enyhül. Minduntalan felborítja az
ajtó előtt álló nagy szobanövényt, aminek
most egyáltalán nem jut
eszembe a neve.
Helyette ilyeneket tudok:Csebisev és Markov egyenlőtlenség, meg
Poissoen eloszlás,
Marci matek zéhára készül.
Összerakom megint a lakást, de előbb keresek egy bogyót
mert szétmegy a fejem.
Kata, remélem a tied már nem fáj!
Szia Ági!
Nem tudom, mi lehetett, de én is azt mondom, a lényeg, hogy bejöttem
!
Készen vagyok a vasalással. Zöldborsó levest készítettem és rakott krumplit
.
Nagy hajtás van a diákoknak, együtt érzek velük!
Megfájdult a fejem, biztosan az időjárás miatt, beveszek egy bogyót.
Nagyon jó kisfiú az Unokád
!
Lányok! További kellemes délutánt kívánok, küldök egy kis kávét
!
Szia Kata!
Lényeg hogy megvagy,
aranyos a kutyus!
Talán a böngésződdel volt gond?
Bazsalikomos hagymaleves és túrós rétest csinálok,
jó lesz a meleg kanalaznivaló és a sütő melegét is
értékelni fogom.
Marci két vizsga közt hazajön ebédelni.
A kicsi még alszik, kibontakozhattam a konyhában.
Sziasztok Lányok
!
Nem tudom, mi volt tegnap délután, este és ma reggel, mert nem tudtam bejönni. Fura, mert csak az NLC-re nem akart működni, most reggel is kiírta, hogy "hiba a lapban"
!
Gondoltam, most megint megpróbálom, és lőn csoda, bejöttem
!!!
Különben vasalok, melegítem magam
! Közben majd megfőzök holnapra, mert holnap Anyuhoz szándékozom menni reggel, délután pedig jönnek a Gyerekek. Mint már írtam, nem szeretek kapkodni, azért főzök meg előre.
Ágikám! Kellemes unokás-napot kívánok a Kicsihez
!
Mindenkinek nyugodt hetet, és szép napot kívánok
!
Sziasztok!
Megjöttek a fagyos szentek, nem is bánom mert
nekem a bőven elég július-ugusztusban a kánikula.
Unokázom,
alszik a kicsi.
Remélem mindenki jól van és kellemesen telt a
hétvége,
szép napot, jó hetet kívánok!
Katám
köszönjük szépen
a jókívánságokat!
Azt hittem említettem,
hatvan éves a férjem.
Becsuktam az ablakokat, bolond szél fúj.
Anyu elindult a temetőbe aztán visszajött mert fázott,
remélem nem fázott meg tegnap.
Most következik az ebéd utáni ejtőzés,
pihenj Te is!
Szia Ágikám!
Gondoltam, hogy valami jeles ünnep van Nálatok
, de nem tudtam, Kit köszöntsek
.
Isten éltesse Férjedet, jó erőben, egészségben, sok örömben
!
Akkor lehet válogatni, mikor melyik üveget nyissátok fel
!
Az ebédhez Mindenkinek jó étvágyat, a délutánhoz pedig kellemes pihenést, jó időtöltést kívánok
!
Szia Kata!
Látom nálatok is ünnep
május közepe!
Az idő rohan,
ahogy ezt Koncz Zsuzsa is megénekelte
a múlt évezredben...
A vandálkodás talán kicsit életkori sajátosság, de némelyik
egyén megáll a fejlődésben és bunkó marad.
A férjem szülinapjára
harminc üveg bort kapott a gyerekektől.
Az ország minden jónevű pincészete képviselve van,
képzeletbeli bortúra, túra nélkül.
Ma hármasban ebédelünk, a gyerekek délután
jönnek.
Kellemes vasárnapot kívánok!
Sziasztok Lányok
!
Ágikám! Akkor még kedvező időben mentetek
! Budapest nagyon szép, ha este távolról nézi az ember, de világosban az a sok kosz, szemét engem mindig elborzaszt. Sokszor arra gondolok, hogyakik elszórják a papírt, műanyagot, dogozokat, üvegeket, stb., azok otthon is ugyanígy csinálják
?! Ha nem, akkor miért teszik ezt az utcán, tereken, parkokban
?! Nem értem! Nekik nem kellemesebb látványt nyújtana, ha körülöttük, rend és tisztaság van?! Miért vandálkodnak?!Örömet nyújt részükre, ha egy pad lábát kiszakítják, ha összetörnek a temetőben sírt, vagy a járművek üléseit felhasítják és összefirkálják a falakat, járműveket, és még sorolhatnám... Milyen nevelteteésben részesültek ezek
?! Nincs szépérzékük?! Ennyi bunkó ember van közöttünk?!
Nem találok rájuk olyan indokot, ami alátámasztaná ezeket a tetteket
!
Olyan, mintha az őserdőből jöttek volna, ahol a civilizációt még hírből sem ismerik... Lehetséges, hogy ők most jöttek le a fáról?!
Na, már megint elragadtattam magam, mert tegnap, amikor lementem megint nagyon nyitott szemmel járkáltam...!
Örülök, hogy jól sikerült a tegnapi napotok
! Ma szabadnapod van
?
Teszek-veszek, kigondolom a jővő hetet, és közben szeretettel gondolok, mint mindig Férjemre
! Holnap lennénk 50 éves házasok
! Mintha ma lett volna !
Lányok! További szép vasárnapot kívánok
!
Katám, megjöttünk, mégsem esett így elmentünk
kirándulni, a Csereháton jártunk.
Fél nyolc felé a Pesti alsó rakparton jöttünk haza,
megint elámultam, milyen gyönyörű is Budapest!
Szép álmokat kívánok!
Ági! Remélem jól sikerült az összejövetel, és megúsztátok eső nélkül
!
Igaz, hogy fokozatosan lehűlt a levegő, de a napsütés kicsit kiegyenlítette a közérzetemet
, és gondolom, másoknak is!
További szép, nyugodt estét kívánok Mindenkinek
!
Halihó Lányok!
Ágikám! Remélem, Marcinak sikeres volt a vizsgája
!
Érezzétek magatokat nagyon jól, és kívánok hozzá jó időt is
!
Lányok! Az ebédhez jó étvágyat kívánok
!
Szia Kata!
"Jaj de élvezem én a strandot, ottan annyi a szép és jó
és még bambi is kapható"...
Anyu elment a boltba, nyári ruhában meg egy vastag
térdig érő gyapjú
mellényben, 14fok volt megnéztem.
Kérdeztem miért nem öltözött fel rendesen? meleg van
felelte, no de akkor minek a bekecs?
Most kisütött, lassan visszaér Marci, aztán jönnek
a többiek is
mindenki itt lesz.
Kellemes délutánt kívánok!
Sziasztok Lányok
!
Ágikám! Köszi, jól aludtam
!
Lent voltam a DM-ben, és bekukkantottam a kedvenc zöldségesemhez. Elindulás előtt azon tanakodtam, vigyek-e esernyőt, aztán úgy döntöttem, nem viszek, talán addig még nem fog esni, amíg lent vagyok...
Mit ad Isten, éppen bandukolok, amikor elkezdett esni, gondoltam, tök jó, a hajamnak annyi...! Nem kellett volna aggódnom, mert míg bent voltam az üzletben "kieste magát", mire kijöttem, csak csepergett
.
Mikor mentek kirándulni?
Nagyon jót nevettem, és Rátok gondoltam! A lámpánál álltunk egy páran, vártunk a zöldre, egy anyuka a kb. 3-4 éves kislányával. Az anyuka mondta: "Milyen kár, hogy ennyire elromlott az idő, délután mehettünk volna kirándulni." A kislány erre azt válaszolta: " Jegalább mehetünk a sztandra!"
!
- Gondolom, a kirándulást nem kedveli annyira, mint a strandot...
.
Bibige! Szívesen látunk, ha van kedved és időd, gyere!
Az ország melyik területén élsz? Hogyan szólítsunk?
Mindenkinek további kellemes napot kívánok
!
Sziasztok!
Bibige, gyere ha van kedved.
Látom már nyolc embernek tetszik a topik,
ne tévesszen meg ez a "magas" szám, legalább
kétszer tévedésből én lájkoltam!

Mellényúltam, ez van...
Elolvastam a topikindítót nagyon igaz ránk a
hétköznapi kifejezés, a politikamentesség
már kevésbé.
Kata, jól aludtál?
Lóg az eső lába, mostanában bejön amit
az időjósok ígérnek.
Láttam egy jó filmet a kilencvenes években,
a tizenvalahány éves Adrien Mole kínszenvedéseiről
szólt, ott mindenért a híres gyerekgyógyászt okolták,
(dr Spock) én az időjárással vagyok így!
Lányok, derűs-nyugis szombatot kívánok!
Táncolni akartam ma este menni, de megviselte az emésztőrendszeremet az időváltozás. Így a délutánt készülődés helyett alvással töltöttem, most meg netezek, amíg le nem fekszem.
Üdvözlök mindenkit, jó a topik!
Ágikám! Nem sokat veszítettél, hogy nem jöttél a belvárosba...! Ott, ahol az említett Ápisz van, mellette egy patinás gyógyszertár az árkád alatt. A munkálatok miatt elkerítettek a járdából, és azon a részen, íszonyú sok galamb és vele együtt piszok! Gyomorforgató! Nem megyek én sem arra, ha nem muszáj...!
Igen, itt is nagy szél volt, le kellett engedni Anyunál a napernyőt, mert nagyon rángatta.
Végülis, nem csoda, hogy lehűl a levegő, jönnek a fagyos szentek.
Holnapra Nektek remélem a szabadtéri programhoz még jó idő lesz
!
Lányok! További szép estét és nyugodt éjszakát kívánok
!
Szia Kata!
Nagyon jó és hasznos elfoglaltságot talált Anyukád,
örülök!
Eszembe jutott ahogy olvastalak, talán az idén még nem is voltam
a belvárosban,
most már
megvárom míg elkészül.
Elállt a nagy szél,
ma egész nap vadul fújt.
Adri, sajna nem tudok a tapaszon és az e cigarettán
kívül mást ami segítene a leszokásban, talán vannak
gyógyteák is.
Úgy tudom maga a rágyújtás rituáléja is nagyon
hiányzik, nem csak a nikotin.
Lányok, nyugis estét szép álmokat kívánok!
Sziasztok Lányok
!
Hazajöttem Anyutól, egy kis mellékvágányon. Elmentem a Felszab térig, mert a nagy Ápiszban ( nekem amíg ez megvan, így fogom nevezni.., akár a teret
), mert skicc-pauszt kerestem. Örülök, hogy kaptam
! Egy kicsit ott a környéken tekeregtem, nosztalgiáztam, és közben újra elkeseredtem, hogy milyen ronda az egész környék...
! Sajnálom a régi Kossuth Lajos utcai butikokat, üzleteket, nagyon lehangoló látvány...! Mióta az a nagy felfordulás van, méginkább kerülöm azt a környéket, mert nagyon lehangol.
Annyira elfáradtam a totyogásban, mivel nem mindig lehetett normálisan menni, alig vártam, hogy hazaérjek. Beakartam még menni a DM-be, de majd holnap lemegyek. Egyből mentem a fürdőszobába, ahogy hazaértem, lezuhanyoztam, és a mai napomat azt hiszem ezzel, ami a tevékenységet illeti, be is fejeztem.
Ágikám! Köszi a kérdésedet, Anyu hála Istennek remekül van, "rárepült" a varrásra, egész héten, beleértve a múlt hétvégét is, varr
! Persze továbbra is előfordul, hogy itt vagy ott fáj valami, de úgy látom, nagyobb a hajlandósága most a varrásra, és ezért azokat a fájdalmakat nem veszi annyira fel.
Sok "munkám" van abban, hogy rászedtem erre a felfogásra, hogy ne magával foglalkozzon, amikor nem vagyok ott, és nem olvas, hanem inkább mindent mást csináljon
! Nagyon sokat kellett beszélnem, hogy másképpen lásson sok mindent! Jelenleg úgy néz ki, talán "beért a gyümölcs"
!
Marci vizsgájához majd szorítok!!!
Adri! Biztosan nagyon nehéz lehet Anyukádnak! Annak idején, amikor Férjem igyekezett leszokni, akkor nagyon sokat olvastam ezzel kapcsolatban. Lehet, hogy nem tudom úgy megfogalmazni, ahogy hivatalosan vélekednek a dologról, de a lényege, hogy hosszú évek cigarettázása alatt azért lesznek függők az emberek, mert a szervezetükbe annyira beépül a nikotin, hogy szinte olyan érzésük támad a cigarettázóknak, - és ezért nevezik nikotin éhségnek - , hogy nem tudnak élni nélküle. A sejtek úgy alakulnak át, hogy a nikotinnak is helyet adnak, és ha valaki leakar szokni, felborul a szervezeti egysége. Hosszabb idő kell ahhoz, hogy teljesen kiürüljön, és helyre álljon nélküle a szervezet.
Kívánom, hogy siker koronázza Anyukád megfeszített kisérletét a leszokásra
!
Lányok! További kellemes délutánt kívánok
!
Nem, nem tapaszozik, mert egyelőre még az e-cigivel ott a nikotin, amire szüksége van - de nem nagyon bízik a tapaszban. kb 15-17 éve már megpróbált tapasz segítségével leszokni, és azt mondja, semmi hatása nem volt. Mondtam neki, hogy azért ennyi idő alatt ezek a dolgok sokat fejlődtek, érdemes lenne esetleg esélyt adni, de nem igazán tudom, hgoy a tapaszon kívül milyen eszközök állnak még rendelkezésre ... mi van még, amit megpróbálhatna?
Remélem szép időtök lesz a szabadtéri programhoz
Adri, drukkolok hogy édesanyád legyőzze a kísértést!
Tapaszt használ? Talán egy új hobbi kellene,
amivel lefoglalja magát.
Mi holnapra szabadtéri programot tervezünk,
majd meglátjuk...
Neked is kellemes hétvégét!
Kata, Anyukád
hogy van?
Ma a változatosság kedvéért mostam és takarítottam,
közben palacsintát sütöttem.
Marci holnap angolból szakmai felsőfokúzik,
mindig van miért izgulnom.
Lányok, remélem jó napotok van!
Jajj, egész hosszú hozzászólásom úszott el ... afenne ....
próbálom reprodukálni ...
Sziasztok Lányok!
Hát igen, nagyon nagy harc, és minél jobban van, annál inkább nehezebb ... ez valahogy olyan furán működik. Amíg bent volt a kórházban, nem is említette, nem is kérte soha, csak amikor már nagyon a kezelés végén tartott, akkor kezdte el mondogatni, hogy az e-cigi hiányzik neki.
Állítólag nehezebb leszokni róla, mint a drogról vagy a piáról. Nem tudom ... mindenesetre látom, hogy mennyire harcol ... nem baj, harcoljon csak ...
Az ötkerben verőfényes szép virágos idő van ... a hétvégén viszont elromlik, azt igéri az előrejelzés ... remélem azért a beígért 15 foknál több lesz ... bár nagy programot nem terveztünk, azért május közepén már ne legyen ilyen hűvös ....
Lányok, kellemes továbi napot és szép hétvégét kívánok nektek.
Sziasztok Lányok!
Adri, nem egy ismerősöm tette le a cigit hasonló
betegség után. Örülök
a jó leleteknek,
gratula csak így tovább, kitartást és sok erőt anyukádnak!
Kata, tegnap tíz órakor mentek el a gyerekek én is elfáradtam,
talán a mai időjárás változást éreztem.
Lányok, legyen jó a napotok!
Halihó Lányok!
Szia Adri! Most, hogy bejöttem elköszönni, láttam, hogy Te is bent voltál, de megint még nem szerepeltél nálam, amikor itt voltam
! Fura dolgok vannak...!
Nagy öröm, hogy jók Anyukádnak a leletei, és ismételten gratulálok hozzá
! Ezek az eredmények egészen biztosan Őt is motiválják!!!
Lányok! Elköszönök mára, elfáradtam, vízszintesbe helyezem magam.
Holnap megyek Anyuhoz, délután leszek.
Szép estét, nyugodt éjszakát kívánok
!
Szia Ági
!
A festő elment, végzett, én pedig már felmostam, visszapakoltam a bútorokat. Cefetül elfáradtam, csak gondoltam benézek egy szusszanásnyi időre
.
A konyhai búrával hasonlóan jártunk. Még a lakásfelújítást végig vitte, azután kezdett rosszalkodni. Mi is megpróbáltuk megmenteni, de végül mégsem sikerült. Alapjában ez a búra, egy kovácsoltvas foglalatban volt, kristályfüggőkkel, kb. 90-100 éves, és Aki itt lakott ( az Anyóskámnak a második Férje volt ), neki a szobában volt. Amikor idejöttünk lakni, itt hagyta nekünk, de mi túl csicsásnak, nagyon régimódinak gondoltuk ( most jó sokat érne...!), és csak a búrát vettük oltalmunk alá, mert az nagyon tetszett. Hófehér, nagyon vékony porcelán és kézzel festett, tájkép, hegyekkel, a völgyben kis házzal, valami gyönyörű. Szóval itt van még nálunk, de nem tudjuk használni. Kibeleztük és csak a búra arra vár, hogy valamit kreáljunk belőle, ami egészen biztos egyszer elkészül
!
Közben betettem mosást, elmegyek lefürdök és megmosom a hajam.
További kellemes délutánt kívánok Mindenkinek
!
Szia Kata!
Igen, én is nagyon büszke vagyok rá, próbálom segíteni amiben csak lehet, mert nem könnyű majdnem ötven év dohányzás után ennek hátatfordítani ...
A leletei jók lettek, tegnap légzésvizsgálat, vérvétel, röntgen volt megint, egyre szebb és tisztul, hála Istennek.
Az idő gyönyörű, szép napos, reggel felhős volt, de nem esik szerencsére.
Szép napot nektek.
Szia Kata!
Letettem a kicsit, gondoltam benézek.
Ma el is készül a festés?
Nem jó egész nap munkaterületesnek lenni,
de a végeredményre kell gondolni!
Elhatároztam hogy befestem a padokat,
de valami mindig közbejön,
hol esik, hol fúj, hol meg lusta vagyok.
Tegnap délután szétszedtük az ezeréves konyhai
csillárt, mert régóta perceg.
A szívemhez nőtt, nem szívesen cserélném le,
valamikor a nyolcvanas évek elején a ramovillban vettük
Emlékszem egyből milyen otthonossá vált a konyha,
ahogy felszereltük és lehúztuk az asztal fölé.
A férjem tegnap átkötötte a drótokat, én szépen lemostam
a "szoknyáját" kiglancoltam az alkatrészeket.
A rugóját mostanra sajna megette az idő, bizony potyorászik
róla a műanyag bevonat,de az alkatrészek rézből vannak és a burája kézzel festett.
Csillogott villogott, jót nosztalgiáztunk alatta...aztán egyszer csak
megint elkezdett percegni!
Elaludt a pici, megyek betakarom,
kellemes délutánt kívánok!

Sziasztok Lányok
!
Nálunk változott a program, mert este a festő beugrott hozzánk, és mondta, ha jó nekem, akkor ma reggel lejönne a rácsokat bekenni. Anyuval megbeszéltem, hogy majd holnap megyek, így reggeltől munkaterület van nálunk
. Most felment ebédelni a festő, én is eszem, csak bejöttem jelentkezni. Az alapozó fent van, egy óra múlva jön és rákerül a második réteg is.
Értem a hulladékgyűjtést, nagyon rendes Gyermekeid vannak
!
Mindenkinek további kellemes napot, az ebédhez jó étvágyat kívánok
!
Katám, valamit állított a gépen a fiam azóta kevesebb
a reklám.
Két kukánk van, kellett míg nyolcan éltünk itt.
A gyerekeim környezet tudatosak, évek óta
külön gyűjtik és önszorgalomból hordják
a megfelelő helyre a hulladékot mert
fontosnak tartják, hogy minél kisebb "ökológiai lábnyomot"
hagyjanak.
Holnap napközben a kicsire vigyázok,
délután
Annáék
jönnek, este leszek.
Szép álmokat kívánok!
Halihó Lányok!
Ági! Biztosan lila a fejem, mert írtó bepipultam, itt voltak megint az UFÓK
! Már majdnem végére értem a levélkémnek, amikor egyszercsak kiugrott az egész, és betett nekem egy hírdetést, hiába próbáltam visszaállni, nem sikerült, és kezdhettem előlről
! Ez a sok hírdetés egyébként is az agyamra megy, ugyanúgy mint az a sok szórólap a levélszekrényben
! A múlt héten aztán kitettek egy felhívást, miszerint felkérték a szórólap osztogatókat, hogy hagyjanak ki bennünket ebből a buliból! Nem azt mondom, hogy sokat vátozott a helyzet, de valamivel kevesebb szemét van szétszóródva a kapu alatt. Sokan nem vették a fáradtságot, hogy lehajoljanak és felszedjék, miután kinyitották a levélszekrényt, és szerte-szét hullottak a lapok belőle...
A szelektív hulladékgyűjtésről én is hallottam, hogy mindenhol megakarják valósítani. Eddig egy kukátok volt? Itt a házban tíz kuka van. A Lányodéknál is színes kukák vannak? Anyuéknál van a szűrke, aztán, a kék és a sárga, de ott kevés lakó lakik. Amikor építették a házat ( hat éve), direkt úgy épült, hogy van egy elkülönített hely, ajtóval, szellőző berendezéssel. A lakótelepeken, ahol szemétledobó van, azt hogy oldják meg? Kint az utcán vannak vagy lesznek konténerek papírnak, műanyagnak, stb?
Mondtam én, hogy Marci egy rendes fiú, persze hogy elvitte a másik polót, hogy ne aggódj miatta
!
A dugasszal én is megjártam, amikor felavattam az új ikermosogatómat. Járt hozzá két dugaszló, az egyik lánccal, a másik lánc nélküli, - nem tudom miért...
?! Lényeg, hogy én balga a lánc nélkülivel zártam el a víz útját, és amikor kiakartam venni, hát nem sikerült olyan könnyen, ahogy én elgondoltam... Próbáltam mindenféle fogást megvalósítani, de ő nem volt hajlandó kijönni, míg a végén egy hegyes késsel fejeztem be a műveletet.
Most telefonált a Fiam, hazafelé tart.
Lányok! Holnap megyek Anyuhoz reggel, délután valamikor leszek.
További kellemes délutánt kívánok
!
Szia Kata!
Köszi, megvolt.
Kaptunk ma egy levelet a FKF-től, ezentúl nálunk is
beindul szelektív hulladékgyűjtés,
három kukánk lesz.
Szinte már látom magam ahogy derékig belehanyolva
szelektálom a nem odavalókat...
Fiaméknál egy ideje így működik, menyem szorgalmasan
elmosogatja a joghurtos poharakat mielőtt kukába dobja.
Marci elrobogott, rábeszélésemre vitt magával egy tartalék pólót.
Anyukádnak jót tesz ha kimozdul, gondolom megelégedéssel tölti
el hogy bírta az utat.
A múlt héten véletlenül kidobtam a mosogató dugaszát,
(jár a fekete pont)
tegnap aztán vettünk az az obiban egy újat,
de nem az igazi mert nehezen tudom kihúzni.
Nincs mibe kapaszkodni, a régin volt egy műanyag ízé
azt jól megtudtam markolni.
Majd teszek rá egy láncszerű micsodát.
Szóval ilyen kisszerű dolgok történnek velem.
Remélem nem vagytok olyan tompikák mint én,
ragyogó vidám napotok van és minden sikerül amihez nyúltok!
Sziasztok Lányok
!
Bocs, de a reggelem úgy elillant, mintha nem is lett volna, és már is jöttek megbeszélésre hozzám. Most mentek el.
Adri! Nahát ez egyenesen szenzáció, hogy Anyukád letette a normál cigit
! Valószínű, belátta, hogy annak nyomorult ciginek semmi értelme, ráadásul az egészsége veszélyben, és ne is beszéljünk az árról!!! Biztosan sikerülni fog, - az e-cigit is idővel a sutba vágja, és végre szabadon lélegezhet, érezheti az ízeket, stb.
Ágikám! Kérdésedre: Anyu velünk jött a temetőbe, megígérte, hogy tartani fogja magát... Ráhangolódott, rettentően örült, hogy megyünk, mi is boldogok voltunk, hogy örömet szereztünk azzal, hogy elvittünk magunkkal. Szerencsére, valóban jól vette az "akadályt", nem lett rosszul és mi is megkönnyebbültünk! Nem felejtem el soha, amikor két éve az Öcsém sírjánál összeesett és mentőt kellet hívni...
! Íszonyú volt!!!
Így persze, nem tudtunk úgy haladni, ahogy szerettünk volna, és ezért jővő hétre is maradt még olyan szerettünk, Akikhez elmegyünk, de akkor már csak mi ketten, a Fiammal.
Este értünk haza.
Lányok! Jó étvágyat kívánok az ebédhez
!
Sziasztok!
Mintha dézsából öntenék úgy szakad az eső,
remélem amilyen gyorsan jött, megy is!
Lányok, szép napot kívánok!
Technikailag még nem tette le, egy ideje már vegyesen szívta, a hagyományos cigit kiegészítette egy kis e-cigivel ... inkább csak növelte a bevitt nikotin mennyiségét ... a kórház óta azonban egy szál sima cigit sem szívott, viszont helyette megnövelt e-cigi mennyiség van ... de nem vagyok telhetetlen, már ennek is nagyon örülök, és drukkolok, hogy még ettől is sikerüljön megszabadulni.
Köszi a jókívánságokat.
Szép napot mindenkinek.
Katám, esőmentes délutánt!
Anyukádat is viszitek?
Adri örülök a jó hírnek csak így tovább,
anyukád egy hős ha letette a cigit,
jár a pirospont!
Kellemes estét kívánok!
Sziasztok Lányok!
Ismét jelentkezem. Remélem, mindenki jól (legalábbis jobban) van, anyukák és unokák, gyerekek és egyéb pereputty szépen, épen ...
Az ötkerben szűrt napfény, igér napsütést is meg esőt is, mintha még nem akarná igazán eldönteni, hogy melyik is legyen ...
Remélem az előbbi ...
A múlt héten úgy megáztam három perc alatt, hogy csöpögött a nadrágomból a víz, s mire odaértem a Nyugatiba, ahol tök szárazság volt, csak néztek rám, hogy honnan pottyantam én oda így, mintha a zuhan alól jönnék ... ez a ciki ...
Holnap anyuval kontrollra megyünk Törökbálintra, szépen rendbe jött, csak az e-cigit kell még elhagynia ... és akkor teljes a boldogságom ...
Most dolgozom egy kicsit, aztán barátnőmmel megyünk dumcsizni, vacsitzni és talán megint cicát-simogatni kávézás közben ...
puszi mindenkinek