Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Óvakodj a pszichopatáktól

Torolt_felhasznalo_559429
Torolt_felhasznalo_559429
Létrehozva: 2007. szeptember 3. 00:29

A mai világban az ember sosem tudhatja kivel találkozik. Néha az emberek énje mögött csúf titkok lapulnak. Én nemrég jártam meg elég csúnyán, ugyanis kiderült, az a személy akit több éven keresztül ismertem, pszichopata. A legfélelmetesebb az egészben hogy az illető az egyik K-Mo-i amerikai cég HR managere, és emberek vannak a keze alatt. Szegények mit sem sejtenek arról, hogy ki mozgatja a háttérben a szálakat.

Vigyázzatok, mert manapság a cégek alkalmazottai, és ami mégrosszabb, vezetői között több pszichopata ember lapul. Aki tudjon írjon rá példát ha ilyennel találkozott, de mindenek előtt hívjuk fel a figyelmet rájuk mert ezek az emberek óriási károkat tudnak okozni. Olvassátok el a cikkeket ami segít beazonosítani a pszichopata elméjű személyeket.

http://www.patikamagazin.hu/index.php?cikk=5 108

http://www.jobpilot.hu/content/journal/csucs/pszichop ata.html

http://www.lelekbenotthon.hu/article.php?sid=2

cikk] Pszichopata a főnöke?

Két angol tudós listát állított össze azokról a jellemző tulajdonságokról, melyekkel meg lehet határozni, hogy a környezetünkben élő emberek pszichopaták-e.
2005.04.26 16:32 Spicy Press Hírügynökség

 

Ki nem kiáltott már fel mérgében, ha főnökétől rossz bánásmódban részesült, vagy épp az túlzottan hatalmaskodott: hát ez egy elmebeteg! Most már pontosan megállapítható, ki az aki ténylegesen ilyen jellegű betegségtől szenved. Belinda Board és Katarina Fritzon, a Surrey Egyetem tudósai összegyűjtötték a pszichopaták tüneteit. Láthatjuk belőle, hogy dühünkben elhangzott vádjaink gyakran egészen közel állnak a valósághoz. A két kutató azt szerette volna tesztelni, hogy az úgynevezett manager-személyiség hová sorolható be a pszichiátriai elváltozások skáláján.

Vizsgálataikban szerepeltek elmeosztályon kezelt betegek, elmegyógyintézetbe zárt bűnözők is. Az eredmények lenyűgözőek: felfedezték, hogy a tizenegy személyiség-rendellenesség közül három közös a vezetőkben és a zavarodott elméjű bűnelkövetőkben. Ilyenek a komédiázásra való hajlam, tehát a felszínes bájolgás, az egocentrizmus, a manipulációs képesség. Magas fokú nárcizmus is jellemző ezekre a személyekre, az empátia hiánya, a függetlenségi igény, a kihasználás képessége.

S a managerekben még az elmebetegeknél is magasabb fokú a tökéletességre törekvés, a makacsság, a munkamánia és a diktatórikus hajlamok. A kutatók szerint az észbeli képességek önmagukban kevesek ahhoz, hogy valakiből vezető váljon, szüksége van nagy adag kaméleonságra, machiavellizmusra; sőt, minél több személyiségzavarral rendelkezik, annál biztosabb, hogy előrejut. A karrierre törekvők motivációit is igyekeztek összegyűjteni.

A sikeres emberek egyharmada veszítette el 14 éves kora előtt valamelyik szülőjét, míg ez a népesség egészében csak 8 százalék. Legtöbbjükkel rosszul bántak gyermekkorukban, kevés szeretetet kaptak, s ezt szeretnék kompenzálni felnőtt korukban autoriter magatartásukkal.


 

  1. 2015. május 30. 22:4837.

    Valami kot hozza de nem tudom mi ...sajnos...


    Gondolkozz ! Nezd vegig a gyerekkorod es a multadat, mert  ott lesz a megoldashoz vezeto lepes .Keress valami serelmeidben fajdalomkielegito modokat ! Van volt ilyen ? Mi az amivel elohivhato a sebzettseged ?Mennyire vagy hianymotivalt ,? Mennyire kerulsz fuggosegbe kapcsolataidban ? Le tudsz-e zarni ,ki tudsz-e lepni egy kapcsolatbol ? Mennyire gyonge az onertekelesed  ? Gondold vegig !

    előzmény:
    Renike26 (36)
    2015-05-28  17:24
  2. 2015. május 28. 17:2436.

    Kedves Hozzŕszňlňk!


     


    Lŕtom, egy ideje ide mŕr senki sem irt...


    De azért én megprňbŕlkozom kiirni magambňl a fŕjdalmam,egy szociopata vagy pszichopata (mŕr nem tudom,hogy nevezzem) pŕrom viselkedését!


    Kb. 2013. oktňberében került abba a cégbe alkalmazottként dolgozni, ahol én is dolgoztam!


    Persze akkor nem ismertük egymast, nem sokat volt a cegnel, kb fél ev alatt ki is rugtŕk..


    Néha azért visszajarkalt beszelgetni hozzank,akkor nem tunt fel, de altalaban mindig akkor jott mikor enis dolgoztam...


    Akkor nekem volt egy parom akivel lassan 3 eve lettunk volna egyutt, sajnos az uj parom megjelenesevel, es viselkedesevel, sikerult elernie hogy aregi paromat elhagyjam omiatta...


    Mindent feladtam, kutyŕimat, életemet, autňmat, hogy a jelenlegi parommal kezdjek uj eletet!


    Mondanom se kell, hogy ezt mŕr kis millioszor megbantam! :(


    Az elejen nagyon kedves ,bajos, aranyos volt velem, es a szexualis eletunk is konkretan kivalo volt, ha hozzamer a mai napig beleborzongok, es vonzodom hozza, de pontosan tudom milyen...


    Rajottem, hogy megrogzott hazudozo, es sajnos minden beszelgeteset telefonjaval rogziti vagy diktafonnal, nem regiben arra is rajottemh kepeket es videot keszitett az egyutt letunkrol... Amit nem ertek.. Mert nem mondta, sutyiba csinalta,de miert?!


    Mire kell az neki vajon...


    Plussz egy ilyen felvett beszelgetes buktatta le ot elottem, mert abbol kiderult hogy van vkije melettem, nem tudom miert kell ez..


    Egyszeruen hulye vagyok, aki ismer az meg plane ezt mondja, hogy hagyom magam megvezetni, regen az ilyen palit ket labbal rugtam volna ki... Lassan egy eve turom a hulyeseget es a megcsalasait, arra varok hogy megjavuljon... De nem fog.…


    Valami kot hozza de nem tudom mi ...sajnos...

  3. Torolt_felhasznalo_766256
    Torolt_felhasznalo_766256
    2007. szeptember 4. 18:3535.
    folyt

    Narcisztikus jellemének kiélésére elérte, hogy a CFO Magazine 1999-ben az év pénzügyi igazgatójává válassza. Kizárólag olyan szerződéseket kötött, melyek számára óriási anyagi hasznot hoztak, de cége számára időzített bombákat jelentettek. Ordított róluk, hogy rövid időn belül romba dönthetik a vállalatot, vagyis még csak nem is hosszú távon maximalizálta a hasznát, hogy megússza a büntetést. Képtelen volt felelősséget érezni tetteinek következményeiért. Robert Hare a pszichopaták felismeréséről rendszeresen tart előadásokat rendőröknek és jogászoknak, ahol már nemcsak elmeosztályokon kezelt vagy köztörvényes bűnözőként elítélt pszichopaták képeit mutogatja, hanem az Enron és a WorldCom vezetőinek képét is.

    Robert Hare és Bebiak a rendőröknél és tanároknál alkalmazott kiválasztási teszt analógiájára egy olyan kérdőív kidolgozásán dolgoznak, amely a „corporate psychopaty" jelensége ellen küzdene, és amivel könnyedén azonosíthatóak lennének a pszichopatológiás jellemvonások az üzleti életben is.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_559429 (1)
    2007-09-03  00:29
  4. Torolt_felhasznalo_766256
    Torolt_felhasznalo_766256
    2007. szeptember 4. 18:3534.
    Sikeres pszichopaták
    2005. augusztus 12. M.Zs.J.
    Az elmeosztályon kezelt vagy bebörtönzött pszichopatákhoz hasonló személyiségjegyekkel rendelkeznek a sikeres vállalatvezetők. Az újgazdaságban az is sztár lehet, aki bizonyos tulajdonságaiban pszichopatológiás tüneteket mutat. Az üzletnek hasznosak, a beosztottaik viszont szenvednek tőlük.

    Kapcsolódó témák
    A tíz legsúlyosabb főnöki hiba
    25 év börtönre ítélték a WorldCom egykori vezérét
    A vállalatvezetők sikeres pszichopaták, vagyis bizonyos jellemzőikben egyértelműen a klinikai értelemben pszichopataként diagnosztizáltakhoz hasonlítanak, csak hiányoznak belőlük a társadalmi beilleszkedést gátló tulajdonságok. Belinda Board és Katarina Fritzon, a University of Surrey két pszichológus munkatársa 39 magas beosztású vállalati vezetőt vizsgált meg a pszichopaták azonosítására használt személyiségteszttel, és hasonlította össze eredményeiket Nagy-Britannia legszigorúbb biztonsági előírásokkal dolgozó pszichiátriai kórházának, a Broadmoor Hospitalnak a betegeivel. Az eredmény alapján a vállalatvezetők egocentrikusak, narcisztikusak, maximalisták, kegyetlenek, hiányzik belőlük az empátia – mindezek a pszichopatológia egyértelmű megjelenései.

    Paul Bebiaknek, a University of British Columbia tanárának vizsgálatai szintén megerősítették a fenti szerzőpáros eredményeit. Bebiak szerint a menedzserek 1 százaléka nemcsak részleges pszichopatának mondható. Robert Hare kanadai pszichológus, a pszichopaták világszerte elismert szakértője az Enron és a WorldCom vezéreit is a pszichopaták közé sorolja.

    Az újgazdaság sztárjai

    Robert Hare dolgozta ki azt a pszichopátia-ellenőrző listát (PCL-R), amivel több mint 25 éven keresztül azonosították a bűnüldözésben a pszichopatákat. A tesztl húsz személyiségjegyet vizsgá, melyek két kategóriába csoportosíthatók. A menedzserek a nyolc jellemvonást tartalmazó első faktorban mutatnak magas pontszámokat: hízelkedők és felszínesen sármosak, hatalmas az önbecsülésük, patológiás hazudozók, becsapnak bárkit és manipulatívak, nincs bűntudatuk és lelkiismeret-furdalásuk, kegyetlenek és hiányzik belőlük az empátia, nem éreznek felelősséget saját tetteik következménye iránt, és kényszeresen higgadtak. Ezeknek egy része olyan tulajdonság, amely a pénz által hajtott, turbulensen változó gazdasági környezetben működő vállalatok irányításához szükséges. Nem csoda, hogy a pszichopatológiás jellemvonásokkal rendelkezők ma sikeresek lehetnek. Manapság már a fejvadászok szerint sem a szakértelem a fontos egy felsővezető kiválasztásánál, hanem sokkal inkább az úgynevezett soft skillek, amelyek által sikerre vihető a vállalat.

    Ugyanakkor a menedzserek nem mutatnak magas pontszámot azokban a dimenziókban, amelyek a kettes faktorba tartozó jellemvonásokat vizsgálják, és amelyek leginkább a társadalomba való beilleszkedést nehezítik meg, így például az érzelmi instabilitás, az antiszociális viselkedés.

    Az üzletnek jó, az embereknek nem

    A pszichopatákat nagyon nehéz felismerni, hiszen ők nem elmebetegek, kontrollálni tudják érzelmeiket, csak nem akarják. Robert Hare szerint a pszichopatákat az érzelmek teljes hiánya teszi nagyon veszélyessé, ami emberi környezetüknek hatalmas károkat okozhat. Érzelmek és lelkiismereti kérdések nélkül akarják azonnal kielégíteni az általában hatalmi vágyukat. Henry Ford például a szakszervezeti tevékenységeket folytató munkásai ellen verőlegényeket fogadott, sőt rájuk is lövetett, és könnygázt is bevetett ellenük. Feleségét egy tinédzser korú fiatal lánnyal csalta, akit sofőrével vetetett el, hogy mindig kéznél legyen a házban.

    A pszichopaták a társadalom fehér cápái, igazi ragadozók, akik visszaélnek a többiek bizalmával, zokszó nélkül megnyomorítják őket saját sikerük érdekében: sőt büszkék arra, ha mások kizsigerelésével és kihasználásával érik el önző céljaikat. Így például Andrew Fastow az egyik napról a másikra csődbe ment hatalmas Enron cég pénzügyi igazgatója lehetett, bár egyáltalán nem értett a pénzügyekhez.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_559429 (1)
    2007-09-03  00:29
  5. Torolt_felhasznalo_766256
    Torolt_felhasznalo_766256
    2007. szeptember 4. 18:2033.
    Most kaptam egy jó cikket, igaz ez angolul van, de aki ebben szakember, az biztosan olvasott ilyet.

    The Psychopathic Personality

    Revised: May 20, 2007

    The psychopath is one of the most fascinating and distressing problems of human experience. For the most part, a psychopath never remains attached to anyone or anything. They live a "predatory" lifestyle. They feel little or no regret, and little or no remorse - except when they are caught. They need relationships, but see people as obstacles to overcome and be eliminated. If not, they see people in terms of how they can be used. They use people for stimulation, to build their self-esteem and they invariably value people in terms of their material value (money, property, etc..).

    A psychopath can have high verbal intelligence, but they typically lack "emotional intelligence". They can be expert in manipulating others by playing to their emotions. There is a shallow quality to the emotional aspect of their stories (i.e., how they felt, why they felt that way, or how others may have felt and why). The lack of emotional intelligence is the first good sign you may be dealing with a psychopath. A history of criminal behavior in which they do not seem to learn from their experience, but merely think about ways to not get caught is the second best sign.

    The following is a list of items based on the research of Robert Hare, Ph.D. which is derived from the "The Hare Psychopathy Checklist-Revised, .1991, Toronto: Multi-Health Systems." These are the most highly researched and recognized characteristics of psychopathic personality and behavior.

    * glibness/superficial charm


    * grandiose sense of self worth

    * need for stimulation/prone to boredom


    * pathological lying

    * conning/manipulative


    * lack of remorse or guilt

    * shallow emotional response


    * callous/lack of empathy

    * parasitic lifestyle


    * poor behavioral controls

    * promiscuous sexual behavior


    * early behavioral problems

    * lack of realistic long term goals


    * impulsivity

    * irresponsibility


    * failure to accept responsibility for their own actions

    * many short term relationships


    * juvenile delinquency

    * revocation of conditional release


    * criminal versatility

    There is no actual diagnosis of Psychopathy in the Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM-IV), but it is a highly studied area. A psychopath is not the same as an antisocial personality. Antisocial personalities may or may not be psychopathic. The antisocial personality is primarily a problem involving a failure to respect the right of individuals, the law and rules of society. Psychopathy involves poor emotional intelligence, the lack of conscience, and an inability to feel attached to people except in terms of their value as a source of stimulation or new possessions. There are many expressions and forms of psychopathy. For instance, a sexual psychopath is one form of a psychopath.

    There is a significant amount of evidence to suggest that:

    * there may be a genetic influence that creates a psychopathic personality

    * adult psychopaths do not benefit from traditional counseling therapy and may in fact offend again and sooner because of it

    * the brain of a psychopath may function and process information differently from those of non-psychopaths

    * less intelligent psychopaths end up in prisons (highly intelligent psychopaths can run companies)

    * psychopathic behavior may have once had a strong genetic "survival of the species" value

    * psychopathic personalities are much more common than most of us realize
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_559429 (1)
    2007-09-03  00:29
  6. Torolt_felhasznalo_766256
    Torolt_felhasznalo_766256
    2007. szeptember 4. 17:0832.
    folyt...

    Fő jellemzőjük a lelkiismeret hiánya – nem érez lelkiismeret furdalást vagy bűntudatot, bármilyen szenvedést okozzon is másoknak. További jellemző vonása a hazudozásra való hajlam, a vakmerő kalandok és izgalmak keresése, egészen csekély veszélyérzettel kísérve, és a büntetésre való érzéketlenség. Gyakori, hogy az ilyen emberek vonzóak, intelligensek, igen bájosak, és nagyon könnyen manipulálnak másokat – vagyis remek szélhámosok. Sokszor a legjobb állásokat nyerik el, viszont nem tudnak abban megmaradni – nyugtalanságuk és impulzivitásuk hamarosan valamilyen kalandba viszi őket. Eladósodnak, elhagyják a családjukat, elherdálják a közös vagyont, és bűnügyekbe keverednek. Amikor elkapják őket, megbánásuk oly meggyőző, hogy gyakran megússzák a büntetést, újabb esélyt kapnak. De ritkán élnek a lehetőséggel: amit mondanak nincs összefüggésben érzéseikkel vagy cselekedeteikkel.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_766256 (31)
    2007-09-04  17:07
  7. Torolt_felhasznalo_766256
    Torolt_felhasznalo_766256
    2007. szeptember 4. 17:0731.
    Találtam még egy jó tanulmányt ezzel kapcsolatban:

    Deviáns Magatartásformák És Az Antiszociális Személyiség
    Szerző: ismeretlen Read a Recommended Summary
    Kivonatot készítette lindajoy (szavak: 600, Látogatások: 317)
    Publikáció dátuma: 2007. május 15. Stars (6 Ismertetés)
    Print Save Fordítson kivonatot Linkelje saját Shvoong-kivonatához Külddje el barátjának!
    DEVIÁNS MAGATARTÁSFORMÁK ÉS AZ ANTISZOCIÁLIS SZEMÉLYISÉG

    Minden társadalomnak megvan a maga szabály- vagy normarendszere arra vonatkozóan, hogy milyen viselkedést tart elfogadhatónak, annak érdekében, hogy a kitűzött politikai, gazdasági és kulturális célokat meg tudják valósítani. A normalitás fogalmát nehéz meghatározni, de általában az olyan személyiségvonásokat tartjuk normálisnak, amelyekkel statisztikailag gyakrabban rendelkeznek az adott társadalom tagjai. ilyen vonások:
    - A hatékony valóságészlelés.
    - A viselkedés akaratlagos szabályozásának képessége.
    - Önértékelés és elfogadás.
    - Érzelmi kapcsolatok kialakításának képessége.
    - Alkotóképesség.
    A normától való számottevően eltérő viselkedés abnormálisnak minősül, az ilyen viselkedés általában statisztikailag is ritkább az adott társadalomban. Sok társadalomkutató az abnormalitás legfontosabb kritériumának – statisztikai vagy társadalmi normáktól való eltérés helyett – azt tekinti, hogy a viselkedés hogyan befolyásolja az egyén vagy a társadalmi csoport közérzetét. E kritérium szerint a viselkedés akkor abnormális, ha maladaptív, tehát alkalmazkodási zavarokhoz vezet, ha kártékony hatású az egyénre vagy a társadalomra. Bizonyos fajta deviáns viselkedésmódok zavarják az élet normális menetét – ilyenek a mentális betegségek, alkoholizmus, drogfogyasztás, öngyilkosság. Más deviáns viselkedés formák a társadalmat veszélyeztetik – ide sorolhatóak az agresszív fiatalok erőszakos cselekedetei, a bűnözés.
    A deviancia okait a különböző pszichológiai irányzatok különbözőképpen magyarázzák. Vannak olyanok, amelyek:
    - biológiai magyarázatot keresnek a deviáns viselkedésre ( bűnözők kromoszóma vizsgálatakor plusz Y kromoszómát találtak).
    - a pszichológiai elmélet: a deviáns viselkedés hátterében akut feszültség tárható fel.
    - a szocializációs elmélet: szerintük a mélyebb okokat kell felderíteni.
    - a közgazdasági elmélet: a bűnöző mérlegeli a költségeket és következményeket.
    - a minősítési vagy címkézéses elmélet: nem a viselkedés a deviáns, hanem ahogy a társadalom megítéli.
    - Kulturális elmélet: azt mondja, hogy azok a deviáns viselkedések gyakoriak, amit a társadalom hallgatólagosan engedélyez.
    A deviáns viselkedésmódok közé sorolhatóak a személyiségzavarok különféle formái is. Az antiszociális személyiségű (pszichopata) embereknek két fő diagnosztikus jellemzőjük van:
    1.) Képtelenek empátia érzésére és másokkal való törődésre
    2.) Nincs bűntudatuk
    Az ilyen személyiségű emberek kevés felelősségérzettel, fogyatékos erkölcsi érzékkel rendelkeznek, és nem törődnek másokkal. Viselkedésüket kizárólag szükségleteik irányítják. Míg az emberek többsége életének igen korai szakában megtanulja, hogy viselkedését korlátoznia kell, és örömteli tevékenységeit másokra tekintettel sokszor el kell halasztania, az antiszociális személyiség ritkán tekint másra, mint személyes szükségleteire. Viselkedése impulzív, közvetlen kielégülést keres, és képtelen a frusztráció elviselésére. Gyakori a törvényszegő magatartás az anyagi nyereségért. Az antiszociális viselkedés több okra vezethető vissza, köztük a bűnöző bandák és egyes szubkultúrák hatására, a figyelem és a státus kivívásának igényére, a valósággal való kapcsolat elvesztésére, és az ösztöntörekvések kontrolljának hiányára.
    A legtöbb fiatal korú és felnőtt antiszociális személyiségű egyén kötődik valakihez (a családhoz vagy a banda többi tagjához), és tartja magát valamilyen erkölcsi szabályhoz (pl. ne köpd be a barátodat), azonban kevés érzelmet mutat önmagán kívül bárki iránt.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  8. Torolt_felhasznalo_766256
    Torolt_felhasznalo_766256
    2007. szeptember 4. 12:3730.

    A pszihopátia tüneteit nem lehet szétszedni, mivel minden betegség meghatározásánál az a lényeg hogy a tünetek együttesen adják a páciens kórképét. A betegségre jellemző hogy a normális embernek (inkább élőlényt írok, mivel az álllatokra is igaz) vannak érzelmei, ösztönösen, míg egy pszichopatának nincsenek, mivel a legtöbb esetben születésüktől fogva sérültek a szélső agyi lebenyei. Ezt úgy kell elképzelni, mintha valaki nem félne egy közeledő veszélytől, vagy nem reagálna társai ijedségére vagy szomorúságára. Pontosan ezért ezek az emberek folyamatos hazudozással, manipulációval leplezik érzéketlenségüket. Igazából mély társas kapcsolatot sem tudnak kialakítani, ezért nem ritka közöttük a házasságszédelgő. Nem hinném hogy olyan sok ember mászkál aki teljesen elszakadt az érzéseitől, ezeket az embereket ha megfigyeljük jól el lehet különíteni normális társaiktól. Rengeteg tudományos anyag támasztja alá ennek a betegségnek a veszélyeit, nézzetek csak körül a neten, nemcsak a magyar oldalakon. Azért a sok éves kutatás és számos szakember véleményét néhány szubjektív hozzászólással nem lehet megdönteni.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_559429 (1)
    2007-09-03  00:29
  9. 2007. szeptember 3. 18:3129.
    Mindenki figyelmeztessen mindenkit!
    Az ellenség köztünk jár!!!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_559429 (1)
    2007-09-03  00:29
  10. 2007. szeptember 3. 18:2628.
    ja, igazad van. Ha hülye vagyok, legalább ne tudjak róla, és így boldog legyek...  
    előzmény:
    bszandra83 (27)
    2007-09-03  18:22
  11. 2007. szeptember 3. 18:2227.

    Simán!  

    (Bár ha mindenféleképpen a beszámítási képességet kizáró okok közül kellene választani, én inkább a tudatzavart választanám a személyiségzavar (pszichopátia) helyett...

    Jaj,eddig úgy unatkoztam...!

    előzmény:
    Sirmi (26)
    2007-09-03  18:14
  12. 2007. szeptember 3. 18:1426.

    Vazze, viccelsz?   

    Az akaratpszichopatákba...   Hát offolunk, vagy mi, nem? Fanatikusan... Nem tűrök ellentmondást!    

    És te, sorstárs?   

    előzmény:
    bszandra83 (25)
    2007-09-03  18:00
  13. 2007. szeptember 3. 18:0025.

    Majd szólunk a köpcösnek!  

    Te,a pszichopátia melyik ágába tartozik az,aki szétoffol egy ilyen nagy társadalmi jelentőségű topicot?  

    Gyorsan belenéztem a tankönyvembe, és ezt találtam:

    - ösztönpszichopaták (közülük legjelentősebbek a nemi ösztön zavarai által jellemzett személyek, továbbá a szenvedélypszichopaták és az impulzív pszichopaták)

    - affektív pszichopaták (a túl élénk vagy túlságosan levert, az érzelmileg labilis, továbbá az ingerlékeny pszichopaták)

    - akaratpszichopaták (az állhatatlan és a fanatikus pszichopaták)

    - jellempszichopaták (szenzitív pszichopaták: rendkívül érzékeny, kórósan elzárkózó, különcködő emberek, hisztériás pszichopaták)

    Te melyikbe sorolnád magad?   

    előzmény:
    Sirmi (24)
    2007-09-03  17:51
  14. 2007. szeptember 3. 17:5124.

    Ja, én is gondoltam, hogy írok Neked, hogy jól megkaptuk, mi?

       

    Hiába, aki paranoid, azt paranoid.     

     

    Hú, a törpéktől nem kell óvakodni????   

    ui. na most aztán piszok vagyok ám...

    előzmény:
    bszandra83 (23)
    2007-09-03  17:49
  15. 2007. szeptember 3. 17:4923.

    Jajistenem...Ez a topic is megy a kedvencek közé...   

    előzmény:
    Sirmi (21)
    2007-09-03  16:19
  16. 2007. szeptember 3. 17:4622.

    Eltekintve attól,hogy munkanélküli frissdiplomás vagyok,és az ország nyugati felében élek...De ez a bemoldalamon is megtalálható...     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_559429 (18)
    2007-09-03  14:08
  17. 2007. szeptember 3. 16:1921.
       
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_559429 (19)
    2007-09-03  14:12
  18. Torolt_felhasznalo_248162
    Torolt_felhasznalo_248162
    2007. szeptember 3. 15:1320.

    Sajnos a volt barátom is ilyen jellegű tulajdonságokkal rendelkezik.A kapcsolatunk idején nem voltam járatos a személyiségzavarokban,véletlenül jöttem rá (egy ujságcikk nyomán ),hogy ő nemcsak furcsa,hanem sajnos beteg!

    Egyébként egy jóképű,jó testű pasi szédületesen jó dumával,de hamar rájöttem,hogy miért is él ennek ellenére egyedül...vagyis az anyukájával,aki saját fiát nehezen viseli maga körül....

    Később beszéltem az öccsével és elmondta,hogy az apjuk volt igazán pszichopata,ő annyira félt tőle,hogy 8 éves koráig bepisílt!....Tehát így állt össze a kép.Rájöttem,hogy egyetlen "bolond" hány normális életet tehet tönkre,köztük az enyémet is,mert igazából amíg meg nem világosodott előttem,hogy mi is az alapvető probléma,addig természetesen saját magam hibáztattam mindenért.Igazából még 6 év után sem tértem magamhoz a megrázkódtatásból,hogy egy ilyen emberrel hozott össze a sors..de tanultam belőle,most már szagról megismerem a hülyéket.

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  19. Torolt_felhasznalo_559429
    Torolt_felhasznalo_559429
    2007. szeptember 3. 14:1219.
    Köszönjük hogy bemutatjátok miről van szó  
    előzmény:
    Sirmi (11)
    2007-09-03  09:29
  20. Torolt_felhasznalo_559429
    Torolt_felhasznalo_559429
    2007. szeptember 3. 14:0818.
    Tudod a pszichopatak pont úgy hárítanak ahogy te. Részekre szedit amit hallanak és egyenként próbálják megcáfolni. Pontosan ugyanúgy ahogy te csinálod. Nem lennék meglepve ha pont te lennél az akit a címben említek.  
    előzmény:
    bszandra83 (3)
    2007-09-03  07:21
  21. Torolt_felhasznalo_559429
    Torolt_felhasznalo_559429
    2007. szeptember 3. 13:5917.

    Szia,

    szerintem ez a legjobb amit tehetsz, meg még annyit hogy másokat is figyelmeztetsz erről. Mint ahogy a cikkek is írják, nagyon káros a környezetére az ilyen típusú ember. Olvassátok el Daniel Goleman: Érzelmi intelligencia című könyvét. Sokat lehet tanulni belőle, és a bizonyos embertípusokat könnyebben be lehet azonosítani.

     

    előzmény:
    Napsugár60 (14)
    2007-09-03  09:53
  22. Torolt_felhasznalo_559429
    Torolt_felhasznalo_559429
    2007. szeptember 3. 13:5616.
    Igen, szerintem is elég nehéz a helyzet utána. A legjobb azonnal elkerülni a környezetéből, mert az ilyen ember nagyon káros. És érdemes felhívni mások figyelmét is, mert ártatlan emberek eshetnek áldozatául.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_943496 (10)
    2007-09-03  09:26
  23. Torolt_felhasznalo_379474
    Torolt_felhasznalo_379474
    2007. szeptember 3. 09:5415.
    Párttitkárelvtárs!
    Én megis ugy gondolom, hogy az leső számu pszihopata az országban amiferink
    előzmény:
    PárttitkárElvtárs (2)
    2007-09-03  00:56
  24. 2007. szeptember 3. 09:5314.
    Én is ismerek ilyen embert. (nem fönök, nem haragosom). Emberekkel foglalkozik (sőt gyerekekkel is). A környezete "csak" elkerüli, vagy panaszkodnak bomlasztó magatartásáról. Van felelősségem, ha ezt felismertem benne? Már hónapok óta rágódom ezen. Kerüljem el én is? Azt már a gyerekemmel megbeszéltem, hogy őt a környezetéből elhozom. De ennyi az én felelősségem? Vagy kell-e tennem egyebet szerintetek?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     

Címlap

top