- Ez van
- Sztárok
- TV-sztárok
- TV műsor
- Gasztro
- Sülvefőve
- Szex és más
- A hét szexkérdése
- Trend
- Szépüljünk
- Öltözködjünk
- Márk átalakít
- Trend Kalkulátorok
- Család
- Baba
- Baba Kalkulátorok
- Életmód
- Psziché
- Nők Lapja Egészség
- Életmód Kalkulátorok
- Egészség
- Otthon
- Szabadidő
- Utazás
- Ezotéria
- Karrier
- Nők Lapja
- Nők Lapja Évszakok
- Nők Lapja Egészség
- Nők Lapja Ezotéria
- Nők Lapja Konyha
- Horoszkóp
- Napi kínai mantra
- Napi Horoszkóp
- Heti Horoszkóp
- Havi Horoszkóp
- Kalkulátorok
- Képeslap
- Arcképeslap
- Játék
- Galéria
- Nyerj
- Állás
- Szakértők
- Mobil NLC
- Párkereső
- CaféBlog
- Fórum
- Ez van!
- Szex & Más
- Cikk hozzászólás
- Egészség
- Csere-bere
- Trend
- Gasztro
- Sztárok
- Ezo
- Otthon
- Család
- Szeparé
- Karrier
- Életmód
- Nők Lapja
- Pol. Gumiszoba
- Szabadidő
- WellnessCafé
- TechNő
- Indíts új blogot!
- Súgd meg!
- Álomfejtés
- Kávézacc
- Erénykerék
- Szerencsesüti
- Jós ormányos
- Képeslapküldő
- Szakértők
- Sülvefőve
- Topikinditás
- Nyerj!
- Különvélemény
- Nyuszi Csoport
- Mai horoszkóp
- Tarot lap húzás
- Napi mantra
© 2013 NLC - Nők lapja café. sanoma média budapest zrt. Minden jog fenntartva | impresszum | médiaajánlat | közönségszolgálat | felhasználási feltételek | adatvédelem

Jó reggelt! Kávé:

Igen, mondtad Éva. Úgy is csináltam. Ezért nem is marqadt a tészta a kinyomón (csak néha), viszont teljesen érthetetlen módon nem egyformák lettek a kekszek. Még gyqakorolni kell!
Sziasztok!
Látom, hogy it írta, hogy miért voltam távol. Tehát nekem van igazolásom. Már megmaradok, de még csepegtetek a szemembe és igyekszem pihentetni is.
Az időjár képzeljétek, felénk ugyanolyan, mint Editék felé.
Ma alkottam eperből. A méteres tésztáját sütöttem és egy grízes, natúr müzlis, epres krémet tettem, bele. Finom lett.
Edit, nem tudom azt mondtam-e, hogy fagyos margarinnal kell a sütőlemezt bekenni és akkor az lehúzza a kinyomott tésztát.
Kész a keksz. Nem sokat szentségeltem. De még mindig nem jöttem rá a trükkjére. Most már legalább lejött a kinyomóról. De mitől van az, hogy az egyik szép virág alakú, a következő pedig egy lapos plecsni?
No a formákat leginkább nem lehet megkülönböztetni. De ehető.
Jó reggelt, szép napsütéses napot mindenkinek!
Nálunk nagyon jó idő ígérkezik, így az első adag ruhát már ki is teregettem az udvarr. Igaz fúj a szél, de legalább gyorsabban száradnak.
Tegnap este volt egy vihar, de szerencsére a nagyját nem kaptuk el, csak a szélét.
Ma megint megpróbálkozom a kinyomós kesksz készítővel. Éva adott még régebben egy receptet, azt fogom próbálni. De ha most se jön ki, lesz nagy szentségelés részemről.... még jó, hogy csak a párom hallja.
Liza szorítok, hogy sok eladásotok legyen!!
Ilyet is, de van ám másfajta is, de az meg nem annyira szép piros:)
de nekem az is tetszik, főleg ha minél többet tud eladni belőle:)
Egyébként ez saját vállalkozás, azért is megyek segíteni amit tudok.
Sziasztok!
Liza a "szép nagy piros valami" teljesen jó, precíz megfogalmazás
Szerintem is az!!!
Ilyeneket árulnak a férjedék?
Biztosan jó lesz, kikapcsolódás mindenképpen.
Tegnap Éva hívott telefonon. Nem nagyon tud képernyő elé ülni, mert valami gond van a szemével. Már javul, de nem akarja még otthon is terhelni.
Szekszárdon lesz most pünkösdi fesztivál, Éváék oda készülnek - nem kizárt, hogy valamelyik nap én is ráveszem a párom, hogy menjünk át.
Itt nálunk is lesz valami évadnyitó a Duna parton, de olyanok a műsorok, hogy azokért egy lépést se tennék. Mondjuk elég sok a gyerekeknek szánt program, ami már hidegen hagy.
A szép nagy piros valami:)
Ugye milyen érdekes:)
Akkor a mai nap se maradjon kávé nélkül.

Az expon nem pihenek, de mégis más. Kell tudnom beszélni a terményszárítóról ami nekem ugye egy "szép nagy hatalmas piros valami"
Azért tudok beszélni róla, mert utánna néztem, de nem biztos, hogy a terményt le tudnám vele szárítani:)
Nyert ügyem van amikor egy nálam tudatlanabb érdeklődik, akkor rögtön nyeregbe vagyok, de egy hozzáértő ugye rögtön leüt/ne.
Na olyankor szoktam bedobni a kávézás lehetőségét és várakoztatom ameddig a férjem szabadul az előző érdeklődőtől:)
Este viszont, séta, vacsi ami feledteti a fáradtságot.
Remélem jó idő lesz, mert ez szabadtéri foglalkozás:)
A gyerekeket megkapom holnap délután, s kérdezte a lányom, hogy a szülőket nem kérem hozzájuk vasárnap ebédkor:) Mondom dehogyisnem:) Így a vasárnapot a húgom bevállalta, én meg hétfőn dolgozom.
Sziasztok!
Liza milyen remek, hogy kávé várt itt az oldalon!!
Akkor bizony Neked nem lesz nagy pihenés a Pünkösd. Az expón is lesz sok dolgod, vagy ott azért kicsit lazíthatsz?
Remélem azért megkapod kicsit a lányokat is.
Adelid most úgy tűnik, hogy én ráérek augusztus végén. Szeptemberben lesz majd egy utunk, addig nem sokat leszek szabin sem.
Egyetértek Lizával abban, hogy vagyunk már annyira nagylányok, hogy meg lehessen beszélni, ki mit vigyen, nem kell ezzel is Neked törődni. Indulás előtt mindenki beszerzi, ami az ő feladata lesz és összedobjuk a helyszínen.
Óvatos legyél a vezetéssel, főleg amikor fáradt vagy a kanyarokban nagyon óvatosan menj! Nem ér annyit semmilyen munka, hogy bajod legyen.
Éva gondoltam is, hogy nem hívtál. De végül ma nem is voltam itthon, mert Dunaújvárosba mentünk munka után fűkaszát venni. Tönkrement a régi és már többször volt javítva, így nem érte már meg költeni rá. Kedden a fönti kert fele lett csak készen, azt be akarja fejezni a párom még most a hétvégén.
Aztán persze én benéztem más boltokba is.... egy egyenes vonalú, vékony piros szoknyát és egy szép fehér blúzt találtam.
Nagyon vigyázz magadra. Ez ember felettinek tűnik amit kell csinálnod.
Sztem senki nem kívánja tőled, hogy még minket is szorítsál be, de ha mégis akkor mit értesz az előkészületek alatt?
Batyusra csináljuk kaját viszünk, főzünk közösen, beszélgetünk és akkor te is pihensz.
Én most gyorsan meg is néztem, hogy mikor lesz a Farmer-Expo kiállítás amire már mint kiállítók jelentkeztünk, de annak elvileg 20-án vége, utána hazapakolászás, de nem ütközik.
Gondolom más is véleményezi.
Vigyázz magadra, hogy vigyázzhas másokra!!!!
Lányok! Igen a találkozó elmarad. S meg kell mondjam nem tudom mikorra lehetne betenni, mert annyira fárasztó a hét, hogy ha még hétvégén sem tudok valamennyire regenerálódni, akkor átesek a fejemen, s közben vezetnem kell napi 100 km-t kb. a kanyargós hegyi utakon. Már előfordult, hogy meg kellett állnom, mert nem tudtam volna tovább figyelni.
Talán augusztus végén 23-25 között, ugyanis ha jól tudom akkor 26-tól jön az első csoport. Így talán előtte szerencsésebb lenne, de nekem akkor is kell a beszerzésre fordítani időt, tehát vasárnap már akkor is dolgoznom kell, nem beszélve az előkészületekről.
Még gondolkodom rajta, de az sem lenne számomra üdvözítőbb, ha máshol és nem én szervezném, mert ezt nekem akkor is folyamatosan csinálnom kellene. Így nem biztos, hogy egy hétvégét is ki tudnék hagyni a szezonban.
Most gyorsan ennyit, így a mai szabad órámban éppen itthonról.
Sziasztok!
Kértek frisset?
?
Nehogy már mindig a maradék legyen:(
labeo: Ne csodálkozz rá, igen nyitva leszek pünkösdkor is. Nekem vasárnap lesz és egy hétfő. mondjuk 7-12 között. Aztán összekészítem a csomagot és kedden indulunk.
A gyerekek kérdőjelesek, mert lehet elmennek kirándulni, de tegnap még nem volt lefixálva.
Sziasztok!
Mi egyik nap pünkösdkor lemegyünk Szekszárdra, azon kívül itthon leszünk.
Edit! Mindig ilyenkor jut eszembe, hogy hívnom kéne, de már nem illik.
Na talán holnap napközben lesz annyika időm. Azért ha nem is most, de mi összehozunk egy találkát.
Jövő héten végre szabin leszek, elmegyünk ünnepelni. Már alig várom, hogy kicsit kiléphessek a mókuskerékből.
Sziasztok!
Látom délutánonként jól jön a friss kávé:
Valaki majdcsak megissza - nyeletenként4
Lacane csak ne úgy csináld, mint a férjem, aki a reggeli kávéval veszi be a vérnyomáscsökkentő gyógyszerét - aztán győzzön a jobbik!!!

Ezzel nekem szerencésre nincs gondom. Harkányban mérték többször, mindig 120/80 volt. Aztán ma hallottam, hogy az meg már alacsony "ebben a korban". Hát nem tudom. Mérni magamnak nem szoktam. Eddig nem is néztem utána. Nem mondták, ott, hogy ez kevés. Sőt meg is dícsérték.
De jó, hogy azért Pünködkor el tudtok menni kirándulni. Nekem is mehetnékem van, de nem lehetek telhetetlen, miután az ünnepek után nem sokkal utazunk. Remélem szép időtök lesz és jól sikerül.
Liza azért Pünkösdkor csak nem tartasz nyitva!!
Jó lesz a kicsikkel együtt - mindig adnak Neked elfoglaltságot.
Nem írt Adelid semmit a találkáról, de úgy látom, hogy már mindenki úgy veszi, hogy elmarad. Na majd legközelebb - legyünk optimisták!!
Sziasztok!
Egy nyalat kávét elvettem én is (még jó hogy termoszba öntötted) bár a frisset jobban szeretem, de válság van.
Pünkösdkor mit tervezünk. Én már rájöttem, hogy felesleges tervezni, mert minden terv annyit ér amennyit megvalósítunk belőle.
Dolgozom délig, s a gyerekekkre nyújtottuk be az igényünket:)
Kedden indulunk Bábornára, jövő szombaton ha vége a kiállításnak még hazaindulunk, ez valószínű át fog csúszni vasárnapra.
Egy kávét elvettem. Ez nem árt. Mióta a múltkor orvosnál voltam, magas a vérnyomásom. (Minek megyek orvoshooooz????) Nem is esik jól a kávé. 1-1 nyeletet iszok odabent. Három helyen!
Egy nyeletet amikor beérek a konyhásokkal, egyet a kollégámmal, egyet meg az élelmezésen lévőkkel 8-kor.
Teljesen nem tudok lemondani róla, ennyit még a doktornő is megengedett.
De a virtuális jöhet minden mennyiségben. Legfeljebb majd elkezdek hülyeségeket írni. (Úgysem áll tőlem messze.)
Mi pünkösd valamelyik napján egy hosszabb kirándulást tervezünk. Valószínú, hogy vasárnap. Szombaton főzök, meg kipihenem a heti sütést. Hétfőn pedig jó lenne egy szent heverdel napot tartani. Amikor csak a kertben kapirgálunk, bent pakolászok, teszek-veszek-mosogatok.

Megnéznék Somokő és salgó várát, meg átruccannánk megnézni a füleki várat. Egyszer már láttuk kívülről, nagyon szép. Most megnéznénk belülről is. Megnézzük milyen a szlovák vendégszeretet.
Délutáni kávé az idetévedőknek:

Ki mit csinál Pünkösdkor? Terveztek valamit?
Mi most leginkább itthon leszünk édes kettesben.
Sziasztok!
Lacane akartam is már kérdezni, hogy mostanában mik a "menő" sütik? Ha van valami tuti jó egyszerű recepted, akkor velünk is oszd ám meg!
Sütiknél meg fő a kreativitás - valahogy belőlem hiányzik. Ami le van írva, azt megcsinálom, aztán vagy sikerül, vagy nem.....
Mostanában többfélét is kipróbáltam új recepteket, de eddig nem nagyon volt közte igazán nyerő.
Persze minden elfogy - ha más nem, a kutyánk nagyon szívesen megeszi

Képzeljétek olyan szél volt ma, hogy alig tudtunk elvergődni az étteremig. Szembe fújt és olyan erővel, hogy szinte lépni nem lehetett. Fésülködni pedig kár volt reggel.
Igen, nem volt nehéz kiszámítani a két adatból a harmadikat. De! Mindentk.rvaszabályosancsinálunkavizsgán!!! Ezzel így, nemigen tudtam-tudtunk mit kezdeni. Mellesleg, amikor a szóbeli vizsgára vártam és beszélgettem az egyik illetékessel, meglepve hallotta tőlem a problémát. Még csak nem is tudott róla!!!!
Azért megnézném azt, aki így veszi át az árut. 6-7 szállítólevél egyszerre, némelyik több oldalas, 50-60 beszállított tétel, az árut két ember önti be, vegyesen, nem árufajtánként, én egyedül. Minimum számítógépnek kellene lennem, hogy fejben tartsam a 4-5 árut, amit vegyesen adnak be. De nem vagyok számítógép. Sőt. Tökéletes sem. Meg szép sem, de ez már egy másik történet.
Adelid. Nagyon ügyes a lányod!!!! Gratulálok!!!
Labeo. Na, ilyenkor kell új nevet kitalálni a sütinek!!!

Én kaptam a hét végén egy adag vaniliás krémet. Megmaradt a tortáktól az ismerősömnek. Kinéztem a könyvből a máktorta receptjét. Megsütöttem a tésztát, bele a krémet és kész a csupamákos.
Legközelebb a tésztát megrakom sütés előtt meggyel, úgy még finomabb lesz. Akkor új nevet találok neki!
Azt valóban szívesebben csinálom! Azért lesz most érdekes, mert a zuzmókkal soha életemben nem fogalkoztam bővebben így most kényetelen vagyok jobban beleásni magamat. A munkaidő nyáron nincs, de télen azért ott a kárpótlás, hiszen januárban végig szabadságon vagyok, s a többi kimaradó időben sem kell a 8 órát mindig bent letölteni. Aztán lehet mondani nyáron megvan a böjtje. Nálam éves összesített munkaidő van, s csak szeptemberben tudom levonni a következtetést, sőt még akkor sem, mert a táborok mennek folyamatosan október 18-ig. Összesen talán 4 hét marad ki össze-vissza.
Most is a múlt héten negyedikesek voltak erdei iskolai programmal. Ott csak pesztrálgattam őket, amikor nagyon elszontyolodtak, meg volt egy kis mikroszkópismertetés is. Megnéztük hogyan néz ki egy kullancs a mikroszkóp alatt. Sajna nem volt rá sok időm, mert már az uticsomagokat kellett összekészítenem. És bizony a tanító néninek is másképp kellett volna szervezni a tábort, s az utolsó napon ténylegesen csak egy rövid zárófoglalkozást tartani, a többi idő pedig a rendbetételé lehetett volna, s akkor tisztességgel át tudom nézni, s be tudom fejezni. De hát nekem is ez volt az első tábor ténylegesen ilyen kicsikkel. Azért a nagy részük aranyos volt.
A lányom nevében köszönöm, szerintem jól megy neki, s úgy érzem nem vagyok elfogult. Szereti csinálni.
Adelid minden elismerésem a lányodé! Igazán nagyon ügyes - amellett, hogy csinos, szép lány!! add át neki légyszi, hogy gratulálok!!
Én mondtam, hogy Te fizikai okokból nem tudsz jönni. Nagyon nagy munka ez a tábor! Nem is tudom van-e annyi pénz, amiért vállalnék ilyen folyamatos feladatot. Hol van itt a munkaidő??
Érdekes lesz, ha emellett még a gyerekekkel is foglalkoznod kell. Bár gondolom azt nagyobb kedvvel csinálod, mint a "házimunkát".
Sziasztok!
Kóros információhiányban szenvedek. Kint nincs a táborba semmi, így rádiót is csak akkor hallgatok, amikor jövök be ebédért a suliba, az pedig nem több, mint napi 1:10 perc.
Egyébkén megállni sincs időm, nemhogy bármit írni. Eddig a tábori laptopot használtam, de most állandó használatban van a csoportok által így nekem nincs semmi. Nem mintha lenne net, mert térerő sincs, nemhogy net. Sokszor telefonálni sem tudok.
Ott az életem nagyjából a következő napirend szerint alakul. 5:30 felkelek, 6:15-re megyek a boltba a péksütiért, előkészítem a reggelit, ha a gyerekek jönnek segíteni akkor velük, ha nem, mert más dolguk van akkor egyedül. Utána mosogatás, ezt is lehet gyerekekkel, de akkor is ott kell lenni és felügyelni rájuk, nem beszélve arról, hogy velük kb.3x annyi ideig tart, és közeben szinte biztos úszik a mosogató környéke, mert mind annyira akarja. A gyerkőknek foglalkozás, nekem a konyha rendbetétele, majd irány az ebédért, s utána minden kezdődik előlről. Na ha más feladatom nincs, akkor du van kb 30 perc szabad foglalkozásom uzsi után, ami általában a tábori csinosítás jegyében telik, tehát az sem a magam örömére van. S mindjárt itt a vacsora, ami után általában úgy fél 10-re végzek. S még akkor sem igazán maradhatok magamra, mert akkor meg körbe kell járni a tábort, mi maradt kint és van-e esetleg valami gond.
Közben a táborból ellopták a szivattyút, így majdnem víz nélkül maradtunk.
Tegnap a gyerekek 12-kor mentek el, aztán kezdtem én takarítani, s egyáltalán elfogadhatóvá tenni tábort. Ez nekem kitartott, este fél hétig, úgy, hogy csak összesöpörtem és felmostam, mást nem csináltam. Jó, közben leültem egy negyed órát enni. Este 7 után itthon voltam. Akkor már nem kezdtem hozzá semmihez, csak megnéztem az e-mail-eket, de erőm már nem volt rá válaszolni.
Arról nem is beszélve, hogy a jövő heti táborban úgy is benne vagyok, mint tanár, az egész hétfői nap az enyém a gyerekekkel. Csak odáig még nem jutottam el, hogy mit is fogok velük csinálni. A feladatom zúzmóvizsgálat, -ismeret, légszennyezés és a zúzmók, zúzmótérkép, zúzmóskála stb. Első hallás után annyit tudtam, hogy a zúzmók különös élőlények, mert gombák és moszatok együttélése jellemzi őket, szélsőséges időjárásnál is megtalálhatóak. Na ebből kell valami többet holnapra kihoznom, utána pedig vízvizsgálat lesz a feladatom. Erről sem sok az előzetes ismeretem, hát remélem azért valamit kihozok belőle.
Én is sajnálom, hogy leült a topik, de azt hiszem egyszerre mindenki bezárkózott. Ezt idázőjelbe mondom. S úgy gondolom ez általános jelenség a mai magyar valóságban.
Most jutott eszembe, nem tettem fel a videót a lányom szerepléséről, ide. Majd megpróbálom a youtube-ról beszúrni. Nem tudom sikerül-e.
Sziasztok!
Jó reggelt mindenkinek:

Na csak ideért a hűvösebb idő. Estefelé volt egy eső,dörgés, villámlás - szerencsére utóbbi nem túl közel. Mára elég borús az idő, de nem esik.
Felétek mi újság?
A süti nem túl szép, de finom. Bár a lányaim kifogásolták, hogy minek van tészta a krém alatt??
Mondtam nekik, hogy tészta nélkül habos, meggyes puding lenne a desszert neve
Azért ízlett ám nekik!
Liza a lábacskára ralaposan tessék ráparancsolni. Én is ezt szoktam az enyémmel!

Aztán vagy hallgat rád, vagy nem....
Nálunk a napos idő tartott egész idáig. Ebéd után sétáltunk egyet itt helyben - van egy szokásos útvonalunk.
És megsütöttem holnapra a fekete erdő szeletet. Majd elválik milyen lesz. Kinézetre nem egészen olyan, mint a kolléganőmé volt, de attól még finom lehet.
A kereskedéssel kapcsolatban az a véleményem, hogy ahol a tulaj az eladó, ott általában igyekszik a vevők kedvében járni, hisz tudja, hogy vevő nélkül nincs bolt. ahol viszont eladó van, ott sokszor ki lehet fogni kelletlen, undok embereket. aki alig várja, hogy a piszok vevő menjen már és ne zavarja! Azért meglepő a mai eset, mert abban a cipőboltban a tulaj van és ez nem egyedi eset nála. Van, hogy csak úgy bezár, vagy ki se nyit, mint most.
Sziasztok!
Lacane én is örülök neked (de ezt tutdom, hogy tudod) :) Ki ne örülne neked?
Na jó el ne kezd sorolni:)
Azok nem mi vagyunk.
A szállítólevél, hogy nem szabályosan lett kiállítva az biztos, de az egységár és az összértékből egyszerűen ki lehet számolni a mennyiséget.
Én is inkább sok mindent a gyakorlatban értettem meg, nem pedig akkor mikor tanultam (tanultam, de nem értettem)
labeo: Aranyos vagy, hogy jó kerskedőnek tartasz, nem is ismersz, de tény, hogy akkor kell itt lennem amikor szükség van rám.
Fél 5-kor jöttem át és azért 8 órára meg volt ami máskor egy egész nap.
Iszonyat mennyiségű péksütit eladtam.
Ami a jó az egészben, hogy az egyik pékségnek a kocsikja visszajön aki egyébknt az utcán árúsít más falban és amikor fogyott, a kocsiról pótolta, szállítólevélre beírta, majd számlázzák, vagy éppen fizetem neki azonnal.
Ez így nekem nagyon jó, mert honna tudom én hogy az a 30-40 ember hol veszi a meg reggelijét itt vagy otthonról hoz (túl sok bolt még nincs nyitva ilyenkor)
Még most is itt vagyok az üzletben, igaz már nem szándékoztam, de itt nagyon meleg van (na nem nekem, bár már füllik befele rendesen:) 4 hütő nyomja a meleget, a zöldség-gyümölcs és a csokoládék olvadnak) és most szereltetünk fel egy klímát.
Egyébként szrencsére nem vagyok itt potyára jövögetnek még most záróra után is.
Remélem jó idő lesz holnap, igaz a lábacskám nem tudom hogy fogja bírni, most egy kicsit elég nekije, de majd szólok neki, hogy ne hagyjon már szégyenbe.
Szép hétvégét mnindannyiótoknak
Sziasztok!
Lacen örülök, hogy benéztél.l Tartottam tőle, hogy már soha nem jössz erre!
Azt nem írtad meg, hogy az írásbeli és szóbeli vizsgának milyen lett az er4dménye??
És ad ez valami többlet végzettséget?
Többször gondoltam már arra, hogy cukrásznak kellene átképezni magadat. Olyan ügyes vagy ehhez!
Liza remélem jó időtök lesz a vásározáshoz. erre volt reggel egy zápor, de azóta süt a nap és nem is hűlt le úgy az idő, mint amit jósoltak.
Te igazán jó kereskedő vagy - ez az igazi!! Mi ma nagyot bosszankodtunk a lányommal. Bementünk Paksra reggel az egyik cipőboltba. Ki van írva, hogy szombaton 9-12-ig tart nyitva, de még zárva volt. Na épp 9, elmentünk még egy másik üzletbe, aztán vissza. Hát nem nyitott ki! Legalább kírná ilyenkor, hogy hüle vevő ne várjál rám! Más is volt ott, aki nézegette, mikor nyit, tehát forgalma is lett volna!
Így a gyereknek szandál nem lett, sétáltunk egy jót - elmentünk még másik üzletbe is - és megmaradt a pénzem.
Svájcba megyünk kirándulni. a cégnél szervezték, autóbusszal, 5 napra.
Hétvégét indító kávé egy "idegentől"?

Ennyi elég is.
Jóról nem tudok írni, a gondról meg minek? Mindenkinek megvan a sajátja.
Kedden vizsgáztam. Mos t a szóbeli volt. Az esélytelenek nyugalmával mentem. Az múlt heti írásbeli emésztettem, nem tudtam, mi lesz a szóbelin. Az elég érdekes volt. Liza. Tőled kérdezem. Láttál már olyan szállítólevelet, ahol az egységár és érték szerepelt, de db nem????
Mi egy ilyen alapján írtuk az írásbelit. Nem tudtam, é vagyok hülye, vagy aki így csinálta? Aztán kiderült, nem én!!
Közben rengeteg sütésem volt. A következő hét is ilyen lesz. Szabadságra nem akarok eljönni, így délután, este és éjszaka kell csinálnom.
Már éppen fellélegeztem a tanfolyam után, amikor újabb megbízást adott a főnököm. A kolikirándulás megszervezését. Nincs nekem elég bajom! Aggtelek, St.Martin koncert. Boztosan nagyon jó - lenne-, de szerintem nem lesz meg a létszám. A koncert 4000, a busz 2000. Igaz, a főznivalót a főnök adja, mert közös főzés lenne az esti koncert előtt. De ezekhez a fizetésekhez ez sok. Ha családos programra tervezzük, akkor meg kifizethetetlen sok embernek.
Labeo. Tudom mit érzel most az ismerősöd miatt. Nekem is volt már -sajnos- ismerősöm, akinek az elvesztése nagyon fájt. Szép helyre került. Reménykedjünk, hogy egy másik világban kiül a felhő szélére és kényelmesen, láblógatva nézelődik a Duna parton.
Badicseva. Vége van már a vizsgálatnak?
Mindenkinek szép hétvégét kívánok!!!
Egy kicsit jöttem bekukkantani abban a reményben, hogy talán lesz mit olvasni. Sajna nincs.... Ami nem megy azt nem kell erőltetni....
Még dolgozom egy picit, most jöttem haza fél 9-kor áruért voltunk, holnap pedig kb egy fél órával előbb nyitok. Van egy kertészeti telephely ahol holnap kezdenek az emberkék és már kérdezték hgoy mikor nyitok. Természetesen akkor amikor kel. 4-kor kelek fél 5-kor megyek át.
Erre még holnapra meleget mondanak, vasárnapra igérnek lehülést és esőt.
Mi vasárnap mennénk a Mihály napi nagyvásárba. Igaz már a múlt hétre is be volt tervezve, de nem volt.
Amikor én megnéztem a neten május 4-5 volt írva, aztán jön a férjem azzal, hogy a mostani hétvégén lesz. Mondom én megnéztem a neten, mndja Ő is. Na akkor nézzük együtt.
Én is megtaláltam a május 4-5-öt Ő is a május 11-12-t.
labeo: Nagyon szomorú kötelezettségednek kellett ma eleget tenned:(
Merre mentek kirándulni vagy ezt nem szeretnéd még most mondani?
Szép hétvégét mindenkinek.
Sziasztok!
Fagyi jel nincs, pedig tennék be - ma még jó meleg volt.
Élvezzük ki, állítólag holnapra elmúlik.
Éva a csütörtök jónak tűnik! Hívjál, ha megjöttél Pestről. Kedden megyek körmöshöz, a többi napra nincs betervezett programom.
Pünkösd után megyünk egy kirándulásra, akkor pár napig nem leszek.
Adelid nem veszett el szerintem. Írta, hogy Parádon nincs térerő, nem tud még telefonálni sem, nemhogy internetezni. Ha megjön biztos fog jelentkezni. De a találkozóból tuti nem lesz most semmi. a főnök kérését neki is illik figyelembe venni. És sajna egyre kevesebben lettünk....
Megvolt ma a temetés. Nagyon sajnálom szegény Magdikát! De végig gondoltam, hogy gyógyíthatatlan betegen, nagy fájdalommal élni sem jó már.
Pakson van egy régi temető, ahonnan olyan a kilátás, mint a kilátóból, ahol együtt jártunk. Oda temtték - a szélső sorban van a sírbolt, az egész Dunát belátni onnan, még az erőművet is. Nagyon sokat járt a férjével a Dunára csónakkal, most holtában is olyan helyre került, ahonnan jó a kilátás.
Sziasztok!
Én nem tudom megmondani az okát, annak, hogy mások miért nem jönnek.
Nálunk speciel valóban nagyobb a hajtás és sokkal több a meló és estére valóban nincs sok erőm.
Labeo! Ha a facebookon olvastad amit írtam, akkor meg fogod érteni, hogy még virágnyelven sem akarok itt írni. Viszont ha egyik nap össze tudunk hozni egy közös fagyizást szívesen elmesélem. (monjuk Erzsébet szálló fagyizója és Duna part?)
Ha Pestről hazajöttem jelentkezem és megbeszéljük. Bár még jővő héten is jó lehet, bár bizottsági hét lesz. Ha netán csütörtök jó neked, eljöhetek kicsit előbb, vagy még a péntek is jó.
Adelid is eltünt, lehet a találkozóból nem lesz semmi.
Sziasztok!
Liza, Éva - mindkettőtöknek gratulálok a hosszú házasságához

Olyan ritka ez manapság....
Liza egyetértek Veled. Korábban is volt gondja, munkája, elfoglaltsága mindenkinek, mégis szántunk egymásra pár percet legalább! Nem tudom miért morzsolódunk le. Nagyon sajnálom.
Éva azért Te is írhatnál, virágnyelven is megértjük. Olvasni tényleg csak akkor lehet, ha írunk is.
Liza a fürdéshez nem kellett nagy bátorság. ennél hidegebb vízben is fürödtem már. Elszántság kérdése.
Azért az általad sorra nyert versenyekhez is kell ám bátorság!!
Egyik lányom már úton van haza, másik holnap jön, így megint jó hétvégém lesz. Sütni is akarok valamit nekik. Kaptam egy fekete erdő szelet nevű receptet, ami jónak tűnik - kóstoltam is - azt tervezem kipróbálni.
Sajnos holnap temetésre kell mennem. A többször itt is emlegetett már nyugdíjas volt kolléganőm sajnos hétfőn elment. Nem sikerült legyőznie a vastagbél daganatot.... Nagyon szerettem!!
Hát te aztán bátor csaj vagy. 20 fokos vízben fürödn? Nem vagy semmi.
Éva: Kérdéseket tettem fel, akkor reagálok is arra amit írtál.
Biztos így van, hogy mindenhol nagy a hajtás, de nem volt ez szerintem könnyebb 1 évvel ezelőtt sem, de lehet még nem is kell 1 -évre visszamenni. Akkor aktívabbak voltunk. Én azt gondolom itt valami más ok van. Nem fiatalodunk, ez biztos, de ez sem ok a távollétre.
Nem emlészem, hogy írtad volna hogy mentek Budapestre, de ha igen akkor sincs abból baj.
Gratulálok a házassági évfordulótokhoz és kívánok még sok-sok együtt töltött éveket.
Nem is tudtam, hogy Ti is májusiak vagytok:)
Én a hétvégén raboltam el a férjemet ilyen apropóból kifolyólag, de nem ellenkezett:)
Főzök egy délutáni kávét, hátha

Na és koffeinmenteset is:)
Sziasztok!
Mindenki csak olvasni szeretne, de ha nem írunk, akkor sajna nincs mit.
Szerintem mindehol nagy a hajtás, mindenkire sok nehezedik. Mi sem fiatalodunk.
Nekem lenne mit írni, de ide nem akarom. A facebookon kicsit írtam, de igazi elmesélve lehetne, bár igazából panaszáradat.
A házassági évfordulonkon megyünk Pestre és megnézzük a Madách szinházban a Macskákat. Ha már netán írtam elnézést. Már alig várom, hogy néhány napra kiszálljak a mókuskerékből.
Sziasztok (vagy inkább szia Liza!)!
Hát igen. ettől tartottam. sajnálom, hogy itt tartunk.
Liza kérdésedre válaszolva én szeretném, ha megmaradna ez a topic, de a többiekben nem látom a hajlandóságot. Igaz lehet a facebookon is levelezni, de ott se vagyunk túl aktívak.
Ha zavaró, hogy mások is olvassák, ezt is lehetne zárttá tenni, akkor nem látja csak az, aki benne van.
De én már azt látom, hogy többen nem is akarják.....
Lemorzsolódott a társaság, pedig annyira jó csapat voltunk!!
Ha valakit érdekelne: megjöttem a 3 napos tréningből. Volt benne jó is, kevésbé sikeres rész is. Kikapcsolódásnak remek volt. És tegnap megfürödtem a Balatonban. Nem volt hideg, csak amíg belementünk. Négyen csajok csobbantunk. Ma hallottam, hogy 20 fokos a víz. Szuper volt, csak nagyon hullámzott.
Megnéztem Bujtor Istvánnak vasárnap fölavatott szobrát is - nagyon élethű. Mint Ötvös Csöpi evez egy csónakban - bronzból.
Ja és nagyon finom fagyit ettem kétszer is - ennyit a kilókról.
Sajna igazad lett:( Nincs mit olvasni:(
Lányok kinek mi a véleménye erről, hogy ennyire leült a topik? Mi történt, hogy már nem olyan mint régen? Hol hibáztunk? na és mit?
Tudunk még valamit tenni annak érdekében, hogy újra a régi legyen? Vagy egyáltalán akarunk? :(
No igen, a főnök kérését illik figyelembe venni.....
Szép vasárnapot mindenkinek!
Pár napig én se tudok jönni, mert Balatonfüreden leszek szerdáig egy tréningen.
De attól tartok a mostani tempójú hozzászólásokat látva nem nagyon fogok elfáradni a visszaolvasásban....
Sziasztok!
Köszönöm, hogy szülinapomon gondoltatok rám, de mostanában inkább a facebookra lesek be.
Már ott válaszoltam a találkozóra. Nekem is mindegy, az őszi meg még messze van. Az lenne a jó, ha minél többen lennénk.Terike már írta, hogy semmi biztosat nem tud mondani őszre sem. Bogyó már szüretre készül....
Ha jól értem, akkor igazából ez nem a mi döntésünkön múlik, mert a főnök kérése azért...szóval lehet Ő már eldöntötte.
Sziasztok!
Reggeli ébresztő:

Lacane kedves a véget annyira komolyan gondoltad, hogy a nózidat se dugod ide?? Nem panaszképpen, de utálok kávét főzni! Itthon ez a párom reszortja!
Adelid ha többek a halasztás mellett vannak, nekem mindegy. Az ősz még elég messze van, ennyivel előre nem tudom nekünk jó lesz-e, de ezzel a többiek is így lesznek. Illetve azt tudom, hogy szeptember 6-16-ig biztos nem jó nekünk.
Azt látom, hogy sajna ez a mostani időpont kezd már a tavalyi harkányihoz hasonlítani. először mindenki, aztán egyre kevesebben.....
Várom mit szólnak a többiek.
Természetesen rajtam ne múljon.
Gondolom ma akkor visszajelez mindenki, akkor én is szólok, hogy a miattam átrakott versenyidőpont akár az előző héten is jó lehet.
Főzök kávét hátha az ilaltra. Hátha......

Lányok! Furcsa kérdéssel várt ma az igazgatóm. Megkérdezte, hogy esetleg nem tudnánk-e átteni a találkozónkat egy másik időpontra. Indok: az utánunk hétfőn jövő lengyel csoport(26 fő) szeretne útiköltséget csökkenteni oly módon, hogyha szombaton kora délelőtt érkezne és csütörtökön utazna vissza (az eredeti hétfői érkezés és szombati visszaút helyett), akkor ő kedvezményesen 50 %-on megkapná oda vissza a buszt, mert kooperálni tudna egy másik csoporttal, amelyik ugyanebben az időbe egy nap eltolódással a lengyel Tártárban töltené az időt.
Azt válaszoltam megkérdezem, s lehet, hogy tudjuk módosítani, esetleg őszre átteni a találkozót.
Mit szóltok hozzá? Hétfőig választ kérek!
Éreztem ám, hogy szorítottál:) Szerinted miért győztem:) Nélküled nem jött volna össze:)
Nálunk is hasonló a majális, főzőverseny, műsorok, gyerek-, kutya szépségverseny (külön-külön kategóriában:) )
Hát remélem hogy ténylegesen is el tudunk menni, a húgom még nem tud róla, nem tudtam vele beszélni, ezért is írtam azt biztosnak, hogy pénteken este tudnánk indulni. A szombatot csak be tudja vállalni a vasárnappal együtt.
Sziasztok!
Haha Liza jól kiszámoltad!! Örülök, hogy jöttök.
Gratulálok az eredményhez. Ügyes vagy! Ismét öregbítetted a 61-esek hírnevét
Szorítottam ám Neked!!
A majális nálunk főzőversennyel jár. a cég adja a húst és a kenyeret, jelképes összegért. Előre kell jelentkezni és a kollektívák főznek. sátrat állítanak, asztalok, padok, bográcsok mindenütt. És van egy színpad, ahol mennek a műsorok. Gyerekeknek is programok, ugrálóvár stb. Kitüntetéseket is osztanak ilyenkor. Volt néptánc fellépő is, a Tűzvirág együttes hagyományosan ad ilyenkor egy órás műsort, nagy sikerrel.
Az új szervezet, ahová most tartozom főzött, így mi is velük voltunk. No meg mászkáltunk körbe, néztük a műsort - és olvadoztunk a hőségben.
Sziasztok!
Na egyet be is szürcsöltem így délután. Köszi
Milyen volt a majális? Én már nem járok, nem mntha hiányozna, amikor a lányok táncoltak mindig ott voltunk mert felléptek.
Délután a húgomék majálisoztunk, bográcsozás volt, öcsém szülinapja. Én tortát sütöttem, de más segítséget nem kértek. Csak azt nem tudom akkor hogy mibe is fáradtam el.
Múlt heti eredményem kiválóra sikeredett, szint a dobogó felsőfoka mind a két versenyszámban.
Nem akartam elhinni.
Következő versenyre nem hiszem h el tudok menni, mert Debrecenből a húgomnak úgy hazajönni hogy leváltson nem fér bele (időben)
Viszont ha minden igaz akkor mivel még nincs kihírdetve a június 1-re tervezett Derecskén megrendezendő verseny lehet átrakják 9-re és akkor el tudnánk menni a találkozóra, de meg lehet hogy mi leszünk a legkésőbbiek ami azt jelenti, hogy akkor tudunk indulni amikor már az eleje ott lesz, de gondolom ez nem jelent nagy gondot. Hogy ez összejöjjön még várok egy telefont, hogy sikerül-e a 9- e mert függ egy másik versenytől is és a két időpontot nem szeretnék ütköztetni és még ma este megbeszélem a húgommal is, hogy elvállalja a szombatot és a vasárnapot, s akkor legkésőbb éjfél előtt 1 perccel jelentkezek, hogy még beleférjek a jelentkezési határidőbe:)
Sziasztok!
Délutánra egy kávé:

Tegnap nem értem ide, kint voltunk a majálison.
Marcsi lehet már késve, de jó utazást és jó szórakozást kívánok Nektek!!
Kedves Éva!
Mi is kívánunk neked nagyon sok boldog születésnapot, sok boldogságot, minden szépet és jót:)
ÉVA!!
Születésnapod alkalmából sok örömet és boldogságot kívánunk!!
Marcsi!
Nagyon szépen köszönöm! Nektek jó utat, ha még olvasod! A fiataloknak sok boldogságot!
Éva! Születés napod alkalmából szeretettel köszöntünk és minden jót kívánunk!!! Legyen nagyon szép a napod!!!!
Többi eknek kávé. :) Mindenkinek szép napot!!!
Sziasztok!
Nagyon szépen köszönöm! Ma már több meglepetésben is volt részem! A volt főnökasszonyom egy tálca saját készítésű krémest hozott. Mit mondjak...nagyon jól esett! Lemeóztuk finom is és egy egész hadseregnek elég. Még a lapot is maga sütötte.
Aztán mentem az autóhoz és ott várt a barátnőm...meglepetésből. Egy csokor kálával egy kis fréziával vegyítve és saját kertjében szedett isteni illatú orgonával. No és, ami a legszebb a lánya saját kezűleg készített egy tartót. Most éppen a virág van benne, de később jó lesz tolltartónak pl. Konzerdobozból van, nagyon ötletes.
Sziasztok!
Látom ismét szólóban vagyok.
Azért elmondom, hogy sajtos perecet sütöttem ma miután hazértem a munkából, hogy holnap tudjak vinni valamit a majálisra. Remélem a pörkölt ehető lesz, amit főznek....
Jó majálisozást mindenkinek! Aki nem megy sehová, annak pedig jó pihenést.
Éva előre is kívánok Neked nagyon sok boldogságot a szülinapodon!! Holnap nem tudom mikor érek ide és azt szerettem volna, ha belépsz, hogy lásd!!
Sziasztok!
Éva sajna nem lehet megkerülni. Egyik oldalról ott a meredély a 6-os út felé, a másik oldalon pedig egy nagy gödör - korábbi ásatás nyoma, de már jól benőtte a gaz. De átkelni nem lehet rajta. Viszont a kerítés szépen létraszerűen van megépítve.......

Na azért nem fogom túl gyakran kipróbálni!!
Az utazásról majd egyeztetünk.
Ma délután egy ismerőssel randiztam és fagyiztunk egyet. Nagyon meleg volt. Liza kezd Neked való idő lenni!!
Még egy nap meló, aztán jön a majális. Megyünk ki a közös főzésre és a programokra.
Sziasztok!
Mi Editékkel kooperálunk és ketten megyünk!
Edit! Majd keressük egymást! Én nem olvastam semmit!
Megkerülni nem lehet kaput?
Sziasztok!
Lídia mi igen - ketten megyünk.
A képek csodásak, biztos jól fogjuk érezni magunkat!
Liza vájuk a híreket az eredményről. Én szorítottzam Neked. De edzés nélkül valóban elég nehéz lehet versenyezni.
Képzeljétek estefelé fölmentünk a Lossoniumhoz. Hát nem le volt zárva a följáró lakattal???
Nyitva reggel 9-től 6-ig. Na mi fél 7 körül értünk oda.
Mit nekünk egy kis kerítés
(Éva Te ezt ne olvasd el!!) átmásztunk rajta
Ha valaki meglát gondolhatott valamit! De nagyon jó volt fönt, szépen lehetett látni mindenfelé.
Ja a süti végül ehető lett, bár teljesen más, mint a képen volt. Nem lesz a kedvencem.
Tegnap már nem értem ide! Most pótolom, néhány képet mutatok kedvcsinálónak a parádi tábor környékéről.
Másik! Csütörtökig kérek szépen visszajelzést ki jön, mert kell a kitalációmhoz a létszám.
Sziasztok!
Liza! Igen, néha magunkra is kell gondolni, nem mindig csak a rohanás.
Én tegnap is és ma is aludtam egyet délután. Jól esett, bár ez azt jelenti, hogy ajd éjfél magasságában tudok lefeküdni, így meg reggel leszek álmos. Majd túlélem.
Most egy kicsit virágozok, mert teleültettem 11 ládát és már van elnyílott virág is.
Igen jól tippeled, de edzés nélkül, meg az időjárás sem éppen kedvező most, de ha (ismétlen le tudnak váltani) akkor elmegyek, mert szeretem. No meg nem azon kellene járni az agyamnai, hogy húha a virágok, meg húha az ablakom stb.stb.
Jó reggelt!
Ennek örülök, hogy elfogyott, amit tegnap főztem

Liza szorítok, hogy sikerüljön jó eredményeket elérned - ha jól tippelem a mai programodat.....
A szalonnasütés valóban jó program, mi is szoktunk - már amikor a tűzrakó helyen nem éppen a levágott ágak vannak.
Lídia köszi a képeket és a cikket. Ezek szerint nem ugyanaz a gyár indult újra, hanem egy másikat létesítettek. Remélem működőképes lesz, annyira érdekes volt látni!
Tegnap kipróbáltam egy netről szedett süti receptet - kész katasztrófa. Még nem kóstoltuk, lehet az íze tűrhető lesz, de a kinézete... Teljesen más lett, mint kellett volna és technikailag nem is megvalósítható úgy! Szóval máskor megvárom, míg valaki kipróbál egy új receptet és nem vágok bele addig!!
Minden maradékot behörpintettem (és úgy érzem kevés is)
Igencsak pótolnom kell egy kis saját főzettel.
Fel kell ébresztenem magam, ha a húgomnak sikerül 10-11 között leváltania akkor a hobbymnak élek, ahhoz meg egy kicsit nagyobb ébrenlétre lenne szükségem mint amilyen állapotban most vagyok.
Délutánra pedig virágozást tervezek (ami már tegnap délutánról maradt mára) ugyanis tegnap a lánykám szólt, hogy nem sütünk szalonnát? Hát sütöttünk. Az idő eltelt, de jó volt.
Sziasztok!
Ha nem is rögtön üvegfúvós látogatással, de legalább képekkel jövök nektek róla.
Engem idecsalogatott, de csak most, így remélem koffeinmentes is van közte. Du. 4 után jöttem haza Parádról.
Ha tudok, még jövök képekkel!
Friss kávé:

Hátha idecsalogat valakit az illata......
Sziasztok!
Na akkor ma spórolunk, csak a tegnapi kávé van!
Éva a hivatalban vannak ilyen gyorsan zajló események??
Legalább utalhatnál rá, hogy mi zaklat így föl.
talán sehol nincs nyugalom......
Sziasztok!
Én megmelegítettem!
Itt nagyon zajlanak az események. Most értem haza, de csak nézek ki a fejemből.
Sziasztok!
Így estefelé már mindenki csak koffeinmenteset kap:
Itt változatlanul tart a remek idő. Hét végére már grillezést tervezünk az udvaron. És kinti ebédelést. Remélem jó lesz.
Én ma miután hazaértünk kicsit kifeküdtem az udvaron napozni. No sok időm persze nem volt, de mégis jól esett. Közben persze olvasgattam.
A gaz meg csak hagy nőjjön!!
ÁÁÁÁ! Még koffeinmentest is találtam!
Végre! Jó-jó, egy napra van igazolás vagy hánynapig tartott a továbbképzés?
Mindig képeznek minket, úgyhogy semmi gond, fiatalok maradunk legalább.
De jó lenne! Köszi, hogy megkérdezed, hátha sikerülne....
Most éppen hazaszaladtam holnap délig, de elintéznivaló ezer meg egy.
Én sós rudat mindenképpen sütök, a többiben egyezzetek meg.
Új hír, beindult Parádsasváron újra az üvegfúvás. Megérdeklődöm, de lehet hét végén nem dolgoznak, hogy be lehessen menni. Írták az Heves Megyei Hírlapban is. A későbbiekben tudom, hogy tervezik a látogatást is, de megkérdezem még addig.