Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Így szülnek ők: nők Afrikában

Nők Lapja Cafe
Létrehozva: 2014. november 7. 09:40
Tudunk róla, látni mégsem nagyon látjuk, hogy milyen körülmények között kell szülniük azoknak a nőknek, akiknek a tiszta szülőszoba, a steril műtő csupán álom. Paolo Patruno fotós Afrika kis falvaiban dokumentálta a szülés mostoha, ám mégis meghitt pillanatait. ,,Birth is a dream" sorozatát kongói, etióp, malawi és ugandai szülőszobákban készítette. Ezekben az országokban évente 200 000 nő hal bele a szülés körüli komplikációkba.

Nők Lapja Café: Így szülnek ők: nők Afrikában
  1. 2014. december 28. 09:02140.

    Akkor nézzük...mert azért is jó az internet tényleg, hogy hülyeségeket megcáfoljunk és most én azt teszem. Tudod az  a helyzet, hogy  a netnek hála az is láthatta hogy szülnek G.Á.-nál, aki soha nem látta őt. Megnéztem néhány videót, azt hiszem azokat már önvédelemből levették...))) Az volt felejthetetlen, ahol anyuka pucéran, állva tántorgott a fájásoktól, G:Á. pedig négykézláb állva (a gyakran emlegetett haját lógatva)a videón is láthatóan nem túl tiszta padlón lesett felfelé, hogy mikor esik ki a baba. Ez bizony pont így történt. Mit mondjak, nem nagyon hozta meg a szülési kedvet, de még nosztalgiát sem ébresztett bennem,aki már szültem. (De a WC-n vajúdás se volt semmi.)


    De azért nosztalgiázok  a kedvedért a fura felsorolásod miatt. Könnyen megy, elvégre most volt szenteste, amikor én szültem az első gyerekemet. Nem mondom meg hány éve volt, de az a szám a nevemben a születési évem...))) Azóta rengeteg dolog klasszul megváltozott, pl hogy mai anyukák azonnal megkapják a babát, ez valami remek a babának és anyának egyaránt. Mi több, nagymamaként kezembe kaparinthattam a 20 perces unokámat!Apukák vagy más családtagok bennlehetnek, ha éppen ezt szeretné az anyuka (én nem szerettem volna az biztos..))) és ezt G.Á. javára írjátok, pedig ugye nem igaz.


    Nézzük  afelsorolásodat, ami igazából ma egypontjában sem igaz, de legalábbis nem úgy, ahogy írod.


    Mi még hanyattfekve szültünk. Illetve nem, én legalábbis elsőt sem hanyattfekve, kiszolgáltatottan nyöszörögve szültem, mint  a filmeken láthatod. Klasszul lehetett erőt kifejteni a lábtámasztó rúdba kapaszkodva, felemelkedve (rekordidő alatt szültem!)


    Nem, már akkor sem vágták el azonnal a köldökzsinórt, azzal meg kell várni, míg megszűnik benne  a lüktetés (ha jól írom), azután érdekelne miért ne vágnák el..


    A magzatmázt nem mossák le  a gyerekről! Annak idején sem mosták le erőszakkal, maradt rajtuk és felszívódott. Ami a magzatmázon kívül van rajta, nem részletezném, de igazán célszerű lemosni, főleg ha meleg van.


    Na még a "most nyomjon"-ról: Ha te azt hiszed, hogy minden nő ösztönből szül, hogy egyáltalán tudják előre az elsőszülők mi vár rájuk (nem néznek utána és nem csak  a 4 általánost végzettek...láttam én óvónőt is pánikba esni az első fájásnál és már akkor hisztizett még a kórteremben), de tegyük fel fegyelmezettek, tudnak mindent, amit  kell, de szép nyugodtan hagyta őket a környezetük min. 24 órát vajúdni, tehát kimerültek, már nem tudnak koncentrálni--azaz nekik sem árt mondani a sérelmezett felszólítást és fogadjunk, hogy a bába is mondja!

    előzmény:
    RealQuentin (132)
    2014-11-21  11:53
  2. 2014. december 28. 00:31139.

    Az utolsó mondatom nem érvényes, mert ahogy látom a válaszom egy férfinek szól.

    előzmény:
    maszi (138)
    2014-12-28  00:29
  3. 2014. december 28. 00:29138.

    Az a helyzet, hogy a Te információid totál hiányosak a kórházi szülésekről.


    Két rokonom is szült az elmúlt egy év alatt kórházban, egyikük egy kicsi város szülészetén, másikuk nagyváros szülészetén.


    Egyikük sem szült hanyat fekve, mindenben az anyukára hagyatkoztak, hagyták hogy minden úgy menjen, ahogy az anyukák akarták, egyikük dúlával szült.


    Egyikük gyermekéről sem mosták le a magzatmázt.


    Egyikük gyermekének sem vágták el azonnal a köldökzsínórt.


    Azt hiszem már többször több fórumon és itt is elmondtam, hogy a rokonságunkban volt két bábaasszony, kis szabolcsi falvakban dolgoztak, ahol egyiknek sem volt egyetlen halálozása sem, szóval egyetlen babát, és egyetlen anyát sem veszítettek el minimum 30 évnyi bábáskodás után. Mégis mindkét bába hálát adott a jóistennek, amikor intézményesítették a szüléseket, és létrehozták a szülőotthonokat.


    Aki annyira fanatikus mint Te, az szüljön nyugodtan otthon annyiszor, ahányszor csak akar.

    előzmény:
    RealQuentin (132)
    2014-11-21  11:53
  4. 2014. december 27. 23:00137.

    Az az igazság, hogy az egész állatvilágban az emberi nemnél a legmagasabb az anyai halálozási arány. Egész pontosan minden 250. szülésbe hal bele az anya (orvosi segítség nélkül). 200 évvel ezelőtt körülbelül minden harmadik nő a szülésbe vagy az azt követő szövődménybe halt bele. Szóval igen Lédienn és mindenki más, aki egyébként tudna szülni nyugodtan szüljön csak steril kórházban, mert bizony minden 250. nő nem tud megszülni, akár tetszik neked akár nem...

    előzmény:
    RealQuentin (132)
    2014-11-21  11:53
  5. 2014. november 28. 02:27136.

    Tipikus fórumozó betegség, hogy ahelyett, hogy arra reagálnál, amit írtam, engem kezdesz basztatni, még szerencse, hogy átlátok rajtad (is).
    Éppen elég volt egy kórházi szülés, és a szülész-nőgyógyász barátom is pont eleget mesél, miközben már maga is megcsömörlik attól, amit a kórházi protokoll miatt csinálni kell, szóval talán még többet is tudok a kórházi szülésről, mint te.
    Az meg ,hogy a természetes vonalra valaki azt mondja, hogy agymosott, háááát, siralmasan szemellenzős VALÓDI agymosottságra vall, olyan emberre, aki már a steril kis világából kifelé igazán semmit sem lát. Mint Barbie a kis rózsaszín házában. Szóval nem is fogok veled vitatkozni, nem is akartam én senkivel, csak kíváncsi voltam visszanézve, hogy történt-e itt valami.

    De nem történt.

    Csak a konzumidiotizmus dúl tovább.

    Éljetek csak a gyógyszer/orvos/kórház lobbi által eltorzított világotokban, és legyetek boldogok, úgyis mint a lelkiszegények.

    Kár belétek a szó, komolyan mondom.
    És tartom is magam ehhez.

    előzmény:
    Lillaréka (134)
    2014-11-21  18:17
  6. 2014. november 21. 20:44135.

    A szülés KOCKÁZATOS. Mindig is az volt, nem hiába haltak bele annyian régen, amikor mindenki háborítatlanul otthon szült. A mai világba amikor a kórházi segítség, az életmentés mindenkinek elérhető, ne propagáljuk már ezt a hülyeséget légy szíves.  Egy komplikáció mentes terhesség után is kerülhet úgy az anya mint a baba életveszélybe szülés során. Kórházba ott a segítség, míg otthon esetleg belehalnak. De legalább nem háborgatja őket az orvos.

    előzmény:
    RealQuentin (132)
    2014-11-21  11:53
  7. 2014. november 21. 18:17134.

    A kórházi szülésről semmit sem tudsz,


    EZT sikerült bebizonyitani


    és az ilyesféle agymosó ostoba dumák miatt történnek ilyenek


     


    http://www.nlcafe.hu/baba/20141121/otthonszules-baba-vade meles/


     

    előzmény:
    RealQuentin (132)
    2014-11-21  11:53
  8. Torolt_felhasznalo_676497
    Torolt_felhasznalo_676497
    2014. november 21. 13:47133.

    Bocs, de a a te kuffered nem igazán érdekel.


    És igen, szerettem volna beszélgetni a témáról még egy kicsit. De ha nem lehet, hát nem lehet.... Nem dőlök a kardomba miatta.

    előzmény:
    Nikita 666 (126)
    2014-11-20  17:59
  9. 2014. november 21. 11:53132.
    G.Á. sarlatán?
    Ilyet csak egy totálisan ostoba, elvakult, az agyoncivilizált fától a valós erdőt nem látni képes önelégült szerencsétlen írhat, akinek annyi köze sincs a szüléshez, és a körülötte történő dolgokhoz, mint a fazéknak a benne fővő étel ízéhez. Természetesen a hiteltelenség totális csapdájába is menthetetlenül beleesik az, aki ilyet nemhogy csak kijelent de még le is ír.
    "a "civilizált" asszonyok miért is mennének jól felszerelt intézményekbe,szükség esetén szakemberek segítségével biztonságban szülni? " itt a probléma, hogy a szakemberek nem szükség esetén segítenek, hanem szükségtelenül beavatkoznak, és a szülő nő kiszolgáltatott helyzetével mit sem törődve kormányozzák a szülést, ahogy nekik kényelmes és jó (fekvő testhelyzet, "most nyomjon", stb.). Ha csak akkor jönnének be a szülő nőhöz, amikor szükség van rá, semmi gond nem volna a kórházban szüléssel. Talán ha életükben egy igazi szülést láttak volna, tudhatnák, hogy a nők jelentős része TUD szülni. Ha hagyják...
    Egyébként "G.Á. sarlatán" soha nem mondta, hogy mindenki otthon szüljön ("a küszöbön fetrengve,sámándobbal,füstölővel,gyertyafényben" - Jézus...!). Hanem ott, ahol biztonságban érzi magát szüléskor. Szóval Lédienn és mindenki, aki egyébként egészséges és TUDNA szülni, de az ösztön nem számít, csak az, hogy a felelősséget másra háríthassa - habzó szájjal persze, ha az orvos hibázik - nyugodt lélekkel szüljön a steril(?!) kórházi ágyban, párnák közt,
    - hanyattfekve, neadjisten elápolcolt csípővel, dacolva a gravitációval,
    - engedje, hogy azonnal elvágják a még lüktető köldökzsinórt, ezzel rögtön oxigénhiányos állapotba hozván a babát,
    - engedje, hogy azonnal lemossák róla az óvó és egészséges magzatmázt,
    - engedje, hogy azonnal elszakítsák tőle a babát, hogy méregessék, ami két óra múlva már nyilván lehetelen volna, mert RÖGTÖN le kell mérni, a fázó és ijedt újszülöttet,
    és még hosszan sorolhatnám....
    Ugyan kérem...kiművelt főtől ennyi mélyen gyökerező butaságot ritkán lehet hallani. Ezért is jó az internet, mert itt viszont bárhol, bármikor olvasható ostobaság, minden fórumban, minden témánál megjelenik. Csak azért nem tudok jóízűen szórakozni rajta, mert követőkre talál, és és ez több, mint káros...
  10. 2014. november 20. 21:31131.

    Nekem az a fura, hogy a cikk azt irja, hogy a kereszteny lakosok koreben is elfogadott. Ok is csinaljak. Eddig ebbe nem gondoltam bele.

    előzmény:
    ladybird65 (128)
    2014-11-20  20:34
  11. 2014. november 20. 21:16130.

    Az orvos a lakosság teljes támogatását élvezi.


    Nyugaton felháborodhatnak a csonkításon, nekik viszont természetes. Van aki belehal, ez bizony előfordul.

    előzmény:
    ezanick* (127)
    2014-11-20  19:53
  12. 2014. november 20. 21:12129.

    Mármint én.


    De gondolj bele, ehhez a fene nagy taplóságomhoz mekkora zsenialitás társul, hogy még egy felháborítónak talált belinkelt cikk után is csak velem foglalkozol?


    A linkről nincs kommented. Bezzeg rólam...Mi irritál? Az hogy képes vagyok úgy bemázolni valakit, hogy egy keresetlen szó sem hagyja el a billentyűzetet? Nem szidok én senkit. Legfeljebb a nemi szerveket szoktam nevükön nevezni. No de hát felnőttek vagyunk, nem pedig ártatlan liliomok.Ti legfeljebb csak szerettetek volna kulturált hsz-t írni, de hát ugye az ilyesmi nincs oskolázottsági papírhoz kötve.

    előzmény:
    ladybird65 (128)
    2014-11-20  20:34
  13. 2014. november 20. 20:34128.

    Hát, pont erről írtam korábban. Hogy a későbbi hozzászólásom meg miért törlődött, fogalmam sincs. Úgy látszik, feltétel a trágárság, különben radír lesz. Kezd hasonlítani a Storyonline-hoz. Ott sem maradhattak meg a kulturált hsz-ek, hogy néhány taplónak több tér maradjon a kibontakozáshoz. Az sem baj, ha többször kitiltják a bunkóját, más nickkel regisztrált és visszajön úgy trollkodni.

    előzmény:
    ezanick* (127)
    2014-11-20  19:53
  14. 2014. november 20. 17:59126.

    Szeretnél még az afrikai nőkről beszélgetni egy kicsit?


    Ki lett vesézve, mit ahogy az én kufferem is. Egy ilyen topic persze hogy befullad pár nap után, mégis, mit vártál?


    Te például miért tartod érdekesnek ezt a topicot? Van afrikai hölgyismerősöd aki közel áll a szívedhez, vagy csupán humán hozzáállás?

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_676497 (125)
    2014-11-20  14:57
  15. Torolt_felhasznalo_676497
    Torolt_felhasznalo_676497
    2014. november 20. 14:57125.

    Na jó, afrikai nők a téma, aztán most az anális szex... És a te népszerűséged, vagy népszerűtlenséged....


    Semmi kifogásom sem ellened, sem a szex bármilyen formája ellen, csak valahogy mostanában mindig így járok az nlc-én...


    Egy-két topikot bejelölök érdekesnek, aztán rövid idő után az is belefullad az érdektelenségbe...

    előzmény:
    Nikita 666 (122)
    2014-11-19  17:37
  16. 2014. november 20. 12:25124.
  17. 2014. november 19. 23:18123.

    Hát jól van, ti tudjátok. A repedéssel vigyázni kell, nézd meg dr Szűcs Zoltán weboldalát, sok jó dolgot ír.

    előzmény:
    Nikita 666 (122)
    2014-11-19  17:37
  18. 2014. november 19. 17:37122.

    Az volt aki engem utál. Az ilyen embereknek teljesen mindegy hogy a velem ellentétes nézeteket valló mit ír, bólogatnak bárkinek.


    Hát, lehet hogy az útifű maghéjat kipróbálom, nem vagyok a jó dolgok ellen. Én már évek óta a természetes szőlőmagra szavazok, először úgy próbáltam ki (szétrágtam), hogy nem hittem benne. De kábé egy hét elteltével én is észrevettem a hatását, anélkül hogy figyeltem volna direkt.


    Az emésztésemmel tulajdonképpen semmi gond, szinte mindig figyelek arra hogy mit viszek be a szervezetembe, azt vallom hogy a szervezet jelez hogy mire van szükségünk. Sertést például nem eszem, de ritkán előfordul hogy kívánom.


    Az anális szex hátulütőit pontosan ismerem, minden lehetséges helyen utánanéztem. És a társam is ugyanígy, nem az volt a célja hogy nekem sérülést, fájdalmat, esetleg évek múlva kialakuló betegséget okozzon. Orvos is látott, azt mondta hogy ritka hogy valaki ilyen tiszta. És mondta hogy igen, látta az anális élet következményét, még akkor is ha nem szóltam volna. Egy idősebb, sokat tapasztalt doktor volt. Egy olyan repedést talált, amit én nem érzékeltem. Egyetlen dologra mondta hogy ügyeljünk, a végbélben ha sérül a nyálkahártya, akkor az már nem lesz ép, és nem képes teljesen visszatartani a székletet. De hozzátette hogy ez már nagyfokú sérülésnél, úgy mint műtéti beavatkozás, vagy pedig durva erőszakos közösülésnél fordul elő. Természetes nálam is előfordul fájdalom a behatolásnál, olyankor nem lazultam el teljesen, és nem erőltetjük. De amikor jó, akkor nagyon jó. Beszéltem néhány pornós emberrel, náluk előkészítik a nőt, és ha szükséges, akkor többször is elkezdik azt a jelenetet.

    előzmény:
    Elza (121)
    2014-11-18  23:08
  19. 2014. november 18. 23:08121.

    Az lehetett, aki vagy velem egyetért, vagy téged utál.


    Az útifű maghéjat egy pohár vízben kell elkeverni, zselészerűen sűrűsödik, ezért gyorsan kell meginni.


    Tökéletesen tisztítja a bélbolyhokat, ha székrekedés van, lazít, ha hasmenés van, sűrít. A gázokat megszünteti, tehát nagyon jól hat az emésztésre.


    Az anális szex nem perverz, ha mindketten akarják, és tisztálkodnak. Mégis vannak hátulütői, de ezt nem részletezem most.

    előzmény:
    Nikita 666 (146)
    2014-11-18  22:08
  20. 2014. november 16. 23:57120.

  21. 2014. november 16. 22:27119.

    Rendben, most már értem hogy miért szeretnéd tudni.


    De ahogy te is írod, az emberek csak azt az életteret ismerik pontosan, vagy kevésbé pontosan amilyen közegben élnek. A személyes történetek és riportok már elferdítve kerülnek a napvilágra, mindig érdeket képviselnek. Az útikönyvek pedig egyáltalán nem fedik a valóságot. Történelmet meg lehet ismerni belőlük, de a valódi életet nem. Ha valóban érdekel, bizony ki kell utazni, meg kell nyerni a bizalmukat, és akkor talán megtudod élesben a valót. De ahhoz hogy valaki ezt véghezvigye, le is kell mondania dolgokról. Többek között arról, hogy a saját kultúráját a másik fölé emelje, többre tartsa. Muszáj fejet hajtani a barbarizmus előtt, ha valaki meg akarja ismerni őket ténylegesen.


    No lelépek, nekem is van egy kis zónám, amiben jól érzem magam.

    előzmény:
    saschamora (118)
    2014-11-16  22:09
  22. 2014. november 16. 22:09118.

    a kulonbozo kulturaknak vannak autentikus szocsovei, (tarsadalomkutatok, antropologusok, az adott nep-nepcsoport kepviseloi, stb.) igy szemelyes erintettseg nelkul is betekintes nyerheto. nagyon sok esetben a kisember a kulturaja csak egy kicsinyke reszet ismeri, szinte kizarolag azt, amiben el. ellenben egy nagyobb hordereju osszefoglalo mu, atfogobb kepet ad egy tarsadalomrol, megvilagitva a tortenelmi hatteret is. ehhez jonnek a szemelyes tortenetek, riportok, stb.
    termeszetesen a konyvek, utazasok nem adnak "teljes" megismerest, de legalabb valamennyire kielegitik a tudas iranti vagyat.

    előzmény:
    Nikita 666 (116)
    2014-11-16  21:54
  23. 2014. november 16. 21:56117.

    És még talán egy dolog. Elítélni őket, más embereket más kultúrával, nem  ami tisztünk. Sajnálni lehet őket, de felettük ítélkezni nincs jogunk.

    előzmény:
    saschamora (115)
    2014-11-16  21:35

Címlap

top