Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Elpirulás

bolha_4711
Létrehozva: 2003. november 4. 23:02
Nem tudom ki hogy van vele, de nagyon kellemetlen bir lenni, ha az ember elpirul. Én velem egyre többször és egyre érthetetlen helyzetben fordul elő. Ma 1 külföldivel és 2 másik magyarral kellett röviden megbeszélni valamit a munkahelyemen. Zavarban voltam, és folyamatosan elpirultam. Nem mondtak semmi rosszat, nem tettek félreérthető megjegyzést, nem volt semmi okom. Olyan kellemetlen. Mit lehet csinálni, hogy ez ne legyen. És soha nem tudom, hogy mikor és milyen helyzetben jön ismét. Rémes.
  1. 2016. március 20. 08:13472.

    Bizony, a magas vérnyomás is okozhatja. Nálam legalábbis csökkent, amióta vérnyomáscsökkentőt szedek.


    Minél jobban zavar, annál jobban elpirulsz. Segíthet egy jó minőségű alapozó, mert akkor nem látják. Ha tudod, hogy nem látják, egy idő után kikerülsz a spirálból, és már alapozó nélkül sem pirulsz el. Nem szabad kerülni a zavarba hozó helyzeteket, mert minél többször győzöd le a saját gátlásaidat, annál magabiztosabbá válsz.


    (A nyakat is alapozni kell, és a dekoltázst is, mert a foltok ott is jönnek, sőt, van, akinek csak ott.) 

  2. 2016. március 19. 04:56471.

    Sziasztok,


    Sajnos én is a pirulós táborhoz tartozom :-( Mindenféle ok nélkül jön és a legváratlanabb helyzetekben.Szívdobogás,sokszor a torkomban is ezt érzem és jön a forróság amivel jár a vörösség is.Nagyon zavaró és bénító.


    Nálam kamaszkorban kezdődött és most 40 felett sem akar elmúlni.Tanácstalan vagyok mit is lehetne tenni ez ellen..?


    Olvasom a hozzászólásokat  nem is gondoltam volna ,hogy ennyi embert érint ez a probléma.

  3. Torolt_felhasznalo_327954
    Torolt_felhasznalo_327954
    2015. Április 14. 06:34470.

    Nagyon  sokszor  a  magas  vernyomastol  is  pirulnak  az  emberek....


    talan  idegesitett  teged   valami,   talan  feltel,  hogy  valami  butasagot  fogsz  mondani......


     


    ne  torodj  vele

    előzmény:
    bolha_4711 (1)
    2003-11-04  23:02
  4. 2015. Április 13. 16:18469.

    Hát jó. Üdv a paradicsomokat is megszégyenítő arcszínért tüntető emberfajzatok bandájában. Én is beletartozok. Persze most itthon heverek a kanapén és osztom az észt. Nem vagyok "veszélyben". Veszély. Elgondolkodtat. Arra gondolok, hogy a világon több millióan éheznek és nekem ilyen problémáim vannak. Minden percben meghal valak, emberek végtagok nélkül születnek vagy éppen csak belehalnak a tüdőrákba. És nekem ilyen problémáim vannak. Felnyomom a hangerőt a tévén hogy elfojtsa valahova messzire a terjengő keserűséget. Szabadnak érzem pár pillanatra magam. Aztán megjelenik valaki és hatnapos romlott kecsapot leköröző színben pompázok. Megfog a miért. Megragad és nem enged. Addig gondolkodok rajta míg tökéletesen feleslegesnek találom. Ha csak rágondolok rögtön rámtör a forróság. Ezen a ponton rájövök, hogy tojok az egészre; aki az alapján alkot rólam véleményt, hogy éppen milyen a bőrszínem az miért érdekeljen. Nem fogom elrejteni az arcom csak azért, mert elpirultam. És igenis lehet fejleszteni. Régebben akkor is karácsonyfadísznek néztem ki, hacsak felszólítottak órán. Na jó ez még ma is megeshet néha. De egyre kevesebbet. Nem érdekel és kész. Miért kéne orvoshoz rohangálnom vagy drága műtétekért fizetnem mikor minden a fejemben dől el. Én irányítom magam, én vagyok magam. Erős leszek és büszke, mert nekem is nehéz életet szántak, de én megküzdök vele. Ez egyértelmű, nem is kell gondolkozzak rajta. Na persze holnap majd ugyanúgy beégek. És akkor mivan? Komolyan azzal töltsem életem idejét, hogy izguljak, hogy vajon a gimiben majd teljesen szénné égek-e avagy csak hamuvá? Na nem, erről szó sem lehet. Minél többször erőltetem rá magam a szereplésre, minél többet szólalok meg mások előtt, annál többet fejlődök és bebiztosítom magam. Big secret. 


    Sch.

  5. 2015. február 25. 14:00468.

    Elpirulas az egy reakcio  egyfajta jel a tobbiek szamara , ha ebbol oriasi gondot csinalunk egy spiralba esunk es attol felunk majd hogy ismet elpirulunk es akkor biztos, hogy el is pirulunk . Meg kell tanulni ezt ugy kezelni, hogy nem katasztrofa hanem egy tudat alatti folyamat, ha szamunkra kellemetlen/kinos esemeny tortenik = ez egy  reakcio . Magunkat azert fel nem menthetjuk, mert a kinos esemenyektol megkimelhetjuk magunkat es amit itt leirsz felo is keszulhetunk ra.


    Velem is elofordult es felvettem egy eloadoi magatas kurzust. Igy megtanultam banni a hangommal a szememmel gesztusaimmal, megtanultam az anyaggyujtest az ervelesi technikat  a retorikat. Ma mar tudom hogy az oltozkodesemnek  /napsazk kiknek mikor hol  sikernek fontos eszkoze is lehet, de bukast is hozhat ha nem figyelsz oda /,a temperamentumomnak a hangszinemnek a kinemaimnak mekkora jelentosege van, ha eloadast tartok./pl eloadasra emelvenyre halado jarasa fellepesenek gyorsasaga , allasanak merevsege  vagy hanyagsaga , felszeg vagy hatarozott jo helyen hasznalt gesztusa, gesztusanak kesleltetese  sem mindegy /… Egy szo mint szaz gyakorlassal jo felkeszulessel elkerulhetjuk a szamunkra kellemetlen pirulasokat is .


     

    előzmény:
    lucy_66 (467)
    2015-02-25  10:13
  6. 2015. február 25. 10:13467.

    Sziasztok!


    Én is csatlakoznék,habár látom,hogy elég régi már a legelső poszt,de remélem,hogy kapok választ Tőletek!De előbb leírom az én történetemet :)


    Nagyjából rám is igazak az általatok leírt dolgok. Ahogy nyílvánosan, több ember előtt kell felszólalni érzem,hogy egyre csak pirul az arcom. (és persze többen is szóvá tették már,ami ilyenkor a legrosszabb, az így is rossz helyzetben)


    Próbáltam visszaemlékezni,hogy nálam mikor is kezdődhetett el.
    Pár éve jártam nyelviskolába, és az óra elején kellett mindig önállóan beszélni néhány percig, amikor több ember is csak rám figyelt, csend volt és csak a saját hangomat hallottam. Egyszer kikaptam egy olyan témát,ami a fogamzásgátlással kapcsolatos. Elkezdtem beszélni a különböző módszerekről( ami alapból kicsit kényes téma egy idegen társaságban) és észrevettem,hogy kinevettek és összesúgtak a hátam mögött. Akkor persze az arcszínem már piros hanem vörös lett. 


    És innentől kezdve állandósult ez a probléma. Akárhányszor rám irányult a figyelem vagy ha előadást kellett tartani már jött ez a "frányaság".


    Azóta az egyetemen is kellett már előadást tartani a csoport előtt és egyszer elpirultam,egyszer nem. Próbáltam azzal vigasztalni magam,hogy van aki izgalmában dadog, össze vissza beszél stb.de arra jutottam hogy a pirulás a legrosszabb az összes közül.


    Ahogy írtátok, nekem is teljesen lerontja a teljesítményemet. Hiába tudok nagyon jól valamit előadni, mind fuccsba megy mikor érzem ezt az érzést.


    De arra jutottam,hogy tényleg meg kell vele békélni. Nem szabad,hogy ez minket lekorlátozzon, visszafogjon akármiben is. A gyógyszerekben,pszichológusban én sem hiszek. Abban viszont igen,hogy "edzeni" kell magunkat. Nagyon nehéz,de minél több olyan helyzetbe kell hozni magunkat,amitől félünk,nehogy elpiruljunk. És hiszek abban,hogy ha minél több ilyen szituációba kerülünk akkor mérséklődni fog ez a probléma. ( így egy ismerősöm a dadogást tudta leküzdeni!)


    Azok,akik pedig megjegyzik,hogy milyen piros vagy, csak őket minősíti. Egy intelligens ember nem tesz ilyen megjegyzést ( szóval inkább az ő viselkedésük a szánalmas)


    A kérdésem pedig az lenne,hogy kinek,hogy alakult az élete ezzel a "problémával" ? :)


     

    előzmény:
    bolha_4711 (1)
    2003-11-04  23:02
  7. 2012. március 5. 15:44466.
    Szia! Ugyanilyen problémám van, mint nektek. Kipróbáltam természetes szereket, mint pl. Sedatif PC és Nervenpflege, ezek inkább a nyugtalanság érzésére jók, de semmi hatása nem volt. Jártam pszichológusnál, nem tud segíteni... Végül is tudok együtt élni ezzel a dologgal, de rohadtul zavar és szégyellem. Mintha ezzel bénább vagy kevesebb lennék, mint a többiek...
    előzmény:
    MrsSmith (465)
    2011-11-11  01:12
  8. 2011. november 11. 01:12465.

    Ti próbáltatok már vmi gyógyszert? Olyat, ami vénynélküli nyugtató/feszültségoldó?

    Én Hova-t próbáltam, nem túl nagy hatósfokkal. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  9. 2011. november 11. 01:09464.

    te nem pirulsz el ilyen hamar?

     

    előzmény:
    semiramis (463)
    2011-11-11  00:52
  10. 2011. november 11. 00:52463.
    na, neked viszont kimondottan ajanlom, hogy menj el egy viselkedesterapiara (NE analitikusra es NE hypnozisra!). gyogyszer nem kell, gyakorlas es kitartas igen. hajra! :-)
    előzmény:
    kingus92 (457)
    2010-04-11  14:31
  11. 2011. november 11. 00:50462.

    egyszerü neuropsziches folyamat, az elfogadason kivül nincs ra gyogyir (akkor viszont kevesbe fog jönni). esetleg egy rövid konfrontacios viselkedesterapiat meg lehet probalni, talan csökken az erzekenyseged.

     

    egyebkent: csak te gondolod, hogy kellemetlen. az emberek kedvelik a pirulos embereket (tiszta, öszinte lelkesedest jelez) :-) 

    előzmény:
    bolha_4711 (1)
    2003-11-04  23:02
  12. 2011. november 11. 00:27461.

    Sziasztok Pirulós Társaim!

     

    Én 24 éves vagyok, és közép suli vége óta küzdök a dologgal. Nem igazán tudom hova tenni a dolgot, mert mindig is szerettem a középpontban lenni, a suliban én voltam a szószóló az osztályban, sok barátom volt, sokat jártam el itthonról. De aztán egyszercsak elkezdtem pirulni. Először csak elvörösödtem, de most már ott tartok h lever a víz,az arcom szinte lángol, és a dekoltázsomon meg néha a kezeimen is vörös leszek. Sokszor jön rám "pánik"roham, egészen hétköznapi szituációkban pl sorban állok a boltban-érzem h elfogok vörösödni és szinte menekülnöm kell, mert mikor vki kiszúrja h vörösödök,annál rosszabb.. A munkahelyemen is a fiúk főleg a véremet szívták, mert ha csak simán melóval kapcsolatban hozzámszóltak már lángolt a fejem... Igazából fogalmam sincs, h mi váltja ezt ki.. Alap, mindennapi szituációkban, egy beszélgetés során is bármitől képes vagyok pirulni, a téma teljesen mindegy... :( Igazából nagyon zavar..megkeseríti az életem. Amúgy hál' Istennek nem panaszkodhatom, van egy szerető párom, lassan 6 éve, esküvőt és babát tervezünk, szóval nincs okom panaszkodni,feszengeni, de ez a vörösödés van.  Utálok bárhova is menni, már nem szeretek középpontban lenni, már nem szeretek új embrekkel megismerkedni, már nem megy könnyen a dolog, emiatt rendesen parázok. Mindig elképzelem előre h mi fog történni velem, próbálom előre "lejátszani" a dolgot, de hiába. Mikor ott vagyok az adott helyzetben végem van... Én nem akarom h ez már mindig így legyen. A legjobb barátnőm is ebben szenved, így legalább vki tényleg megérti miről beszélek, mit érzek. Ő már volt pszichiáternél, pszichologusnál, szedett gyógyszert, de nem használt neki. Igazából nagyon nagyon szeretném ezt legyőzni, mert én nem ilyen vagyok. Utálom h az emberek azt hiszik rólam h egy kis tini vagyok,aki mindentől zavarba jön, mert nem így van, csak mégis elvörösödök....

    Ne haragudjatok a regényért, de jól esett kiírni magamból, főleg, h tudom h Ti is ettől szenvedtek.

    "Jó" (nem jó), látni h nem vagyok egyedül ezzel a fránya dologgal.... 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  13. 2010. Április 13. 22:05460.
    köszönöm a videót, csodálatraméltó a srác 
    előzmény:
    kingus92 (459)
    2010-04-13  21:48
  14. 2010. Április 13. 21:48459.

    szia 17év 8 hónap szóval nemsokára felnőttnek számitok és ezért is érzem cikinek, h még mindig ezzel küzdök és nemhogy javulna a helyzet hanem egyre inkább romlik.

    Nagyon igaz amiket irtál, jó volt olvasgatni és gratula a bátorságodhoz,én is megpróbálok mindennap megtenni legalább 1 olyan dolgot amit amugy nemtennék mert előre félnék az elpirulástól. Ez lesz a házim  

    előzmény:
    baracklé (458)
    2010-04-11  20:24
  15. 2010. Április 11. 20:24458.

    no most már gyorsabb vagyok
    különben hány éves vagy?

    ismerős, amit mondasz. én sem tudtam elengedni magam még a legjobb barátnőm előtt sem. valamint az is ismerős, hogy mindenki megjegyzi "milyen piros az arcod" vagy "miért vannak ilyen foltok a mellkasodon?" SATÖBBI. ilyenkor meg persze folyton csak hebegtem habogtam... és próbáltam elrejteni olyan is volt, aki azt mondta, hogy menjek már el orvoshoz, mert fél, hogy komolyabb bajom van... hahaha. és igazából csak annyit kellett volna mondanom, hogy pirulós vagyok és akkor mivan? ... de nem bírtam megszólalni sosem.

    nyilván ez az önbizalomhiány és hasonló lelki sérülések miatt alakulhat ki. plusz ugye mindenki máshogy reagál egy kellemetlen dologra. mi a paradicsom fejünkkel csak az a baj, hogy ez komolyabb dolgokat is kialakíthat... mint a szociális fóbia.

    nekem tényleg elegem lett az állandó szorongástól és stressztől. mint már írtam, nem akartam gyógyszert vagy pszichológust vagy hülye kezeléseket... én úgy döntöttem, hogy elfogadom magam. ez most lehetetlennek tűnik tudom, mert azt gondolod, ezt hogyan lehet elfogadni... hidd el én is így éreztem!! csak egyszerűen úgy határoztam, hogy emiatt nem fogok szégyenkezni, hanem megmutatom a világnak, hogy ezzel is lehetek valaki.
    mert végülis nézzük reálisan: eltitkolni úgysem tudjuk. rejthetjük az arcunkat a hajunk mögé... amitől még ugyanúgy látszik... vagy megtehetjük, hogy nem megyünk sehová... de iskolába vagy dolgozni, úgyis kell... maximum a szórakozást vonhatjuk meg magunktól. de megéri teljesen bezárt életet élni?? ezzel kihagyni minden vidám élményt...? nagyon nem.

    a saját elfogadási ötletem úgy jött, hogy olvastam olyat, hogy külföldön azt a módszert alkalmazzák, hogy a beteget azok elé a helyzetek elé állítják, amikben piros az arca. mittudomén, pölö piros lesz arca egy nőnek idegen férfiak közelében, akkor csinálnak egy megrendezett helyzetet, amiben egy ilyen találkozást kell a nőnek végig csinálnia... satöbbi, satöbbi. ezt azért tetszett nagyon, mert minden a gyakorlattól függ! szedhetek én gyógyszereket, attól még a probléma megmarad, max ideiglenesen nem stresszelek annyira... de ez nem megoldás. járhatok pszichológushoz, de legtöbb esetben ő is csak gyógyszert írna fel. vagy, ha beszélnék is vele sokat, szerintem attól, hogy kibeszélem a problémáimat jobb lesz, de az adott helyzeten nem fog változtatni. és néha azzal, hogy folyton a problémáiról beszél az ember, csak fenntartja azokat...
    tehát eldöntöttem én magam fogom alkalmazni azt a gyakorlatot a hétköznapjaimban! most nagyon merésznek tűnhet, mert kell hozzá bátorság. de lassan féléve élek így: ha van egy helyzet, amitől előre tudom, hogy piros lenne az arcom, ahelyett, hogy elmenekülök előle, direkt előhozom. például hülyén hangzik, de volt, hogy nem mertem valaki mellé leülni a buszon, mert rögtön lángolt a fejem... nem tudom miért. no, ha van most egy ilyen ember, akkor csakazértis leülök mellé. ha van valami, amit nem merek megtenni a pirosságom miatt, akkor megteszem... ennyi az elméletem. ehhez tényleg nagyon sok erő kell. és bátorság. kezdhetsz egész kicsi dologgal is...
    hidd el! miután már egyszer-kétszer túlestél rajta, rájön a lelked, hogy nem is olyan nehéz. és hozzászoksz, hogy piros az arcod. megbarátkozol vele. mert ez te vagy. így születtél valamiért... akkor fogadd el. ettől még nagyon is értékes ember vagy!
     
    a másik fontos lépés: BEVALLÁS. ahelyett, hogy próbálnád eltitkolni (ami úgysem sikerülhet), mondd el másoknak. kezdd a legjobb barátnőddel. ez nekem is nagy lépés volt... nem is volt bátorságom, úgyhogy inkább leírtam neki levélben... no és persze tudta, hogy nagyon piros szoktam lenni, nem volt neki meglepetés... csak azt nem gondolta, hogy ezt így élem meg... azt mondta, hogy ő teljesen elfogadta, hogy ez hozzám tartozik, sosem vélte gáznak... tényleg így van.

    megismertem egy lányt olyan egy éve. ő is inspirált, hogy elfogadjam a pirosságot. nagyon hasonlóak voltunk belsőre. ő is szeretett viccelődni és a csapat poénos tagja lenni, aki mindig jókedvű. mert legbelül én is ilyen vagyok... nagyon szép csaj volt. mégis: neki is sokszor nagyon piros volt az arca. DE ahelyett, hogy elrejtette volna, mindig viccelődött a dolgon. maga mondta ki, pölö, ha belenézett a tükörbe, hogy milyen paradicsom feje lett már megint... és hasonlók. így mindenki mosolygott egyet, de senki nem tartotta gáznak... akkor elámultam, hogy lehet ezt ígyis? és tényleg lehet. mostmár van bennem egy érzés, hogy mindenkinek szinte elmondjam, hogy igen én ilyen vagyok. akik szeretnek ettől függetlenül szeretni fognak.
     
    mióta ilyen elvekkel élek, sokkal boldogabb vagyok. visszatért az a társaságot kedvelő vicces csaj, akit imádok magamban. és már a piros foltjaim is egyre ritkábbak! mert az alap pirosságom tudom, hogy mindig megmarad, viszont már nem parázok annyira a pirosságtól, így nem hozom elő a félelemmel... persze korántsem tökéletes még az önbizalmam, és nem mondom, hogy sosem stresszelek miatta. vannak még helyzetek... de haladok az úton, hogy mindig mindenhol képes legyek arra, hogy felvállaljam!

    lehet, azt mondod, hogy erre te képtelen vagy, viszont igazából két választásod van: vagy belesüppedsz az otthon eltöltött magányos hétköznapokba és egyre kilátástalanabbul és szomorúbban éled az életedet VAGY elhatározod, hogy ez nem tesz tönkre semmit, és hosszas küzdések közepette önmagad megszeretésével harcolsz a boldogságodért. szerintem a másodiknak van értelme...


    jó hosszú lett, remélem van értelme

    még egy link a küzdésről:
    http://www.youtube.com/watch?v=Q4f_UNMNONA&feature=player_embedded
    mert "ha nem sikerül, akkor megpróbálom újra, és újra, és újra"...

    előzmény:
    kingus92 (456)
    2010-04-11  14:20
  16. 2010. Április 11. 14:31457.

    Szia én is mindig a hajammal takargatom az arcom, fura de bekötött hajjal még sose láttak. De ha csak néha pirulsz el szerintem az aranyos,de én nem piros hanem tiszta vörös leszek, de az egész arcom, próbálkoztam azzal h kifestem magam, de szószerint lefolyik róllam, mert ha zavarba jövök izzadok is rendesen főleg az arcomon

    Sajnos ha én zavarba jövök nem nagyon tudok megszólalni leblokkolok, ugyh elterelni a témát nem nagyon tudom 

    előzmény:
    lilamacska (455)
    2010-04-10  22:36
  17. 2010. Április 11. 14:20456.

    Szia örülök h visszajöttél 

    Elolvastam a cikket és szinte minden rámillik sajnos

    Mostanába egyre többett gondolkozom rajta, h miért pirulok el folyton, az tuti h az önbizalomhiányom is közrejátszik, de azt akkor sem értem, h a LEGJOBB barátnőm előtt miért vagyok zavarban, pedig tudom, h ő olyannak fogad el amilyen vagyok, de akkor se tudom elengedni magam, az pedig, h barátom legyen elképzelhetetlennek tűnik. Amikor pedig megjegyzik h milyen piros az arcom,ááááááááá akkor orditani tudnék, mostanába pedig még a szüleim is rámszáltak, ők is folyton megjegyzik, h vörös az arcom, apum legalább nem mások előt szégyenit, de anyum már többször megjegyezte a vendégek előtt, de h mi jó ebbe neki?????????  

    Amin még sokat gondolkozom, h hogyan lehet ezt leküzdeni, mert tudom h le lehet, a legjobb barátnőm is pirulós VOLT ahogy visszaemlékszem  ő is sürjen elvörösödött, de mára egyre ''nagyobb szája'' van, az biztos h önbizalma az van szépségversenyre is akar jelentkezni igaz csak itt a faluban, de akkor is nekem sose lenne annyi bátorságom, 2 éve van 1 aranyos barátja, őszintén szólva 1 picit irigy is vaok, ő sokat jár el otthonról ezzel ellentétben én egész nap itthol punnyadok és úgy érzem h egyre jobban eltávolodok tőle emiatt.

     Ja és nekem se csak akkor piros az arcom ha zavarban vagyok látnátok tornaóra után, olyan fejem van, ezért is utálom annyira a tornát 

     

    Légyszi ha van időd és kedved is ird le a te tapasztalataidat is szivesen olvasgatnák (a fórumot már én is elolvastam)

    Szia  

    előzmény:
    baracklé (454)
    2010-04-10  22:23
  18. 2010. Április 10. 22:36455.

    Sziasztok!

     

    Én 35 éves vagyok és még mindíg pirulok, sőt lángol a fejem és a fülem, ha kellemetlen helyzetben érzem magam.

     

    Elég gáz, de én megtanultam ezzel élni. Ilyenkor, ha nem lehet gyorsan odébb állni, megpróbálom elrejteni az arcomat a hajamba és gyorsan másra gondolni, másról beszélni. Álltalában beválik a módszer, de a szitu, mármint a pirulás ténye akkor is kellemetlen.

    előzmény:
    bolha_4711 (1)
    2003-11-04  23:02
  19. 2010. Április 10. 22:23454.

    SZIA!

     

    bocsi, mostmár itt vagyok, csak nem gondoltam végül, hogy válaszolsz, így nem sűrűn néztem az oldalt. örülök, hogy még vagy.

     

    nem véletlenül tévedtem az oldalra. nekem is meghatározó a pirulás az életemben. igazából nagyon is. nekem nem is csak szimpla pír, hanem piros foltok jönnek ki az egész testemen. (fej, nyak, mellkas, láb, kar, stb) nagyon durván. és tulajdonképpen minden hatására megjelenhet. mondjuk hirtelen hőfok változás, szexuális izgalom... vagy satöbbi. tehát nem feltétlen csak kínos helyzetnél. úgyhogy mondhatjuk, hogy nagyon benne vagyok a témában

     

    még olyan 13 éves koromban kezdődött. most 21 vagyok. gimi alatt egyre inkább kifejlődött a dolog... aztán mióta végeztem a gimivel méginkább elfajult... sok negatívum ért, emiatt kezdőttek a szorongások kiskoromban. a piros foltjaimmal reagáltam rájuk... igazából mesélhetnék nagyon hosszan...

     

    a lényeg, hogy tavaly ősszel értem el a mélypontot. nagyon ki voltam készülve, már emberek közé sem jártam. teljesen kifordultam magamból. 

    nem tudom hallottál e már a szociális fóbiáról. itt egy link róla:  http://www.lelkititkaink.hu/panik_szocialis_fobia.html

    rám már minden tünete igaz lett... nem regélek az akkori napjaimról.

     

    a pirulástól való félelem egy tényleges pszichológiai betegség, ami nagyon gyakori! úgyhogy senki ne higgye, hogy egyedül van és emiatt defekt! én akkor jöttem erre rá, mikor tavaly ősszel rátaláltam erre a fórumra. nem írtam, akkor egy hozzászólást sem, csak végig olvastam az egészet. nagyon sok erőt adott!

    én akkor elhatároztam, hogy felülkerekedem ezen az egészen. nem gyógyszerekkel (amik megoldást nem adnak, csak enyhítik a jelenlegi rosszat...) és pszichológus segítségét sem kértem. a különböző injekciók és satöbbi kezelések sem hatásosak, egy távoli ismerősöm kipróbálta, de csak jól megszívta vele... szóval én csak szimplán kialakítottam magamnak egy módszert, amivel elfogadom magamat!

     

    igazából nem akartam ide beírni, de aztán megláttam, hogy itt vagy, nem válaszol senki... úgyhogy én szívesen megteszem és segítek neked, ahogy tudok! én sokat fejlődtem ősz óta. hozzátartozik a dologhoz, hogy volt akkor egy több hónapos betegségem. nagyon sokat feküdtem itthon. rossz napok voltak. de volt időm magamra mondhatni... ami igencsak megerősített lelkileg. már sokkal pozitívabb ember lettem, és dolgozom önmagam elfogadásán. ha érdekel mesélek még...

     

    te hogy vagy az első bejegyzésed óta? 

     

     

    előzmény:
    kingus92 (453)
    2010-04-04  15:57
  20. 2010. Április 4. 15:57453.
    Te is gyakran elpirulsz vagy csak véletlenül tevédtél ebbe a fórumba?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     
  21. 2010. Április 4. 15:54452.

    Szia itt vagyok reménykedtem benne, h ir majd valaki 

    előzmény:
    baracklé (451)
    2010-03-28  14:48
  22. 2010. március 28. 14:48451.
    itt vagy még kingus92?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     
  23. 2010. március 23. 14:49450.
    gyertek vissza csajok, adjatok valami tanácsot, mert már nem birom :((
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     
  24. 2010. március 21. 18:46449.

    sziasztok 

    bővül a csapat én is csatlakozom hozzátok, sajnos én is  pirulós vagyok és nagyon szégyenlős, nagyobb társaságban meg se merek szólalni.Az  önbizalomam a padlón van,sajnos pattanásaim is vannak elég rendesen voltam bördokinál, de a javulás még várat magára

    tuti, h a pattanásaim is közrejátszanak abban h ennyire visszahúzódó vagyok.  De emlékszem, h régebben még kiskoromban is pirulós voltam éreztem h nagy melegség jött rám, de akkor még nem értettem, h a mi a csoda történt velem, mitől lett hirtelen olyan melegem. Sajnos az utúbbi 2-3 évben csak rosszabb lett

    Az apám 1 alkoholista már alig várom,h elvégezzem a sulit és elhúzzak innen anyummal, de igy h ennyire pirulós vagyok és szégyenlős nem tudom, hogyan tudnék beilleszkedni, már ezen filózok pedig addig még van 1,5 évem. A mai világban pedig csak azok viszik valamire akiknek van bátorságuk küzdeni, én pedig...........

     

     Mára odáig fajult a dolog, h sehova se járok, annyi h hétköznap suliba járok, de máshova sosem, a barátnőm itt lakik 3 háznyira, de oda se megyek át, esetleg ha ő átjön. Amit észrevettem magamon, h ha sötét van akkor olyan felszabadult vagyok, olyankor mutatkozik meg az én valódi énem. Szeretek kötekedni viccelődni, nevetni, de ha világos van megse szólalok  

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     

Címlap

top