Keresés a fórumban

Barátságot keresel? - megh (
18
 embernek tetszett)
Több Ez van! topik »
»

Köszöntünk nálunk!

 

Családos vagy? Magányos vagy? Hétköznapi témákról, sok mindenről beszélgethetünk, politikamentesen. 

Ha velünk szeretnél tartani írj bátran! 

 1. 2016-06-28 10:4328839.

  Ja...és amikor azt írta Margaret, hogy "képben van", az a Jugoszláviai háborús eseményekre értendő. Engem akkor igencsak fejbe vágott, mikor megláttam a TV-ben a kedvenc városomat romokban...

  2016-06-28  10:38
  SilverEagle (28838)
  előzmény:
 2. 2016-06-28 10:3828838.

  Szia Kata!
  Én egy másik csoportban írtam először itt az NLC-n- ott találkoztam Margarettel. Ő csendes olvasó volt, engem pedig teljesen félreértettek ott, így azóta sem olvastam azt a csoportot. Ott olvastam arról, hogy Margaret Dubrovnikban született- ekkor törtek elő az emlékeim, amit nem abban a csoportban, hanem itt írtam le, mert Margaret ide is beköszönt- nagy örömömre. :) Csak ennyire ismerjük egymást. Ennyi az egész.


  Legyen szép napod, szia!


   


  2016-06-26  20:32
  kata622 (28829)
  előzmény:
 3. 2016-06-28 10:3128837.

  Szia Drága!


  Én 10-11 éves koromban jártam ott, de annyira lenyűgözött a város, hogy mai napig nem felejtem az emlékeket. Főleg a szigeten emlékszem arra a nemzeti táncra, ami épp akkor volt. Moreska tánc. A feketék és a pirosok tánca...Akkor elmesélték, hogy melyik mit jelképez, de arra már nem emlékszem :) Arra viszont igen, hogy én valahonnan szereztem egy befőttes üveget, és teljes komfortot rendeztem be 2 db rákocskának, amelyeket a tengerparton szedtem. Mindig ilyeneket csináltam Balatonon is. Ott a leveli békának meg a varangynak készítettem szép élőhelyet az üdülő homokozójában. Azok nem akartak onnan elmenni, viszont Korcula szigeten reggelre a két rákocska szőrén-szálán eltűnt az erkélyről.Évekkel később anyu mesélte, hogy ő engedte el őket vissza a tengerbe,nehogy megfulladjanak a nagy szeretetemtől
  Én sajna nem voltam képben a történtekről, csak annyit tudtam, hogy egy csodaszép város- no nem csak egy, hanem sok- romokban állt az akkori politikai helyzet miatt. Mikor megláttam Dubrovnik romjait, sírtam, hogy olyan gyönyörű várost így leromboltak...
  Ez már enyhén szólva régen volt, mivel most 53 éves vagyok... :)
  De az emlékek azóta is bennem vannak. A rosszak és a jók egyaránt...

  2016-06-25  22:03
  margaret3711 (28822)
  előzmény:
 4. 2016-06-28 10:1728836.

  Szia Ágikám, sziasztok Lányok!


  Remélem, jól pihentél, most nem volt meleg az éjjel, kellemes levegőre ébredhettünk!


  Főzök és mosok, a változatosság kedvéért!


  Sógoromnak tegnap volt a névnapja, Neki vettünk ajándékot . Még a Családi találkozó várat magára, egyeztetés folyik, mikor jövünk össze mindannyian. Minden esetre, szeretem, ha már megvan az ajándék, így akármikor találkozhatunk, nem az utolsó pillanatban rohangálok érte.


  Corvin bevásárlóban voltunk, sokat bóklásztunk, benáztünk a Hádába is, nem láttunk semmi jót, még nem jött az új árúkészlet. Finom fagyit vettünk, amit ott el is fogyasztottunk. Könyvesboltba is bementünk, Frei Tamás akció regényének a harmadik kötete hiányzik a sorból. A Gyerekektől megkaptam a negyedik kötetet, még névnapomra. Kiderült azóta, hogy az a kiadó, aki kiadta az addigi könyveket, megszünt, az Alexandrával pedig még folynak a tárgyalások. Megvehetném esteleg antikváriumban, de én új könyvet szeretnék!


  A szemben szomszéd a pistikét kitette a folyosóra a rácsra. Oda a késő délutáni, lemenő nap sugarai érnek, gyönyörűek szoktak lenni.  Anyunál a konyhaablakba tettük, oda egyáltalán nem süt a nap, ott nem olyan dús, mint a szemben szomszédnál, de virágzik. A bejárati ajtótok mikor kap napfényt és milyet?


  Igyunk egy kávét !


   


  Kellemes napot kívánok !

  2016-06-27  15:50
  naros (28834)
  előzmény:
 5. 2016-06-28 10:1728835.

  Sziasztok Lányok, szép napot! :)  Nagyon sűrű volt a programom az elmúlt napokban, de szuper volt.


  Pénteken munkaidő után mentem egyenesen a telekre a kutassal, hogy végleg megcsinálja. Nagy meglepetés volt, hogy levágta a füvet, megjavította a kaput, és még a kút is elkészült. Ezért összesen 2000 Ft-ot kért. Azt hittem ilyen csak a mesében van, de nem. :) Ja és még autóval ugye ő vitt ki is. Beszéltem azzal, aki ki szokott vinni, és megegyeztünk, hogy értem tud jönni este, így még kint tudtam maradni este 7-ig. Abban a rekkenő hőségben, ahogy a munkahelyről jöttem, ugyanabban a ruhában kezdtem meg harcomat a gazokkal. Hááát mit ne mondjak...a pólómból csavarni lehetett a vizet, a hajam olyan volt, mintha nyakon öntöttek volna egy vödör vízzel,. de nagyon jól éreztem magam. Épp hogy találtam egy pólót odakint, amibe haza tudtam jönni. Este már fél 9-kor hazaértem, mert a fuvarozóm behozott egészen Csabáig, és pont utolértünk egy buszt, így gyorsan az Örsre értem. Onnan még a Bosnyákig, és onnan egy átszállással hazáig kellett eljutnom.Minden klasszul jött.
  Kellemesen elfáradtam, de örültem, hogy olcsóbban minden el lett intézve. :)  Szombaton kicsit tovább ejtőztem, aztán kényeztettem magam. Manikűr, pedikűr...Aznap volt a 35 éves érettségi találkozó 5 órás találkával. Az utolsó buszt éppen elértem, így éjfél előtt kicsivel értem haza. Szuper volt. Én még nem voltam egy találkozón sem, mert nem értesítettek.vagyis egyszer szóltak, de pont előtte halt meg Anyu, így nem mentem el...

  Vasárnap az otthoni dolgokat intéztem, de megláttam egy számomra fontos eseményt, így arra elmentem. 15 órakor volt a találkozó a Clark Ádám téren. Onnan indult a séta a "Családon belüli erőszak" áldozataiért, és a probléma felsőbb szervek általi hathatósabb megoldásáért. A Bazilikáig mentünk gyalog, a Lánchídról több száz fehér lufit engedtünk fel a magasba. A Bazilikánál több beszédet is mondtak- nagyon jó volt, de főleg igaz. Egy kicsit én is érintve voltam az ügyben, bár engem nem bántottak tettlegesen a szüleim, de nem várták a születésemet, nem lánynak vártak, és ezt éreztette is Anyukám mindaddig, amíg fel nem nőttem. Fiúként nevelt, és kötelességemnek mondta a családban a nehéz férfi munkát, mivel Apám 4 éves koromban kisétált az életünkből. Volt részem lelki zsarolásban is, így egy kicsit ezek miatt is "sétáltam". Mikor vége lett a programnak, én bementem a Bazilikába, és beszélgettem a valódi "családommal"- a Jóistennel...Kicsit sírdogáltam, de aztán boldogan, mosolyogva jöttem ki a kapun, és indultam haza.  Hétfőn szabin voltam otthon. Akkor kicsit bepótoltam, amit a hétvégén nem tudtam megcsinálni. Főztem mára és holnapra sertésapörit. Reggel készítettem hozzá el frissen a rizst, és hoztam vegyes savanyút amit még pár éve én tettem el.
  Nem igazán tudtam aludni-talán a fülledt levegő miatt.

  Ma már jöttem dolgozni- bár jó lett volna még egy szabi...:)


   


  Legyen szép és vidám napotok!

  2016-06-24  10:41
  kata622 (28813)
  előzmény:
 6. 2016-06-27 15:5028834.

  Szia Kata!


  Kipakoltunk, a fém holmikat rögtön elvitték a guberálók.


  Kicsit kapirgáltam a kertben, levágtam a járdáról a borostyánt,


  megstuccoltam a citromfüvet és a mentát.


  Négy helyre ültettem impatiens-t azaz pistikét, most aztán jól megfigyelhető milyen fényviszonyokat szeret ez a vízigényes


  növény.


  Mondanom sem kell, hogy a bejárati ajtónál, ahol leginkább szem előtt van, ott legrondább.


   


  Jó vásárlást kívánok!


   


   


   

  2016-06-27  14:48
  kata622 (28833)
  előzmény:
 7. 2016-06-27 14:4828833.

  Halihó Lányok!


  Fiam most jelentkezett, hazafelé tart. Elmegyünk egy kicsit vásárolgatni.


  Elköszönök mára.


   


  További kellemes délutánt kívánok !

  2016-06-27  12:36
  kata622 (28832)
  előzmény:
 8. 2016-06-27 12:3628832.

  Sziasztok Lányok!


  Megjöttem Anyutól. Nála elkezdett szemerkélni, majd a Blahánál nem esett, amikor odaértem, és nálunk amikor leszálltam a villamosról, esett, kivettem az esernyőt, kinyitottam, étértem a másik oldalra és összecsuktam…!


  Fülledt, nyomott a levegő, annak ellenére, hogy néha a szél is fújdogál.


  Reggel amikor vártam a buszt, velem szemben jött két ifjú, az egyik tolta a kerékpárját, a másik nemzetiszínű zászlóval beborította magát, - mint a rómaiak tóga viselete, teljesen úgy nézett ki!


  A tegnap este normális volt, mivel nem szedték szét a házat, pedig előre féltem, milyen hatással lesz a meccs az itt nézők között, különösen a nem napon barnult emberekre gondolok, mivel a múlt héten, ők voltak, akik az eszméletlen szurkolásukkal kivívták a ház ellenszenvét, most már nem először…! A múlt hétvége ordításai, sikítozásai nem hiányoztak!!!  Lehet kulturált módon is szurkolni, nem kell elmebeteg módjára, önkívületi állapotban megélni a győzelmet, vagy a veszteséget, és italban „fürdeni”! Úgy sajnálom, „szegény” kisebbségieket!!!


  Jaj, de rossz vagyok!!! Nem tehetek róla, egyszerűen nem bírom, ha valaki nem tudja, hogyan kell viselkedni! Hozzá kell tennem, vannak kivételek, és Tőlük elnézést kérek!!!


  Tegnap este kb. 12 óra körül, megint dörgött, de abból egy szem eső itt nem esett .  


  Ágikám! Köszönöm, Anyu egész jól viseli a napokat, ki ne kiabáljam!!!


  A lomtalanítás amit magával „hoz”, egyenesen kész katasztrófa, ahogy itt is olyankor megszállják bizonyos emberek a várost, a valóban, nem túlzott, sok pöfögő, rozoga „bárkákkal”, és a már egyébként is halomban kitett lomokat, módszeresen széttúrják, szétdobálják, majd az „őrzők” letáboroznak az összegyűjtött lomok tetején…!


  Engem elborzaszt!


  No de, ne legyek ennyire „füstölgő”, nézzük más színben a világot! Legelőször is, az idő elviselhetőbb, hogy nincs az a forróság, és ez már egy főnyereménnyel felér!


   


  Kellemes hetet, jó időtöltést kívánok Mindenkinek !

  2016-06-27  10:18
  naros (28831)
  előzmény:
 9. 2016-06-27 10:1828831.

  Sziasztok Lányok!


  Adri,   tiszta lelkesedésed szívet melengető,


  jó volt olvasni! Marci is hasonlóan érez...


  Remélem tudtál pihenni, és hogy klassz heted lesz!


   


   


  Kata,Anyukád jól van?


  Nálunk lomtalanítás folyik, ma tesszük ki felesleges izéket,


  ebből kifolyólag nagy a környezet terhelés. Mindenféle-fajta 


  rossz tragacsok füstölik tele az utcákat.


   


  Lányok, szép napot nyugis hetet kívánok!   

  2016-06-26  23:26
  Aodrey (28830)
  előzmény:
 10. 2016-06-26 23:2628830.

  Sziasztok Lányok!


  A belgák ellen nem nyertünk, én mégis úgy érzem ennek az EB-nek nagy nyertesei vagyunk. Végre van egy csapatunk, és újra helyünk van a futballban, újra van esélyünk világversenyeken. Büszkeség tölt el az összefogás láttán amit ez kivált az emberekből.


  A meccs közben sem tétlenkedtem, két medált kellett elkészítenem, ami a héten kerül ajándékozásra.


  Az alvás nem tudom hogy lesz éjszaka. Áll a fülledt levegő és folyik rólam a víz...


  Nyugodt éjszakát, szép álmokat!!

  2016-06-26  20:32
  kata622 (28829)
  előzmény:
 11. 2016-06-26 20:3228829.

  Sziasztok Lányok!


  Margaret! A leveledből azt gondoltam, mivel azt írtad, hogy „képben vagy”, hogy magyarok a most már rokonok, vagyis Unokád Felesége. Bocsánat!


  Nem igazán értem ezek után, hogy Nessyvel, mint régi ismerősök örültetek egymásnak… Utalok arra, amikor Nessy írt Neked Dubrovnikról, és a szigetről.


  Egyébként teljesen mindegy, nem akadok fenn semmin sem!


  Remélem, jól vagy, és Nálatok nincs ilyen nagyon meleg, mint itt!


  Adrikám! Biztosan ez a meleg és a nyomott levegő okoz nagy fáradtságot.


  Soha nem fogom megérteni, ahhoz, hogy valaki jól érezze magát, szeszesitalt fogyaszt. Elfogadom, hogy egy-egy nevesebb alkalommal koccintanak, de hogy vég nélkül csak igyon, az én világom sem! Nem is érzem jól magam, ha olyan társaságba pottyanok, ahol a legfőbb téma az italfogyasztás. Mindig megválogattam, kivel ülök le egy asztalhoz, de ha mégis úgy alakult, hogy valakivel jött az illető, aki nem ismerte a határt, ahogy kiderült, már ott sem voltam!


  Ágikám! Akkor ma ünnepnap volt Nálatok, hogy az összes Unokáddal találkoztál!


  Köszönöm a piros pontot!


  Holnap reggel korán megyek Anyuhoz, ha hazajövök jelentkezem.


   


  Lányok! Szép, kellemes időt kívánok éjszakára, és jó pihenést!

  2016-06-26  19:55
  naros (28828)
  előzmény:
 12. 2016-06-26 19:5528828.

  Sziasztok Lányok!


  Délután átjöttek nagyfiamék , így hétvégén az összes unokával


  találkoztunk.


  Kata, jó olvasni hogy pihensz is, jár a piros pont.


  Adri, Felemás érzéssel várom a focit, hosszú évtizedek óta behúzott nyakkal nézem a közvetítéseket a sok csúfos vereség


  miatt. Most meglep a siker, örülök  hazaszerető polgár


  lévén, de nyomaszt az esetleges politikai hozadéka...


  Örülök, hogy ötletet adtam!


  Lányok, erre felfrissült a levegő remélem egy ideig elkerül


  bennünket az újabb hőhullám!


   

  2016-06-26  19:30
  Aodrey (28827)
  előzmény:
 13. 2016-06-26 19:3028827.

  Sziasztok Lányok!


  Olyan fáradt vagyok mintha most lenne péntek munka vége. Hétvégén a kertben voltunk, sajnos sok a bosszúság, lisztharmatos a szőlő, és most már látszik hogy a gyümölcsfák közül sok nem terem... Ellenben rengeteg a szúnyog és bagócs, a meztelen csiga és a hangya...


  Itt nagy a hőség, kánikula van, tegnap este 8 körül körülbelül 5 percig esett...


  Mára is mondták a vihart, de egy felhő sincs az égen és továbbra is fülledt meleg van.


  Pedig migrénem van, jelezhetné akár az időjárás változást is.


  Ági, épp gondolkodtam az ebéden, olvastam a gyrost. Úgyhogy már pácolódik is a husi, és lereszeltem az uborkát egy kis tzatzikihoz ;)


  Ami a búcsúvacsorát illeti, igazából csak egy ürügy arra hogy összejöjjön a társaság és egyen (főleg igyon). Nem is éreztem jól magam, voltunk vagy negyvenen és sok volt megint a rosszindulatú pletykálás, no meg akik nem bírták az alkoholt a mértéket pedig nem ismerték, utána rajtuk derült a társaság. Nem az én világom. Mindig meg is kapom hogy innom kéne nekem is hogy oldódjak. Pedig nem erről van szó. Nekem a társaság a fontos ahhoz hogy oldott legyek. Nem pedig hogy mit iszok és mennyit.


  Nézni fogjátok este a meccset? Most már nagyon izgulok, mert a tét nem mindegy: kiesünk vagy maradunk... Én optimista vagyok, mert ilyen összeszedett még sosem volt a csapatunk. Ugye Ti is így gondoljátok? :)


  szép estét, jó szurkolást :)

  2016-06-26  14:48
  kata622 (28825)
  előzmény:
 14. 2016-06-26 15:3728826.

  Kedves Kata,nem keresgeltem.


  Agikaval ebben a topikban valtottuk az elso uzenetet. En  csendes olvaso voltam ahol felreertesek tortentek.


  Unokam felesege nem Magyar.


  Kellemes vasarnapot kivanok!


   

  2016-06-26  11:43
  kata622 (28824)
  előzmény:
 15. 2016-06-26 14:4828825.

  Halihó Lányok!


  Hajat mostam, kivasaltam, most ebédeltem. Jöhet a lazítás.


  További kellemes délutánt kívánok ! - estefelé benézek.


   


   


                                                    

  2016-06-26  11:43
  kata622 (28824)
  előzmény:
 16. 2016-06-26 11:4328824.

  Sziasztok Lányok!


  Ágikám! Most már kb. tudom, mi történhetett a topikkal, Margaret próbált keresgélni!


  Eddig nálunk nem volt szükség klímára, mert nagyon vastagok a falak, és soha nem melegedett ennyire fel, mint tavaly és mostanában. Lehet, hogy ha így haladunk „Afrika” felé, jövőre itt is lesz. Még most is, ha bejön valaki a lakásba, olyan érzete támad, mintha klímával rendelkeznénk, csak egy kis idő múltával lehet érezni, hogy itt is melegebb van, mint általában szokott. Kint a telken annyi fa volt, mint egy erdőben, ott sem kellett, kellemes hőmérséklet volt még nyáron is.


  Nálunk is esett, fél hatkor óriási égzengésre ébredtem, aztán eleredt az eső, de nem tartott sokáig, talán 10-15 percig.


  Tegnap mára megfőztem, zöldségleves és zöldbabfőzelék van. A főzelékre van választék, vagy dinsztelt hús, vagy sült hús. Napok óta csak főzeléket vagy csak levest kívánok a gyümölcs mellett. Nekem hús sem kell rá. A héten már volt kelkáposzta főzelék is, természetesen új káposztából! Jövő hétre betábláztam a tökfőzeléket, de csak akkor főzöm ezt, ha nem jön a Menyem, mert Ő nem szereti.


  Margaret! Akkor nincs sok újság Neked itthonról, ha Unokád Felesége és Családja 15 éve mentek el az országból. Ma már jöhetnek-mehetnek az emberek, hacsak nem vétettek olyan nagyot, hogy esetleg kiutasították.


  Nekem az egyik Unokatestvéremék élnek Kanadában. Hazaszoktak látogatni néha, de soha nem jön mindenki egyszerre. Most már egy ideje nem is jönnek, mert a Nagynéném már nincs közöttünk. Más életük van…! Neheztelek Rájuk, mert anno úgy maradtak kint, hogy Nagynénémnek meg sem említették, csak akkor tudta meg, amikor már nem jöttek . Szegény nagyon beteg lett!


  Nem is akarok több szót említeni az egészről!


  Lányok! Legyen szép vasárnapotok, pihenjetek, ha módotokban áll !


   


   


   


   


   


   


   

  2016-06-26  10:10
  naros (28823)
  előzmény:
 17. 2016-06-26 10:1028823.

  Sziasztok Lányok!


  Katám, nem merült fel hogy felrakjatok egy klímát?


  Nálunk rengeteg az ablak, ilyenkor még északról is besüt


  a nap, szinte elviselhetetlen volt a hőség.


   


  Akkor utazom az időben, ha véletlenül


  a "rendezés időrendben"-re kattintok.


  Éjjel egykor megjött a szél, aztán hajnalban esett is.


  Valami könnyű ebéden gondolkodom, talán gyross-t csinálok.


  Adri, remélem sikerül töltődnöd hétvégén!


   


  Lányok, legyen szép a vasárnapotok!   


   


   

  2016-06-25  22:03
  margaret3711 (28822)
  előzmény:
 18. 2016-06-25 22:0328822.

  Agikam,orulok a sok sok jo elmeny/emleknek. Sajnos en nem jartam ott 7 eves korom ota. Az 50es evekben az utazas lehetetlen volt. Anyukam csak egyszer ment, anyukajat es rokonait meglatogatni.Csaladokat nem, csak egyenkent  engedtek ki az orszagbol,feltek, hogy nem mennek vissza?Nem tudom!Kanadaba sem johettek abban az idoben. Azota sok valtozas tortent.


  Emlekszem,sok szigeti latogatasokra.Volt egy barat aki egyedul elt a szigeten, sok kecskere emlekszem, nagyon jol ereztuk  magunkat. Nem voltam jo uttars  a tengeren mindig rosszullettem a gyomrom zavart.


  Unokam felesege 14 eves korban es csaladja 15 eve jottek kanadaba,kepben vagyok a tortenetekrol.


  Nem tudtam visszalapozni az emlitett leveledre.Emlekszem a bacsi es a bot tortenetere.Hany eves korodban jartal dubrovnikban?


  2016-06-23  10:03
  SilverEagle (28804)
  előzmény:
 19. 2016-06-25 20:5228821.

  Ágikám! Képzeld el, bejövök a topikunkba, és réges régi hozzászólásokkal nézek szembe ! Először csodálkoztam, hogy került elő Icuska, és valaki, akit töröltek…, amikor észre vettem, hogy az ” időalagútban” rekedtem! Próbáltam visszamenni a jelenbe, de csak nagy huza-vona után tudtam megoldani, mert a gép mindenáron ott akart maradni, az elmúlt időben!


  Biztosan megártott a meleg a gépnek is, vagy a másik lehetőség, hogy az UFÓK megint itt jártak…!


  Vágyakozom én is hűvösebb levegő után, egy normális eső után ( nem jégeső, zivatar, ami csak károkat okoz!!!), hogy kicsit felfrissüljünk , mert ez a meleg elég nyomasztó! Az ember csak lézeng, semmi kedve rendes munkát végezni, mert minden nehezebben megy ebben a hőségben.


  Bocs!!! – hogy nyavalygok!


  Lányok! Kellemes, hűsítő estét, jó éjszakai pihenést kívánok !


   


   


   


   


   

  2016-06-25  13:12
  naros (28820)
  előzmény:
 20. 2016-06-25 13:1228820.

  Sziasztok Lányok!


  Unokázom, várjuk az enyhülést,


  frissítő hidegfrontot kívánok!


  2016-06-25  12:17
  kata622 (28819)
  előzmény:
 21. 2016-06-25 12:1728819.

  Szia Adrikám!


  Búcsúvacsora a céggel?! Már ilyen is van?! Ilyenkor ki rendezi, a cég? Milyen érdekes, amikor még én dolgoztam, ha kilépett valaki, a kilépés napján volt egy kis búcsúztató osztályon belül, és kész. Ahogy már említettem, olyankor aki elment kapott valami szép emléket, porcelán- vagy üvegterméket , aki pedig elment „vendégül látta” az ottmaradottakat, üdítő, pezsgő , stb. sütemények, vagy valami más finomsággal.


  Neked is kellemes délutánt, a kertben jó kertészkedést kívánok !


   


  Lányok! Estefelé benézek.

  2016-06-25  10:09
  Aodrey (28818)
  előzmény:
 22. 2016-06-25 10:0928818.

  Sziasztok Lányok!


  Nem vesztem ám el! Tegnap volt a volt céggel a bucsuvacsora ezert nem voltam este gepkozelben. Nem vilt olyan jo. De megvolt az a lenyeg. 


  Most gyorsan bemegyek a varosba par dolgot elintezni. Aztan keso delutan megyunk csak kertbe a hőseg miatt. 


  Majd este elolvasom mi minden törtent Veletek!


  szep napot!!

  2016-06-25  10:03
  kata622 (28817)
  előzmény:
 23. 2016-06-25 10:0328817.

  Szia Ágikám, sziasztok Lányok!


  Ábel hogy van?


  Már most nagyon meleg van. Valamikor, azt hiszem tavaly, beszéltek arról, hogy az ilyen berendezéseket, mint pl. a klíma, legjobb még a rossz időben beszerezni és szereltetni, mert ebben az időszakban, amikor már benne vagyunk a hőségben, vagy nincs már készülék, vagy a mesterek nem érnek rá, mert már előre bevannak táblázva több hétre.


  Az, hogy az angolok kilépnek, valahogy meglepett. Arról beszéltek már előzőleg, hogy a bevándorlások miatt dönt a többség így. Azért nem értem egészen, mert náluk a bevándorlás nem most kezdődött, hiszen mióta az eszemet tudom, náluk is és franciáknál is igen vegyes a nép. Betudható, hogy mindkét ország rendelkezett  más népek felett hatalommal, az ide-oda szállítások, stb magával hozta az idegen földrészekről az embereket, és keveredtek. Tehát, ők már régóta élnek mindenféle emberekkel, négerekkel, indiaiakkal, stb., nem lehet nagy újság, ha hozzájuk csatlakoznának a Közel-Keletről is… Szerintem más az indok. Talán a kötöttség, mert ha valakivel szövetkezem, akkor kötelezem magam sok mindenre, közöttük olyan dolgokra is, amire nincs nagy hajlandóságom. Egyszerűen nem akarnak közösködni, amit az EU-ba betettek pénzt, azt inkább magukra fordítanák, én úgy látom, habár nem vagyok politológus.


  A világ örökké körforgásban van, állandó változások színezik a hétköznapjainkat, ami arra késztet bennünket, hogy ne felejtsük el, van mit féltenünk!


   


  Békés, szép, kánikulamentes hétvégét kívánok !

  2016-06-24  15:56
  naros (28816)
  előzmény:
 24. 2016-06-24 15:5628816.

  Jancsit elvitte a lányom, Marciék átjönnek hűsölni


  náluk még nincs klíma. Tavasszal kellett volna megrendelni


  a telepítést, négy hetes a várólista. 


  Mit szólsz hogy kilépnek az angolok az EU-ból?


  Félek...


   


  Hamarosan megjönnek Annáék mára elköszönök,


  frissítő záport, nyugodt estét kívánok!


   


   


   

  2016-06-24  13:22
  kata622 (28815)
  előzmény:
 25. 2016-06-24 13:2228815.

  Ágikám! A madártej nagyon fincsi, mi is szeretjük! Vajon miért készítettem elég régen ?! Jó, hogy említetted, rövidesen én is beteszem a menübe!


  Menyem rövidesen jön. Majd csak este mennek el, ebben a melegben nem indulnak el, jól esik majd itthon a zuhany!


  Hűsítő, kellemes délutánt kívánok !


   


   


   


   

  2016-06-24  13:12
  naros (28814)
  előzmény:
 26. 2016-06-24 13:1228814.

  Sziasztok Lányok!


  Ide értem végre!


  Nessy, hajrá!Remélem jól sikerül


  a napod!


  Kata, igen az unokáim aranyosak, itt van egyikük,


  aztán jön még három.Madártejet csináltam,


  Jancsi szerint furcsa szaaaaga vaaaan... Szerintem a vaníliát


  érezte.


  Tombol a nyár, hűs szellőt kívánok,


   


  Lányok, vigyázzatok magatokra!


  Kata köszi az üdítőt!


   

  2016-06-24  10:41
  kata622 (28813)
  előzmény:
 27. 2016-06-24 10:4128813.

  Sziasztok Lányok!


  Ági! Valóban, már valamikor „beszéltünk” a téli városképről! Ahol van kert kevesebb idő jut a jó idő beköszöntével a kézimunkákra, pláne, Akinek tündéri Unokái  is „sorban állnak” a Nagyi finomságaiért és kényeztetéseiért! Tökéletesen megértem!


  Igen, a szemüveget is említetted, csak…, nincs időd! Ezt is megértem!


  Nessy! Igen, majd talán lesz alkalom. Anyuhoz mindig úgy megyek, megyünk, hogy ne legyen napokig egyedül, habár a szomszédok benéznek Hozzá. Szüksége van segítségre, van amikor én nem is vagyok elég, mert kell egy férfi is. Különben szépen elvan egész nap, a délelőtt a főzéssel megy el többnyire, délután már pihen. Közben olvas, a virágaival foglalkozik . Amikor ott vagyok, sokat beszélgetünk, közben én kitakarítok, mosok, stb.  A péntek az a nap, amikor Menyem is fél kettőig dolgozik ( ha nem túlórázik), és akkor idejön hozzánk, megebédelnek és valamikor a délután, este folyamán mennek ki együtt Menyemékhez.


   


  Lányok! Szép napot, kellemes időtöltést kívánok (ezekben a poharakban üdítő van!!!)!

  2016-06-24  09:03
  SilverEagle (28812)
  előzmény:
 28. 2016-06-24 09:0328812.

  Sziasztok, szép napot!


  Kata! Pénteken 14-kor végzem- az nem olyan késő :9 Talán majd egyszer lesz alkalom. :)
  Ma nagyon izgulok, megyek a telekre. Igaz, hogy több lesz az oda út, mint az ott töltött idő, de sebaj, akkor is ott leszek 15-20 percre...sajna nem többre...Méág reménykedem, hogy ma a másik férfi is ráér este, mert akkor a kutast útjára engedem, és a másik férfi jön értem- ha tud-, így 2-3 órát talán ott maradhatok...Ez a terv, de még nem tudom, melyik jön be. 15-20 perc, vagy 2-3 óra :)
  Az Égiek már tudják, én is időben megtudom :)

  Legyen szép napotok, és kellemes, vidám hétvégétek :)


   


  2016-06-23  13:22
  kata622 (28809)
  előzmény:
 29. 2016-06-23 16:1428811.

  Sziasztok Lányok!


   


  De sokat írtatok!


  Elmentek a gyerekek, megviseli a kicsiket az idő,


  talán ma van az év eddigi legmelegebb napja.


  Nessy, remélem holnap kijutsz a telekre,


  jó munkát kívánok!


  Kata,egy téli városkép (3 éve) várakozik a fiókban,


  ahogy megláttam kedves pipacsakáidat egyből 


  eszembe jutott, milyen jó lenne befejezni...de!


  Télen hamar sötétedik ilyenkor vár a kert,


  másik szemüge is kéne,  szóval valami kifogást mindig


  találok. Ez van!...


  Lányok, szép nyári délutánt kívánok!


   

  2016-06-23  15:04
  kata622 (28810)
  előzmény:
 30. 2016-06-23 15:0428810.

  Lányok! Elköszönök mára, legyen továbbra is szép napotok!

  2016-06-23  13:22
  kata622 (28809)
  előzmény:
 31. 2016-06-23 13:2228809.

  Halihó Lányok!


  Jól befűtöttek Szent Péterék, akik szeretik a kánikulát, azoknak egy csepp szavuk sem lehet az időre! Most már csak azért drukkolok, hogy délután, ha Anyuhoz megyünk, ne legyen ennyire meleg, bár az autóban van klíma, de mire az beüzemel, már majdnem Anyunál vagyunk.


  Nessy! Kedves vagy, de fél öt körül már igyekszem itthon lenni, mivel Fiam a hét minden napján hazajön a munkából és esetenként a Menyem is itt van. Akkor kaja tálalás és egyebek a feladatom, nem mintha nem tudná elvégezni, hiszen kitűnően süt, főz, és vele együtt a házimunkák sem idegenek a számára, de úgy vagyok a dologgal, hogy egész nap dolgozik, én pedig nyugdíjban vagyok, miért ne legyen „kiszolgálva”!?


  Szóval, ha mégis egyszer úgy adódik, hogy pont abban az időpontban bóklászom ott, és nincs más elintéznivalóm, akkor láthatjuk egymást.


   


  Lányok! Kellemes délutánt kívánok

  2016-06-23  12:56
  SilverEagle (28808)
  előzmény:
 32. 2016-06-23 12:5628808.

  Szia Kata! Szia Mindenki!
  Még most is pörgök, mint a búgócsiga annyi minden történik velem mostanság. :)
  A Blahánál a gyöngyös bolt házában vagyok a gyógyszertár melletti épületben.Vízügyi Igazgatóság. Most még árvízi térkép is van kitéve, és csapadék jelentés, mert készültség van az ország jó néhány szakaszán. Ez kint a kirakatban látható- reggel nyugtáztam, hogy működik :)  Este hétfőtől csütörtökig 16,30-ig vagyok, péntekenként 14-ig. Ha épp akkor száguldozol erre, szólj rám előtte, és összefuthatunk :) Én is arra megyek, amerre Te (majdnem, mert most a Szabadsághíd le van zárva, így busszal megyek haza innen egyenesen a Gellért térig, onnan 1 perc gyalog a Budafoki út eleje, az egyetemmel szemben) Szoktam én is kicsit gyalogolni a Rákóczin, de ilyen kánikulában nem igazán :)
  Nem oda nyílik az ablak hanem a belső udvarra, ahol a gyöngyös bolt teteje látszik :D be kéne rontanom a folyosó végén lévő irodába, hogy: bocs, most integetnem kell egy ismerősnek :) Jól felismerhető az ablak az utcáról is, mert nyuszik vannak ráragasztva. 2. emeleti sarok szoba pont . ha kinézünk, szembe van a megálló, mellettünk pedig a szálloda sarka. :)


   


  Legyen szép napod Neked is :)

  2016-06-23  10:30
  kata622 (28807)
  előzmény:
 33. 2016-06-23 10:3028807.

  Sziasztok Lányok!


  Látom, előkerültek az „elveszetteknek” hitt Társaink is, akiknek nagyon örülök! Olvasom, nincs semmi baj, csak a sok elfoglaltság nem engedett ide Titeket!


  Már most 28°C van! A kánikula nem a kedvencem! Imádom a világost, szeretem, ha besüt a Nap, de ilyenkor sötétítőn van a lakás, majd ha már nem süt be, akkor beengedem a fényt.


  Mosok, a legjobb elfoglaltság ilyenkor, gyorsan száradnak a ruhák.


  Ági! Milyen motívum van a Te kézimunkaképeden?


  Adri! Nem azt mondom, hogy ne segíts a régi munkatársaknak, de nem muszáj nagyon jótékonynak lenned, ha Veled úgy bántak, miután megtudták, hogy kilépsz! Csúnya volt tőlük, és most ne várjanak jót Tőled! Boldoguljanak, ahogy tudnak!


  Nessy! Tudom, hol van a gyógyszertár a Blahán, régen az is éjjel-nappal nyitva volt. Itt nőttem fel ezen a környéken, Zugló, a Városliget, a Népstadion, a Keleti és ez a terület volt az „enyém”! …és képzeld el, még most is úgy érzem, hozzám tartoznak! Amikor nyugdíjba mentünk szeretett Férjemmel, és szinte kiköltöztünk a telekre, ha nem jöttem haza egy héten legalább egyszer, akkor már honvágyam volt. Hiányoztak az utcák, terek, az épületek, minden, azzal együtt, hogy sérti a szemem a sok szemét, a jelenlegi össze-vissza „városfeltúrás”, hogy az ember nem tudja melyik nap, hogyan közlekedjen, mivel és merre…!


  Sokszor megyek el a munkahelyed előtt, megállapodhatunk abban, hogy ha kinézel az ablakon, integethetsz, mert lehet, hogy pont akkor vagyok ott.  Majd ha látok egy integető kezet, én is visszaintegetek! Anyutól ha jövök, vagy a Blahán szállok át villamosra, vagy elmegyek az Astoriáig, és onnan busszal jövök haza, de ha nem fáj a lábam, sokszor az Astoriától gyalog jövök, sétálok a Múzeum körúton hazáig.


  Margaret! Tegnap még azt gondoltam, hogy Szüleiddel mentél el külföldre, hiszen akkor 19-20 éves voltál! Nem akarok mélyen az életedbe „belemászni”, és bocsájtsd meg nekem, hogy megkérdezem ( ha nem szeretnél rá válaszolni, nincs semmi baj, nem veszem zokon!!!), olyan fiatalon indultál el egyedül annak a nagy útnak?!


  Bizony én is csodálkoztam, hogy ilyen sok év távlatában is, milyen jól használod a magyar nyelvet, én is gratulálok, ahogy Ági is tette!!!


   


  Lányok! Kánikulamentes szép nyári napot kívánok !

  2016-06-23  07:37
  naros (28803)
  előzmény:
 34. 2016-06-23 10:1928806.

  Szia Druszi :)

  Holnap megyek munka után a telekre- hétvégén sem a kutas, sem a másik férfi nem ért rá, így kicsit pityeregtem is, hogy nem jutottam ki, de volt más tennivaló bőven- nem sok idő volt búslakodni.


  Én a focit tegnap neten néztem, de hallottam, hogy alattam, felettem csatakiáltások voltak a góloknál, így a szomszédok is azt nézték- mint szinte mindenki. nagyon jó érzés volt látni ott kint azt a hatalmas tömeget. Ha itthon is ilyen tömegben tudnánk kiállni a fontos dolgokért, nem lenne gond az tuti...Ez jó főpróba a focinál- talán másban is sikerülhet- szükség lenne rá.
  Épp ezt írták az ismerősök, hogy most a vezetők igazolva látják az eddigi tetteiket, és tovább építik a stadionokat a kórházak, iskolák és egyebek helyett...No de nem politizálok, mert utálom, de ez valóban így van...


  Legyen vidám, kellemes napod!

  2016-06-23  07:37
  naros (28803)
  előzmény:
 35. 2016-06-23 10:1228805.

  Szia Adri :)


  A mérkőzés szuper volt, nekem is kiugrott a szívem a jó játékot látva :)


  Jó olvasni a nyugodtabb, új munkahelyről.  A régiek pedig egyszer el fognak kopni. Maguknak kell megoldaniuk a helyzetet- nem kapsz még egy "köszönöm"-öt se, hogy segítesz. Most jó vagy, amikor ott voltál meg piszkáltak...szép...


  Pillangó vírus? Az meg mi? Most olvasok erről először. gyerekeket fertőz vagy bárkit? Gyógyulást a gyerekeinek. A masszázs jó dolog lehet- főleg ha használ.


  Én holnap megyek a telekre munkaidő után (14 órakor)- remélem, holnap még nem fog esni. Végre levágja a csövet, amibe a vödör beleakadt, így nincs többé "nincs víz" frász :)


   


  További szép napot :)

  2016-06-22  22:49
  Aodrey (28802)
  előzmény:
 36. 2016-06-23 10:0328804.

  Szia Drága!
  Jártál azon a szigeten anno? Korcula szigeten? Dubrovnikból mentünk komppal oda, és csodaszép hely. A sziget túlsó végéből látni az olasz csizmát, de mi nem akartunk elmenni a szigetről, mert csodaszép volt. Inkább strandoltunk, és néztük az akkor zajló nemzeti ünnep (Moreska) eseményeit :) Gondolom, utána a harcokról azért értesültél nem? Nekem a szívem szakadt meg, amikor a tévében mutatták Dubrovnik romjait...Iszonyatos volt látni, amikor előtte pár évvel még tátott szájjal néztem a gyönyörű épületeket, a kikötőt- mindent...
  Hát igen...máshol olvastam, és azonnal jöttek az emlékek... :)


   


  Legyen szép napod :)

  2016-06-22  21:34
  margaret3711 (28801)
  előzmény:
 37. 2016-06-23 07:3728803.

  Sziasztok Lányok!


  Kata, köszönöm a képet,


  kedvet kaptam hogy befejezzem az enyémet!


  Margaret, hatvan év külföldön? Gratulálok, 


  nagyon jól használod a magyar nyelvet!


  Az itthoni helyzet  hasonlít az ötvenes évekre, 


  a sportot ma is propaganda célokra használják.


  Stadionokat építenek, közben az egészségügyre oktatásügyre sajnálják a pénzt.


  Nessy, látom van programod bőven, vasárnap kijutottál


  a telekre?


  Ardri,   mondták, lassú megrágós könyv,


  nem az a habkönnyű nyári olvasmány.


  Remélem segít!


  Marci fiamék is kivetítőn nézték, azt mondja élmény volt.


  Lányok, vigyázzatok magatokra, állítólag brutál


  kánikula lesz.


   


   


   

  2016-06-22  20:49
  kata622 (28795)
  előzmény:
 38. 2016-06-22 22:4928802.

  Sziasztok Lányok!!


  Láttátok a meccset? Óriási volt!! Eseménydús, nekem csak úgy dobogott a szívem!! Nagyon ügyesek voltak a fiúk, szerintem az EB eddigi legjobb meccse volt. Nagyon szurkoltunk, kivetítőn néztük egy kávézóban a barátokkal.


  A munkahelyen ma volt a harmadik nap, kicsit már dolgozgatok de ez még mindig nem túl eseménydús. Beszélgetünk közben a lányokkal, sőt holnap már egy fiú is érkezik.


  A régi munkahelyemről hívogatnak közben hogy segítsek mivel mit csináljanak. De azért most már szeretném ezt a részét letudni... eljöttem, és lassan nekem is kemény munka lesz nap mint nap, hiszen júli 1-től élesben megy minden.


  A héten mentem volna magán német órára, fejlesszem a tudásomat. Viszont a tanár néni gyerkőcei valami pillangó vírust kaptak el ami nagyon fertőz. Szóval ez kimaradt. Viszont holnap elmegyek masszázsra, mert most már ez az ötödik alkalom lesz, és elmúlt a hátfájásom. Nagyon jótékony.


  Olvasom amiket írtok a háborúról. Ezeket szerencsére nem kellett átélnem. A Mamim mesélt anno pár dolgot, ő akkor szülte a fiát... És a Papának be is kellett vonulnia harcolni...Filmeket láttam, de nagyon megviselnek, nagyon nagy hatással vannak rám az ilyen történetek. Nagyon szeretném ha a jövőben nem lenne háború és harc. De azt hiszem ez elég utópisztikus gondolat részemről :(


  A Hah könyvet olvasom, oda kell figyelnem mert nem egyszerű a nyelvezete, de tetszik. Volt benne már pár egész jól leírt rész, olyan képi leírások, amik teljesen megfelelnek az érzéseknek amiken az ember ilyenkor keresztül megy...


  Nálunk nagy nyári kánikula volt ma, holnap folytatódik. Bezzeg hétvégére esőt mond esővel. De én úgysem hiszek az előrejelzésnek ;) :P


  szép álmokat, pihenjetek jól! :)


   


   

  2016-06-22  20:51
  kata622 (28796)
  előzmény:
 39. 2016-06-22 21:3428801.

  Nem kell visszamennem,ojegszem hala Istennek a fejjel meg nincs baj.


  Csodalkoztam mikor irtal,tudom hol olvastad.


  Sok jo emlekem van,nagymamammal toltott roved 7 ev  gyerekkorom legszebb evei.


  Mo-ra jobban emlekszem    masodik osztalytol erettsegiig ott eltem.    


  Szandekomban volt valaszolni,sajnos a privat levelezes mult ev szeptember ota nem mukodik.


  Kellemes szep uj napot kivanok!

  2016-06-22  21:03
  SilverEagle (28798)
  előzmény:
 40. 2016-06-22 21:1628800.

  Szia Kata! :)
  Ezt mind ma futottad végig? Ha tudtam volna, mikor buszozol az Astoria felé, a Blahánál integettem volna- ott dolgozom. Ott van a sarkon a gyógyszertár, és a Rákóczi úton pont a mellette lévő épületben dolgozom. :) Budán, a Gellért tér közelében lakom, így csak felszállok a buszra, és 15-20 perc alatt itthon vagyok jó esetben :) Most épp át kell repülni a Bartókon, ha a lakhelyem felőli oldalra szeretnék jutni, mert fölszedték a nemrég lerakott síneket, és csak két ponton lehet átjönni a mi oldalunkra. Iszonyat milyen por, mocsok van most itt. Este mikor hazajövök, a nap végén 2 vízzel mosok fel- az első kb fekete ha nyitva az ablak... Kénytelen vagyok kinyitni, mert különben megfúlok a levegőtlenségtől. Ez az állapot kb szeptember elejéig fog tartani- tudtam neki örülni képzelheted ...


  Most viszont én ugrom a tus alá, és utána az ágyikómba.
  Reggel 5,30 ébresztő...

  Ígérem, sűrűbben jövök, mert tényleg hiányoztok


  Jó éjt, szép álmokat mindenkinek!

  2016-06-22  13:17
  kata622 (28784)
  előzmény:
 41. 2016-06-22 21:1228799.

  A haboru es '56, nagyon sok rossz emlekkel kisert eletemen at.


  2007 ben kezdtem olvasni a Nok Lapjat a hosszu repulouton hazafale  Anyukam temetese utan, 2010ben regisztraltam.


  Sokat segitett a nyelv es helyesiras gyakorlat.


  Kellemes estet es szep almokat kivanok!

  2016-06-22  20:49
  kata622 (28795)
  előzmény:
 42. 2016-06-22 21:0328798.

  Szia Drága! Jó régen írtam itt Neked Jugoszláviai emlékeimről, és reméltem, hogy itt is írsz nálunk.Örülök, hogy itt vagy.
  Ha kicsit visszamész időben, láthatod, amit írtam - talán emlékeket idéz fel benned is a szülőhelyedről.


  Legyen szép estéd, vidám ébredésed :)

  2016-06-22  20:46
  margaret3711 (28794)
  előzmény:
 43. 2016-06-22 20:5528797.

  Szia Druszikám!
  A kutas a vödröt kiszabadította, de az utolsó megbeszélés alapján én pénteken munka után megyek ki a találka helyünkre, és 10 perc alatt levágja a bűnös csövet, és akkor végre többet nem lesz ilyen probléma.
  Én sem morzsolódom sehova, csak nagyon összejött minden. cserélgettem ilyen Spar-os matricákat, oda kellett menni találkahelyre, a laptophoz kellett venni új hűtőt, mert az előző 4 éves volt, és kipurcant, elfogytak a mélyhűtött tartalékaim, így több lépcsőben kellett vásárolnom, mert nem emelhetek sokat a tavalyi műtétem miatt- no és írtam a blogomat is, a sok történést le kellett írni, csak más névvel, mese formában :) Úgy szoktam. :)
  Még az őrület folytatódik, mert holnap lesz még egy csere találkozóm, és ezzel betelik a hegymánia album, ami nagyon tetszett anno.
  Pénteken ugye a telek, a kutassal, szombaton 35. érettségi találkozó, vasárnap ha sikerül ismét telek, hétfő szabadság, talán akkor is telek...
  Röviden felsorolva ennyi- és akkor még a napi madaras teendőkről, a főzésről, mosásról, és takarításról nem is írtam...Ja még egyik nap fodrásznál is voltam, mert a frufrum olyan hosszúra nőtt, hogy rángattam a fejem, hogy oldalra menjenek a tincsek- mint egy dilinyós kb. :) Ja szombaton még a Múzeumok Éjszakája is lesz- megpróbálom elcsalni az osztálytársaimat az Iparművészetibe, mert kérte a volt főnöknőm, hogy menjek segíteni hajnali 2-ig, de a találkozó időpontja nemrég derült ki, így az ugrott. Ha viszont elcsalom a társakat, ők nézelődnek, én addig segítek, hogy 1-2 ember pihenni tudjon - beállok helyettük. Szombat este még a gellérthegyet is látni kéne a pesti oldalról olyan 20,30 környékén, mert lesz egy flashmob, ami csodaszép lesz. Érdemes odamenni, és megnézni a pesti rakpartról :) Fb oldalon az eseményeknél meg lehet találni, hogy mi is az. :)

  2016-06-19  19:10
  naros (28768)
  előzmény:
 44. 2016-06-22 20:5128796.

  A kép szegélye nem fekete!!! Sötét zöld, a fakeret pedig antikolt.

  2016-06-22  20:49
  kata622 (28795)
  előzmény:
 45. 2016-06-22 20:4928795.

  Halihó Lányok!


  Ágikám! Pontosan én is erre gondoltam, amit már az első meccs vezetése után mondtam is Fiamnak. „Most nagy mellényük lesz” a stadionok építetőinek…!


  Engem kiráz a hideg, ha háborúkról hallok, vagy képeket látok. Nekem elég volt ’56, amit abból láttam, tapasztaltam 13 évesen! Brrrrrrrrrrrr! A második világháborúból csak néhány kép, emlék ragadt meg bennem, hisz kicsike voltam akkor, de úgy látszik, volt annyira félelmetes, és megrázó, hogy bennem maradt!


  Margaret! Meglepődve olvastalak, hogy Kanadából akadtál ránk! Örülök, ha ez úton tudunk szerezni Neked is örömet, amikor minket olvasol! 60 év óriási távolság, nem csoda, ha nem tudnál eligazodni, hiszen mi, akik itt élünk, sokszor nekünk sem sikerül, a sok „ásatás” miatt!


  Akkor tulajdonképpen kb. hat óra eltolódásunk van „egymástól”,és most ott van délután 2-3 óra, ha jól tudom.


   


  Neked Kellemes délutánt, Ágiéknak pedig szép álmokat kívánok!

  2016-06-22  20:23
  margaret3711 (28791)
  előzmény:
 46. 2016-06-22 20:4628794.

  Szia,mar kezdtem aggodni.Orulok,hogy lathatlak.

  2016-06-22  20:37
  SilverEagle (28792)
  előzmény:
 47. 2016-06-22 20:4028793.

  Felemas erzeseket jol ismerem.Nem ertem a politika es a sport stadionok epitesi hasonlitasat. Az 50 es evekben orommel vegeztuk a felajanlott munkat  a stadium felepitesen.


  Az 50 es evek voltak az arany evek a focistaknak Mo.    

  2016-06-22  18:54
  naros (28790)
  előzmény:
 48. 2016-06-22 20:3728792.

  Sziasztok, szép estét!


  Borzasztóan hiányoztatok, de úgy el voltam havazva, hogy csak annyi időm volt, hogy bemásztam a kádba, fejem tetejétől engedtem a zuhanyt, és fürdőlepedővel becsavarva pihegtem esténkét vizesen.
  Nagyon szeretek természetesen megszáradni- a hajam is olyan csutka, hogy 10 perc alatt száraz magától :)


  A kályha a Nagyikámé volt, nagybátyám hozta ki még amikor a hátsó terasz készült. Ősszel és tél elején, amíg nem esik a hó, ebbe szoktunk tüzet csiholni, egy nagy fazékba vizet melegíteni, és így nem hideg vízben mosakszunk a nap végén. Én magamnak nem nagyon fogok melegítgetni, de megrakom a kályhát, hogy a gaz eltűnjön, és a hamut visszaadom a földnek- a fák, bokrok , szőlő tövek kapják. :)
  A kertben segítségem nincs egyáltalán. Csak a kutas jött ki, kiszabadította a vödröt, így van víz, de csak akkor segít az, aki ki szokott vinni, ha fizetek a segítség fejében. Egymagam vagyok minden munkával...szép lassan, de megoldom.

  2016-06-17  07:42
  naros (28753)
  előzmény:
 49. 2016-06-22 20:2328791.

  Katakoszonom kedves soraidat.


  60. eve kanadaban elek.Utolso ket utam  2007 es 2011ben volt. Elozoleg eveken at sokszor mentem szuleimet es testvereimet latogatni.Most mar csak ismeretlen/ tavoli rokonaim elnek Mo.


  Szulohazam a multi jugoszlavia mar senkirol nem tudok. Nekem nagy elmeny a budai es budapesti setakrol olvasni.Az utak/utcak ismerosek,de nem tudok kiigazodni. 


   

  2016-06-22  18:08
  kata622 (28789)
  előzmény: