Cseh konyha

.Mosomedve
Létrehozva: 2005. november 23. 20:04
Sziasztok!!
Nagyon imadom a cseh konyhat de sajnos nem tudok egy etelt sem csinalni...Eddig csak knedlire talaltam receptet,de jo lenne ha valaki tudna mondani jo eleleket..
29244 hozzászólás
 1. arirangarirang
  Offline
  2017. február 24. 19:3429244.

  Nem vagyok teljesen őrült, de ma hoztunk egy újabb kiskutyát. Kis soványka, parányi, 4 kg. Vidékről hozták, mert ki volt kötve láncra az udvaron, alig van foga az alultápláltság miatt, csupa seb a nyaka, és meghal a kajáért. Hazaértünk, egyből kaptak mind vacsorát a kicsi miatt. Rizst csirkehusival. Egy pillanat alatt befalta, a nagy még szinte el se kezdett enni, ő már végzett. Ő is azt a kutyaágyat szereti, amit a másik kettő is. Alig várják, hogy kiszálljon belőle valamelyik, már el is van foglalva. És két lábra áll, ha meghallja, hogy csörög a zacskó. A másik kettő nem csinálja.


  5 perc után már befogadták, jól megszaglászták, mikor valamelyik túl közvetlen volt, ez a parányka megmorogta, azóta van tekintélye.


  Sajnos lemerült a fényképezőgépem, és a nagy találkozás nem lett megörökítve.


  Sétálgattunk vacsi után a kertben, ismerkedtünk. Nem olyan tartózkodó, mint a másik kettő.Kéri, hogy vegyem fel, őt még el is bírom, nem úgy a pajtásait, és mivel picike, elfér az ölemben.


  1 hónapig nem szabad fürdetni a sebei miatt, szegényre pedig nagyon ráférne, kissé büdöske. Valami borzasztóan van megnyírva, alig várom, hogy kikupálódjon. Ha egy picit meghízik, akkor már szebb lesz. A hátsó combforgója teljesen kiáll, olyan sovány.


  De látszik, hogy bevacsizott, dudorodik a pocakja.


  A 3 kutyus nem tesz ki egyet, mert egyik sem ugat. Ki látott még ilyen kutyákat, hogy nem ugatnak. Ugyanilyen fajta van a hölgynek akitől őz is hoztuk, és mindet, az ő kutyája pedig jól megugatott bennünket, úgyhogy tudnának ugatni, csak nem akarnak.


  Holnap jön a lányom, nem mondtuk meg neki, majd elcsodálkozik. Sült husit csinálok, anyukám reszelt krumplijával. Jó lenne fánkot sütni, vagy legalább csörögét, de akkor nem bírom megállni, és eszem, és felmegy a cukrom. A tegnapi hercehurcától is jól felment, pedig nem is ettem olyasmit. Most viszont nagyon ennék narancsot, de elfogyott. Tegnapelőtt majdnem megfulladtam tőle, a narancsot, és a dinnyét mindig félrenyelem.


  Idetelepedett az ölembe, olyan aranyos.


  Jóccakát mindenkinek, sziasztok!   

 2. mandula2
  Offline
  2017. február 24. 16:5729243.

  Klári!


  Van véleményem, de jobb ha NEM mondom el!!

  előzmény:
  Tete (29241)
  2017-02-24  10:20
 3. mandula2
  Offline
  2017. február 24. 16:5529242.

  Sziasztok!


  Megjöttünk a városból, most lefotóztam azt a hóvirágos kiskertet, amiről már írtam. Szinte hihetetlen, hogy egy bérház előtti járda mellett megmaradt ennyi hóvirág, igaz hogy bár toldozott-foltozott kis kerítéssel védték, de a lényeg, hogy szemet gyönyörködtető ebben a betondzsungelben.


  Én tavaly hosszabbíttattam meg a személyimet, ill. a jogsimat, persze új fotót is csináltak. Le kellett vennem a szemüveget, mert "becsillogott".


  Ugye mondanom sem kell, hogy anyám sem ismerne rám, de én magam sem azon a fotón, és nem csak a szemüvegnélküliség miatt.


  Egy jó dolog azért volt, hogy szinte azonnal kezelésbe vettek, nem kellett hónapokig várni, viszont az átvétel egy nagyon forgalmas, parkolóhelyet


  alig kapó budai főúton volt.


  Ma nem főzök, mert tegnapról maradt még sült hús, meg vettem grillcsirkét. Hideg vacsora lesz, utána forró palacsintával.

  előzmény:
  Tete (29240)
  2017-02-24  05:43
 4. Tete
  Offline
  2017. február 24. 05:4329240.

  Itt a finom kávééééééééééé!


  Már főztem a kedvesemnek is,  már elindult a Mamáért. Még picit visszafekszem, mert fél egyig olvastam. Sült csirke lesz, sütőben sütve, szép rizs, a zellersaláta kész. Tegnap megsütöttem a tepertős pogácsát, megfőztem a kocsonyát, disznósajt készült.


  Esténként tanulok az unokával. Tegnap mentem át hozzájuk  a pici lánynak  két cofikája volt. Még csak kis "pálmafácska", de olyan csajos lett tőle. Eddig ahányszor csináltunk fél perc múlva kiszedte a gumikat. Most Apukája kitalálta, hogy a fürdésnél nem lesz vizes a haja, ha összefogják. Most már kéri is. Hátha így megszokja. A fiam azt mondta, hogy kell neki még egy copfos kislány, miután kisG megszületett. A vágya teljesült, igaz eddig copf nélkül. Most már az is van.


  A Mama megvárja míg hazajönnek, nagyon odavan a két kis vacakért.


  Szóval ma vendéget várunk. Tegnap is végigtakarítottam mindent, de a párom ki-be mászkált, ma kezdhetem előlről.


  Neki a közeljövőben lejár a személyi igazolványa, mentünk csináltatni. Az enyém még júniusig jó, de megigényeltem én is az újat. Meg a nemzetközi TAJ-t is. Itt nálunk sorszámot kell kérni, amit kb másfél havi időpontra adnak. Elmentünk 10 kilométerrel arrébb és 10 perc alatt elintéztünk mindent, úgy hogy egyszerűen besétáltunk. Ki érti ezt?


  Legyen szép napotok, vigyázzatok magatokra.

  előzmény:
  arirangarirang (29239)
  2017-02-23  22:11
 5. arirangarirang
  Offline
  2017. február 23. 22:1129239.

  A mai napom eléggé zsúfolt volt. Kezdve ott, hogy elaludtam. Apa fél kilenckor már zörgött, hogy ébredjek, mellesleg akkor már el akartam menni. Kellett mennem a házihoz a labor leletért, aztán a Diabétesz rendelésre. Apának 9-kor megbeszélt dolga volt, de azt mondta ne kapkodjak ahogy végez hazajön értem. Ilyenkor kell csak igazán izgulni, mert mindig utolsó pillanatban érkezik. Szerencsére mama nem ette meg, sőt nem is látta a tegnapi z.bab főzeléket, apa hazahozta tegnap, ma visszavitte, mint frissen főzöttet.


  Délelőtt befestettem a hajam, ilyen című festékkel, hogy jeges barna. Sok francot kellett csinálni vele. Először bekenni valami maszattal a hajvégeket, aztán a festékkel a tövet, majd balzsammal kenni. Kicsit élénkebb színű, mint a régi, de olyan fényes, mint a Salamon tökéletessége.  Majd a következő mosásnál kiderül az igazság.


  Éppen elkészültem, mikor megérkezett apa. Házihoz fel, csak 2000-n voltak. Ajtónyitásnál sutty bevágtáztam, hallottam az utálatot a hátam mögött. Mondtam a leletért jöttem, 12-re a kórházban kell lennem, mert a doki éppen ki akarta elemezgetni. Kikaptam a kezéből, és futás. Ha láttátok volna hogy néztek rám a kintiek, de hát időnként muszáj pofátlannak lenni. Tényleg nem voltam bent 1 percnél tovább.


  Kicsit előbb értünk oda, mint dél, de nem volt senki, behívtak. Na de ami ezután következett, 3-ig ott ültünk.  Egy súlyos beteghez szaladgált a dokinő, mert ez a rendelő a kórházban van. Nem is háborogtam, de a többiek. .....


  Anyós 5 percenként telefonált apának, aki egyre idegesebb lett.


  Közben persze rám jött, aminek nem kellett volna, szerencsére nagyon nagy volt ott a tisztaság.


  Itthon gyorsan megetettem mindenkit, aztán kidőltem, rázott a hideg, ez mindig így van, ha egy kicsi stressz ér.


  Felvettem fullra a fűtést, mert meg akartam fagyni. Persze elaludtam, nemrég ébredtem.


  Megint nem tudom mit főzzek holnap, ez már borzasztó. Valami olyat, amit egyben főzhetek, és mindenkinek kedvező, de mi az?


  Bedobtak egy kajarendelős étlapot, gondoltam majd ötletet merítek, de semmi házias, csupa fantázia kaja.


  Megyek vissza az ágyamba, holnap korábban kéne felkelni, mint ma.


  Jóccakát, sziasztok!


   


   


   

 6. mandula2
  Offline
  2017. február 23. 09:0629237.

  Jó reggelt!


  Nahááát! Lehet hogy megjött a tavasz? Nálunk már most 11 fok van. A tegnapi 12 fok nagyjából megolvasztotta a jeget, havat, pedig nagyon


  tartotta magát mindkettő. Julcsi unszolására körülnéztem a kertünkben, és lááám, találtam pár szál hóvirágot az avar alatt.


  Lehet hogy más virágok is kibújnak hamarosan?  


  Hoztam kávét, aki kéri, kapja, vigye, igya!

  előzmény:
  Tete (29236)
  2017-02-22  06:29
 7. Tete
  Offline
  2017. február 22. 06:2929236.

  Óvatosan, forró. Csurrant bele egy csepp ír kávé krémlikőr. Csak az izé....... szóval az íze kedvéért. Nem fog megártani.


  Már mosok, mindjárt teregethetem az első adagot. már elpályázott. Talán ma napocskás időnk lesz. Ébresztő Lányok, nyitva a Konyhánk!


   

 8. Tete
  Offline
  2017. február 22. 00:4629235.

  Kilenckor jött meg a párom, mire ágyba keveredtünk volt tíz. Frissen sütöttem húst meg krumplit. Még nem sikerült elaludnom, így felkeltem. Egy csomó mindenféle tennivalót kitaláltam holnapra meg csütörtökre. Az a baj, ha kitalálok valamit, akkor szívem szerint már csinálnám is. Nincs nyugtom tőle.


  Ami biztos, hogy holnap megy belföldezni, én meg már reggel mosni fogom, ami ruhákat hazahozott. Zöldbabfőzelék lesz meg pörkölt rá. Sütök kalácsot egy túrósat meg egy diósat. Csütörtökön sütök tepertős pogácsát amiből  tudnak vinni pénteken magukkal. Illetve megfőzöm az idény utolsó kocsonyáját, meg disznósajtot is készítek. Azokból majd tudok adni Anyósomnak, mert nagyon szereti, ahogy én csinálom. A pénteki menü még képlékeny. Mindenesetre lesz a kalácsból is a pogácsából is, külön arra nem fogok sütni. Vagy ki tudja? Ezekre Aprajafalva is vevő.


  Lehet sült csirke lesz, szép rizzsel (rizs, borsó, kukorica, sárgarépa kockák) meg  zellersaláta. Még mielőtt a kocsonyát kitaláltam szóba került csülökpörkölt krumplival meg savanyúsággal, mert azt Anyósom egymagának biztosan nem áll neki főzni. De úgy, hogy kocsonya  is lesz, már túlzás a nehéz ételekből. Bár szerencsére a Mama étvágyával nincs baj. Meg szereti is a magyaros ételeket. Ami nem zsíros, de szaftos meg fűszeres.


  Mandula még filmezel?


  Lassan én is megpróbálkozom a lefekvéssel, bár nem mondhatom, hogy ilyesmiket csinálok.Pont elkezdtem volna egy filmet nézni, ment a főcím, amikor jött a párom. Aztán valahogy teljesen felélénkültem, mintha reggel lenne. Én csinálok ilyeneket, az igaz viszont, hogy másnap nem fekszem le napközben. Volt, hogy csalt a párom pihikézni, mert Ő szeret, de akkor aztán végképp vége az éjszakai alvásomnak. Szóval azt nekem nem érdemes.

  előzmény:
  arirangarirang (29234)
  2017-02-21  19:54
 9. arirangarirang
  Offline
  2017. február 21. 19:5429234.

  Mama szereti a kócoltat, ha nem túl fűszeres, viszont zsíros, mint a fene. Ha nekünk is azt főzök, akkor különböző trükköket vetek be, hogy mindenkinek kedvére legyen. Pl. mama külön zsírt kap még a káposztájába, miután kiszedtem neki.


  Nekünk bedobált krumpli volt kolbásszal, zsírral, vajjal, sehogy sem volt kedvem semmit kitalálni, viszont mindjárt megyek ki, és megfőzöm a holnapit neki, mert apa korán kel, és viszi át mindjárt reggel. De nem tudom mi a csodát rittyentsek ami holnap is úgy néz ki, mintha frissen főtt volna.


  Itt az este, nekiállok prüszkölni 100-t egymás után, már jön ki a gyomrom a helyéről. Megállapítottam, hogy sötétség allergiám van, mert mindig este jön ez.


  Libabőrös már a fejem is tőle.


  Aludjatok jól, sziasztok!


   


   


   

  előzmény:
  Tete (29233)
  2017-02-21  15:18
 10. Tete
  Offline
  2017. február 21. 15:1829233.

  Kész vagyok mindennel trallalla. Jöhethaza.


  Csepereg, szürkeség van és elkezdett fújni a szél.


  Mandula, kapnak a kornyikáért pénzt, szerintem nem is keveset. Egyébként a Dal 2017 volt amiről beszéltem. Itt választják ki, hogy ki megy majd hazánkat képviselve az Eurovíziós dalfesztiválra. Kiváncsi lettem volna a véleményetekre. Mit találtál ami miatt érdemes fennmaradni?


  Vera a Mama megeszi a kócoltat? Én sokszor egy  étel kitalálásával is megküzdök, nem még kettővel. Szivem szerint húslevest főznék a marhahúsból, csontból. Amikor ilyen randa idő van, meleg levesehetnék jön rám. Párizsias rántott szelet lett sült krumplival. A másik felét majd frissen sütöm. Talán szombaton volt, de ízlett és megismételtem. Alaposan kiszellőztettem, magyarul a porszívózás alatt végig nyitva volt az ablak, a saját popómat fagyasztottam be. De a szemerkélő esőnek olyan tavasz illata van. Már letettem a megfagyott....... és rejtvényt fogok fejteni. Egy időben az unokám azt mondta a Mama fejtvényt rejt. Kis csillagjaim. A kislánynak növesztik a haját, neki még kis szöszke kunkori tincsei vannak, a bátyjának sötétbarna sűrű erős haja van. A sport miatt rövidre vágva. A menyem haja rövidebb, mint a fiamé. De én nagyon kedvelem a hosszúhajú pasikat. Csak legyen rendben tartva. NagyG szakállas bajszos hosszúhajú. Nekem is fodrászhoz kellene menni, de ebben a rusnya időben nincs kedvem megkopasztatni magam. Vágatni kellene ugyanis.

 11. Tete
  Offline
  2017. február 21. 11:2829232.

  Sziasztok.


  Takarítok, mert szeretem, hogy minden friss amikor megérkezik  Vettem ki karajt, de még mindíg nem döntöttem el mi lesz belőle. Most éppen a portörlés fázisában vagyok, aztán nincs mese oda kell tenni a .....valamit főni. Gyerekek kirepültek. Meg kell jegyezzem a picikével sokkal jobban elvoltunk, mint mondjuk egy évvel ezelőtt. Már sok mindenben önálló, le lehet kötni, szeret gyöngyöt fűzni, rajzolni, festeni. Eljátszik az autóival is, ha nekem éppen valami dolgom akad. Bár ilyenkor úgy intézem,  hogy sokat lehessek vele. Már kész mesemondó meg dalos pacsirta lettem mellette. MIndíg nézek ki új versikéket dalocskákat, hogy rám ne unjon. Remélem a két nap nyugiban lesz a kedvesemmel. A péntek az övé, de nagy valószínűséggel ebédre fogom hívni a Mamát. Még arra is ki kell találjak valamit.


  Itt esik valami, nagy szürkeség van, még sok a hó, ahol nincs hó áll a víz. Pedig itt homok van, ami minden nedvességet elnyel. Most is így lenne, ha nem lenne fagyos a föld. De már a február közeledik a végéhez. Több a remény a tavaszra, mint decemberben volt.


  Legyen szép, szorgalmas, sikeres napotok. 

 12. arirangarirang
  Offline
  2017. február 21. 09:5129231.

  Jó reggelt! kicsit kába vagyok, mint aki tegnap berúgott, Pedig nem.


  Nálunk is sokáig meg szokott maradni a hó, de már eltűnt, viszont a kert olyan, mintha árvíz söpört volna végig rajta, sáros, koszos a fű.


  Nem nagyon van írnivaló minden nap ugyanaz. Reggel kiugrom az ágyból, mikor hogy sikerül, van, hogy már 7-kor főzök, van, hogy csak fél kilenckor, mint ma. Kócolt káposzta lesz a mamának, azt még nem tudom nekünk mi, de az ő káposztája már fő.


  Amikor így 2 részletben főzök, a másodikat nagyon nehéz kitalálnom, és főleg megvalósítani, úgyhogy valami nagyon egyszerűt fogok kitalálni, vagy nem.


  Lehet, hogy csinálok koreai csirkegulyást, csak nagyon erős, még ha a fele paprikát teszem bele akkor is, anélkül meg nem jó. Tegnap láttam a youtube-n a receptetés az egyik itt élő koreai ismerősöm főzte tegnap, elég egyszerű, nem kellenek hozzá különleges alapanyagok, csak egy kis szójaszósz, és a rengeteg mindenféle erős paprika, sárgarépa, krumpli,hagymák. Veres, és dísznek zöld a tetejére, de nekem az nem hiányzik róla soha.  Inkább petrezselyemmel szórnám meg, de az ott nem divat.


  Jókat mosolygok, mikor írjátok, hogy milyen későn fekszetek le, ki ezért, ki azért, és napközben is van alvás. Mikor én voltam így, akkor nem nagyon helyeseltétek, hahaha. .


  Na ezt csak úgy mellékesen, semmi kötekedési szándék, csak maradjunk hűek a tényekhez.


  Pénteken mikor elgyalogoltam vérvételre, nagyon megfájdult a jobb csípőm, valószínű a rossz állású csizma miatt. Másnap nagyon szenvedtem, egész nap szurkált. Van egy masszírozó készülékem, azzal megmasszíroztam, azóta nem nyilallik, viszont ha megnyomogatom még fáj.


  Feljebb tetetem apával a szobabicaj nyergét, még mindig nem találtam el a legkényelmesebb állását. Ha lent van, akkor könnyebb ráülni, de nem tudom kinyújtani a térdemet, és a térdem kattog, és szúr. Kíváncsi vagyok változik-e a helyzet, ha feljebb rakja, biztosan nehezebb lesz felmászni rá.


  Nagyon éhes vagyok. Elkészült a mamának a kócolt káposzta, megkóstoltam egy szál káposztát, azóta mardos az éhség, megyek enni.


  Szép napot mindenkinek, sziasztok!


   

  előzmény:
  mandula2 (29230)
  2017-02-20  21:30
 13. mandula2
  Offline
  2017. február 20. 21:3029230.

  Sziasztok!


  KV, azaz kááávéééé. Éppen most ittam meg az esti kávémat, hiszen sokáig leszek fent, mostanában ez a divat nálam. Már jócskán elmúlik éjfél,


  sőt egy óra is, talán kettő is.... Így alakult.


  Ma voltam szemészeten, a majré társammá szegődött, de kár volt izgulni, mert tényleg nem fájt. Egyelőre mindent rendben találtak, most aztán


  örömködök, és memorizálom a hallottakat /egy részüket!!/


  Már mindenki megkapta a vacsoráját, így aztán irány az ágy, és nézem, ami miatt későn fekszem le.


  A hó a kertben már csak foltokban látható, de az utca, az úttest!!!!! Jááááááááááááj, az bizony még mindig csúszik. Ennek az utcának igazán szép nevet adtak, de én inkább Jégverem u-nak hívnám, mert itt még mindig hó van, amikor máshol már virágok nyílnak. Egy bennszülött mondta egyszer, hogy valahol itt fordul meg a ...... nem tudom mi, de ez tényleg egy határvonal a hideg és a kellemes meleg között. Jól kifogtam, ééééén, aki a meleget szeretem!!! /félreértés ne essék: időjárásról, fűtésről, hőfokról  beszélek!!!/


  Klári azt sem tudom miről beszélsz, mert nekem éppen elég a szombat esti lottósorsolás alatti izéééé...hmmmm... minek nevezzem? Sikítás, zenebona, "művészkedés". Olyankor leveszem a hangot, és csak a számokat nézem. /és ezek az "előadók" még művésznek képzelik magukat?! jaaa, és ezért lehet hogy még pénzt is kapnak?/


  Aludjatok jól, jó éjszakát.


   

  előzmény:
  Tete (29229)
  2017-02-20  21:11
 14. Tete
  Offline
  2017. február 20. 21:1129229.

  Nagy tolongás nincsen errefelé úgy látom. Senkivel nem történik semmi?


  Velünk tényleg nem. Még ma is a gyerekekkel voltam. Azt az örömöt, hogy tojásos nokedli lesz az ebéd. Aztán egyik is, másik is evett talán két evőkanálra valót. Pedig finom lett. Holnap már mindenki suliba illetve bölcsibe megy.


  A párom Győrben rekedt, majd holnap megy még Orosházára és onnan haza.


  Nem néztem a Dal műsort, mert az nekem sok, hogy ennyi ilyen-olyan énekest nézzek egész este, (a kedvenceket akár a nap 24 órájában) de mondom a győztesre rákeresek. Hát..............................?????????????????? Ez a fiú meg ez a dal szerintem nem odavaló.


  Nos akkor zárhatom a napot? Nyitottam is zártam is a Konyhánkat. Jó éjszakát mindenkinek.

 15. Tete
  Offline
  2017. február 20. 06:3029228.

  KV azaz kávéééééééééééééééééé


  Jó reggelt, szép napsugaras vidám napot.

 16. arirangarirang
  Offline
  2017. február 19. 17:1029226.

  Állítólag február 20.-tól sztrájkolni fognak a szemetesek. Éppen nagy rámolást akartam rendezni, sok kacat kidobálásával, a fürdőben van egy halom lejárt vacak, a speizból is lenne mit kiszórni, most el lesz halasztva, és ki tudja mikor lesz hozzá újra kedvem. Csütörtökönként járnak, már nem jönnek 20.-ig.


  Ma karfiol leves volt, pörkölt és durum spagetti, ecetes uborkával, apának kis dinnyével. Én nem szeretem azt. Mamának a levesbe belefőztem egy szelet húst, volt benne karfiol, zöldség, tészta, kapott egy szelet oroszkrém tortát is.


  1 óráig konyháztam, aztán néztem a Life Networkon a mini páros című dokumentum filmet, nagyon bírom, egy törpe házaspár a szereplő, a nő 97 cm, a férfi 121, ahogyan mondja nagy büszkén. A nő gyerekorvos, a férfi üzletember. Egyszerűen csodálom őket, hogy ilyen hátránnyal, mégis mennyi mindent elértek az életben. Most éppen gyereket akarnak, béranyával. Tudom, hogy mennyit szenved miatta a nő, nagyon megértem, tudom, hogy nem fog sikerülni nekik, de nem adják fel, majd örökbe fogadnak 2 törppicur gyermeket, Kínából egy nagyon eleven kisfiút, és egy év múlva Indiából egy kislányt. Van 2 mini kutyájuk, csivavák, és építkeznek egy nem is tudom minek nekik, olyan hatalmas házat, de a konyha a méretükre készülő baba konyha. Már nagyon várom, hogy elkészüljön, kíváncsi vagyok milyen lesz.


  Este 7-kor is lesz 4 rész.


  Nálunk is vannak macskák, és a kutyáim is nagyon szeretik ijesztgetni a madarakat, mégis hemzsegnek az etetőnél mindenfélék, még a szarka is bebújik az etető házikóba.


  Itt lehet olvasni az etetők elnéptelenedéséről:


  madáretetők


  A mi etetőnk hasonlít Éváékéhoz, ill. ehhez a képhez amit felteszek.


   


   

  előzmény:
  Tete (29225)
  2017-02-19  08:10
 17. Tete
  Offline
  2017. február 19. 08:1029225.

  Friss főzet, forrón feketén.


  Sziasztok, jó reggelt.


  Képzeljétek a teljes szombatot átlébecoltam. Igaz mostam egy adagot, meg ki és bepakoltam a mosogatógépet, rántott szeletet csináltam magamnak párizsiasan meg sült krumplit, de azon kívül semmit. Délután kiültünk a napra a nővéremmel meg a menyemmel, a gyerekek kinn játszottak. Még mindg sok hó van a kertben, a napsütötte déli oldalon is. A háztól északra, ahol ráadásul fel lett lapátolva a hó a járdáról, még félméteres kupacok is vannak. Pedig már tavaszodhatna. Mindegy már 19.-e van, majd csak elmúlik a február.


  Nálatok a "szemétdíj" rendben van? Mi tavaly  már a harmadik negyedévtől nem kaptunk csekket. Valamelyik nap küldték  meg. Valami  nagy átalakítás volt, csak azt nem tudom, hogy országos vagy megyei szintű? Mert azt gyanítom, hogy nem helyi sajátosság. 


  Kaptam egy levelet a nyugdíjfolyósítótól, hogy visszamenőlegesen emelik a nyugdíjamat, pár száz forinttal, gondolom akkor majd jön az értesítés az idei emelésről is újra. Ez már a harmadik összeg, amit kiszámoltak. Még szerencse, hogy nem elvenni akarnak. Az van a levélben, hogy a különbözetet póstázzák. Én úgy gondoltam egyszer megállapítják oszt annyi. Arra már csak a kötelező emelés jön. Most egy év után honnan derült ki, hogy több jár? Mintha nem lennének a helyzet magaslatán ott sem.


  A madaraim nem nagyon járnak, amit nagyon sajnálok, de a macska lehet az oka, mostanában előszeretettel üldögél a hálószoba ablakában, persze kívülről. De ez elég ezek szerint a madárkáknak, ahhoz, hogy ne merjenek az etetőre járni.  Lehet ma megcsinálom a töltött dagadót, egy felet, mert elvágattam, meg felszúrattam. Én szeretem hidegen is. Még hétfőn unokázom, keddre meg várom a kedvesemet. Jövő hét végén van egy hivatalos ügye a családjával Székesfehérváron, ahová szívesen elmennék vele, de mivel családi ügy kihagyom. Még Anyósommal nincs is semmi baj, de ott lesz a sogornőm is, az meg eléggé visszahúzó tényező.


  Újra, kimicsinál?

  előzmény:
  arirangarirang (29224)
  2017-02-18  21:42
 18. arirangarirang
  Offline
  2017. február 18. 09:3129223.

  Fel kéne lazítani a fejfájásom, megint arra ébredtem. Fel is keltem szerintem fél 7-kor, feltettem az oldalast párolódni, megpucoltam az itthon lévő krumplit, és néztem fél 9. Az nem lehet, megint elnéztem a benti órát.


  De legalább már fő az ebéd, a krumpli frissen sül majd hozzá. Valami jó csípős vecsési savanyú paprikát kellene venni, de minden bolti savanyúságnak fura íze van mostanában.


  Hatalmas a köd, és mintha csillogna a tető, ónos esőt ígérgettek már tegnapra is, remélem annyira nem fog csúszni, mint legutóbb.


  Megnézem a husit, hogy ki lehet-e már nyitni, aztán megcsinálom a mama ebédjét, hogy bármikor mehessen apa ha, ha kedve támad.


  Szép napot kívánok, sziasztok!


   

  előzmény:
  Tete (29222)
  2017-02-18  08:58
 19. Tete
  Offline
  2017. február 18. 08:5829222.

  Csiribáááááááááá-Csiribúúúúúúúúúúúúúúúú


  Kimicsinál?


  Én ma lazítást tervezek

 20. arirangarirang
  Offline
  2017. február 17. 21:2029221.

  Ma mi is tejgebrízt ebédeltünk. szintén 5 perc alatt, de előtte fél óráig elégettem a pizzát. Szénné. Kimentem közben a kutyusokat beterelni, addig elfelejtettem, hogy a pizzát beraktam, a sütő felső rácsára, a legmagasabb fokozaton. Mikor eszembe jutott már késő volt. Hiába szellőztettem, még mindig eléggé émelyítő szag van kint.


  A mama visszaküldte az öregtarhonya háromnegyed részét, azt megette a fiú, mert tegnap is annyira ízlett neki a kolbászos rizs. Nagyon finom kolbászt sikerült venni , apa rakott krumplit akart, de krumplit azóta se hozott. Az is az ő reszortja, a kocsival. Egyszerre 5 kg-t vesz, így van bezsákolva.


  Oldalast fogunk enni hétvégén, úgy szoktam, hogy előzőleg megpárolom az elektromos edényben, aztán a mamának serpenyőben fokhagymával, adok rá egy kis színt, nekünk tepsiben sütőben, megfűszerezve köménymaggal, borssal, fokhagymával. Ha nem így csinálom, nem bírja elrágni. A levéből nagyon finom leveseket lehet főzni, pl. Karfiolleves nagyon finom, és minden más is.


  Húslevest a csirkecombok levéből szoktam, nem jól hangzik, de a kutyáknak főzök 3 naponként csirkecombot, a levét leszűröm és bezöldségelem, a húst megeszik a mucusok, a levest pedig mi.


  Ebből lehet gondolni, hogy rendes, emberi fogyasztásra való húst kapnak. Néha szoktunk venni olyat amin rajta a fél háta, de az túl zsíros, én sem bírom, meg a picikéim sem.


  Próbáltam már átnevelni őket, mert olvasom, hogy egyes shitzuk csirkepaprikást esznek nokedlival, de az enyémek hasmenést kapnak az ilyesmitől. Pedig ott kunyerálnak, és nehéz megállni, hogy ne adjunk nekik.


  Mire hazaértem ma, nagyon le voltam amortizálva. A sapkám lecsúszott, a sállal körbe voltam tekerve, mert elkezdett fájni a fülem, felhúztam a két fülemre a nyakamból. A láthatatlan emberre emlékeztettem, mikor be van tekerve rongyokba. Fázott az arcüregem, a homlokom, mondtam a lányomnak, hogy kifagyott a harmadik szemem. De amíg ilyen kellemetlen idő lesz, inkább felveszem a jumbósapkámat, így is eléggé madárijesztős voltam, olyan mindegy.


  Ma beveszek egy dilibogyót, mert rám jött a futhatnék, este már csak nem szaladgálok.


  Aludjatok jól, sziasztok!

  előzmény:
  Tete (29220)
  2017-02-17  18:41
 21. Tete
  Offline
  2017. február 17. 18:4129220.

  Sziasztok.


  Nekem még nem ért véget a bébiszitterkedés, mert hétfőn sem bölcsi sem suli nincsen. A kislány alig-alig köhint egyet-egyet, az meg keddig még rendbejön. Voltam kisG fociedzésén, olyan lelkes és ügyes is. Jó látni, ahogy együtt van a csapat. A kislány meg lubickol a  szeretetben a nagyfiúk között, vannak "elkötelezett hívei".


  Ma nagyon "munkás" ebédünk volt. Kb 5 perc alatt főztem tejbegrízt és azt ettünk.


  Hétvégére?


  Töltött dagadó, sajtos tészta, zöldbabfőzelék, papritás krumpli, dinsztelt hús szélesmetélttel, milánói makaróni, ilyesmik járnak a fejemben, majd ezekből valami. Hétfőn szerintem tojásos nokedli lesz, azt szeretik a gyerekek. A párom keddre várható. Talán akkor lesz milánói. Nagyon szép marhahúst kaptam és vettem hozzá velős csontot is. De most berakom a hűtőbe, mert még van egy evésre való húsleves. A kislány naponta megenné, annyira szereti. Majd megmelegítem és megiszom bögréből, mert már csak a lé van. Hétvégén pihenek. Rátaláltam egy íróra, nagyon kellemes regényei vannak, alig lehet abbahagyni az olvasásukat. Nem vettem meg, letöltöm és a gépen olvasom.

 22. mandula2
  Offline
  2017. február 17. 18:3029219.

  Sziasztok!


  Vera szomorú emlékeket hoztál.


  Nem tudok mit kezdeni azokkal az e-mail küldőkkel, akik valamilyen úton megszerezték az e-mail címemet /meg sokunkét/ és csak küldik, csak küldik a blődebbnél blődebb ajánlataikat. Na, van abban a csoda lábtörlőtől kezdve a potencianövelőig minden. Egyszer-kétszer vissza is írtam, hogy.......


  szóval... de persze hogy nem reagáltak rá. Kikérem magamnak, hogy zaklassanak mindenféle hülyeséggel. Nem szokásom, de megrendeltem egy cipőtalpra húzható tüskés talpat, amivel bátran rámehetünk a jégre is /nálunk az utcában csak az van - még mindig - !!!/ megadtam minden elérhetőséget, kikészítettem a pénzt - én naiv - hogy ha csönget a futár, hát minden kéznél legyen.


  Azóta is várom.... sehol semmi. Lassan már tulipánok nyílnak, de a szöges cipőtalp még mindig nem érkezett meg. Honnan a bánatból bújnak elő ezek a szélhámosok? Miért nem figyel fel rájuk a hatóság? Vajon honnan szerzik meg a címeket? U.ez a telefonon való zaklatás.


  Felhívnak, bemutatkoznak, aztán kérdezik, hogy én ki vagyok? Amikor visszakérdezek hogy milyen ügyben keresi az XY-t, akkor még mindig a nevem után érdeklődik. Na ilyenkor elönti az agyamat a lila köd, és hangulatomtól függően válaszolok rá. Nem érdekel, hogy előtte bemondta, hogy rögzítik a beszélgetést. Annál jobb. Csak nyugodtan!!! Mennyi szélhámos!!! Ha rajtam múlna, bizony elküldeném őket a megfelelő helyre.


  Tegnap este is, ma délelőtt is azzal telt el, hogy a szám.gépről kidobáltam minden kéretlen betolakodót. /ezért nem vagyok fönt a facén!!/


  Csak pár név, akiket ma tiltottam le, ill. ahol lehetett, leiratkoztam az oldalukról. Boros Henrietta, Szekeres Olga, Tóth Jácint, Dezső, Antal Angéla, Hegedűs Karolina, Irén stb.stb.stb...... Hogy nem tudnak mással szórakozni!!!!


  Más téma: sült csirkecomb, köret: párolt rizs sült baconnal, z.borsóval, apróra vágott újhagymával, reszelt sajttal, só, borssal.


  Elgyengültünk, annyira finom volt. Savanyúság + a pohár v.bor, utána kávé és desszert. Mára végeztem.


  Klári után szabadon: kimicsinálkiholvan???


  Ugye nem vagytok bretegek????


  Tudjátok mit láttam? banántartó műa.dobozkát. Amikor a Barátunk említette /külföldön él/ hogy az unokájának ilyen dobozkát vettek, el nem tudtam képzelni, hogy az meg milyen? Most aztán láttam a madarasban. Hogy mire jó???? Pl. arra, hogy ha szegény gyerek nem eszi meg az egész banánt, a maradékot bele tudja tenni a dobozkába, aztán később vagy megeszi, vagy nem. Pihent agy. Abban azért van igazság, hogy legalább nem ken össze vele semmit. Bár ahogy a gyerekeket ismerem, inkább eldobják a maradékot, hiszen van mááááááááásik. Hülye szülő meg persze hogy adja.


  Ennyi mára. Sziasztok, aludjatok jól, sziasztok.

  előzmény:
  arirangarirang (29218)
  2017-02-17  12:25
 23. arirangarirang
  Offline
  2017. február 17. 12:2529218.

  Szomorú nap nekem a febr. 16.-a, anyukám születésnapja, és ugyanezen a napon halt meg. Reggel felköszöntöttem, megbeszéltük mi legyen az ünnepi menü, jól volt, jókedve volt, és egy óra múlva már nem élt. Még mindig nem tudom feldolgozni, pedig már hány éve.....


  Na, de ti legyetek vidámak, és adjatok ötletet a hétvégi menühöz. Hasábkrumpli az lesz nálunk, az tuti. Valami sült, vagy rántott lesz még mellé, majd a választéktól függ.


  Ma voltam vérvételen, volt némi kavarodás, mert apa azt mondta a laborba kell menni, közben a házihoz kellett volna, de aztán nagy nehezen meg lett a megoldás. Az OTP-ben is volt intézni való, bejött egy család, úgy köhögtek, mindenki bújt a sáljába, az ügyintézők fertőtlenítőt fújtak szét,, megbántam, hogy bementem, remélhetőleg  jó volt a fertőtlenítőjük.


  Gondoltam hazafelé veszek egy sütit a péknél, mert éhgyomorra voltam. Ahol nem volt vevő, oda nem mentem be, mert a másikba szoktunk járni, ott meg kint álltak az utcán, oda azért nem mentem. Aztán gondoltam veszek kockatésztát, kényes ízlésű anyósom csak abból eszi meg a krumplis, káposztás tésztákat. A diszkontba nem mentem, mert olyan szűk a hely, nem akartam ott szorongani, a sarki kisközértben meg nem volt. Így aztán sokat spóroltam. Igaz közben voltam bent az olcsó boltban műanyagdobozokért, mert fogyóeszköz, abban küldöm a mamának a kaját. És vettem még a függönyboltban tépőzárat és kalapgumit, mert mindig leesik a sapkám.


  Sziasztok, vidám napot mindenkinek!


   

 24. mandula2
  Offline
  2017. február 17. 09:4529217.

  Jó reggelt!


  Hoztam a kávét /vagy teát?/, zenebona nélkül.


  Tegnap akkora köd volt nálunk, hogy tejfehérben úszott a táj. Ma szintén.


  Jöhetne már egy kis napsütés. Madarakkal tele az etető. Ezek nagyon itthon vannak!


  Korán lett reggel, további szép napot minden Konyhásnak.

  előzmény:
  szőrész (29216)
  2017-02-16  21:55
 25. szőrész
  Offline
  2017. február 16. 21:5529216.

   


   Jó estét!


   


  Remélem sikerült belépni. Nem kényeztet el az oldal.


   


  Köszönöm a köszöntést mindkettőtöknek.


  Kaptam egy üveg unicum szilvát, koccintottunk, megkóstoltuk, áááá csak azért, hogy legyen étvágyunk a vacsorához.


   


  Hol vannak azok a szelek, amikből olyan nagyon elegünk volt nemrégiben? A negyede is elég lenne, hogy kisöpörje a medencéből ezt a trutymákot!


  Pár éve február 22.-én már kint ebédeltünk, na jó, kabátban, de kint a napon. Addig még akármi is lehet...


  CCCakát!


   


   

  előzmény:
  mandula2 (29214)
  2017-02-16  10:20
 26. Tete
  Offline
  2017. február 16. 12:0429215.

  Igenigenigen!


  Boldog Julcsinapot kívánok én is.


  Nálunk mindenféle dolog van, de majd jövök.

 27. mandula2
  Offline
  2017. február 16. 10:2029214.

  Jó reggelt!


  Julcsit jöttem köszönteni.


  Névnapodon szeretettel koccintok az egészségedre, minden jót kívánok.


  mandula


  /ez pedig a délelőtti kávé, mivel még senki nem főzött: /


   

  előzmény:
  szőrész (29202)
  2017-02-14  21:06
 28. Sheriff-2
  Offline
  2017. február 16. 03:1129213.

  - Halló ?!
  - Elnézést, ez a kilenc, három, négy, három, hét, hét, nyolc?
  - Nem, igen, nem, igen, igen, nem, nem.


                 

 29. Sheriff-2
  Offline
  2017. február 16. 03:0829212.

  Jócccaakát akinek az van, nekem még csak tegnap este van....


  Annyit tudok biztosra hogy a legfontosabb dolog az, hogy a rántást balról jobbra kell kavarni, másképpen oda ég(het).


  Engem fiatal koromban emlékeztettek hogy nem jó örgnek lenni, el is határoztam hogy én nem fogok megöregedeni......

  előzmény:
  mandula2 (29211)
  2017-02-15  23:45
 30. mandula2
  Offline
  2017. február 15. 23:4529211.

  Jó estét!


  Hmmm.... és akkor mi van? Itt a Konyhában nem függ semmi a rántás kavarás számától.


  Tényleg sok időd lehet! Különben is, aki kíváncsi, hamar megöregszik.


  Nem tudtad?


  Jó pihenést, vagy amit akartok!


  Betegeknek, fájósoknak /nekem is/ gyógyulást, úton lévőknek szerencsés érkezést, az unatkozóknak kellemes elfoglaltságot!


  cakát

  előzmény:
  Sheriff-2 (29209)
  2017-02-15  14:19
 31. arirangarirang
  Offline
  2017. február 15. 16:2629210.

  Több néven is voltam már itt, az ariranggal párhuzamosan citylakó, előtte évezredekig ginewra, de szerintem annak már nincs nyoma, mert ha kilépsz a neved megszűnik azt hiszem, és törölt felhasználó lesz belőled.


   

  előzmény:
  Sheriff-2 (29209)
  2017-02-15  14:19
 32. Sheriff-2
  Offline
  2017. február 15. 14:1929209.

  Ebben a topickban Sheriff-2 hozzászólt 537x.


  Vera az arirangarirang néven 928x


  Klári 1221x


  Julcsi 3942x


  Éva 4598x


  Csak kiváncsacsiskodtam........semmi más.

 33. Sheriff-2
  Offline
  2017. február 15. 13:2829208.

  "A mai ebéd lehet, hogy nem fog tetszeni a mamának, fincsi spenótot csináltam, tojással. Majd holnap lesz husi."


        - Kérem, ebben a tyúkhús-levesben nincs hús!
  - Na és! A halászlében sincs halász!

  előzmény:
  arirangarirang (29207)
  2017-02-15  10:37
 34. arirangarirang
  Offline
  2017. február 15. 10:3729207.

  Helló!


  Itt magamra ismertem, habár nem vagyok skót:


  "- Mindenki itt van?
  - Igen.
  - Igen?! Akkor minek ég a konyhában a villany???!!!"


  Mi nem Valentinozunk, DE véleményem az van. Aki szereti, főleg a fiatalok, csinálják csak.


  Ők aztán olyanok, még emlékszem, hogy nem várnak az alkalomra a szeretet kimutatásában, a Valentine csak egy plusz, kis hülyülés.


  Aki nem szereti az nem csinálja.


  A mai ebéd lehet, hogy nem fog tetszeni a mamának, fincsi spenótot csináltam, tojással. Majd holnap lesz husi.


  Utálatos, szürke, ködös, koszos, nyálkás idő van, fujj!


  A lehető legkellemesebb napot kívánom mindenkinek.


  Sziasztok!


   

  előzmény:
  Sheriff-2 (29206)
  2017-02-15  05:57
 35. Sheriff-2
  Offline
  2017. február 15. 05:5729206.

  Jó reggelt


  - Kovács úr gratulálok, fényesen néz ki a felesége, amióta így lefogyott. Hogy csinálta?
  - Hetek óta nem eszik mást , mint húslevest.
  - Zöldséggel?
  - Nem, pálcikával.


  - De kár, hogy nem voltál kinn a meccsen, apuci, pedig két csodaszép gólt is lőttem!
  - Igen? Gratulálok, kisfiam! És mennyi lett a végeredmény?
  - Hááát. . . egy-egy!


  Szőke nőt megállítja a rendőr:
  -Kisaszony, már két gyalogost is elütött
  - Mér, mennyi a megengedett?


  Hazaér az anya, és látja, hogy az erkélyajtó üvege kitörött.
  - Hát ezt ki tette? -kérdezi.
  Hosszú csend után megszólal Pistike:
  - Az öcsi, mert amikor hozzávágtam a labdát, hirtelen lehajolt. . . . .


  Haldoklik az öreg skót. Az ágyban fekve utolsó csepp erejével kérdezi:
  - Mindenki itt van?
  - Igen.
  - Igen?! Akkor minek ég a konyhában a villany???!!!

 36. mandula2
  Offline
  2017. február 14. 23:0029205.

  Sziasztok!


  Mint tudjuk, a jelenlévők mindig kivételek! Aki tartja, szereti, az ne figyeljen. Szívem joga, hogy ezeket az úgynevezett nyugatról begyűrűzött, csinált mű ünnepeket ne szeressem. Ebbe a kategóriába tartozik a Nemzetközi Nőnap is.


  Viszketek tőlük.


  Ajándékot bármikor lehet venni bárkinek. Egy szál, vagy egy csokor virág,  egy kis édesség... egy sima keddi napon is jólesik az adónak is, a kapónak is.


  Nőnap! hmm. Vicces! A nő cipekedhet, állhat a buszon, villamoson, amíg a férfiak mereven bámulnak ki az ablakon...


  Szóval Uraim! Több tiszteletet a Nőknek, és akkor nem kell egyszer egy évben megünnepelni őket... lehet azt minden nap!


  Ez a szegény Valentin pedig álmában sem gondolta, hogy ekkora felhajtás lesz a neve napján, aminek főleg a virág- és a bóvli árusok örülnek a legjobban.


  Aki meg szereti, annak egészségére.


  /magánvélemény volt, a Konyhaasztal mellett/

  előzmény:
  Tete (29204)
  2017-02-14  21:56
 37. Tete
  Offline
  2017. február 14. 21:5629204.

  Nálunk inkább a  gyerekek ünnepe a Valentin nap is. Egy alkalom, hogy örömet okozzunk. Kap valami vicceset akit szeretünk. Tavaly héliumos piros szives lufit kaptam. Idén jegesmedvét. Mondtam a kedvesemnek, szava nem lehet, én egész évben kényeztetem a piros szivecskés  meglepi útravalóval. Hát ennyi.......................

  előzmény:
  Tete (29203)
  2017-02-14  21:40
 38. Tete
  Offline
  2017. február 14. 21:4029203.

  Nem gondoltam, hogy egy kis poénkodás ennyi ellenérzést vált ki. Viccccőőőtem lányok!  Gyere csak Julcsi, nem tévedtél el, jó helyen jársz, befejeztem a humorkodást.


  Unoka gyógyulgat, kevesebbet köhög, egyre csibészebb, szóval alakul. Kaptak ajándékot Valentin napra, nagyon nagy sikere volt. Mint mostanában minden villogós, mozgó, szirénázós valaminek. A két múlt héten kapott autókkal komplett versenyt tartottak. A szirénák nem vészesek, mindenesetre a szülők még szóbaállnak velünk, az "ajándékok ellenére".Jó lett a húsleves. Azért főzöm oldalasból, mert azon hús is van csont is van, porcogó is van. Tehát az egyik legjobb húsleves alapanyag. Holnap Dubarry szelet lesz karajból.


  Nagyot sétáltunk ma is. Meg hatalmasakat alszunk hármasban délután. Teljesen elkutyulódok mire ennek a nagy lazulásnak vége lesz és magamra maradok.


  holnap megy  hosszú útra, legalább is úgy néz ki. Akkor a jövő héten elkezdem a lakásfelfordítást. Valahogy tavasszal, ősszel rám jön.


  Jöjjön bátran mindenki nincs mekegés.

 39. szőrész
  Offline
  2017. február 14. 21:0629202.

  Tessék mondani, jó helyen járok?


  Elborzaszt ez a sok e. Mekegiék konyhája?  Nem tudok a nyelvükön.


   


  Bocsánat a zavarásért.


  Egy háziasszony.

 40. mandula2
  Offline
  2017. február 13. 23:3229201.

  Klári mielőbbi gyógyulást az unokádnak. Az meg, hogy a nagyobbik is kitalál mindenféle bajt, az természetes. Nem is lenne gyerek, ha nem így lenne.


  Nálunk is most fogyott el az oldalasból a leves. Az mindig nagyon finom.


  Aludjatok jól.

  előzmény:
  Tete (29200)
  2017-02-13  18:07
 41. Tete
  Offline
  2017. február 13. 18:0729200.

  Ehun vagyok e!


  Ma én sem sokat serénykedtem. Teljesen lefoglal a kislány. Reggeli-játék-séta-ebéd-alvás-játék. Éppen csak a barassóit készítettem el. Rendesen belakmározott. Azon kívül, hogy csúnyán köhög más baja nincs. Vidám, huncut. Most azt mondta az Apukájának, hogy Apa én ma A Mama-Papa bölcsiben voltam. A nagyobbik unoka is szívesen bekapcsolódna a buliba, reggel mindenféle baja volt. Remélem nem lesz beteg, csak próbákozott, hátha itthon maradhat.


  Reggel megyek henteshez oldalast venni. Abból a legjobb a húsleves. Ha van rajta zsíros rész azt leszedjük róla, amikor majd esszük a paradicsomszósszal. A húslevesbe teszek tölteléket, meg egy kis krumplit is szoktam, én szeretem benne a zellert, meg a zöldséget. Jó tartalmas leves lesz. Husit meg holnapután esszük a szósszal. Még a párom is itthon van, ilyenkor pláne, hogy a picike is itt van nem tervezek magamnak  semmi különös tennivalót. A hét etelte után majd elkezdem a kora tavaszi tennivalókat. Szép estét. Jó (szórakoztató) olvasnivalóm van. 

  előzmény:
  mandula2 (29199)
  2017-02-13  11:13
 42. arirangarirang
  Offline
  2017. február 13. 09:0029196.

  Azt olvastam a magyarul nem tudó külföldiek kecskenyelvnek hívják a magyart, sok az E betűs szavunk.


  Tegnap nagyon rosszul voltam délután, a mai utóhatás a reggeli pulzusom 47, épp hogy élek. Aszongyák ismét jön a felmelegedés. Most még nem érzem, nagyon deres minden, csípős hideg van.


  Ma lehet, hogy nem eszünk semmit, mert másirányú dolgom van.


  Serénykedjen akinek ahhoz van kedve, sziasztok, szép napot!

1 2 3 4 5