Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Cupcake+ frosting

gifi
Létrehozva: 2008. február 20. 13:38
Hozzáértők segítsetek!

Eredeti cupcake receptet keresek, de legfőképp azt , hogy miből készítik a tetejére ezeket a krémes csodákat?

Ettem már ilyet, de az nem vajas, nem pudingos és nem is tejszínhabos krém volt. Valami speciális?

És a heavy cream-nek mi a magyar megfelelője? Találtam még olyat, hogy buttercream - de gondolom ez nem sima vaj, de akkor mihez hasonlít?

Előre is köszi!

  1. 2012. október 11. 18:55101.

    Teheted légmentesen záródó műanyag dobozba a sütiket, akkor tuti nem száradnak ki, de amúgy se, szerintem. Nekem még nem száradtak ki sosem akkor se ha kint maradt, vagy hűtőbe tettem. Több napot is simán bírják, nemhogy egy éjszakát.

     

    Az én csokis sütim nagyon finom (egy régi NLC-s cikkből való), nem is nehéz megcsinálni, de az én receptem valójában egy csokis trüffeltorta receptje, amit én kapszlikba adagolok és így sütöm meg muffinnak. Több lesz belőle, mint 12, inkább 16-18, attól függően mennyire töltöd meg a muffinkapszlikat (3/4-énél semmiképp se jobban!).

     

    Én ehhez fehércsokis-tejszínes krémet szoktam. 600 ml (itt ilyen a kiszerelés) habtejszínbe (nem sovány) egy tábla fehércsokit (éppenséggel tehetsz 1,5 vagy kettőt is, ízlés dolga, de lightosabb ha csak egyet használsz) felolvasztok, majd éjjelre beteszem a hűtőbe (tehát ezt egy nappal a süti dekorálása előtt el kell végezni, de legalább 5-6 órával előtte). Miután kész a süti és ki is hült, felverem a csokis tejszínt és kész is. Könnyű, finom és az állaga tökéletes arra, hogy nyomózsákba téve díszítsd a muffint. Lehet bele ételfestéket is tenni, hogy megszínezze. Meg lehet próbálni keményre főzött (kevés tejjel) és hidegre hült vanília puningot felverni a tejszínhabbal, de óvatosan, és csak annyi pudinggal (apránként csak 1-1 kanált hozzátenni és úgy felverni), hogy nehogy folyós legyen.

     

    A süti receptje:

     

    1 bögre (3 dl) víz5 evőkanál kakaópor2,5 bögre liszt1 bögre cukor2 csapott evőkanál szódabikarbóna1 kis pohár natúr joghurt1 csomag vaníliás cukor2 tojás25 dkg Rama vagy vaj (én pl mindig vajjal sütök)10 dkg étcsoki (60-70%-os)mandulaaroma (hanyagolható)1/4 narancs leve vagy egy evőkanál narancslé Elkészítés:  Elkészítés:


    A vizet felmelegítjük, a margarint és a kakaót hozzáadjuk, fölforraljuk és lehűtjük. A lisztet összeszitáljuk a szódabikarbónával, hozzátesszük a cukrot, és összeforgatjuk a vízzel. Hozzáadjuk a tojást, a vaníliás cukrot, a mandulaaromát, a narancslevet, a joghurtot, végül beleforgatjuk az összetört csokit is.

     

    A krémet már föntebb leírtam, lényeg, hogy sütés előtt már az elő legyen készítve és behűtve.  

    előzmény:
    tündérlányka (100)
    2012-10-11  13:44
  2. 2012. október 11. 19:00102.
    Látom eléggé összecsúszott a recept ahogy ide bemásoltam, de azért remélem ki lehet olvasni a hozzávalókat rendesen. Ha bármi kérdésed van segítek szivesen, ha tudok.
    előzmény:
    Milla** (101)
    2012-10-11  18:55
  3. 2012. október 13. 19:14103.

    Répás-diós cupcake, fahéjas mascarpone krémmel és keserűcsoki falevelekkel díszítve.

     

     http://olisonscupcakes.wordpress.com/2012/ 10/13/carrot-pecan-nuts-cupcakes-with-cinnamon-cream-cheese- frosting/

  4. 2012. november 4. 15:57104.

    Sziasztok!

     

    Almás cupcake tjszínhabbal és marcipán gyümölcsökkel

     

    Almás cupcake tejszínhabbal, alma formájú kekszekkel díszítve 

     

    Halloween torta boszikkal (csokis torta narancsízű csokikrémmel töltve) és narancskrémes cupcake

     

     http://olisonscupcakes.wordpress.com/

  5. 2012. december 2. 12:03105.

    Raffaello cupcake, Epres-pezsgőkrémes cupcake

     

     http://olisonscupcakes.wordpress.com/2012/12/0 2/raffaello-cupakes/

  6. 2013. március 10. 15:06106.

    Marcius 8 alkalmabol ezeket keszitettem.

     

     http://olisonscupcakes.wordpress.com/2013 /03/07/cupcakes-decorated-with-kalocsa-embroidery-for-womens -day/

  7. 2013. március 24. 18:44107.

    Dios-csokis cupcake

    Csokis cupcake tojashabbol keszult pillangokkal

     

     http://olisonscupcakes.wordpress.com/

  8. 2013. május 18. 20:58109.

    Szia!

     

    En is szoktam ilyesmit kesziteni, meg specialis cupcake-allvanyom is van. Söt, teritöm, szalvetaim is...

     

    A frosting kremsajt, puha vaj, porcukor es különbözö izesitök keverekeböl all.

    Nalunk leginkabb a malnas es a csokis a menö. 

    előzmény:
    gifi (1)
    2008-02-20  13:38
  9. 2013. május 18. 21:29110.

    A teszta igy keszül:

     

    Hozzavalok:

     

     12,5 dkg puha vaj

    12,5 dkg cukor

    1 cs. vanilias cukor

     2 tojas

    20 dkg liszt

    5 dkg daralt mandula/dio/mogyoro, ami van

    csipet so

    1/2 cs. sütöpor

    4 evökanal tej

     

    A vajat, a vanilias cukrot es a cukrot nagyon habosra kikeverem. Egyenkent hozzaadom a tojasokat, ezekkel is elkeverem.

     

    A lisztet, a sot, a sütöport es a mandulat összekeverem.

    A tejjel valtogatva belekeverem a tojasos masszaba. Nem szabad tulsagosan sokaig keverni!

     

    A masszat beleteszem a muffinformakba ( nekem kb. 12 lesz belöle)

    200 fokos (legkeveresesben 180 fokon) sütöben kb. 20 percig sütöm.

     

    Ha megsült, hülni hagyom, majd raspriccelem a kremet, s a hütöben hagyom allni.

     

    Frosting:

     

    Alapkrem:

    150 dkg puha vaj

    20 dkg porcukor ( de lehet kevesebb is)

    2 cs. vanilias cukor

    35 dkg kremsajt ( Philadelphia vagy hasonlo) 

     

    Jol összekeverem a hozzavalokat es ketfele osztom.

     

    A malnasba kell 2-3 evökanal malnazsele vagy malnalekvar ( paszirozd at, hogy ne legyenek benne magok).

    Egesz malnaszemekkel vagy pasztellszinü diszitöcukorral dekoralod.

     

    A csokisba kell 1 evökanal keserü kakaopor es rum vagy rumaroma. 

     

    Ha kikeverted a kremet, tedd hütöbe, s amikor egy kisse megdermedt, akkor tedd habzsakba es spricceld a sütemenyekre.  

    előzmény:
    gabi1971 (109)
    2013-05-18  20:58
  10. 2013. július 5. 00:11111.

    Ismet sutottem, jo nezelodest, de kulonosen ajanlom a bodzas sutit :-) 

     

    http://olisonscupcakes.wordpress.com/

  11. 2013. október 20. 13:30112.

    Csokis narancsos

    Epres

    Citromos

    Ribizlis 

  12. 2014. május 22. 19:03115.
    Milla, csodaszépek a sütijeid :) biztos isteni finomak is.
    előzmény:
    Milla** (114)
    2014-05-22  01:16
  13. 2015. Április 26. 13:37116.

    Koszonom szepen! :-)

    előzmény:
    gyermekláncfű (115)
    2014-05-22  19:03
  14. 2015. Április 26. 13:48117.

    Legutobbi krealmanyaim:


     


     


    https://olisonscupcakes.wordpress.com/


     


     

  15. 2015. Április 26. 13:52118.

    ...

  16. 2015. Április 26. 13:56119.

    A legfrisebbek:

  17. 2015. Április 29. 10:18120.

    Miért,azt az oldalt te csinálod?

    előzmény:
    Milla** (117)
    2015-04-26  13:48
  18. 2015. Április 29. 10:28121.

    Visszaolvastam és már látom, hogy a te oldalad! Hű, de ügyes vagy.

    előzmény:
    eda-1952 (120)
    2015-04-29  10:18
  19. 2016. január 17. 18:20122.

    Szia, bocs, nem lattam eddig, hogy irtal, kerdeztel....Amiket linkelek, azok a sajatjaim, igen. Receptek is vannak, leirasok is, bar nem mindegyik posztomnal, es ugyan angolul irom, mert ezaltal sokkal nagyobb az olvasotaborom.


     


     


     

    előzmény:
    eda-1952 (121)
    2015-04-29  10:28
  20. 2016. január 17. 18:26123.
  21. 2016. január 17. 18:34124.

Címlap

top