Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Spórolós menü - 4 főre 3500 forintból

Nők Lapja Cafe
Létrehozva: 2013. január 4. 17:44
Ünnepek után csúfosan üres a pénztárcánk, de ez még nem jelenti azt, hogy a maradék virslin kellene kihúznunk a hónapot. 3 olcsó, de finom recept következik.

Nők Lapja Café: Spórolós menü - 4 főre 3500 forintból
  1. Torolt_felhasznalo_720723
    Torolt_felhasznalo_720723
    2013. január 5. 13:0376.
    A hagyományost is megeszem.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_855549 (73)
    2013-01-05  12:52
  2. Torolt_felhasznalo_822629
    Torolt_felhasznalo_822629
    2013. január 5. 13:4077.
    Amúgy nagyon fiom lehet, amit csinálsz, a juhtúró nagy kedvencem. 
    előzmény:
    pipacs34 (68)
    2013-01-05  12:29
  3. 2013. január 5. 13:4678.

    Most megyek vásárolni Juhtúrót...-többek között azt is.

    Én azért írtam ezt a receptet, mert tényleg csömöröm van a karácsony miatt...nem ettem sokat sőt...csak mindenhol ugyanaz, vendégségben stb. Úgyanaz a majonézes saláták stb, húsok, töltött káposzta.

    És burgonya mindig van és rákerestem valamelyik nap a burgonyás ételekre és ott találtam.

    Tejföl is szokott mindig lenni és a többi hozzávaló is alap szerintem. (zsemlemorzsa, só, vaj stb)

    Jó a juhtúrót meg kell venni de hát ha nem veszünk semmit akkor nem lesz olcsó kaja se..... 

     

    szépeket, Pipp   

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_822629 (77)
    2013-01-05  13:40
  4. Torolt_felhasznalo_855549
    Torolt_felhasznalo_855549
    2013. január 5. 20:0979.

    Ne is mondd! Még ma estére is jutott szilveszteri maradék.

    Holnap gombócot fogok főzni, unom a húst...

    előzmény:
    pipacs34 (78)
    2013-01-05  13:46
  5. Torolt_felhasznalo_822629
    Torolt_felhasznalo_822629
    2013. január 5. 20:2380.
    Mennyit főztetek szilveszterkor? Én már másodikán újat főztem. Semmiből nincs csömörünk, azt nem vártuk meg. :)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_855549 (79)
    2013-01-05  20:09
  6. Torolt_felhasznalo_855549
    Torolt_felhasznalo_855549
    2013. január 5. 20:2881.
    Sok mindent, mert úgy volt, hogy vendégeink lesznek. Aztán a vendégek nem jöttek, mert 2 héttel előbb megérkezett a babájuk.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_822629 (80)
    2013-01-05  20:23
  7. Torolt_felhasznalo_822629
    Torolt_felhasznalo_822629
    2013. január 5. 20:4582.
    Hát ez pech. :)) Mármint neked, nekik nyilván nagy boldogság. Lefagyasztani nem tudtad volna?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_855549 (81)
    2013-01-05  20:28
  8. Torolt_felhasznalo_855549
    Torolt_felhasznalo_855549
    2013. január 6. 08:4283.
    Nekünk is boldogság volt, csak itt maradtam egy hadseregnek is elég kajával, sütivel. Csomagolni is akartam nekik... A fagyasztóba meg egy gombostűt sem tudnék betenni, úgy tele van. :D
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_822629 (82)
    2013-01-05  20:45
  9. Torolt_felhasznalo_855549
    Torolt_felhasznalo_855549
    2013. január 6. 09:0684.

    Ez is egy olcsó kaja, hátha valakinek megtetszik

     

    Savanyú káposztás sztrapacska

     

    Hozzávalók:
    a.) galuskához:
    - 45 dkg nyers, reszelt burgonya
    - 15 dkg finomliszt
    - 1 egész tojás
    - só
    b.) körethez:
    - 0,5 kg savanyú káposzta
    - 1 kis fej vöröshagyma
    - 1 nagy fakanálnyi zsír

    Az apró kockára vágott vöröshagymát zsíron világosra pirítjuk. Rátesszük a levéből kinyomkodott savanyú káposztát és puhára pároljuk.
    A galuskához valókat összedolgozzuk, sós, forró vízbe szaggatjuk. Dupla ideig főzzük, mint a nokedlit.

    Ha kész, a párolt káposztára tesszük és összekeverjük.

     

    Jó étvágyat!

  10. Torolt_felhasznalo_379840
    Torolt_felhasznalo_379840
    2013. január 6. 09:3185.

    Ezen a "sárga cimkés" dolgon nincs semmi kivetni vagy szégyenkezni való.

    Én nem járok a Tescoba, de más boltokban is van ilyen, az engedmény mértékének megfelelően piros, zöld, sárga cimkékkel.

    Én még sosem vettem rosszat ezek közül, nagyon is finom és drága élelmiszerekhez lehet, akár féláron jutni.

    Az ember nem ellensége a pénztárcájának. 

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_855549 (58)
    2013-01-05  10:18
  11. Torolt_felhasznalo_822629
    Torolt_felhasznalo_822629
    2013. január 6. 09:5186.
    Természtesen nem ellensége, én sem vagyok az. De címkés (és épnek, egészségesnek kinéző) zöldséggel még nem találkoztam, csak normál áron árult fonnyadttal... Ezért kérdeztem rá, hogy az mit takar.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_379840 (85)
    2013-01-06  09:31
  12. Torolt_felhasznalo_855549
    Torolt_felhasznalo_855549
    2013. január 6. 09:5387.

    Ezt én is pont így gondolom. :)

    Én sem vettem még rosszat soha. A múltkor gyönyörű borjú apróhúshoz sikerült így hozzájutnom 1000 Ft/kg áron. Isteni volt!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_379840 (85)
    2013-01-06  09:31
  13. Torolt_felhasznalo_855549
    Torolt_felhasznalo_855549
    2013. január 6. 09:5788.

    Az Aréna Tescoban olyan zöldségeket lehet olcsón venni, hogy a "rendes" polcon lévők sem különbek. :) Ropogós zöldpaprika, sárgarépa, torma, gomba stb.

    Persze van úgy, hogy tényleg fonnyadt cuccot tesznek ki, ilyenkor nem veszek semmit. :)

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_822629 (86)
    2013-01-06  09:51
  14. Torolt_felhasznalo_379840
    Torolt_felhasznalo_379840
    2013. január 6. 10:2389.

    Jaj, hát nem is rád értettem, csak úgy általánosságban.

    Én a Tescóba nem járok, ott nem tapasztaltam milyenek a cimkés cuccok, de a Sparban, Aldiban, nagyon finom dolgokat lehet kifogni.

    Persze ezekben is láttam már szikkadt pékárut, furcsa "illatú" túrót, de azt nyilván nem veszem meg, így nincs okom panaszra.

     

    (a zöldségek, gyümölcsök...na, igen azok sokszor még cimke nélkül is, irreális áron, fonnyadtak, éretlenek, penészesek!, de a sok bamba birka vásárolja , ezért van képük a boltosoknak kirakni, mert van aki megveszi )

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_822629 (86)
    2013-01-06  09:51
  15. Torolt_felhasznalo_855549
    Torolt_felhasznalo_855549
    2013. január 6. 10:5890.
    A környezetemben az emberek egy része nem szégyell sárga címkés kaját vásárolni, de a többség tudatában (honnan, nem tudom) az él, hogy az ilyen étel nem lehet jó. Munkahelyemen tapasztaltam ezt elsősorban. Mindig meló előtt vásárolok, tehát a közös hűtőbe pakolom a megvett árut, ezt a többiek is látják. Volt olyan kérdés, hogy "Már megint milyen xarokat vásároltál össze?" Erre mit mondjon az ember, főleg, ha egy olyan kérdezi, aki mindig olyasmit hoz ebédre, amiről sem látványra, sem szagra nem lehet megállapítani. hogy mit eszik éppen? :D (Ja, és direkt nem az illat szót használtam, mert némelyik úgy néz ki, mint egy halott mókus és a szaga is hasonló. :D) 
  16. 2013. január 6. 15:0791.

    Na tessék nem vagyok egyedül a hús evéssel... Tegnap nem csináltam meg a juhtúrósat meert vásárolni voltunk és este hideget ettem/tünk. Ma megcsináltam és ISTENI!!!!!! 

    Ajánlom mindenkinek. Én 1kg burgonyából csináltam és kicsit több tejföllel. 4 főnek pont elég. Nekem a Párommal ketszerre bőven.

    Megy a recepttárba 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_855549 (79)
    2013-01-05  20:09
  17. 2013. január 6. 15:0992.
    Na ennél olcsóbbat nem nagyon olvastam mostanában, jó lehet...
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_855549 (84)
    2013-01-06  09:06
  18. 2013. január 6. 15:1693.

    aki megjátsza annak úgy kell vagy leszólja. stb. lehet ő volna rászorúlva vagy csak szégyenli, ismertem ilyent.

    Én is megnézem mi van az akcióban ha van.... ahova én járok ott nagyon sokszor össze van kötve két termék egy áron stb, egy két nappal a lejárat előtt. Egy mackó sajtnak lejárat előtt mondom én mi lehet a baja???

    egy pár hete azt vettem így, igaz fűszeres volt de a Párom meleg szendvics sütőbe megeszi, nagyon fiiinom :-) 

    (krémsajtok kimondottam abba jók melegszenyó sütőbe)

     

    pipp  

     

     

     

     

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_855549 (90)
    2013-01-06  10:58
  19. Torolt_felhasznalo_720723
    Torolt_felhasznalo_720723
    2013. január 6. 15:3794.

    Szia Pipacs!

     

    Elárulok egy nagy titkot:MInden élelmiszer csomagolásán meg kell egy minimáli megőrzési időt adni. De tulajdonkéépen az élelmiszergártók nagy ráhagyással dolgoznak, hogy jobban meg lehessen érteni egy példa: egy jighurt csomagolására rá van írva az, jogy 2012 november 10 ez azt jelenti, hogy ha nincs felbontva, akkor gyakorlatilag még november 24-án is fogyazstható. Ilyen szempontból a legfontosabbak az érzékszervi vizsgálatok. Ha ilyen szempontokból rendben, akkor biztos fogyazstható. A modern élelmiszergyártást a tömegszerűség jellemzi, a legtöbb mommersz élelmiszer tele tartósítókkal és egyéb más vegyi anyagokkal. Az élelmiszergyártók egyrészt leveszik magukról a felelősséget ezzel a szavatossági idővel magukról, ha esetleg mégis történne valami, másrészt ezzel plusz fogyasztást generálnak azáltal, hogy a laikus jónép kihajítja a lejárt szavatosságú, de még fogyasztható termékeket. Én kifejezetten szoktam keresni a piroscímkés árukat....

    előzmény:
    pipacs34 (93)
    2013-01-06  15:16
  20. 2013. január 6. 16:0495.

    Tudtam én erről nem mondott újat, csak esetlegesen mást akartam közölni a mondatommal. "mi baja lenne" azt akartam kifezeni, hogy nyugodtan fogyasztható egyébként. Ha nem sérült, stb

    Mondjuk a húsnál ez nem él..... és vannak olyan termékek amelyeknél nem ajánlott! 

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_720723 (94)
    2013-01-06  15:37
  21. Torolt_felhasznalo_855549
    Torolt_felhasznalo_855549
    2013. január 6. 17:5596.

    Igen, nagy kedvenceim a Camembert, Séd Brie stb. ezeket például akkor szeretem igazán, ha a közepük egy kicsit lazább.

    Ez a lejáratkor még nem áll fenn, pár napot várni kell rá.

    Így aztán sosem veszem őket teljes áron. Minek?

     

  22. Torolt_felhasznalo_855549
    Torolt_felhasznalo_855549
    2013. január 6. 18:3397.
    Elkészítése: A tésztához valókat összegyúrjuk, majd a kész tésztát  MINIMUM 2 óra hosszára a hűtőbe tesszük. (Ha reggel akarjuk sütni, akkor előző este is elkészíthetjük. Volt, aki 2 nappal a gyúrás után sütötte meg és akkor is finom lett! ) Fél ujjnyi vastagra kinyújtjuk, a tetejét megkenjük tojással. Ezután vágjuk megfelelő méretűre (késsel, vagy derelyevágóval – utóbbival szebb lesz). Szórhatunk rá reszelt sajtot, vagy egész köményt, esetleg felét sajttal, felét köménnyel is. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. (kb. 3 gáztepsire való adag)
    előzmény:
    pipacs34 (92)
    2013-01-06  15:09
  23. Torolt_felhasznalo_855549
    Torolt_felhasznalo_855549
    2013. január 6. 18:4398.

    Küldök egy finom sajtos receptet, hátha neked is megtetszik:

    Tésztához valók:

    61 dkg finomliszt

    1 kocka margarin (a legolcsóbb is jó)

    450 g tejföl (a legolcsóbb 20 %-os finomföl is jó)

    15 dkg reszelt sajt

    3 teáskanál só

     

    Tetejére:

    1 egész tojás a kenéshez

    kb. 10 dkg reszelt sajt (vagy tetszés szerint egész köménymag is lehet)

    előzmény:
    pipacs34 (92)
    2013-01-06  15:09
  24. Torolt_felhasznalo_855549
    Torolt_felhasznalo_855549
    2013. január 6. 18:4599.
    A liszt persze nem 61 dkg, csak elírtam. 60 lesz az. :D
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_855549 (98)
    2013-01-06  18:43

Címlap

top