Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Stahl/epertorta
Sziasztok!
volt egy adás, ahol nagyon guszta epertortátt készített Judit. simán megsütött egy piskótát, aztán csinált eperkrémet. felvágta a piskótát, és mint egy csigát feltekerte eperkrémmel töltve.
ha esetleg valakinek megvan a pontos recept, átküldené?
hálás lennék érte
most jó ideig nem leszek gép előtt de este benézek.
előre is köszönöm!
zuzia
http://www.tutireceptek.hu/epercharlotte
ILyesmi lehetett. Nem láttam a Sthal műsorát.
szia!
Szerintem ez az EPRES SPIRÁLTORTA lesz,
Piskóta:
4 tojás
10dkg cukor
1/2 kk.sütőpor
10dkg finomliszt
1 1/2 ek.olaj
Krém:
20 dkg porcukor
2-3 ek forró víz
25 dkg natur tejszínes sajtkrém
1 citrom
Az összeállításhoz:
3 ek.narancslikőr
15dkg eperlekvár
20dkg friss eper
http://www.stahl.hu/index.nof?o&nyelvid=1&k1=1&k2=42&k3=122&receptid=434
jól hangzik, de nekem a sütik sosem sikerülnek - ez meg ráadásul nem is egy kifejezetten téli, olcsó süti.
a másik meg az, hogy ezt a feltekerem melegen a piskótát, majd kitekerem mechanizmust sosem értettem.
Ha egyszer feltekertem, minek tekerem le? nem törik el? nem "simul" ki?
igen!!!!!
ő az
Nagyon köszönöm!!!!
Sziasztok!
Remélem tud valaki nekem segíteni. Stahl Judit azt a receptjét keresem, amikor a kókuszkocka nevű süteményt ( lehet hogy a neve nem jó, de arra gondolok, amikor a piskótát csokimázba, majd kókuszba forgatom) 24 lyukas minimuffin sütőbe készítette el. Borzasztóan fontos lenne, hogy mihamarabb megtaláljam.
Előre is köszi:
Andi
Szia!
Én ezt a recit találtam. Nézd meg, hogy erre gondoltál-e, de szerintem igen. Íme:
Kókuszos mini muffin
A tésztához:
18 dkg finomliszt1 púpos kávéskanál sütőpor
1 csipet só
5 dkg puha vaj
15 dkg cukor
2 evőkanál méz
1 tojás
1 dl tej
1 kupaknyi vaníliakivonat
A csokimázhoz:
10 dkg vaj
15 dkg porcukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
0,5 dl tej
esetleg 2 evőkanál kókuszlikőr vagy rum
a tepsi előkészítéséhez 2 dkg puha vaj és 2 dkg finomliszt
a hempergetéshez 15 dkg kókuszreszelék
Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat) és kifejezetten gondosan kivajazzuk, majd kilisztezzük a minimuffin-tepsi 24 horpadását.
A tésztához a lisztet összekeverjük a sóval és a sütőporral egy közepes méretű tálban, aztán egy másik tálban robotgéppel összedolgozzuk a puha vajat, a cukrot, a mézet, a vaníliakivonatot és a tojást. Ezután a vajas-cukros-mézes-vaníliás-tojásos keverékhez felváltva hozzáadjuk 3-4 részletben a sütőporos lisztet és a tejet, és közben a robotgépet lassú fokozaton dolgoztatjuk, hogy a
hozzávalók kényelmesen, alaposan összevegyüljenek.
Amikor megvan a sűrű, sima tészta, arányosan elosztjuk az előkészített tepsiben, és a mini muffinokat 20 perc alatt halvány aranybarnára sütjük. Sütés után rácsra tesszük őket, és hagyjuk, hogy 4-5 perc alatt kézmelegre kihűljenek.
Ezalatt elkészítjük a gyors csokimázat. A vajat, a porcukrot, a kakaóport, a tejet és ha használjuk, akkor a kókuszlikőrt is, beletesszük egy kisebb edénybe, aztán mérsékelt lángon 3-4 perc alatt kevergetve összefőzzük. Az a legjobb, ha a keveréshez rugós fejű kézi habverőt használunk, mert akkor biztos, hogy csomómentes végeredményt kapunk. A kész mázat aztán levesszük a tűzről, és kicsit még tovább kevergetjük, hogy mielőbb langyosra hűljön.
Összeállítjuk az édességet. Magunk mellé készítjük muffinokat és a mázat, majd egy mélyebb tányérba beleszórjuk a kókuszreszeléket, valamint sütőpapírt fektetetünk egy nagy tálcára.
Ezután a mini muffinokat sorra villára tűzzük, belemártjuk a langyos csokimázba, majd belehempergetjük a kókuszreszelékbe, és kitesszük őket a sütőpapíros tálcára. Megvárjuk, hogy a csokis-kókuszos bevonat 1-2 perc alatt rájuk szikkadjon, aztán átpakoljuk őket egy-egy apró papírkapszliba vagy mignonpapírba. Még pár nap múlva is nagyon finomak, feltéve, hogy marad belőlük akár egy falatnyi is.
Jó étvágyat.
Szia!
Igen, erre gondoltam.
Nagyon szépen köszönöm:
Andi
Szia!
Gyümölcsös spiráltorta
30 perces édességek
Hozzávaló a piskótához:
4 tojás
10 dkg cukor
10 dkg finomliszt
˝ kávéskanál sütőpor
1˝ evőkanál olaj
A krémhez:
20 dkg porcukor
2-3 evőkanál forró víz
25 dkg natúr tejszínes sajtkrém
1 citrom
Az összeállításhoz:
2 evőkanál porcukor
3 evőkanál narancslikőr (pl. Cointreau)
15 dkg eperlekvár
20 dkg friss eper
Előmelegítjük a sütőt 190 fokra (gázsütőn 5-ös fokozat) és sütőpapírt terítünk egy kb. 30x40 cm-es sütőlemezre vagy keskeny peremű tepsibe.
A piskótához az egész tojásokat és a cukrot robotgéppel alaposan összehabosítjuk 5-6 perc alatt, majd a liszthez hozzávegyítjük a sütőport, és a sütőporos lisztet fakanál segítségével óvatosan beleforgatjuk a cukros tojáshabba. Ezután gyengéden belekeverjük az olajat is, majd a piskótamasszát széles pengéjű késsel egyenletesen elsimítjuk 1 cm vastagságban a sütőlemezen, és 10-15 perc alatt megsütjük.
A krémhez a porcukrot simára keverjük a forró vízzel, hogy ne ropogjon majd a fogunk alatt, aztán hozzávegyítjük a sajtkrémhez, és hozzáadjuk a citrom reszelt héját, valamint annyi friss citromlevet is, amennyit finomnak ítélünk.
Egy nagy vágódeszkára sütőpapírt terítünk, vékonyan megszórjuk a porcukorral, majd a megsült piskótát azon melegében kifordítjuk rá. Ezután a piskóta tetejét meglocsoljuk a narancslikőrrel, és a rövidebb oldalától indítva papírostul feltekerjük. Most 5-10 percre magára hagyjuk, hogy langyosra hűljön.
Összeállítjuk az édességet. A piskótalapot kitekerjük, megkenjük az eperlekvárral, és fűrészfogú késsel 6 db, egyenlő méretű, kb. 40 cm hosszú csíkra, vagy 8 db 30 cm hosszú csíkra vágjuk. (Attól függ, hogy a piskótalap melyik oldalánál kezdjük a csíkozást.) Ezek közül egyet szorosan feltekerünk - pont úgy, mintha piskótaroládot készítenénk -, és az oldalára fektetve ráhelyezzük egy nagy tál közepére: ez lesz a torta centruma. Ezután megragadunk egy újabb piskótacsíkot, és ahelyett, hogy feltekernénk, körbecsavarjuk vele a középre tett piskótaroládot. Végül a többi piskótacsíkkal ugyanígy sorra körbetekerjük az előzőeket, hogy mire az összes elfogy, egy kb. 24 cm átmérőjű, spirális tortát kapjunk.
A torta tetejét és az oldalát vékonyan megkenjük a krémmel, majd felszeleteljük az epret, kirakjuk rá, és 1-2 órára betesszük a hűtőbe.
6-8 adag lesz belőle.