- Ez van
- Sztárok
- TV-sztárok
- TV műsor
- Gasztro
- Sülvefőve
- Szex és más
- A hét szexkérdése
- Trend
- Szépüljünk
- Öltözködjünk
- Márk átalakít
- Trend Kalkulátorok
- Család
- Baba
- Baba Kalkulátorok
- Életmód
- Psziché
- Nők Lapja Egészség
- Életmód Kalkulátorok
- Egészség
- Otthon
- Szabadidő
- Utazás
- Ezotéria
- Karrier
- Nők Lapja
- Nők Lapja Évszakok
- Nők Lapja Egészség
- Nők Lapja Ezotéria
- Nők Lapja Konyha
- Horoszkóp
- Napi kínai mantra
- Napi Horoszkóp
- Heti Horoszkóp
- Havi Horoszkóp
- Kalkulátorok
- Képeslap
- Arcképeslap
- Játék
- Galéria
- Nyerj
- Állás
- Szakértők
- Mobil NLC
- Párkereső
- CaféBlog
- Fórum
- Ez van!
- Szex & Más
- Cikk hozzászólás
- Egészség
- Csere-bere
- Trend
- Gasztro
- Sztárok
- Ezo
- Otthon
- Család
- Szeparé
- Karrier
- Életmód
- Nők Lapja
- Pol. Gumiszoba
- Szabadidő
- WellnessCafé
- TechNő
- Indíts új blogot!
- Súgd meg!
- Álomfejtés
- Kávézacc
- Erénykerék
- Szerencsesüti
- Jós ormányos
- Képeslapküldő
- Szakértők
- Sülvefőve
- Topikinditás
- Nyerj!
- Különvélemény
- Nyuszi Csoport
- Mai horoszkóp
- Tarot lap húzás
- Napi mantra
© 2013 NLC - Nők lapja café. sanoma média budapest zrt. Minden jog fenntartva | impresszum | médiaajánlat | közönségszolgálat | felhasználási feltételek | adatvédelem

Makka!
Az előzőek sem mindig sikerültek nekem így. Volt, amelyik ilyen lett. Volt, amelyik lapos maradt.
Most úgy csináltam, hogy fél kiló lisztből kenyér tészta.
Meg kelt, 8 részre osztottam, és mindegyiket kinyújtottam kerekre.
A kinyújtott lapokat sütőpapírra tettem és hagytam tovább kelni.
A sütőpaírokat ráhúztam a tepsire és jó forró sütőbe sütöttem 10 percet.
Most ilyen csodásak lettek.
Limara rácson süti, én attól félek az "átesik" a tészta.
Egy a lényeg a kinyújtott lapokat nem szabad fogsosni, mert ott ahol összenyomod a szélét nem tud felpúposodni.
-----------------------------------------------------------
Aki olvasni tud, az főzni is... :)
azigen!
én egyszer próbáltam csinálni, de a hülyéje nem fúvódott fel...azóta nem próbálkoztam
mézesek, a ballagó gyerekeknek emlékül.
A fiúknak bikini, a lányoknak úszó short.
Volt egy sütögetés a héten, minden nem fényképeztem le, mert a mai napot vártam veszettül, hogy végre vége legyen a "diliháznak".
Volt születésnap, évzáró, ballagás, bankett, ... szép volt jó volt, de elég is volt ...
Ilyen gyönyörű pitákat sütöttem este vacsorára. :)
Epres-túrós brownie torta
m
Jól látom H. Ritával voltál együtt?
Jó lehetett.
----
A tvpaprikát a kezdetektől néztem, most egy pár éve nem nézem csak, mert "eltüntették" a kínálatból.
Akkor nagyon kedveltem Bereznayt, Magos Zolit, Jenei T. és a Janikát is.
Olyan érdekes látni, hogy olyan kis tejfölös szájúak voltak, most megmindegyik kiforrott a szakmájában.
Csigabigusz! köszike, valóban nagyon fincsi volt, de legközelebb nem "ilyen száraz" sajttal készítem el.
Ma kis túrós rácsos készült a gulyásleves után, isteni porhanyós, künnyű kis sütike.
Sziasztok!
Most nem receptet hoztam, hanem egy kis élménybeszámolót.
A héten részt vettem egy közös főzésen, ahol néhány bloggerel közösen készítettük el a vacsoránkat. A házigazda Bereznay Tamás és a JAR volt.
Az élménybeszámoló végén lesz egy receptversenyre való felhívás is, ha van kedvetek, játszatok ti is :)
Főzőcskézés Bereznay Tamással
Üdv,
m
Hű, Ilike az a kigyó nagyon jól néz ki! :)
Reggelire készült, sajttal, sonkával töltött zsemlék.
2. Sajtos csavart tekercs- sütés elött.
3. " Megsűlve.
Nagyon finom volt mindkettő.
Sütni ugyan nem kell, de hamar elkészíthető és isteni finom
Kakaókrémes keksztorta
Hosszabb kihagyás után beszabadultam a konyhába. De csak egy ilyen összedobós süti készült.
Epres zabszelet
m
Na, még egyszer elovastam. Nem is mandudaliszt kell bele, hanem egész mandula. Akkor anélkül is meg lehet csinálni.
Kipróbálom, köszi.
Szia!
Nem láttam a műsort, csak tippelni tudok.
Így leírás alapján nekem az olasz Cantuccini ugrik be.
Cantuccini
Köszönöm szépen, az nekem is mindig van itthon, és használom is, csak én mindig szoktam még egyéb, pl. paleo lisztekkel is keverni, de pizzánál az nem lenne jó. De használok durum, graham, zabpehely, hajdina, stb. liszteket is, csak nem értek igazán hozzájuk, hasra ütve keverem őket.
Valahogy még semmit se rontottam el nagyon.
Köszönöm még egyszer, hogy válaszoltál!
Sziasztok! Látta valaki a héten Annabel Langbeint a TV Paprikán? Azt hiszem a hétfői adásban sütött egy kétszersült piskóta nevű finomságot. Csak onnantól láttam, hogy hosszúkás oválisra nyomkodott és lapított egy masszát a tepsibe, megsütötte, felszeletelte és szeletként ropogósra sütötte. Hosszúkás szeletek lettek, amit üvegpohárban "csokorban" tálalt a desszert mellé.
Nem tudom, mi volt a masszában. Kerestem a hivatalos oldalán, de ez a recept nincs rajta. Nagyon finom lehet házi gyümölcsjoghurttal.
Csinálj egy piskótatekercset akár fehéret vagy barnát vagy csíkosat.
Most rengeteg eper van, kend a krémet a piskótára és szórd meg apróra vágott eper darabokkal.
Sziasztok!
Hoztam egy új videóreceptet! Egy régi sütemény, kissé újragondolva.
Oroszkrém torta
Üdv: Farkas Vilmos
Ez a pizzatészta nekem is nagyon tetszik, csak én nem használok szinte semmi finomlisztet, maximum fehér tönkölyt.
Szerinted, ha azzal, és még valami mással (pl. zabpehelyliszt, durum, hajdina,..) csinálom, akkor is ugyanannyi egyéb hozzávaló kell? Nem tk.-re gondolok, csak nem hagyományos búzalisztre. Nem értek hozzájuk, ritkán sütök, de azt tudom, hogy különböző a sikér tartalmuk, és nem akarom, hogy túl nehéz legyen a tészta.
A másik kérdésem: a bögre = 2,5 dl-es?
Sziasztok!
Megcsináltam a fehércsokis ganache-t, de mivel életemben először, így rutintalanságom miatt azt hittem, hamarabb lesz olyan állagú, hogy a muffinra tudom tenni nyomócsővel.
Szorított az idő, ezért kénytelen voltam csinálni egy vajkrémet is, hogy a muffinjaim elkészüljenek. Emiatt most megmaradt a fehércsokis ganache, egy nagy pohárral, amit sajnálnék, ha kárba veszne. A hűtőben tartom szombat délelőtt óta, és azt szeretném megkérdezni, hogy meddig lehet felhasználni? Tejszínnel csináltam, ami azért ugye kényes, szóval annyit persze nem ér, hogy bajunk legyen, de hátha még felhasználhatom.
Szóval meddig áll el a hűtőben, meddig használható fel?
Köszönöm a válaszaitokat előre is!
Remek, tanulmányozva, elmentve! -- mégis a medvehagymás stanglidra repültem rá, amit jól meg is sütök a hétfőn kiránduló ny.klubunknak a változatosság kedvéért. Még a hozzávalókat se kell átszámítanom, 1 kg lisztből pont elég lesz.
Köszönet érte, szép napot!
Sziasztok!
Borzasztó régen nem sütöttem. Épp itt volt az ideje!
Hagymás stangli
m
Van-e köztetek békéscsabai lakos! Nagyon fontos lenne!
Köszönöm ha írtok!
Szép napot minkenkinek.
Anya napi finomságaink.,
spcs:
Én ma csináltam joghurtos eperkrém tortát, de ezt nem tudod "formára" igazítani. Képet este teszek fel.
Én Hulalát az Auchanban, a TESCO-ban, vagy a SPAR-ban veszek. Csak ezt használok.
Aki szereti a zabpelyhes kekszet, annak ajánlom
Diós-mákos krémes zabpelyhes keksz
akár krém nélkül is.
Elvégre 3 évesen már kishölgy lesz.
Szerintem nem érdemes így megbonyolítani a bogárkát (külön pofácskák stb.), egy egyszerűbb változat ugyanolyan boldogság lesz.
Köszönöm. Sajnos nagyon nem esik útba. A fondanton is gondolkodtam, csak félek, hogy nem szilárdul meg a tortán, még sohasem csináltam. Ha van rá jó recepted elküldenéd? Annyi féle kering a neten. Nem tudom, melyiket csináljam.
Gel alapú ételfestéket pl. a deszertmesterben is lehet kapni.
Van boltja Kispesten és Budán is.
A színezett marcipán nagyon drága egy tortához, sokkal jobban jársz, ha szinezetlet veszel és te színezed be.
Ha nem ragaszkodsz a marcipánhoz, fondanttal is bevonhatod.
Vannak arra is receptek a neten, de venni is lehet.
Addig is, míg hozzáértő jár erre: katicatorta lépésről lépésre - nagyon részletes fázisfotókat és leírást találsz, ha legörgetsz majdnem a lap aljára.
Boldog szülinapot a nagylánynak!
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. 3 éves nagylányomnak szeretnék a szülinapjára tortát sütni. Elképzelésem már van, de a kivitelezéssel gondjaim vannak. Eperkrémes tortát szeretnék, és marcipánnal vonnám be, hogy katica legyen belőle. Ha valakinek van tuti eperkrémes receptje légyszíves ossza meg velem. Azt hallottam, hogy a hulala tejszínhab a legjobb, de sehol sem találok? Hol lehet kapni Auchanon kívűl? Oda sajnos nem tudok eljutni. Piskótából szeretném, de ha van jobb ötletetek, szívesen meghallgatnám. És amit még nem tudok, hogy hol lehet marcipánt venni? Spárban láttam, de az nem szinezett. Mindegy, hogy milyen márka, vagy van amit nem lehet normálisan elnyújtani? Por, vagy zseletinos ételfestéket hol lehet kapni?
Köszönöm előre is a válaszokat.
Csilla
Hálásan köszönöm!
Szerintem lesz csokis is meg nutellás is.
A bikinesek haláli jók,de sajnos nekem nincs semmi kézügyességem,meg már időügyileg is hadilábon állok.
Mégegyszer ezer hála!
Ha bevállalós és nem tartod cikinek vagy és tudsz írókázni csinálhatsz neki linzer sziveket, amit kifestesz fürdőruháknak, bugyi - melltartó stb.
http://istenbizony.hu/2011/06/mezeskalacs-ferfi aknak/
itt mézeskalács az alap, de linzerrel is működik.
A diós linzeremhez ez a recept van, de én eddig még csak nutellával kentem meg, mert az éppen olyan jó volt és finom vele.
krém:
10 dkg főző csoki
1 kávéskanál kakaópor
1 kávéskanál neskávé
5 dkg vaj
1 evőkanál rum
Jaj,köszi,hogy írtál!
Csokikrémed volna valami tuti,ami nem folyik ki,de megpuhítja azért a tésztát?
annyit olvastam róla, mindenki isteniti, mindenbe beleteszik, dömping van a piacon belőle, így úgy gondoltam kipróbálom,
hát,hogy is mondjam,
nem pogival volt a baj, azt a család öt perc alatt eltüntette,
nekem nem vált a kedvencemé, de ettem belőle, nem volt rossz, de nem rohanok, mégegyet sütni
medvehagymás pogácsa, (élesztős, vajas verzió)
nutella, csokikrém,
málna lekvár, az kicsit savanykásabb és jól passzol hozzá, főleg a kakaós linzerhez
magokkal
vagy simán megsütöd és csokiba mártod a felét, azt vagy úgy hagyod, vagy díszítő cuccokat szórsz rá
Sziasztok!
Ne haragudjatok,hogy csak így berobbanok közétek...remélem,tudtok nekem segíteni !?
Fiam ballagására sütök. Szeretném ,ha minél többféle süti lenne,ezért azt találtam ki,hogy a hagyományos linzertésztát feldobnám kicsit és nem csak lekvárral tölteném. A tészta már kész,csak sütésre vár. Van ötletetek,hogy van-e valami könnyű krém,amivel össze lehetne ragasztani?
Köszi előre is a segítséget! Szép napot!
Szia Makka8!
Nagyon köszönöm a választ, szerintem a ganache-t fogom kipróbálni.
Jó lenne a gyerekek érdeklődését felkelteni a sütés-főzés iránt. :)
Sziasztok!
Ma egy Grízkrémes kakaós tortát hoztam :)
Szia!
Mi a cukiban párizsikrémet használunk díszítésre, de szerintem egy kihabosított ganache-zsal is működik.
A ganache egyszerűbb, viszont érdemes jóminőségű csokoládéval csinálni, emiatt szerintem drágább (nem számoltam még ki soha, csak tipp), a párizsi krém, picit melósabb, de az sem bonyolult.
Leírom a receptet, ami nekem van meg. Ez neked (ha csak díszítésre kell) sok lesz, át lehet számolni. Viszont a nagyon pici mennyiséggel meg az a baj, hogy nehéz lefőzni. Lezárt dobozban, szobahőmérsékleten 1-2 hétig eltartható.
Párizsi krém:
I. rész:
0,55 l tejszín, 64 dkg cukor, 2 dkg vaníliás cukor,
II. rész:
80 dkg margarin, 32 dkg kakaópor
Az I. rész hozzávalóit felteszed főni, kis lángon, időnként kevergetve, mert kifut! Amikor már jó sűrű, karamelles színű, állagú levesszük a tűzről.
A II. rész hozzávalóit kimérjük egy tálba, majd erre öntjük rá a lefőzött alapot. Folyamatosan kevergetve (robotgép) kihűtjük. Dobozba tesszük és állni hagyjuk. A friss párizsi krém olajos tapintású, nyúlik, mászik, de másnapra általában már használható és alkalmas a habzsákkal való díszítésre is.
(Ganache recept van fent a neten kimillió, a lényege tejszín + kb. 2x annyi csoki. Tejszínt melegít, csokit nyakon önt, jól elkever, hűtőbe tesz. Így egy kemény krémet kapsz, de ha kihabosítod, könnyebben kezelhető)
Sziasztok!
Megint szeretnék egy kis segítséget kérni Tőletek, ha nem baj, a múltkor is nagyon jól jöttek a tanácsok és a finom piskóta recept is.
A mellékelt képen a torta körül lévő habzsákkal készíthető csoki krém elkészítéséhez szeretnék kérni receptet, és ha lehetséges, akkor olyat, amely jól megdermed és nem folyik szét.
Ezt a krémet lehet esetleg muffin tetejére is tenni díszként?
A segítséget előre is nagyon köszönöm!
Dehogynem!
Nagyon nagyon erős feltűnési viszketegségben szenved a drága...
Persze hogy a kisfia már 1 éves korában - talán a járókában ülve ?? - sütött mézeskalácsot! Még az is lehet, hogy akkor már írókázni is tudott ...
De szánalmas ez a nő! Sokan tudjuk, hogy a tortákat, amiket felrak, nem ő süti..
Mire jó egy nagynéni ??