Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

A HIT gyülekezetről

farkasnora
Létrehozva: 2003. május 5. 11:48
Számomra olyan ellentmondásos ez a dolog. Egyrészt rengeteg riportot láttam, ahol a hozzátartozók mindenféle rosszat mondanak a HIT gyülekezetről, közben meg azt látom a közvetítésekben, hogy rengeteg boldognak, kiegyensúlyozottnak látszó, jólöltözött, jókülsejű emberek ezrei vesznek részt ezeken az istentiszteleteken.
Hipnotizálva vannak, vagy tényleg ilyen kiegyensúlyozottak és boldogok ezek az emberek? Nagyon sokat gondolkodom mostanában ezen, és irigylem őket, mert én mindig olyan feszült, zaklatott és kiegyensúlyozatlan vagyok, róluk meg sugárzik a béke és a harmónia.
Nagyon várom a véleményeteket!
  1. 2014. Április 14. 10:22313.
    A hit nem valamiféle mozgalom, amit különböző nevű "pártokba" tömörülve lehet csak gyakorolni!!!!"Az Isten lélek akik Őt imádják, szükséges,hogy lélekben és igazságban imádják!" irja a Biblia. A hit egy belsőséges lelki kapcsolat Istennel. Legfontosabb és legfőbb hely a Biblia /Ószövetség és Ujszövetség/ ahol megismerhető Jah, Jehova, Mindenható Isten!Aki tud olvasni olvassa a Bibliát és próbálja meg cselekedni Isten akaratát azután ,hogy megismerte azt. Az a legjobb ha nem tartozunk egyik ,magát egyedül igaznak kikiáltott "gyülekezethez" sem, csak Istenhez tartozunk!
  2. 2005. Április 7. 08:54312.
    Köszi.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_291321 (309)
     
  3. Torolt_felhasznalo_486143
    Torolt_felhasznalo_486143
    2005. Április 6. 16:58311.
    Sziasztok!Nekem egy ismerősöm volt HIT gyülis, a feleségét is onnan kapta. Mára már elvált és nem tagja a gyülekezetnek. Nekem semmi rosszat nem mesélt a gyüliről ő nem ilyen tipus, inkább magába tartja. Csak annyit mondott, hogy nagyon nehéz volt tőlük megszabadulnia és nem ajánlja senkinek, hogy tagja legyen.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  4. 2005. Április 6. 14:57310.
    Szerintem senki nem lesz jobb ember attól, hogy belép valami gyülekezetbe, vagy buzgó katolikus. Most biztos sokan nem értenek velem egyet, de talán nem túl időszerű több ezer éves tanok szerint élni. Például csak házasság után szeretkezni. Nem azt mondom, hogy az ember feküdjön le fűvel-fával, de szerintem gáz, ha csak házasság után derül ki, hogy a pár nem illik össze szexuálisan. Két huszonéves szűz, hát. . .
    Szerintem a vallásnak évszázadokkal ezelőtt nagy szerepe és jelentősége volt, de ma már elavultnak tűnik számomra, nem passzol a jelenbe.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  5. Torolt_felhasznalo_291321
    Torolt_felhasznalo_291321
    2005. Április 6. 14:17309.
    most tudok csak neked válaszolni mert nem voltam gép közelbe és csak most értem ide hozzátok anyi termés volt mindenhol , hogy alig győztem elolvasni. de most elmondom amii az én véleményem. én lassan már 10 éve járok oda én jol ismerek mindenjit engem is jol ismernek, de ahogy irtam már többféle ember létezik és ez a világban is igy van van aki mindent felszámol maga körül van aki nem , persze én is megválogatom, hogy milyen filmet nézek meg, vagy , hogy beszélek , . de nekünk a szeretet kell követnünk és nem azt, hogy a fejünket a homokba dugjuk Tehá ez anyit jelent, hogy ha a barátnődben ven szeretet akkor ez a ti dolgotok előbb utobb emg oldodik. nekem van családo vannak barátaim és tartom velük a kapcsolatot steretem őket és ha tudok segitek bárkin, DE viszont ők hivták fel az én figyelmemm, hogy megváltoztam , nem cigizek nem iszok nem beszélek csunyán nem fogyasttok több pasit egynél stbés ha má ezért de megérte.
    előzmény:
    Leyla69 (303)
     
  6. 2005. Április 6. 11:19308.
    nekem a közvetlen kolléganőm Jehove (így írják?), de meg kell mondjam, hogy ebből pusztán annyit érzek, hogy nem jön el a karácsonyi céges bálra. Abszolút megtartja magának és nem akar senkit sem megtéríteni. Így ez teljesen rendben is van, mert én is tiszteletben tartom és nincsen semmilyen afférunk ebből. Viszont sajnálatos módon a nagy többség nem ilyen, hanem teljeseb kifordul önamgából és a közvetlen családjában is komoly problémákat okoz, hogy mennyire meg tud változni.

    Arra azért kíváncsi lennék, hogy ezek az emlegetett "furcsa" gyülekezetek mit gondolnak arról, hogy hol voltak akkor, amikor a vallás alapjai megszülettek (függetlenül attól, hogy katolikus vagy reformátusról beszélünk)

    Én például apukkámmal vesztem össze a hétvégén. Szombaton nálunk voltak és azt kell tudni róla, hogy életében először (és most volt 50 éves) 3 éve volt templomban, amikor engem vezetett az oltár elé. És akkor ment a tévében, hogy szegény Pápa haláltusát vív. Na erre apám kiadta magából azt, amit most inkább nem is írok le. Na én végül jól helyreraktam, hogy akár mennyire is nem hívő ember, ezt a véleményét tartsa meg magának és nem legyen istenkáromló, mert bár kézzel foghatóan nem tudom bebizonyítani neki Isten létezését, de ő sem tudja nekem az ellenkezőjét és legalább a végtisztességet adjuk meg egy haldokló embernek. Ezt én persze ordítva adtam elő, de meg volt a hatása, mert apu bocsánatot kért:)). Ezért már megérte.
    előzmény:
    helenhunt (307)
     
  7. 2005. Április 6. 10:57307.
    Nem olvastam vegig a topicot, de azonnal irnom kellet, mert ismertem en is embereket, jo baratokat, akik csatlakoztak a hit maniahoz. . .

    Söt, az egyik regi baratnöm Pesten, a HIT vezetöjenek a fiahoz ment hozza. . . :s

    En vallasos vagyok, hiszek, bar nem jarok templomba aktivan stb. De ez a HIT dolog valahogy nem stimmel.

    Volt olyan lany is aki azert eleg normalis maradt, de volt egy olyan baratnöm is akinek teljesen elszallt az agya. Sajnos.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  8. Torolt_felhasznalo_697386
    Torolt_felhasznalo_697386
    2005. Április 6. 10:49306.
    ÁMEN

    Szívemből beszéltél. . .
    előzmény:
    destiny (305)
     
  9. 2005. Április 6. 10:40305.
    Sziasztok!

    Én is egyetértek veletek (imola, dobolyka. . . ) egyszerűen elképesztő, hogy mennyire elvakultak tudnak lenni az emberek. Nekem van egy kollégám, akinek a testvére olyan lányba lett szerelmes, aki Hites. A srác teljesen megzakkant, se lát se hall, pedig állítólag tök jó fej volt ez előtt. Olyanokat mesél a kollégám, hogy majd lefordulok a székről. Ráadásul dobolyka a storydban említett ember szerintem nem normális. Miért nem lehet, csöndben megtartani ezt a véleményt, ahelyett hogy ilyen aljas módon beszél valakiről, aki meghalt.
    Én is katolikus vagyok, bár nem járok rendszeresen templomba, és én sem káromlok más hitű embereket, de az ilyet én sem állom meg szó nélkül. Pláne nem szoktam senkit sem térítgetni, mert szerintem ez a vallás jó, meghagyom a választás jogát. Ráadásul azt nem szeretem ezekben az "új vallásokban", hogy milyen jogon gondolják azt ezek az emberek, hogy az ő vallásuk jobb, mint a másik. Inkább ennek a káromló embernek is csönben kellett volna maradnia, mert a Pápát vallási felekezettől eltekintve rengeteg ember gyászolta és, ha nem is katolikus valaki, akkor sincsen joga bántani egy olyan embert, aki már nincsen közöttünk. Remélem ő fog odajutni, ahová a Pápát gondolja.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_697386 (298)
     
  10. Torolt_felhasznalo_977159
    Torolt_felhasznalo_977159
    2005. Április 6. 10:13304.
    Csak most látom, hogy van ez a topik. Nem olvastam végig.
    Csak két gondolat:
    1.
    Annyi rosszat lehet hallani. . .
    Nem tom, én nem hallottam pl. pedofil hites vezetőkről pl. , de Ausztria, USA ettől volt hangos. Bármelyik egyházról lehet ilyen híreket kereseni (csinálni), de valyon a Római Katolikos egyházat miért nem a pedofilia-botrányok apalján itéli meg valaki. Akkor egyből azt mondátok: ez egyedi eset, mindenhol lehetnek rossze emberek, de Róm. Kat. egyhár az azért szent marad és sérthetetlen. . . talán azért mert ömögöttük elképzelhetelenül hagy gazdasági és politikai hatalom áll?

    2.
    Lehet szídni a Hitet a szertartásai, dogmái miatt, de én személyesen is jónéhány embert ismerek (híreset és nem híreset egyaránt) akiket a Hit mentett meg az alkoholizmustől, a teljes elzülléstől. És itt nem csak egyénekről, de teljes családokról is szó van. Ha nincs is több ember csak az a pár, akkor már érdemes volt.

    . . . és nem vagyok Hites, sőt egyáltalán nem vagyok hívő.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_497404 (302)
     
  11. 2005. Április 6. 10:02303.
    Látom Te sem tudsz erre magyarázatot!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_291321 (301)
     
  12. Torolt_felhasznalo_497404
    Torolt_felhasznalo_497404
    2005. Április 4. 18:06302.
    a hit, az egyhaz a legnagyobb business. . .
    amugy a hit gyulekezetrol amennyi rosszat mar hallani lehet. . . . hat nem tudom inkabb tartsak magukat tavol tolem. . . aki meg hagyja hulyekkel megterittetni magat annak ugy kell. . .
    sokfele vallas van de nem hinnem az "normalis" amit ezek muvelnek. . .
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_291321 (301)
     
  13. Torolt_felhasznalo_291321
    Torolt_felhasznalo_291321
    2005. Április 4. 17:50301.
    Szeretném ha elhinnéd amit irok a világban vannak jok és vannak gonoszak, ez vonatkozik az egyházra is és a gyülire is ahol vannak bárányok ott lehetnek farkasok is. Én elmondanám neked, hogy nagyon sokunknak van önálló gondolata, többek közőtt nekem is. De amig a vilá az világ addig sajnos ez igy fog müködni, azonkivül önállóan döntöm el, hogy mit egyek mit igyak vagy mire költöm a pénzemet. én amiota oda járok csak gyarapodok eznkivül normális embernek érzem magam, hitem van Istenre és jézusra ez nam azt jelenti, hogy beledugtam a fejem a homokba. én pl senkit nem akarok megtériteni minden ember maga döntse el, hogy rontja el, vagy, hogy javit az életén Isten sem erőszakos akkor mi hogylennénk azok. nagyon sok mindent nem tudtok a gyülekezetről Iskolákat tart fenn kórházokon segi hajléktalanokon károsultakon nagycsaládosokon szegényembereken segitenek, bejárnak börtönökbe , kórházakba, kinn voltak a cunaminál segiteni, egyelőre ennyi de ha akarsz még valamit tudni csak kérdezz bármikor válaszolok minden kérdésedre.
  14. 2005. Április 4. 13:14300.
    Akkor mivel magyarázod a barátnőm viselkedését? (lejjebb olvashatod a történetemet) A régi (HIT előtti) életéből senkivel nem tartja a kapcsolatot, pedig elválaszthatatlan barátnők voltunk, még a munkahelyéről is kilépett 25-30 év után!
  15. 2005. Április 4. 10:07299.
    Én ezért nem értem a Hiteseket és a nagy Sándorukat.
    Nekem furi hogy ilyen nagy ellenségnek tekintik főleg a katolikus egyházat.

    Úgy volt hogy ez a srác lesz a kisebbik lányunk keresztapja, mint a párom régi gyerekkori jóbarátja.
    De hitezni kezdett, ezek után ő már nem teheti a lábát katolikus templomba mert ott a démonok lakoznak.
    Ugyanezért kereszteltette meg újból, vagy át a kisfiáta hiteseknél hogy kiűzze belőle a rosszat.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_697386 (298)
     
  16. Torolt_felhasznalo_697386
    Torolt_felhasznalo_697386
    2005. Április 4. 08:12298.
    Szia dobolyka!

    Atya ég!!!!!!!
    Hogy mondhat valaki ilyen eszeveszett baromságot! Teljesen kiakadtam. Emellett nem lehet elmenni szó nélkül, pedig nem nagyon szeretek fórumozni!
    Ez az ember elmebeteg, agymosott zombi.
    Azt hiszem, nekem ez lett volna az utolsó találkozásom vele.

    Nem vagyok egy "minden vasárnap tempolmba járó hívő" ember, de a Pápát nagyon tiszteltem, és nagyon fájdalmasan érint az, ha valaki ilyen f@szságokat mond róla.
    Elnézést.
    előzmény:
    dobolyka (296)
     
  17. 2005. Április 3. 18:31297.
    Josagos eg!!!!! Elkepzelhetetlen hogy engem ilyen agymosasnak ala tudjanak vetni. . . . .
    előzmény:
    dobolyka (296)
     
  18. 2005. Április 3. 17:15296.
    Ismerek olyan Hitest aki azért ebben a világban él.
    De a férjem legjobb barátja egyer távolodik tőlünk, mert ő annyira belekeveredett ebbe az egészbe.
    Nincs már étterme, nincs felesége, gyereke, nincsenek barátai.
    Nem igazán keresi a kapcsolatot velünk és senki mással az apján kívűl, aki anyagilag támogatja és eltartja a 35 éves életerős embert.

    Tegnap volt az a nap amikor teljesen ledöbbentem.
    Eljött hozzánk(kb. fél éve találkoztunk utoljára)és pont a pápáról beszéltek a tv-ben.
    Hallottunk egy kiselőadást arról amit Sándor mondott istentiszteleten, hogy most nagy természeti katasztrófák lesznek a világban.
    Kérdeztem miért, erre a srác elmagyarázta hogy ha egy gonosz ember meghal akkor a pokolraszállásnak idején háborog a világ.
    Ezért volt karácsonykor is a Cunami mert akkor halt meg Arafat, most azért lesznek újabb tragédiák mert meghalt a pápa aki gonosz démon volt.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  19. 2005. Április 3. 16:48295.
    En sem ertem. . . . . tokeletesen igazad van. . . . a csaladnak kene lenni a "hitgyulekezetnek". . . egymast oktatni, megbeszelni, batoritani, es osszebujni. . . . . . tenyleg milyen igazad van. . . eddig ez meg nekem se jutott eszembe hogy miert nem ezt csinaljak. . . . . en sem vagyok templombajaro, nekem is a szuk csalad a vallas. . . . . . .
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_544252 (294)
     
  20. Torolt_felhasznalo_544252
    Torolt_felhasznalo_544252
    2005. Április 3. 16:42294.
    Azt mondjátok meg nekem, hogy egyáltalán miért kell valakinek gyülekezetbe járnia?! Én is láttam már az ATV-n ezt a kabarét, és közben arra gondoltam, hogy ez a sok nő, férfi miért nem a gyerekeivel, unokáival sétál valahol, nem hasznosabb lenne? Ott ülnek, hallgatják hétről hétre ugyanazt. Nincsenek önálló gondolataik? Ha esetleg lennének, nem tudják ezt családi körben megbeszélni, este a vacsoránál?Nem értem.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  21. 2005. Április 3. 14:14293.
    Akiket én ismerek, azok a hitesek normális életet élnek ÉS még SOHA nem próbáltak megtéríteni.
    A Jehova Tanúi pedig rendszeresen nyomják a csengőt, a mamával nagyon jól el tudnak beszélgetni, de ő meg hithű katolikuis, úgyhogy már nem is térítgetik, hanem csak imákat cserélnek, meg újságokat.
    A szomszéd bácsi ügyesen lerázta őket: kiment, hogy ő zsidó vallású, erre úgy elhúzták a csíkot. . . Azóta se jöttek! :)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  22. 2005. Április 3. 13:56292.
    A jehovistakrol beszeltek? Itt egyszer usaban bekopogtatott ket no teriteni. . . . . mondtam hogy katolikus vagyok. . . . de hogy csak hallgassam meg oket. . . mondom nekik hogy nem tudok angolul olvasni. . . / tudtam/ es visszaadtam nekik a konyvecsket. . . . . megkonnyebbult szivvel leraztam oket a 15 perces kenyszer agitalas utan. . . . . . napokon belul itt voltak ujra. . . . . . magyar nyelvu brossuraval. . . . . akkor mar igen hatarozott voltam. . . . . hiaba. . . evente legalabb 2x becsongetnek, ugyanazok. . . . . hidegrazo. . . ennyi eleg is lenne hogy elmenjen a kedvem a vallasuktol. . . . . . . . . . . . .
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  23. 2005. Április 3. 13:38291.
    Sziasztok. Volt egy nagyon jó barátnőm, akit "elnyelt" a HIT gyülekezet, azóta nem tartjuk a kapcsolatot, szerintem a férje (aki belevitte) nem engedi. De ez csak szerintem. Van rá esély, hogy valaha észhez térjen?
    előzmény:
    manka67 (288)
     
  24. Torolt_felhasznalo_925971
    Torolt_felhasznalo_925971
    2005. január 13. 13:01290.
    Én az egyik ismerősömtől azt hallottam hogy a jövedelme egy bizonyos százalékát a Hit Gyülinek kell mindenhónapban befizetnie. Az ige ezt hirdeti ezért! Ha valaki ennyire buta hogy befizeti az csak fizessen!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     

Címlap

top