Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba
 
Kedves Fórumozók!

Felhívjuk figyelmeteket, hogy a politikai topikokat csak a jogszabályokban kötelezően előírt mértékben moderáljuk, ezért itt fokozott a személyeskedés, vita, anyázás veszélye. Aki ezekbe a topikokba ír, illetve ezeket olvassa, készüljön fel lelkileg, és húzzon vastag bőrt a várható virtuális pofonok ellen, mert a moderátorok itt NEM törlik a bántó hangvételű hozzászólásokat, ha azok nem sértenek személyiségi jogokat, vagy egyéb jogi előírásokat.

A moderálással kapcsolatos további részletek a Felhasználási Feltételekben (http://www.nlcafe.hu/felhasznalasi) olvashatók.

Üdv: a moderátorok
Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba

Migráció

Torolt_felhasznalo_407541
Torolt_felhasznalo_407541
Létrehozva: 2017. január 2. 14:13

Tisztelt Fórumozók!


Az elmúlt év egyik fő témája, legnagyobb kihívása a tömeges népvándorlás volt. Számos gondolat, rengeteg érv, sok vita kapcsolódik a témához, és azok nagy része nem mentes az érzelmi töltéstől. Ez természetes dolog, hiszen a jelenséghez félelem párosul, és a félelem érzelmeket generál.


Az elutasítás mellett megjelenik a megoldás keresése, de Európa még nem találta meg az igazi válaszokat.  Mi sem fogjuk megtalálni, de fontosnak vélem, érdemesnek tartom ezt a témát arra, hogy beszélgessünk róla. Mondjátok el gondolataitokat, kérdezzünk, érveljünk és vitázzunk, de csakis emberi hangon, a kulturált párbeszéd keretei között! Kérek mindenkit, hogy kerülje a személyeskedést és az olyan hangnemet, ami másokat (jelenlévőket, vagy témába hozottakat) sért, trágár jelzőkkel illet!


Nem teszem teljesen nyilvánossá a témát, mert gátat szeretnék szabni az olyan megnyilvánulásoknak, amik nem tarják tiszteletben a fent leírt kéréseket. Minden gondolatnak, véleménynek helye van itt, kizárásra csak az kerül, aki képtelen azokat emberhez méltóan szavakba önteni. Sosem próbáltam ilyen rendszerben témát indítani, ezért csak remélem, hogy működni fog a dolog.  Mivel veszíteni nem lehet, próbáljuk ki, lássuk, mit lesz belőle!


Témaindítónak itt elolvashatjátok Márfi Gyula, veszprémi érsek gondolatait.


Ha elfogadjuk az iszlám vezetőinek tudatos és összehangolt támadási stratégiájára vonatkozó elgondolást, akkor el kell fogadni azt is, hogy a tömegek, az egyszerű emberek ennek a szándéknak eszközei, és bizonyos értelemben áldozatai.  A ti olvasatotokban milyen választ adhat e problémára a keresztény Európa? Az a vallásközösség, aminek középpontjában Isten, az ember, és a szeretet áll!


Boldogabb új évet mindenkinek!

  1. Torolt_felhasznalo_407541
    Torolt_felhasznalo_407541
    2017. január 2. 15:202.

    Jelzést kaptam, hogy a link sajnos nem műsödik. Megpróbálom még egyszer:


    Márfi Gyula gondolatai

Címlap

top