Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Cupcake+ frosting
2008-02-20 13:381.
Létrehozva: 2008. február 20. 13:38
Hozzáértők segítsetek!
Eredeti cupcake receptet keresek, de legfőképp azt , hogy miből készítik a tetejére ezeket a krémes csodákat?
Ettem már ilyet, de az nem vajas, nem pudingos és nem is tejszínhabos krém volt. Valami speciális?
És a heavy cream-nek mi a magyar megfelelője? Találtam még olyat, hogy buttercream - de gondolom ez nem sima vaj, de akkor mihez hasonlít?
Előre is köszi!
Eredeti cupcake receptet keresek, de legfőképp azt , hogy miből készítik a tetejére ezeket a krémes csodákat?
Ettem már ilyet, de az nem vajas, nem pudingos és nem is tejszínhabos krém volt. Valami speciális?
És a heavy cream-nek mi a magyar megfelelője? Találtam még olyat, hogy buttercream - de gondolom ez nem sima vaj, de akkor mihez hasonlít?
Előre is köszi!
Teheted légmentesen záródó műanyag dobozba a sütiket, akkor tuti nem száradnak ki, de amúgy se, szerintem. Nekem még nem száradtak ki sosem akkor se ha kint maradt, vagy hűtőbe tettem. Több napot is simán bírják, nemhogy egy éjszakát.
Az én csokis sütim nagyon finom (egy régi NLC-s cikkből való), nem is nehéz megcsinálni, de az én receptem valójában egy csokis trüffeltorta receptje, amit én kapszlikba adagolok és így sütöm meg muffinnak. Több lesz belőle, mint 12, inkább 16-18, attól függően mennyire töltöd meg a muffinkapszlikat (3/4-énél semmiképp se jobban!).
Én ehhez fehércsokis-tejszínes krémet szoktam. 600 ml (itt ilyen a kiszerelés) habtejszínbe (nem sovány) egy tábla fehércsokit (éppenséggel tehetsz 1,5 vagy kettőt is, ízlés dolga, de lightosabb ha csak egyet használsz) felolvasztok, majd éjjelre beteszem a hűtőbe (tehát ezt egy nappal a süti dekorálása előtt el kell végezni, de legalább 5-6 órával előtte). Miután kész a süti és ki is hült, felverem a csokis tejszínt és kész is. Könnyű, finom és az állaga tökéletes arra, hogy nyomózsákba téve díszítsd a muffint. Lehet bele ételfestéket is tenni, hogy megszínezze. Meg lehet próbálni keményre főzött (kevés tejjel) és hidegre hült vanília puningot felverni a tejszínhabbal, de óvatosan, és csak annyi pudinggal (apránként csak 1-1 kanált hozzátenni és úgy felverni), hogy nehogy folyós legyen.
A süti receptje:
A vizet felmelegítjük, a margarint és a kakaót hozzáadjuk, fölforraljuk és lehűtjük. A lisztet összeszitáljuk a szódabikarbónával, hozzátesszük a cukrot, és összeforgatjuk a vízzel. Hozzáadjuk a tojást, a vaníliás cukrot, a mandulaaromát, a narancslevet, a joghurtot, végül beleforgatjuk az összetört csokit is.
A krémet már föntebb leírtam, lényeg, hogy sütés előtt már az elő legyen készítve és behűtve.
Répás-diós cupcake, fahéjas mascarpone krémmel és keserűcsoki falevelekkel díszítve.
http://olisonscupcakes.wordpress.com/2012/ 10/13/carrot-pecan-nuts-cupcakes-with-cinnamon-cream-cheese- frosting/
Sziasztok!
Almás cupcake tjszínhabbal és marcipán gyümölcsökkel
Almás cupcake tejszínhabbal, alma formájú kekszekkel díszítve
Halloween torta boszikkal (csokis torta narancsízű csokikrémmel töltve) és narancskrémes cupcake
http://olisonscupcakes.wordpress.com/
Raffaello cupcake, Epres-pezsgőkrémes cupcake
http://olisonscupcakes.wordpress.com/2012/12/0 2/raffaello-cupakes/
Marcius 8 alkalmabol ezeket keszitettem.
http://olisonscupcakes.wordpress.com/2013 /03/07/cupcakes-decorated-with-kalocsa-embroidery-for-womens -day/
Dios-csokis cupcake
Csokis cupcake tojashabbol keszult pillangokkal
http://olisonscupcakes.wordpress.com/
http://olisonscupcakes.wordpress.com/2013/05/06/szonjas-6 th-birthday-butterflies-and-pink-roses/
Szia!
En is szoktam ilyesmit kesziteni, meg specialis cupcake-allvanyom is van. Söt, teritöm, szalvetaim is...
A frosting kremsajt, puha vaj, porcukor es különbözö izesitök keverekeböl all.
Nalunk leginkabb a malnas es a csokis a menö.
A teszta igy keszül:
Hozzavalok:
12,5 dkg puha vaj
12,5 dkg cukor
1 cs. vanilias cukor
2 tojas
20 dkg liszt
5 dkg daralt mandula/dio/mogyoro, ami van
csipet so
1/2 cs. sütöpor
4 evökanal tej
A vajat, a vanilias cukrot es a cukrot nagyon habosra kikeverem. Egyenkent hozzaadom a tojasokat, ezekkel is elkeverem.
A lisztet, a sot, a sütöport es a mandulat összekeverem.
A tejjel valtogatva belekeverem a tojasos masszaba. Nem szabad tulsagosan sokaig keverni!
A masszat beleteszem a muffinformakba ( nekem kb. 12 lesz belöle)
200 fokos (legkeveresesben 180 fokon) sütöben kb. 20 percig sütöm.
Ha megsült, hülni hagyom, majd raspriccelem a kremet, s a hütöben hagyom allni.
Frosting:
Alapkrem:
150 dkg puha vaj
20 dkg porcukor ( de lehet kevesebb is)
2 cs. vanilias cukor
35 dkg kremsajt ( Philadelphia vagy hasonlo)
Jol összekeverem a hozzavalokat es ketfele osztom.
A malnasba kell 2-3 evökanal malnazsele vagy malnalekvar ( paszirozd at, hogy ne legyenek benne magok).
Egesz malnaszemekkel vagy pasztellszinü diszitöcukorral dekoralod.
A csokisba kell 1 evökanal keserü kakaopor es rum vagy rumaroma.
Ha kikeverted a kremet, tedd hütöbe, s amikor egy kisse megdermedt, akkor tedd habzsakba es spricceld a sütemenyekre.
Ismet sutottem, jo nezelodest, de kulonosen ajanlom a bodzas sutit :-)
http://olisonscupcakes.wordpress.com/
Csokis narancsos
Epres
Citromos
Ribizlis
Tiramisu Cupcake
http://olisonscupcakes.wordpress.com/2013/10 /20/tiramisu-lovers-you-will-absolutely-love-these-2/
Legujabb sutijeim:
http://olisonscupcakes.wordpress.com/2014/0 5/21/under-the-sea-birthday-party-for-szonja-with-ruffled-bl ue-ombre-cake/
Koszonom szepen! :-)
Legutobbi krealmanyaim:
https://olisonscupcakes.wordpress.com/
...
A legfrisebbek:
Miért,azt az oldalt te csinálod?
Visszaolvastam és már látom, hogy a te oldalad! Hű, de ügyes vagy.
Szia, bocs, nem lattam eddig, hogy irtal, kerdeztel....Amiket linkelek, azok a sajatjaim, igen. Receptek is vannak, leirasok is, bar nem mindegyik posztomnal, es ugyan angolul irom, mert ezaltal sokkal nagyobb az olvasotaborom.
Kislanyom keteves szulinapjara:
https://olisonscupcakes.wordpress.com/2015/06/21/twinkle- twinkle-little-star-2nd-birthday/
https://olisonscupcakes.wordpress.com/
Na most szerettem bele a "hímzett" süteményeidbe..
Ha lesz időm bogarászni a blogodat, akkor lehet hogy zaklatlak recept fordításért..))) Megosztottam, remélem nem baj..
https://wordpress.com/stats/day/olisonscupcakes.wordpress. com
Koszonom :-)
Segitek, csak szolj