Cseh konyha

.Mosomedve
Létrehozva: 2005. november 23. 20:04
Sziasztok!!
Nagyon imadom a cseh konyhat de sajnos nem tudok egy etelt sem csinalni...Eddig csak knedlire talaltam receptet,de jo lenne ha valaki tudna mondani jo eleleket..
30301 hozzászólás
 1. manocska42
  Offline
  2017. július 23. 08:2130301.

  Sziasztok, jó reggelt mindenkinek! Mi ez a nagy rohanás, Klári éppen, hogy csak leteszi a kávét, kettőt dörög és már itt sincs. Mandula dicsér, issza a forró kávét és elköszönöm, hogy szokta mondani Klári, irgumburbummmmm.


  Semmi ötlet mára, kimitcsinál ebédre? Nekem már sül a tegnap bepácolt oldalas, most zacskóban sütöm, mióta megtudtam, hogy milyen káros az alufólia, én már teljesen leálltam a használatáról. Sajnos az utolsó zacsit használtam el, tegnap Apa a Metróba nem kapott, mindig valami eltünik, ha tudja valaki a "lelőhelyet" kérek szépen egy jelzést. Petrezselymes burgonya lesz hozzá, és kovászos uborka. Ha több időm lesz lenne a kovi.ubival kapcsolatosan kérdésem.


  Kislányok 7 ágra süt a nap, annyira, de annyira várom már azt a lehülést, hogy elmondani nem tudom, annyira elegem van, hogy menni nem tudok, lassan megszokom, de, hogy még az ablakot se nyithassam ki, na ez már tényleg rosszabb, mint a börtön. Körülöttem az összes régi ismerős meghalt, nincs kihez szóljak, már sokszor hangom nincs. Na "panasz reggel" befejezve.


  További szép napot, ha már egyszer süt. Klári nem süt.

  előzmény:
  Tete (30299)
  2017-07-23  05:16
 2. mandula2
  Offline
  2017. július 23. 07:2130300.

  Jó reggelt!


  Klári csodálatos bögréd van, mert még most is forró a kávéd. Köszönöm. Én is dörgésre ébredtem, de nálunk csak pár csepp eső esett, azóta semmi. Jó lenne, ha hétfőn esőmentes nap lenne, a lehűlés pedig egyenesen aranyat ér.


  Mindenkinek szép vasárnapot.

  előzmény:
  Tete (30299)
  2017-07-23  05:16
 3. Tete
  Offline
  2017. július 23. 05:1630299.

  Jó reggelt, sziasztok.


  Villámlik, dörög, esik. Gyorsan kikapcsolom.

 4. arirangarirang
  Offline
  2017. július 22. 17:4430298.

  Hol van már a reggeli kellemes hűvös? Abból se sokat érzékeltem, mert egész délelőtt amit nem főzéssel töltöttem fejjel benne voltam a hűtőben. Nem hűtöttem a fejem, hanem takarítottam a hűtőt.  De utálatos munka az. Csak fejenállva lehet, és se a fejem, se a derekam nem bírja. 


  Ma nagyon gyenge volt anyósom, még a hangja is, most kezd éledni, mert közeledik az este. Csináltam neki uzsonnára bundáskenyeret, nagyon meg volt vele elégedve.


  Rettenetes módon elfáradtam, és ahelyett, hogy már rend lenne, minden szanaszét, mert ha én egyszer nekiállok, akkor ott kő kövön nem marad. Kicsit leültem, hogy pihentessem a derekam, de most már a lábaim is fájnak. Amikor fel kell állni, kiver a víz. És sokszor fel kell állni, mert mama unatkozik, és társalogni vágyik. 


  Erőt veszek magamon és befejezem a fürdőszobát, ja, mert azt is elkezdtem szétbombázni.


   


  Legyetek jók, de nem muszáj!


   

  előzmény:
  Tete (30297)
  2017-07-22  14:21
 5. Ez is érdekelhet: 30 konyhai kütyü 1000 forint alatt
 6. Tete
  Offline
  2017. július 22. 14:2130297.

  Joe, nagyon finom tökfőzeléket főztem. Igazi gyalult tök. Amikor felforrt azonnal tettem bele két csepp ecetet, hogy picit roppanós maradjon. Tettem bőven kaprot és finom tejföllel behabartam. Csak mondom, mert úgy emlékszem Te szereted. Egy kis sertéspörkölt is van rá. Még nyithatod az ablakot, még van belőle.


  Mandula én mindenhogy szeretem a kávét. Hidegen, melegen, cukorral, cukor nélkül, viccesen, mindegy. Gyanus vagy Te nekem, jóképű a kertész? Lehet az a nagy lelkesedés oka, Meg négykezes meg ilyenek? I. tud róla?


  Itt teljesen lehűlt a levegő, napot reggel láttunk utoljára, kukucskált a felhők mögül. Mostanra egységesen szürke az ég, pár csepp eső is esett. Remélem Aprajafalvának jó ideje van, de azt mondták, ha nem lesz strandidő, akkor kirándulnak. Mi is így tervezzük.


  Mindenki kiheverte a kánikula okozta sokkot? Végre a lakásban minden ablak ajtó nyitva, nincs elsötétítve, világos van. Jár a levegő.


  Vera egy picit azért javul a helyzet? Sok ügyintézéssel jár, ha elviszik Attilát?


  Zsóka megint sütöttél valami csodásat? Én mostanában mereven elzárkózom a sütő használatától. A múltkori kacsasütéskor szauna volt. Mondtam a kedvesemnek, hogy egy időre felejtse el. Egyik nap a hentesnél szemeztem egy darab bőrös malachusival, de aztán gyorsan le is beszéltem magam róla.


  Télen meg imádok sütni, a + meleg meg a finom illatok miatt is.

  előzmény:
  mandula2 (30296)
  2017-07-22  07:29
 7. mandula2
  Offline
  2017. július 22. 07:2930296.

  Sziasztok, jó reggelt!


  Klári köszönöm a friss, NEM TERMOSZOS kávét. Tudod, én inkább nem iszom, de ha nem tudok frissen főzött kávét inni, akkor inkább semmit.


  Tegnap húzós és bosszúságoktól sem mentes napom volt. Este aztán már nem is volt kedvem benyitni a Konyha ajtaját.


  Jó ez a lehűlés, bár ma inkább benti dolgokkal leszek elfoglalva, pedig most lenne jó kint a kertben ügyködni.


  Szép napot.

  előzmény:
  Tete (30295)
  2017-07-22  04:54
 8. Tete
  Offline
  2017. július 22. 04:5430295.

  Kávé Friss, nem termoszos. Most szellőztessetek klassz a reggeli levegő.

 9. Tete
  Offline
  2017. július 21. 18:1930294.

  Hááááááááát véleményem van, de megtartom magamnak.


  Ma zöldbabfőzelék volt az ebéd pörkölttel. Pörkölt maradt, így holnap tökfőzelék lesz, (egy hete készülök rá) a maradék husival. A vasárnapot nem tudom, lehet lecsó, a lényeg hamar meglegyen. Tegnap itthon volt a kedvesem nem úgy csuktunk, sötétítettünk, ahogy szoktam, volt is szenvedés este.


  Kimicsinál?


  Vera grízes tészta tejjel? Megleptél. Nagyapám is evett valamilyen tésztát tejjel, de nem a grízes volt. A másik Nagyapám meg imádta a rántásos tésztát. Állandóan azt kellett neki főzni, mi meg nem voltunk oda érte.


  Nem nagyon izgat, hogy hat óra van, lezuhanyoztam, beburkolóztam egy fürdőlepedőbe és teszek a melegre. Bent hűvös van. Meglocsoltam az összes  ládás virágot, adtam enni a macskának. Keresek valami jó limonádés filmet.  Sajnos könyvem nincs. Többnyire fel szoktam magam találni, magányosan is. Tegnap alkoholizáltam. Megittam egy citromos sört. Még van bodzás is. Juhéééééééééééééééé!


  Van ahol tényleg csodát tudnak tenni a hortenziákkal. Én Erdélyben láttam egy parkban rengeteget, ott vegyesen volt kék és rózsaszín. Azt nem tudom, hogy csinálták, mert állítólag a föld minősége, ásványianyag tartalma befolyásolja a színt.


  Sokáig fenn leszek, ha van kedvetek....................................

  előzmény:
  arirangarirang (30293)
  2017-07-21  16:45
 10. arirangarirang
  Offline
  2017. július 21. 16:4530293.

  Azért kell átépíteni a tornyot, mert a felügyeleti szervnek problémája adódott, hogy a TV közvetítések nem lesznek elég jók, és az újságíróknak sincs elég kényelmes helyük. Még jó, hogy olyan ez a torony, mint a legő.


  Apa megoldotta az ebédet, hozott tökfőzeléket és KFC-s csirkét. Rémesen meleg van kint, többször csámborogtam kint az udvaron, teregettem, raktam el a napról a ruhákat, mert nagyon éget a nap, letakartam az egész szárítót egy fürdőlepedővel, hogy ne szívja ki a színét apa polóinak.


  Reggel hiába volt szél, párás volt a levegő. A virágaim szeretik a párát, ott viháncolnak a teraszon. Az egyik petunia halvány lilából már citromsárgára váltott. Ugyanúgy meg volt itatva valamilyen vegyszerrel, mint a kék hortenziák. Egy idő után azokból is rózsaszínek lesznek. 


  Szép a hortenzia, de nagyon kényes, savanyú földet szeret. A gyerekkori utcámban volt egy hatalmas hortenzia bokor, kb. 2x2négyzetméteren, nem tudom mit csináltak vele, hogy olyan szép volt. Ezért én azt hittem, hogy nagyon egyszerű a tartása, és nálam jól elpusztilt. Mostanában csak egyszerű szinte gyomnövény számba menő virágaim vannak, amit nem kell különlegesen gondozni.

  előzmény:
  Tete (30291)
  2017-07-21  10:32
 11. Ez is érdekelhet: Sok­kot kap­tak a kony­há­sok az ét­te­rem­ben: ug­rálni kez­dett a hal­sze­let!
 12. Tete
  Offline
  2017. július 21. 10:3930292.

  Óriás toronyugrás nem ma, nem is 25.-én, hanem 28.-án. Addig köt a betony.

 13. Tete
  Offline
  2017. július 21. 10:3230291.

  Mandula írta, hogy ájulok  elfele én meg válaszoltam, hogy a kávét igyátok megfele. Arra írtam, hogy ez sem kutya, mármint a megfele. Nagyon szeretek a szavakkal játszani, egyéni helyesírásom van. Pedig még vissza is fogom magam. Természetesen hivatalos dolgoknál, tudom mi illik. Ott nem szórakozok. Bár volt már vicces eset, mert egy  hasonló levelezős helyen kioktattak a helyesírásról.


  Még nem olvastam a cikket, csak láttam, majd nézem. 12.00 lesz a verseny ma, mit építenek át rajta? Aztán pár nap múlva meg lebontják.


  " Így mulat egy magyar Úr!"  Bocs attól, akit ez sért, de az ember már kínjában nevetne rajta, ha nem mi égnénk, úgy zusammen.


  útnak indult, nem irígylem ebben a melegben, bár Ő eléggé bírja.


  A picike felháborodva mondta az Apukájának a tengervízre: Apaaaaaa ez téééééényleg sóóóóóóóóóóóós!


  A S..r-ban akciós a jegeskávé por. Olyan mint a kapucsinó, a zacskója kék. Nagyon gazdaságos, mert fél tasakkal elég egy bögre hideg tejbe.


  Zsóka tudom, hogy édeskáposztából van, de én tegnap valami cukros édeskáposztásra vágytam. Mára elmúlt. 

  előzmény:
  manocska42 (30289)
  2017-07-21  08:45
 14. arirangarirang
  Offline
  2017. július 21. 09:1230290.

  Na ne máááááá!


   A káposztás tészta úgy jó, sok sok bors és kristálycukor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  A grízes az más, arra vagy tej, vagy semmi.


  Káposztás rétes csak úgy ahogy sütőbe tettem, kis borssal.


  Na most én is adtam egyet a furcsaságoknak.


  Az éjszaka naná, hogy rossz volt. Most gondoltam, hogy megvárom amíg felébred 2 körül, nem ébredt fel egész éjjel. Aztán mikor elaludtam se volt jó, mert túl meleg volt. Most kis szellő lengedez, lebeg kicsit a függöny.


  Kicsit rosszul vagyok, kevés a levegő.


  Apa 10 kg-t fogyott 2-3 hét alatt. Felvette a kedvenc színű pólóját, mint tehénen a gatya. Nem bánom, mert én már régen munkásruhát akartam csinálni abból a pólóból.


  Ma mi lesz ebéd, még nem tudom, nincs ötletem. Mindenesetre hozatok cukkinit. A múltkor reszeltem a főzelékhez cukkinit, kicsit besóztam, és nagyon finom volt nyersen, lehet, hogy kipróbálom ma megint, kis reszelt sárgarépával. De ez még csak az én kajám, hogy ők mit esznek még nem tudom.

  előzmény:
  mandula2 (30286)
  2017-07-20  23:39
 15. manocska42
  Offline
  2017. július 21. 08:4530289.

  Nézheted  ha, készen lesz a torony, ugyanis le kellett bontani, most épitik újból, mert problémák voltak azzal is. Jó reggelt! Köszönöm a kávét finom volt, a kutya összefüggést nem értem, de nem baj!


  Csak megjegyzem amit felraktam az is ÉDES KÁPOSZTÁBÓL VAN! Egy falatig elfogyott, nekem izlett, persze ezen nem lehet vitatkozni, kinek-kinek!


  Talán lassan felfrissül egy kicsit, nem nagyon, a levegő is könnyebb, elviselhetőbb lesz minden.

  előzmény:
  Tete (30288)
  2017-07-21  07:12
 16. Tete
  Offline
  2017. július 21. 07:1230288.

  Eszembe jutott egy vicc:


  Egy férfi a menyasszonyával sétál. Összetalálkoznak a férfi barátjával, megtörténik a bemutatkozás. A nő kezet nyújt: Vanda vagyok.


  Erre a barát: Igen látom, meg öveg is.


  Jóvannna, vicces kedvemben vagyok, az ég mentsen meg tőlem ma mindenkit.


  Jó lenne kifogni és megnézni az óriás toronyugrást. Úgy tudom ma lesz.

 17. Ez is érdekelhet: 5 extrém kicsi, de szuper stílusos konyha
 18. Tete
  Offline
  2017. július 21. 06:1630287.

  Itt a kávé, igyátok megfele. Azért ez sem kutya.


  Sziasztok, jó reggelt.


  Képzeljétek, ha egyformák lennénkmiről is cseverésznénk? Így meg jól kiakasztottam a sós-borsos káposztástészta kedvelőket. A párom és a menyem is kész van tőle. Lehet mi a gyerekkel nem jól vagyunk bekötve?


  Bundás kenyér, szóval a kenyér tejbe mártva, aztán a tojásba. Kisütni, recsegtetős cukorral megszórni. A belseje lágyan krémes, ha kapott egy szórat vaníliás cukrot, akkor szinte süteményszerű.

 19. mandula2
  Offline
  2017. július 20. 23:3930286.

  Miket olvasok? Itt ájulok elfele! /ez az elfele úgy tetszik nekem, a rádióban hallottam egy riporternő mondta, azóta mindig javítom magam az elfelére/ .


  " Én a káposztás tésztát is kristálycukorral eszem, ugyan nem tartozik a kedvenceim közé, de ha készítek sok káposzta, kevés tészta, bors és recsegtetős cukor. A grízes tésztára szintén. A fiam kedvence a cukros bundáskenyér". 


  Ekkora bűnt elkövetni a káposztás tésztával szemben!!!! Na tudod?!!!


  Milyen jó, hogy ahányan vagyunk, annyifélék vagyunk. Klári egészségedre. Ha úgy szereted, hát úgy szereted. Recsegtetős cukorral. Én addig megkeresem a sót és a borsot.


  -----------------


  Ezt nem most írtam, hanem sokkal előbb, csak közbejött valami, ezért most küldöm el.

  előzmény:
  Tete (30284)
  2017-07-20  21:18
 20. mandula2
  Offline
  2017. július 20. 21:3930285.

  Hátezaz!!!! Én is ezt kérdeztem, amikor megláttam!


  Sziasztok


  Zsóka még nem olvastam el a linket, de biztosan finom. Nem tudom van-e benne husi /sonka,tarja stb./ de elég laktatónak néz ki. Ez előétel, vagy leves után, helyett, vagy csak úgy?


  Vera ne haragudj, teljesen átérzem a problémádat, a helyzetedet, de olyan jól írod le a szitut, hogy az vesse rám az első követ, aki nem nevetne rajta, amikor olvassa! Még hogy alkoholista!! Az biztos, hogy néha kell egy kis lazítás, hogy milyen úton jutsz el odáig, az teljesen rád van bízva. Mi drukkolunk, a legjobb megoldást kívánjuk Mindenkinek és persze minél előbb.  A Fiút is meg lehet érteni, persze hogy félti a kuckóját, meg a törődést.


  Féltékeny, ez csak természetes. Ha ép lenne, akkor is ezt érezné, hát még így. Sajnos mindegyikőtöknek valamilyen módon igaza van... nehéz ügy.


  Kláááááári! Rossz aki rosszra gondol!


  Ma csak 4 órát dolgoztunk négykezesben. Azután a fiú elment, én meg egymagam húztam az igát tovább, egészen estig. Most érkeztem el odáig, hogy elég volt. Fürdés és elnyúlás... hacsak nem kinyúlás. Haladunk, haladunk, de elég lassan. Ma rettenetes hőség volt, pedig reggel még fáztam is.


  Holnap eü.járás lesz egy kis hab a tortánnal...varratszedés, meg laboreredmény kiértékelés. Kihagynám.


  Hogy jót is mondjak, sok-sok évvel ezelőtt vettem egy értékes könyvet, amit még haza sem vittem, ...na mindegy, szóval amit valaki elkért, aztán azóta sem adta vissza, talán már meg is halt az illető. Bennem viszont azóta is él a hiányérzet, valahányszor meghallom, az író nevét. Tegnap aztán a Sors visszaadta, mert egészen váratlanul megkaptam mástól. Na nem u.azt a könyvet, hanem mégis u.azt, az író, a könyv címe is stimmelt. Az hogy ennek a lapjai időközben már megsárgultak, az semmit nem von le az értékéből, sőt. Nem szeretek könyvet kölcsönadni. Én sem sűrűn kérek, de ha igen, azt rögtön bekötöm, vigyázok rá. Erről jut eszembe, szemüveget kellene csináltatnom, mert ha elmegyek, három szemüveg van nálam. Egy az orromon, kettő pedig ott lapul a táskámban. Évekkel ezelőtt csináltattam olyan hiper-szuper multifokális méregdrága micsodát, aztán amikor már tizedszer akartam gödörbe lépni, akkor visszavittük. Ott még próbálkoztak a rábeszéléssel, hogy szokni kell blablabla... de végül visszaadták a pénzt.


  Most még főzök egy nagyon gyenguska esti kávét, aztán zuhany és irány az ágy.


  ui: nálunk ma egész nap szólt valahol a riasztó. Senki rá se bagózott. Több órán keresztül vijjogott. Vera nektek is ezt kellene csinálni- fúúúúújjjj de ronda vagyok - magnóra fölvenni és hagyni hogy szóljon órákon keresztül, persze az ablakuk alatt és akkor, amikor otthon vannak. /bocsi/


  Ha füst, akkor legyen vijjogás. Nnnaez nem én voltam, hanem ez a rusnya dög súgta.


  Jó éjszakát, holnapra szép napot, Veráéknak megoldást erre a helyzetre.

  előzmény:
  Tete (30282)
  2017-07-20  17:42
 21. Tete
  Offline
  2017. július 20. 21:1830284.

  Jónak látszik, de most valami édes káposztást ennék. Mondjuk rétest. Már késő, pedig van itt egy jó Rétesház. Én a káposztás tésztát is kristálycukorral eszem, ugyan nem tartozik a kedvenceim közé, de ha készítek sok káposzta, kevés tészta, bors és recsegtetős cukor. A grízes tésztára szintén. A fiam kedvence a cukros bundáskenyér.  Aki nem küzd a cukrával próbálja ki egyszer.


   számára már korán délután bedobozoltam mindent. Hűtőben várják az indulást. Most este mi is bekapcsoltuk a légkondit. Beszorult a meleg. Eddig nem volt rá szükség, de most nem mozdul a levegő. Holnap hasonló lesz, nem néztetek előrejelzést? Mondtam a kedvesemnek, hogy új barátom vanvigyorgott, hogy praktikus. Egyszer régen láttunk valamilyen amerikai filmet, ahol a ház asszonya a medencetisztító fiúcskával szűrte össze a levet. Akkor azt mondtam, ha valamikor ilyet tennék, csak egy jóképű medencetisztító legénnyel tenném. Medence van, de sajnos alkalmazottra már nem "fustya". Lehet azért olyan lelkes, ha a víz körül van tennivaló?


  Legyen pihentető, nyugodt és szép álmotok.  A kávé reggel kétséges, mert időnként képes az eszemből is keverni.De majd igyekszem.

  előzmény:
  manocska42 (30283)
  2017-07-20  20:08
 22. manocska42
  Offline
  2017. július 20. 20:0830283.

  Sziasztok! Húha a többiek merre csavarognak? Klárikám ezt a linket nyugodtan megnyithatod, én vállalom a felelősséget. Kérdésedre itt találod a feleletet, ma én megcsináltam, nagyon izlett, és pillanatok alatt készen van. Én még tettem bele borsot, szerintem azt kifelejtették.


  https://ketkes.com/mindossze-friss-kaposzta-harom-tojas-e s-egy-csokor-zoldsegzoldje-30-perc-es-kesz-finom-nyari-etel/

  előzmény:
  Tete (30282)
  2017-07-20  17:42
 23. Ez is érdekelhet: Erre a konyhai tárolási ötletre még lehet, hogy nem gondoltál
 24. Tete
  Offline
  2017. július 20. 11:1130280.

  Mit is mondjak, nehéz számotokra friss kávét szervírozni. Egyikőtök elalszik, másikotok nem alszik. Termosz lesz ennek a vége.Egyébként meg szívesen gondoskodok a reggeli koffein beviteletekről.


  Kész vagyok mindennel, leves megfőzve, krumpli megpucolva, pörkölt kész, tarja besózva (én is ). Majd eldönti sült vagy rántott, meg majd a főzeléket is, hogy milyen legyen. Már megérkezett az indítás, a fiam munkahelyéről szállítmányoz a párom Hollandiába. Pont nem találkoznak, mert Aprajafalva már a sós vízben áztatja. Tudod Mama, a tenger az nagyon sok víz, meg sós. Mondja a hároméves, mintha már járt volna ott. Fél négykor indultak kilenckor hívtak, hogy megérkeztek. A gyerekek nagyrészt átaludták az utat. Szerintem is akkor nyaralás a nyaralás, ha az ember nagyon korán indul. Attól már mindjárt van egy különleges hangulata.


  Lányok kitartás jövő héten hidegfront 10-12 fokos lehűlés, persze, ha bejön a meteomókusok előrejelzése. 


  minden pillanatban beeshet, én meg frissen mosott, na nem azzal, hanem  frissen felmosott, hűsített lakással várom. Kis huncutok mire nem gondoltatok. Ennyi pajzánság még belefér remélem.Ha nem, akkor.


  Vera használj ki minden percet pihenésre.


  Mandula főnökösködj a segítséged felett, bár tudom nehéz. Nálunk is amikor háromhavonta jön, akkor vállvetve dolgozunk. De olyan könnyű tanácsokat adni másoknak.

 25. arirangarirang
  Offline
  2017. július 20. 09:2430279.

  Az éjszakát úgy ahogy van el kéne felejteni, egy kíszenvedés. Mama 8-kor beveszi a nyugtatóját, ő azonnal elalaszik, én meg ugye 3-4 felé szoktam, most megpróbálok alkalmazkodni, de nem megy. Még dilibogyót is vettem be, hátha elalszom én is, egy frászkarikát!


  és akkor dobálom magam, nem is tudjátok hogyan, állandóan. leér a fenekem jobbról, már dobom magam balra. Mint a partra vetett hal.Ezt akartam megszüntetni a dilibogyesszal, nem volt sikeres. Fél 3-kor mama felébredt, elláttuk, aztán szégyen ide- szégyen oda, ittam egy fél pohár Martinit. Az összebarátkozott a bogyóval, és végre megnyugodtam. Még a végén alkoholista leszek. 


  Fél 7 óta megint megy a nagyüzem, kiülés, reggeli, sírás, vigasztalás, kiülés, ágyneműcsere. Ma egyedül leszünk. Remélem megjön az erőm, és tudom emelgetni.


  Este a szomszédok azért eloltották a tüzet, talán hatott amit a tűzgyújtási tilalomról és az önkormányzatról mondtam. Viszonylag hamar ki tudtuk nyitni az ablakot. Ha nem hagyják abba ezt a rendszeres égetést, a fürdőjük ablaka alá fogom telepíteni a grillsütőt. egyébként is ott a helye, de mivel én törődöm embertársaimmal, elraktuk onnan. Így nekünk sokkal kényelmetlenebb, ha grillezni akarunk, talán ezért is nem akarunk újabban. Na, de majd ......


  Tegnapról maradt kis krumplipüré, nem tudom mire lesz elég, zsírban sülr krumplis pogikat tervezek, karalábé levessel, nekünk lecsót. Mama a héten mér evett lecsót.


  Fel kéne kászálódnom, megmosdani, és elkezdeni a napot, de annyira fáradt vagyok.


  Berakom a mosást, aztán beindulok lassan. Szép napot, sziasztok!

 26. mandula2
  Offline
  2017. július 20. 08:3730278.

  Jó reggelt!


  Értettem, vettem az adást, mégy egy kortyot is kétszerre nyelek le, hogy halmozzam az élvezeteket.


  Köszi Klári!


  Az az igazság, hogy elaludtam. ugyan jelzett, általában 6 órakor kezdődik a szomszédban az élet, de ránéztem az órára, és nem hittem a szememnek, hogy fél nyolc volt már. Néztem így, néztem úgy és mivel több óra van a szobámban, szemüveg nélkül is láttam, hogy mindegyiknek ugyanúgy áll a mutatója, szóval a nagyobbikon láttam, hogy már annyi az idő. Ágyból kiugorni - ezt tessék szó szerint érteni, tényleg - gyors arcmosás hogy jobban lássak aztán jöttem az illat után. Nem tudom miket csempészel bele, de nagyon finom.


  Nem lehet lustálkodni, nemsokára jön a kertész és bizony vele együtt kell működnöm. Majd vigyázok és csak úgy... és csak annyit...


  Zsóka tegnap hallottam a rádióban egy kutyakozmetikustól - de lehet hogy "csak" tenyésztő volt - hogy a kutyát fürdetni kell, utána jó alaposan ki kell fésülni a szőrét, mert bepállhat és akkor jönnek a klf. bőrbajok. Nekünk volt közepes spiccünk, nem tudom hogy csinálta, de az mindig hófehér volt. Igaz hogy a szőre néha ellepte még a lépcsőházat is, de mi soha nem fürdettük. A kis yorkinak viszont - őt gyakran nyírtam, fürdettem - annyira stabil volt a bundája, hogy soha egy szál szőrt nem találtam a lakásban. Nem tudom hogy lenne-e már türelmem egy nagytestű kutyához - ő sem kicsi - de ha nem lenne valamilyen négylábú, legyen az vagy biztosan "üresebb" lenne az életem. /Férjnek nem!!/ Szereti ő is a kutyákat, de leginkább másnál.


  Mennem kell, nemsokára jön a Segítség, de addig még van egy pár dolgom lakáson belül.


  Kellemes időtöltést!!


   

  előzmény:
  Tete (30276)
  2017-07-20  05:31
 27. Ez is érdekelhet: 5 tipp, hogyan dobd fel a konyhád, ha albérletben laksz
 28. manocska42
  Offline
  2017. július 20. 08:2830277.

  Szép reggelt, szerintem nagyon is szép a Nap ma, ennyire nem kellene befüteni nekünk.


  Köszönöm a kávét, már itt ülök egy jó ideje, és kortyolgatom, én különben is hidegebben szeretem, de most már ha szabad, ha nem felállok, és egyek a dolgomra. Igaz mondta valaki, hogy a klasszikus korúak előbb abbahagyhatják, akkor én már neki sem állok, de akkor mi lesz az ebéd????? Papa már elment vásárolni mig nincs olyan meleg, tegnap olyan isteni kukoricát hozott. Tudjátok, hogy a kukoricát hogy kell főzni? Nem? Akkor elmondom, leszeded a héját, én ketté szoktam törni, vizet rá, hogy ellepje, só, figyeled mikor kezd el forrni, majd 3 percig lohog, elzár, kész! Próbáljátok meg, sokan el sem hiszik, és csak főzik, főzik, és nem tudják miért kemény!


  Kis történet a kukoricához, emlékeztek mikor kislányok voltunk, kint a Balaton strandon jött egy kerékpár, azon volt egy nagy-nagy ruháskosár, fehér abroszba volt becsomagolva a gőzölgő főtt kukorica, amikor fellibbentette az abroszt olyan, de olyan isteni kukorica illat jött ki, hogy nem volt olyan nap, hogy ne ettem volna, mondta is Édesanyám, kislányom már olyan leszel, mint egy kismalac, amit a disznónak főzök apró krumplit, lopkodod az üstből, most meg a kukorica, "versenyt futsz lassan a malackával".


  Ezt már csak azért is irtam, hogy megköszönjem a dicséretet, ha esetleg máskor egy kicsit kevesebbet, vagy nem irnák, akkor legyen mit "beosztani".


  Irány a . pusszancs! Klárikám, ha sokallod, töröltessed a felét!

  előzmény:
  Tete (30276)
  2017-07-20  05:31
 29. Tete
  Offline
  2017. július 20. 05:3130276.

  A kávé itt van, de......................


  Lassan kortyolgatni kiélvezni az ízét, és nem sutty levele. Kár lenne érte. Ugye veszi az adást akinek szól? Nem lehet, hogy már ezt is kutyafuttában! Aztán mi nem vigyázunk, mi nem szólunk. Irgum-burgum, hány éves vagy királylány? Na ezt most jól megmondtam.


  Lányok el kell fogadni, hogy nem vagyunk tizen meg huszon, sőt harminc sem. Örüljünk, hogy megy a munka, de nem győzöm eleget mondani, a klasszikus korúak hamarabb is abbahagyhatják. Mondom én, aki már ezerrel pörög, hogy érkezik  Jóóóóóvanna, azért Ti még megfogadhatjátok a kéretlen tanácsokat. Úgy vagyok vele, hogy a nagyobb dolgokat jó elvégezni még a meleg előtt. Aztán majd a finom hűs szobában vagy a vízben jöhet a pihenés.


  Zöldségleves lesz, meg rántott csirkeszárny, krumplival, kovászos uborkával. Persze nem egyszerre, mert a kapacitás nem megfelelő.  Azt hiszem délután meg elvivőst kell főzzek, mert a kedvesem vissza is fordul. A kolléga nagyon belejött a szabadságozásba. De szerintem így is volt megbeszélve.


  Ma is a barátom. Legyen szép napotok.


  A Híradó már nem híradás, hanem rémhírek. Tudjátok mit vettem észre? Ahogy böngészem a rádió és Tv újságot, egyre több a horror. Régen nem vetítettek horror filmeket, most meg nincs nap, hogy ne legyen valahol, sőt egyszerre több is. Mennyivel jobbak az általam kedvelt, kis romantikus limonádék. Nem kell komolyan venni, de legalább nem riogat. Lehet tőle aludni. Én nem nézek még krimiket sem, nem még komolyabban ijesztgetőseket.


  Zsókám kapsz egy hatalmas ölelést, nem is emlékszem írtál-e ennyit egyszerre mióta újra köztünk vagy.


  Mandula, csak lassan megfontoltan, okosan.............


  Vera továbbra is kitartás, sokat gondolunk Rátok, biztosan megtaláljátok a jó megoldást.


  Joe ???????? Majd, ha lesz egy kis időd.

 30. mandula2
  Offline
  2017. július 20. 00:5330275.

  Sziasztok!


  Az előbb jöttünk meg. Családi ünnepség volt. Egyre kevesebben vagyunk. Ki kell használni minden adandó alkalmat az együttlétre.


  Rettenetesen elfáradtam,  pedig holnap megint kemény munka vár rám. Megkaptam a leleteket a röntgenről.... háát... nem ártana kevesebb meszet és tömörebb csontokat tudni magaménak.


  Elmentem aludni, reggel jövök a finom kávécskámért. Múltkor elfelejtettük/tettem megköszönni Szelídoroszlánzeneiigazgatónknak a sok jó számot.


  Kedves Joe ha lesz egy szusszanásnyi időd, szerezzél örömet a  Konyhalányoknak  a szokásos jó zenebonáiddal.


  Jó éjszakát.

  előzmény:
  manocska42 (30274)
  2017-07-19  21:47
 31. manocska42
  Offline
  2017. július 19. 21:4730274.

  Szia Mandula! Neked már csak pár "jó szó" meg a maradt.


  Mond meg kislány, miért kell agyon hajtanod magad, és még azt mondtad, hogy mi nem figyelmeztetünk, minden hozzászólásunkban könyörgünk, hogy csak annyit, hogy ne legyen utána "bénaság"!


  A Gombóc jól birja a meleget, képzeld egy kutya barátjával elmentek fürödni, és bele is ment a vizbe, de csak addig mer menni, amig leér a lába, uszni nem nagyon akar.


  Felteszek egy két képet, ne ijedjél meg, minden jónak egyszer vége, mert a nap végén, belehentergett egy döglött halba, na gondolhatod milyen büdös volt, otthon bele kellett állitani a fürdőkába, amit eddig is utált, és utána a teraszon száritgatta magát.


  Puszi, és vigyázz magadra, jó éjszakát.


   

  előzmény:
  mandula2 (30268)
  2017-07-19  06:57
 32. manocska42
  Offline
  2017. július 19. 21:3630273.

  Szia Klárikám! Nagyon sajnálom Verát, miért érdemelte meg a sorstól, ha valaki ő aztán sokat tett a családjáért. Bizom benne, hogy egy kicsivel pozitivabbra fordul a helyzetük.


  Sajnos én sem birom ezt a meleget, még talán az a szerencse, hogy az éjszakák nem annyire melegek, éjszaka 1-2-ig megy a klima, és akkor nyitjuk ki az ablakokat, kereszthuzat és akkor már elviselhető, ha nem akkor megy tovább a klima. Napközben a keleti oldalt hütőm a másikkal, sokszor azt ki is kell kapcsolni, mert a tulzottan hideg csinál. A főzést igy könnyen elvégzem, ebéd után pihi, a délután elég hosszu, olyankor már nincs sok türelmem. Annyit gondolok a Férjedre, neki is elege lehet, a sok fárasztó vezetése őt is megviseli, vigyázzon nagyon magára, elképesztően sok a baleset, már a hiradót sem nagyon nézem emiatt, az a sok tűz borzalom.


  Ma fejtett bableves volt egy kis csülökkel, apró csipetkével, és baracklekváros palacsinta. Holnapra még maradt leves, és egy új másodikat fogok kipróbálni,nagyon egyszerü, gyors, csak sütni kell egy kicsit sütőben. Ha sikerül, és kéritek elhozom a receptet.


  Nyugodalmas jó éjszakát kivánok!


   


   

  előzmény:
  Tete (30271)
  2017-07-19  20:41
 33. Ez is érdekelhet: 3 egyszerű trükk, amellyel megkönnyítheted az életed a konyhában
 34. manocska42
  Offline
  2017. július 19. 21:2230272.

  Sziasztok!


  Verám talán csak jobbra fordul egy kicsit, ha felgyorsulnak az események, lenyugodtok. Multkor amikor irtad, hogy Attila járkál fel-alá, és kiabál veled, akartam mondani, hogy féltékeny lett, azt hitte szegénykém, hogy akkor már vele nem törődik senki, pedig nem igy van. Talán tényleg az lenne a legjobb amit irtál, csak hát az érzelmek nem mindig igazodnak hozzánk. Tudom milyen nagy probléma egy magatehetetlen, beteg ember gondozása, mint ahogy már irtam is, sajnos mi is keresztül mentünk ezeken a gondokon.


  Nehéz napok várnak még rátok, szoritok Nektek, hogy a körülményekhez képest, ugy történjen minden, ahogy Te szeretnéd, és akkor mindenkinek jobb lesz egy kicsit. Sok vigasztalót nem tudok irni, mert átérzem a helyzetedet. Most meg még ez a rettenetes meleg, nagyon vigyázz magadra, a cukrodat figyeljed, mert a stressz, és a megváltozott körülmények is befolyásolják az eredményeinket, de hisz tudod Te ezt nagyon jól. Ha ugy könnyebb gyere, ha nem is irsz sokat pár mondattal tájékoztassál bennünket, talán ha mással nem, meghallgatunk, és küldjük az energiákat Nektek.


  Legyen nyugodt az éjszakátok, aludjatok jól!

  előzmény:
  arirangarirang (30270)
  2017-07-19  19:18
 35. Tete
  Offline
  2017. július 19. 20:4130271.

  Akkor nálatok nagy változások lesznek.  Majd kialakul minden. Látod már milyen ügyes dolgokat kitaláltál, hogy könnyebb legyen mindenkinek. Hátha megszokja a Mama a helyzetet és akkor nem lesz ennyire nehéz vele. Sokáig volt nálatok Attila, úgy látszik elérkezett az idő, hogy változtassatok. Biztosan megoldjátok.


  Nálunk amikor a Nagyapám hasonló helyzetben volt, nem bírták a kádba be meg kiemelni akkor a fürdőszobába leültette az Apukám egy székre és úgy fürdette meg. Szerencsére volt a fürdő közepén egy lefolyó. Igaz úszott minden, de nem kellett emelgetni. Lassan kivezette amíg meg azt a részt mosta amin ült, kellett tartani. Az sem volt egyszerű, de meg kellett oldani.


  Megint visszatért a meleg, hogy bírjátok? Most, hogy nekem nem fontos kimenni, ha nem akarok, nincs olyan gyilkolászhatnékom, mint régen. Engem a hőség idegessé, ingerlékennyé tesz, utáltam, hogy nem tudtam tenni ellene. A munkahely, a tömegközlekedés bocsánat közösségi közlekedés rémálom volt minden nyáron. Most korán reggel megoldom a menőkét. Ma a gyerekek is szinte egész nap a medencébe voltak. ott kibírható.


  A párom holnap jön, lehet pénteken fordul vissza. Az előbb beszéltünk, ki kell találjam, mit készítsek neki, ami nem sütős, mert arra nem vagyok hajlandó. Pörkölt, borsóleves, lecsó, sült hús, ilyesmik vannak a fejemben. Ebédre meg talán brassóit kéne csinálni.


  Vigyázzatok magatokra, óvatosan a kintléttel, igyatok sokat és lehetőség szerint valamennyit pihenjetek is hűvösben.


  Mandula Te is, megvár a munka, nem csinálja meg senki helyetted. Pont a legnagyobb melegben ugrottál neki.


  Zsóka gondolom dolgozik a légkondi, mert Te sem vagy a hőség barátja. Sütésre nem is gondolok, veszünk gyümölcsöt meg eszünk a hűtőből gyümölcsjoghurtot az az édesség. Meg a jegeskávé.

  előzmény:
  arirangarirang (30270)
  2017-07-19  19:18
 36. arirangarirang
  Offline
  2017. július 19. 19:1830270.

  Amikor már úgy néz ki, hogy minden elég jó, valami elrontja.


  Délelőtt mama jól viselkedett, aztán elkezdett vágyakozni a fiacskája után, és olyankor még a ruháját is tépi. Bementem hozzá, az arcát marcingolta. Elvettem a kezét, úgy nézett rám, mint aki nem is ő. Akkor mondtam neki, hiába is csinálja azzal nem fog előbb hazajönni a fia. Jól megsértődött, aztán jól csöndben maradt, de hatással volt rá a dolog, mert délután még aludni is tudtam tőle, gondolom meg lesz a böjtje éjjel.


  Vettem egy kis műanyag táblás asztalkát a neten 5000 Ft volt, a fa társai 12-nél kezdődnek, ez legalább nem nehéz. És összeraktam, hurrá, ügyes vagyok! Most már ki is próbálta, tetszik neki, egyedül tud enni, mert én úgy tömöm, mint a libát, mondta is, hogy nagyon gyorsan adod. mondtam csak úgy, ahogy nyitja a száját.


  Amikor kiültetjük a székbe enni, akkor ezt csak oda tolom elé, és nem kell fogni a tányérját. Még akarok egy öntapadós aljú tányért, aztán már úgy néz ki mindene van. Jó lenne egy fürdető emelőgép, ami ki-be rakja a kádba, de elsősorban nagyon drága, aztán gondolom kissé szét kell szedni a fürdőt, pedig nem lenne rossz se neki, se nekünk, ha bele rakhatnánk a kádba, főleg így nyáron. Tegnap az ágyban mostam meg a haját, fekvő helyzetében, nagyon ügyes voltam, még utána körbe is vágtam. Mondom na ez elég cakkos lett, azt mondta nem baj, nem készül a kifutóra.


  Egyszer láttam egy videót a házi ápolásról, és ez a módszer nagyon megmaradt, mert semmi sem történik hiába.


  Mint ahogy a fiú kiborult a mama miatt, ezért úgy néz ki elkövetkeznek nálunk az utolsó napjai. Az orvos szerint hatalmas változás fog történni nála rossz értelemben, azt nem várom meg, mert akkor nem veszik be a gondozóházba, ahová 9 éve befizette az állam.


  Állandóan ordibál, bemegy a mamához minden hülye indokkal, de mindig a saját holmiját keresi ott. Megértem, hogy oda van szokva, 100 éve az volt a szobája, de ahogy most viselkedik félelmetes. Tegnap megbeszéltük apával, hogy a saját házunkban nem vagyunk hajlandóak félni, hogy mikor vág bennünket nyakon, vagy mikor kezd el ordibálni. Az orvos a felülvizsgálaton mikor mondtam, hogy jól viselkedik, azt mondta, hogy egyenlőre. Tehát akkor most jött el az idő. 28 évig mindent megtettünk érte, ezt viszonozza most, kösz, sajnálom nagyon, de nem kérem.


  Az előbb ordibáltam a szomszédokkal is, minden este tüzet gyújtanak, de nem grilleznek, mert kajaszag nincs, aztán éjszakára sem oltják el, mi meg vagy nyeljük a füstöt, vagy nem nyitunk ablakot. Tegnapelőtt annyira jött a füst, hogy még másnap is putriszag volt a szobában. Holnap bemegyünk az önkormányzatba, és megkérdezzük mit lehet csinálni.


  Na kimérgelődtem magam, megnézem mire jutottam a piromániásokkal, tüzelnek-e még. Apa azt mondja ezek valami szektások, akik a tüzet imádják.


  Aludjatok jól, sziasztok!


   


   

  előzmény:
  Tete (30263)
  2017-07-18  05:32
 37. Tete
  Offline
  2017. július 19. 08:3030269.

  Ezt érdemli ez a szegény kávé, hogy csak úgy sutty levele? Mandula, Mandula.


  Mi sürgős ennyire, nem hajt senki. Osszad be azt a munkát, még a végén megbetegszel. A röntgen nem mutatja ki az izomlázat. Gyanús vagy Te nekem. Valamit "elhallgatsz" Te itt a nagy plénum előtt, persze ez így van jól. Tegnap mintha valami vízparti dolgot is említettél volna, az már csak nem lesz rohanás?


  Vera, csendesednek a dolgok nálatok?

  előzmény:
  mandula2 (30268)
  2017-07-19  06:57
 38. mandula2
  Offline
  2017. július 19. 06:5730268.

  Jó reggelt!


  Klári már el is vettem, úgy megittam, hogy nem is tudtam élvezni az ízét, de köszönöm.


  Egyszer volt egy kutyánk "Kónibácsi"-nak hívtuk az olyan falánk volt, hogy mindegy hogy mit adtunk neki, pillanatok alatt eltüntette.


  Egyszer Férj jött haza az irodából és meghagyta a főtt tojást, amit tízóraira kapott. Kónibácsi szokásához híven rohant elé és kutatta, hogy mit hozott a Gazdi? Férj elővette a tojást, kutya már előre élvezte hogy mit fog kapni?  Kinyitotta a pofáját, a levegőbe feldobott tojást elkapta, és úgy ahogy volt, lenyelte egészben.


  Azt a pofát látni kellett volna!! Csak bámult, gurguláztak a szemei, látszott rajta, hogy nem érti ezt az egészet.  Hova lett a tojás? Annyira mohó volt, hogy egészben lecsusszant a torkán. Szóval így voltam most a kávéval. Annyi minden járt az agyamban, hogy automatikusan felhörpintettem, anélkül hogy kiélveztem volna. Most még gyorsan meglocsolom a kertet, mert tegnap arra sem volt idő, aztán kezdődik a nap, azt sem tudom hova kapjak, közben eszméletlenül fáradt vagyok. Versenyt futok az idővel, ma még több "hivatalos" nemszeretem helyre is el kell menni.


  Nem leszek egész nap, de este talán még benyitok a Konyhába. A csütörtök-péntek is egy rohanás lesz.


  Pihenjetek helyettem is. Mindenkinek szép napot. Ja és ezt is: meg ezt is: Ezt nem:mert összemennek tőle a ruhák!!

  előzmény:
  Tete (30267)
  2017-07-19  04:50
 39. Ez is érdekelhet: 3 tuti vegyszermentes tipp hangyák ellen
 40. Tete
  Offline
  2017. július 19. 04:5030267.

  Mindenkit vár a finom, nami? Hát persze, hogy a finom KV!


  Mandula hiába beszélek Neked? Volt a családban egy mondás, az eredetét nem tudom, de így hangzott: Beszélhetsz neki, mint a beteg olasznak.

 41. mandula2
  Offline
  2017. július 18. 23:3430266.

  mert nem mondtátok elég hangosan, hogy ne hajtsam túl magam!!!


  Sziasztok, jó estét.


  Hajnal óta talpon vagyok, fáj minden porcikám. Ablakmosással kezdtem, leszedtem minden gépet a konyhában, a polcokat lemostam, de a gépeket már nem volt időm, mert jött a kertész. Hagytam csapot-papot, konyha most is szalad - de még mennyire - még a létra is bent van, és mentem segédmunkásnak-főnöknek a fiú mellé. Jól meghúzgáltam magam. Ami idáig nem fájt annyira, az most minden mozdulatnál emlékeztet, hogy jelen van.


  Klassz, mert holnap megyek mindenféle röntgenre, majd kimutat ezt is, azt is,  még azt is, ami nincs.


  Reggeli délben, aztán egész nap csak a víz, vacsorát pedig nyolc után kezdtem el főzni.


  Most végeztem a fürdéssel, hajmosással, gyakorlatilag most kerültem gép elé. A körmeim alól a földet még körömkefével sem tudtam kiszedni, olyan feketék, mintha direkt olyan színűre lakkoztam volna.Holnap este még jelenésünk is lesz, nem is tudom mikor hozom magam elfogadható állapotba!


  Klári egyszer fent, egyszer lent. Most Te voltál víz mellett, meg kagylót gyűjteni, de legközelebb majd én számolok be hasonló jókról. /na jól van, Te is repetálhatsz/


  Zsóka hogy vagy ebben a melegben?


  Most gép ki, érzem hogy perceken belül az igazak álmát alszom... bár ha ennyire túlpörgettem magam, akkor sajnos a fáradságtól csak forogni fogok egy ideig.


  Mindenkinek a legjobbakat, kellemes hűvös éjszakát.

  előzmény:
  Tete (30265)
  2017-07-18  18:38
 42. Tete
  Offline
  2017. július 18. 18:3830265.

  Víz mellett mi is voltunk. Délelőtt a Duna-parton. A menyem meg kisG sárkányhajózott, mi meg a picikével kagylót gyüjtöttünk. Amikor jöttünk haza már nagyon meleg volt. Egész nap pacsáltak, majd holnap este feltöltöm a medencét, mert rengeteget kiugráltak. Most együtt pizzáztunk, aztán terveznek még esti fürdést is.  Én az egyik "szerelmetes színészemmel" randevúzok. Akciófilm, de miatta megnézem, egyébként nem szeretem az öldöklős filmeket. Legyen szép estétek, nyugodt éjszakátok. Ma megint volt a barátom. Egy hideg kávé vagy egy fagyi? Ki mit szeretne?

 43. manocska42
  Offline
  2017. július 18. 17:2830264.

  Szóval süti nem kell, akkor a "kutya ugat, a karaván halad"!


  Fürödni voltam ma, csak a hattyút megugattam, és majdnem megcsipett. De megbarátkoztam, a vizzel a gazdi örömére.

  előzmény:
  mandula2 (30262)
  2017-07-17  20:46
 44. Tete
  Offline
  2017. július 18. 05:3230263.

  Sziasztok, jó reggelt. Itt a friss, finom, fekete.


  Mindenki hírt adott  magáról, szurkolói berkekben azt mondják a "kemény mag" jelen van. A köménymag az más.

 45. Ez is érdekelhet: Praktikák mosogatógéphez – Így használd, hogy sokáig a segítőd lehessen!
 46. mandula2
  Offline
  2017. július 17. 20:4630262.

  Sziasztok! Mindenkinek írok, azt sem tudom kinek válaszoljak? Tegnap este annyit ettünk, meg későn is ittam a kávét,szóval valószínű megülte a gyomromat.  Hajnali fél négykor kinyílt a szemem, kialudtam magam. Az a legrosszabb, az a hajnali ébredés, amikor még nem vagyok egészen magamnál, de már nem is alszom. Szóval reggel hatig csak egyik oldalamról a másikra fordultam, meghánytam-vetettem a világ és a mi sorsunkat, aztán Borit kiengedtem, akkor már nyitva is hagytam az ajtót. Egy kicsit később igazából megittam a kávémat, egy kicsit még mélázgattam, aztán újra sikerült elaludni, kb. fél tízig. Locsolás stb. utána elmentünk a madarasba. Férj is bejött valamiért, aztán kiült a kocsiba, ott várt rám.


  Állítólag 2,5 órán keresztül vásároltam. Nem néztem az órát, de az igaz, hogy alaposan elfáradtak a lábaim. Annyira úúútálom, amikor a már megszokott helyeket átvariálják és ami eddig elől volt, azt hátra tették, ami a jobb oldalon volt, az a balra került... persze, tudjuk hogy miért. Amíg keresi a hülye vevő a megszokott helyen, addig ezt is, azt is meglát.. aztán hátha beugrik és megveszi. Elmentem a kertészeti részbe is. Eldobtam magam,


  Amit én fáradságos munkával kiirtottam, ill. most is irtom, azt ott egy cserépnyi kis semmiséget 1.200.-Ft-ért árulják!!!!!!!!!!!!!!! Én meg vödörnyi mennyiségeket dobok ki. U.az a citromfűvel is. Nem győzöm szedni és irtani, máshol meg súlyos pénzt kérnek érte.


  Klári az én hajam egy csoda! Két napja kaszaboltam belőle, erre ma látom, hogy u.ott tartok, mint mielőtt elkezdtem nyiszálni. Ez képes egy éjszaka alatt több centit nőni! /ahelyett hogy inkább sűrűsödne!/ Nálunk holnap van kukanap, már kint várja az utcán a szállítókat.


  Na azok is megérnek egy misét! Szerintem direkt azért fizetik őket, hogy minél előbb tegyék tönkre a kukákat. Dobálják, rugdossák, nem oda teszik vissza ahonnan elvették, hanem pár házzal odébb dobják le... nem tudom mi a jó ebben? Agyalágyultak!


  Ma nálunk lecsó volt, na meg sült oldalas hozzá, vagy sült oldalas lecsóval. Jót nevettem, amikor Vera írta hogy az asztalon felejtették a húst. Én is! Úgy elaludtam, hogy amikor hajnalban felébredtem és kimentem a konyhába, akkor láttam, hogy jaaaaaaaj, a húst meg ottmaradt. Szerencsére nem lett semmi baja, vagy ha igen, az majd nálunk jelentkezik. Ma vettem tököt is, holnap biztosan az lesz. 


  Délelőttre ígérte a kertész hogy jön, de én már nem hiszek senkinek. Garanciális javítás lesz, azért pedig nem ugranak, de ez van! Teccccetttek volna rendesen megcsinálni elsőre!!! Tegnap megint elkezdtem nézni egy sziruposat, de valahol félúton kikapcsoltam. Győzött az álmosság.


  Hogy valami jót is írjak, vettem kétféle őszibarackot, egyik finomabb, mint a másik. Pár szemet eltüntettem, lehet hogy holnap hasmars lesz tőle, mert hogy tele van mindenféle vegyi dologgal, az biztos. Azt pedig nem szereti a gyomrom.


  Már most nagyon álmos vagyok, de vettem húsokat, azokat még zacskózni, feliratozni kell. Jajjjj de fáradt vagyok. Egyszerűbb lenne csak úgy betenni dobozzal a frigóba, de egyrészt sok helyet foglalnak el a dobozok, másrészt pedig mindig porciókra szedem, ill. a húst már eleve úgy vágom össze, hogy tudom mi készül majd belőle. Igen igen, de akkor is álmos vagyok.


  Zsóka ne izgass azokkal a sütikkel!!! Azért ez.... Ma egy kilóval kevesebbet mutatott a mérleg, de az ember már a finom sütik látványától is hízik.


  Legyetek jók, reggel - ha minden igaz - találkozunk. Jó éjszakát. Verának külön, és remélem tud valamennyit pihenni.


   


   


   


   

  előzmény:
  Tete (30259)
  2017-07-17  17:36
 47. arirangarirang
  Offline
  2017. július 17. 20:3230261.

  Á, ezeken az ötleteken már mind túl vagyunk.


  Még ez a legjobb az összes többi próbálkozás közül, ami most van. Én elmagyarázom a mamának merre hány méter, nem is nagyon zavarog napközben, néha a kisfiacskáját reklamálja, néha, sokszor.


  Nem lehet egy percre sem egyedül hagyni, nem bír mozogni. Az ágyban sem tud arrébb menni, úgy kell húzgálni, lökdösni, ráncigálni, éppen mikor hogy vagyunk erőnknél.


  Ma egészen ügyesek voltunk ketten, nem ellenkezett az emelésnél, pillanat alatt ki is kaptam az ágyból, még súlya sem volt.


  De ha a kisfiacskám hazajön, vége az egész aznapi rendnek, pillanatonként szólongatja, beszél hozzá. Behívja, de nem tudja mit akar mondani, ill. szerintem semmit, csak azt akarja, hogy vele legyen.


  Mindig a Sanaxon vitázunk, ő kéri, én nem adom.


  A legeslegnagyobb baj, hogy meg van kergülve a fiú, nem fogad szót és szemtelen. Délután hallom, hogy vágtázik a folyosón oda-vissza. Mondom ne szaladgálj, menjél a szobába. Erre rámordít, hogy ne magyarázzál. Akkor kapott egy kis szószedetet tőlem. Mesélem apának, hogy mi történt. nagyon nem szerette, hogy elmondom, húzta be a fejét. Azt mondja, hogy azért volt délután mérges, mert én eltéptem a könyvét. Könyvet sohasem tépnék szét, de nem is voltam a könyve közelében. Ezek vagy álmok, vagy egy súlyosabb betegség jelei, lassan igazat adok a férjemnek, hogy a fiút is be kell tenni a gondozóba, ahol ott a helye 24 éves kora óta befizetve.


  Szóval ez a helyzet mindenkiből kihozza a "jót".


  A holnapi menü még nincs kitalálva, valami fél merőkanálnyi és még abból is marad.


  Ma semmit nem csináltam a mama ebédjén kívül, már megint meleg van sajnos, érzem is olyan vagyok, mint aki másnapos.


  Aludjatok, álmodjatok, sziasztok!


   

  előzmény:
  manocska42 (30257)
  2017-07-17  15:46
 48. Sheriff-2
  Offline
  2017. július 17. 20:1530260.

  Sziasztok Konyhalányok.


  Mivel tudjátok mit jelent az hogy nincs időm tüsszenteni sem, ezért nem kezdek magyarázkodni, pedig lehet hogy elég lenne az első pár ezer dolog/"kifogás".


  Szóval minden rendben, a vandégek valóban jönnek mennek, megyünk, nagyon ritkán jutok a géphez, már bocsánat de útközben nem tudok foglalkozni ezzel, mert a rokonok az elsők.


   A zenebona szerintem is jól jön bármikor, a kocsiban, a repülőn, stb. stb....Pár kóstoló....


                 Fleetwood Mac - Rhiannon (Official Music Video) - YouTube


                     Scandal/Patty Smyth - Hands Tied (original) - [STEREO] - YouTube


                         Jennifer Paige-Crush Live !!!!!(1999..) from HIFI vcr !! - YouTube


                                GARY MOORE - The Loner (full version).wmv - YouTube

 49. Tete
  Offline
  2017. július 17. 17:3630259.

  Lánykák női szakasz lettünk?


  Megszépültem, azaz megszabadultam a hajam egy részétől. Mondtam jó rövidre vágja. Amivel nem kell foglalkozni strandolás után.


  Szót fogadott. ugyan nem ilyende ilyesmi


  Hazajöttem, persze nem ettem ma még semmit, gyorsan csináltam valami nagyon finomat. Amikor a párom főz lecsót, sült szalonnás,  paradicsomszaftos, finom (nekem nem lett még hasonló sem, mert Ő nagyon el tudja találni) Amikor én csinálok, akkor az tojásos sült paprita. Namármost, összevágtam hagymát, paprikát és egy paradicsomot, utóbbit pici darabkákra. Nem volt türelmem megnyúzni. Nem sütöttem őket sokáig, csináltam kis fészket, aztán ráütöttem tojást tükörtojásnak. A fehérjét megsütöttem, a sárgája még elég lágy maradt. Nagyon nyami. Friss kenyérrel tunkolva. Úgy gondoltam, mivel reggeli ebéd és vacsora egyben, belefér. Meg van strandkendőm, majd eltakarja ami nem kívánatos. Úgy gondoltam a tészta meg jó lesz a nővérem tyúkjainak. Tökfőzelék pörkölttel, (igen a tökfőzelék már megint), van tervbe véve, spenót valamivel, meg rántott hal. A hal szerintem holnap, a tökfőzelék szerdén két napra. A spenót meg resztelt krumplival sült oldalassal akár váromapárom kaja is lehet pénteken. A spenóttal néha sikerül eléggé összemaszatolni a tányérját. Sokszor többet ken szét a tányéron, mint amit megeszik, de legalább próbálkozik. Tökfőzelékkel idén még Őt nem riogattam, akkor főzök amikor nincs itthon, de tudom az lesz a kérdés, hogy már megint? Az a baj, hogy nem szereti a kaprot, anélkül meg??? Érdekes a kovászos uborkánál meg nem zavarja. Ki érti a pasikat?


   Zsókám én a Zsófiára gyanakodtam, jó, hogy tisztáztuk.


  Mandula, léccciléccciléccci bújj ki a bokrok alól és gyere a Konyhánkba. Ha mostanáig dolgoztál, bőven rádfér. Kellemes idő van, Zsóka sütije naggggggyon jól néz ki, én meg pillanatok alatt rittyentek kávét, kapucsinot, amit akartok.


  Verát már nem tudom mivel bíztassam, remélhetőleg látnak rá esélyt, hogy a Mama visszaköltözzön, de akkor állandó készültségben kell majd lenniük. Nehéz ilyenkor okosnak lenni.


  Joe, kedves, ekkora a köd felétek, hogy eltűntél benne? Majd előkerülsz, ha mind elmentek a vendégek és rendben a kerted is. Te vagy a zenei igazgató. A státuszod stabil. Kellemes estét, illetve délutánt.

 50. manocska42
  Offline
  2017. július 17. 17:1830258.

  Mandulám köszönöm a "törődést" és a jókivánságokat.


  Jó sok dolgot elintéztél tegnap, olyan jó amikor az ember meg van elégedve a napi munkájával, veregessed meg helyettem is a válladat, ügyes voltál.


  Szivesen átadnám a kutyulinak is az üzenetet, de sajnos nincsenek itt, talán a hónap vége felé eljönnek, de este ugy is beszélünk skypon, mert szoktunk, akkor megmondom neki. Ugy megismeri ám a hangom, akár hol van, mindjárt szalad "üdvözölni".


  Tényleg Joe nem jött mostanában, biztos vendégei vannak, mintha azt emlitette volna, hogy egyik jön, a másik megy. Ezért nincs is zene. Pedig "zene nélkül mit érek én..."


  Remélem már nem fázol, holnaptól megint melegszik az idő, pedig olyan jó volt,már egészen bele éltem magam, hogy vége a nyárnak, tudtam hogy nincs, de jó volt elképzelni!

  előzmény:
  mandula2 (30253)
  2017-07-16  21:30
 51. Ez is érdekelhet: Kiszámoltuk - Ennyit spórol neked egy mosogatógép
 52. manocska42
  Offline
  2017. július 17. 15:4630257.

  Sziasztok Kislányok! Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a szüli napi megemlékezést, Klári a Zsóka eredetileg Erzsébet beceneve. Soha nem szólitott senki Erzsébetnek, pedig szép név, de én ezt szoktam meg, ráadásul még szeretem is a nevem.


  A tegnapi sütiből nem maradt ma sem, de azért hoztam mást, talán nem romlott még meg!


  Nagyot nevettem a gyerekek mondásán, hogy "mama melyikünk az egyik?" Olyan aranyos beköpéseik vannak. Ezt már elmeséltem azt hiszem, de ugy szeretek én is visszaemlékezni, mikor nagyobbik unokám kicsi volt, a mamája kérte a Férjemet, hogy vegyen egy fej kelkáposztát, majd amikor hazavitte, a kislánynak adta, szaladt a Mamájához és kiabálta, "nézd Anyu, a Papi összegyürte a káposztát"!!! Előtte csak a rendes káposztát ismerte.


  Verám nem szeretnék a helyedbe lenni, de van egy olyan érzésem, hogy a Férjed fogja előbb "feladni" rá fog jönni, hogy még mindig jobb ha ő megy a Mamához, mint egy egész Családot egreciroztat reggeltől estig, az éjszakáról nem is beszélek, Te sem birod sokáig. Nem próbáltatok az önkormányzatnál a szoc. osztályon segitséget kérni, mert arra is van lehetőség, megmondjátok, hogy megpróbáltátok magatokhoz vinni, de nem megy. Legalább a tisztálkodásban, és a takaritásban adnának segitséget, hátha kapna olyan asszonyt akit ő is elfogad. Ez csak javaslat, nem akartam beleavatkozni a dolgotokba, csak nagyon sajnálnám, ha tönkremennél.


  Már akartam kérdezni, hogy Julcsival mi van, régen nem járt erre.


   


   

  előzmény:
  Tete (30255)
  2017-07-17  06:37
 53. arirangarirang
  Offline
  2017. július 17. 08:5330256.

  Hahó a tenger!


  Valamiért mindig álmos vagyok és nagyon fáradt. 


  Korán elkapcsoltam mindent, naná, hogy nem bírtam elaludni. Mama annyira rosszul volt este, hogy egész éjjel nem kiabált, hanem aludt. Én  meg hallgatóztam, hogy mikor fog szólongatni, meg hogy veszi-e a levegőt, lehetett 4 is mire elaludtam. 6-kor meg riadó volt. Wc, alvázmosás, pelus, és reggeli letudva fél nyolcig. Aztán a számítógépen kicsit hivatalos dolgozás, most le vagyok eresztve mint a szülinapi lufi.


  Egyedül vagyok vele, talán kibírja, hogy nem kell emelgetni, amíg apa haza nem jön. 


  Van ebédünk, mamának főzök lecsót majd. leginkább aludni kéne, de meg se kísérelem amíg egyedül vagyunk.


  A fiút nézem reggel a vendégágyában a nappaliban, teljesen keresztbe van az ágyon megágyazva, térdtől lelóg a lába. Tegnap úgy nézte a tv-t aztán apa nem figyeli mit csinál, mondta neki, hogy aludjon, az meg úgy ahogy addig volt, elaludt. Úgy haragszom a férjre ezért, miből állna odafigyelni a részletekre?


  Reggel 6-kor kiültette az anyját a szoba retyóra, és ott hagyta. Eszébe sem jutott, hogy adjon neki egy tejeskávét gyorsítónak, az meg nem szólt, de neki meg van bocsátva.


  Ma nagyon vicces kedvében van, hogy minden "dolga" elintézve, a kedve is más. Megdícsértem, hogy milyen aranyos volt éjjel, nem kiabált. azt mondta ő nem aranyos, csak aludt. 


  Csomó orvosos dolgom elmaradva a múlt hétről, valahogy pótolnom kell, mert nem szeretnék emiatt problémát magamnak.


  Legyen szép napotok, sziasztok!

 54. Tete
  Offline
  2017. július 17. 06:3730255.

  Kedves Konyhalányok és elveszett fijjjjú!


  Itt a friss főzet, huncutságmentes, mert még megsokalljátok. Sütit majd, Zsóka, (ha maradt).


  Már korán reggel "kikukáltam" magam, akinek szintén ma van a napja, ne feledje.


  Egyik nap néztem a két lurkót, mindkettő fürdés után a puha meleg bolyhos kis köntösében, az egyik világoskékben a másik babarózsaszínben. Mondom egyik szebb, mint a másik. Azonnal jött a kérdés: Mama melyikünk az egyik?


  Vittem ki a kukát, hááááát mit mondjak? Nem gyöngyözött a homlokom. Milyen hűvös van reggelente. 


  Legyetek ügyesek, szépek, gondtalanok és fiatalosak. Az sosem árt. Ma megyek fodrászdába. Még van kifőtt tésztám, arra teszek valamit és letudva az ebéd, de majd csak a Figaró után. Nem kockáztatok.


  A Zsóka a Zsófia becézett formája? Csak, hogy képbe legyek, mert akkor azt is jegyzem. Volt kolléganőm Erzsébet volt, de Zsókának hívtuk az Erzsókból. A többiek nagy napjait sem tudom, de lehet nem is tartanak igényt rá. A következő jeles napunk sem várat sokat magára, ha nem tűnik el Ő is mint a Szürke Csacsi.


  Szóval Lányok, csak vidáman, ugyanannyi a fizetség, akár vidámak, akár szomorúak vagyunk.


  Vera kitartás, majd csak megszokja a Mama az új felállást, hátha akkor jobb lesz.


  Mandula ma is "felforgató" tevékenységet tervezel? Csak óvatosan, nyugdíjasan, nem hajt a tatár.


  Tőlem nem lesz zenebona, még túl kell jutnom a múltkori eseményeken, addig nem rakok be linket.

 55. arirangarirang
  Offline
  2017. július 16. 23:2630254.

  Én nem vagyok szülinapfelelős, régen az voltam, de lemondtamtamtamtam.


  Napközben ugrok, mert egyszerűbb, mint hallgatni a mantrákat, de éjjel nem nagyon akarózik akkor sem ha felébredtem már. Egy idő után azért valaki csak oda megy, mert a fiú ha felébred riasztja apát. Ha senki, akkor én megyek, ha komoly a helyzet én riasztom, mert valamelyik éjjel fejjel tornázta le magát az ágyról, az oldalkeretnek feszítette a lábát és tolta le magát. Nem volt teljesen magánál, ha alszik nagyon alszik, vagy nem. hehehe


  Valami édességre fáj a fogam, de helyette ettem fokhagymát kis husival, az volt kéznél. Még jó, hogy megéheztem, és kimentem, mert ott maradt volna a jó sült husi az asztalon. A férj nem rakta el miután evett.Régen sikerült ilyen fincsire a sült tarja.


  Először átsütögettem zsírban, aztán beraktam az edénykébe 21 percre, aztán újra a zsírba egy picike időre.


  Lefekszem, hátha sikerül aludni egy csöppet még az első éjjeli kajabálás előtt.


  Jóccakát!

  előzmény:
  mandula2 (30253)
  2017-07-16  21:30
 56. mandula2
  Offline
  2017. július 16. 21:3030253.

  Sziasztok, jó estét!


  Majdnem fázom itt a gép előtt ülve. Óóó hát persze! Miért is nem veszem fel a finom puha meleg pongyolámat?


  Már mindenki ellátva, kert meglocsolva, mosogatógép dolgozik... ezt szeretem, ilyenkor enyém a világ.


  Göngyölt csirkemell /sonka+sajt+fűszerek baconba tekerve/ köretnek pedig kukoricás rizs + sült krumpli /vékony karikákra szeletelve/.


  Savanyúság: a megunhatatlan kov.uborka és persze a vörös. Tante F. leveles tésztából sajtos-sonkás párnácskák, kávé.


  /úgy látszik, ma nálunk sajtos-sonkás nap volt / Zsóka elfogyott minden!!!


  Azért ez borzasztó, hogy az ember ott álldogál a tűzhely és a konyhapult előtt, elhasználja az energiáját, aztán alig pár perc alatt üresek a tányérok!!!


  Nem igaz hogy borzasztó, hanem inkább öröm, de azért mégis...!


  Valakinek hátra lesz kötve a sarka! Döntsétek el /Klári, Vera/ hogy ki a szül.-névnap felelős?!!/


  Zsóka sok boldogságot és főleg EGÉSZSÉGET kívánok sok szeretettel ezen a jeles napon.


  Bori farkcsóválását küldi és üdvözletét a kis fehérnek .


  Még szörfözök egy kicsit, Verának küldök egy kis energiát, meg van az a bizonyos tabletta, abból is vegyen be 2-3 szemet!!!!


  Vera hidd el, ha nem ugrasz azonnal, akkor sem történik semmi!!!!


  Jó éjszakát minden kedves Konyhásnak. Kíváncsi vagyok, reggelre mivel ízesíti Klári a kávénkat? Süti nem lesz hozzá (?), hogy már a zenebonáról


  ne is beszéljek! Elment /nem jön/ Szelídoroszlán alias Joe, és mi itt állunk zene nélkül!


   

  előzmény:
  manocska42 (30249)
  2017-07-16  16:40
1 2 3 4 5