Keresés a fórumban

Itt vagyunk régi barátok 2 (
60
 embernek tetszett)
Több Ez van! topik »
»

Megprobálok uj topikot nyitni. Hátha sikerül beszélgetnünk.Várlak benneteket, akik az Ide, ide régi barátokban voltatok,Hátha igy megy

 1. 2014-10-23 00:4769073.

  Szeretettel köszönök Mindenkinek!


  Hazajöttem. Igaz, ehhez telefonos segítséget kellett kérnem. Írtam az Andrisnak egy SMS-t: - Celeb vagyok, ments ki innen! Megértett! Telefonált, hogy holnap reggel vigyem az Ágit Tihanyba. 


  Most fáradt és álmos vagyok, ezért a miértet nem írom. Tihanyba nem tudunk menni, mert a szakács szabadságra ment és az Andris a helyettes. Izgul, hogy helyt tudjon állni, ebben a beosztásában is. Most azért drukkol, hogy nehogy nagy létszámú csoport állítson be.


  Marcsi! Gratulálok!!!


  Jó éjszakát, szép álmokat, Rózsás csókokat, bajuszos angyalokat!


  Képek: Hófehérke, aki nagyon nehezen barátkozott meg velem. Még a szekrény tetejére is menekült előlem. Később nem mozdult mellőlem. A lábamnál aludt a paplanon.


  -----------------------------------------------------------
  Az élet egy nagy játék, játszd úgy, hogy a körülötted élők is jól érezzék magukat benne!
 2. 2014-10-22 21:2569072.

      Sziasztok!


      űTotyikám gratulálok a nyereményhez.


      Itt ma csunya idő volt, pledig el kellett mennem ügyeket intézni. Jól felöltöztem.


      Szerencsére a héten nem kell menni  az eü-be. Hétfőn kaptam két receptet, de olyan sok lehetséges mellékhatás van felsorolva, hogy nem merem bevenni /Rantudil 9o mg.retard kemény kapszula/


      Jó éjt, szép álmokat kivánok mindenkinek.

 3. 2014-10-22 19:1069071.

  Szép estét Mindenkinek!


   


  Itt is nagyon csúnya idő lett. Szinte egész nap esett és fújt a szél is nagyon. Tegnap egy nagyon klassz kis "Idősek napi" rendezvényen voltam. Volt finom vacsora meg tombola is .


  Nekem még jó időben sikerült a fagyérzékeny virágokat a pincébe telepíteni így most nem kell a sárba tocsogni.


  Kincsike! Remélem, hogy Danika is meggyógyult már és a szülei is kiheverték ezt a nyavalyát. Kitty is benne volt , közel egy hétig nem volt suliba.


  Most meg nem dicsekszem , csak jól esik elmondani a Velem történteket.


  Bár sokan utálják a facebookot én szeretem. Nem olyan régen egy pályázati felhívás jelent meg : Mit jelent Nekem Gyula? címmel. Írtam egy kis versikét meg egy fotót mellékeltem, hiszen nem olyan régen jártunk ott így az élmény még friss volt. Most kaptam egy emailt, hogy MEGNYERTEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  4,5 kg gyulai kolbász és egy hosszú hétvége egy 4****-os hotelben fürdőbelépővel!


  Az örömöm határtalan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Mindenkire szeretettel gondolok!!!!!!!!!!!

 4. 2014-10-22 18:5469070.

  szép estét 


  köszöntelek Gitta  sErzsike Julika  jó hogy jöttetek 


  Állitólag itt nálunk is  hatalmas  dörgés  eső volt az éjjel én ebböl semmit nem észleltem, nem ébredtem fel  rá .


  sErzsike jó hogy jelentkeztél igy már  tudjuk  merre jársz .


  Gitta  időben  felszedted még  a kintlévő terményeket .


  Julika Verának ismeretlenül  is részvétet kivántam  meg is köszönte .Olvastam a  készülödéseteket  a talira  aranyos kis csapat vagytok .


   

 5. 2014-10-22 14:5369069.

  Most az őszi szünet miatt elutazott, de addig, míg visszajön, nincs fontos kötelezettségem, már ami a sz.gépet illeti. Jelenleg csodálkozom, hogy minden működik, mintha semmi baja nem lenne a gépnek.


  Katikám! Örülök, hogy minden remekül sikerült!


  Ma ismét elmentem a város másik szélére a szőlőoltványokért, de csak szombaton lesz. Lehet, addigra már térdig ér majd a hó, kicsit bosszús vagyok. Nagyon hideg lett mára, reggel leszedtem az éretlen paprikákat (kb. a 10 literes vödröm tele is lett velük), kihúzgáltam a szárakat. Elégetni nem tudom, mert nagyon zöldek, majd lesz vele valami. A szépségesen kikelt áttelelő salátámat mind megették a madarak! Ásni kellene, de nagyon sáros a kert.


  Tegnap utoljára lenyírtam a füvet, jól elfáradtam, de lenne még kint tenni való, viszont állítólag a hét végén kicsit langyosabb lesz, majd akkorra időzítem.

 6. 2014-10-22 14:4769068.

  Most is csak tőmondatokban írok, hogy ne vesszen kárba, olvasni sem nagyon merek, mert amint görgetek, már omlik össze a gépem. A fiam szerint a server ment tönkre. Én ugyan nem tudom, hogy mit jelent, most egyelőre gondolkodik valamin, de a vége biztos az lesz, hogy kell nekem egy új laptop.


  Amíg Annácska a szomszéd szobában - és főleg itthon - van, addig nem lesz nagy gondom a szolgáltatókkal, vagy a bankolással, de egyebek miatt nem szivesen zaklatnám, hogy adja kölcsön a saját laptopját. Bevallom, én sem szeretném, ha valaki az enyémet használná, szerintem nem véletlenül személyi sz.gépek ezek.

 7. 2014-10-22 14:4369067.

  Kedveseim! Sokszor akartam írni, hogy én is őrizzem a lángot, de mire küldtem volna, már nyoma sem volt. Minden bizonnyal kellene vennem egy új gépet, de előbb a szemüvegem fontosabb - lenne.

 8. 2014-10-22 14:2669066.

  Szervusz Erzsike!


  Igen, nagyon örülök, hogy sikerül egy olyan, majdnem nagy találkozót össze hozni. Mostanában rá jár a rúd a Menedékházra, főleg a férfikra. Borsikának is nemrégen halt meg a férje, és most Vera férje ment el. És ebben a nagy szomorúságban sikerül egy kicsit össze jönni , egy kicsit erőt meríteni a barátságból....és persze elmesélni mi is történt a legutolsó találkozó után. Az idén a találkozó elmaradt. Saci férje is nagyon beteg.. Pötyi férje is erősen korlátozott a mozgásban...meg sok volt az eü-i probléma. Bizony benne vagyunk a korban. De most feljönnek Ildiék, bár Anikóban még benne vannak a műtéti cérnák, Iluskát is "elengedte" a férje, aki az epe műtét után már jól van. Sokat várok a találkozótól. Ilyenkor mindenki feltöltődik. Sajnos nem nyertem a lottót, mert Annuskának Rákosra liftet ígértem belőle. Ott nagyon sok a lépcső...remélem nem váltja be az ígéretét, és nem négykézláb fog felmenni...ha nem bír máshogy?


  Bizony nagyon örülnék, ha Budapesten egyszer össze futnánk. Aztán mesélhetnél..élvezem a meséidet.


  Holnap Deszkre utazom, ott lesznek a nászék. Sanyi nem lesz otthon, Prágában lesz, munka ügyben. Viszek halászlevet, finom sósat, imádják a gyerekek, a Limara pékség receptje, viszek  csoki golyókat. csak egy napra megyek. 


  Itt most vége az ítélet időnek..volt itt minden, villám és dörgés, felhőszakadás, hatalmas szél. Most nyugi van. 

  2014-10-21  21:23
  sorbet (69064)
  előzmény:
 9. 2014-10-22 14:0769065.

  Szervusztok lanyok!

  KincsiErzsike, lehet nekem pont az ellenkezoje sikerult mint neked? Talan kioltottam a langot? Azt nem szeretnem.


  Inkabb


  Nem valami szep ido lesz nalatok az elkovetkezo napokban, inkabb csak  benti programokat lehet tervezni.


   

 10. 2014-10-21 21:2369064.

   


   


  Szervusztok, szep estet kivanok!

  Erzsike, aranyos vagy, hogy orzod a langot! Gyors gyogyulast a fiataloknak, Danikanak kulonosen!


   


  Katika, orulok, hogy jol sikerult a latogatasod, es hogy a fiatalok feltalaltak magukat!

  Azt hiszem, nem ez az utolso latogatasod naluk. Te barmikor mehetsz utanuk, ok jobban le vannak kotve.


   


  Marika, nagyon szep ceklat lattam ma a kozeli aruhazban (Moldavia fovarosaban vagyunk), biztosan finom is lehet. Nekem a cekla kiskoromtol a kedvencem, akkor meg nem tudtam, milyen egeszseges.


   


  Gitta, koszi a receptet, biztosan felhasznalom en is.


   


  Ma elromlott az ido, delelottre  delutanra jeleztek az esot, de mar reggel ota csepereg. Igy a mai barangolasom helyett csak ebedelni mentem ki.


   


  Rengeteg fa van a varosban, most mind hullajtja a levelet.Tegnap sokan sepertek, gyujtogettek a leveleket ketkereku kocsikba. Ugy nezett ki, mintha csak erre lennenek felfogadva, a homunkasokhoz hasonloan.  A lehullott levelu fak mogul elobukkano hazak sok helyen nem igen szep latvanyt nyujtanak, elhanyagoltak. De biztatoan hat, hogy vannak felujitott hazok is.

  A masodik vilaghaboru alatt a varos bombazastol nagy karokat szenvedett, a lerombolt hazak helyere az ujak  szovjet epiteszeti stilusban epultek.

  Romanul es oroszul beszelnek itt a lakosok.


   


  A leporolt orosz tudasommal megertem amit mondanak, es ha kell, gagyogok is.


   


  Az embereken latni (hasonloan a tobbi valamikor keleti blokkhoz tartozo orszagokhoz), hogy vannak, akiknek nagyon jol megy a soruk, es valakiknek nem annyira.


   


  Jol utaztunk (Isztambulon keresztul), a torok legitarsasag legitarsasag ebedje, vacsoraja izlett nekem. Oriasi nagy az isztambuli repuloter, volt idonk szetnezni ott. Visszafele Budapesten lesz sok idonk, nem erjuk el  a 20-orakor indulo jaratot, igy csak 24 orakor  indul haza a mikrobuszunk a repuloterrol.

  Julika, nekem nincs olyan szerencsem, hogy valakivel talalkozhassak, ha Bpesten vagyok. Olvastam, hogy nektek egy tali van keszuloben utazasod kapcsan.

  Most lassan indulunk vacsorazni Peterrel, minden pillanatban megerkezik.


   


  Szep estet, jo ejszakat kivanok nektek! Mindegyiketeket udvozlom es !


  Ezt a szoveget meg fel hetkor irtam, de csak most, visszateresunk utan joval, sikerul talan atkuldenem. Nem volt a szobankban internet hozzaferes sokaig.

  2014-10-21  12:22
  er54 (69063)
  előzmény:
 11. 2014-10-21 12:2269063.

  legyen szép napotok  ebben a bánatos esős  nyírkos időben-


  Dél elmult de nem sok mindent csináltam .


  Egy mosás ,teregetés  azt  annyi .


  Örzöm  a lángot amig  vissza tértek .


  Szeretettel gondolok mindannyiotokra  .


 12. 2014-10-20 21:3069062.

  Kati köszöntelek ujra itthon nagyon  szép helyeken jártál  a leírásod  alapján ,várjuk a további beszámolóidat  ha megpihentél.


  Marimama még  szerencse hogy  elfogyott a zsákod  igy legalább marad   a munkábol  késöbbi  időre is .


  Fiam menyem voltak  orvosnál  virusos  fertőzésük van doki  szerint pár napig ne menjenek közösségbe  aztán majd kiderül .Danika  is  még köhög   neki  is tovább szedni kell a felirt gyógyszereket .


   

  2014-10-20  19:11
  katalin.berger.9 (69061)
  előzmény:
 13. 2014-10-20 19:1169061.

  Sziasztok!


  Már szombat éjjel megjöttem,de tegnap csak tébláboltam,álmos voltam,nem csináltam semmit,ma meg reggel fél8-kor már vittem a lányom és a barátját ki a reptérre,csütörtökön jönnek vissza,elmentek Rómába kiruccanni.


  Nagyon,de nagyon jól éreztem magamat az uncsimnál,csodálatos ez a város,ahol most él Norwich ,Anglia keletei partján van,még a tengerre is elmentünk busszal.Csak a legekben tudok beszélni arról is,amit ott láttam,az idő gyönyörü volt és a partnak legalább a fele olyan gyerekeknek való örömködő várakkal,játékokkal volt tele,kicsik ,nagyok szülők,fergeteges örömmel játszottak ,elvarázsol kastélyba vonatoztak,rengetegen voltak,pedig csak egy kis városka volt.


  Az uncsimék olyan régi városban laknak ,ahol minden a mult századra hajaz és szük utcácskák és a belvárosban van,rengeteg katedrálissal,várral folyóparttal ,tavakkal,az egyetem hatalmas területen  van,ott is saját tó,buszjárat,egyszóval el voltam büvölve,rengeteget mentem és hulla fáradt voltam minden nap,de főztem,du mentünk az uncsimmal,mert ő de volt az egyetemen ,összesen 8 doktoris diák van.


  Remélem veletek minden rendben,egy kicsit v isszaolvastam és sajnálom,hogy a Danikánk beteg,gyógyuljatok meg minél előbb.


  Holnap majd többet olvasok vissza,mert most még várom a lányomhoz a gázkazán karbantartót,a Liza pedig itt alszik nálam,még nem horkol.


  Mindfenkinek kivánok nagyon kellemes estét,ma csodás idő volt,szerdán pedig mindenki menjen tankolni ,mert a benzin 9- Ft-al olcsóbb lesz.

 14. 2014-10-20 17:1069060.

  Sziasztok Baránők!


   


  Gitta. Megcsináltam a céklát és finom volt. Mondtam a családtagoknak, hogy legközelebb hozzanak többet.Egyelőre senki sem megy piacra. A hugom szokott járni, de most hosszabb ideig Pesten lesz.


  Rózsa. Igencsak ügyetlen vagyok, mert nem jön be nekem a  kicsibaba.hu. Igaz a gépem is rendetlenkedik már elég régen.


  Nálunk is most szép az idő. Továb bajlódtam a lehullott levelekkel, macerás volt, mert közben eső is volt és vizes. Elfoyott a zsákom és igy most pihenés lesz, amig nem hoznak.nem is baj, mert a derakam tovább fáj.


  Szép napos időt kivánok mindenkinek

 15. 2014-10-20 11:2369059.

  szép  napot 


  Tegnap semittevéssel telt   még ebédet sem kellett főzni  mivel  szombaton töltött paprikát készitettünk 2 napra .Egy almás  sütit  azért  készitettünk   nasira .


  Rozsa teljen hamar el  az  utazásod .


  Most  volt itt  egy vizmüves szakember mert a vízorákat  kellett   cserélni   és  Ő  meg jött  hitelesíteni .


  Danika  sajnos még köhög hurutos ,na meg anya apa is  elkapták ,minket nem engednek hogy oda menjünk mondván  nem hiányzik hogy  mi  is elkapjuk pedig  engem esz a frász  gépen keresztül értekezünk .


  mindenkire szeretettel gondoltam 


 16. 2014-10-19 10:2369058.

  Vidám, egészség teljes hetet kívánok az erre járóknak és a hiányzóknak is.


  Holnap reggel Jászberénybe utazom, temetésre. Nem tudom, hány napok bírom az ottmaradást. 3-4 napnál tovább nem szeretnék maradni. Megkért a Rokonom, Klárika, hogy ne maradjon egyedül, -  az 54 éves  - Fia  temetés után.


  Legyetek fittek, egészségesek! Betegek gyógyuljatok meg!


  Elkezdek készülődni. Még este biztos benézek.

  2014-10-18  23:55
  rozsaanyu (69057)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  Az élet egy nagy játék, játszd úgy, hogy a körülötted élők is jól érezzék magukat benne!
 17. 2014-10-18 23:5569057.

  Gitta! Szerencsére előkerült a szolid. Így tudjuk, hogy megint nem pihensz!!!!! Ejnye-bejnye! Talán, ha a vendégeid ott lesznek, velük leszel elfoglalva és pihenni is fogsz.


  Marcsi! Nagyon jó segítség volt a Kitty. Köszönet a szép kertért.


  Sikerült a kb. 10 000 lépést végigsétálnom. Talán sokkal többet is. A Mammut-ban is barangoltam. Onnan a Széna téri piacra ballagtam. Majd a 6 villamossal eljöttem a Jászai Mari térig, ahonnan gyalog jöttem haza.


  Zacskóban sült csirke, rizzsel volt a mai főzésem, illetve ebédem.


  Topic-ot olvasóknak, jelenlévőknek, hiányzóknak!


  Jó éjszakát, szép álmokat, Rózsás csókokat, bajuszos angyalokat.

  2014-10-18  18:59
  dundori (69055)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  Az élet egy nagy játék, játszd úgy, hogy a körülötted élők is jól érezzék magukat benne!
 18. 2014-10-18 19:0169056.

  Csak előkerült!!!! Mindenkinek jó éjt!

 19. 2014-10-18 18:5969055.

  Én írtam Nektek, de nincs sehol....


  Lehet, egyszer előkerül, ha nem, semmi vész.

 20. 2014-10-18 18:3769054.

  Szervusztok Barátok!


  Tegnap nem sikerült a "kisházas" manőver, mivel a tömítőgyűrű elporladt. Aztán a szomszéd vásárolt helyettük, így ma, reggel 5.30-kor keltem, mindent felszereltem, feltöltöttem, de így is eltartott 16.30-ig. Ekkor bejöttem, ebédeltem, mosogattam, volt egy hosszadalmas telefonom is, most pedig gyorsan fokolok-hígítok, ugyanis egyforma hőmérsékletű kell legyen mind a hígítandó, mind a hígító (ioncserélt víz) hőmérséklete. Ezért nem halasztom, bármilyen fáradt is vagyok, nem akarok másnap vacakolni már ezzel a dologgal.


  Annál is inkább, mivel egész héten spájzoltam, így a takarítás nagyon aktuális a házban. Hétfőn vendégeim lesznek, tehát abszolút a takarításé a főszerep holnap.


  Marimama! Kíváncsi leszek, Neked hogy ízlik majd ez a bizonyos cékla?


  Holnap én ismét megsütöm az ebédemhez.

 21. 2014-10-18 14:4069053.

  Sziasztok!


  Itt egész nap nagyon szép idő volt - van. Ki is használtam. Délelőtt ablakot pucoltam meg függönyt mostam, délután a kiskertecskét babráltuk a Kittyvel. Felszedtünk egy pár fagyérzékeny virágot és betelepítettük a téli helyére. Állítólag jön a rossz idő és akkor már nem szeretek a sárba tapicskolni.


  Most elvitték a leányzót de még nem haza ment hanem a másik mamáékhoz egy kicsit ott is legyen.


  Most meg kiballagok a Duna partra mert a szép időt ki kell használni.


  További szép napot!

 22. 2014-10-18 12:3969052.

  Marimama!


  Örülök, hogy itt voltál. Talán majd kitalálnak valami fájdalomcsillapítót az isiászodra.


  Megjött az SMS, hogy az Andris telefonjáért mehetek a szervizbe, így indulok a MAMMUT-ba.


  Talán délután több olvasnivaló szoli lesz.


  Ma munkanap van, de mindjárt vége is a szombatnak.


  Mindenkinek csóközön.


  1. Marcsi, Valcsi! Köszönöm a szavazatokat. Ha tudtok, minden nap tegyétek meg.


  Puszi az erre járó író, vagy olvasó Topic társaknak.

  2014-10-17  17:45
  nagymama (69051)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  Az élet egy nagy játék, játszd úgy, hogy a körülötted élők is jól érezzék magukat benne!
 23. 2014-10-17 17:4569051.

      Sziasztok Barátnők!


      Mögmondom nektek, ugy vásárhelyiesen, hogy itt is szakad az eső. Szerencsém volt, hogy kora délelőtt voltam vérvételen. Terv szerint Misi vitt és hozott, ott sem kellett sokat várnom, igy egy hónapra azt is elintéztem. Az eredményt délután megkérdeztem telefonon és megfeleló 2,2 az INR, nem kell változtatni a vérhigitó mennyiségen.A derekam fájdalmát, most kétféle derékrögzitővel enyhitem. Ma megnyugtatott egy eü-s, hogy az isiász nem gyógyitható. Pedig eddig reménykedtem.


     Erzsike. A kisunokád már a topik Danikája is. Olyan mozgékony, és abban változatos, hogy lesem mit csinált már megint. A rokonságomban most nincs kisgyerek, de szeretnék még dédi lenni.


     Gitta én is visszakeresem a cékla receptedet és megcsinálom, megkivántam ahogy beszéltatek róla. A multkor akartam, de nem kaptam a közeli boltban és igy elmaradt. Hozatok a piacról vlamelyik családtaggal.


      Megyek, mert kezdődik a RTL-en a hiradó azt szoktam meghallgatni.


   


      Szép estét, jó éjt kivánok


    

 24. 2014-10-17 15:5469050.

  Szervusztok!


  Gitta a kisházban tevékenykedik, legalább nem ázik el.


  Kincsike!


  Ma nekem is volt egy "beszélgető társam". Örömömre, Kitty látogatott meg. Nagyon jól elvoltunk egymással.


  Farmoztunk. Hűtőmágnes válogatás is volt. Most meg elkezdődött a TV-ben a Csárli a családban c. film. Azt néztük volna, de 15:30-ig szólt a kimenő. Mivel óra van a karján, nem volt mellébeszélés, menni kellett. Pedig "telefonos segítséget" kértem Marcsitól, de nem volt kegyelem. Leckeírás van.


  Mit mondjak? Igencsak bajban leszek, ha nekem is segíteni kell majd az Áginak a relációs jelekkel kapcsolatos feladatokban.


  Tegnap elkészítettem, meg is ettem a céklát. Most az egyszerűbb, Marcsi féle változatban. A sütögetős változatot akkor készítem, amikor nem leszek egyedül.


  Lenéztem az ablakon. Elkeserítő, hogy nem tudnak tisztességesen aszfaltozni.


  Most nekiállok a varrásnak. Olyan sötét van, hogy a nagyvillanyt = csillárt kell felkapcsolni.


  Valcsi/Valakik! Kérem, nyomjátok a Szavazok-ot az Ágira, a kicsibaba.hu  Októberi szépségekneél.


  Köszönet mindenkinek, aki pár percet áldoz e feladatra.


   


   


   

  2014-10-17  12:41
  totyogoka (69049)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  Az élet egy nagy játék, játszd úgy, hogy a körülötted élők is jól érezzék magukat benne!
 25. 2014-10-17 12:4169049.

  Sziasztok!


   


  Itt Angyalföldön reggel óta esik az eső. Nagyon úgy tűnik sikerült Kittytől elkapnom a bacit mert kapar az én torkom is és szédelgek, de az is lehet , hogy a front az oka!


  Rózsa! Nézz már ki az ablakon, hogy milyen"jól" megcsinálták előttünk az utat. Eddig tócsákban állt a víz rajta most az új úton tavacskákban!Gondolom egy valag pénzt kifizettek nekik!


  Délelőtt írtuk a házi feladatot a leányzóval a meteknál voltak   > meg emilyen < jelek. Mondja a nagyapja , hogy az ugye a kisebb illetve a nagyobb számokat jelenti amerre a kacsacsőr nyitva van az a nagyobb. Mire Kitty: Papóóóó harmadikban már nincs kacsacsőr hanem relációs jel van. na bumm most is okosabbak lettünk! És még mi szerettünk volna segíteni a lecke írásban!


   


  További szép napot Mindenkinek!

 26. 2014-10-17 12:2769048.

  legyen  szép  napotok  a borus szemerkélő eső ellenére.


  Kora esti  sötétség  van .


  Itt  volt  egy kicsit a sogornőm dumcsiztunk kávéztunk és eltelt  a délelött ,elötte Danikával is kicsit játszottunk.


   


 27. 2014-10-16 21:4469047.

  Mivel végeztem az uszodába járással - holnap már nem kell mennem - így valószínűleg az egész napomat a kisházban töltöm majd. Ha nem jövök, majd jelentkezem egyszercsak.


  Ahogy látom, a füvet még egyszer nyírni kell, pedig azt hittem, megúsztam. A hét végére jó időt igérnek, vagyis kb. egy hét áll még a rendelkezésemre erre a munkára. Ha ez kész, akkor már nyugodtan vonulok be a téli kuckómba, bár a virágok még kint vannak, de ha nem lesz ki behordja, én azt mondom, ott egye meg a fene, ahol vannak, majd mennek a komposztba.


  Lassan el kell mennem a gumishoz is, sajnos a rengeteg gumi közül nem tudom, melyik az enyém, melyik nem. Na most, hogy eszembe jutott, most döbbentem rá, sokat kell még töprengenem, mitévő is legyek.

 28. 2014-10-16 21:3769046.

  A kertben Kincsike: már nem tervezek sok dolgot, de van még jó pár Kápia paprikám, amiken hatalmas félérett, vagy zöld paprikák vannak. Azokat bevárom míg lehet, majd kitépem tövestől. Még égetnem kell majd ilyen-olyan szárakat, leveleket gereblyézni. Megvenni 20-a után a szőlőoltványokat, elültetni, betakarni, szaknyelven "csirkézni", aztán jöhet az ásó ember.


  Ellenben a kisházban van még némi dolgom, kaptam a szomszédtól elég sok almát, aminek cefrézésével félben vagyok, viszont a szilva cefrét napokon belül ki kell főznöm.


  A sárgarépa-zöldség (házi vegeta) eltevéssel ma végeztem, 10 db  megtermett üveggel lett. Nem csoda, hogy 2 napig pucoltam a hozzávalókat. Közben a pirosra érett kápiából végre édes paprikakrémet is készítettem, de az készen van, valamint a maradék erős paprikából  is készítettem még 2 üveggel, amire már semmi szükség, de mit is tehettem volna vele?

 29. 2014-10-16 21:2769045.

  Amit írni akartam: Kincsike! Örülök, hogy ízlett a recept alapján készített cékla. Sok ismerősöm, akik mindig is utálták, most örömmel készítik, eszik, nagyon örülök, hogy jó ötletet adtam.


  Rózsa! Igazad van, lámpát kell vennem, hogy megkeressem a lámpámat. Aki fent hagyta, tudja, de úgy tesz, mint süket disznó a rozsban. Én meg nem könyörgök, mert egy "kun" vagyok.


  Marimama! A létra a kisházban van, be kell cipelni, aztán felmászni a padlásra, de nem ragozom, a lényeg, hogy nem csúszik. A nehézség az, hogy nehéz, s ráadásul félek odafenn, ahol még soha nem jártam. Megbeszéltük az elején Papával, semmit nem viszünk fel, hogy ne kelljen soha oda felmenni.


  Mindenkire sokat gondolok, de mivel percenként hal meg a gépem, még visszaolvasni sem merek, s ha ez a szoli elér Hozzátok, az már óriási sikerélmény nekem. Ezért most ismét küldöm.

 30. 2014-10-16 21:2069044.

  Drága Barátnők! Ma délelőtt elkezdtem egy levelet, de félidőben meghalt.


  Én igyekszem itt lenni a sok tennivalóm közepette, de ha nem megy...., tudom, a gépemmel van a baj. Ezt most küldöm, hogy tudjátok, hogy miről beszélek.


   

  2014-10-16  11:29
  er54 (69040)
  előzmény:
 31. 2014-10-16 17:5369043.

  Marimama  nagyon örvendek hogy erre jártál  és hírt  adtál magadrol és  teendöidről.Magdi barátnödnek jobbulást  .


  Rozsa  igen  többek  között  az  is ajándék volt  Daninak  hisz nagyon szeret bujkálni jó hosszu ez a micsoda  és  semmi félelem nélkül első alkalommal is bátran  átmászott ,aztán már kezdte variálni  a közepén  felült   és kacagott  majd  felakart állni benne  de ott voltunk és nem engedtük .Jó móka volt  ez is  .


 32. 2014-10-16 17:0769042.

      Sziasztok Barátnők


      Szép idő van felénk is, igy ma a levelekkel birkoztam az utcán, árokban és az erkélyen.


      Gitta. Ne létrázz légyszives, mert baj lesz, látod szegény Rózsa is elesett.  Ha nem is látszik, de medves.csuszos az utóbi időjárások miatt minden. Én is megcsusztam és bevertem a lábom nagy ujját,piros nagyon és fáj, nem tudok zárt cipőt huzni.Pedig holnap vérvételre kell mennem. Igérte Misi, hogy elvisz és majd szólok neki ha végeztem és jön értem. Ez nagy segitség lesz.


      Szegény Magdi barátnőm is elesett és eltört a lábfeje. Áőőem a Mátrai üdülésre készült, mondta az orvos elmehet nincs nagy baj. Ott mégis nagyon fájt, elment az ottani orvosoz, aki megröngenezte és megállapitotta, hogy eltört a lábfej csontja. Ennyit az orvosainkró. Igy végig az erkélyen üddögélt.


      Marcsi örülök, hogy az utóbbi kirándulásotok is jól sikerült, örülök, hogy kihasználod a nyugdijas évedet és sokat utaztok. Krakkó valóban gyönyörü, még régen amikor a fiuk velünk laktak akkor voltunk mi is ott.


       Erzsike. Danika nagyon aranyos.


       Kivánok szép estét és jó éjszakát.

 33. 2014-10-16 16:2069041.

  Ha-ha-ha! kincsiE! Csak nem elefántsátrat kapott a Danika?


  Gyorsan előkerestem egy képet, amikor az Ági annyi idős volt, mint most a Danika.


  Szervusztok! Örömmel olvastam a pár szolit. Ez már több, mint amennyi szokott lenni.


  Tegnap este szomorú hírt kaptam, Jászberényből. Temetésre kell mennem. Egy 54 éves rokonfiú ment el. Ma van a boncolás. Azt kérte az Anyukája, hogy menjek le, legalább egy hétre, mert nem bírja az egyedüllétet.


  Hátam közepére sem kívánok, ilyen hosszú időre leutazni. Nem tudom, mit tegyek?


  Gyorsan nekiállok a céklának, mielőtt összeaszalódik. Őszintén mondom, elfelejtette, hogy megvettem.


  Marcsi! Kitty nálad van? Gyógyul már? Mikor aktuális a hűtőmágnes csere-bere? Még mielőtt elutazom.


  Szép idő van. Tárva-nyitva az erkélyajtó, kisszoba ablakok.


  Mostam, vasaltam. Most varrni kell.


  Később még jövök beszámolni, hogy mikor utazom.


  Kívánok a jelenlévőknek, a csak olvasni tudóknak és a távollévőknek is kellemes estét.

  2014-10-16  11:29
  er54 (69040)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  Az élet egy nagy játék, játszd úgy, hogy a körülötted élők is jól érezzék magukat benne!
 34. 2014-10-16 11:2969040.

  legyen  szép napotok


  Itt nálunk is most szépen süt  a napocska sétáltam  egy  keveset a háztömb körül megmozgattam  csontjaimat.


  Fáj a fogam ami  nem jó és  ettöl rossz  a kedvem is.


  Danika is beteg torok gyulladása  van remélem  hamar elfeljti .


  Rozsa  most  akkor lehet  olvasni  voltunk itt  páran .


  Gitta  ma mit tervezel  a kertbe ?


  Mi  kedden voltunk  balcsin ,megint füvet  kellett  nyírnom ,olyan dus .Diót  is szedtünk  egy nagyobbacska ládával ,a fübe  biztos van még sok ,hamar  eltelt  a nap ,korán sötétedettés rengeteg volt  a  szunyog .Este 8  körül  igy  már itthon is  voltunk .


  Mindenkire  szeretettel gondoltam .


   

 35. 2014-10-16 11:0569039.

  Sziasztok!


  Itt szép az idő süt a nap. Igaz melegíteni már nem nagyon melegít.Itt van Kitty mert torokgyulladása van. este hazaviszik és reggel majd jön ismét de akkor egészen vasárnapig marad.


  Délután gyógytornára megyek. nem nagyon érzem a hatását de azért megyek  ha már egyszer kiírták.


  Kincsike! Cuki ez a Danika!!!!!!!!!! Milyen jót fog majd kacagni ezen a tortás képen ha nagyobbacska lesz!!!!!!!


  Rózsa! Tényleg nem értem miért mászkálsz a magasba ha egyedül vagy!Még jó hogy nem lett nagyobb bajod.


  Valika! Én szeretem a céklát de úgy ahogy írtad nyersen kis citrommal mézzel ízesítve.


  Leva!!!! Ha esetleg benézel akkor előre ( holnap) kívánok nagyon boldog születésnapot!!!!!!


  További szép napokat Mindenkinek!

  2014-10-15  15:53
  er54 (69036)
  előzmény:
 36. 2014-10-16 09:4769038.

  Sziasztok vidám napot.


   


  Megvagyok dolgozom és úúúúúúúúútálom az NLC.


   


  Olvasni elolvasok mindenkit ,nincs nagyon mit olvasniEste jövök ha tudok.


  Gitta lementettem én is a recepteket megcsinálom a céklát nekem mindig föld íz van.nem igazán szeretem.


  Rózsa igen nyersen kicentrifugázom a sárgarépát ,céklát ,almát ,én teszek bele egy kis lila káposztát és ezt isszák a fiúk és nem kell nekik egy bizonyos gyógyszer azóta.


   


  -----------------------------------------------------------
  szép napot mindenkinek
 37. 2014-10-15 17:4169037.

  Szervusztok!


  Gittám!


  Nem mondhatom, hogy teljesen jól vagyok. A jobb oldalam fáj, tetőtől talpig. Fejem, karom, derekam lábam.


  A Bimbóm is leszidott és megkért, hogy ne másszak sehova, amikor egyedül vagyok.


  Jót kacagtam! Lámpát kéne venni, hogy megkeresd a lámpát a padláson?! A helyedben megkérném a Fiad, hogy menjek fel a lámpáért. Előbb-utóbb csak megy hozzád.


  Ha nem szülinapi sztrapacskának készült volna, nem másztam volna fel a reszelőért.


  kincsiE! Tündér aranyos, Danika. Nagggyyyon finom lehetett az a tóóóóóóóórta!!!!!


  Holnaptól jön az esős idő. Brrrrrr!  Útálom!!!!!  Csak a remény van meg, hogy a Topicbarátnők ideérnek, ha kevesebbet tudnak a szabadban tölteni.


  Hiányzók hiányoztok!!!!!!!!


  Túrógombócot készítettem magamnak.


   

  2014-10-15  15:53
  er54 (69036)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  Az élet egy nagy játék, játszd úgy, hogy a körülötted élők is jól érezzék magukat benne!
 38. 2014-10-15 15:5369036.

  kellemes délutánt 


  Gitta  vasárnap  elkészitettem a  sült céklást  az  valami  csoda  nagyon  finom volt  tettem félre egy kicsit hogy  megkostoljam hidegen  is  .Izlett ugy  is .Lementettem  a zöldségest  is  .


  Marcsi szép helyeken jártatok jo  hogy jelentkeztél .


 39. 2014-10-14 20:1969035.

  Közben a zöldségpucolást már felfüggesztettem, halasztom holnapra.


  Látom, mindenki elfoglalt, így én is elköszönök, kívánva mindenkinek nyugodalmas, szép estét, jó éjszakát.


  Majd jövök, ha tudok.

 40. 2014-10-14 20:0469034.

  Kedves Rózsa!


  Remélem, hogy a leesés után már sokkal jobban vagy! Tudod, nem való már nekünk ingatag helyekre felállni. Én magam is tartózkodom ettől, inkább annyiban hagyom, ha nincs hozzá segítség. Ime egy kis intermezzo a saját felmászási hajlandóságomról:


  Már néhány hónapban számíthatom, hogy valószínűleg a padláson hagyták az elemlámpámat, ami egy kiváló szerkezet volt. Nagyon sokat jelentett, míg élt a kiskutyám, de a mai napon is hiányzott, amikor rosszul megvilágított helyen egy elektromos dugaszt kellett összerakni..., de mondhatnám, hogy napi szinten hiányzik. Mivel gondolom csak, hogy a padláson maradt, ahol az egész ház felett egyetlen égő ég csak, nyilván kellene egy lámpa, ha rászánom magam, hogy felmászok érte...., hát inkább veszek egy másikat, bár az említett lámpa egy emlék, sajnálnám, ha ott menne tönkre, ahol jelenleg leledzik. De minden nap elhatározom, hogy becipelem a kisházból a létrát - dög nehéz -, felmászok a padlásra, ahol még sosem jártam, megkeresem a lámpámat (ha merem), és lehet, előbb-utóbb erőt veszek magamon, csak még biztatom magam egy kicsit. Viszont minél hamarabb sötétedik, annál inkább szükségem lesz rá. Ajánlottak már helyette ajándékba is, de ez egy szuper erős, mondhatom, hogy a régi vadászatokhoz, sötét, éjszakai erdőkhöz szokott lámpa. Ilyet nem is kapnék a boltban.


  Persze ez az én bajom, de ez is egy apró dolog az életemből.

  2014-10-14  19:05
  rozsaanyu (69032)
  előzmény:
 41. 2014-10-14 19:3169033.

  Szervusztok Kedves Barátok!


  Én még mindig a sárgarépát pucolom, azokat, amiket első látásra nem tartottam alkalmasnak arra, hogy átteleljenek. Valamikor írtam már, hogy van egy házi "vegeta" receptem, nos ehhez készítem elő holnapra az alapanyagot. Sajnos, kicsit több, mint ami jól esne nekem, de fel a fejjel. Aki kertészkedik, és hasonló cipőben jár, annak szívesen továbbítom a receptet. Csak annyit mondhatok hozzá, hogy nekem már évek óta bevált.


  Hozzávalók:


  1 kg petrezselyem gyökér, 1 kg sárgarépa, 1.25 kg paradicsom, 1.25 kg paprika, 2 db nagy vöröshagyma, 1 db zeller levelével együtt, 1 nagy csokor petrezselyem zöldje, 1 kg só.


  A zöldségeket apró kockákra vágjuk, vagy ledaráljuk zöldségdarálón, a zöldeket aprítjuk.


  A hozzávalókat összekeverjük, 2 napig állni hagyjuk, majd üvegekbe töltjük. (Én szoktam egy kevés szalicilt is bele keverni már az elején - patikában ma is kapható tartósítószer.)


  Üvegekbe tesszük, mivel levet is enged, a levét is rámerjük. Celofán + fémtető = évekig eláll, mindenbe használható, amibe zöldség kell, de mivel elég sós, az ételbe vagy nem teszünk előre sót, vagy csak keveset, és utólag sózzuk, ha szükséges.


  Bocsi, ha ilyenekkel fárasztalak benneteket, de ez néhány, kertészkedő topictársnak hasznos is lehet akár.


   

 42. 2014-10-14 19:0569032.

  utóirat utóirata! Nyomjatok egy Szavazok-ot a Picibaba.hu-n a Várallyay Ágira!!!! Köszönöm

  2014-10-14  19:02
  rozsaanyu (69031)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  Az élet egy nagy játék, játszd úgy, hogy a körülötted élők is jól érezzék magukat benne!
 43. 2014-10-14 19:0269031.

  u.i.: Az ideig, ameddig a kórustag társaim bementek a lágerbe, harmadmagammal a buszban maradtam. Nem volt lelkierőm bemenni.

  2014-10-14  19:00
  rozsaanyu (69030)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  Az élet egy nagy játék, játszd úgy, hogy a körülötted élők is jól érezzék magukat benne!
 44. 2014-10-14 19:0069030.

  Szióka, Marcsi!


  Köszönöm, hogy nosztalgiázhattam, a képeid alapján.


  Anno, lánykoromban a Fővárosi Művelődési Központ kórusának tagja voltam. Így jutottam el Krakow-ba, Vielicska-ra és Auswiciba is.


  Krakkó-ban 3 koncertünk volt. Vielicskán egy szabadtéri koncert, egy meg lent, a sóbányában és Auswicban, a láger bejáratánál egy rövidke, odaillő kórus előadás volt.


  Azon kívül még Kolozsvárra jutottam el a kórussal. Ez az én külföldi utazásom, ami hosszabb idejűnek mondható.


  Ja! Egyszer voltunk 2 hétig a Jugoszláv tengerparton, de erre - gondolom - emlékezel, hogy kikkel voltunk.


  Kittinek majd, ha jobban lesz, leviszem a TESCO-s mágneseket, csereberélni.


  Örülök, hogy szerencsésen hazaértetek. Kívánok gond nélküli napokat. Már teljesítettétek a 3 a Magyar igazság-ot, ráadás nem kell.


  Vajh' a többiek nem tudnak belépni, vagy csak nem járnak erre?


  Pusza az "olvasóknak". A hiányzók továbbra is hiányoznak.


  Jó éjszakát, szép álmokat, Rózsás csókokat, bajuszos angyalokat.

  2014-10-14  16:14
  totyogoka (69029)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  Az élet egy nagy játék, játszd úgy, hogy a körülötted élők is jól érezzék magukat benne!
 45. 2014-10-14 16:1469029.

  folytatás:


  1-3 Wieliczkai sóbánya a sószobrokkal


  4. Barlangászok

 46. 2014-10-14 15:5469028.

  folytatás


  Krakkó:


  1. Mária templom


  2.Színház


  3.Barbakán


  4. A Vistula és a Wawel

 47. 2014-10-14 15:4869027.

  Napsugaras szép napot!


  Végre talán most már ismét a szorgos hétköznapok következnek.


  Bár a fiam most telefonált, hogy Kitty lázas most vannak az orvosnál és holnaptól akkor megnyitjuk a betegszobát.remélem , hogy nem kell sokáig üzemeltetni mert hamar meg gyógyul.


  Itt gyönyörű napsugaras idő van és talán ez az utolsó ilyen szép nap. Nagyon riogatnak a rossz idővel. Tegnap reggel amikor mentünk a temetésre Szolnok környékén nagy köd volt. Szerencsére később a Körösök vidékén már nem volt jellemző.Oda - vissza összesen 560 km-t tettünk meg ami egy kicsit megviselte a derekamat, főleg, hogy vasárnap későn jöttünk meg egy három napos Krakkói útról. Már régen be volt fizetve így nem akartuk kihagyni. Sok mindent láttunk. Auschwitz ( nagyon sokkoló látvány) Krakkó ( gyönyörű város) és a Wieliczkai sóbánya ( maga a csoda).


  Szóval jól elfáradtunk de nagyon nagy élmény volt!


  1-4 Auschwitz a borzalom

 48. 2014-10-14 13:2869026.

  Magammal továbbra sem beszélgetek!!!!! Hol vagytok?????


   

  2014-10-13  11:20
  rozsaanyu (69025)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  Az élet egy nagy játék, játszd úgy, hogy a körülötted élők is jól érezzék magukat benne!
 49. 2014-10-13 11:2069025.

  Kellemes hétfőt kívánok!


  Csak megpróbáltam, hogy sikerül-e belépni. SIKERÜLT!!!


  Indulok a Barátosnémhoz.


  Fürödtem, hajat mostam. Viszem a juhtúrós sztrapacskát.


  Csóközön minden utánam következő belépőnek és azoknak is, akik csak olvasni tudják -"sajnos"- a topicot.


  Nem szabad feladni. Csak akarni kell. Lám itt vagyok/voltam.


   

  2014-10-12  22:54
  rozsaanyu (69024)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  Az élet egy nagy játék, játszd úgy, hogy a körülötted élők is jól érezzék magukat benne!