Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Halászlé-sűrítm ényből-hogy
Sziasztok!
Segítséget várnék tapasztaltaktól:
Halászlevet készülök csinálni a készen kapható halászlé-sűrítményből. Segítenétek nekem, hogy hogyan kell? Gondolom nem egy nagy mutatvány, de mivel még sosem csináltam ilyet, nekem minden info új. Gondolom kell bele vennem halat is, de milyet, mennyit, s hogyan zajlik az egész művelet
Légyszi adjatok tanácsot!
Előre is köszönöm
Gondolom csak amolyan "hamis" halászlevet szeretnél.
Dobj fel hagymát, rá azt az alapot és tegyél bele pár pontyszeletet.
(mondjuk ezt a fajta alapot én sem vettem még, de kockával csináltam már otthon és finom lett, de persze nem lehet összehasonlítani az alattam írottakkal )
A nyíregyházi rokonaink ha jönnek ide, mindig fölpakolnak a gyufaszáltésztából, 10-20 kg-okat, mert arrafelé még csak hírből se ismerik.
A lényegét tekintve tökéletes
Egyszer volt szerencsém vidéki "háziasszonytól" kapni egy lábas halászlékockával főtt csirkefarhátat.
Az volt a halászlevese..
még egyszer
Roppant téves a "halászlé" elnevezés, hiszen nem a halász levét főzöd meg, hanem a halét, nem????? Tehát hallé.
De nem vagyok tévedhetetlen..
Szerintem így is - úgy is jó (hallé, halleves, halászlé - egy kutya), pláne ha finom .
A te okoskodásoddal mondjuk a pásztortarhonyát is elővehetnénk, nem a pásztor tarhonyáját főződ hanem a sajátodat (már amit a boltba vettél) nem??
Egy szűzpecsenye?
Képviselőfánk
Közben a Rigó Jancsi is elgondolkoztatott!
Hát jó pasi lehetett..
Miért nem Farkas Bandi??
és legalább karcsú?
túlságosan is. és ízetlen. meghagyom Rékának
fújj ma norbi féle barna spagettit ebédeltem. és szétoffolom a topikot.
megnézted mitől barna??
öööö nem. inkább nem valami teljes kiőrlésű lószar
lehet spagettisürítményből van
Milyen amúgy a norbi kaja?
Egyszer vettem egy müzliszeletet, hányinger volt..
Jó promóval puffogtatja a már más által kitalált evidens dolgokat..
Fújjj... Gázosítja a rizst..
Hogy simán sürítményből milyen lehet, azt nem tudom, de én azt csinálnám, h mondjuk pörköltalapra teszek vizet, plusz ezt a sürítményt és tennék bele pár halszeletet.