Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Hegedű

Torolt_felhasznalo_769179
Torolt_felhasznalo_769179
Létrehozva: 2006. szeptember 27. 16:55
Sziasztok!

A véleményetekekre lennék kíváncsi, hogy szerintetek manapság mennyiért lehet hegedűhöz jutni? Na és persze hol érdemes szétnéznem, vagy kit érdemes keresnem, ahol/akinél még megfizethető egy jó minőségű új (vagy jó állapotú használt) hangszer?
Persze sokmillás művészhegedűre nem telik és felesleges is lenne nekem. Viszont ha már vásárláson töröm a fejem, gagyit sem szeretnék venni.

Várom az ötleteket, tippeket, neveket, telefonszámokat.

Köszönöm!

Arimateia
  1. 2017. október 20. 00:4514.

    AKCIÓS ÁRAKKAL BEIRATKOZÁS MOST !!!!
    Egyéni módszeremmel,könnyedén,jó hangulatú hegedű órákkal várom a tanulni vágyókat Budapesten!!!
    Nálam nincs botkezű, botfülű ember,csak hegedülni szerető,és tanulni vágyó emberkék vannak, akik szeretnek nálam tanulni,
    és örömmel vesznek részt az órákon!!!
    Nincs korhatár,lehetsz 5 vagy 60 éves ,egy a fő!
    Akarj , és szeress hegedülni tanulni,mert az csodálatos!
    MINDEN HEGEDÜLNI VÁGYÓT SZERETETTEL VÁROK!!!


    https://www.facebook.com/profile.php?id=100010168157083

  2. 2017. július 17. 19:3913.

    Milyen egy jó hegedűóra...


    Sok növendékem mondja, vagy mondta hogy jó nálam tanulni. Ezt most ne vegye senki öndicséretnek , de hát istenem, ez van...:))))
    De a viccet félretéve , milyen legyen egy jó hegedűóra?!
    Milyen legyen a tanár , hogy viszonyuljon a növendékhez.
    Itt azért különbséget kell tenni gyerek és felnőtt tanuló között.



    A gyerekeknél a tanár próbálja megérteni a gyerek belső énjét, hogy most éppen mi a baj, vagy mi nem tetszik neki. Rá kell hangolódni a tanulóra egy bizonyos szinten, és nem mereven tartani magunkat a katonás fegyelemhez, hisz sokszor az a gyerek reggel 7 óta talpon van, végig szenvedte a napot az iskolába, fáradt, és késő délután kerül esetleg hozzám , mikor már agyilag és szellemileg is sokszor nyűgös. Ezt egy jó tanárnak figyelembe kell venni !
    Ezért szoktam beszélgetni, viccelődni, érdeklődve mi volt a suliba, stb, stb, Persze ez is gyereke válogatja , mert volt olyan az évek alatt, aki mindent akart csak hegedülni nem:))
    De az a tapasztalat , hogy ha kellő türelemmel, és oda figyeléssel
    közelítünk hozzá, akkor megnyerjük a bizalmát.
    Arról nem is beszélve, hogy a hangszeren való játszás önbizalmat is ad , és aki addig esetleg az iskolába félénkebb volt, az alig várja hogy megmutathassa hogy mit tud. Erre is volt nem egy példa az évek alatt.


    A felnőttekkel látszólag könnyebb a helyzet.
    Sokszor tapasztaltam hogy kicsit félve, izgulva jöttek el az első órára, órákra. Mondom is mindég hogy ez nem fogorvosi szék, itt nem tartani semmitől:)) Aztán egy fél óra múlva már mosolyogva,nevetve , felszabadultan próbálja megoldani a adott feladatot.
    Nagyon fontosnak tartom, hogy a növendékkel jó viszonyt alakítsak ki, és a személyisége felől is képet kapjak.
    Nálam minden óra egy kis beszélgetéssel kezdődik, hegedülés közben is tartunk szünetet és olyankor sok mindenről beszélgetünk.
    Sokat szoktam mesélni a külföldi utaimról, vagy egyéb érdekes eseményekről, és szint úgy kérdezem a növendékeket is.
    De betartva azt a távolságot hogy ne érezzen tolakodónak!
    És bizony egy idő után majd mindegyik növendékem megnyílt , és egy fajta bizalommal lett irányomba.
    Beszéltek családi eseményekről, vagy ügyes-bajos dolgaikról, stb, stb ...
    Tehát az órák ez által barátibbak"lesznek, és feszültség mentesek.
    Persze ezt csak azzal lehet aki erre nyitott, de sok múlik a tanáron.
    Nálam a legzárkózottabb növendékem is egy idő után megnyílt, és barátibb lett a kapcsolatunk.
    Ugyanis sokkal jobb úgy tanítani, hogy nem egy poroszos katonás órát adunk le, ha nem egy jó kedélyű, jó hangulatú órát biztosítunk a növendéknek! És ez még csak az emberi oldala a tanár-növendék kapcsolatnak. Magára a hegedűtechnika tanítására egy másik írásomba térek ki.


    https://www.facebook.com/profile.php?id=100010168157083


  3. 2017. július 17. 19:3612.

    HEGEDŰOKTATÁS Kezdőknek!!!


    Sziasztok vonósok ! AKCIÓS ÁRAKKAL BEÍRATKOZÁS MOST !Egyéni módszeremmel,könnyedén,jó hangulatú hegedű órákkal várom a tanulni vágyókat Budapesten! Nálam nincs botkezű, botfülű ember,csak hegedülni szerető,és tanulni vágyó emberkék vannak, akik szeretnek nálam tanulni, és örömmel vesznek részt az órákon! Nincs korhatár,lehetsz 5 vagy 60 éves ,egy a fő! Akarj , és szeress hegedülni tanulni,mert az csodálatos! MINDEN HEGEDÜLNI VÁGYÓT SZERETETTEL VÁROK,HOGY MEGISMERJÉK A HEGEDŰJÁTÉK SZÉPSÉGÉT ÉS TECHNIKÁJÁT! Jelentkezni:hegeduoktatas.akcio@gmail.com


    https://www.facebook.com/profile.php?id=100010168157083


  4. 2017. július 17. 19:3211.

    HEGEDŰBÉRLÉS!!!


    Mivel kérdezték , ezért megosztom az általam ismert hangszerész elérhetőségét, akinél lehet hangszert bérelni.
    3000-6000Ft/hó legalábbis ez van a tanuló hegedűk bérlési díjainál.


    http://www.nemessanyi.com/berles.php


  5. 2006. szeptember 28. 09:2110.
    Gyerekkoromban 6 évig hegedültem zeneiskolai bérelt hegedűkön. Azóta (25 éve) nem volt hegedű a kezemben és mostanában egyre többször eszembe jut, hogy kéne vennem egyet. Amiket itt leírtatok, egy kicsit elkeserít... ezek szerint nem olyan egyszerű, hogy csak úgy bemegyek egy hangszerboltba...
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  6. Torolt_felhasznalo_769179
    Torolt_felhasznalo_769179
    2006. szeptember 27. 18:099.
    Még tovább pontosítok Egész pontosan majdnem 7 hónapja tanulok, teljesen a kezdetektől (ebbe értsd a kottaolvasást is), heti 1x45 percben. Tanárom is mondta, hogy ez kevés, de sajnos ennyire telt a keretből. Azért járok annyira a földön, hogy 27 évesen ne kergessek hiú ábrándokat színpadról meg hasonlókról. Játszom a magam örömére (a szomszédok bánatára ), meg hogy kicsit pótoljam azt, amire mindig nagyon vágytam, de sohasem volt rá lehetőségem.
    Na mindezt azért mondom, mert nekem korátsincs kialakult technikám, ergo küzdök eleget a mostani kölcsönhegedűmmel is. Nem tudom, egy új hegedű mennyiben jelentene nekem újdonságot... már a küzdelem részét tekintve.
    előzmény:
    semiramis2 (8)
    2006-09-27  17:50
  7. 2006. szeptember 27. 17:508.

    Az utolsò kérdésre - inkognito! - csak annyit: 20 év szìnpad van a hàtam mögött. 

    Ha egy éve jàtszol, semmiképp se vegyél ùj hangszert! Nem ùgy fog szòlni, ahogy szeretnéd, birkòzni fogtok egymàssal... Egy ùj hangszer kevésbé alkalmazkodò, mert még nem bejàratott. Neked kell kialakìtani. Ez azzal jàr, hogy nagyon sokszor neked kell a technikàdat a hangszerhez idomìtani. Ehhez egy évnyi tudàs nem elég.

    Keresd meg Ferit, segìteni fog. 

    A szìvvel kapcsolatben teljesen igazad van!  Tovàbbi boldog zenélést!

    S.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_769179 (7)
    2006-09-27  17:40
  8. Torolt_felhasznalo_769179
    Torolt_felhasznalo_769179
    2006. szeptember 27. 17:407.
    Én is kis kiegészítéssel tartozom: még nincs egy éve, hogy elkezdtem játszani. Szóval kb. fogalmam sincs, hogy a gyér kis tudásomhoz milyen hegedűt válasszak. Azt tudom, hogy kínait és sorozatgyártású szegedit semmiképpen sem szeretnék. Vmi egyéniségemhez passzolót szeretnék, mert bár technikailag jóformán analfabéta vagyok, azért számomra a kezdetektől világos, hogy a hegedülés az a szív játéka. Na lehet jo hülyén fogalmaztam, de remélem azért érthető.
    Egyébként te is játszol?
    előzmény:
    semiramis2 (4)
    2006-09-27  17:31
  9. 2006. szeptember 27. 17:386.

    NE boltban nézelödj. Nem hangszerészek hanem eladòk. Körösi Feri benne van a bp-i tel.könyvben (hegedükészìtö v. hangszerész cìmszònàl). Egyébként a Vàci utcàban van a mühelye. Beszélj vele, nézz szét nàla.

    Az erdélyi mesterek közt van 1-2 tényleg jò, de bejàtszani neked kell a hangszert - tehàt lutri. Sajàt tapasztalat: erdélyi hangszer = több év "nyìlàsi idö". Esetleg kérdezz rà, van-e màr bejàtszott hangszere.

    Egyébként egy jobb hangszerésszel meg lehet beszélni, hogy egy összehasonlìtàsra egyszerre több hangszert is kölcsönadjon.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_769179 (3)
    2006-09-27  17:24
  10. 2006. szeptember 27. 17:345.
    Pont, mint egy zongora. Én még csak 8 éves voltam, amikor a szüleim megvették nekem a hangszert, de azóta sem tudom megszokni (új volt). Viszont a zeneiskolában lévő zongorákért bármit odaadtam volna... Szóval minden hangszerre igaz, hogy kipróbálni, beleszeretni, megvenni.
    előzmény:
    semiramis2 (4)
    2006-09-27  17:31
  11. 2006. szeptember 27. 17:314.
    Kis kiegészìtés: a "jò minöségü ùj"-at kb. elfelejtheted. Persze, vannak jò ùj hangszerek. Nagyonsokért. És: egy teljesen ùj hangszeröl kb. 6-8-12 hònap alatt derül ki, "mit tud". Be kell öket jàtszani. Vagy olyan lesz, mint szeretnéd, vagy nem. "Középrégi" kategòriàban keress ( 30-80 évesig). És TE pròbàld ki, ha lehet, több napon àt. Ezek ilyenkor màr azt nyùjtjàk, amit utdnak. Persze, ahhoz is kell kis idö, hogy a hangszer "àtàlljon" a Te jàtékmòdodra. Ezért a pàr nap. Még valami: CSAK azt a hangszert vedd meg, amibe elsö jàtszàsra beleszeretsz!
    előzmény:
    semiramis2 (2)
    2006-09-27  17:12
  12. Torolt_felhasznalo_769179
    Torolt_felhasznalo_769179
    2006. szeptember 27. 17:243.
    Köszönöm, esetleg nem tudod vmilyen elérhetőségét ennek a Körösi Ferinek? Csak mert így elég tág infó, hogy Bp. vagy Érd. Érden ismerek egy hangszerboltot, de ott mindenféle hangszerekkel foglalkoznak, bár tényleg profik, ők szerveztek nemrég egy jólsikerült gitár szemináriumot. Vagy neki nincs boltja, hanem kifejezetten hangszerkészítő?
    Egyébként már kaptam egy ajánlatot a tanáromon keresztül, aki egy erdélyi hangszerkészítőt ajánlott, állítólag Szili Kati tanítványainak is ő csinálja a hegedűket. Szóval nála 150e Ft egy kézzel készített hegedű.
    előzmény:
    semiramis2 (2)
    2006-09-27  17:12
  13. 2006. szeptember 27. 17:122.

    Csakis hangszerésznél. Ök ui. felelösséget vàllalnak a hangszer àllapotàért. REngeteg rejtett "hiba" van, amit Te nem fogsz észrevenni - a hangszerész viszont tudja, mit s hol keressen.

    Még valamit meg lehet pròbàlni: Zeneakadémia, Tanàrképzö, Konzi: hirdetés. Ha talàlsz valamit, pròbàld ki, ha tetszik, vidd hangszerészhez. A teljes àtvizsgàlàsért ugyan valamit fizetni fogsz, de legalàbb biztos lehetsz benne, hogy nem kell 4 hònap mùlva komplett felùjìtäs.

    Pròbàld megkeresni Körösi Ferit (Pest és talàn Érd). Nagyon jò szakember, gyors, korrekt.

    Sok sikert!

    S.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_769179 (1)
    2006-09-27  16:55

Címlap

top