Keresés a fórumban

Itt vagyunk régi barátok 2 (
60
 embernek tetszett)
Több Ez van! topik »
»

Megprobálok uj topikot nyitni. Hátha sikerül beszélgetnünk.Várlak benneteket, akik az Ide, ide régi barátokban voltatok,Hátha igy megy

 1. 2014-10-31 20:1769127.

  A Kedves Zsókát meg nem direkt, véletlenül felejtettem ki, elnézést érte.  Zsóka!  Én sosem felejtelek, hisz tudod, a temetésen titkon üzentem is Neked, remélem nem hiába!

  2014-10-31  19:46
  rozsaanyu (69125)
  előzmény:
 2. 2014-10-31 20:1269126.

  Örülök, hogy sikerült ide másolni, természetesen a gyertyák már égnek minden szerettemért, barátomért, mint Ildike és Évi emlékére, barátaim hozzátartozójáért, s még azokért is égetem a gyertyákat, akiket alig-alig ismertem, de jó lenne, ha még köztünk lehetnének.


  Ez nem légből kapott kívánság, pl. a szomszédomat mindenki visszasírja, pedig nem volt egy kimondottan jó szomszéd. Ami maradt utána, az  mára mindenkinek rémálom. (csak példaként említettem), de nem rosszkedv csinálás miatt.


  Most elköszönök, mindenkinek kegyeletteljes, de fájdalommentes emlékezést kívánok!

 3. 2014-10-31 19:4669125.

  Szervusztok!


  Csak köszönni jöttem. Hazaértünk! Majd'hogy nem négykézláb. Nagyon fájnak a térdeim és a derekam. A bal kezem hüvelyk újja.


  Nagyon boldog vagyok, hogy a Bimbómmal mehettem. Hazafelé bementünk a KÖKI TESCO-ba. No, azt kellett volna kihagyni. Mondta a Lányom, hogy jöjjek haza. Dehogy hagytam ott!!!!!!      Itt alszik.


  sKati! Szép időnk volt Tihanyban. Sokat sétált a fiatalság. Sajnos, ott sem tudtam mászkálni.


  Gitta! Köszönet a szép versért, a megemlékezésért.


  Elnyúlok. Holnapra talán kicsit jobban leszek.


  Jó éjszakát, szép álmokat, Rózsás csókokat, bajuszos angyalokat.


   

  2014-10-31  11:54
  katalin.berger.9 (69123)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  Az élet egy nagy játék, játszd úgy, hogy a körülötted élők is jól érezzék magukat benne!
 4. 2014-10-31 19:3669124.

  Kedves Barátok!


  Lassan belátom,  Katinak igaza van, de várom, hogy gyere, viszont ne fenekelj el! Rózsa! Igen ott voltam azokon a helyeken, és még sok más helyen is, tudnék mesélni, fotókat mutatni, akkor még nem volt digitális fotógép, de az albumban léteznek a képek.


  Minden elvesztett édesanya emlékére másolom ide, fogadjátok szeretettel, tisztelettel a költőtől, a halottak napi ünnepekre - tőlem, mert ez a legmeghatóbb vers, amit személy szerint nagyra becsülök, mint az anyához írt egyik legszebb gyöngyszemet.


  - József Attila -


   


  KÉSEI SIRATÓ

  Harminchat fokos lázban égek mindig
  s te nem ápolsz, anyám.
  Mint lenge, könnyű lány, ha odaintik,
  kinyújtóztál a halál oldalán.
  Lágy őszi tájból és sok kedves nőből
  próbállak összeállítani téged;
  de nem futja, már látom, az időből,
  a tömény tűz eléget.


  Utoljára Szabadszállásra mentem,
  a hadak vége volt
  s ez összekuszálódott Budapesten
  kenyér nélkül, üresen állt a bolt.
  A vonattetőn hasaltam keresztben,
  hoztam krumplit; a zsákban köles volt már;
  neked, én konok, csirkét is szereztem
  s te már seholse voltál.


  Tőlem elvetted, kukacoknak adtad
  édes emlőd s magad.
  Vigasztaltad fiad és pirongattad
  s lám, csalárd, hazug volt kedves szavad.
  Levesem hütötted, fujtad, kavartad,
  mondtad: Egyél, nekem nőssz nagyra, szentem!
  Most zsiros nyirkot kóstol üres ajkad -
  félrevezettél engem.


  Ettelek volna meg!... Te vacsorádat
  hoztad el - kértem én?
  Mért görbitetted mosásnak a hátad?
  Hogy egyengesd egy láda fenekén?
  Lásd, örülnék, ha megvernél még egyszer!
  Boldoggá tenne most, mert visszavágnék:
  haszontalan vagy! nem-lenni igyekszel
  s mindent elrontsz, te árnyék!


  Nagyobb szélhámos vagy, mint bármelyik nő,
  ki csal és hiteget!
  Suttyomban elhagytad szerelmeidből
  jajongva szült, eleven hitedet.
  Cigány vagy! Amit adtál hizelegve,
  mind visszaloptad az utolsó órán!
  A gyereknek kél káromkodni kedve -
  nem hallod, mama? Szólj rám!


  Világosodik lassacskán az elmém,
  a legenda oda.
  A gyermek, aki csügg anyja szerelmén,
  észreveszi, hogy milyen ostoba.
  Kit anya szült, az mind csalódik végül,
  vagy így, vagy úgy, hogy maga próbál csalni.
  Ha kűzd, hát abba, ha pedig kibékül,
  ebbe fog belehalni.


  1935 / 1936. december


   

 5. 2014-10-31 11:5469123.

  Sziasztok!


  Visszaolvastam,mert régen voltam itt,rengeteg tennivalóm volt,bevásárolni,ügyintézni,aztán már kedvem sem volt,mert nem szeretem a borult időt,olyan begubozós leszek tőle.


  Tegnap megint rohantam a piacra-Fény u -,mert az uncsimnak küldeni akartam megint baromfi virslit és csak ott van 100 %-os pulyka virsli,nem eszi meg,ha van benne disznóhus,azt mondja,hogy szaga van,mi mindent kell az embernek figyelembe venni,ha kedvére akar tenni az uncsijának.Aztán összecsomagoltam,amit küldeni akarok és átmentem a lányom helyett csomagolni,mert szerinte én jobban tudok kis helyre sok mindent bezsufolni.Mindent beraktam 18,5 kg-lett a börönd,amit feladnak.A lányom és a párja ma mentek a Balázsékhoz ,kedden jönnek vissza.


  Ma reggel 3-kor keltem és fél4-kor már indultunk is a lányommal és a párjával a reptérre,mert ezek a fapadosok ilyen korán indulnak,oda nem is én vezettem,hanem az András,visszafelé már nem is volt olyan nagy a forgalom,de gyorsan levetköztem és lefeküdtem ujra egyet még aludni is tudtam,aztán elvittem a Lizát sétálni,a nap szépen süt.


  Marimama! Én már voltam a mult szombaton a nagykanizsai temetőbe,mindent elintéztem és majd a barátnőm visz ki koszorut,és megint virágot,remélem befér majd a vázába,a kertész csaj pedig már vasárnap beültette,amit levittem növényeket,telefonált,hogy nagyon szép lett.Majd itthon gyujtok én is egy gyertyát.


  Marcsika! örülök,hogy rálad is hallottam,rég olvastam rólad,gondolom,hogy ezen a héten nagymamáztál igazán,mert ugy tudom öszi szünet van.Jó dolog is egy kicsit visszamenni az időben és élvezni a gyerekek jó hangulatát és örömét.


  sErzsike! Elolvastam mindent,de biztos lemaradtam valamiről,a képeket is megnéztem,de nem tudtam megállapitani,hogy merre voltatok.Pechetek volt a sok esővel,de volt ,hogy itt is sokat esett.A végül sikerült időben megérkeznetek a reptérre és időben hazaérkeznetek?Ti is szerettek utazni ,én ugy gondolom,amig tudok menni megyek én is és még szivesen autózom is,ha elérhető a távolság kocsival.


  Kipróbáltam a nadrágot,azt hiszem,még mindig fog,majd a hagyományos ecetes öblitést fogom kipróbálni,egy márkás cucc ,azért is idegesit,mert szeretem különben.A mosáshoz én mindig használok szinfogó kendőt,de ha ilyen erősen fog valami,akkor rizikós a mosás.


  Rózsa! Szavaztam én is.Örülök,hogy jól éreztétek magatokat Tihanyban  és még jó idő is volt, a hideget leszámitva.Tegnap én is megerőltettem a vállam,mert a garázsból felhoztam 8 nagy üveg mézet egyszerre,utólag már tudom,gogy őrültségvolt,mert egyenként is megtehettem volna,van polc ott lent is.Majd számolj be a fejleményekről a párod meglepetése folytán.


  Valikám!Nagyon sajnállak ,de azt hiszem én is ebben szenvedek,nekem még a megfázásból is visszamaradt,hogy rendszeresen köhögök és ugy érzem a mellkasom is nehéz.


  Vigyázz magadra és a Lacinkra is,tudom már irtam sajnos az ember kénytelen a megélhetése miatt holtáig dolgozni.


  Gittám! Remélem már jobban vagy,azért egy kicsit megszidlak,mert biztos nem vigyáztál magadra,nem öltöztél fel rendesen,kimelegedtél a kerti munkában és jól megfáztál,most is hagy már az ásást az emberedre,még a végén teljesen visszaesel és semmit sem tudsz csinálni,te is egyedül vagy,magadnak kell tudom gondoskodni mindenről,de fontosabb az egészség,mint pár tő eper,vagy más zöldség.Majd megyek és jól elfenekellek!!!!!


  Kincsike!Szegény gyerekek ,gondolom nehéz nekik most,hogy ők a betegek és el kell látniuk a kis Danikát,aki ,mint irod egy kis higany!Biztos sokat segitetek nekik.


  Remélem még a jövő héten is jő idő lesz,mert még ezután jön a kertész kislány és beülteti a rézsüt ,igaz még meg kell vennem a hozzávalókat.


  Most egyedül vagyunk a Lizával,napközben otthon van és éjszaka áthozom és akkor megyünk sétálni,amikor akarunk.


  Mindenkinek kivánok kellemes hétvégét,Julikának örömteli grazi unokázást.

 6. 2014-10-31 11:0369122.

  Kérdésem lemaradt!


  sorbetE!


  Az a repülő csészealj tényleg megjelent, vagy a képszerkesztő progi varázsolta oda? Az a Bazilika tűz valódi volt, vagy csak egy filmhez készült trükkfelvétel?


  Mentem, hogy majd este jöhessek.

  2014-10-31  10:58
  rozsaanyu (69121)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  Az élet egy nagy játék, játszd úgy, hogy a körülötted élők is jól érezzék magukat benne!
 7. 2014-10-31 10:5869121.

  Naggggyon örülök sorbetE bejelentkezésének!


  Szervusztok, sorbetE és Gitta!!


  Mint mindig, most is csodálattal néztem a katedrálist. Olyan jók ezek a virtuális kirándulások! Ha már a valóságban nem utazhatok.


  Gitta! Soraidból kiolvasom, hogy Te személyesen ott voltál, a felsorolt helyeken.


  Nálunk van tavasszal és ősszel ilyen osztás. Tavasszal lisztet, cukrot, száraztésztát kaptunk. Pirosak vagyunk!!!! Nagy az öröm, hogy a Polgi elvállalta még ezt a ciklust és nyert is. Talán nem csalódok a választásomban, ami a szavazást illeti. Kíváncsian várom, hogy tavasszal befejezzék az előttünk lévő utcarész felújítását úgy, hogy ne legyenek tavak az aszfalton.


  Nem szeretek politizálni. Fenti írásommal csak a Polgival és a Képviselőnkkel való szimpátiám fejeztem ki. Ki nem hagyhatom a Szoc. Osztályvezetőnőt sem!!


  sorbetE! A cipekedés még tán' egy kicsit javított is az állapotomon. Megtornáztatott. Véleményem szerint, az időjárás változást érzem.


  Drukkolok, hogy elérjétek a csatlakozást. Szeretettel várom az otthonról történő bejelentkezésed, amikor szerencsésen hazaértek.


  Telefonált a Bimbóm, hogy elindult ide. Délután kimegyünk a temetőbe. Ez nagyon nagy öröm nekem, mert a tegnapi találkozáskor nemet mondott.


  Gyorsan fürdök, lemegyek vásárolni, mert zárva lesznek az üzletek. Nem sok minden kell. Ha nem mennék le, akkor sem halnék éhen. Már csak az Önkormányzati segélycsomag is elég lenne. Tegnap megvettem a tejet, kenyeret, vajat. Nem éhezem!


  Este szeretnék több szolit olvasni!!!!


   


   

  2014-10-30  18:49
  dundori (69120)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  Az élet egy nagy játék, játszd úgy, hogy a körülötted élők is jól érezzék magukat benne!
 8. 2014-10-30 18:4969120.

  Kedves S.Erzsike!


  Én drukkolok, hogy kedvetek szerint tudjatok haza utazni. A képeket megnéztem, valami csodaszépek a felvételek. Érdekes módon tudom, hogy nem ott készültek, de pl. a két hatalmas panelépítmény - közötte az autóúttal - valamiért Belgrádot juttatta eszembe.


  A templomok belsejéről pedig a Thesszalonikiben és Athénban látott görögkeleti szépséges templomok az ikonosztázokkal, a sok aranyozással, káprázatos.


   

  2014-10-30  18:04
  sorbet (69119)
  előzmény:
 9. 2014-10-30 18:0469119.

  Nezzetek meg egy par felvetelt, foleg a katedralis van rajtuk.

  A katedralis egy nyonyoru parkban van, melynek szelen van egy diadaliv. Az utca masik oldalan van a parlament.


   


  https://www.google.com/search?q=catedrala+chisinau+fotos&rls=com.microsoft:de-CH:IE-Address&rlz=1I7ACAW_deCH381&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=kG5SVN3MNpLwaMOjgeAH&ved=0CCEQsAQ&biw=1366&bih=643

 10. 2014-10-30 17:5769118.

   


  Szervusztok lanyok!


  Ma van itt az utolso estenk, reggel indulunk haza.
  Hideg, de napos ido volt ma, sokat voltam kint. Delelott egy konyvtarba is beneztem, kedvesek, keszsegesek voltak az itteni konyvtarosok. Estere kineztunk egy orosz darabot, de ahogy elmentem jegyet venni, megtudtam, hogy mas darab van musoron, mint amit latni szerettunk volna.
  Igy meg kimegyunk egy kicsit a varosba.
  Szeretek csomagolni hazautazaskor. Minden, ami a mienk bekerul a borondokbe, es kesz. Csak egy kis edesseget viszunk a gyerekeknek, idefele meg volt annyi hely a kofferokban, hogy nem okoz majd gondot, es tulsuly sem lesz.

  Rozsa, barcsak egy jo pihenes, alvas utan jolerezned magad! Tihanyban nem fajt sehol, vagy ott nem akartad eszrevenni a fajdalmakat? Lehet, a mai cipekedes is artott neked?


  Valika, a hoembereket te keszitetted? Otletesek, es konnyen elkeszithetoek. Nekem azert is szimpatikusak, mert ugy nez ki, ok is faznak, mint en altalaban telen.  Az itt vett salam nagyon jo szolgalatot tett, hiaba a kasmir jo anyag.


  Meg nem lattam viragpiacot, amelyik 24/24 van nyitva. Itt van olyan. Rengeteg kis uzlet all szorosan egy sorban, tele viragokkal. Nem lattam ott annyi sok vasarlot, ami megmagyarazna a mennyiseget. Rengeteg es sokszinu krizantemokat kinalnak. Gyonyoruek a rozsaik is.

  Ma volt lehetosegen elbeszelgetni egy  fiatalos nyugdijas holggyel az itteni viszonyokrol. Hasonloak, mint a kornyezo orszagokban...
  Drukkoljatok, hogy ne erkezzen a repulonk megkesve Bpestre, mert ma hivtak az utazasi irodatol, hogy akkor az elozo jarat megvarna minket. Ez jo lenne, mert igy ejfelre hazaernenk, ellenkezo esetben akkor indulnank csak Budapestrol.

  Meg egyszer szep estet, majd jo ejszakat kivanok nektek!

 11. 2014-10-30 16:2769117.

  szép estét


  Nagyon bánatos  volt ma az idő  itt nálunk .


  Köszi Marcsi hogy gondoltatok  Danikára  bizony  nagyon eleven szeret mindenhova bebujni  és kukucskálni .


  Rozsa    megvolt a kikapcsolódás  pihend  ki .Nálunk  itt nincs ilyen osztogatás  az önkormányzatnál  .


  Valika  lehet ez az őszi idö  miatt  érzékenyek  a csontjaid .


  Hoszzuak a napok  .

 12. 2014-10-30 16:1469116.

  Már csak kellemes estére futja a kívánságom.


  Délelőtt nem éreztem jól magam. Csak reggeliztem, utána visszafeküdtem. Lehet, hogy frontérzékeny vagyok.


  A múltkori esésemtől - ismét - fáj a derekam, a bal térdem és a bal hüvelykujjam.


  Csak összeszedtem magam, hogy elmenjek az Önkormányzati juttatást átvenni.


  3x10 kg csomagot kétszeri fordulóval hoztam haza. Krumpli, hagyma, alma ellátmányt kaptunk.


  Most még kéne kenyérért menni, nehogy éhen haljak. Bár vagy a fagyasztóban. Tán, nem is megyek sehova.


  Elnyúlva olvasgatok. Lehet, hogy el is alszom, ha a fejfájásom engedi.


  Valcsi!


  Már karácsonyra készülődünk? Szuper az a hóember. Filcből készül?


  Mindenkire szeretettel gondolok.

  2014-10-30  07:02
  precon (69115)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  Az élet egy nagy játék, játszd úgy, hogy a körülötted élők is jól érezzék magukat benne!
 13. 2014-10-30 07:0269115.

  Sziasztok vidám ébredést.


   


  Csak gyors be kukk. Mindenem fáj változatlanul dagad a térdem meg a csuklóm.


  Na majd ez is elmúlik egyszer.


  Igen van munkánk szerencsére.Rossz helyre születtünk a fene vigye ,míg élünk dolgozunk.


   


  -----------------------------------------------------------
  szép napot mindenkinek
 14. 2014-10-29 21:1669114.

  Szervusztok, kedves Barátosok!!!!


  Most csak bejelentkezem, hogy szerencsésen hazaértünk.


  Fáj a derekam. Elnyúlok.


  Marcsi! Köszönöm az e-mailt. Még ott nem jártam. Megnézem.


  Holnap többet írok és visszaolvasok.


  Jó éjszakát, szép álmokat, Rózsás csókokat, bajuszos angyalokat!


  Még pár napig lehet az Ágira szavazni. Megköszönöm, ha megteszitek.


  Szavaztam Boborján-ra!

  2014-10-29  19:02
  totyogoka (69113)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  Az élet egy nagy játék, játszd úgy, hogy a körülötted élők is jól érezzék magukat benne!
 15. 2014-10-29 19:0269113.

  Sziasztok!


  Igazándiból nem túl sok minden történik körülöttem, de azért zajlik ám az élet rendesen. Ma pl Törökbálinton jártunk "Izgiland"-ban Kitty és a barátnője is velünk volt. Csupa móka és kacagás volt. Jó volt ismét gyereknek lenni.


  Sorbet Erzsike! Írogatok én de azt csak leginkább saját fogyasztásra. Szép helyen jártatok megint


  Valika! Gondolom van munkátok elég de rossz lenne ha nem lenne.


  Marika! Hagyd azt a sok levelet másra mert a derekadnak nem tenne jót a sok gereblyézés hajlongás.


  Rózsa! Írtam emailt a krumpli osztásról.Remélem jól éreztétek magatokat Tihanyban!Szép idő volt egész nap.


  Kincsike! Gondoltunk Rátok a játszó házban mert volt egy Danika korú kisfiú is ott. Olyan fürgén mászott , hogy a nagyik ketten futottak utána mégis ügyesebb volt bebújt az alagútba ahova kicsik nem igazán mehetnének. A lányok hozták ki még mielőtt meg ütötte volna valaki a nagy csúszkálással.


  Katika! Örömmel olvastam így utólag milyen szép helyen vannak Balázsék!Jó biztonságban tudni családtagjainkat!


  Julika! Remélem lassan szerencsésen meg is érkezik Grazba. Jó időt és jó idő töltést az elkövetkező két hétre. Biztosan jól sikerült a menedékes tali is.


  További szép napot és jó éjt Mindenkinek!


   

 16. 2014-10-29 17:5469112.

     Sziasztok Barátnők!


     Nálunk is borongós volt ma az idő, de szerencsére nem esett. Igy közeli intézményben ügyeimet intéztem. Aztán délután kipihentem  3 órás alvással az előző napi fáradalmaimat. Éjjel meg majd olvasok, mert előre hoztam az alvást.


     Olvastam, szorgamasak vagytok, kész van az őszi betekaritás. Nekem még az udvarban kellene a gazt levágatnom, én nem  vállalom.  összekötöm majd a la elek szedésével, ami 1o-15 zsák szokott lenni. Sajnos a szomszéd levele is az én kertemre és a tetőmre hullik.


   


     Jó éjt, szép álmokat kivánok.


     

 17. 2014-10-29 12:5969111.

  Sziasztok,


  elnézést, hogy ide pofátlankodok, de szükségem van minden szavazatra:-)


  17 hónapos babám nevében blogot írok (www.bobodani.blog.hu). A blog humoros hangvételével görbe tükröt tart a felnőttek világának.


  Beneveztem vele a Goldenblogra, és nagyon erős a verseny. Segítsetek légyszi-légyszi-légyszi:-)Ha gépről és telefonról is szavazol, akkor 2-t segítesz. Köszönöm szépen

  goldenblog.hu/szavazas.aspx
  Kategória: Gyerek
  Boborján


 18. 2014-10-29 12:3769110.

  Valika Gitta  és  mindannyian legyen szép tartalmas  fájdalommentes napotok .


  Nálunk is  bánatos őszi az  idő.


  Azért  ebéd után  tervezünk egy kis  sétát itt a házak között na meg  kinézünk az itteni gazda piacra ami szerdán délutánonként és szombaton délelöttönként szokott  lenni .Megnézzük a felhozatalt  konkrét dolog nincs amit vásárolnánk .


   

 19. 2014-10-29 10:5269109.

  Valikám!


  Én is adok számlát, adózok a lakók után. Igy emiatt legalább nyugodtan alhatok.


  Kicsit szeles, szomorkás az idő, a hőmérséklet évszaknak megfelelő, 9.5 fok. Szerencsére végeztem a kinti munkákkal, majd csak a lombgyűjtés marad, ha egyszer lehullanak végre, mert ha ránézek a kertre, olyan zöld még minden, mint volt a nyáron. Gondolom az első fagyos hajnal után gyorsan elvesztik a leveleket a fák.


  Ma nem kell főznöm, lassan előveszem a varrni való dolgokat, a varrógépet, jó kis elfoglaltság lesz.

  2014-10-29  07:39
  precon (69108)
  előzmény:
 20. 2014-10-29 07:3969108.

  Sziasztok vidám napot.


  Csoda ismét be tudtam lépni


  Gittám én a madarasba és nálunk a közértbe is kapok patront csak egy a baj hogy mindig újat veszek mert nem cserélik a pénztáraknál hanem külön kell leadni mint az üveget.Na mikor már sok van akkor egyszerre leadom aztán kezdem gyűjteni megint


  A lakókkal kapcsolatban még te jól jártál a fiam barátaikat feljelentették magánlaksértésért és meg is nyerték.Igaz hogy ők hivatalosan adták ki a lakást.Most pereskednek hogy ki akarják tenni őket nem fizetnek.


  Gyógyulgass sajna nagyon nehéz kivergődni ebből három hétig kínlódtam kétszer voltam a dokinál két fajta  gyógyszert kaptam mire kikászálódtam .Az izületeim most is nagyon fájnak estére bedagad a térdem meg a csuklóm .


  Vigyázz magadra én is megpróbálom.


  Mindenkinek egészséges vidám napot vár a munka,sziasztok.

  2014-10-28  19:48
  dundori (69107)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  szép napot mindenkinek
 21. 2014-10-28 19:4869107.

  Szervusztok Barátok!


  Valikám! Jó, hogy láttalak (olvastalak), nagyon kivételes alkalom, hogy összefutunk itt a topicon. Nyilván Neked is, mint másoknak is van dolgod rengeteg, s hát a beléptetés...., nos az egy vicc! Aztán a vicc után meg bosszúság. Nekem is volt részem benne, mondhatom, heteken át.


  Ma nincs túl jó napom, lassan gyógyulok, ha egyáltalán nevezhetem gyógyulásnak, közben meg csinálni kell, ami nem várhat. De semmi vész, az orrom már nem folyik annyira, ami azért jó, mert már eléggé kisebesedett, annyira már nem is köhögök, de a fejem fáj rendületlenül.


  Ma elmentem vásárolni, elsősorban habpatronra lett volna szükségem, amit három boltban nem kaptam, de szinte azt sem tudják, mi is az? Lassan be kell látnom, hogy csak én vagyok ilyen begyepesedett, aki még normális tejszínhabot szeretne készíteni. Persze van ennek egy ősibb megoldása is, kézzel kell felverni, ha van kedvem hozzá. Mivel a tejszínhab szifon is elég ősréginek tűnik, úgy döntöttem annyiban hagyom.


  Már háromszor hívtam a fodrászomat, nem sikerült. Kiderült egy sms küldése után, hogy Egyiptomban nyaral. Ez nem baj, de a hajam vágásra érett.  A házi doktort megkértem, írja fel a gyógyszereimet, de csak péntekre tudja megírni azt a bizonyos 4 db receptet. Ez bizony már csak nevettet, igaz, kínomban nevetek rajta.


  Ezzel szemben egy bizonyos egészségállapotot felmérő kft. ma négyszer ugrasztott a telefonhoz, először  a WC-ből rohantam, aztán a hajmosásból, mind a kétszer csak valami zenét hallottam, hosszas kapcsolás után. Harmadszorra is leraktam a készüléket, de negyedszerre kivártam, hogy elmúljon a zene, majd amikor feltette a kérdést az illetékes, hogy válaszolnék-e pár egészségemmel kapcsolatos kérdésre, elfogott a méreg, és kikértem magamnak.


  Aztán hazajött a lent lakó fiatalember, aki meg kiérte magának, hogy odalent ablakot nyissak, majd megteszik ők, hisz rendszeresen szellőztetnek. Ez persze nem igaz, sőt a kifejezett kérésemre, hogy ne tegyék, a radiátorokon szárogatják a kimosott ruhákat. Nem kevés önuralomra volt szükségem, hogy ne küldjem el a fenébe, de túl tettem magam, s még most is a megoldáson gondolkodom.


  A régiek egy kicsi gyerekkel laktak itt közel 3 évig, de náluk ilyen gond sosem volt. Vasárnap voltak nálam vendégségben, s mióta elmentek, anyuka csak azt mondogatja, hogy szivesen visszajönne.


  Na most jól kidühöngtem magam, de a mottóm még most is: ennél nagyobb bajom ne legyen.


  Jó éjt mindenkinek!

 22. 2014-10-28 18:2469106.

  Sziasztok szép estét.


  Ma egyszer már megpróbáltam belépni sajna nem sikerült.Most viszont simán beengedett a régi jelszómmal,ki érti ezt?


  Sorbet Erzsike tudom hogy nem azért írtad de szívesen mentem volna ha nem olyan későn vagytok ott.


  Marimama én sem értem mert mindenhová simán be tudok lépni csak ide nem.Ilyen @megcsinálni ez már művészet.


  Gittám néha csak ülni kell és kinézni a fejedből


  Rózsa most én sem tudtam szavazni elfelejtetem a jelszavam kértem újat.


  Kincsike ott voltatok a felvételen?a pénteki főpróbán a legkisebb 


  uncsim is ott volt.


  Katikám bizony az idő eljárt felettünk és egyre nehezebben bírjuk a kiképzést


  Totyi,Molly,Megvagy ,Julika??????????????????


   


  -----------------------------------------------------------
  szép napot mindenkinek
 23. 2014-10-28 16:0569105.

  Kellemes  délutáni elfoglaltságot    .


  Ma ablakon keresztül kellemes napsütéses volt az  idő ,én viszont álomkorba szenvedek ,levagyok lassulva .


  No persze nincs is miért siessek  hisz mindenre ráérek amihez kedvem van .


  Sorbet  E  jó volt hogy   írtál ,mindig érdeklődéssel olvasom az  aktuális helyszini leírásaidat  hisz mi  nem igazán mozdulunk  ki itthonrol .(határon tulra)Robi  nem rokon hanem kb 30 éve  jó barát .


  Gitta  a kandalló tűzének ropogása bizony nagyon jó  lehet   hát  még  a melege .


  Rozsa  használjátok ki az időt  a jó levegőn .


  A héten mi is megyünk még balcsira még van  pár dolog amit téliesíteni kell.


  Szeretettel gondolok Marcsira Marimamára Julikára Mollyra Katira Megvagyokra Levára Almára akik  ma  még  nem voltak erre.


   

 24. 2014-10-28 14:4869104.

  VÁRALLYAY ÁGNES-re


  http://picibaba.hu/palyazat/20143-oktoberi-szepsegek/


  Még pár napi lehetőség van, hogy nyomjatok SZAVAZOK-ot, ha kérhetem. Nem SMS-t kell küldeni!!!!!!

  2014-10-28  14:46
  rozsaanyu (69103)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  Az élet egy nagy játék, játszd úgy, hogy a körülötted élők is jól érezzék magukat benne!
 25. 2014-10-28 14:4669103.

  Kellemes délutánt kívánok!!!


  Csak köszönni jöttem. Ágit lefektettem, már el is aludt. Délután sétálni megyünk, ne legyen fáradt.


  Reggel ködös idő volt. Már kitisztult a levegől.


  Holnap este már otthon leszek, akkor visszaolvasok.


  Mindenkinek fájós mentes napot kívánok, szeretettel.


  -----------------------------------------------------------
  Az élet egy nagy játék, játszd úgy, hogy a körülötted élők is jól érezzék magukat benne!
 26. 2014-10-27 20:1369102.

  Az elmúlt éjszaka is rosszul telt, több órát töltöttem álmatlanul, nem tudom, hány hatalmas zsebkendőt használtam el. Közben a lányom emlékeztetett egyfajta orvosságra (torokba fújós-belélegzős), hogy van nekem itthon, azt használjam. Igy délutántól fogva már használom (olyan, mint az asztmásoknak az inhaláló, de ez torokfájásra-köhögésre-orrfolyásra való).


  Reggel igencsak szédültem, amikor felébredtem, kicsit paráztam is, mi lesz velem, ha gutaütést kapok? Később bevettem egy - Ausztriából hozatott cseppeket, kb. fél óra múlva hatott. Na ekkor mentem ki dolgozgatni.


  Aztán jól esett a fürdés-hajmosás (szerintem még büdös poloskák is voltak a hajamban a thuják miatt), azóta csak ülök, mint a tök, és nem bánom, ha végre este lesz, mármint lefekvéshez való este.


  Már telefonáltam az ásó embernek, de most épp költözés alatt áll, a közelembe költöznek, így rá bíztam, akkor jöjjön, ha érzi, hogy megfelelő az időjárás számára. Mivel a közelben fognak lakni, pontosan látja, milyen az idő itt nálam. Azért holnap egy kis darabot megcsinálok én, ahol eper, lestyán és a frissen ültetett szőlőoltványok vannak. Ezekre vigyázni kell és kb. 10 m2 az egész.

 27. 2014-10-27 20:0169101.

  Drága Erzsike!


  Biztos ismered a szót: "békebeli". Hát ez a bizonyos lepedő is békebeli, azért is bírja már évek óta. Nekem - nem dicsekszem - nagyon sok ágyneműm van, anno 4 háztartást látott el (saját, papa, Hegykő és Szigliget), így lenne miből válogatni. De hiába, ha a pamutokat is félig-meddig mégiscsak műszállal gyártották. Azt szoktam ilyenekre mondani - ez is papa mondása volt - mindegy már, mint a szélső háznak.


  Meg még azt is, hogy ennél nagyobb bajom sosem legyen.


  Ma sokat sikerült dolgozi odakint, minden virágot lehordtam a garázsba, összeraktam a virágládákat, több zsák thuja száradt levelet szedtem össze, és ilyenek. Még főztem is. Ma először begyújtottam a kandallóba is, finom, kellemes a hőmérséklet a házban.


  Marika! Jó, hogy túl vagytok a temetői teendőkön, én is örülök, hogy szombaton elvégeztem a nehezét. Még azon is gondolkodtam, nem is megyek ki a napján, mert lehetetlenség helyet találni az autónak. Úgyis hamarosan jön a születésnap, ami másoknak máskor van, majd akkor megyek újra. Közben meg itthon emlékezem, itthon gyújtok gyertyát. De majd meglátom még.

  2014-10-27  10:42
  sorbet (69094)
  előzmény:
 28. 2014-10-27 18:0269100.

       Sziasztok Barátnők!


        Megvagyok és lassan ugyan, de teszem a dolgom.


        Tegnap Misike kivitt a temetőbe egy szóra és lemosta a kriptájt, én a vázákat hoztam rendbe és e elhordtam az elhervadt virágokat a kukába. Igy halottak napján csak koszorukat és friss virágot kell vinni. Én csak vizet hordtam a mosáshoz, de ez is éppen elég volt fájós derekamnak, mert a közeli kut nem müködött, távolról kellett hordani a vizet. Lelkemnek viszont nagyon jót tett, hogy rendben ott minden.


        Valika. Én is igy vagyok az internettel. 3-4 próbálkozás után jön elő a hozzászólás fórum. Pedig a fiuk azt mondják, hogy a gépnek semmi baja.Most ünnepek előtt van elég fizetnivalóm, igy kinlódom,majd januárban bemegyek a szolgáltatóhoz.


        Erzsike. Örülök, hogy otthon vagytok, látom nagy fáradsággal. Én is gondolkodtam, hogy elcsrélem ezt a nagy magánházat kisebb társasházi lakásra, de átgondolva már nem merem vállalni a költözködést.


        Jön a hiradó,én meg megyek nézni. Szép estét kivánok-, a betegeknek gyógyulást.

 29. 2014-10-27 17:1069099.

  Elijesztettelek benneteket talan, egesz nap sehol senki. Akkor visszavonulok en is.

 30. 2014-10-27 11:0269098.

  Erdekes, az elkuldes utan ujbol megjelenik az irolap. Ugy latszik, inkabb rovidebb szovegeket szeret az nlc.


   

 31. 2014-10-27 11:0169097.

  A bekoszonesembol lathato, mennyit kuszkodtem, mig ugy-ahogy atment a mondanivalom.

  Nektek is gyakran van ilyen?


   


   

 32. 2014-10-27 10:5869096.

   


   


   


  Kozel van a szinhaz is, amelyiket  P. kollegai nagyon ajanlottak. Allitolag jo a hiruk az orszag hatarain tul is. A mindennapi kommunikacioban nincs problemam, beszelni, de foleg megerteni


   


  de egy Csehov darab igen nagy falat lenne nekem.


   


  Mar elore felek a hazauttol, hajnalban leszunk otthon, tobboras varakozassal Budapesten  es 3oras buszozas utan. Jo lesz ujbol az otthon biztonsagaban lenni.


  Vigyazzatok magatokra!


   

 33. 2014-10-27 10:5669095.

   


   


  Ez a szallasunk kozel van az epulethez, ahol P. dolgozik, igy ma  egyutt ebedelunk. Ket fazek, egy serpenyo eppen lenne a fozeshez a lakasban, de meg az alapanyagokon kivul sok aprosag is kell az etelekbe, amit nem lenne erdemes megvenni, mert nem hasznalnank fel, haza nem vihetjuk azokat.
  Van a kozelben sok lehetoseg, biztosan talalunk valamit. Ha mar az evesrol irok, sokszor hasznaljak fuszerezeshez a kaprot.
  Meg a csirkehus-levesbe is, sok petrezselyemzoldjevel es tejfollel egyutt. Eloszor nem tettem bele  a tejfolt, de aztan kiprobaltam, izlett igy is. Tegnap kapor volt a vegyes salatan is, es a mini toltottkaposztakban  (savanyu levelbol) is ereztem.


  A helyi etelek megizlelese is hozzatartozik a turizmushoz. Jo, ha a helybeliek segitenek ebben. Kaptunk egy par javaslatot, mit ne hagyjunk ki.


   


   


   


  Elegge fazos vagyok, tegnap kenytelen voltam venni egy melegebb salat, mint amilyet hoztam magammal. Elozo nap sapkat probaltam az egyik butikban venni, de a kedves elarusitono elkuldott, hogy o ilyen elegans holgyeknek nem tart sapkakat. Megkerdeztem, hogy talan  az idosebb szo szinonimaja nala az elegans, mert meglepetesemben  beneztem a tukorbe, de onnan egy osszefagyott, dzsekis, barettsapkas, 60+ no nezett ram. A salat ra egy napra nala vettem.  A vetel utan hosszabban elbeszelgettunk, nem volt mas vasarloja. Tobb nyelven is beszel, de  nem talalt az eredeti szakmajaban munkahelyet,   mar nem akart tovabb otthon lenni. Ha nagyon vagynek napkozben emberi szora, benezek hozza, de elkoszonni biztosan elmegyek. Kb. olyan idos, mint a gyerekeink.


   


   


   


   

 34. 2014-10-27 10:4269094.

  Szep jo reggelt kivanok, lanyok!

  Meg eletemben ilyen esos napokat, mint itt  a mult heten voltak, nem eltem meg. Terdig vizes volt a nadragom szara, mig  csak ebedelni eljutottam. A csatornak nem gyoztek elnyelni a lehullott vizmennyiseget, hozza meg a szel is erosen fujt. A szallodaban az utolso ket napot egy olyan szobaban toltottuk, ahol csak klimatizacio volt, a futotestek hidegek voltak. Azt gondoltam, meghules nelkul ezt nem usszuk meg. Szerencsere sikerult.


  Mar ket napja mas helyen lakunk, ketszobas apartman, a futes szabalyozhato, minden szuper. Az elso heten itt nem volt szabad apartman. A ketszaz eves epulet valamikor a varos leghiresebb szallodaja volt, a foutcan van.  A kedvem is mar a regi. 


  Kar, hogy nem nyar van, varosnezeshez nem ez a legjobb evszak. Tobbet voltam a szallodaban, mint kint, olvasgattam az orszag tortenelmerol, foldrajzarol. Feltunt, hogy itt sokkal kisebb a munkanelkuliek aranya a tobbi orszagehoz kepest. Az emberek nem nagyon  udvariasak,lehet a rossz idojaras tette  ezt a mult heten? Osszesen egy mosolyt kaptam az elmult het alatt idegentol.
  Az aruhaz elelmiszerboltjaban az elottunk fizeto nyugdijas hazaspar sokat vasarolt. Atlagos nyugdijasoknak neztek ki, akikrol nem ri le a gazdagsag.


  Valika, nem azert irtam, hogy elvarnam, hogy valaki kijonne a repterre ezekben az esti orakban, hogy talalkozhassunk. A veled valo talalkozasunk a topichoz kotodo elmenyeim legszebbje.

  Gitta, Katika, ez az elszinezodes a mosasnal nagyon kellemetlen. Egy par evvel ezelott irtam rola, hogy a ferjem es az unokank egyforma reklamsapkajat egy masik mosassal megmentettem az elszinezodest gatlo rongyocska (papir is van) segitsegevel. A kek silttol a tobbi feher resz kek foltos volt. Mindig van nekem otthon ilyen termek, ha valami gyanus, a mosashoz teszek belole. Azert a fehereket kulon mosom.
  Nem tudom Gitta,  a kedvenc lepedod ezzel meg megmentheto-e ennyi ido utan. Egy probat meger.

  Katika, bosszanto, ha meg tobb mosas ellenere is fog egy ruhadarab.


  Julika, jobban szeretem hallgatni az embereket. Remelem, lesz meg alkalom, hogy elbeszelgessunk. Vagytok egy paran, akikkel meg nem talalkoztunk.

  Kislanyok, hol van Mollyka????????!!!!!!!!!!!! Alma-alma, Ildiko  is regen jartak erre.


  Marcsika, gratulalunk a sikeres versedhez! Ha megmutatnad, biztosan tobben megorulnenk neki. Probaltal mar tobbszor verset irni? Most mar tobb idod lenne erre. 


  Rozsa, nem jo a hivatlan vendeg. Kulonosen, ha nincs eleg hely a fogadasara. Remeljuk, megoldjak a fiatalok ezt a helyzetet, es jol fogjatok magatokat erezni.


  KincsiErzsike, sok ilyen kellemes talalkozot R.-val. Ti rokonak vagytok, vagy regi baratok?


  Marika, akkor most minden unokad mas varosban el. Jo, hogy tartjak veled rendszeresen a kapcsolatot, es orulhetsz a sikereiknek. Jol emlekszem, Levente mar vegez ebben az iskolai evben?


   

 35. 2014-10-26 19:2569093.

  Gitta  szinte egyszerre   írtunk - Jó  hogy  volt  egy kis segítséged -a  nátha  az  viszont  nem  jó reméljük hamar elhagy  téged jobbulást kivánok-


 36. 2014-10-26 19:2269092.

  Még annyit, hogy az elmúlt hosszú hétvégén egyetlen gyermekem sem ért rá, hogy eljöjjön segíteni elvégezni ezt a bizonyos téliesítést. Igaz, talán össznépi Gyöngyi napot tartottak, amire én nem voltam hivatalos. Ez nem nagy baj, mert akit akartam, már megköszöntöttem előre, és amúgy sem vágytam volna rá.

 37. 2014-10-26 19:2169091.

  szép  estét 


  Semmi különös  nem  történt  az elmult  napokban  velünk .Egy kiemelkedő  tegnap  délután  egy kedves emberrel volt találkozónk csak ugy  spontán  az X faktor kezdete elött az rtl  aulájába .( Robi)


  Danika  már jol van  de a szülei  elkapták és  Ők betegebbek  voltak  már jobban vannak .


  Marcsi  gratulálunk a nyereményedhez finom  és jó  szorakozás  egyben .


  Gitta  na  lényeg hogy végül sikerült az  uj szerzemények  ültetése .


  Rozsa  szép  napokat  Ágikával,érezzétek jol magatokat.


  Kati Julika mellett  Te vagy   az utazó nagykövet  hol itt  hol ott az energiád határtalan .


  Marimama   lényeg hogy   van  már időpontod Kakasszékre .


  Valcsi  jo az ha van  munka   csak  modjával  tegyétek .   

 38. 2014-10-26 19:1769090.

   Szervusztok Barátnők!


  Elmúlt a hosszú hétvége, én egy kicsit megfázva, náthásan vészeltem át, a tegnapi éjszakát az óra átállítással töltöttem volna, ha a két megbízható órám nem tette volna magától, én meg csak jöttem-mentem, nem bírtam aludni. Az orrom folyt, mint a csap, elfogyott a zsebkendőm, kijöttem újakért, de hiába feküdtem vissza, aludni nem bírtam. Fáj a fejem, de túl vagyok a régi lakók látogatásán. Nekem elég sokra sikeredett a gesztenyepürém, így amit nem ettek meg, hazavitték.


  A terasz bútorokat lehordták a garázsba, felhozták a fásládát, a férj telehordta fával, amit össze is hasogatott. Már csak az ásás hiányzik, na meg hogy én lehordjam a muskátlikat, amiket ma már előkészítettem a télre.


  Na megyek a kádba, nem bánom, ha eljön az alvás ideje.


  Jó éjt mindenkinek, kicsiknek és nagyoknak!

 39. 2014-10-26 16:5569089.

  sKati! Megnyugodtam, hogy szerencsésen megjártad az utat.


  Vacsorára csinálok magamnak gesztenyepürét. Van a fagyasztóban és még tejszínhab is van, palackos.


  Képzeljétek el!!!! A Marci beállított Tihanyba. Az Andris olyan ideges, hogy alig tudott beszélni. Nem tudjuk, mennyi ideig szándékozik ott maradni és hol fog aludni?


  Timi örülni fog, ha egy szobában kell tölteni az éjszakát. Nem azért, mert az Andris apukájáról van szó, hanem a horkolásról. Ki fog aludni a fotelágyban és ki a nagyágyban?


  Lehet, hogy erről már csak szerdán este - hazaérkezésünk után - tudok beszámolni.


  Mindenkinek kívánok egészséges napokat!


  Bizony, már nagyon sötét van. Hol van itt  az energia takarékosság?

  2014-10-26  15:54
  katalin.berger.9 (69088)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  Az élet egy nagy játék, játszd úgy, hogy a körülötted élők is jól érezzék magukat benne!
 40. 2014-10-26 15:5469088.

  Sziasztok!


  Tegnap már nem volt erőm idejönni a géphez,mert ugyanis meggondoltam magamat és nem vártam meg mig a lányom délben telefonál,mert lehet,hogy tovább dolgozik,fogtam magam és beültem a kocsiba és indultam Nagykanizsára,2 óra alatt lent is voltam,a vásárolt ültetnivalókat,meg a könyveket,amiket kiolvastam felvittem a Baba barátnőmhöz és kimentünk a temetőbe gyertyát gyujtani és virágot tenni a vázába,aztán hazmentünk ,megebédeltünk,jót elbeszélgettünk és 3 felé sms-t küldött a lányom barátja,hogy hazafelé menjek be a Blle-i Márton cukiba és hozzak neki pogácsát és gesztenyepürét,igy elindultam,pogácsa ugyan nem volt ,az anyukájának vettem egy krémest,neki pedig gesztenyepürét és indultam tovább,mikor Bp-re érkeztem eszembe jutott ,hogy a Radnóti u-ban nyilt nem rég egy isteni cukrázda,gyorsan odafele vettem az irányt és találtam is még magos pogit neki mind megvettem,kb 30 dkg volt.Magamnak meg vettem finom szilvalekváros tacsnit,és hazafelé beugrottam a Ruszti utcába és leadtam ,amit vettem,ugy megörült a poginak,mert tudta,hogy Lellén nem tudtam venni,hogy agyon puszilgatott.


  Aztán hazajöttem ,kipakoltam,amit Nkanizsán vettem és leültem kipihenni magamat.Majd a kertész kislány felmegy a Babához és elviszi a növényeket.


  Rózsa! Akkor mégiscsak mész a fiacskádhoz az uncsikáddal,jól teszed legalább eltöltetek egy-két vidám és szeretettel teli napot.Érezzétek jól magatokat.


  Micsoda sötét van,pedig még csak 4 óra lesz.


  Valikám! Itt a ti időszakotok,gondolom nemcsak az otthoni munka,hanem a bolti is feltorlódik ilyenkor,nem is csodálom,hogy nagyon elfáradtok.Sajnos ez van! Ez a sorsunk,ha meg akarunk élni.


  Gitta! Nem mondom,hogy hiába dolgoztál,mert gondolom ma megették,amit csináltál nekik,én is szeretm a gesztenyepürét,de csak 2 adag volt tegnap,igy nekem már nem jutott.


  Remélem a mostani munkával befejeződik egyidőre a kerti munkád és pihenni is tudsz egy kicsit.


  Elhoztam a tisztitóból a nadrágom,de azt hiszem még mindig fog,igy beáztatom egy lavor ecetes vizbe,remélem használni fog.


  Mindenkinek kivánok kellemes hetet,remélem nem esik az eső,mert azt nem szeretném.


   

 41. 2014-10-26 10:3569087.

  Szervusztok!


  Korán reggel felmérgesített az Andi. Telefonált, hogy holnap reggel "kell" menni Tihanyba, de csak szerdáig, mert az Áginak csütörtökön néptánc  van.


  Mondtam: - Jó, hogy nem este 10-kor szóltok.


  Már megy a mosógép. Szerencse, hogy van váltás pizsamám, mert ami most mosódik, nem szárad meg.


  Azért örülök ám, hogy végre látom az Ágit és az Apájáékat!!!!!!


  Gitta! Örömmel olvasom, hogy minden rendben. Kérdeztem, hogy hány év múlva szüretelhetsz, a most elültetett oltványokról?


  Valcsi!


  Ezt az egy "engedélyezett" szolit minden nap ismételd meg. Megnyugtató, ha tudom a kedves Topic-barátosnék  állapotáról!!! Ez vonatkozik a "csak olvasom a topicot"-osokra is.


  Bízom benne, hogy a mai tüntetés eredményes lesz. Talán nem szakítják szét ezt a kis csipet-csapatot az internetadóval.


  Dolgozók, próbáljatok egy kicsit pihenni, mert holnap ismét kezdődnek a szürke hétköznapok. Hiszitek, hogy még "csak" 10:30 van?


  Nem felejtettétek átállítani az órákat?


  1. Fordított világ.


  2. Valcsi! Köszönöm a kávét!


   

  2014-10-25  18:05
  dundori (69085)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  Az élet egy nagy játék, játszd úgy, hogy a körülötted élők is jól érezzék magukat benne!
 42. 2014-10-26 09:0069086.

  Sziasztok vidám vasárnapot.


  Változatlanul csak egy hozzászólást hagy elküldeni az NLC ha enged egyáltalán belépni


  Felénk ma kisütött a nap de hideg van.A virágaimat kell rendeznem.


  Az ősz kibabrál velem mindig ilyenkor semmire sincs időm,jó lenne osztódással szaporodni hogy minden munkát el tudjak végezni.Most megyek 


  szép napot mindenkinek.


  -----------------------------------------------------------
  szép napot mindenkinek
 43. 2014-10-25 18:0569085.

  Nem olyan régen jöttem be, de jó volt kint, végre nem fújt a szél, s még a nap is sütött - gyengén.


  Bekapcsoltam a TV-t és az M1-en épp a szomszéd faluról - Brennbergbányáról volt egy ismeretterjesztő film, sajnos kb. az utolsó 10 percet láttam belőle. A Weisz Fanni egy TV-s riporterrel volt itt, s az a pap mutatta be a helyi templomot, aki a Papát is temette, s misézett érte. Egy helyi lakos mesélt a Szálasiról és az "aranyvonatról" is, amiről régen írtam már Nektek. Ebben a vonatban gyűjtötték össze a németek a magyar államkincsártól elvett aranyat, a koncentr. táborba küldött emberek kincseit (képeket, festményeket, szobrokat, szőnyegeket, ékszereket, stb.). Ezt a vonatot aztán kimenekítették Ausztria felé, de soha senki nem találta, azóta sincs meg.


  Amint vége lett, bekapcsoltam a gépet, hogy mindezeket tudassam veletek.


  Katikám! Nekem van egy kedvenc pizsamám, aminek a nadrágja fekete alapon fehér pöttyös. De van egy kedvenc lepedőm is, ami nem fehér, hanem drapp színű. Azért jó ez a lepedő, mert nem ráncosodik, teljesen sima még egy hét után is. Szeretem, ha kimosom, megszárad, szinte mindig ezt teszem vissza. Nos a közepe olyan, mintha mindíg egy disznó feküdt volna rajta, mert a pizsama annyira megfogta, és fogja már kb. 3 éve, hogy nem érdemes vele csinálni semmit. Ezt a nadrágot mindig kézzel mosom, majd a tarka ruhákhoz teszem a gépbe, de csak akkor, amikor már az öblítés vége felé jár.


  A lepedő pedig olyan, amilyen, most is az van az ágyamban. Sajnálni fogom, ha majd el kell dobni.

 44. 2014-10-25 17:5269084.

  Kedves Rózsa!


  Igen sikerült szép oltványokat venni. Egyúttal megvettem a temetői virágot (cserepes), hatalmas, alig bírtam becipelni a parkolóból a temetőbe. Szerencsére elég közel kaptam üres parkolóhelyet, így nem kellett sokat cipekednem. Vittem magammal egy bőrönd-"taligát", ezt még papa vette Washingtonban anno. Ez kb. olyan, mint egy gurulós bőrönd váza, bőrönd nélkül. Ezzel akartam becipelni a cserepes virágot, de rájöttem, nincs rá szükség, jobban járok, ha a karomban viszem, így is lett.


  Innen elszaladtam a Vivikéhez, gondoltam ott töltök kb. fél órát. Nagyon meglepődtek, mivel ők akartak meglepni engem. Mivel ott náluk az anyuka huga, Vivi keresztanyja, akit épp az állomásra igyekeztek kisérni (onnan hozzám), így gyorsan elköszöntem, és igyekeztem haza, hogy mire hozzám érnek, elkészüljön a finom gesztenyepüré.


  Amint megjöttem, már majdnem dél volt. Gyorsan kisütöttem a csirkemellet, pároltam hozzá ceruzababot (olíva+méz+szójaszósz), kevés rizst, majd megebédeltem és már mentem is a kertbe.


  Én szeretem a frissen készített tejszínhabot, amit tejszín szifonban szoktam készíteni. Hiába volt még 3 db patronom hozzá, csak az egyikből jött ki némi gáz, de nem elég ahhoz, hogy a habot is kihozza a szifonból.


  Aztán telefonáltak, hogy mégsem jönnek, mert váratlan dolog miatt vissza kellett fordulniok az állomásról, így holnap jönnek majd.


  Igy volt időm a kertben tevékenykedni.


  Az oltványok már a helyükön vannak, elültetve, megtrágyázva, belocsolva, s mivel még 2 napig nálunk biztos nem lesz éjszakai fagy, majd kedden betakarom (csirkézem) őket, mert télire ez jár nekik. S tavasszal a nyitás, amikor kiszabadítom a földkupacból őket. Az ültetés után még szedtem némi friss kaprot, gereblyéztem a leveleket, elkészítettem az égetéshez a hordót, teli is raktam. Majd holnap folytatom.


   

  2014-10-25  12:25
  rozsaanyu (69082)
  előzmény:
 45. 2014-10-25 17:0069083.
  2014-10-25  12:25
  rozsaanyu (69082)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  Az élet egy nagy játék, játszd úgy, hogy a körülötted élők is jól érezzék magukat benne!
 46. 2014-10-25 12:2569082.

  Gitta!


  Már talán otthon is vagy?! Sikerült szép, egészséges oltványokat venni? Mikor lesz rajtuk szőlő termés?


  Az időnek megfelelően öltöztél? Nehogy megfázz!!! Otthon ég már a tűz a kandallóban?


  sKati!


  Te is jó nagy utat terveztél mára. Mit mondtak a tisztítóban? Mit tegyél, hogy ne fogjon a nadrágod? Gondolom, javasolták, hogy mindig vidd hozzájuk.


   


  Ismét elmúlt dél. Éjszaka 3-ról 2 órára kell visszaállítani az órákat. Ezt még este megteszem. Ti sem felejtsétek el, nehogy el-, vagy lekéssetek valamiről!


  2. képet a face-ról hoztam. megvagyokM. tette fel. Hol vagy Margó? Mindenkit várok, aki még nem jött!


   


   


   


   

  2014-10-25  08:50
  dundori (69081)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  Az élet egy nagy játék, játszd úgy, hogy a körülötted élők is jól érezzék magukat benne!
 47. 2014-10-25 08:5069081.

  Jó reggelt Barátok!


  Nem most ébredtem, bár nem olyan régen, szerencsére jól aludtam. Itt elállt a szél, egyelőre az eső sem esik, a hőmérséklet 7 fok körül van.


  Még pizsamában vagyok, szeretnék útra készen öltözni, de valami miatt nem veszik fel a telefont a kertészetben, pedig muszáj beszélnem velük, hogy ne menjek megint hiába. Ennek függvénye, hogy mibe öltözzek. Azok a bizonyos szőlőoltványok...., már kétszer mentem értük hiába. Gondoltam én is megveszem a temetőbe is, amit kell, s mivel útba esik, be is vinném.


  Kicsivel jobb időt igérnek, mint az elmúlt napokban volt, ami azért lenne jó, mert még minden virágom odakint van, a kutat is le kell szerelnem, mármint a locsolócső tartó szerkezetet, és téliesíteni a vezetékes víz csapját (ami egy kis betonkaszniban van), ezt sosem használjuk, de nem lenne jó, ha elfagyna.


  Végre felvették a telefont, van is oltványuk, így most készülődök és indulok.


   

 48. 2014-10-24 13:4269080.

  Sziasztok!


  Ma megint jól eláztam,először elmentem a nadrágomért a tisztóba,mert még mindig fog,amikor mosom,kértem,hogy próbáljanak vele valamit csinálni,hát majd meglátom mit sikerült.Aztán bevásároltam magamnak és a szomszédomnak is.utána tovább mentem az Oázis kertészetbe ott volt közel ,van egy kedvezményes kártyám és bevásároltam -közben persze szépen szemerkélt az eső,de vettem a férjem sirjára ültetni valő pozsgásokat,ami megmarad,meg is beszéltem a kertész csajjal,ha nem tud kijönni ott hagyom a pénzt és a növényeket a Babánál és majd onnan elviszi és szépen megcsinálja az anyósom és a férjem urnasirjának a beültetni való részét.Igaz csak 12 kor tudunk menni,de 2 óra alatt lent vagyunk és elmegyünk a barátnőmhöz,aztán már fordulunk is vissza.A gyertyákat kiteszem és majd a Baba meggyujtja.


  Gitta! Az a lényeg,hogy megjavult a géped és tudsz jönni beszélgetni velünk,sokat gondoltam rátok Norwichba,de este csak skype-n beszéltünk a lányomékkal,mert egész nap vagy főztem,vagy a várost jártuk.Azért nehajtsd magad agyon,vigyázz egy kicsit az egészségedre is.


  Gondolom nálatok is esik ez az átkozott eső és ráadásul hideg is van.


  Kincsike!Szép képeket tettél fel,Danikánk hogy van,most az eső miatt gondolom nem tudják sétáltatni szegénykémet,de biztos jól eljátszik már magában is.


  Valikám!Az a lényeg,hogy van miért bejárnotok,mert van munkátok,tudom nagyon strapás lehet,de sajnos manapság nyugdijból már nem nagyon lehet megélni.


  Tudod ha fiatalabb lennék,akkor nagyon szivesen kimennék én  is,még ha mosogatnom kellene ,akkor is,azt látom,hogy ott azért megbecsülik azokat,akik jó szakmával rendelkeznek.Igen azt hiszem a Balázsék nem akarnak hazajönni,jól is érzik magukat,meg ott megtalálják a lehetőséget a tartalmasabb életre.


  Rózsa! Hát nem is lett volna jó,ha ebben a ronda időben utaztok,igy jobb hogy itthon a meleg lakásban töltöd el az idődet,ugy,hogy ráadásul a lányod még el is kényeztetett,főzött neked.Rendes nagyon,gondolom ennek te is örülsz.


  Marimama! Amilyen gyorsan munak a napok,a hetek és a hónapok,meglásd egyhamar itt lesz az idő,hogy utazhass,már nekem is gondolkodnom kellene egy Héviz-i,vagy valamelíyik melegfürdős beutaláson,majd megbeszélem a horvosommal,hogy mit javasol.


  Az unokákra pedig büszkén gondolunk mindketten,mert azt hiszem mindent meg is tesznek ezért.


  Mindenkinek kivánok a körülményekhez képest nyugodt pihenést és jó olvasást,aki azt sszereti.

 49. 2014-10-24 12:4469079.

  Gitta! Olyan jó, hogy tudtál jelentkezni! Meggyógyult a géped - már amennyire -, mert az sem akarja, hogy elmaradj a csipet-csapattól.


  Valcsi!


  Az aktivitással jómagam sem vagyok elégedett. Ki kellene használni, hogy még van lehetőségünk a kapcsolattartásra!


  Vasárnap lesz tüntetés. Nem tudom, mit érnek el, az internetadóval kapcsolatban. Felháborodtam, de azt nem vállalom, hogy kimenjek a tömegbe.


  Nagyon gusztusos képeket tettél fel. Nem is tűnik ördöngösnek az elkészítése az étkeknek. Sőt, tán még a gombolyagkészítés is sikerülne. Annyira részletes a képillusztráció.


  Ezek közül melyiket készítetted már?


  Laci jól van? Már tud teljesen dolgozni? Úgy jó, ha van munkátok. Azért csak óvatosan dolgozzatok.


  Itt még nem esik az eső. A XIX. kerületben már zuhog. Ezt az Unokasógornőm tudósításából hallottam.


  Elment ismét e napnak a fele. Nem sok mindent csináltam, de az hasznos. Most elnyúlva olvasom a regényem, hogy a végére érjek.


  Talán később itt is lesz bővebb olvasnivalóm.


  1. Csali....................... hmmmmmmmmmm............ kóbi!!!!!!!!!!!!!!!


  2.-3.-4. Jászberény-i képek

  2014-10-23  17:45
  dundori (69077)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  Az élet egy nagy játék, játszd úgy, hogy a körülötted élők is jól érezzék magukat benne!