Válaszkereső

Válaszkereső

Kérdezd a szakértőket és a többieket! »

Játék

Játék

Játssz velünk!

Találd meg te is kedvencedet játékaink között!

Szponzorált hirdetések

Fórum - "A mi helyünk"

Keresés a fórumban
keresés a topikban
keresés a teljes fórumon
Itt vagyunk régi barátok 2 (
30
 embernek tetszett)
»
Nyitó hozzászólás
2006-06-25 09:581.

Megprobálok uj topikot nyitni. Hátha sikerül beszélgetnünk.Várlak benneteket, akik az Ide, ide régi barátokban voltatok,Hátha igy megy

1. 2013-05-22 11:4461811.

Sziasztok!

Drága Leva!Együtt érzek veled és el tudom képzelniu,hogy milyen szomoru vagy,mindig hallottunk róla a marcsitól és tőled is,hogy majdnem az utolsó pillanatig aktiv volt.Nyugodjon békében.

Tegnap egésznap ügyintézésen voltam,elmentem a barátnőmhöz befizetni az Odesszai ut utolsó részletét,vásároltam a DM-ben,aztán felmentem a lányom szalonjába egy nyirokmasszázsra,és nyakamba vettem a belvárost,hogy hol tudok legolcsóbban Eurót venni az ausztriai és az ukrajnai utra és láss csodát pont a Király utca elején lévő pénzváltónál kaptam a legjobb áron,de előbb bejártam tolnát-baranyát fél 3-ra érte haza,peddig fél 10 kor elmenteem igaz busszal és metróval,mert a belvárosban nagyon drága a parkolás.

Mollykám!Mire hazajöttem a lányom elvitte a kelkáposzta főzelék felét,tényleg nagyon finom volt,szerintem az uj kel tette ilyen üdévé és kivánatossá,a lányomnak is nagyon izlett.

Alma-Alma! Mewgnéztem,hogy Balatonmáriafürdőn hol van a hotel,ahol a tali lesz Ady ut 1-3 ,ugyhogy te is oda tudsz jönni egy napra,mint én csak megbeszéljük előre,hogy melyik nap én Nagykanizsáról fogok jönni és akkor sokunkkal meg is tudsz ismerkedni.

Én is nagyokat kirándultam szombaton és jól is esett,neked is biztos.

Marcsika!Én bezzeg nagyon sokat olvasok,már nem is férek el a lakásban a könyvektől,engem megnyugtat és azt vettem észre,hogy eddig válogattam,de ma már minden érdekel és mindent elolvasok.Most már praktikusabb is vagyok,mert cseréljük a lányommal és a barátjával a könyveket igy nem szaporodnak nálam.

Meglásd a Kitty is ráérez majd az olvasás örömére és akkor majd győzitek visszafogni,eljön az az idő is.

Julikám!Látom nagyon leleményes is vagy,az otthon lévő dolgokból gyorsan csináltál valami finomat,ráadásul olyat ami mindenkinek izlett.Még mindig te sétáltatod a kutyust?Tegnap én is elmentem este egyet sétálni még vele,de már nagyon hüvös volt.

MazsolaIldi!Nagy önuralmad van,s ez nagyon jó,hogy fogyni tudj ha ez igy megy tovább rád sem ismerünk a Balatonon.

Ma reggel megnéztem a lakásban a hőmérőt,hát nem m ondom elkeseredtem,mert 19 fok volt és az elkövetzkező napokban sem jósolnak semmi jót,nem is tudom milyen ruhákat vigyek a kirándulásra Ausztriába,nem szeretek fagyoskodni,s azt hiszem esőkabátot is kell  vinni.

2. 2013-05-22 09:3461810.

Köszönöm

Sajnos itt elromlott az idő, esik eső, csendesen. 

Tegnap annyit főztem, hogy 3 napig csak frankfurti levest fogunk enni...vagy nem. Tegnap is azt hittem rengeteg levesem van, tárkonyos csirke leves, de megjött Timi barátnője, nagyon éhes volt...jóllakott, én éhen maradtam . Na, nem soká, mert elkezdtem főzni. csináltam tónhalas zöldbab salátát, Timi nagyon örült neki, amikor este haza jött, és belektam a káposzta levesből. Ma semmit nem tervezek, amibe belebotlom, már mint ami munka lenne, ha lesz kedvem megcsinálom, ha nem, olvasok. 

előzmény:
    molly49 (61809)
    2013-05-22  09:05
  3. 2013-05-22 09:0561809.
    Pici Julikának kívánok boldog névnapot!
    előzmény:
    picivirág (61804)
    2013-05-21  08:07

-----------------------------------------------------------
    Az ész tévedhet, az érzés soha...
  4. 2013-05-22 07:2461808.

Őszinte részvétem, Leva.

előzmény:
    leva32 (61798)
    2013-05-20  19:57
  5. 2013-05-22 05:5961807.

Jó reggelt!

Nagyon szomorkás a reggel! Szürke felőbe burkolózott az ég! Biztosan hűvös is van mert nagyon behúzott nyakkal járnak az emberek.

Pár napig ilyet is vagy még rosszabat jósolnak az idő jósok.

Ma munka után a fagyasztót szeretném rendbe rakni. Önleolvasztós de évente egyszer- kétszer kimosom és ugy pakolok bele friss dolgokat.Tegnap voltam a Lehel piacon is és volt eper 500-600 ft-t is. Nem hiszem , hogy ennél sokkal olcsóbb lesz és hamar le megy a szezonja. Főleg ha jön az eső és el kezd lerohadni.

Szeretnék egy pár zacskóval elrakni mert szeretjük télen a gyümölcs levesbe.

Alma! A bakonyt én is szeretem , de túl sokat még nem jártam arra, pedig csoda szép volt Bakonybél és Zirc is.  Na majd ha több időm lesz! bízom benne , hogy én is elő tudom majd kapni azokat a tartalékokat és fogok tudni gyalogolni.

Legyen szép a napotok!!!!!!!

6. 2013-05-21 22:0661806.

Szép estét!

Hát a Bakony egy csoda..már voltam, de most azt is megtudtam,hogy nem Bakonybél -i rész a legszebb...

Mesehelyeken jártunk.. már kicsit a giccs kategoriába hajló, de még is elkápráztat.

15 km - volt a leghosszabb táv amit mentünk   és nagyon érdekes anatómiai felfedezéseket tettem magamon:)) Rejtett tartalékaim erőre kaptak:))

-----

Leva- fogadd együttérzésem.

7. 2013-05-21 17:5161805.

Sziasztok!!!!!

Szegény Leva biztos volt benne , hogy szomorúak leszünk ezért nem akarta elmondani a rossz hírt.

Most beszéltem vele telefonon és elmondtam neki a sok részvét nyilvánitást a topikbarátok részéről.

Köszönte és ígérte , hogy majd jön de most még érthető hogy kissebb gondja is nagyobb a topiknál.

Szerencsére a leánya meg az unokák ott vannak vigaszul neki és vigastalja a tudat , hogy nem szenved a mamikája. Elaludt örökre. Szép kort élt meg, nyugodjon békében.

A kluban is megemlékeztünk róla ma mert valamikor Ő is klubtag volt!

Nagyon lehangolt volt a napom! Voltam a rheumán és ki írattam a fürdőjegyeket már csak a jó időt kell majd megrendelni két hét mulva.

Remélem , hogy mindenki jól van!

Kincsike! Régen jelentkeztél be!!!!!!!!! Hol vagy?????????

További szép napot!!!!!!!!!!!!!

8. 2013-05-21 08:0761804.

Szervusztok!

Szomorú hírre érkeztem. 

Kedves Leva!

Fogadd őszinte részvétem.

Timi Győrben volt a barátnőjén. A barátnő szülei elmentek a Bakonyba kirándulni. A barátnő fiú testvére kapta hírt, a mamával baj. Éppen Timiékhez készült. Elment a mamához, ahol bizony nagy volt a baj, a 90 éves mama nem ébredt föl. Szépen elaludt. A testvér ezt nem mondta el sem a szülőknek, sem a húgának, intézte a dolgokat, nem akarta megzavarni a szülők ritka együttlétét, a barátnők vidám találkozást .

Úgy tett, mint Leva, nem szólt nekünk, hogy az ünnepen ne legyünk szomorúak. 

Végül Timi egy nappal hamarabb jött haza, nem akart ott lenn, amikor a szülők, az anyuka, mert az ő édesanyja volt, meghallja a hírt. 

A halál nem válogat, jön hétköznap és ünnep nap, és viszi a sorost.

Itt gyönyörű az idő. ma alig kell főzzek, csak egy is krumpli pürét, a fasírthoz. nem tudom, írtam? Ki kellett huzatni minden fogamat.....két éve csináltattam, és az ínyem miatt most újra csináltathatom. meglazultak, mozogtak, gennyesek lettek. 

Szóval még papit eszem

9. 2013-05-21 07:5361803.

Drága Leva!

Nem gondolom, hogy naponta olvasod a topicot, ezért a Totyi által üzenem - egész biztosan tolmácsolja majd -, hogy gyászodban osztozom, együtt érzek Veled. Őszinte részvétem.

előzmény:
    leva32 (61798)
  10. 2013-05-21 06:3161802.

Szia Leva!!

Fogadd őszinte részvétem!

Nagyon nagyon sajnálom ami történt!

Főleg azt , hogy nem hívtam fel amikor még otthon volt. Egy párszor próbáltam de akkor mondta Mucika , hogy kórházban volt akkor már!

Nagyszerű asszony volt a mama és nagyon sokszor emlegetjük ( mi régiek) a kluban is!

Éppen a napokban volt sztorizgatás a régi szép időkről. ( fekete eper- kocsikázás-kürtöskalács stb)

Nagyon szépen kérlek értesíts majd a temetés időpontjáról és a helyéről.

Nagyon sok erőt egészséget kívánok ezekben a nagyon nehéz napokban!

előzmény:
    leva32 (61798)
  11. 2013-05-21 05:4461801.

Leva32!

Fogadd együttérzésemet édesanyád eltávozása miatt!

Nagyon szép kort ért meg, biztosan a szereteted ölelte körül az utolsó pillanatig...

előzmény:
    leva32 (61798)

12. 2013-05-21 05:3861800.
    Igen!!! azt hiszem összebeszéltek a szüleink
    előzmény:
    picivirág (61795)
    2013-05-20  17:33

13. 2013-05-21 05:3661799.

Jó reggelt szép napot kedves barátok!

Totyikám, idén biztosan minden tervedre sort kerítesz, mindenhová el fogtok jutni, hiszen már nem sok idő és nyugis leszel

Szegény menyed! nem könnyű elviselni a balesetek látványát!!! remélem nem lett tragédia a balesetből!

A mai olvasásom már nekem is hasonló, mint a tiéd, mert annyi minden foglalkoztat, hogy mindig máshol jár az eszem... nekem ahhoz, hogy elmélyedjek egy könyvben igazi lelki nyugalom kell.

Nem rossz ötlet, hogy Kittyt viccek olvasásával próbáljátok olvasásra szoktatni.

Másik ötlet,  biztosan vannak jó kis képregények is, hátha az is megtetszene neki, mert ott látná is a történést.

Orsikám, dia film tekergetése közben olvasott szívesebben

Ma olyan napom van, hogy azt csinálok, amit akarok kíváncsi vagyok milyen ötleteim lesznek????

előzmény:
    totyogoka (61796)
    2013-05-20  18:01

14. 2013-05-20 19:5761798.
    Mindenkinek szép estét kivánok!!!!!Lányok nem akartam elrontani a szép ünnepeteket igy most irok csak!!!!!!A DRÁGA JÓ ÉDESANYÁM csütörttök este elhagyott minket!!!!!!Örök nyugalomra tért!!!!Nagyon szomorú a szivem nagy erőbe telt hogy megirjam Nektek!!!!!Tudom az eszemmel,hogy szép kort élt meg!!!!Junius 11-én lett volna 93-éves!!!!!!De Ő volt a mindenem!!!!Totyi tudja hiszen minden kiránduláson ott volt velem!!!!Mindenkinek minden jót kivánok!!!!!Sok pusz.leva
    előzmény:
    picivirág (61797)
    2013-05-20  19:07
  15. 2013-05-20 19:0761797.

Virág is olvasott nekem vicceket. Csak az volt a bökkenő, hogy nem értette őket, úgy kellett megmagyarázni, miről is van szó?

Pl:- milyen a szelíd kannibál?

-a tenyeresből eszik. 

Azt sem tudta, kik azok a kannibálok, aztán azt is elmagyaráztam, hogy a szelíd állat még a tenyeredből is eszik...és ugye a kannibál is, csak Ő meg eszi

Sajnos én is nagyon könnyen elkalandozom már olvasás közben. Nagyon érdekesnek kell lenni, hogy mindent elolvassak, ne csak fusson a szemem a sorokon. A "Fogadj szívedbe" József Attiláról szóló olyan volt, hogy minden sorát elolvastam, és valahogy "megvilágosodtam, értehetőbbé váltak a versei. 

előzmény:
    totyogoka (61796)
    2013-05-20  18:01
  16. 2013-05-20 18:0161796.

Sziasztok!

Elcsendesült a porta megint egy hétre. Mindenki haza ment! Apus készül dolgozni , én meg a holnapi tennivalókat készítem elő. ( Holnap kell menni a reumára mert fürdőjegyet szeretnék felíratni Hajduszoboszlóra. Már nagyon várom.Az el múlt évben elmaradtak ezek a kiruccanások és most nagyon hiányzik már!

Az olvasással kapcsolatban én is szívesen olvastam annó, volt , hogy egy könyvet többször is. Ma már talán a türelmem lett kevesebb , de inkább a rövidebb lélegzetvételű könyveket szeretem. Ha van is rá alkalmam gyakran el kalandozik a figyelmem. 

Kitty azért ma vicceket olvasott fel nekem. ( Már ugy voltam vele mindegy csak olvasson)

Megijedtem mikor a fiamék ide értek mert a menyem szeme ki sírva és szemmel láthatóan nagyon zaklatott volt. Mint kiderült egy borzasztó balesethez értek elsőként és amig a fiam a mentőket hívta Dóri mint kiderült a vétkes autó ajtaját próbálta feltépni ahol a hátsó ülésen két kisgyerek volt és egy vérző fejű fiatalabb nő. Szerencsére hamar jött a mentő így ők eljöttek de nagyon megviselte a Dórit . 

lassan vége a három napos ünnepnek és nem is tudom mikor lesz legközelebb ilyenhosszú hétvége. talán augusztus 20.-a

További szép napot!

17. 2013-05-20 17:3361795.
    Akkor lehet, hogy belőlünk 12 egy tucat???nem nagyon lógtunk ki a sorból...akkor ez volt a divat...negyedikben az anyukák kivették a mesekönyvet a gyermek kezéből
    előzmény:
    molly49 (61794)
    2013-05-20  16:35
  18. 2013-05-20 16:3561794.

Picivirág, ha hiszed, ha nem azt írtad le, ami velem is ugyanúgy esett meg, mint veled. Én is mesefaló voltam és a 77 magyar népmesét, valamint az Ezeregyéjszaka meséit olvastam állandóan...

Ugyanígy negyedikesen adta édesanyám a kezembe az Egri csillagokat, prüszköltem, hogy nem akarom olvasni, mert olyan vastag meg nem érdekel!!!

Aztán engedtem az erőszaknak utána pedig az lett a baj, hogy én sem tudtam letenni, éjszaka a takaró alatt elemlámpával olvastam kaptam is érte rendesen!!!

A mai napig a kedvenc könyvem és bizony most is elolvasom néha...

A mai gyermekeket viszont a Harry Potter már jobban érdekli

előzmény:
    picivirág (61791)
    2013-05-20  16:16

19. 2013-05-20 16:2361793.

Totyi, ne aggódj!!! jó lesz otthon!!! úgy osztod be az idődet, ahogyan neked a legjobb!!! csinálj mindent a saját elképzelésed és kedved szerint!!! úgy sem csinálja meg helyetted más

előzmény:
    totyogoka (61782)
    2013-05-20  06:49

20. 2013-05-20 16:1761792.

Stadber, jó kis programotok volt olyan csavargós biztosan remekül éreztétek magatokat

Milyen lett a kelkáposzta??? biztosan fincsi lett!!!!

előzmény:
    stadber (61786)
    2013-05-20  12:49

21. 2013-05-20 16:1661791.

Szervusztok!

Nagyon jó dolgom van, minden nap kapok egy jó kis masszázst. Mert megérdemlem

Marcsi!

Valahogy olyan szerencsénk van a gyerekekkel az olvasással. Boldizsár már iskola előtt próbálkozott, aztán amikor iskolás lett, egyszerűen beleszerett az olvasásba. Még a szünetben is olvas. Amikor a nyilt napon voltunk, a padon volt a könyve, és a mataemetka órán egyszer csak oda nyúlt...bennünk megűlt a vér...ez a kölyök képes a nyilt napon, az órán olvasni? Aztán tétovázott egy kicsit és nem nyitotta ki a könyvet. 

Azóta is falja a könyveket, most harmadikos és már minden Harry Potter könyvet kiolvasott, meg a könyvtárból csak úgy veszik ki a könyveket,

Virág nagyon nehezen indult, nem ment az összeolvasás. Kriszti már bement az iskolába, könnyű volt neki, abban tanít Ő is, megkérdezte a tanító nénit, a többiek hol tartanak, mert aggódik.

Aztán egyszer csak az asztalnál elolvasta az üvegen lévő szöveget. Azóta mindent elolvas, ő is jár a könyvtárba és nagyon szeret olvasni. Ha együtt vagyunk már nem kéri, hogy olvassak, ő akar olvasni.  Az anyjuk volt ilyen.

Itt van nálam egy csomó olyan könyv, amit kicsi korukban olvastak nekik, most azokat maguk olvassák. És menlékeznek, hogy ezt nekik már felolvasták, anno.  Nem tudom, hogyan lehet megszerettetni az olvasást, ez így alakult.

Én nagyon sokáig csak meséket olvastam, már negyekisek voltam, és a 77 magyar népmesét olvastam állandóan,beleképzeltem magam, már aggódtak a szüleim, mi lesz velem? Aztán a kezembe adták az Egri csillagokat. Komolyan sírtam, hogy én nem akarok mást olvasni, csak mesét. Nem volt kifogás, el kellett kezdeni.....és nem tudtam abba hagyni....és utána jött minden.  Ha az anyám akkor nem "lök" meg, én ma is mesét olvasnék

Most, hogy ezt végig írtam, jutott eszembe, valószínű volt olvasási problémám, az értéssel. Elolvastam mindent, de nem értettem, mit olvastam. Apám gyakorolt velem, olyan kis képecskéket kellett elolvasni, történeli tárgyú volt. Azt értettem az egészből, hogy Árpád fiát azért emelék pallosra, mert álmos volt

22. 2013-05-20 16:1461790.

Szép délutánt, megjöttünk a kertből, ma olyan laza, ténfergős napunk volt jó volt!!!

23. 2013-05-20 14:5561789.

Szia!Nem unatkoztál :)

Nagyon finom volt a torta, isteni.De csak egy szeletet ettem, a többit elosztottam a fiúk között.

Kimentem Zolival horgászni.Igaz, kapás nem volt, de barnultam :)

Attila fiamtól kaptam virágot, még elültetem, utána pihenés következik.

Kellemes délutánt kívánok!

előzmény:
    stadber (61786)
    2013-05-20  12:49
  24. 2013-05-20 14:4961788.
    Nagyon szépen köszönöm!
    előzmény:
    dundori (61784)
    2013-05-20  07:44
  25. 2013-05-20 12:4961786.

Sziasztok!

Hát én aztán nem unatkoztam az ünnepek alatt,a láníyom és a barátja mindennapra csináltak programot,pénteken ültettünk virágokat,szombaton elmentünk Bfüredre,Tihanyba,mert ott minden szombaton vásár van,ettem finom házi rétest ott sütötték,még meleg volt,aztán elmentünk Füred felé és az uton a hegyekbe nagyon sok vendéglő van,az egyikbe megebédeltünk,a nap ragyogóan sütött ,először a napernyő alámentünk,de a szél miatt hideg volt ,igy kimentünk a napra,nagyon finomat ettünk ,ugy jólaktam,hogy motzogni is alig tudtam,nagyon nagy adagot adtak,a barátaik kint voltak,igy azokhoz is felmentünk,uttalan utakon,szük erdei ösvényen mig megtaláltuk őket,fent a hegyen csodálatos kilátással, egy régi présházat ujitottak fel ,gyönyörü kétszintes ház lett belőle,át lehetett látni a Balaton déli partjára is az uj hidat is láttuk távcsövön.Mielőtt felmentünk egy csuda jó cukiba - a lányomék már ismerték - bevásároltunk, és fagyiztunk.

Hazafelé vettek egy karton bort a termelőtől fröccsnek,este 8 óra volt,amire hazaértünk.

Tegnap a Ruszti uton az Andrásnál nyársat sütögettünk,este ismét fagyi a Daubnernél.

Ma én fözök uj kelkáposztából főzeléket,addig a lányom elteszi a bodzaszörpöt,mert ugye szedtünk sok virágot.

Rózsa ! Nagyon boldog szülinapot kivánok neked és azt is,hogy a gyerekeid végre révbeérjenek,legyen munkájuk és ne legyenek betegek.

Marcsika! Nagyon sok program volt a kerületbe én is olvastam,mig a léányomék ott laktak ezeket ki is élveztük,vett is egy lakást ott a HollánE utcában,majd a Balázs költözik oda és akkor mi is megyünk ezekre,ha elvégzi a tanulmányait,ugy látom az még messze van.

Kitty is látom az arcán nagyon élvezte,azért szeret nálatok lenni,mert ott mindig történik valami.

Molly! Sok minden finomat főztél,csorgott a nyálam mig olvastam,az a lényeg ,hogy jó időtök legyen a telken,hogy élvezni tudjátok a szabadban a finomságokat.Azért ne mondjál le a taliról.

Gitta!Amikor olvasom a hozzászólásaidat,már előre látom,hogy már megint mennyit dolgozol,most az mondtad,hogy a minitali miatt,szerintem utána kellene ennyit ügyködnöd,mert ahogy ismerlek akkor is ujra kezded,én ilyenkor mindig elszégyellem magam,mert nálam kéthetente van takaritás és egyszer mosom a függönyöket és pucoltatom meg az ablakokat.Tudom most elszörnyedsz,de én ugy látom ez is elég.Adjon az isten jó erőt és egészséget neked,hogy sokáig birjad ezt a tempót.

Julikám! Sokszor én is azért viszem el a Lizát sétálni,mint tegnap is,hogy legalább igy egy órát megyek én is felfelé veszem az irányt mindig és utána jól esik lassan visszasétálni,amikor már az emelkedőt megmásztam.Neked ott ráadásul finom a levegő is és felfedezed a vidéket.

sErzsike! Biztos nagyon jól érzitek magatokat otthon és nagyon hamar el fog telni az idő és már mentek is vissza,ilyenkor ahogy irtad televagytok programokkal.

Valikám! remélem az ünnepek alatt pihenni is lesz időd és nemcsak dolgozol te és a Laci.

MazsolaIldi! Nagyon aranyosan néztek ki a Marimamával és a Magdival,a csokitortát majd le kell dolgoznod ,igaz én is nagyon szeretem.

Marimama!Csak menjél el biztos minden rendben lesz,ezek szerint a Magdi még mindig nagyon agilisjó,hogy rászedett téget is egy kis kikapcsolódásra.

Megyek megnézem a főzelékemet.További szép napot mindenkinek.

26. 2013-05-20 12:0261785.

Totyikám!

Valamikor régen léteztek a pöttyös és csíkos könyvek. Előbbi épp a Kitty korosztályának való, utóbbi a kamasz lányoknak íródott. Ha minden igaz, Janikovszky Éva könyvei zömmel. Nagyon jó olvasmányok voltak, minden gyerek, még én magam is olvastam ezeket. Nem tudom, léteznek-e még, de könyvtárakban biztosan hozzáférhetőek.

A nyári szünet dolgos hétköznapjairól is tudnék mesélni, hisz mióta az eszemet tudom, mindig dolgozni kellett. Eleinte az otthoni munkákban, amikor még nem lehettem mondjuk vízhordó, mert hivatalosan ezzel kezdtem. Sokszor az iskolából táskával mentem a kukorica földre kapálni, anyám már ott volt, vitte magával az én kapámat is. Aztán - már 12 éves koromban - erdészetnél csemetekertben sarlóztam, később aratáskor magtárban, s mindkét helyen felnőtt emberekkel. A magtárban sokszor 12-14 órát is dolgoztam naponta, egymás utáni napokon. Sokszor este 10-kor apám jött értem, hogy azonnal hagyjam abba és irány haza. Ő napközben aratta azt a búzát, amit még sötétben is hordtak be a gépek hozzánk. Sokszor hamarabb otthon volt, mint mi az utolsó szállítmányt is megkaptuk.

De nem bánom ezt az időt, nagy öröm volt, hogy azt vehettem a keresetemen, amit akartam. Természetesen ruhát, cipőt, de semmi felesleges dolgot nem vettem. Ha jól emlékszem, a tankönyvekre nem nekem kellett költenem. 

Később az ösztöndíjamat is ilyen hasznos dolgokra költöttem, mert akkor már otthonról nem nagyon támogattak, már nem élt anyám.

Addig egészen biztosan élt, míg megtanított dolgozni, becsülni a munkát, de méginkább az érte kapott pénzt. Egész életemben takarékosan, mondhatnám, spórolósan éltem, igaz lehetőségem sem lett volna másképp élni.

Na jó sokat összeírtam, elnézést a fenti szösszenet miatt.

Nálunk időnként fekete felhők gyülekeznek, egyszer már rám is ijesztett néhány csepp esővel. Kénytelen voltam felfüggeszteni a kinti dolgomat, de most majd ebéd után igyekszem folytatni a gaztalanítást, az elvirágzott bokrok nyesését.

előzmény:
    totyogoka (61782)
    2013-05-20  06:49
  27. 2013-05-20 07:4461784.

Kedves Mazsola!

Én is kívánok Neked nagyon jó egészséget, sok-sok boldogságot, hosszú és vidám életet a szeretteid körében!

előzmény:
    Mazsola72 (61779)
    2013-05-19  20:42
  28. 2013-05-20 06:5761783.

Na most akkor még egyszer!

Szép jó reggelt Mindenkinek!

Szirázó napsütés - kis szellő fujdogálás és hűvösebb kinti hőmérséklet! Ez az amit reggel kinézve az ablakon meg tapasztaltam. No meg minden vizes mert kiadós eső az volt de hogy ég zengés volt-e arra nem emlékszem mert szerencsére jól aludtam.

Azt figyeltem meg , hogy amikor itt van a leányzó sokkal jobban alszom.

( talán jót tesz a pszichémnek?)

Ma gombócot gyártunk . Szilva lekvárosat és túró gombocot is. Van tegnapról is maradék de abból csomagoltam is így aztán lehet hogy nem lenne elég Apusnak szerdáig.

Kicsit az olvasást is gyakorolni kellene a leányzónak. mert még nem jött el az az idő mikor ráérezzen az olvasás örömére. Jó lenne egy olyan könyvet találni amitől meg jönne a kedve. Most még ugy éli meg , hogy kötelező és nagyon unja.

Na megyek mert korán reggel már sokat írtam.

legyen szép a napotok!

29. 2013-05-20 06:4961782.

Szia Gitta!

igen ezt mások is mondogatják , hogy a nyugdíjasnak semmire sincs ideje!

De!

Azért azt a 8 -9 órát amit most a munkahelyemen töltök csak másra fogom fordítani????!!!!!!! ( legalábbis remélem)

Most is mindent ugyan ugy megcsinálok csak munka előtt vagy után!

No meg azt is imádom amikor a kluban az idősek szoták mondani , hogy :

-Marikám ne öregedjen meg!!!!!!!!!!! na ilyenkor szoktam mondani , hogy akkor most legyek öngyilkos??????Bárhogy lesz úgy lesz a jövöt nem sejthetem , de minden esetre az a sok sok stressz már nem az én világom.

Amilyen címeken járok , amilyen elvárásoknak kell megfelelni mostanság  és amilyen a fiatalabbak munkához való hozzá állása -nekem már ezek nem hiányoznak. 59 éves leszek az idén. 40 éve hivatalosan is dolgoztam . Előtte minden nyáriszünetben és hétvégenként menni kellett dolgozni, mert a tankönyvek árát szinte minden évben így kerestük meg!

Jó lenne már abból a sok sok befizetett járadékból kicsit vissza kapni. Ha bele gondolok , hogy mennyit vontak le tőlem és ha azt én félre tehettem volna akkor talán még meg is tudnék élni majd a nyugdíjamból.

De ez még csak álom álom édes álom!!!!!!!!!!!!!

előzmény:
    dundori (61778)
    2013-05-19  20:28
  30. 2013-05-20 06:3861781.

Szép napot kedves barátok!

Csatlakozom az előttem szólóhoz!

Igaz, hogy a minap én is megköszöntöttem Mazsolát, de ma is kívánok neki boldog születésnapot .

Jól sikerült az elmúlt két napunk, a család evett, ivott, beszélgetett, én meg jól elfáradtam...de sebaj ma ketten kertezünk a férjemmel és maradékot eszünk.

Csak apróságokat csinálunk, Laci füvet nyír, én bíbelődök a virágaimmal

előzmény:
    totyogoka (61780)
    2013-05-20  06:29

31. 2013-05-20 06:2961780.

Szép jó reggelt!!!!!!!!!!!!!!

Mazsola Ildike!

Mivel hivatalosan ma van a születésnapod

Kívánom , hogy érjen utol pénz siker és vagyon!!!!!!!!

Boldog Születésnapot kívánok!

előzmény:
    Mazsola72 (61779)
    2013-05-19  20:42
  32. 2013-05-19 20:4261779.

Sziasztok!

Én is végeztem a háztartási munkával, igy holnap pihenve ünnepelem a születésnapomat.Még az udvar, kert is kész, a fűnyiró fiút várom holnap. Lehet, hogy elkísérem Zolit horgászni, ha az időjárás is kedvez nekünk.

Leventét is meglátogattam.Vittem neki finom ebédet, és nem eszik húst.Csak zöldség, tonhal.De nem adta vissza:)Nagyon sokat fogyott, van eredménye  a heti 4-5 edzésnek.Nyáron menni fog Montenegróba 10 napra baráti társasággal.Megérdemli.Én is visszatérek a zöldségevésre, de a marhapörköltnek nem tudtam ellenállni.

Vettem kókuszolajat, már avval készítettem az ebédet.A hűtőbe tettem, de most néztem meg , teljesen kemény lett.Lehet, hogy nem kell hűtőbe tárolni?

Délután a könyvelő is rám írt, valami gondja támadt.Igy be kellett mennem a céghez, de minden tisztázodott.

Attila óvodáskora óta jár taekwandozni.Képzeljétek, most készül a fekete-öves vizsgájára.Én is készülök, inkább kikészülök.Sokba fog kerülni.Nagyon szeret járni, nagyon jó a közösség, összetartóak.Én,( mi) is mentem mindenhova a gyerekekkel.Tudtam egyszer eljön az az idő, amikor már nem én leszek a társaságuk.De azért még egyszer szeretnénk velük közösen elmenni valahova üdülni.

Kellemes pihenést kívánok!Jó éjszakát.

előzmény:
    totyogoka (61776)
    2013-05-19  15:15
  33. 2013-05-19 20:2861778.

Totyi!

Azért jobb, ha számolsz azzal - kérdezd az ismerős nyugdíjasokat -, hogy egy nyugdíjas soha, semmire sem ér rá. Ez persze így nem igaz, mert arra van időnk, amire szánjuk, de valóban annyi fontos, elmaradt, s ilyenkor pótolandó dolog van, hogy az én ismerőseim, s én magam sem úgy élem ezeket az éveket, ahogy terveztem. 

Ennek persze oka lehet az egyedüllét, és a változó igény is és még ezer dolog. Én azért azt kívánom, hogy minden legyen úgy, ahogy tervezed. 

Ma pl. ahogy írtam, pihengethettem volna, mégis találtam az egész napra elfoglaltságot. Már elmúlt 8 óra, de még nem fürödtem, hulla vagyok, pedig senki sem mondta, hogy mit tegyek. De jó ez így, a nap eredményes volt, mondhatom elégedetten fogok lefeküdni ma is.

Persze mindaz, amit ma elvégeztem, már előkészület a mini találkozóra, amikoris elsejére 5 ember érkezik hozzám arra a hétvégére, ittalvósak, s lesz, aki már pénteken érkezik. Addigra mindennek meg kell lenni, hogy ilyesmivel, mint ablak-függöny mosás, stb. - már ne kelljen foglalkozni, de minden rendben legyen.

Már holnapra is van tervem, remélem, az időjárás is kegyes lesz.

Mindenkinek kívánok nagyon jó éjszakát.

előzmény:
    totyogoka (61776)
    2013-05-19  15:15
  34. 2013-05-19 18:1561777.

Szervusztok!

Gyönyörű idő volt, és a séta is gyönyörű volt, amit Győzővel tettem.  A Kisavasról felsétáltunk a Nagyavas elejére. nekem annyi is elég volt, pláne, mert nem tudtam hová vezet az út. Jó lett volna még menni, de féltem, eltévedek.

Főztem egy kis tárkonyos csirke levest. Timi ma este haza jön, este 10 kor,  mert a barátnőjének meghalt a nagymamája. A szülők még nem is tudják, a Bakonyba kirándultak. Tegnap történt, és az unokák nem akarták megzavarni a kirándulást. Sőt, a barátnő báttya nekik sem szólt, véletlenül tudtál meg, egy nagynéni telefonált, pedig estig a fiú titokban szerette volna tartani a vendégség miatt.  Már úgy sem tudtak volna segíteni, elaldt. 90 éves volt. Timi nem akart ott lenni,amikor megtudják a hírt. Úgy is holnap 10 kor jött volna, Győrben volt.  Így holnap nemleszek egyedül. Azért én megyek a kutyával, olyan jólesik.

35. 2013-05-19 15:1561776.

Szép délutánt!

Nálunk véget ért a családi ebéd , ki ki haza tért kivéve a Kittyt aki ma megint itt alszik.

Tegnap otthon volt este , hamar el is aludt de reggel 7-kor riadóztatta az anyjáékat , hogy ébresztő és csináljunk valamit mert marimama ilyenkor már főzni szokott!

Gitta! Mi abban a szerencsés helyzetben vagyunk , hogy jó helyen lakunk itt Pesten. Sok szabadtéri ingyenes rendezvény van a közelben ( Margit sziget Nép sziget, Város liget stb) Közel van a Radnóti Művelődési Ház és a Láng Műv Ház is!

A szülők az elfoglaltságukra hivatkozva nem nagyon mennek ilyen helyekre! Mi Apussal szeretnénk ezekkel a lehetőségekkel élni.

Én annak idején igyekeztem minél több közös programot csinálni a gyerekekkel.ma a fiatalok már kevésbé . Lehet hogy a túlhajszoltság miatt van ez így! Ezért is lenne már jó nyugdíjasnak lenni mert akkor én osztanám be az időmet!

Kitty karatézni jár és talán vizsga is lesz belőle az év végére.A nyelv tanulás miatt másra nem nagyon van ideje.

Félek az éjszakától mert megint nagyon goromba viharos időt jósolnak estére. Remélem nem itt adja ki magából a legtöbbet!

Ünnep ide ünnep oda nálam megy a mosógép és a mosogatógép is.

További szép napot!!!!

előzmény:
    dundori (61775)
    2013-05-19  13:02
  36. 2013-05-19 13:0261775.

Szervusztok, szép napot!

Marika! Az én gépem is vacakol, már elég régen. Tegnapra volt betervezve az újratelepítés, persze nem lett belőle semmi. Azért abban bízom nagyon, hogy amikor a szolgáltatók felé óraállásokat kell jelentenem (már akár ma is lehet a villanyt), akkor nem dobja be a törölközőt.

Estére jó szórakozást kívánok.

Totyi! Egyszer már beszélgettünk arról, hogy én miért nem szeretem Bp-et. Most látod én viszont ezt a sok ingyenes, érdekes programot irigylem kicsit, de nem is magam miatt. A gyerekek biztosan nagyon élveznék. Sajnos a lehetőség mifelénk nem sok. Most tényleg politikamentesen írom, van egy-két bugyuta olyan program, ami állandó, ugyanis itt is áll a "minden szentnek maga felé...." örök igazság, aztán egyszercsak megunják a népek, de a program működik, hisz valakinek a valakije számít a megrendelésre, na meg a dohányra leginkább. Szóval megtartják egymásnak. Azért beszélek rébuszokban, mert tényleg nem szeretném ha olyan íze lenne, ami nem ide való.

Szóval a Kitty tartalmas gyermekkorát szeretném az én unokáimnak is. Bálint komolyan kosarazik, Brunó kosarazik és gitározni tanul, egyelőre ez tölti ki az iskolán kívüli szabadidejüket, Adél pedig mozgásstódióba jár táncolni, de uszodába is időnként. Lilla régen íjászatot, rajzot és gitárt tanult, mostanra mindet abbahagyta. 

Katikám! Eltelt a hét, kicsit húzós, fárasztó volt már nekem. Aztán pénteken még jött Brunó, szombaton Margaréta. Valójában Adél ügyelése közben kapáltam, kapálgattam, tegnap a füvet lenyírták a fiatalok. Én addig főztem.

Ma magam vagyok, és láss csodát, ma felforgattam a saját szobámat, de még a plafont is lemostam. Még hátra van a bútorápolás, az ágyneműm behordása, aztán ma már nem csinálok semmit. Ja, de igen, leszedem a megszárfadt ruhákat és talán vasalok.....? Vagy nem.

37. 2013-05-19 10:4561774.

Sziasztok Barátnők!

Nagy nehezen előjött az internetem. Nem tudom a szolgáltatóval, de inkább a gépemmel van baj azt hiszem.

Nálunk már nagy meleg van, szellőztetek és zárom a hüvöst. Esőt nem jeleztek, de ma nem is kellene, mert estére  szinházba hivott Magdi barátnőm. A Radnóti Miklós Szinház jön hozzánk a Vágyvillamos c. darabbal. Eléggé fulladok és kótyagos vagyok, de remélem el tudok menni, már a taxit megrendeltem.

Minden ünnepleltnek - PünkösdiRózsának, Mollynak,Mazsolának megelőlegezve,  az aprajának - kivánok boldogságot, kellemes ünnepeket.

38. 2013-05-19 08:0261773.
    Köszönöm, Marcsi!
    előzmény:
    totyogoka (61771)
    2013-05-19  06:21
  39. 2013-05-19 06:2561772.

folytatás:

1. Szandi a gyerekek gyűrűjében ( Kitty tátott szájjal hallgatja)

2. Csepregi Éva és Végvári Ádám

3. Kitty és a lufi

4. A közönség

legyen szép a napotok!

előzmény:
    totyogoka (61771)
    2013-05-19  06:21
  40. 2013-05-19 06:2161771.

Szép jó reggelt!!!!!!!!!

Az este olyan de olyan fáradt voltam , hogy bezuhantam az ágyba és hamar el is aludtam.Nagyon szép tartalmas napot tudhatunk magunk mögött.

Az idén 75 éves a XIII. kerület és ebből az alkalomból 75 programmal készült. A tegnapi vizimajális is ennek a része volt.

A helyszín az a Népsziget volt ahol a Föld napja alkalmából a szemetet gyüjtöttük! ( a tegnapi nap után mehetnénk ujra)

Volt kézműves foglalkozás lufi hajtogatás ja és zenés műsorok a színpadon

Kitty nem aludt itt majd ma jönnek ebédre így aztán én is megyek a szabadidő központba! Mi is ünnepelünk a menyem szülinapja lesz( sok kedves ember született mostanában)

Mazsola Ildi! Rózsa!

Isten éltessen Benneteket sokáig!

Próbálok pár képet feltenni, hátha sikerül:

1. Vizimajális ( sárkány hajózás)

2.Kavics festés

3.Fa faragás 

4. készen lett a virág karó

folyt köv:

41. 2013-05-18 19:3261770.
    Mazsola boldog születésnapot kívánok neked!
    előzmény:
    Mazsola72 (61767)
    2013-05-18  14:15

42. 2013-05-18 19:3161769.

Szép estét kedves barátok!

Ma nálam a szabadidő központté volt a főszerep készült:

húsgombóc leves, meggyleves, csirkepörkölt, zúzapörkölt, sült csülök, reggel pedig sütöm a töltött csirkét. Holnap kertezünk valamennyien ezért volt az előre főzés, így a csomagolást is megoldom a családtagoknak. Remélem jó időnk lesz.

Rózsa, örülnék a magoknak. 

Remélem csak a zokni a ludas a mosógépnél...

előzmény:
    rozsaanyu (61766)
    2013-05-18  09:31

43. 2013-05-18 14:2561768.

Drága Rózsa!

"Ha tehetném, álmot küldenék Neked, ezernyi színes szárnyú pillangót. Már látom is, ahogy körberepdesnek, a szivárvány minden színében pompázva. Lebbenjenek kezedre, szádra, pihenjenek meg alvó arcodon, és simítsák még szebbé az életed. Majd amikor felébredsz és egy mély lélegzetet veszel, megízleled az elmúlt év ízét, És megérzed a következő év csodáját. Boldog Születésnapot! " 

előzmény:
    rozsaanyu (61766)
    2013-05-18  09:31
  44. 2013-05-18 14:1561767.

Szia!

Köszönöm.Igen, hétfőn lesz a születésnapom.41 éves leszek.

Ma már megkaptam a tortámat is.Kemami, nagymama testvére, sütöt egy tortát.Majd letornázom:) 

Készül a marhapörkölt, ezt kértem a páromtól szülinapomra.Nem lesz családi ünneplés.Nem mintha szégyelném a koromat.Ezt nem lehet visszafordítani, el kell fogadni.

Most megy ki Zoli horgászni, Attila Pesten , Levente Szegeden.Picit pihenek, utána neki látok a lakásnak.

Szép napot! 

előzmény:
    stadber (61748)
    2013-05-17  20:48
  45. 2013-05-18 09:3161766.

Molly!  Szívesen szedek magot. Én tövestől kaptam - pár éve - az egyik szömszédtól.

Köszönöm a szülinapi megemlékezést.

Csak bekukkantottam, már útra készen.

totyi! Majd a Marci hazajön és átnézi a csövet. Szerintem is valami dugulás lehet, mert egy szürke zokninak nem találom a párját és a szűrőnél nincs.

Szeretettel kívánok kellemes pünkösdölést, jó egészséget a kedves

Topic-társaimnak és Családtagjainak!

Egyszercsak jövök!

előzmény:
    molly49 (61756)
    2013-05-18  07:00

Az élet egy nagy játék, játszd úgy, hogy a körülötted élők is jól érezzék magukat benne!
  46. 2013-05-18 09:0261765.

Győzők ha találkoznak

előzmény:
    picivirág (61764)
    2013-05-18  08:21

47. 2013-05-18 08:2161764.

Szervusztok!

Nagyon kellemes estémvolt. Sokáig nyitva volt az ablak, kellemes levegő áromlott be. Olyan volt, mint ha otthn lettem volna, szólt a tv, nyitva volt a gép...olvastam, a barátok után elaludtam és nagyon pihentem ébredtem. 

Már voltam lent a Spárban. csak pakoltam csak pakoltam a hátizsákba, és bizony nehéz lett...na de hátamom már csak a flének érztem. Egyhuzamban, pihenés nélkül fel tudtam jönni. nagyon elédett vagyok magammal. csak gyakorolni kell

Kipakoltam, vettem olajat, hagymát, csirke húst pörköltnek, tésztát, kelkáposztát, vislit, tejet, kefíreket, vajat....nem is jut eszembe, pedig még vettem dolgokat. Alig fért a hátizsákba.

Mindjárt indulok Győzivel. A beste kutyája csak séta közben tudja elvégezni a dolgát, pedig kiülheténk ide a ház elé, ő meg intézkedhetne, de nem, nekünk menni kell.

Molly! Ismer Győzi, nagyon is, de ez ilyen fajta kutya, önfejű, akaratos, a gazdinak is bepróbálkozik. Ilyenkor megáll, néz, és nem mozdul. Egy kicsit várni kell, aztán jó kutya vagy, mondom, és indulunk. Így mind a ketten azt hisszük, hogy mi győztünk

48. 2013-05-18 07:4261763.

Totyikám, 37, mint nektek

Ilyenek voltunk  

előzmény:
    totyogoka (61758)
    2013-05-18  07:10