2017. 01. 18. Piroska

Itt vagyunk régi barátok 2

*zsóka49*
Létrehozva: 2006. június 25. 09:58

Megprobálok uj topikot nyitni. Hátha sikerül beszélgetnünk.Várlak benneteket, akik az Ide, ide régi barátokban voltatok,Hátha igy megy

76444 hozzászólás
 1. rozsaanyu
  Offline
  2017. január 17. 22:5676444.

  Szervusztok Barátosnék!


  Már 2x írtam, de amikor a 2 képet mellékelni akartam, elszállt a szoli. Túl nagy volt a képek mérete. Átméretezés alatt tűntek el a szavaim.


  Másodszor nem találtam, hova mentettem. Most már megtaláltam. A képeket a face-n keresztül kaptam, ma. Bálintom önálló produkciója! Mondtam, hogy előbb fog felállni, mint ülni.


  A mai napon a sebeimet nyalogattam, lazsáltam. Azért 2 menet mosás lement. Csak teregettem. A Bimbóm influenzás ágy- és ruhaneműit mostam az egyik menetben. A másodikban a Bálint ágy- és ruhaneműit. Nem mostam egybe. Jobb az óvatosság.


  mazsolaI!


  Nem könnyű a helyzet felétek sem. Nagy szerencse, hogy apukád nem maradt a másik házban aludni. Mari mamával sem lehet könnyű.


  Marcsi!


  Nagyon ráférne a Terikére egy kis pihenés. Csoda, hogy bírja a férje ápolását. Bár, ahogy ismerem, mindig ott lesz a kórházban is a férje mellett.


  A Hiányzóknak is jó éjszakát, szép álmokat.............


  Elküldöm, mert negyedszer nem kezdem el a szolit.


   


   

  előzmény:
  totyogoka (76443)
  2017-01-17  15:31
 2. totyogoka
  Offline
  2017. január 17. 15:3176443.

  Verőfényes szép napot Mindenkinek!


   


  Itt bizony az van és hideg is jár hozzá, de nem baj az ha jó tiszta a levegő.Szemben a gimnázium udvarán nem is olvadt el a hó egész nap. Kicsit jobban érzem magam a bőrömben és a közérzetem is sokkal jobb. Úgy látszik hat a szerNem sok mindent csináltam érdemben , de azért lement egy mosás no meg a felmosás is meg volt. Főzni nem kellett volt még vasárnapról ebédünk.


  Gitta! Igen igen jó helyen keresgélsz csak manapság a lószőr helyett lézert alkalmaznak. nem is műtét ez igazándiból , az egynapos sebészeten végzik és tudom, hogy meg kell csinálni , de most megkönnyebbültem, hogy már nem fáj. ha majd haza jöttem kakasszékről akkor lesz ebből is valami. Feltéve ha tényleg megszűnik addig a gyulladás és fájdalom mentes lesz a dolog.nekünk is volt cicánk, meg Buksi is itt vendégeskedik minden vasárnap , de én valahogy nem vagyok ennyire érzékeny a szőrökre. Igaz a munkám során amíg dolgoztam láttam fura dolgokat sokszor megkínáltak idősek sütivel amiről feltételezhettem volna hogy nem a legsterilebb körülmények között készült de valahogy ez nem is érdekelt. Jó szívvel adta és kész. na azért volt olyan szitu amit már az én belsőm se viselt el, de én általában azt feltételezem, hogy az alapokat mindenki betartja. Igaza van Mollynak, hogy azt a húst amit a hentesnél veszünk nem is látjuk milyen körülmények között dolgozzák fel.Jobb ha nem is gondolunk arra.


  Mollyka! Jaj az a csempe puposodás nagyon rossz hír. Lehet hogy valami vízvezeték probléma lehet a háttérben? Szegény férjed nehogy ne bírja ki és bele vesse magát a munkába. Hívni kell egy jó szakembert még amellett is lesz éppen elég tenni való. Részvétem a sok kellemetlenség miatt amivel egy ilyen jár.


  Rózsa! Bizony nagyon elgondolkoztató a helyzeted. Én ismertem a Keresztmamádat és Anyukádat is. Az örökség most a lányodékon segít. Ilyen világot élünk, ha mi nem segítjük Őket akkor sose jutnak egyről a kettőre. Nem lesz könnyű még így sem két pici gyerekkel fizetni a hitelt amit gondolom még fel kellett venni a telek ára mellé. Bízzunk benne , hogy nem vállalták túl magukat és tudják fizetni. A mi korosztályunk meg annyi mindenről le tud (tudott) mondani az élete folyamán.


  Mazsola! Nagy szerencséje volt Édesapádnak az ágymelegítővel. Anyukámnak is volt olyan és még meg is van de nem használjuk mert én is félek tőle. Nagyobb baj is lehetett volna. Sajnos a kölcsönkéréssel - adással szoktak nehéz helyzetek lenni. Szerencsémre az én férjem soha nem szeretett sem kölcsön kérni sem adni. Szegény nővérem többször kért anyukámtól pénzt és anyu sokszor ki is segítette hol megadta hol nem de ez az Ő dolguk volt. Én ezt soha nem említettem meg, sőt nagyon sok mindenről nem is tudtam.Igaz ezek nem voltak nagyságrendileg nagyobb összegek. Sajnos Marika állapota nem irigylésre méltó és igazán annak a legnehezebb aki éppen felügyeli. Nagyon sok türelmet igényel. Itt a házban is van egy pár ahol a papa igen előrehaladott agyér elmeszesedésben szenved és a felesége lelkiismereti okokra hivatkozva erején felül próbálja ápolni. Talán most sikerült valakinek meggyőzni, hogy pár hétre bekerüljön az ápolási osztályra mert a feleség is nagyon ki van már borulva. Igaza van annak az orvosnak aki azt mondta , hogy azért mert van egy súlyos beteg a családban , nem feltétlenül szükséges még 3-4 embernek tönkre menni az ápolásában.


  Na nem filozofálgatok , főleg nem szerettem volna észt osztani csak leírtam a gondolataim.


  További szép napot Mindenkinek!

 3. Mazsola72
  Offline
  2017. január 17. 11:3676442.

  Szép napot mindenkinek!


  Ma itthon dolgozunk.Éjjel későn aludtam el, filmet néztem.Reggel ébresztett barátnőm anyukája.Két hete Szegeden van reumatológiai klinikán.Ma hazaengedik, megyek érte.Segítek,mert nincs autó.Barátnőm is dolgozik.


  Itthon teszek veszek, de nagyon nincs hangulatom semmihez sem.Nagyon hiányzik egy igazi kimerítő séta, lusta vagyok.Ez az igazság


  Apukámat is felhívtam, magányos .De ma érkezik haza a partnernője Hollandiából,így megszűnik az lenni.Múlt héten csinált egy dolgot, szerencsésen megúszta.Ágymelegítőjét bekapcsolva hagyta, elment a partnernőjéhez begyújtani.A fia nem volt rá képes, apu mindennap ment.Úgy volt hogy ott alszik,de nem így döntött.ez volt a szerencséje.Hazaért, szólt a telefonja.Leült beszélgetni, egyszer csak megérezte a füst szagot.Nem kapott lángra az ágya,de ami rajta volt , tönkrement.Ágyában lett egy hatalmas fekete lyuk...Túlmelegedett az átverős vásáron vett melegítőlepedője.Bele se merek gondolni, mi lett volna ha...Eddig nem igényelt támogatást,de ezek után megfogadtam ha nem is tudok elmenni hozzá, minden nap többször felhívom.De minden rendben lesz, most már nem lesz sokszor egyedül.Itthon lesz Ági,a partnernője.Fontolgatja, hogy bemegy a nyugdíjas lakóparkba.Mondtam neki, én támogatom ha neki ez jó.Ne gondoljátok, hogy anyagias vagyok.Bátyámnak van egy kevés igazsága.Ha ezt a lépést 10 évvel ezelőtt teszi meg, rendben.De most, hogy egészsége se tökéletes már,meggondolandó.2,5 millió a belépés, nem örökölhető.Havi kb 60.000Ft a költsége.De ha  beteg lesz,leesik lábról,(ne történjen meg) nekünk onnan el kell hozni,se pénz, se lakás.Ráadásul nekem is meg kell oldanom egy kényes kérdést a családommal. 2004ben(édesanyám halála évében) a bátyám a vállalkozása beindításához kért aputól egy bizonyos összeget.Anno akkor vettük mi Szegeden a lakást, én is kértem tőle sokkal kevesebb összeget a költségekre.Ja, és én ekkor tudtam meg, hogy a bátyám kért kölcsön.Ha én nem kérek, ki sem derül..Fáj, mert bennünket úgy neveltek fel a szüleink, hogy egyformán kaptunk mindent testvérek.Azóta ez nincs leírva.Most felhoztam apunak,erre ő azt válaszolta, nekem nincs szükségem erre a pénzre.Bátyámnak meg kell, hiszen ott a három kiskorú gyereke, meg a 2 felnőtt gyereke.És??Kész voltam ettől.Apu azt mondta, nem kéri vissza egyikünktől sem.az a probléma,hogy nem egyforma összeget kaptunk.De megmondtam a véleményem,és itt lesz a remek alkalom hogy ezt rendbe tegyük.De az a sejtésem, kemény küzdelem lesz.Látod, Rózsa, mindenhol megvan a probléma.


  Ráadásul a másik oldalon is vannak nehézségek.Amikor Zoli az ügyeletes hetes Marika néninél, állandóan feszült, és ez kihat mindenre.Ma van a váltás,de mintha kicserélték volna Zolit.Marika néni állapota sajnos, egyre rosszabb.Megteszünk minden tőlünk telhetőt.Ilyen az élet!


  Megyek most,Zoli vár a gépre! Puszi!

  előzmény:
  rozsaanyu (76441)
  2017-01-16  21:12
 4. rozsaanyu
  Offline
  2017. január 16. 21:1276441.

  Szervusztok!


  Most értünk haza az Ügyvédtől. Most már egyáltalán nincs telkem. Áprilisig kell kiüríteni a házat, de a kapukulcsot már március elején át kell adni.


  Lelkileg most borultam ki. Most jutott el a tudatomig, hogy még egy új kabátra való sem jut nekem a pénzből.
  Nem kívánok senkit fárasztani a gondommal. Magam csináltam. Ha most kezdeném, másként oldanám meg.


  Marcsi! Kívánom, hogy használjon a gyógyszer.


  Gitta! Nekem van. Szörnyű, hogy mennyi tollat reptet le magáról, a kalitkából. Talán még a kutyaszőrnél is rosszabb.


  Molly! Majd megszereted az új csempét is.


   


  Szeretettel gondolok a Hiányzókra is! Elnyúlok.


   

  előzmény:
  molly49 (76440)
  2017-01-16  20:36
 5. molly49
  Offline
  2017. január 16. 20:3676440.

  Dundori tudjuk, hogy az állattartás a lakásban ezzel jár


  Az ember törekszik a tisztaságra, mégis előfordulhat a levegőben szálló szőr is.


  Viszont az üzletben vagy piacon vásárolt bármilyen élelmiszerről sem tudhatjuk,


  hogy milyen körülmények között termelték, nevelték mire az eladó


  pultra kerültek...


  Sokszor mutatnak a televízióban is elképesztő környezetet, ahol hús


  termékeket, gabonatermékeket kezelnek, tárolnak koszos fertőzött


  környezetben...


  Soha nem tudhatjuk mit vásárolunk bármelyik csili vili  üzletben,


  hiszen ott már nincs nyoma a termék előéletének...


  Olvastam pl. egy szabványt, amelyben az is benne volt,


  hogy mennyi lehet a pirospaprika rágcsálószőr tartalma...


  Sajna így van ez mindennel...

  előzmény:
  dundori (76437)
  2017-01-16  17:27
 6. molly49
  Offline
  2017. január 16. 20:2476439.

  Szép estét kívánok mindenkinek!


  Totyika, ez nem jó hír... de remélem hamar túl leszel rajta!


  Szedd szorgalmasan a gyógyszert biztosan enyhíti a tüneteket.


   


  Nálunk is zajlanak az események, nem elég a sok egészségügyi baj,


  a fürdőszobában lett  nagy probléma...


  Kipúposodott a csempe több helyen,


  ma volt itt a burkoló megkopogtatta sok helyen sajna több foltban üresen kong,


  ami azt jelenti, hogy az egész csempézésnek kampec


  Sajnos le kell bontani és újra csempézni a fürdőt, nálunk a mennyezetig van a csempe.


  Voltunk a Gótikában, oh be sok gyönyörűséget láttunk!!!


  De én az egyszerűség híve vagyok fektetett nagy csempe tetszett beige színben,


  a kád fölé pedig egy négy db-ból álló kagylós képet ábrázoló csempe lesz felrakva az eddigi tervek szerint.


  Ez az egész úgy hiányzott, mint ablakos tótnak a hanyatt esés, de muszáj belevágni. mert


  minden nap púposabb a csempe bármikor leomolhat, 30éve rakattuk föl, de szerettük.


  Nehezen válok meg tőle, de a muszáj nagy úr...


   


  20-án még tartunk egy elmaradott Éva napot a barátnőimmel


  és 21-én jönnek a mesterek bontani a fürdőt...


  Jáááájjj de félek


   


   

  előzmény:
  totyogoka (76436)
  2017-01-16  11:05
 7. dundori
  Offline
  2017. január 16. 17:3176438.

  Totyi! Erre van egyfajta gyűrűs megoldás, nem kell műteni! Ez hatalmas előny! Ha lesz orvosod, kérdezz rá. Ez olyasmin alapul, mint régen a szemölcs és a lószőr kapcsolata. Egyszer felteszik, Te meg majd elveszíted... Remélem nem lőttem bakot az elképzelésemmel. Évekkel ezelőtt a belvárosi szomszédasszonyomnak csinálták, neki igen jól bevált. Mindenesetre drukkolok, ha az van, amit hiszek, nem irigyellek!

  előzmény:
  molly49 (76435)
  2017-01-15  20:55
 8. dundori
  Offline
  2017. január 16. 17:2776437.

  Kedves Rózsa! Úgy látom, hogy sosem volt lakásban élő kutyusod, bár egyszer mintha írtad volna, hogy van, vagy lesz....? Na de akinek már volt, az pontosan tudja, hogy olyan helyekre is beveszi magát a kutya (macska)szőr, amire nem is gondolnál. Pl. ha ágyban alvó (az enyémek nem voltak), akkor még a matrac legmélyebb részein is megtalálod, ha netán kutakodsz utána, de a parketta réseiben, szőnyegek fonákán, stb. Nekem pl. van egy békebeli parfisom, na ne tudd meg, hogy mennyi kutyaszőr ült a szőrök töve és a fa közé. Ahányszor kimosom, annyiszor igyekszem a teraszon eltávolítani az Amigó - és még az anyja, Doriska - szőreit, nem lehet. Ilyen arany színű Nostro is, és már mindenütt ott a szőre, hiába nem mehet a kanapéra, mégis van azon is.


  Na de ennél nagyobb bajom ne legyen. A fontos, hogy az ételbe ne kerüljön. Talán írtam már, hogy egyszer egy tanészéki "bulira" vittem be az általam sütött linzer karikákat, amit én ugyan nem szoktam enni, már gyermekkoromban sem voltam édesszájú, ezt azóta sem nőttem ki. Egyet viszont megkóstoltam, ketté haraptam és mit látok: a maradékból a Doriska szőre mered rám. Persze nem szóltam senkinek, csak azon izgultam, hogy a többiben lehetőleg ne legyen már kutyaszőr, szerencsére már nem sok volt a tálcán....


  Nem szép dolog ilyet elmondani, de a lányomnak van 3 macskája, 1 hörcsöge és 1 kutyája, a Nudli. Ahányszor olyasmit főz, amit én ritkán szoktam, de tudja, hogy szeretem, mindig ajánlja, hogy küld nekem is. Még sosem mertem megmondani neki, hogy nem akarok állatszőrös ételt, inkább azt mondom, hogy most nem kívánom, vagy rengeteg étel vár rám is, amit meg kell ennem, így nem aktuális. Közben meg kényszerképzetem van, hogy miért is nem fogadom el. (Lehet, hogy macskaszőr van bennne???) Pedig tudom, hogy tiszta konyhát visz, megbízható alapanyagokat használ. De ha nálam előfordult 1 kutyával, akkor ennyi állat mellett nagyobb az esély. Sajnos én ilyen vagyok. De bevallom, sosem fogadok el ételt ismeretlen helyről sem.


  Volt olyan hivatalsegédünk, aki rendszeresen hozta a disznóvágási kóstolót, amit én hazafelé már a lépcsőházban elajándékoztam, be sem vittem a lakásba. Megenni még akkor sem bírtam volna, ha fizetnek érte. Pedig nem piszkos, csak ismeretlen helyről kaptam. Bár volt némi fenntartásom, amiatt, ahogy a tanszéket takarította szegény. Ahogy mosta fel a folyosót, azzal a lendülettel, azzal a felmosóronggyal a falon lévő képeket is "megtakarította".  Nekem ez már bőven elég volt ahhoz, hogy elképzeljem, vajon a beleket hogy mosták tisztára? Közben lehet, hogy tökéletesen.


   

  előzmény:
  rozsaanyu (76434)
  2017-01-15  19:45
 9. totyogoka
  Offline
  2017. január 16. 11:0576436.

  Szép napot !


  Köszönöm a drukkokat, de a mai nap sikertelen volt. Nem jött be a doki majd a jövő héten hétfőn ( talán) Addig is írtak fel valami gyógyszert 5490 ft volt. kiváltottam - várom, hogy hasson. Annyit elmondhatok, hogy egynapos sebészeten csinálnák és az " aranyos" dologról lenne szó. Bár csak elmúlna a jövő hétig.


   


  Mindenkinek további kellemes napot!

 10. molly49
  Offline
  2017. január 15. 20:5576435.

  Szép estét kívánok mindenkinek!


  Totyika, drukkolok ezerrel!!!


   


  Majd írom, hogy nálunk is mi történt...


   

  előzmény:
  totyogoka (76432)
  2017-01-15  18:28
 11. rozsaanyu
  Offline
  2017. január 15. 19:4576434.

  Marcsi!


  Drukkolok, hogy minden rendben legyen!!!!!


  Zsolti hazavitte a Hugit és a Bálintot, Tökölre. Azután jöttek az új lakáshoz. A 3. emeletre nem volt gond felmenni. Lakáson belül, a 4. emeletre, meredek és magas a lépcsősor. A lakás csodaszép.Már most odaköltöznék. Jól választottak.


  Gitta!


  Azon csak csodálkozom, hogy a Te alapos, folyamatos takarításod mellett, még találsz előző szőröket. Lehet, hogy majd egy lakásfestés alkalmával eltűnnek. Én a porcicákkal vagyok bajban. Kitakarítom a szobát. Kinyitom az erkély ajtót, szellőztetni és előjönnek a kis piszkok.


  Kellemes estét kívánok!


  Most értünk haza. Tökölön voltunk. Megnéztük a Bimbómék lakását, amit a Dunafüred-i telkem árából vesznek. Holnap megyünk az ügyvédhez. Üres kézzel fogok hazajönni. Hivatalosan, kötelező átutalással fizetni a bankszámlámra. Majd onnan tovább küldöm a Bimbóm bankszámlájára.


  Idén ma voltam kint először az utcán. Kellemesen elfáradtam. Izomlázam van. Elnyúlok.


  Szeretettel gondolok a sok hiányzóra is, mert HIÁNYZIK MINDENKI, aki nincs jelen.


   

  előzmény:
  dundori (76433)
  2017-01-15  19:14
 12. dundori
  Offline
  2017. január 15. 19:1476433.

  Jaj Totyikám! Nem tudom mi a baj, de ha ennyire izgalmas, akkor vannak sejtéseim. Én is szoktam ilyen állapotban lenni. Szerencsére ennek most eg ideje vége van. Bár már nem kell Győrbe járnom, októberben elvittem Lilla unokámat, természetesen engem is megvizsgált fizikálisan a főorvosnő, majd kitalálta, hogy idén tavasszal kellene csinálni egy vérvételt, hisz olyan rég volt már az utolsó (jelzem, nekem már nem kell oda járni, csak mondta az utolsó alkalommal, ha van kedvem és arra járok, ugorjak be, szivesen megnéz). Nos októberben mondtam, hogy OK, ha majd jön legközelebb a Vera barátnőm, akit időnként el szoktam kisérni (a személyzet pontosan tudja, hisz az első vizsgálatára én kisértem oda), amikor tavasszal időpontja lesz, megyek vele, ott leveszik a vért, aztán izgulhatok egy egész hónapon át, úgy mint régen, úgy, ahogy itthon szoktam anno. Mostanság sokat gondolok arra, hogy hagyjuk annyiban, nem akarok már idegeskedni, lehet jobb, ha nem tudok semmit, főleg hogy esetleg baj van. Még nem döntöttem, de érik bennem a gondolat, hogy én oda már csak kisérőnek megyek. 


  Egyre inkább érzem és tudom, hogy mekkora gond egy ilyen kiskutya, de mit tegyek, ha már olyan kutyahiányom volt? Mivel nem az enyém, csak napközibe jár hozzám, így jobban elviselhető, mintha csak a sajátom lenne. Reggel hozzák, délután viszik. Igaz, hogy a napom be van határolva emiatt, sem boltba, sem fodrászhoz, főleg uszodába egyáltalán nem tudok elmenni miatta. Mivel még kicsi, nem lehet magára hagyni, mert olyan károkat okoz, hogy győzzem helyre hozni, már ha lehet. De vele legalább nem vagyok egyedül. Feladatot ad, ami fontos, lassan visszaáll a régi napirendem is, amit Bendegúzzal együtt éltünk. Van miért felkelni, van kihez szólni, tanítani, szeretgetni, igaz, takarítani is többet kell miatta.


  Adélom beteg volt az elmúlt héten, a másik mama vigyázott rá, de holnaptól nemcsak a napközis, hanem Adél is jön a hét első három napján. Már most azon aggódom, mivel etessem, mert nagyon le van soványodva...., szóval nem egyszerű az élet még ilyen vénasszony koromban sem. Ezen a télen valahogy szerettem elég sokáig 8-9 óráig aludni, de mióta hordják a Nosztrót, már 7-kor kelek. Sokszor nehezemre esik, de nem baj, szokni kell, hisz jön majd a tavasz, akkor meg korán a kertben lesznek dolgaim. Ma elvetettem a paprika magokat!!!  Persze tejfölös poharakba, idebentre.

  előzmény:
  totyogoka (76432)
  2017-01-15  18:28
 13. totyogoka
  Offline
  2017. január 15. 18:2876432.

  Sziasztok!


   


  Tegnap délutántól itt volt Kitty. Elég későn jutott eszébe a szánkózhatnék, de azért még sikerült sötétedés előtt lemenni a Hélia szálló parkjába ahol egy kis dombról csúszkált és élvezkedett. Nagy az öröm, mert sikerült a 3. szint is a nyelvvizsgán. Még egy szintet kell teljesíteni és akkor biztos a helye felvételi nélkül is a 12 osztályosba. Amikor haza értünk még csináltunk egy gesztenyés tortát Ágotának illetve Ő készítette a vacsorát is ( rántottát). Nem is a főzéssel mint inkább a tűzhely kezeléssel vannak még figyelmetlenségek. Pl elfelejti, hogy ég a gáz és csak úgy átnyúl a láng felett. na majd bele jön. Minden esetre most volt sikerélménye. 


  Délelőtt moziban voltak Apussal. Ebédre pont haza értek. Ágóék is jöttek Buksival.


  Gittám ! Értem én hogy milyen aranyos egy kis kutyus de én már napközi jelleggel sem vállalom, csak szigorúan ha elutaznak. Március közepén lesz egy ilyen alkalom legközelebb.


  Rózsa! Jobbulást a kismamának! Bálint nagyon kiegyensúlyozott kisfiú. Csupa mosoly!


  Mindenkinek további szép napot!


   


  Jaj Lányok! Holnap olyan helyre megyek, hogyha rágondolok már most kétségbe esek!:( Drukkoljatok, hogy túl éljem! ha megmaradok  jövök!


  Jó éjszakát!

 14. dundori
  Offline
  2017. január 14. 16:1376431.

  Nem akartam kétszer küldeni, de úgy nézett ki, hogy egyszer sem megy el. Megfogadtam, ha nem, hát nem, én biztos, hogy nem kezdem újra a szolit. Igy aztán kétszer is sikerült.

 15. dundori
  Offline
  2017. január 14. 16:1276430.

  Totyikám! Ne tudd meg, milyen rossz kiskutya! A következőket ne vedd panasznak, hisz én vállaltam, hogy nálam van "napköziben". Ahogy egyre kajlább, úgy kell egyre több figyelmet fordítani rá, különben károkat okoz. De hát milyen egy kutyás szív???? Nem tud haragudni rá. Én elég szigorú vagyok, mint ahogy az összes eddigivel voltam, és pontosan tudom, hogy meg kell tenni, ha ráütsz a fenekére, vagy hangosabban utasítod. Néha elég felemelt hangon mondani, hogy a "helyedre", és már a kosarából néz bűnbánó szemekkel. Szinte azt kérdi: mi rosszatt tettem, miközben tudja maga is, hogy nem lett volna szabad pl. megkezdeni a kanapé alját, vagy a virágföldet enni, a cserepet felborítani, stb. Imádni való kis szörnyeteg. A havat imádja, ami már múltidő, hisz mára elolvadt. A hókupacokba befúrta magát, majd hason becsúszott, tolatott és kezdte előről. Tündér, szép kiállású, mondhatnám akár az én kis Amigom volt anno. Egyébként meg egy kis majrés, ha jön valaki idegen hozzám, azonnal elbújdokol.


   


  Az persze igaz, hogy mindaddig, amíg nem jönnek érte, én be vagyok zárva a házamba, se boltba, se semmi ügyintézés, fodrász, stb. szóba sem jöhet. Nem akarom rászoktatni sem a kutyát, sem a családot, hogy ha menni kell, majd hordom magammal, ugyanis mostanra már a kocsi kitakarítása is egyre fárasztóbb nekem, a házé is persze. Már 3 éve nincs meg Bendegúz, de a szőrével még a mai napig találkozom. Sőt, az előtte lévőékkel is. Most gondolhatja bárki, hogy rendetlen vagyok, de sajnos a kutyaszőr olyan, hogy akár még 10 év után is előkerül valahonnan. Nálam meg most kezdődik ismét, hisz még kölyök, de már néhány szál szőrét szedi a porszívó.


   


  Na mindegy is, nálunk, és nekem fontos, hogy komfortosan éljen, ennek pedig ára van.


   


  Még annyit, hogy Gyöngyös barátném holnap utazik Cserkeszőlőre, nagy-nagy aggodalmak közepette, apukája nagyon beteg, de az ajándékba kapott üdülést nem tudják átcsekkolni, csak reménykedünk, hogy az elkövetkező 4 napban nem lesz vele baj, a láza is megszűnik. Tegnap már nem volt láza, remélem, ma sem, és nagyon remélem, hogy kellemesen, aggodalom nélkül tud pihenni a férjével, mindkettőjükre rá férne.

  előzmény:
  totyogoka (76424)
  2017-01-13  10:15
 16. dundori
  Offline
  2017. január 14. 16:1176429.

  Totyikám! Ne tudd meg, milyen rossz kiskutya! A következőket ne vedd panasznak, hisz én vállaltam, hogy nálam van "napköziben". Ahogy egyre kajlább, úgy kell egyre több figyelmet fordítani rá, különben károkat okoz. De hát milyen egy kutyás szív???? Nem tud haragudni rá. Én elég szigorú vagyok, mint ahogy az összes eddigivel voltam, és pontosan tudom, hogy meg kell tenni, ha ráütsz a fenekére, vagy hangosabban utasítod. Néha elég felemelt hangon mondani, hogy a "helyedre", és már a kosarából néz bűnbánó szemekkel. Szinte azt kérdi: mi rosszatt tettem, miközben tudja maga is, hogy nem lett volna szabad pl. megkezdeni a kanapé alját, vagy a virágföldet enni, a cserepet felborítani, stb. Imádni való kis szörnyeteg. A havat imádja, ami már múltidő, hisz mára elolvadt. A hókupacokba befúrta magát, majd hason becsúszott, tolatott és kezdte előről. Tündér, szép kiállású, mondhatnám akár az én kis Amigom volt anno. Egyébként meg egy kis majrés, ha jön valaki idegen hozzám, azonnal elbújdokol.


  Az persze igaz, hogy mindaddig, amíg nem jönnek érte, én be vagyok zárva a házamba, se boltba, se semmi ügyintézés, fodrász, stb. szóba sem jöhet. Nem akarom rászoktatni sem a kutyát, sem a családot, hogy ha menni kell, majd hordom magammal, ugyanis mostanra már a kocsi kitakarítása is egyre fárasztóbb nekem, a házé is persze. Már 3 éve nincs meg Bendegúz, de a szőrével még a mai napig találkozom. Sőt, az előtte lévőékkel is. Most gondolhatja bárki, hogy rendetlen vagyok, de sajnos a kutyaszőr olyan, hogy akár még 10 év után is előkerül valahonnan. Nálam meg most kezdődik ismét, hisz még kölyök, de már néhány szál szőrét szedi a porszívó.


  Na mindegy is, nálunk, és nekem fontos, hogy komfortosan éljen, ennek pedig ára van.


  Még annyit, hogy Gyöngyös barátném holnap utazik Cserkeszőlőre, nagy-nagy aggodalmak közepette, apukája nagyon beteg, de az ajándékba kapott üdülést nem tudják átcsekkolni, csak reménykedünk, hogy az elkövetkező 4 napban nem lesz vele baj, a láza is megszűnik. Tegnap már nem volt láza, remélem, ma sem, és nagyon remélem, hogy kellemesen, aggodalom nélkül tud pihenni a férjével, mindkettőjükre rá férne.

  előzmény:
  totyogoka (76424)
  2017-01-13  10:15
 17. rozsaanyu
  Offline
  2017. január 14. 11:3676428.

  Szervusz Vali! Szép szombat délután minden Hiányzónak is!


  Örülök, hogy egy időre befejeztétek az ügyintézést!


  Tegnap volt a Bimbóm UH-n. Náluk jön a 3. unoka. Szoptatás ide, vagy oda, megtörtént. Jól átázott az orvosjárás alatt a , 38 C-al fekszik. Ágy-meleget mondtak az ügyeleten, telefonban. 38.5 alatt nem kell gyógyszer. Szoba hőmérsékletű (nem forró) folyadékot kell/-lene inni, sokat! Bálint egy tündérbaba. Nagyon jó, mosolygós kisbaba.


  Nem vagyok teljesen jól, de a Bálint mindent elfelejtet. Ma már 2x tele lett a gatya. Mosdóban, folyóvízzel lemostam az alfelét. Etetem, játszunk, altatom és vége is a napnak. Marci ment bevásárolni. Bébiételt itthon főzök.


  Szeretettel gondolok mindenkire.

  előzmény:
  precon (76426)
  2017-01-14  08:52
 18. precon
  Offline
  2017. január 14. 09:0176427.

  Marcsikám lehet ha a saját ügyem lett volna már rég abbahagyomidegölő ez a sok szaladgálás.Nálunk az örökölt házrésszel még sehol nem vagyunk azzal is sokat szaladgáltam sokan akarnak pénzt belőle de tenni senki nem tesz semmit.Belefáradtam most jegelem eztPersze mindenki tőlem várja a csodát áruljuk már évek óta a karbantartás ránk hárul na ebből van elegem.A vevőkkel is mi foglalkozunk apus meg én most felejtős az egész.Nem akkora érték mint amennyi szaladgálás ránk hárul.


  Kicsit még mi is meg vagyunk fázva néha ráz a hideg .Összebeszéltünk nálunk is zúzapöri volt aznap mikor nálad

  előzmény:
  totyogoka (76424)
  2017-01-13  10:15
 19. precon
  Offline
  2017. január 14. 08:5276426.

  Sziasztok vidám hétvégét.


  Rózsa szerencsésen befejeztem az ügyintézést.


   


  Gratulálok a következő unokához a fiadéknál lesz?


  Látom sok örömöt szerez a kisfiú neked

  előzmény:
  rozsaanyu (76425)
  2017-01-13  16:25
 20. rozsaanyu
  Offline
  2017. január 13. 16:2576425.

  Szerencsés péntek 13.-t, Mindenkinek!


  Mondhatom, hogy nekem szerencsés. Jobban vagyok, csak a fejem zúg egy kicsit.


  Bálint 6:35-kor megérkezett, mosolyogva. 9-ig aludtunk. Tisztába tettem, cumisüveg tápot ivott a Bálint. Játszottunk, elaludt. Ebédre Bimbóm készítette bébipapit evett a Fiatalúr. Nagyon szépen eszi - a már 3 fogával - a papit, kanállal. Újabb játék idő, alvás nélkül. Most reszelt almát adtam neki. A Marci vigyáz a Bálintra (bőrön keresztül), a nagyágyon. Azaz: Marci elaludt, a Bálint meg mellette játszik a rágókával. Fél szemem ott van.


  Készítettem pár szösszenet felvételt a - "hajas" babáról, ahogy halad előre, de azt nem tudom ide hozni.


  Valcsi! Neked is szerencsés a mai nap. Lezárult egy nehéz ügyetek.


  Marcsi!


  Finom ebédet rittyentettél. Nekünk tökfőzelék volt, sült csirkével, az ebédünk.


  Szeretettel gondolok a Hiányzókra is. Megyek, hogy mindkét szemem a Bálinton legyen.

  előzmény:
  totyogoka (76424)
  2017-01-13  10:15
 21. totyogoka
  Offline
  2017. január 13. 10:1576424.

  Szép jó reggelt!


   


  Reggel még az eső esett most latyakos locs pocs van az utakon és szakad a hó. Persze el is olvad mire le ér így a latyak még nagyobb lesz. Már voltam a pennybe és nem is szeretnék ma már többet utcára menni. Kicsit borzongok meg kapar a torkom. Remélem, hogy csak ijesztget a betegség és nem tud eluralkodni rajtam.


  Zúza pörköltet főzök  kacsa zúzából, a tegnapi rizshez és van még zöldbab leves . Leveles tésztából sütök pár darab lekváros kiflit. Holnap jön Kitty  neki is készülök padlizsán krémmel.


  Valika! Csak hogy túl vagytok ezen a procedúrán is . Az én unokatesóm után is biztosan maradtak elvarratlan szálak. A lánya beletojik mindenbe Angliában él egy egyiptomi fiúval, most fog szülni így az anyja temetésére se fog haza jönni. Az egyedül maradt férjre maradt most minden intézni való.


  Rózsa! Használj ki minden percet Bálinttal. Most még minden alkalommal tudnak újat produkálni. Gratulálok a kis Öcsihez. Jókat fognak majd együtt játszani ha nagyobbak lesznek, mint Kincsikééknél Danika meg Gergőke.


  Kincsike! Én majd hétfőn tudom meg, hogy milyen lett az eredményem. Egyenlőre úgy néz ki a karom mint akit jól megszorongattak, de valószínűleg meg kell ismételni mert 2 kémcső üresen maradt.


  Manyuska! Aranyos vagy , hogy hoztad a kávét , bár engem nem tud elcsábítani mert nem annyira szeretem még az illatát sem. Teából is csak a gyümölcs teákat iszom cukor nélkül natúran.


  Gitta! Gondolom felétek is van nagy hó. Pici kutyus élvezi. Tegnap a Buksi nagyon nem akart hóba lépni de aztán amikor rá érzett már vidáman hancúrozott.


  Mazsola! Hogy bírja Marika ezt a vacak időt? Ilyenkor ha nem süt a nap még a kedvünk is vacakabb. No meg én is érzem a csontjaimban is.


  Sorbet Erzsikére is gondoltam. Péter biztosan hódol kedvenc sportjának a korcsolyázásnak.


  Mindenkinek további szép napot!


   

 22. precon
  Offline
  2017. január 13. 08:2376423.

  Sziasztok szép vidám napot.


  Felénk esik és csúszik.


  Ma végre lezárjuk a hagyatéki intézését nagy nehezen a végére értünk,remélem.Kis vitám volt a közjegyzővel ,nem hittem volna hogy ennyi szaladgálást vállalok magamra szegény unoka tesóm,nem elég hogy elvesztették egyszem lányukat,még az ügyintézés is hosszadalmas.Na megyek legyetek jók és vigyázzatok magatokra.

 23. manyuska7
  Offline
  2017. január 13. 06:5876422.

  szervusztok


  finom kávé illatára ébredjetek.nálunk csak- 5 fok van.


  Legyen szerencsés a mai péntek 13.

 24. rozsaanyu
  Offline
  2017. január 13. 02:1076421.

  Marcsi! Nálam is előfordult már, hogy négyszer szúrtak, mire jött vér.


  Az Ismerősödnek már semmi nem fáj! Nyugodjék békében!


  Reggel 7-kor jön a Bálint. Egész nap hármasban leszünk, mert a Bimbómék ügyeket intéznek. Már nagyon várom a találkozást.


  Hiányzóknak is, jó éjszakát, szép álmokat, Rózsás csókokat, bajuszos angyalokat!

  előzmény:
  totyogoka (76420)
  2017-01-12  12:26
 25. totyogoka
  Offline
  2017. január 12. 12:2676420.

  Szebb napot!


   


  Reggel havazásra ébredtünk. Meg is maradt a hó most minden fehér. nagyon hideg az nincs szerencsére. Reggel voltam vérvételen, de nem tudom ki volt a szerencsétlenebb én vagy a vért vevő nővérkék. Négy helyen szúrtak, de nem lett annyi levéve hogy elég legyen. majd pár nap mulva meg kell ismételni. Nem vagyok boldog.


  Aztán jött egy telefon. Az anyukám részéről az utolsó rokonom ( unokatestvérem) is elaludt az éjjel örökre. Ő még csak 57 éves volt.


   


  Köszönöm Ágotám köszöntését. Mindenkinek további szép és kellemes napot kívánok!

 26. rozsaanyu
  Offline
  2017. január 12. 02:3276419.

  Sok-sok szeretettel köszöntöm, Bratkóné Földesi Ágotát, születésnapja alkalmából! Még sokszor 10 év együtt töltött boldogságot kívánok a Család minden tagjának!


  Marcsi! Az nyugtasson, hogy most már az elhunytnak semmi sem fáj. Már fent nevet és néz le rád. Megköszöni, hogy annyiszor néztél be hozzá.


  Kincsike! Tuti jó lesz az eredményed. Drukkolok.


  Ma jobb már a közérzetem. Várom a pénteket, mert a Bálint egész nap velem lesz. A   megy olyan UH-ra, ahol elkészítik a CD-t is. Drukkolok, hogy ne bújjon úgy el a 3. unokám, mint Bálint tette. Róla nem sikerült értékelhető UH-t készíteni.


  Jó éjszakát, a Hiányzóknak is. Remélem senkinek nem csipog a mobilja!!!!


  u.i.: Holnap lemegyek egy kicsit a levegőre. Tavaly óta nem voltam kint, csak az erkély felől szellőztettem.


   

 27. er54
  Online
  2017. január 11. 21:3976418.


  Marcsi  Ágotát szeretettel köszöntjük születésnapján.


            


  Rozsa  gratulálunk  a születendő  fiú  unokádhoz.


  A szám gép  nem jelez,de  az  okos  telefon ha  bevan kapcsolva  mindent  jelez éjjel nappal  .


  Ma  voltam  reggel  vérvételen háromnegyed  hétkor  huztam sorszámot  10-ik voltam és  fél nyolckor már itthon voltunk .


  Reménykedem  az elfogadható  eredménybe.


  szép álmokat    

 28. totyogoka
  Offline
  2017. január 11. 18:2776417.

  Szép jó estét mindenkinek!


  Ma olyan kellemes de ugyanakkor meg lehangoló napom volt. 


  Kellemes , mert 38 évvel ezelőtt született Ágotám és most öröm volt látni a képeket, ahogy a Józsi sürög forog körülötte ünnepi vacsorát készített . Jó látni , hogy immáron 10 éve ilyen jól meg vannak önálló háztartásban, saját erőből.


  Lehangoló azért volt a napom mert szeretett kolléganőm aki már egy ideje küzd a gyilkos korral , örökre elaludt. Szombaton még bent voltam nála és ma is mentem volna de mintha ráéreztem volna gondoltam előtte oda szolok, hogy milyen állapotban van.


  Ilyen ez az élet!


   


  Vigyázzatok magatokra! Jó éjszakát!

 29. rozsaanyu
  Offline
  2017. január 11. 16:5576416.

  Kellemes délutánt kívánok!


  Ma sokkal jobban vagyok, de még nem jól. Az este és már ma is 2x, ittam hagymateát, de még nem tapasztalom a hatását.


  Valcsi! Teljesen igazad van, hogy jelenteni kell az esetet. Autóval fogtok bejárni? Ugye nem???!!!!!


  Manyuska! Nálam is folyamatosan bekapcsolt állapotban van a gép, de nem csipog. Még egyszer elnézésed kérem. Már csak ilyen vagyok. Éjfél körül vagyok toppon, az altató ellenére is. Mindig 2 óra is van, mire sikerül elaludni.


  Gitta! Öröm, hogy a gyerekek kiegyensúlyozottak.


  MINDENKINEK KIHÍRDETTETIK!!!!!!!! Tegnap volt a UH-n! Minden a legnagyobb rendben van!!!! FIÚ lesz a 3. unokám. Ennek egyedül az Ági unokám nem fog örülni.


  Szeretettel beszélgetek tovább a hiányzókkal!!!!!

  előzmény:
  precon (76415)
  2017-01-11  09:23
 30. precon
  Offline
  2017. január 11. 09:2376415.

  Sziasztok.


  Marimamának én is sok boldogságot egészséget kívánok.


  Felénk is hideg van a gázszámlától én is félek


  Javulgatunk mi is muszáj is hétfőn kezdődik a bejárás.


  Fiam munkahelyén befagyott a csatorna nem tudtak vécére menni ,mit gondoltok mi volt a válasz ?több helyen be van fagyva majd kiolvadazóta sem csináltak semmit.Mondtam jelentsék a szakszervezetnek vagy a köjálnak.

 31. manyuska7
  Offline
  2017. január 11. 08:1076414.

  szervusztok


  friss kávét hoztam


  Ma már nincs olyan hideg,mint tegnap,csak - 12 fok van,ezt kibirjuk.


  Rózsa


  mindig szeretettel gondolok rád,de hidd el,én nem irok senkinek éjjel,még ha látom is hogy fent van,mert nem biztos,hogy gépnél van,lehet csak nem zárta le a gépet.Nagyon kellemetlen,ha valaki éjjel ir,mert ha csipog a telefon,többet nem tudok visszaaludni,de nappal bármikor irhatsz,fogok válaszolni rá.


  Legyen fájdalommentes szép napunk.

  előzmény:
  rozsaanyu (76409)
  2017-01-10  15:37
 32. er54
  Online
  2017. január 10. 20:5776413.


  Mari mamát  szeretettel köszöntjük születésnapján


  Mazsola légyszives átadni Neki 


           


  Az  este  ugy  10 óra  magasságába  visszajött  a fűtés elhárult  a hiba .


  Sajnos  Nikinek  arcüreg  és  homloküreg  gyulladása  van  kapott  gyógyszert .


  Danika jol érzi  magát  a bölcsibe .


  Gergő meg örömmel bitorolja  az  összes  játékot .


  A karácsony kaktuszom amai napig  gyönyörüen virágba  van  borulva.


  Reggel  megyek laborba nagyon kiváncsi leszek  az eredményre .


  Gitta  nagyon aranyos   unokád és  a kis kutyus játéka a hóba .  


  Szeretettel gondoltam mindannyiotokra 


  szép  álmokat   

 33. rozsaanyu
  Offline
  2017. január 10. 17:4076412.

  Gitta! Örülök, hogy sikerült meglepetés képeket hozni!


  MARIMAMA-t köszöntöttem a face-n. A saját oldalán! Azért jeleztem a mazsolaIldinek, hogy adja át a jókívánságom.


  Nekem hiányzik Marimama vígsága a topicról. Sajnálom, hogy már nem aktív.


  BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK, itt is!!!!! Szeretettel!

  előzmény:
  dundori (76411)
  2017-01-10  15:49
 34. dundori
  Offline
  2017. január 10. 15:4976411.

  Kedves Rózsa! A lakóim vasárnap estére megérkeztek, ahogy mondták. Addigra persze bemelegítettem nekik, de el kell mondjam, elég sokat sikerült spórolni a 3 hét alatt, míg nem voltak itthon. Most viszont nem tehetem meg, hogy ne adjak elég meleget, mert sajnos elég cudar az idő, bár vannak hidegebb helyek is. Hogy mennyi lesz a gázszámla, pár nap múlva kiderül, tegnap jelentettem az óraállást, 2-4 nap után meg szokott jönni a számla, itt a neten. Nem izgat már annyira, mint először, amikor észre vettem a nyitott garázskaput.


  Nosztro elaludt, lassan jön az "apa" - mert ezt érti a fiamra, mivel a menyem is, Adél is így tanítják (menj apához, anyához, mamához), eszerint én vagyok a mama. Most meg mennem kell, nyilván ki kell vigyem pisilni, mert odaát nyüszög.

  előzmény:
  rozsaanyu (76409)
  2017-01-10  15:37
 35. dundori
  Offline
  2017. január 10. 15:4376410.

  Nagyon kedves vagy Rózsa! Köszönöm, nagy meglepi nekem. Ez tényleg az Adél és a Nosztro kiskutya! Mindez vasárnap történt, Adél teljesen átázva jött be (kutyázott, szánkózott, hempergett a hóban,) megjegyzem, nagyon hideg volt. Közben anyja és apja lapátoltak, majd a fiam fát vágott, felhordta a teraszra a ládába. Ebéd közben és még jóval utána is csak szárogattuk a cuccait (mondanom sem kell, hogy nem is értem, hogy extra minőségű cuccok hogy ázhatnak így át?). Apja aludt egy keveset, Adél mellette a magzsákkal, amit jól átmelegítettem neki, plédbe burkolózva..., aztán estére már lázas volt. Mos úgy áll a dolog, hogy vele a másik mama otthon, Nosztro meg velem, aki továbbra is nagyon élvezi a havat (van épp elég, sőt még annál is több). Befúrja magát, csak a farka látszik ki a hókupacból, aztán hasra veti magát, meghempereg, csak győzzem kivárni, hogy szótfogadjon.


  Most rákapott a virágföldre, tegnap felborított egy méretes cserepet a Yukkával. Nagy baj nem történt, csak porszívózni kellett, attól meg úgy fél, hogy elbújdosik.


  Ma kocsonyát főztem, míg kihordtam a teraszra, addig a kutyát kizártam a folyosóra. Azóta nem hajlandó kijönni a folyosóra, mert azt hiszi, hogy megint kizárom. Hiába vagyok itt a folyosó végén nyitott ajtóval az egyik szobában, állandón fel kell álljak a gép mellől, hogy szemmel tartsam, nem virágföldet eszik-e? Ha nagy a csend és nem alszik éppen, akkor bizony baj van.


  Szóval a napom érdemi része vele telik. Boltba már csak szombaton járok, mert nem hagyhatom itthon egyedül, nagy károkat képes csinálni. Most hívtam a fiamat, hogy ha jön érte, kenyeret hozzon, mert a kocsonyámat meg sem bírom kóstolni, ha nincs kenyér a háznál.

 36. rozsaanyu
  Offline
  2017. január 10. 15:3776409.

  Kellemes délutánt!


  Úgy tűnik, a "javulás útjára léptem!" . Kicsit jobb a közérzetem. A köhögés nem csillapodik, még mindig száraz. Zúg a fülem. Egyébként jól vagyok!


  Manyuska!


  Sokszor jelezném, hogy látlak. DE, amióta ledorongoltál, hogy éjszaka csipogott a mobilodon az face űzenet írás, nem zavarlak!!!!!


  Marcsi!


  Ma volt a Bimbóm valamilyen speckó UH-n. A Marcit hívta mobilon. Azt nem mondta,  hogy fiú, vagy lány lesz a 3. unokám. Bekapcsoltam a skype-t, hátha ott jelentkezik és részletesen beszámol.


  Tegnap kb. 1 órát néztük a Bálintot a skype-n. Már nagyon hiányzik!!!!! Csupa mosoly az a gyerkőc. Kúszik, mászik minden irányba. A hangomra is nagyon figyel. Keres.


  Valcsi! Minden rendben van a vízzel? Laci jobban van?


  Kincsike! Meleg van már nálatok? Danika szereti a bölcsit? Hozzál képeket mindkét Unokádról!


  Gitta????????????????????????????????? Hol vagy????????? Kedd van! Megérkeztek a lakóid? Mikor derül ki, hogy mennyiben fáj a garázs fűtése?


  Molly, stadberKati, megvagyokM és mindenki nagyon-nagyon hiányzik, aki nem jelentkezik!


  Kezd kihűlni a Régi barátok kályhája!!! Én nem hagyom el a süllyedő hajót, ameddig csak lehet!!!!


   

  előzmény:
  manyuska7 (76408)
  2017-01-10  08:26
 37. manyuska7
  Offline
  2017. január 10. 08:2676408.

  totyi


  köszönöm,hogy nekem is irtál.


  A gerincmütétem hamar lezajlott,mert miután látta az orvosom,hogy sem injekció,sem fizikóterápia nem használ,akkor küldött az idegsebészhez,Ez amikor meglátta,hogy a bal lábamat nem tudom felemelni a padloról,rögtön köldött MR -re,azutáan azt mondta,hogy ,ha nem mút meg egy héten belül,akkor lebénül a lábam.Erre persze megijedtem és belegyeztem a mütétbe,hamar jobban lettem,de a térdmütét más,kell várni 6-8 hónapot ,Sok betegről hallottam,hogy nem sikerült,kevésnek igen,nálunk nincs rehabilitáció.mindent egymagad kell elvégezz,gyógytornász sem jár hivatalból.Természetes,ha már nagyon fontos lesz és már nem tudok járni,akkor megyek,de csak végső esetben.

  előzmény:
  totyogoka (76407)
  2017-01-10  07:12
 38. totyogoka
  Offline
  2017. január 10. 07:1276407.

  Jó reggelt!


   


  Most jövök, mert még nem tudom, hogyan alakul a napom. Sok mindent beterveztem, de majd estére derül, ki mit sikerül elvégezni belőle. Ébredés után mindig az az első dolgom, hogy kinézek az ablakon. ma is így tettem és bár vártam már ezt a "minden fehér" látványt kicsit meglepődtem. Most nem esik a hó , de fehér az út és a kocsik teteje is. Hogy mennyire van hideg , csak sejtem mert majd délelőtt megyek szabadtéri programra akkor majd kiderül.


  Kincsike! Nagyon drukkolok és remélem, hogy még az éjszaka helyre állt a fűtésetek.Nagyon kellemetlen egy ilyen fűtéskimaradás főleg ilyen hidegben. Bízom benne , hogy nem hültek ki a falak és így hamar vissza állt a megfelelő hőmérséklet. Nálunk is melegebbek a csövek radiátorok a szokottnál, de maga a lakás 22-23 fokos.  Igaz ez egyenletes , minden helyiségben ennyi.


  Valika! Gondolom mit éreztél amikor megláttad a szigetelés nélküli vezetéket.


  Gitta! Gondolom Te is gondoltál egy cifrát amikor megláttad , hogy fűtötted a garázst is.


  Manyuska! Amikor valaki egy műtét mellett dönt előtte mindig mérlegel. Én sem szerettem volna belemenni a gerinc műtétbe , de akkor már olyan fájdalmaim voltak, hogy azt mondtam ha itt a konyhába az asztalon esik neki a doki azt se bánom.


  Rózsa! talán egy kicsit jobban vagytok mára. Makacsul ragaszkodik hozzátok ez a betegség. 13.-a pedig már itt van nagyon közel.


  Csernák Marikának! Nagyon Boldog Születésnapot kívánok !( Mazsola Ildi Kérlek add át , jókívánságaimat)


   


  Mindenkinek kellemes napot kívánok a mai napra!

 39. manyuska7
  Offline
  2017. január 10. 06:4876406.

  szervusztok


  lányok,nálunk -20 fok van,valahogy kibirjuk,itt bent a meleg szobában,h,ha.


  Rózsa


  a kiütések hogy vannak,azokkal is kinlodsz,vagy most csendben alusznak.mielöbbi gyógyulást kivánok neked.


  Molly


  köszönöm,hogy leirtad a tudnivalókat,én nem megyek müteni amig tudok igy járni és elvégzem minden dolgomat,igaz közben lepihenek,de még avonozom is keveset,a szabadba bottal megyek,csak azért,mert sikosak a járdák,de szép óvatosan közlekedek,mert nem hiányzik az esés,de mozogni kell,Tornászom keveset naponta 2x.

 40. rozsaanyu
  Offline
  2017. január 9. 19:5776405.

  Nagyon-nagyon vigyázzatok magatokra!!!!! Drukkolok, hogy meg ne betegedjetek! Remélhetőleg gyorsan kijavítják a hibát. Idő kell ahhoz, hogy visszamelegedjen a lakás.

  előzmény:
  er54 (76403)
  2017-01-09  19:54
 41. rozsaanyu
  Offline
  2017. január 9. 19:5576404.

  Még mindig nincs javulás az állapotomban! Nem fertőzöm a topic-ot a vírusommal. Így


  jó éjszakát, szép álmokat, Rózsás csókokat, bajuszos angyalokat!!!

  előzmény:
  totyogoka (76402)
  2017-01-09  16:41
 42. er54
  Online
  2017. január 9. 19:5476403.

  szép  estét


  A  hideg  jegyébe  telik az esténk  jol  beöltöztünk .Az egész  lakótelepen  nincs fűtés .Keresik a  hibát .Jó  éjszakának 


  nézünk  elébe pont ilyen  nagy minuszba.


 43. totyogoka
  Offline
  2017. január 9. 16:4176402.

  Szép napot!


   


  Én jól indítottam a napot! Még az este elővettem 2 női kabátot ( dzsekit) meg egy lányom méretűt sapkákat sálakat meg kord bársony nadrágokat és elvittem a Vígszínház elé a fogasra. Már nem nagyon fért de a padra is le lehetett tenni. Aztán haza ballagtam , főztem tökfőzeléket már holnapra  majd lebontottuk a karácsonyfánkat és kiporszívóztunk apussal közösen. Délután a Bőrgyógyásznál jártam. Írt fel újabb kencéket, csak győzzem kiváltani.


  Mollyka! Úgy tűnik sikerült a Helikonos kupont átfoglalni Siófokra. Ugyan a két hely nem ugyan az de már úgy voltunk vele a veszett fejsze nyele ne vesszen el. Ez egy kategóriával előkelőbb hotel, viszont csak március 31.-ig lehet felhasználni. Viszont biztos - visszaigazolták az átfoglalást.


  Piszok hideg volt ma is bár szikrázóan sütött a nap. 


  További kellemes napot!


   

 44. rozsaanyu
  Offline
  2017. január 8. 20:2676401.

  Rossz gombot nyomtam! Folyt. a képek felrakását.


  Utána elnyúlva nézem a TV-t. Szédülök a száraz köhögéstől.


  1.-2. Gitta téli kertjében Lilla,  unoka és a kiskutya.


  3. Éva51 Zsófi unokája, 9. születésnapján. (ma)

  előzmény:
  rozsaanyu (76400)
  2017-01-08  20:21
 45. rozsaanyu
  Offline
  2017. január 8. 20:2176400.

  Jöttem, hogy ne hiányozzak! Az állapotom változatlanul ramaty.


  Jártam a face-n, mert ott várt üzenet a gyerekeimtől. Közben loptam híreke, képeket. Megosztom Veletek.


  Gitta! Hoztam az Unokádat és a kiskutyát


  Valamint, ma van a Fock Éva51. Zsófi unokájának a születésnapja. Szomorú, hogy már hány év eltelt, amióta nincs közöttünk a nagymama!Még mindig szeretettel gondolok rá, úgy, mint a kiszunyIldire és Zsókára is.


   

 46. molly49
  Offline
  2017. január 8. 19:1276399.

  Manyuska, ő már alig tudta használni a bal lábát, nem volt porc a térdében, csont a csonton volt.


  Állandó szúró nagy fájdalom minden lépésnél, erősen sántított a fájdalomtól.


  Javaslom, hogy csak akkor műttesd magad, ha már nem használ semmi kezelés...


  A műtét utáni felépülés ideje minimum fél év, sok gyógytornával, sok fájdalommal.


  Erre kell minden szempontból felkészülni.


  Szóval nem olyan, mint a csípő műtét!


  Igen, nagyon sokat segítek neki...


  A férjem szobatársának 2016-ban mindkét térdébe protézist tettek


  és nagyon boldog, hogy fokozatosan jobban van ő is.


   


  Jobbulást kívánok neked.

  előzmény:
  manyuska7 (76392)
  2017-01-07  11:54
 47. molly49
  Offline
  2017. január 8. 18:0176398.

  Szép estét kívánok mindenkinek!


  Brrrrr, de hideg van ma is...


  Totyika, remélem tudjátok rendezni a Helikonos foglalást,


  részükről a becsület úgy diktálta volna, hogy értesítik az ügyfeleket a változásról...


  Persze hol van már a mai világban a becsület? talán nálunk kisembereknél...


  Azért ne is adjátok fel a pénz visszaszerzését!

  előzmény:
  totyogoka (76383)
  2017-01-06  17:46
 48. totyogoka
  Offline
  2017. január 8. 17:4976397.

  Sziasztok!


   


  Még mindig nagyon hideg van kint! Szerencsére itt bent jó meleget csinál a TÁVHŐ! Délben együtt volt a család, ebédre jöttek. Csináltam korhely levest sok ( ?) Bár lehet hogy nem is az volt. savanyú káposzta sok füstölt hússal és kolbásszal zöldséggel és tejföllel behabarva és gombóc volt a második fogás. Lekvárosból 42 db-ot túrógombócból 21 db lett. Maradt is a csomagolás után 6 db itthon. De nem baj az inkább én adjak mint hogy nekem kelljen hogy adjanak.


  Kittykémnek is úgy tűnik meg jött az étvágya. 


  Holnap a bőrgyógyászatra megyek , csütörtökön laborba.


  Délután mikor elcsendesedett a ház lesétáltam a Duna partra. hatalmas jégtáblák úsztak dél felé. Félelmetesen recsegve törtek szét amint neki ütköztek egy egy álló hajónak. csináltam pár képet is de sajnos a nagy hidegban hamar lemerültek az aksik. Az én orrom is majd le fagyott. 


  Haza jöttem és csináltam egy kis fűszeres forralt bort, most ezt kortyolgatjuk Apussal . Ma nem dolgozik, mert az új pénztárgép mindent lát így hetente minimum egy szabadnapot kötelező tartani!


  További szép napot Mindenkinek!

 49. precon
  Offline
  2017. január 8. 16:3576396.

  Sziasztok vidám délutánt.


  Gitta nálunk bejött ,a fiam autója nem indult  apus vitte dogozni ,aztán meg oda adtuk a mi autónkat .Ma vett bele hiper szuper olajat jó drágán majd elválik hogy a hirdetés valós e-.


  Hideg van felénk is fűthetünk ezerrel majd jön jó nagy számla a fene egye.Össze fogok szedni egy csomó régi kabátot jövő héten beviszem és leteszem a hajléktalanoknak,most nagyon sajnálom őket.Akármiért lettek hajléktalanok ez az idő kegyetlen nekik.


  Szépen végig vonult a megfázás a családon már javul mindenki majdnem meggyógyultunk


  Mindenkinek egészsége jövő hetet kívánok.


  Ja hogy teljes legyen az elmúlt hét tegnap egy órán keresztül olvasztottam a vízcsöveket mivel a drága kisfiam levette a szigetelést és elfelejtette visszarakni. Szerelt és azért útban volt neki a szigetelés.Mondanom sem kell imáimba foglaltam ,szerencséje hogy dolgozni volt két napig.Egyébként jól vagyunk zajlik az élet nem unatkozunk

1 2 3 4 5