Itt vagyunk régi barátok 2

*zsóka49*
Létrehozva: 2006. június 25. 09:58

Megprobálok uj topikot nyitni. Hátha sikerül beszélgetnünk.Várlak benneteket, akik az Ide, ide régi barátokban voltatok,Hátha igy megy

77596 hozzászólás
 1. totyogoka
  Offline
  2017. augusztus 18. 19:2477596.

  Sziasztok!


   


  Tegnap nem láttam a méregtől. Július 27.-én kaptam beutalót laborvizsgálatra. Lett volna időpont korábbra is de úgy gondoltam, hogy hónap közepe vége felé intézem majd. Tegnap 7.45.re kértem és oda is mentem. Kis sorállás után amikor behívtak szólt az asszisztens nő, hogy ez nem az én beutalóm. És valóban. Egy számomra ismeretlen férfi nevére szólt. Őszintén mondva én bizony meg se néztem a nevet július óta mert hát meg se fordult a fejemben, hogy ilyen lehetséges. Délután rendelt a H.O. visszamentem. Nézte nézte majd annyit mondott hogy : bocs. Erre én nem mondtam , csak gondoltam , hogy akkor : Kösz. Adott másik beutalót amivel ma soron kívül (fél órás sorban állás után) már mehettem is és a második szúrással már meg is lett a vénám. Sikerült!!!!!!!!!!!!!!!! Hétfőn lesz eredmény!


  Most már abban reménykedek , hogy jók lesznek az értékek!


  Mollyka! Köszönöm kérdésed, Ágota aftái múlóban vannak de most nagyon kell kerülnie az olajos magvakat és az olajban sült ételeket. A héten volt Ő is vérvételen és két hét mulva lesz eredmény ételallergia vizsgálatának. Drukkolok, hogy ne legyen már semmi mert akkor tényleg lenne ám gubanc ha még arra is külön kellene figyelni.


  Valika! tartsd a frontot! Ilyen nagy melegben egyébként sincs nagy kedve az embernek kimozdulni. Én sem akarok a tüzijátékra sem kimenni pedig most egészen közel lesz hozzánk. Lehet hogy a Duna partig lesétálunk aztán majd amit látunk látunk amit nem az meg nem lesz fontos.


  Rózsa mindenkire szeretettel gondol, de most nem az Ő hibájából kell hanyagolnia a topikot. Talán egyszer megoldódnak a problémái és visszatérhet.


  Én is mindenkinek minden jót kívánok, további szép estét! Jó éjszakát!


   

 2. dundori
  Offline
  2017. augusztus 18. 19:2277595.

  Kedves Barátok!


  Nincs sok kedvem szaporítani a szót. A biztosító a füle botját sem mozgatja, sokadik telefonhívásra sem. Mint írtam, elküldtem emailben a fotókat a kisérőlevéllel, előtte telefonon beszéltünk. Másnap kaptam tőlük 2 db értesítést, egyiket tavaly novemberben kellett volna, a másikat idén januárban. Mindkettő az idei évi gépjármű biztosítási éves összegéről szól!!!!


  A szomszédban dolgozó tetőfedővel beszéltem először, át sem jött megnézni, mert rengeteg a dolga, nekem kb. novemberben tudna dolgozni.


  A másik tetőfedő a hét elejére igérte, hogy jön, sms-ben lemondta azzal, hogy ma jön, majd jött egy újabb sms, hogy mégsem, mert nem ér rá. Adott egy tetőfedő telefonszámot, azonnal felhívtam, kiderült, holnap be kell menjen a kórházba, mert valami baja van, majd délben hívjam, akkor derül ki, hogy dolgohat-e, vagy sem. (Tudom, hogy beteges, mivel ismerem őt.)


  Igy már a harmadikban is szinte hiába reménykedek. Elkeseredtem nagyon, nincs kedvem semmihez, lassan már nem is érdekel.

 3. precon
  Offline
  2017. augusztus 18. 11:1477594.

  Sziasztok vidám hétvégét.


  Felénk meleg van .Anyukám állapota változatlan de reménykedünk.


  Lányomék áztatják magukat Hajdúszoboszlón.


  Fiam is megy ökörsütésre én itthon tartom a frontot. 


  nekem nincs kedvem kimozdulni majd egyszer talán.


  Legyetek jók és pihenjetek sokat ebben a melegben.

 4. molly49
  Offline
  2017. augusztus 16. 15:0477593.

  Totyika, remélem Ágotával minden rendben lesz,


  drukkolok, hogy ne legyen étel allergiája, mert még arra is figyelni nem könnyű feladat!


  Nálunk az aftás dolog mindig akkor üti fel a fejét,


  ha valami egyéb immunrendszert gyöngítő dolog is van...


  Megfázás, fog probléma vagy valami gyulladás a szervezetben...


  Már írtam az ezüst kolloid oldat csodát tesz, jó a svédcsepp oldat is de az nagyon csííííp 

  előzmény:
  totyogoka (77590)
  2017-08-14  17:15
 5. Ez is érdekelhet: Ez a 4 csillagjegy fantasztikus barát
 6. molly49
  Offline
  2017. augusztus 16. 14:5977592.

  Dundori, örülök, hogy jól érezted magad a lagziban 


  Rendes volt a fiacskád, hogy végig dolgozta a szertartást és az azt  követő ünnepséget is.


  Sikerült a biztosítóval egyezkedned?

  előzmény:
  dundori (77586)
  2017-08-13  15:17
 7. molly49
  Offline
  2017. augusztus 16. 14:5277591.

  Szép napot kívánok!


  Tegnap kerteztem, Laci reggel kivitt fél hétkor, délután fél ötkor jött értem.


  Jó volt, mert kényelmesen sok pihenővel tettem vettem, nem volt sürgős semmi.


  A cicák boldogok voltak 


  Precon, most is meleg van, de mégsem 38 fok, mint a múlt héten.


  A 29-30-at még valahogyan kibírom 


  Jobbulást kívánok anyukádnak, ez nagyon nehéz időszak, nagy melegben ágyhoz kötöttnek lenni 


   


   

  előzmény:
  precon (77583)
  2017-08-12  08:12
 8. totyogoka
  Offline
  2017. augusztus 14. 17:1577590.

  Sziasztok Szép napot!


   


  Bár lassan m ár ez a nap is véget ér. A tegnapi napom szinte kiesett. Ha jól bele gondolok nem is nagyon csináltam érdemben semmit mégis hipp hopp el telt. De a mai nap is gyorsan ment.Itt vissza tért a meleg. Ha nem is annyira tikkasztóan de ismét 30 fok van . Oké hogy most van nyár csak kicsit sok ez már a jóból. 


  Gitta! Örülök, hogy jól sikerült a lakóid "legszebb" napja és igazán kedves ajándékot kaptak Tőled. Kapjanak az élettől is annyi törődést majd életük során mint amennyit te adtál nekik amióta Nálad laknak. Ritkán sikerül ilyen kellemes lakókat  találni . Kívánom , hogy sikerüljön megoldást találni a házad megóvására is , mert szerintem is a legfontosabb dolog, hogy biztonságban és félelem nélkül éljük a mindennapjainkat . Sajnos egyre szélsőségesebb időjárással kell szembe néznünk és nem látunk a jövőbe , hogy mi jön még? Jó hogy volt biztosításod de inkább ne kellene igénybe venni mint azt átélni amit Te átéltél akkor. 


  Julika! Timinek biztosan rengeteg élménye van Portugáliáról. 


  Valika! bízom benne , hogy Anyukád állapota javulóban van.


  Kincsike! Gergőke jól van már?


  Mollyka! Ágotámat elküldte ma a doki allergológiai vizsgálatra ( étel allergia?) Holnap mennek vérvételre.  Picit javult az aftája de még mindig elég csúnya. 


  Manyuska! Pár hét és vége leszt a nyárnak aztán jön az ősz és a nem szeretem ködös napok. Nem is tudom melyik évszakot szeretem a legjobban. Talán a tavaszt?!


  Mindenkinek további kellemes napot kívánok.


   

 9. dundori
  Offline
  2017. augusztus 13. 18:0977589.

  Drága vagy Julikám!


  Jól esnek soraid, most meg igencsak rámfér néhány biztató szó, mert lassan (vagy inkább gyorsan) dönteni kell. Ami miatt nincs felhőtlen jó kedvem,  azért van, mert valójában nincs kivel megbeszéljem ezeket a fontos dolgokat. Sokszor írtam már - talán -, hogy rajtam kívül nem igazán izgatnak senkit, gondolok itt a tulajdonosokra, köztük a saját gyermekemre is. Aztán ami elkekeserít időnként (ilyenkor), amikor tényleg bajban vagyok, felmerül bennem az a számomra fontosnak tarott kérdés, hogy egyszál magamban mit kell még adnom magamból, lelkileg, fizikailag, anyagilag ahhoz nyugodtan hajthassam esténként álomra a fejem.


  Lehet, az lenne a legokosabb, ha én magam is magasról tennék mindenre, hisz ki tudja hány olyan napot kell még átélnem, mint a csütörtöki este. Lehet, hogy egyet, kettőt, hármat, vagy egyet sem. Sajnos engem meg olyan fából faragtak, mint "ahogy ezer évvel ezelőtt" a bemutatkozó oldalamon megírtam magamról, szeretem a tiszta, átlátható, korrekt dolgokat (lehet nem idéztem szó szerint). Más kérdés, hogy én is fáradok lelkileg és fizikailag is.


  A lakóim tényleg áldás nekem és nem azért mert általuk legalább van segítség, inkább azért, mert ha itt vannak, biztonságban érzem magam, emellett nem vagyok kitéve konfliktusoknak, mintha velem lakna valamelyik gyermekem a családjával. Nem kel kerülgetnünk egymást (bár lenne hely a házban még egy családnak is), de élünk egymástól függetlenül, csak akkor tartjuk a kontaktot, ha igény van rá bármelyikünk részéről.


  Nekem nagyon jól esett, hogy a lakóim szülei szinte rám bízták a gyermekeiket, holott nincs is erre szükség, mert normális, megfontolt, itthon az anyaországban igen ritkán tapasztalható normák szerint élő fiatalok. Én bármikor elfogadnám őket harmadik-negyedik gyermekemnek. Félre ne értse senki: a sajátjaim felül írnak mindent, még akkor is, amikor nagyon dühös vagyok rájuk, ha nincs idejük rám, ha minden, akár egy hörcsög is fontosabb annál, hogy itt sürgős teendő lenne,  vagy csupán eszükbe sem jut, hogy van egy magányos anyukájuk, - mert anya mindent túl él, megbírkózik mindennel  - és még sorolhatnám, de nem teszem, csak elfog néha az a fajta borongós kedv, amiben most is leledzem. De elmúlik ám ez is, olyan gyorsan, ahogy szokott már sok-sok éven át. Holnap reggel már tudni fogom mindenre a megoldást (tetőfedés, milyen anyag, mennyiért, ki csinálja...stb.), még akkor is, ha egész éjszaka a neten kell keresgélnem, kiszámolnom, kalkulálnom...., szokás szerint egyedül, mert tényleg igaz: csak nekem fontos, de nekem nagyon! Talán jobban, mint kellene.

  előzmény:
  Picivirág1 (77588)
  2017-08-13  15:49
 10. Picivirág1
  Offline
  2017. augusztus 13. 15:4977588.

  Szervusz Gitta!


  Köszönöm a részletes beszámolót. Jó érzés tudni, ilyen rendes, kedves  ,már már családtagnak számító lakóid vannak. A fiad és nagyon rendes, és én is úgy tennék ahogy te, kompenzálnám a munkájátJól teszed, ha a házat úgy hozatod rendbe ahogy elztervezted..a pénzt úgy sem viszed a sírba és amíg élsz biztonságban leszel és úgy is hagyod az utódokra. 

  előzmény:
  dundori (77586)
  2017-08-13  15:17
 11. Ez is érdekelhet: Élete meglepetése várta a magányos kisfiút 5. születésnapján
 12. dundori
  Offline
  2017. augusztus 13. 15:3777587.

  Kedves Manyuska! Sajnos a biztosítóval némi telefonbeszélgetést követően (mondhatom, hogy egy munkaidő kétharmadát hiába próbálkoztam, aztán sikerült) abban maradtunk, hogy mivel van fotó a károkról, a tetőről lehordott anyagot megőrzöm,) így e-mailben küldjek el minen fotót, konkrétumot azóta sem tudok semmit. Eddig nem jeleztek vissza. A biztosító eddig korrekt volt, most nem tudom, de biztos kell fizessen, mert a szerződésem azóta is érvényben van. Mind a ház, a melléképület (kisház), a gépkocsim náluk van biztosítva. Eddig sosem volt gond, de mostani eljárás nekem is szokatlan, várom a visszajelzést. Ám ne hidd, hogy hagynám magam, ha nem felel meg az ajánlat.


  A lényeg: (milyen érdekes, hogy tényleg minden a fejben dől el, és épp most döntöttem el), hogy már nem érdekel a megspórolt pénzem, nem érdekel, hogy erre kell költsem, de eldöntöttem úgy 10 perccel ezelőtt, lesz, ami lesz, amíg élek, szeretném magam biztonságban érezni, így most keresem a lehetőséget a lejobb megoldásra, hogy újra fedessem a tetőt. Ha kell rááldozok minden tartalékomat, csak ne kelljen rettegnem, még villámhárítót is felrakatok, bár erre semmi szükség (mondják a szakértők......????? nekem ez nagy kérdőjeles), mert tőlem 50 méterre van a szakiskola tetején. Ma már tudjuk, a villám nem válogat, én meg csak rettegek. Nem írom le, mert egy horror, mit éltrem át csütörtök éjjelén.

  előzmény:
  manyuska7 (77585)
  2017-08-12  10:48
 13. dundori
  Offline
  2017. augusztus 13. 15:1777586.

  Kedves Molly, Kincsike és Totyi, és mindenki, aki még olvassa ezt a topicot. Igyekszem röviden leírni, de a lelkem mégsem nyugodt, olyan kettős érzés dulakodik bennem a vihar és a tegnapi nap után. A vihar utómunkálatai még csak eztán jönnek, de a tegnapi nap felejthetetlen lesz, amíg csak élek. A fiam volt a fotós, valamilyen oknál fogva nem akartak videót, ami a gyeremekem fő profilja. Mindegy is, mert ha csak fotó kellett, akkor ezt kapták, kapják, ez az én ajándékom, a végén egy szépséges albumban. Mostanra már mindenki elment, köztük az ifjú pár is, mához egy hétre térnek vissza (haza). Aztán még egyeztetnek időpontot a fiammal, aki szépséges helyekre viszi óket, ismét felveszik a menyegzői ruhájukat és egy albumban, valamit CD-re írt lemezen megkapják tőlem a nászajándékot. Természetesen a gyerekem, aki rászánta, rászánja az idejét, munkáját, nem fogad el ellenértéket tőlem, de én megtudakoltam más helyről, mibe kerül mindez (s csak halkan súgom, nem egy olcsó mulatság..., és már tudom is a módját a kigyenlítésnek). 


  Nagyon meghitt, kedves vacsorát töltöttünk el a város egyik legjobb éttermében. A szomszéd teremben is volt egy lakodalom, lehettek úgy 150-200-an, hatalmas zenekarral, hatalmas jókedvvel, nem vetett árnyékot a "mi" lakodalmunkra. Misu és Katica a családi haláleset miatt szerényre tervezték, de senki sem gyászolt. Mindenki jól érezte magát, a vacsora kiváló volt, a helyhez méltó.


  A másik fő dolog, hogy a fiatalok mindegyik szülője (és most, ha erre gondolok, már patakokban folynak a könnyeim) nem győztek hálálkodni, valamint a délelőtt folyamán ismételten rám bízták a gyermekeiket, hogy vigyázzak rájuk, mert tudják, "jó kezekben vannak". Kicsit kínos is volt a fiatalak előtt - mert anno, amikor ide jöttek, én viccesen mondtam, ha nem vigyáztok egymásra, anyátok helyett anyátok leszek! -, persze mellette felajánlottam minden segítséget, ami tőlem telik. Mondhatni, én több segítséget kapok, mint amit adhatok, ők meg fordítva érzik. Felelősség teljes, szimpatikus, segítőkész pár. Öntudatosak, nem szorulnak semmiféle felügyeletre, józan életű, szorgalmas fiatalok. Jó lenne nálunk is több ilyen ember. Szeretem, hogy itt vannak, szeretem, hogy ők a lakóim, pont, mint anno a Vivike és a szülei, akik kb. pont ennyi időt laktak nálam, mint most a fiatalok.


  A szertartást most nem írom le, mert nem is tudnám dokumentálni, de Katica szinte végig könnyezett, néha meg kellett szakítani a szertartást, hogy orrot és szemet töröljön, nyilván - én legalábbis azonnal bőgni kezdtem (csendben), és mindenki más is  - aztán volt egy vicces pillanat is, amikor fogadalmat tettek. Az anyakönyvvezető kérte őket (nő), hogy álljanak egymással szembe és ismételjék el a fogadalmat, amit ő olvasott fel. Misuka nem fordult szembe az ifjú asszonyhoz, helyette az anyakönyvvezetőhoz sorolta az eskü szövegét,mire mondták neki, hogy a feleségéhez szóljon már az eskü szövege, ne neki mondja. 


  A szertartás végén a fiam - szokásához és a humorához híven - azt mondta az ifjú férjnek, hogy "hallod, még szerencse, hogy nem vetted el az anyakönyvvezetőt, mert hogy neki soroltad az eskü szövegét. Mire Misi: hát nincs nagy gyakorlatom ebben. De minden jó, ha a vége jó. Szépek voltak, aranyosak, sajnos hatalmas szél volt, több kinti fotót nem lehetett elkészíteni. Akik anno az itteni találkozón itt jártak, tudják, de lehet, ma már rá sem ismernétek, a Fő tér valami csoda lett azóta, lett volna mit fotózni. De semmi gond, egy hét múlva itthon lesznek ismét, s mivel két menyasszonyi ruha is van, de csak az egyik volt a főszereplő, még szépséges helyeken (fiam tudja, hol szoktak) megtörténik a fotózás. Tudjátok: ki előtte, ki utána, a lényeg az emlék és a kettejük között lévő boldogság.

 14. manyuska7
  Offline
  2017. augusztus 12. 10:4877585.

  szervusztok


  Totyi


  itt is nagy a höség.35 fok van,semmit nem dolgunk.


  rózsa


  gyere,irj valamit,miket dolgozol,mikor mész a lakásodra?


  dundori


  mit intéztél,fizet a biztositó?


  legyen szép hétvégénk.

 15. totyogoka
  Offline
  2017. augusztus 12. 10:4277584.

  Sziasztok Szép napot!


   


  Hozzánk is megérkezett a lehülés! Hála az égnek nem nagy dirrel durral csak egy kis hűvösebb széllel. Jól esik már a nagy hőség után ez a kis enyheség. persze szellóztetni nem nagyon lehet mert egyből becsapódik az ablak. Voltam a boltban , gyógyszertárban  most meg főzök. Holnap programjuk van a gyerekeknek így a hétvégi összejövetel ma lesz. Én pulykaszárny levest főzök meg rakott krumplit illetva marha pörköltet galuskával uborka salátával.


  Így jut is marad is. 


  Valika! El is felejtettem, hogy kinyírta valami a tyúkállományt. Anyukádnak jobbulást kívánok, ha apró léptekkel is de haladjon a gyógyulás útján.


  Gitta! Sok boldogságot a lakóidnak. Reméljük, hogy a vihar okozta kellemetlenség nem fogja beárnyékolni az Ő ünnepüket. Vigyél váltó cipőt!


  Mollyka! Most élvezzük kicsit a lehülést. Két hét mulva utazunk, de most valahogy úgy izgulok. lehet a Kitty miatt. Még nem volt velünk ilyen hosszú úton és nem tudom hogy viseli majd a viszontagságokat. Mire megjövünk tényleg kezdődik neki a suli.


  Manyuska! Remélem felétek is enyhült az idő.


  Kincsike jobbulást Gergőkének, Danika meg lehet hogy megússza.


  Mazsola! Mi újság?


  Rózsa!
  ! !
  ! ! 


  Mindenkinek kellemes napot kívánok!

 16. precon
  Offline
  2017. augusztus 12. 08:1277583.

  Sziasztok vidám gondtalan hétvégét.


  Felénk is lehűlt a levegő .Nem volt nagy vihar de elég erős szél fúj most is.


  Marcsi nincsenek tyúkjaim azóta mióta kivégezte valami az egész állományt.


  Kicsit vacakul vagyok most meditálok hogy bemerjek-e menni anyukámhoz,még mindig kritikus az állapota.De azt hiszem összekapom magam mert ha nem megyek akkor meg az idegtől leszek rosszul.tegnap már kivették a csöveket a torkából most az orrában van az oxigén bevezetve.sajna táplálni még szondával táplálják.Nagyon rossz látni így de egy fokkal jobb mint tele csövekkel.Még mindig sok vezeték van rajta egyéb helyeken.


  Kincsike gyors gyógyulást a kicsinek.


  Gittám jó kis kalamajkád van


  Sorbet Erzsike örülök hogy jelentkeztél


  Julika én is szeretem a töltött paprikát nyitom az ablakot


  Molly  most lehet menni a kertbe hűvös van ez most kellemetlen a szél miatt látod nekünk semmi sem jó.


   

 17. Ez is érdekelhet: Emberek, akiket kerülj el terhesség alatt jó messzire
 18. Picivirág1
  Offline
  2017. augusztus 12. 07:2377582.

  Szervusztok, szervusz Erzsike!


  Szóval te is figyelemmel kísérted a gépet...jó mulatság volt, nagyon élveztem. sajnos nagyon sokat kellett várni a vonatra, csak most érkezik Csabára. Ez volt az út nehéz része. De majd ma meg holnap alhat. Lesz mit kipihennie. Töltött paprikát főztem,  azt nagyon szereti, nem fogok ma semmit csinálni, zörögni..én is szórakozni fogok. Itt még nem enyhült a meleg...talán csak ide is elér. 

  előzmény:
  er54 (77580)
  2017-08-11  22:47
 19. molly49
  Offline
  2017. augusztus 12. 06:0177581.

  Jó reggelt!


  Nálunk az este folyamán ideérkezett egy kis vihar,


  de tényleg csak kicsi, szélfúvás és  eső is volt, amelyre nagy szükség volt.


  Annak örülök, hogy lehűlt a levegő egy kicsit... alig bírom a hőséget...


  Gitta, ez nagyon sajnálom, hogy nálad a vihar ilyen pusztítást végzett 


  Remélem a biztosító hamar cselekszik és hamar rendbe tudsz mindent hozatni.


  Az esküvő gondolom teher most, de ezt a viharos problémát, igazán nem lehetett előre látni senkinek.


  Azért ne fájjon a lábad a szép cipődben ,


  vigyél magaddal váltó cipőt, nem érdemes szenvedni még egy szép cipő kedvéért sem 


  Erzsike, örülök, hogy a vége felé jártok a felújításnak, nem volt könnyű ebben a forró nyárban!


  A kicsiknek gyors gyógyulást kívánok! 


  Totyikám! a cicák jól vannak a telken és itthon is, ellátjuk őket mindennel!


  Szegény Gáborodnak nehéz éjszakák jönnek a szigeti fesztivál miatt, remélem nem lesznek nehéz utasok!


  Kittinek nemsokára kezdődik az iskola... biztosan kiélvezte a szünidőt! 


  Sorbet, örökmozgók vagytok  jó is az, ha van kedv a hosszú kirándulásokhoz 


  Rózsa, hosszan távol vagy, biztosan nincs megoldás arra, hogy itt légy?


   


  Ma főzős napom van, jön Orsika is.


  Ebéd karfiol leves, rántott csirke, rizs, fasírt, zőcccségek  


  Legyen kellemes napotok!


   


   

  előzmény:
  dundori (77579)
  2017-08-11  21:38
 20. er54
  Offline
  2017. augusztus 11. 22:4777580.

  szép  álmokat  Gitta  csunya  dolgokat  hagyott maga után a  vihar .Sajnos  a természet mindig  produkál olyant ami 


  nem igazán szerethető .


  Hozzánk  is  lehet  hogy  elért  mert most  nagyon  fuj a szél és elég messziröl  dörög , az  eső is  egyenlőre csepereg.


  Julika én  is  idönként megnézem hogy  Timi  repülője merre  jár .Szerencsés  haza érést .


  Marcsi  Dani  még nem kapta el  a skarlátot ha  addig nem lesz  gond hétfőn mehet  bölcsibe .


  Gergő  pöttyei  is  szépen fogynak de  ő  addig nem mehet  közössébe  amig mind eltünnek . Antibiotikum  vasárnap  lejár .


  Készen vagyunk  a mellékhelyiség festésével  ,csak még wc  cseréhez  szakembert kell keresni .


  Örülök  hogy  Sorbet Erzsike is jelentkezett.


  Mindenkire  szeretettel gondoltam .


 21. dundori
  Offline
  2017. augusztus 11. 21:3877579.

  Kedveseim! A mai napom a kárelhárításról szólt, és nagyon sajnálatos, hogy a lenti lakóim is visszaérkeztek, de se villany, se melegvíz nincs odalent, de idefennt sem. Holnap meg persze esküvő....


  A biztosítót egész nap hívtam, közben megérkezett az összes fotó, amit a fiam készített reggel, ezeket kellett elküldeni, sajnos csak az elülről-hátulról készített fotók vannak meg, mert a két oldalról csak a szomszédok tudnának készíteni mindkét épületről - nagyház, kisház. Mindkettő biztosítva van. Jobban szerettem volna, ha kijönne egy kárbecslő, de erre nincs ennyi emberük. 


  Az áramosokat sikerült első hívásra elérnem, csak azt szerettem volna tudni, hogy valóban hálózati hibáról van-e szó, s ha igen, tudnak-e erről. Egy kedves fiatalemberrel beszéltem, éreztem a hangján, hogy már nagyon elege van, de készséges volt. Nekem a holnapi nap miatt fontos lenne, hogy ne legyen gond, reméltem, hogy dolgoznak a hibán. Mondta is, hogy igen, dolgoznak, de nem a családi házak az elsődlegesek, ennél sokkal fontosabb hibákon kell dolgozniuk. Hívtam a Gyöngyös barátnémat is, akinek a férje ugye ennek a területnek a művezetője, mondta, hogy hajnali 5-kor elment otthonról, egyszer szólt haza, hogy nem tudja, egyáltalán haza megy-e még ma, annyi a feladat.


  Nekem még sok-sok dolgom lenne a kisházban is, de mivel nincs ott áram, nem tudok mit tenni. Inkább itt a gyorsforralóval melegítek egy kis vizet, aztán lemosom magam, és igyekszem túl lenni a mai napon. Nem lesz könnyű, de holnap majd új napra ébredek, remélem könnyebb szívvel.


  Holnap biztosan nem leszek Veletek, hajnalban igyekszem felkelni, elvégezni azt, ami elmaradt, aztán fodrászat (idegen, mert az enyém szabin van), majd haza és szépészet itthoni módra. Aztán esküvő, onnan haza hozzám vendégekkel, majd irány az étterem, s már most alig várom, hogy vége legyen. Még nem tartunk ott, de már tudom, hogy fájni fog a lábam a szépséges cipőmben, s nem akarok mást, mint itthoni nyugalmat.


  Ja! Közben meg érkezik az újabb vihar. Dörög és villámlik, hogy esik-e, nem tudom, ahhoz kell mennem megnézni.

 22. Picivirág1
  Offline
  2017. augusztus 11. 17:1777578.

  És én azt hittem a "viharsarokban "lakom. Itt semmi szélsőség nem volt az idén, a nagy melegen kívül. A zalai lányok sem tudnak jelentkezni, nincs náluk áram, a telefont sem tudják feltölteni..ostrom állapot van. 

 23. Ez is érdekelhet: Könnyebben rávesszük magunkat a sportra, ha a barátaink is csinálják
 24. totyogoka
  Offline
  2017. augusztus 11. 16:0177577.

  Sziasztok!


  Jaj Gitta elborzadva olvasom, hogy micsoda károkat okozott nálad a vihar. Még belegondolni is szőrnyű nem hogy átélni.Reménykedjünk, hogy hamarosan rendeződnek a dolgok és holnapra minden( legalábbis nagyjából minden) a helyére kerül.Az jutott eszembe , hogy milyen jó döntésed volt amikor a hatalmas fenyőfákat kivágattad. Már lehet hogy rádöltek volna a házra.


  Vasárnap este Orosházán volt hasonló történés. A sógorom házát is elverte a jég. Betörtek a redőnyök ablaküvegek, a cserepeket levitte az orkánerejű szél. a kertjében a gyümölcsfák kitörtek , mindent elvert a tojás nagyságú jég. 


  Nem tudom hova vezet ez a szélsőséges időjárás.Nyáron  trópusi meleg - dermesztően hideg télen.


  Itt Pesten még nem hült a levegő semennyit és nem is érezhető , hogy valami változás készülődne. Megy a ventillátor , vizes törölköző a szárítón aztán pihegünk lihegünk. Enni se nagyon kívánunk.paradicsomos káposztát főztem.


  Sorbet Erzsike! Pihenjetek érezzétek magatokat nagyon jól a régi barátokkal. Beszélgessetek sokat.Bizony az ember ha saját magán nem is látja annyira az idő múlását a rég nem látott ismerősökön hamarabb észre vesszük , főleg ha az rossz irányba megy el.


  Kincsike! Jobbulást a kicsinek. Majd írd meg hogy végül is Danika is bele esett vagy Ő megúszta a skarlátot?


  Manyuska! Sajnos a szolgáltatóknál is sok a hiba. 


  Rózsa! Inkább nem írok semmit.Nem irigyellek.


  Mollyka! A kinti ciccek hogy viselik a hőséget?


  Valika! vajon a tyúkjaid hogy bírják ezt a meleget. No és Te???? Volt felétek is égi háború?


  Julika! Ezek szerint a vasárnap esti viharból Csabán már nem kaptatok. Orosházán ki     dühöngte magát .


   


  Mindenkinek további kellemes napot és viharmentes kisebb lehülést kívánok!


   

 25. dundori
  Offline
  2017. augusztus 11. 15:0977576.

  Köszi Julika, még most is a szolgáltatókkal bajlódok, közben várom vissza az ifjú párt, akik holnap tesznek örökké tartó esküt. A garázskapura nagyobb szükség lenne, mint bármikor, én sem tudok se ki, se be, és a szolgálatató szerint ennél fontosabb dolguk van, mint a családi házakból hiányzó egy fázis. Nálam ez azt jelenti, hogy a háromból egy nem működik, ami a házam harmadát jelenti. Most épp az, amire igazán szükség lenne. Megértem, hogy sok a dolguk, nyilván vannak fontosabb helyek, amik megoldásra várnak, ettől függetlenül engem meg "esz" az ideg, mert annyira igyekeztem a holnapi napot szebbé tenni, mint amennyire most szinte vállalhatatlan. 


  Hogy nem nyilik a garázskapu, az csak egy bolhafing, de nincs melegvíz, néhány helyen (ahol a legfontosabb lenne) nincs világítás és még sorolhatnám, de nem akarom felhúzni magam, mert még a tetőkkel kapcsolatban sem intéztem szinte semmit, pedig ez aztán tényleg az én életemre van/lesz a legnagyobb hatással.


  A villanyosokkal sikerült beszélni, nem biztattak, dolgoznak, s hogy mikor kerül sor a mi utcánkra? Egyszercsak.

  előzmény:
  Picivirág1 (77575)
  2017-08-11  13:21
 26. Picivirág1
  Offline
  2017. augusztus 11. 13:2177575.

  Gitta!


  Nagyon sajnállak az átélt élmény és a kár miatt. Itt nyoma sincs semmi időváltozásnak, hatalmas kánikula tombolt. 

  előzmény:
  dundori (77574)
  2017-08-11  11:37
 27. dundori
  Offline
  2017. augusztus 11. 11:3777574.

  Szervusztok Barátok!


  A tegnap este rémálommá vált nálunk. Olyan vihar volt, hogy azt sem tudtam, hova bújjak. Hogy mennyire féltem, azt leírni sem tudom.


  A mai reggel pedig a károk felmérésével kezdődött. Sajnos a biztosító telefonon elérhetetlen, ezért is jöttem a géphez, hogy megpróbálkozzak az online bejelentéssel. Igaz - a fiam lefotózta a károkat -, még nem küldte át a képeket, így csak szöveges üzenetet tudok írni, aztán meglátjuk, merre tovább. A kár elég tetemes. A nagy ház tetején is, de a kisházé katasztrófális. A kettétörött gyümölcsfa, a földön lévő termések (alma, körte), a veteményesben okozott kár elmesélhetetlen. Természetesen a tetők miatt fontos a biztosító, és ahhoz képest az összes többi pótolható, így nem sokat bánkódom miatta.


  A lábszomszédom házteteje durvábban festett, valamint a szakiskola tetejét is rendesen megrongálta. Észre sem vettem, de már mindkettőt kijavították.

 28. sorbet
  Offline
  2017. augusztus 10. 21:5177573.

  Azt hittem, kibirja a mobilom, de lemerült, és elszállt az írásom. Szólni akartam mindenkihez, már majdnem a végén voltam. Jövök majd. 


  Szeretettel üdvözlök mindenkit!

 29. Ez is érdekelhet: Mérgező barátok, kopjatok le, nincs türelmem hozzátok
 30. sorbet
  Offline
  2017. augusztus 10. 21:0877572.

  Szervusztok lányok! 


  Az otthoni hőséggel ellentétben itt Bernben 12 C` körüli a hőmérséklet. A panzióban meg egy réteget kellett felvennem, mert fáztam. Valika, kérdezted utazgatunk-e. A nyáron vagy az eső, vagy a hőség visszafogott minket. Főleg ide vágytunk, hiszen rengeteg szép emlékünk van az itt eltöltött évekből. Jó találkozni a barátainkkal, kedves ismerőseinkkel. 


  Szomorú volt látni, hogy Örökmozgóéktól a férj (lehet emlékeztek rájuk, így említettem őket mindig) mennyire lelassúlt. Már nem dolgozik, a heti két nap is nehéz volt számára.


  P. volt kollégái közül találkozunk még egy párral. Többnyire ebédnél, vagy vacsoránál. Első idelátogatásunkkor volt egy közös vacsora mindenkivrl, de így három év után van négy ember, akikekkel egyesével elbeszelgetunk inkább. Hozzák a párjukat is. 


  Otthon sem élünk bezárkózva, de az itteni programunkhoz képest unalmasabban.


  Szombaton múzeumokba megyünk, van egy a szabadkömüvesekről szóló kiállítás és egy magán festménygyüjtemény bemutatása. Várjuk a jövő szombatot, egy év után, felújítás utŕn, kinyitják a kedvenc múzeumunkat. Reméljük, nem késnek, mert vasárnap megyünk már haza. 


  Inkább elküldöm, mobilról írok. 

 31. manyuska7
  Offline
  2017. augusztus 10. 10:2777571.

  Szervustok


  Par napja elromlott a wifi nincs netem,nehezen boldugolok a mobillal.


  Koszonom a nevnapi koszontezeteket.


  Nalunk is forrosag van ,legyen szel huvos napunk.

 32. totyogoka
  Offline
  2017. augusztus 10. 08:2077570.

  Szép jó reggelt!


   


  Tegnap már megint nagyon meleg volt. Már majdnem olyan mint a múlt héten. 


  Itt voltak a lányok próbáltunk mindenféle elfoglaltságot kitalálni. Kézműveskedtünk egy perc és nyersz játékokat találtunk ki , majd délután Béres Alexandrával tornáztak az ifjak.


  A barátnő haza ment tegnap Kitty meg még alszik mindig.Ő is megy ebéd után haza.Én meg majd takarítok mert olyan port csaptak, hogy írni lehet a TV képernyőre. Apus is alszik még elkezdődött a Sziget fesztivál így kötelező az egész éjszakát kint tölteni ha tetszik ha nem.


  Erzsike! Jobbulást a Gergőkének. Bizony jobb lenne talán ha most egyszerre átesnének rajta.  


  Julika! Igazad van! csak azt a munkát kell elvégezni ami szembe jön velünk!


  Gitta! Lehet hogy nem ipari mennyiségben raksz már el télire valót de ahogy ismerlek nem megy ott kárba egy cseppnyi megtermett zöldség vagy gyümölcs sem. Hiszen megtermelted megdolgoztál érte nem hagyhatod kárba vészni.Nagyon sok jó egészséget kívánok hozzá, hogy még sok sok évig tudd csinálni.


  Mollyka! Sikerült a picit hűvösebb körülmények között rendbe tenni a kertet?


  Mindenkinek kellemes és szép napot kívánok!

 33. Picivirág1
  Offline
  2017. augusztus 10. 06:2177569.

  Skarlát??? de régen hallottam...meg is néztem gyorsan, mi is ez? Én arra emlékszem, hogy voltam gyermek koromban skarlátos és vörös kereszt volt az ajtónkon majd egy zöld batár elvitt a kórházba. Arra, hogy a gyermekim lettek volna skarlátosak nem emlékszem. gyors gyógyulást kívánok és akkor már a kicsi is essen át rajta. 


  Ja, nem is köszöntem. Szervusztok, szervusz Erzsike!


  Tegnap erőt vettem magamon és nem is hagyott el, mert gondoskodtam róla, hogy jól osszam be. 3 "hullámban" dolgoztam a kertben, egyszerre nem bírok sokat. Ez azt  is jelentett hogy 3x fürödtem mert dőlt rólam a viz. De amit elterveztem azt elvégeztem, most  azt tervezem, hogy elégedetten hátra dőlök..egészen addig amíg valami munka szembe nem jön velem. Persze ha ülök, háttal az ajtónak csak nem jön szembe

  előzmény:
  er54 (77568)
  2017-08-10  00:32
 34. er54
  Offline
  2017. augusztus 10. 00:3277568.

  szép álmokat 


  előszoba kész , haladunk  szép  lassan .


  Gergő  tegnap  óta  skarlátos  ,reméljük  ha  már  igy  van  Dani  is átesik  rajta.


  szeretettel  gondoltam  mindannyiotokra


 35. Ez is érdekelhet: 5 jel, hogy a barátaid utálják a pasidat
 36. dundori
  Offline
  2017. augusztus 9. 19:1377567.

  Fél négykor kimentem a kertbe, a szomszédéktól kapott őszibarackot magoztam idáig. Igaz, nem volt kevés. Jól elfáradtam, megéheztem, melegem van, folyik rólam a víz. Egy gyors tusolás, némi vacsora és irány az ágy.


  Rózsát nagyon sajnálom, bár - szerencsére - nem ismerem a körülményeket, csak amit B.lellén elmondott. Nagyon sanyarú lehet az élete, el tudom képzelni, hogy "szerethetik" egymást. Nem tudom, én tudnék-e így élni sok-sok éven keresztül. 

 37. dundori
  Offline
  2017. augusztus 9. 12:5777566.

  Szervusztok Barátok!


  Hasonlóan Julikához, én is igyekszem rávenni magam a kinti - kerti munkákra, nem mindig sikerül. A meleget én is nehezen viselem, de főleg a napsütést!!!, így inkább hajnalban kelek és 9-10-ig maradok odakint. Igaz, hosszú nadrágot és hosszú újjú inget viselek.


  Tegnap nagyon jó idő volt a fűnyírásra, igaz nekem az is két napig tart (nem reggeltől estig, csak a hűvösebb órákra korlátozom), így most a sövény is készen van, a fű is levágva. Sajnos nagyon elgazosodott, hogy mikor, észre sem vettem. Rengeteg közte a talpasmuhar, azt pedig csak a fűvel együtt lehet kiírtani. 


  Ebben a melegben főzni (de enni sem) nincs kedvem, ínkább folyadékot fogyasztok, érdekes módon egy dekával sem vagyok kevesebb. Ma eddig még csak a reggeli kávét ittam meg, vizet, valamint egy kefírt ettem. Pedig bíztam benne, hogy a szombati esküvőig az új ruhám még jobban mutat majd, de mindhiába.


  Lassan el kell kezdenem a paradicsom befőzését, vele együtt a lecsót is, az uborka eltevését lassan befejezem. Annyi változtatást tettem az előző évekhez képest, hogy nem ipari mennyiségben csinálom. 

 38. totyogoka
  Offline
  2017. augusztus 9. 10:4777565.

  Szép napot! Szia Julika!


   


  Nos a pizsi parti elég szolídra sikerült.Ágyban tabletteztek sztorizgattak nagyokat nevettek.Én már csak a háttérből vártam hogyha valamit szeretnének kéznél legyek.


  Ma. Fél tízig aludtak. Most majd főznek,tavaszi tekercset meg harudakat sült krumplit és paradicsom levest.


  Délután meg megyünk a parkba Béres Alexandra fittnes órájára.


  Julika! Én is kaptam egy szobanövényt, mégismerkedünk,de nem írnak jókat róla.Remélem nem lesz ez is gyilkos növény??


  Timi szép helyen van sok szépet lát. Biztosan ki mennek az Óceán partra is.


  Mindenkinek szép napot kívánok.

  előzmény:
  Picivirág1 (77564)
  2017-08-09  07:38
 39. Picivirág1
  Offline
  2017. augusztus 9. 07:3877564.

  Szervusztok!


  Milyen volt a pizsama party? A lányoknak volt még erejük a fürdés után bulizni? Persze, ők még fiatalok...ki kell használni a vakáció minden pillanatát olyasmire amire év közben nem nagyon van lehetőség.


  Hiába nincs kedvem dolgozni a kertben, muszáj. A szél letört egy vastag ágat az esetszömörce fáról, , azt vágta le Zsuzsi, meg a madárbirs bokor száradt ki. tele vagyok szúrt sebekkel, apró kis gennyes pöttyökkel...örülök, hogy megszabadultam ettől a különben szép bokortól, mert ez gyilkos bokor. Mindig bele akadtam, ha egy kis ága leesett a gumi papucsban bele léptem..féltettem a gyerekeket is. Őket is "bántotta". Most még metsző ollóval minden szúróját le kell vágni, hogy fel tudjuk aprítani és el tudjuk tüzelni..lesz evvel még bajom.  Más bajom nincs..szép lazán éldegélek, Timi Portugáliában van, péntek éjjel jön haza, majd megint figyelem a repülőt. 

  előzmény:
  totyogoka (77563)
  2017-08-08  17:15
 40. totyogoka
  Offline
  2017. augusztus 8. 17:1577563.

  Sziasztok!


   


  Megérkeztek a Lányok! ( Kitty meg a barátnője) . Kicsit ki vannak purcanva mert egész idáig fürödtek a másik mamáéknál a medencébe. Most ledőltek filmet nézni, mert ilyen fáradtan nem tudnak neki vágni a pizsama partinak!


  Apus se dolgozik ma , így nem csak csajok leszünk estére.


  Holnapra is tervezünk programokat aztán majd kiderül mit tudunk megvalósítani.


  Kellemesen lehült a levegő így nincs az az elviselhetetlen hőség4


  Mindenkinek szép napot!

 41. Ez is érdekelhet: Megható temetéssel búcsúztatták barátjukat, miután becsajozott
 42. molly49
  Offline
  2017. augusztus 8. 03:4577562.

  Jó reggelt!


  Megint éjjeliőr pozícióban vagyok... felébredek fél kettőkor,


  de este hétkor már elhajlok 


  Totyikám, aftára mi ezüstkolloid oldatot használunk.


  Naponta többször öblögetünk vele, pár percen keresztül az aftát.


  Le is lehet nyelni.


  Nem csíp! nagyon hatékony!!!


  A gyógynövényes boltban szerezzük be.


  Orsikám és én is ezt használjuk.


  Örülök a lehűlésnek, nagyon tudok szenvedni a hőségtől... mostanában Laci is nehezen viseli...


  Reggel indulok a kertbe, kicsit rendbe teszem, mert kánikulában  nem lehet dolgozni, csak locsolni.


  Délután jön értem Laci.


  Legyen szép napotok!


   

  előzmény:
  totyogoka (77561)
  2017-08-07  17:22
 43. totyogoka
  Offline
  2017. augusztus 7. 17:2277561.

  Sziasztok!


   


  Végre hült egy kicsit a levegő. Nincs az az őrült meleg. Egész éjszaka sőt még délelőtt is esett az eső. Az este itt is volt nagy égi háború. volt égzengés meg úgy cikáztak a villámok, hogy szinte nappali világosság volt éjjel. 


  Délelőtt elindultam Ágotám aftájára megoldást keresni, de sajnos sehol semmi. Most egy gégészt javasoltak, holnap mehetnek is hozzá talán Ő kezelésbe veszi. 


  Délután az Auchanban voltunk illetve csak lettünk volna de még nagyon körül se néztünk mikor nagy rohangálásra figyeltünk, majd ki is tessékeltek bennünket vevőket. Bomba riadó volt. Mivel Apus nagyon akart valamit amire szüksége volt átmentünk az Óbudai üzletbe . Na ott meg a szerdán kezdődő sziget fesztiválra készülnek a fiatalok. Az összecsukható kemping székeket meg a sátrakat úgy vitték mintha ingyen adták volna. Sokan már most az üzlet előtti parkolóban fetrengtek a sörös dobozok meg a töményitalos üvegek tartalmától teljes mámorban. Uram isten mi lesz még itt mire egyáltalán elkezdődik ez a "fesztivál" .


  Az a lényeg hogy mostanra mi is haza értünk 


  Manyuska! Névnapod alkalmából itt is köszöntelek.


  Kincsike! Majd el készültök. a gyerekekkel is kell kicsit játszani , hiszen igény van rá.


  Julika! Remélem nálatok nem lett vihar kár?


  Valika! Nálatok is hült egy kicsit a levegő? Én már alig vártam.


  Gitta! Mindenhol vannak problémák. 


  Mollyka! fellélegeznek növények állatok és mi emberek is ettől a kis esőtől.az én konyhám is maga a pokol tud lenni ha nagy meleg van kint.


  Mindenkinek további szép napot kívánok!


   

 44. er54
  Offline
  2017. augusztus 6. 22:2777560.

  szép  álmokat  Végre le  ültem  gépet  kapcsoltam .


  Nem sok kell és készen  lesz  az  előszoba .Ma  is  többször  neki fogtunk  de uncsikák  itthon vannak  és jönnek  ám .


  Dani  "mama jöttünk  segiteni "  de jó   lenne   ha  lemennénk  .


  Csütörtök  este  jöttek  meg  azóta ez  van .


  Most  érkezik a  3-ik vihar  ugy  néz ki  hogy  megint  esik  ami  nagyon  jó ,de  az  elöző viharba is  olyan  erős  dörgések  voltak


  szinte  megremegett  a ház .Megint nagyon  dörög .


  A  lakásba  30 fok van  még mindig ( szigetelve   van )  annak ellenére.


  Rózsának leirtam  hogy  tud jönni  az NLC -re  az  okos telefonról  .Ugy  látom eddig  nem sikerült  neki pedig  egyszerü.


  Sajnálom  Ágotát  biztos  nagy  fájdalmai  vannak .


  Julika  jó hogy  jössz  hozzánk   is  .


  Mindenkire  szeretettel  gondoltam . 

 45. Picivirág1
  Offline
  2017. augusztus 6. 17:5377559.

  A szele...meg talán a széle most közeledik..remélem nem a jégnek...a csendes, áztató esőnek! Ezt szeretné!!!

  előzmény:
  totyogoka (77558)
  2017-08-06  17:45
 46. totyogoka
  Offline
  2017. augusztus 6. 17:4577558.

  Julika!!!!!!!!!!!!


  Itt már esik az eső! Jáj és dörög meg villámlik is! Orosházán jég is esett , láttam a web kamerán.

  előzmény:
  Picivirág1 (77557)
  2017-08-06  16:41
 47. Ez is érdekelhet: Kvíz: Milyen barát vagy?
 48. Picivirág1
  Offline
  2017. augusztus 6. 16:4177557.

  A világért sem akarom bántani Rózsát, hiszen szívügye a topic...csak olyan elkeseredett tudott lenni ha valaki valamiért nem jött. Most sajnos megtapasztalja, hogy nem mindig úgy működnek a dolgok, ahogy szeretnénk. Most pl. a meleget egy kicsit szeretném már mérsékelni mert úszom a saját levemben..hiába tusolok, ugyan olyan nedves maradok. Ide még nem ért el az enyhülés. 

  előzmény:
  totyogoka (77556)
  2017-08-06  16:26
 49. totyogoka
  Offline
  2017. augusztus 6. 16:2677556.

  Sziasztok!


   


  Fúj a szél, zeng az ég távolról és villámok is cikáznak, de még nem érzem , hogy hülne a levegő.


  Bízom benne hogy az is eljön mert ez a meleg már nem fehér embernek való. 29 fok van a lakásban.


  Julika! Szegény Rózsa csak az okos telefonján át tud netezni és arról nem tud az NLc-re belépni csak a facebookra.Az asztaligépét nem használhatja a Marci miatt. Elég feszült a helyzete szegénynek.


  Mindenkinek további enyhülős napot kívánok

 50. Picivirág1
  Offline
  2017. augusztus 6. 09:0577555.

  Tudjátok, min nevetek? Rózsát utol érte a "vézete". Eddig annyit panaszkodott a távol lévőkre, "ostorozta őket, hogy bezzeg a FB -on fenn tudnak lenni. Nos, most Rózsa nincs itt, de fenn van a FB-on. Most megtapasztalhatja, hogy vannak fontos dolgok, ami miatt az ember nem jön, és ez "bocsánatos bűn".


  Bizony nagyon jó volt a táborJövőre úgy alakítja Melinda a szabadságát hogy Elza is itt tudjon lenni.  Most egyedül vagyok, nagyokat lustálkodom, bár tegnap kora reggel lenyírtam a füvet ami inkább gyom tenger volt és a jó munka utáni pihenés inkább..ma reggel megpróbáltam erőt meríteni a szőlőre de kint a nagy melegben elhagyott az erőm és hagytam hűvösebb időkre. Timi Portugáliában van 10 napon a barátnőjénél. Ott nincsen ilyen nagy meleg. Varrogatni fogok a tv előtt..remélem lesz valami beszélgető műsor, azon lehet jót alkotni. 

 51. totyogoka
  Offline
  2017. augusztus 6. 07:3977554.

  Szép napot!


   


  Sóvárogva nézem a neten, hogy itt -ott ( Szombathelyen pl) esik az eső. Ki tudja mi lenne a jobb? Az a fülledt párásság vagy ez a hetek óta tartó afrikai száraz hőség.


  Nem sokat aludtam az éjjel se pedig csak a meleg volt a zavaró tényező. Korán reggel kimentem a konyhába és készül az ebéd. ( Gyümölcs leves már tegnap elkészült) most fokhagyma krém leves lesz  gyönggyel, meg karfiolos hús ( dübarry szelet) rizzsel és krumpli püré szalonnába tekert májjal. Már a nehezén túl vagyok ki sült a husi majd mikróban melegítem délben. 


  Remélem, hogy Mindenki jól és főleg türelemmel viseli ezt a hőséget főleg ott ahol picibabák vannak no meg Marikára is sokat gondolok.


  nálunk nincs légkondi Apus nagy ellenzője  pedig most jól jönne. persze a kocsiban üzemelteti mert másképpen ki se bírná. Van ventillátor meg zuhany így felváltva azt használom. 


  Szegény Ágotám meg küzd az aftájával. Az idén nagyon sokszor és nagy terjedelemben ki jött neki , fájdalmas és sok helyen ( még a nyelvén is van) Sok mindent kipróbáltunk és most szinte egy helyben topogunk. Házi orvos mondta hogy kellene egy ételallergia vizsgálat de beutaló nélkül az se megy azt meg nem adott. Most majd keresgélek valami magánrendelést mert az biztos , hogy pénzért komolyabban veszik az embert mint az SZTK.-ban


  na megyek mert azért még nem végeztem a konyhában teljesen.


  Szép hűsítő napot kívánok Mindenkinek jó egészséget is hozzá.


  Julika! nagyon jó lehetett az a tábor!


  Mollyka! Én is majdnem a zuhany alól keverem a kaját! :) 


  Rózsa! Látom a helyzet változatlan.


  Valika! Kitartást!


  Gitta! 


  Kincsike!


  Manyuska!


  Mazsola!


  Sorbet Erzsike! 


  Sokat gondolok rátok!

 52. molly49
  Offline
  2017. augusztus 5. 16:0577553.

  Szép napot kívánok, illetve hűs napot kívánok! 


  Ma főznöm kellett  a pokolba éreztem magam  


  Korán reggeltől főztem, 10 órára készen lettem


  és kétszer zuhanyoztam mire készen lett az ebéd  


  A klímát a nagy szobában üzemeltetjük, mert mindig ott vagyunk, ott is ebédelünk...


  Laci és Orsika fél nyolckor elmentek a kertbe locsolni, cicákat etetni


  fél 11-re értek haza, 11-kor már ebédeltünk 


  Mindenki ki van nyuvadva ebben a szörnyű időben...


  Hoztam pár képet  kínomban...


   


   

  előzmény:
  totyogoka (77547)
  2017-08-02  10:23
 53. Ez is érdekelhet: Homonnay Zsolt a válással barátait is elvesztette
 54. Picivirág1
  Offline
  2017. augusztus 5. 10:3977552.

  Szervusztok!


  Én egész héten kézműves táborban voltam., a műv házban. Nagyon jó volt...főleg gyerekek voltak de nagyon érdeklődőek,kreatívak voltak. Öröm volt velük dolgozni. Akit érdekel itt megnézheti.


  https://www.facebook.com/aranyjanosmuvhaz/?fref=ts

 55. totyogoka
  Offline
  2017. augusztus 5. 06:1777551.

  Sziasztok!


   


  Tegnap én is elolvadtam. Már elviselhetetlen ez a hőség. Gondoltam kimosom a függönyöket és az is hűt majd valamennyit a lakáson. Ki is mostam de mire vissza raktuk meg is száradt.


  Főzni nem főztem és még ma sem fogok mert valamelyik nap úgy készültem, hogy 3 napig kerülhessem a konyhát.


  Holnap jönnek a gyerekek de majd valami egyszerűt csinálok ( Lecsó? )


  Nem túl sok hasznos dolgot csinálok ebben a melegben , de nem is érdekel csak a túlélésre gyúrok.


  Mindenkinek kellemes hőmérsékletű elviselhető hétvégét kívánok!


   


  Ui : Tegnap Domonkos nap volt. A népi előrejelzés szerint ha nagyon nagy a forróság kemény hideg lesz a tél. 

 56. precon
  Offline
  2017. augusztus 4. 09:0877550.

  Sziasztok békés nyugis hétvégét kívánok.


  A helyzet nálam változatlan.


   


  Nagyon meleg van erre felé is szétfolyok

 57. totyogoka
  Offline
  2017. augusztus 3. 14:0377549.

  Sziasztok!


   


  Egyre nehezebben viselem már ezt a hőséget. Hajnalok hajnalán megtámadtam a konyhát, főztem borsó levest lecsót csirke pörköltet és nokedlit és kirántottam egy kis tököt. A huzatban nem volt melegem. Aztán besötétítettem mindent és itt lapítunk apussal. A konyhát ennyi időre legközelebb vasárnap látogatom meg. Közben ágyneműt is mostam mert nagyon izzadtam az éjjel, a kispárnám is nyirkos volt . 


  Mindenkinek kitartást kívánok ebben a nagy melegben előbb vagy utóbb csak jön egy kis enyheség!


  További szép napot!

 58. dundori
  Offline
  2017. augusztus 2. 16:3177548.

  Drága Manyuska ! Mindenben egyetértek. Annyit fűznék ehhez, vagy megfizeted, vagy csinálod magad. Csak választás kérdése, mert hogy meg kell csinálni bizonyos dolgokat, az nem kérdés. Ha van rá pénzed, megfizeted, ha van rá pénzed, de még azt hiszed, hogy megtudod csinálni, ha van rá pénzed, de más dolgokat előrébb sorolnál...., de épp írtam már többször erről, ha magad vagy, hogy tudod meg, hogy jól döntöttél, vagy sem. Szerencsés vagyok, hogy nem kell kenyérgondokkal kűzdenem, nincs megélhetési gondom. De viszont van egy olyan helyzet, ahonnan nem szeretnék távozni, csak az utolsó utamra. Ahhoz meg, hogy addig jól érezzem magam itt, tennem kell még akkor is, ha rajtam kívül ez senkit sem érdekel. Terveim lennének, ehhez vagy szerencse kellene, vagy az egyik tulajdonos (a fiam) aktív, törekvő jelenléte. Ezt nem ragoznám tovább, mert  valamilyen szinten igazat írsz nekem, de sajnos ez egy igen bonyolult helyzet, amit vállaltam anno, és nem így kellett volna tennem.


  Mindezt csak azért írtam, mert magamon kívül senkit sem érdekel, hogy én hogy vagyok, és sajnos eddig még nem jutottam el arra a pontra, hogy mostantól csak magammal törődjek. Ez tudom nem jó, de rajta vagyok, sajnos kicsit nehezen megy. Viszont igyekszem. Itt aztán felmerül a kérdés: ha én nem csinálom, akkor vajon ki????


  Nálam jelenleg bent a házban 30 fok meleg van. A ruhaszárítóra feltettem egy vizes lepedőt, alá a ventillátort, mondhatom, semmi jele, hogy valamit is használna.


  Szerencsés vagyok, mert jobban bírom a kánikulát, mint hittem, és csak abban bízom, lassan hűvösebb lesz, kicsit felhősödik, ha eső nem is lesz, én kb. este 9-ig kint leszek és locsolok a kútból.


  Ma reggelre kereszthuzatban 26 fokig hűlt le a ház, míg odakint 24 fok volt a hőmérséklet reggel 7-kor. Ehhez képest ekkor én már odakint tettem a dolgom, 10 órakor félbehagyva, most meg várom, hogy ismét mehessek, mert még jó néhány teendő vár rám. Mondhatni minden napra van dolog, 12-én esküvő lesz nálunk (lakóim), addig szeretnék mindent rendbe tenni.....

  előzmény:
  manyuska7 (77544)
  2017-08-02  07:16
1 2 3 4 5