Keresés a fórumban

Cseh konyha
Több Gasztro topik »
»
Sziasztok!!
Nagyon imadom a cseh konyhat de sajnos nem tudok egy etelt sem csinalni...Eddig csak knedlire talaltam receptet,de jo lenne ha valaki tudna mondani jo eleleket..
 1. 2015-09-01 02:1225579.

  Jaj, ne, semmit ami meleg!


  Hatalmas fejfájásokkal, és 181 vérnyomással ébredtem ma is. Mióta újra meleg van, nekem ez borzasztóbb az első kettőnél. Az orrom is csak annyira dugom ki, amíg a kutyákat beparancsolom a gazból.


  Szépen le van vágva a fű, apa vasárnap délután a legnagyobb melegben levágta, de ezek még mindig találnak olyan helyet, ahol a ragacsos fűmag megmaradt, vagy le van vágva, csak nem lett összeszedve.


  A kicsinek mindig be van ragasztva a szája. Azt viszont nem csípi, mikor kiszedem neki. Ma megint be cacilt a szobába a barna szőnyegre, apa 2x belelépett mezítláb. A múlt héten is. El is ment lottózni, de nem azt jelentette, mert volt 1db. találata. Mondom neki, hogy ne császkáljon mezítláb. Hálisten ki kell dobni azt a szőnyeget, nem sajnálom, de csak akkor, ha a kicsi már szobatiszta lesz. Kint van fél napot, és behozza a kis disznó.


  Ma zöldbabfőzelék volt sült tarjaszelettel. Mama eltette holnapra, végre rájött, hogy a tegnapi kaját is meg lehet enni, mert már van mélyhűtője is. Tegnapról maradt krumplija, volt fagyasztva virslije, és mivel apa nem tudott ebédre pont odaérni, csinált magának ebédet. Én majd belepusztultam a sütögetésbe. Amikor megettem a tányér főzeléket, kivert a víz, az arcom fel volt puffadva, igazán ijesztő volt. Lefeküdtem, és el is aludtam. Jobb nappal aludni, akkor nincs melegem, éjjel meg üldögélni az ablaknál.


  Holnap megint lazsálok, valami vizes elfoglaltságot keresek, mint zuhany kimosás, mosogatás, maradt babfőzelék, és tarja is, nem főzök. Majd holnapután, kínai zöldséges tésztát, remélem mamának is fog ízleni, de lehet, hogy az övé paradicsomos lesz, azt tudom, hogy szereti.


  Hiába aludtam ,most újra álmos lettem, szép álmokat mindenkinek!


   


   
   
  2015-08-31  11:32
  mandula2 (25577)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ...
 2. 2015-08-31 13:1725578.

   


  Sziasztok!


  Mandula ráadásul a vakáció utolsó napja is. Sajnos. Holnaptól mindenhol kirepülnek a kis fecskék, mennek az iskolába.


  Tegnap tojásos sült paprika volt, ma tojásos nokedli.


  Tegnap délután enyém volt a picilány, a szülei programot csináltak a kisfiúval, ami kifejezetten hármukról szólt. Egy kis félelem van benne az iskolától, de ott vannak az unokatestvérek és ott iskolatitkár a menyem. Gergőke eleinte aggódik az új dolgok miatt, de aztán nagyon gyorsan feltalálja magát.


  estére ér haza, már Szlovákiában van. Ragyogó rend, marhalábszárpörkölt nokedli és kovászos uborka várja. Meg nem utolsó sorban én.


  Tábortűz? Lehet, csak este amikor már nincs meleg. Még dalolhatunk is, ha van kedvetek. Sült pillecukor illat, csillagos ég, a lángoló fahasábok látványa. Mandula egészen beleéltem magam. Idáig érzem a kávéd illatát, mentem is csinálni egyet igaz jegeset. 


  Szép hosszú őszt szeretnék, úgy decemberig, aztán januárban meg jöhet a tavasz.

  2015-08-31  11:32
  mandula2 (25577)
  előzmény:
 3. 2015-08-31 11:3225577.

  Sziasztok!


  Ma van a hét első, a hónap utolsó napja. 


  Merre vagytok? 


  Nem csinálunk tábortüzet??


  Most iszom a második kávémat, hoztam Nektek is.


  Érzitek az illatát? 

 4. 2015-08-30 19:4925576.

  Sziasztok!


  Vera ne izgulj, az erőstől, meg az újkrumpli héjától sokan vannak úgy mint te, én is. Igaz, csak voltam, mert mióta szedem és eszem a PARLAGFÜVET!!! azóta nincs ilyen gondom. Az előbb jöttem be a kertből, annyi, de annyi bimbója


  van a füvemnek, de nem várom meg hogy kinyíljon. Vittem az ollót, és nyissz! De előtte megöleltem a bokrokat, és megbeszéltem velük, hogy nem is miattam.... de jobb a béke alapon, ne nyíljanak.


  Ha darázs jön a közelünkbe, Férj rögtön elkezd kalimpálni. Amikor rám száll a darázs, halkan a "fülébe" súgom, hogy menjen át a szomszédba, ott dinnyét esznek. Hogy-hogy nem, rögtön kiszáll az ajtón, vagy elröpül a teraszról... persze utána visszajön, mert nem hogy dinnye nincs, de még szomszéd sincs!


  Képzeljétek el, valamelyik nap kinéztem a kertbe, és látom ám, hogy valami bot van leszúrva, és bigyók vannak rajta.


  Gondolkoztam, hogy hogyan kerülhetett oda? Közelebb mentem, akkor láttam, hogy a már elvirágzott orchideám, amit tényleg kitettem a fák alá, napok alatt növesztett két ágat, és az egyik valóban tele van bimbóval. A másik is igyekszik.


  Mellette pedig ott van a miniciklámen, azon is egy csomó bimbó, sőt már virág is. Amit ki akartam dobni, egy kis pálmát, az is hozott 5-6 új hajtást.


  Hiába, a ridegtartás meghozta az eredményét. Amelyik növényt védem, óvom, az tojik a fejemre. Amelyiket pedig csak időnként megnézek, az igyekszik. Az orchideára mondják, hogy jujujujuj bizony langyos, párás helyen érzi csak jól magát, a két ablak között, stb.stb. Ugyan, dehogy!! Naponta locsoltam - csak nem néztem hogy ott van - aztán éjszaka jött a hidegebb, nappal az istenverte hőség, vihar stb... mégis!! élni, sőt virágozni akar.


  Délben a templomkertben egy nő körtét árult. Én is vettem kb. másfél kilót. A múltkori /zöldségestől vettem/ őszibaracknak csúfolt iszonyat, meg a párja, a nektarin, megtanított arra, hogy óvatos duhaj legyek, így csak valamivel több mint másfél kilót vettem.


  Most megettünk két-két szemet, de azt a finom ízt!!! Hű, ha itt lenne a közelben, holnap rohannék, és vennék egy csomó körtét, mert ez annyira finom. Illatos és édes, nem puha és nem kemény, olyan pont jó.


  Ráadásul a hölgy aki árulta - mellesleg tanárnő, csak éppen van egy kis gyümölcsöse, a kezei árulkodnak, hogy nem melósokkal csináltatja a munkát, hanem ő maga végzi - olyan kedves, hogy már maga az megérte, nála venni.


  Pont egy hete kezdtem el nézni egy filmet, de még mindig nem értem a végére. Lassan már azt is elfelejtem, hogy mi volt a film címe? Ma már semmit nem csinálok, hanem eldőlök - pedig még szerettem volna sütni egy túrós sütit - és véééégre a magam ura leszek.


  /még egy adag teregetni valóm van, aztán még jön a szokásos hosszú telefon, de aztán!! tényleg nem csinálok semmit./Klári hogy telt  a hét?   Nem volt incidens?


  Julcsi időnként csukd be a könyvet, pihentesd a szemeidet, gyere ide is!


  Az ÜNNEPELT felénk se néz, de azért változatlanul a legjobbakat kívánjuk neki.


  AKI HALLJA, ADJA ÁT!!!


  Mindenkinek jó pihenést, jó éjszakát.


  A reggeli kávé: 


   

  2015-08-30  18:41
  arirangarirang (25575)
  előzmény:
 5. 2015-08-30 18:4125575.

   


  Ma reggel eltettem 1,5 kg bogyiszlói paprikát 2 db. hagymával, csak salátalében. Iszonyat erős volt, gumikesztyűben csináltam. Kicsumáztam, és a mosogatónál darabonként öblítettem ki belőle a magokat.


  Egyszercsak nagyon kellett köhögni. Ha arrébb mentem nem, ha visszamentem igen. Szinte éreztem, hogy vastagabb a levegő amit beszívok. Nagy nehezen kiöblítettem, de ez már a második élelmiszer, amitől így járok, az újkrumpli is ilyen, ha kaparom a héját. Azóta hámozom, vagy héjában főzöm.


  Miután kihűlt a paprika a lében, leszűrtem, és egy második levet öntöttem rá. Talán elvesz valamit az erejéből. Szeretjük mind az erőset, de ez.......


  Nagyon meleg van, részletekben csinálok mindent, kis munka, kis alvás, stb.


  Tegnap csináltam húslevest, ma küldtem a mamának, a husit megsütöttem serpenyőben, hozzá krumplit. Nekünk maradt tegnapról gulyás.


  Nagyon jó palacsintarecept újítást fedeztem föl, mert mióta a kerámia bevonatos palacsintasütőm van, nem tudok egy normális palit sütni. Nagyon ropogósak lesznek.


  Olvastam valahol hogy "forrázott, joghurtos palacsinta." A receptből nálam csak a joghurt maradt meg. Megcsináltam a szokott palacsintatésztát, és belekevertem egy pohár joghurtot. Nagyon klassz, lágy tésztája lett. Ha a mama azt mondta rá, finom, akkor az finom.


  Sajnos a fejem is részletekben fáj, csak  amikor ébren vagyok. Borzasak az idegeim is, már nagyon utálom a meleget.


  Mama is kikészült megint, most megy át apa.


   


   
   
  2015-08-30  18:02
  arirangarirang (25574)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ...
 6. 2015-08-30 18:0225574.

  Marink! Bocs, hpgy lekéstem, Boldog szülinapot kívánok én is!


   
   
  2015-08-29  07:09
  Tete (25573)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ...
 7. 2015-08-29 07:0925573.

  Marika!


  Boldog születésnapot, jó erőben, egészségben, szeretetben!


  2015-08-29  06:46
  mandula2 (25572)
  előzmény:
 8. 2015-08-29 06:4625572.

  Jó reggelt Mindenkinek!


  Csak egy gyors beköszönés, délután leszek.


  Marinknak ma van a születésnapja, Őt jöttem köszönteni.


  Isten éltesse sokáig, egészségben, szeretetben!!


                         


   


  Hoztam a kávét is, még forró: 

 9. 2015-08-28 23:3625571.

   


   Szervusztok leánkák!


   


  Meghatódtál, Vera? Köszönöm.  


  Ezt nálunk úgy mondjuk, hogy meghatolódtál, mióta a keresztlyányom úgy mondta pár évesen.


  Biztos máshol is vannak ilyen, 'család érti csak' szavak.


   


  Ennyi évet együtt eltölteni, még gombócból is sok lenne, szokták mondani a férfiak. De, ha nélkülünk kell valamit megoldani? 


  A másik ilyen, a katonaság. Hogy ők azt hogy utálták, elvettek két évet a fiatal életükből! Azután még órákig sztorizgatnak róla nagy röhögések kíséretében!


   


  Na, mentem vízszintbe! Szép álmokat!


   

  2015-08-26  17:39
  arirangarirang (25561)
  előzmény:
 10. 2015-08-28 08:5825570.

  Szép reggelt!


  Persze az csak egy kis önirónia volt.


  már Angliában van, nem Caléból ment, hanem Hollandiából. Ott nincsenek.


  Szóval a bableveskébe csülök is volt. Nyamm.Az meg persze, hogy szomjazik. Mondanák erre az én gyerekeim, hogy nyáron csülkös bableveeeeeeeees?


  Mindenki azt eszik, amit szeret vagy megkíván.


  Nekem van tökfőzelék, unoka mákosgubát kap. A kedvence.


  Bizony jó lenne együtt botozni, a nővéremet csalom, de ő egyszer fog eljönni, meg soha többet. Már több próbálkozásom is volt vele.


  Sünike lettél?


  Csinosítsd ki magad, engedj el minden előitéletet (kajával kapcsolatost) és élvezd, hogy eléd rakják a finomságokat. Nem Te dolgozol vele, nem Te mosogatsz a végén. Tessék magad jól érezni. Majd mesélj.


  Időnként én is megbeszélem magammal a dolgaimat, és jó, mert nincs közbeszólás, nincs ellenvélemény.


  Érezd jól magad a "flancos" helyen.

  2015-08-27  21:56
  mandula2 (25569)
  előzmény:
 11. 2015-08-27 21:5625569.

  Sziasztok!


  Hehehe... Klári! Nem hiszem el, hogy franciaágy! Illetve, lehet, de a méret biztosan csak egy egyszemélyes heverő. Van híred róla? Merre gurul?


   Remélem nincsenek "potyautasai"?


  Vera van valami a levegőben, persze a teliholdon kívül. Én tegnap este aludtam kb. 2 óra hosszát, aztán igaz hogy későn feküdtem, de reggel kilencig meg sem mozdultam. Ilyen is már régen volt.


  Nem tudom miért, de mindent is ennék, meg semmit sem. Olyan jó lenne egy pár napot úgy igazán, de igazán böjtölni. Érzem, hogy  kezdek magam után gurulni, és ez teljesen lefáraszt. 


  Tegnap kimentem petrezselymet keresgélni a kertbe, aztán kint is maradtam. Kesztyű persze nem volt rajtam, hiszen nem kertészkedni akartam, erre kihúzgáltam egy csomó tüskés, szőrös, elszáradt növényt. Olyanok lettek az ujjaim, mint a sündisznó. Tele apró tüskékkel, amiket még kihúzni sem tudtam, mert sok volt és nagyon picike, de éppen elég ahhoz, hogy fájjon.


  Klári! Ha közelebb laknál, együtt mehetnénk botozni! Egyedül nem annyira szórakoztató, ha meg a kutyával megyek, nem is tudom, hogy magamra, vagy a kutyára figyeljek?


  Tegnap este - mindig sötétben - elmentünk sétálni, aztán arra lettem figyelmes, hogy az ebem mint az őrült, rohan hozzám. Akkor láttam meg egy ménkű nagy fekete dögöt. Nosza, együtt futottunk a kutyával hazáig, még jó, hogy nyitva hagytam a kaput.


  Ezt kellene minden este, akkor talán olvadnának a kilók.


  Holnap flancos helyre megyünk vacsorázni, meghívottak leszünk, családi körben. Már előre félek, hogy huzat lesz, hogy fázni fogok, hogy nem lesz jó a vacsora, hogy...hogy...hogy...


  Tessék engem békén hagyni, szeretem a magam kreációit enni, akkor legalább tudom, hogy mi van benne.


  Tegnap bableves volt, utána pedig csak /újra/ bablevest kívántunk. Éjjel megittam legalább másfél liter vizet, mert szomjas volt a csülök.


  Most kávé helyett eszem még egy kis szőlőt, aztán nem tudom mit kellene még csinálni, mert korán van még, de én már megint álmos vagyok.


  A paradicsomom a muskátlis ládában egyre csak nő,  olyan sok és szép nagy pari van a bokron.


  Már olyan vagyok, mint a Kisherceg a rózsájával, vagy a rókával... minden nap megnézem, becézgetem, öntözgetem, simogatom... aztán majd egyszer csak más leszedi! /vagy nem lesz jóízű/


  Húúú de tele vagyok pesszimizmussal. Na ezen sürgősen változtatni kell, de legalább tudom már, hogy ma még mit fogok csinálni! Beszélek a fejemmel.


  Jó éjszakát mindenkinek, aludjatok jól, sziasztok.


  Azért a reggeli kávéhoz itt vannak a csészék:


  1.  manócska


  2.  Marink     


  3.  Julcsi       


  4.  Vera       


  5.  Klári       


  6.  én           


  Ez csak hat! Jöjjön még valaki, hogy teljes legyen a hét töjpe létszáma!!!  


  Jó kis meglepi lenne, ha tényleg kiinná valaki a hetedik csészéből a kávét!

  2015-08-27  15:39
  Tete (25568)
  előzmény:
 12. 2015-08-27 15:3925568.

  Tudod a gyaloglás két bottal. Nordic walking a flancos neve.


  Én sokszor nagyobb szemű zabpelyhet teszek a rakott dolgoknál rizs helyett. Esetleg először próbáld meg felesben. Igazság szerint nekem még jobb is a rizsnél. Valahogy szaftosabb.Én egy  vékony szelet füstölt szalonnát nagyon apróra vágok, azt kisütöm, rá a hagyma, a fűszerek, a darált hús. Pár percig sütöm aztán rá a zabpehely vagy rizs, és majdnem puhára főzöm. Aztán kerül a szintén előfőzött kel levelek közé. Rá a tejföl. Attól a kb. kávéskanálnyi szalonnától olllyan, de olllyan íze lesz.


  Tényleg nagy meleget mondanak hétvégére, és a lehűlést csak a jövő szerdára. Úgyhogy bocsi, ez tőlem sem jó hír.


  Még ne legyél őszi légy, tessék kérem frissnek, energikusnak lenni. Egész nyáron ettük a sok zöldséget, gyümölcsöt, bokától tokáig tele vagyunk vitaminnal. Még búcsúztassuk el a bikinit (?)


  A keresztlányom egyszer kitalálta, hogy fürdőruhát varr. Kiterítette a szabásmintát a dohányzó asztal egyik felére és szabott. Mondtam jó, majd én is. Kiterítettem a szabásmintát a franciaágyra.......................

  2015-08-27  13:46
  arirangarirang (25566)
  előzmény:
 13. 2015-08-27 13:4925567.

  Haha, el vagyok tájolva, hiszen ma csütörtök van, akkor inkább hét végén legyen vége a melegnek!


   
   
  2015-08-27  13:46
  arirangarirang (25566)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ...
 14. 2015-08-27 13:4625566.

  Mi az a nordikozás?


  Meglepi kelkáposzta van, még nem főztem meg, apa hazaállított vele. Legjobb lenne ma nem főzni, mert a mama ma partizánkodik, túl jól van, és paprikáskrumplit főz magának bő lével, amit én nem tudok. Eddig mindig szaftosan kellett, most kitalálta a bő levet.


  Mondtam apának hozzon hazafelé húsos szalonnát, amit szeletben meg lehet sütni, majd holnap lesz kelkápi. Nem kívánom. Az is lehet, hogy töltött kelt csinálok, azt szeretem.Mamának csinálok inkább külön, mert a töltöttben rizs van, és a rögeszméje, hogy ő nem eszik rizst egészségügyi okokból.


  mindenki mást mond ezzel a meleggel, tegnap azt hallottam, hogy hét végén 35 fok lesz. Már előre rettegek. De te szerdát mondasz, inkább neked hiszek.


  Olyan vagyok, mint az őszi légy, gyenge, alig állok a lábamon. Ma olyan jól aludtam, 7-kor a szomszédba jöttek a pöcések, dobálták a csöveket, zajongott a szivattyús autó. Nem mindjárt ébredtem föl, valamit bele is szőttem az álmomba, de aztán mégis, alig nyílt ki a szemem. Férjemnek mániája, hogy villanyt kapcsol, ahogy felébred, nekem meg végem, ha belevilágít a szemembe. Az előszoba ajtó szokott még elintézni, mikor kimennek a kutyák, és besüt a nap, van amikor azonnal jön a migrén.


  Most nem tudom, hogy mennyit iszom, mert minden nap eszem görögdinnyét is, arra nem nagyon szeretek inni, de itt van a másfél literes üveg víz, reggeltől reggelig el szokott fogyni.


  Egyre melegebb van, újra olvadozok.


   
   
  2015-08-27  12:21
  Tete (25565)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ...
 15. 2015-08-27 12:2125565.

  Végül nálunk tökfőzelék lett.


  Megint raktam uborkát kovászolni.


  Kaptam sok Lucullus paradicsomot, az már aszalódik. Nap közben kinn lesz, éjjelre beviszem, ha nem aszalódik meg teljesen akkor majd berakom a sütőbe, ha sütök valamit az után. Nem akartam, hogy tönkre menjen.


  Végre rendezett a fejem (kívülről), már ideje volt, hogy fodrász lásson, már volt a hajam. Most elégeett vagyok.


  Lusta asszony rétese lesz holnap. Rakok a túró alá (fölé?) egy réteg nagyon vékonyra gyalult tököt, és megszórom vaníliás cukorral. Körtével, barackkal már csináltam, az jó volt. Nekem muszáj mindíg valamivel kisérletezni. Van ami bejön, van ami nem. De, ha elkezd foglalkoztatni egy ötlet, akkor azt előbb-utóbb meg kell csináljam, mert nem hagy békén.


  Azt hiszem szerdára jósolták a strandidő végét. Nem baj, majd nem soká meg jön a "minyarunk". Én nagyon szeretem. Hétfőtől nekifogok nordikozni, legalább is ez a terv. Húúúú mennyi tervem van amikor kiürül a ház.......Tudjátok sokat akar a szarka, aztán majd kiderül bírja-e a farka?


  Vera, iszol eleget, nem lehet az oka, hogy fáj a fejed?

  2015-08-27  00:42
  arirangarirang (25564)
  előzmény:
 16. 2015-08-27 00:4225564.

  Jó ötletek, körülnézek mi van itthon, abból kell gazdálkodni ami itthon van éppen, mert ha elmegyek a boltba gyalog, akkor aznap nem eszik a mama ebédet. Nagyon messze van, ezért bevásárolunk egy hétre előre, aztán ha valami külön kívánság van, akkor apa lohol kocsival, ha ráér. Ha nem, akkor csak délután hozza és csak másnap főzöm meg. Akartam venni pénteken a dudásautótól mirelit zöldeket, hogy legyen itthon, ha olyan kívánság van, de apa nem ment ki, én meg éppen nyakig voltam a trutyiban.


  Ha hétvégén nagyon meleg lesz, akkor csinálok gulyást, van lefagyasztva hatalmas adag pörkölt, megfőzöm a krumplit a zöldséggel, csipetke is van főzve fagyasztva, hamar meg leszek vele. És meddig lesz megint meleg?


  Holnap bogyiszlói paprikából csinálok savanyút, hagymával, de nem teszem el télire, csak amíg tart egy kg. paprika.


  A fejfájásom valószínű a vérnyomásom miatt van, reggel is nagyon magas volt, akkor bevettem a gyógyszert, az hirtelen levitte. Amíg helyrejövök, délután kettő is van.


   


   


   
   
  2015-08-26  18:46
  Tete (25562)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ...
 17. 2015-08-26 19:2025563.

  Mandula, most beszéltemszó szerint megkérdeztem, hogy nem volt jobb a szoknyám mellett? Azt mondta, hogy de igen, csak azt nem honorálják. A csúnya sárga kis papírokat meg küldözgeti mindenki. Szóval fájó szívvel, de ment.


  Unoka eddig bírta, ma már jön hálótársnak. Tegnap a szülei beszélték le, hogy hagyd a Mamát legalább egy napot aludjon egyedül, nyugodtan. Ugyehogyugye? Hatvan évesen nem marad üresen az ágy mellettem? 


  Szép estét.

  2015-08-25  21:41
  mandula2 (25557)
  előzmény:
 18. 2015-08-26 18:4625562.

  Nálunk vagy tökfőzelék lesz, vagy tojásos nokedli. Tegnap rántott mindenféle volt. Készítettem cukkinit, krumplit, sütöttem ki készen vásárolt hagymakarikát. Volt két picike csirke felsőcomb filé is, de az nem volt olyan kedves, mint a gezemicék. Sültpaprika saláta volt hozzá. Tervben van még sóska vagy spenót is. Tükörtojás, bundás zsemle feltétnek. Húst ettünk eleget, mert nagyon szereti. Most kicsit mellőzzük.


  Állítólag a zeller és a karalábé is finom rántva, még nem próbáltam. Karfiol, gomba, cukkini, tök, patisszon, krumpli, padlizsán, hagyma, sajt, ezek beváltak.


  Vera a hétvégén állítólag nagyon meleg lesz. Már ezt a pár napot  valahogy kibírjuk. Majd legyen szép hosszú "minyarunk".


  Lehet tudni a fejfájásos okát? Migrén esetleg?

  2015-08-26  17:39
  arirangarirang (25561)
  előzmény:
 19. 2015-08-26 17:3925561.

  Nahát Julcsi! Milyen szépet írtál, meghatódtam.


  Nem nagyon van újság, az nem újság, hogy minden reggelre fáj a fejem. Mikor kezdek ébredezni még nem, mire felébredek, már nagyon is. Eltart kb. 2-ig. Hányinger, és minden kísérőtünet. Utálom!


  délelőtt kint üldögéltem a kutyusokkal, kellemes volt. Amíg kint voltunk nem fájt a fejem, de mikor bejöttünk főzni, újra kezdte.


  Kis disznófülüek, ahogy egyedül maradnak, valahonnan mindig szereznek papírzsepit, amit széttépnek, baromi büszkék rá.


  Lecsót főztem ma, fincsi volt. De a holnapi menüről még fogalmam sincs.


  Megtaláltam az elveszett csirkecombot, szag után. Így már nem volt nehéz. A hűtő melletti asztalon rátettem egy fehér szalvétára, a nylonzacskó átlátszó, szemüveg nélkül csak fehéret láttam, de mára már szaga is volt.


  Remélem nem lesz ennél melegebb, ma is súrolta a határt. Inkább a hideg.


  További szép napot, sziasztok!


   


   


   
   
  2015-08-25  23:55
  szőrész (25559)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ...
 20. 2015-08-26 16:3625560.

  Halihóóóó!


  De jó, hogy lassan mindenki előkerül. Ti biztosan összebeszéltetek, hogy augusztusban ennyien ünnepeltek. Ki ezt, ki azt. Jó is ez, a napi rohanásban kicsit lassítani, egymás tekintetét keresni, megölelni a másikat. 


  Ma moziban voltunk Gergőkével. Jó volt látni az örömét a csodálkozó, figyelmes arcocskáját. Sokat bogarásszuk azokat a fránya betűket. Már nagyon várja a sulit. Gondolom némi biztonságérzetet ad neki, hogy Anyukája az iskolában dolgozik. Teljes munkaidőben, már nem négyórásként.  Én meg próbálok segíteni amit tudok, most éppen azzal, hogy Zsuzsikát viszem bölcsibe. Pár nap telt még csak el a hétből, de ha beleültetik a picilányt a babakocsiba, már kiabál. Mama! Mama!


  A kertben már tényleg nem sok minden van. Szedegetjük  még a termést, ami letermett kiszaggatjuk, megy a komposztálóba.


  Hétfőtől nagy lesz a csend, elhatároztam a nagy selejtezést, rendezkedést. A sok-sok dógózóbajárós holmi évek óta, csak áll a szekrényben, nem volt szivem kiselejtezni. Ha rászánom magam jó helyre fog kerülni. Van olyan kimenős ruhám ami alkalom hiányában egyszer sem volt rajtam. Persze, mert leszoktunk a színházról a menésről. Pedig jó volt. Lassan majd előkerülnek a hosszú ujjú-szárú dolgok. Zárt cipő brrrrrr! Bár most hétvégére meleget igérnek.


  Még a savanyúságeltevésen gondolkodom, ha sikerülne egyszerre mindent beszerezni, akkor csak megraknám a vödrömet. A kisdinnye elég bizonytalan, pedig azt is szeretnék tenni bele. Lehet nagyobb piacra kellene menni. De a cipekedés  tömegközlekedési eszközön rémálom. Majd alakul.

  2015-08-25  21:41
  mandula2 (25557)
  előzmény:
 21. 2015-08-25 23:5525559.

   


   A kőrözött megérkezett, nem kell keresgélni, vagyok, csak film-néztem és hallgattam.


   


  Hogy tud egy 9 éves így énekelni? Hová fér belé ez a hangterjedelem?


  Nézzétek a meghatott könnyes szemeket, hát még, ha a szöveget is érteném!


   


  https://www.youtube.com/watch?v=66-A2MyVDbU


   


  Mindenki mostanában házasodott?


  Igen, szép csendben, sok gyertya kellene, elolvadna a torta, mire elfújkálnánk...


  Ezek az évek már nem a csinnadratta évei, összeöregedünk lassan, ki-ki a párjával, kézen fogva, jóban és rosszban, gazdagságban és szegénységben, egészségben és betegségben...gyereket nevelve, kiröptetve, újra kettecskén, mint régen, akkor, amikor megszületett a nagy elhatározás, hogy összekötjük életünk fonalát és együtt szőjük azt a nagy takarót, amit közös életünk élményei mintáznak.


  Mindenkinek további szép, együtt töltött éveket kívánok!


   


  Ma voltam a könyvtárban, vannak új könyveim, most éppen egy svájci útikönyvet nyitottam ki, megyek vonatozni a hegyek közé, csi-hu-hu, valahol fent eszem egy rösztit, iszom egy pohárkával rája és válámi sütit is keresek, van nekik sok.


   

  2015-08-25  21:41
  mandula2 (25557)
  előzmény:
 22. 2015-08-25 22:1625558.

  Igen, igen, igen. Házassági évforduló volt, nagyon csendesen. Egész délelőtt csirkeszárnyakat rántottam, nagyon szeretjük. Szerecsendiós krumplipürével volt, és pezsgő is volt, jól megnéztük, és eltettük. Nem akartam virágot se, de apa meglepett egy nagyon szép, ágas-bogas színes liliommal, azóta is fáj a fejem. Kiszáműztem a konyhába, de reggel nagyon megcsap az illata, aztán kész vagyok egész napra.


  Mamának nagyon ízlett a rántotthús, azt mondja apa, hogy már régen látta ilyen jóízűen enni, de meg volt a böjtje is, mert összeszúrkálta a száját. Az enyémet is.


  Kiskuttyok átpártoltak éjszakára apához aludni, ill. a nappaliba, de oda nyílik apa szobája. Nem haragszom érte, mert az én szobám kicsi, és magyon kutyaszag volt, mikor becsuktam az ajtót, és a Hanika úgy horkol éjjel, mint egy század katona, sokszor felébredek. Most együtt horkolnak apával.


  Elvesztettem egy főtt csirkecombot, kutyakaja. 2 volt a nylonban, egyet elosztottam közöttük, és a másikat valószínű kidobtam. Mindent kikutattam, hűtőt, mélyhűtőt, aztán a konyhát, nincs. Mondjuk ha a konyhában lett volna, úgyis ki kellett volna dobni. Megint kezd felmelegedni, már nagyon nincs hozzá kedvem.


  Jóéjt mindenkinek, sziasztok!


   


   
   
  2015-08-25  12:18
  Tete (25555)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ...
 23. 2015-08-25 21:4125557.


  Marikám én meg 20:08-kor küldtem nektek egy emilkét, amiben köszöntöttem a 4 évest!


  Na emiatt kérdeztem multkor, hogy 29-én együtt fogtok-e ünnepelni?


  A levélkédet megkaptam, itt is megköszönöm.


  Az évforduló /Felkelő.... / majd 7.-én lesz, majd mi is csendesen megünnepeljük.


  Mennyi minden történt azóta, és mégis milyen hamar elszaladtak az évek, évtizedek.


  Utólag kívánok még további sok-sok egymásra nézést, összekacsintást, összefogást, hogy tudjatok még sokáig egymásnak örülni.


  Klári, ezt a kényszerpihenőt vissza fogja még sírni, hogy milyen jó volt a szoknyád mellett.


  Szolgálati közlemény: Keresünk egy hosszú hajú, Julcsi névre hallgató bakfist.


  Aki rátalál, hozza ide a Konyhánkba. Nem kell csöngetni, az ajtó nyitva van.


  Köszönjük.


  Vera jól vagytok?

  2015-08-25  20:26
  bmari (25556)
  előzmény:
 24. 2015-08-25 20:2625556.

   


  Szervusztok Leánkák!


   


  Ünnepelteknek minden szépet és jót kívánok /Mandula,  írtam köszöntőt e-mailen/. Unoka már óvodában van, mielőtt elköszönt, itt megünnepeltük a születésnapját. Vasárnap édesanyjával ünnepelte egy cukrászdában, ma volt az igazi felköszöntés. Mandula, szép évfordulót kívánok Nektek /A felkelő nap háza/. Nekünk is megvolt az évfordulónk, csak csendesen egymásra néztünk. Rettentően szenvedtem már az elmúlt forróság miatt. Az utolsó legnagyobb hőségű napon főztük be a lányommal a paradicsomot, 20 kg-ot szedtem le. Szép sűrű lett, örülök neki.


  A kertet számolom fel, ami leért, ami lejárt, szaggatom ki. Mindig van tennivaló valami. Ma a hűtőt és mélyhűtőt pakoltam ki, takarítottam, visszarámoltam. Kis kertészkedés is volt még délután, sokáig ragadt a föld a sok esőtől. Kikelt pár kaprom az esőtől, majd lesz egy jó mártás.


   


  Klári, jó, hogy a párod már annyira jól van, mehet dolgozni. Elhiszem, hogy öröm is, meg brühühü is.


  Szépek a terméseid.


  Én is előveszem a metszőollót és elrendezem a hatalmas leándereket. Nagyon szépek voltak az idén. Majd mennek a pincébe, ha itt az ideje.


  Mandula, szépek a növényeid.


  Szőrészkénk, mi is néztük az István a király-t. Teli torokból énekeltük a lányommal. Azóta is dúdolgatom.


   


  Négylábú a nagy hőségben sokat benn volt, még éjjel is. Most már ki van szoktatva. A cicám nem jött vissza.


  Vera, szegény lányod, jól elázott, megjárta.


   


  Visszaolvastam, úgy reagáltam.


   


   


   


   

  2015-08-24  21:38
  mandula2 (25554)
  előzmény:
 25. 2015-08-25 12:1825555.

  Sziasztok Lányok!


  ma kezdte a munkát. Egyrészt brühühü, másrészt hurrrrá!


  Jó volt együtt ilyen sokáig, de egészségesnek nyilvánítatott és ez a fontos. Mióta tudta, hogy mától mehet világgá, már eléggé be volt sózva az a bizonyos. Hiába, hiányzott neki az állandó menés, a változás. A biciklizés nem elégítette ki. Az egész családja menős, állandóan költözik valaki valahová.


  Még unokázom, a picilányt viszem bölcsibe, a kisfiú napközben velem van. Még pár nap és kezdődik a suli. Most éppen öten rohangálnak a kertben és másszák a játszóvárat, ami be van függönyözve, plédezve.


  Rendeltem fürdőruhát a neten, ma érkezett meg, nagyon féltem, hogy milyen lesz, a méret, az anyag és úgy egyáltalán. Már nagyon régen nem rendeltem ruhaneműt. Régen még a Qwelle jó volt. Leesett a malomkő a szivemről, jó a méret, jó az anyaga, csinos is. Szóval telitalálat.


  Mandula, nagy a telek, egy kicsike kis kert még éppen belefér. Pár négyzetméter amiben bőszen kertészkedek. Már tudom mi lesz másképpen jövőre. Okos ember más kárán tanul, én meg a sajátomon.


  Szerintem mindegy, hogy honnan merre kopogunk, a szándék az igazi, hogy az ember nem akar valamit elkiabálni előre. A nővérem a fejét szokta ilyenkor háromszor megkoppintani.


  A cica egyébként Morzsi névre hallgat Ami ugye tipikusan kutyanév szerintem.


  Picilány eleven mint egy kisördög, mindent csinálna amit a nagyok. Szókincse többek közt az enyéééééééém szóval bővült. Azóta minden az enyéééééééém.


  Ne tudd meg a párom, hogy megkurtította a fügebokrot. Nagyon útban volt, és egyébként sem fog beérni, magyarázta.

  2015-08-24  21:38
  mandula2 (25554)
  előzmény:
 26. 2015-08-24 21:3825554.

  Sziasztok!


  Vera én megköszönöm a megemlékezést.


  Ne legyél olyan titokzatos, nálatok milyen ünnep volt? Ház.évf. vagy szül.nap?


  Mindenképpen sok boldogságot és jó egészséget kívánok, bármelyik ünnep is volt.


  Klári! Kérdeztem már, vagy csak akartam, hogy abban a szép, füves kertben hol van hely ennek a sok finomságnak?


  A cica meg úgy aranyos, ahogy van.


  Picilány arca hamarabb gyógyul majd, mint gondolnátok. Ha majd megnő, jobban vigyáz magára. Addig ez a ti feladatotok.


  Jót nevettem a lekopogásról, ahogy írod: alulról fölfelé, háromszor. Én is így csináltam, de aztán egy "hozzáértő" felvilágosított, hogy nem alulról fölfelé, hanem föntről lefelé kell koppantani, mert akkor a rosszat oda küldöd, ahova való.


  Én azóta így kopogok.


  A medencét mi is elraktuk, igaz hogy nem sokat használtuk idén, részben a hőség és a sugárzás miatt, aztán meg.....egyéb gondok miatt, de azért jól mutatott a teraszon.


  Vera gondoltam rád, mert Férj megint a kezébe vette /jaj, most nem a metszőollót, hanem/ az elektr.sövényvágót.


  Ugye mondanom sem kell, hogy kő kövön nem maradt. Direkt nem mentem ki, gondoltam éppen elég lesz az a trauma, amikor meglátom a bokrokat, sövényeket.


  A bejáratnál mind a két oldalon gyönyörű rózsaszín futórózsa van. Ezek a bokrok direkt kivárják, amikor Férj megy arra, mert akkor kapaszkodnak bele. Hogy mik vannak??!! Azok a csúnya tüskék összekaparják! Nosza, le kell vágni a bestéket. Valamennyi virágot hagyott, de...


  Na mindegy, ezt is túl kell élni.


  Képek: virágzó lóherém


             szintén cserepes futó, a testvére, amelyiknek piros virága volt, sajnos elpusztult, ezt pátyolgattam, vittem a lakásban hol ide, hol oda


              összeszedtem egy kis csokorra valót a levágott rózsaszín futórózsából, kivételes alkalom /nyár van/ hogy a cserépkályhára tehettem

  2015-08-23  19:36
  Tete (25553)
  előzmény:
 27. 2015-08-23 19:3625553.

  Sziasztok!


  Remélhetőleg mindenki kiünnepelte magát. Lassan visszatérünk a csendes hétköznapokhoz.


  Végül is nem ágyból néztük a tüzijátékot, mert unokát le kellett vinni a Duna-partra. Szép volt, kitett magáért kis városunk.


  Pörkölt volt friss kenyérrel, kovászos uborkával. Másnap húsleves volt, főtt hús majonézes tormával.


  Tegnap grilleztünk, BBQ oldalas meg grillkolbász volt részünkről, menyem mustáros csirkemellet meg fűszeres húsgolyókat készített elő.volt a grillparancsnok. Készült finom fahéjas szilváslepény.


  A téliesített kovászos uborkám szép tiszta, a trutyi leült az aljára. Az ecetes szilva leve gyönyörű lilásbordó. Eddig itt a biztonság kedvéért három koppantás, fán, alulról felfelé, szóval  kopp-kopp-kopp eddig semmi bajuk.


  Leengedtük a medencét, kitakarítottuk, kiszárítottuk, eltettük. Volt buli a szomszédban sok-sok gyerekkel, mivel nincs köztünk kerítés a mi kertünk is szabad préda, itt is ment a hancúrozás. Már csak egy hét és az én kis Manóm is iskolás lesz. Picilány leesett a  kis műanyag motorról a fél arca, orra, szája lenyúzva. Mire az egyik sebesülés elmúlna, szélsebesen csinál másikat.


  Jó pihenést szép álmokat, lassacskán előkerül mindenki?


  Vera  h. évfordulótok van ma? Boldogságot, egészséget, szeretetet kívánok.

  2015-08-21  22:49
  arirangarirang (25550)
  előzmény:
 28. 2015-08-23 07:2525552.

  Ez pedig a mi "vérszomjas ragadozónk". Koromfekete, csak itt éppen rásüt a nap. Többnyire ebben a pózban, vagy hasonlóban tölti a napjait. Kivétel, amikor unoka közelít, hogy "szissssza". Szép napot, majd  írom újra.

  2015-08-23  07:19
  Tete (25551)
  előzmény:
 29. 2015-08-23 07:1925551.

  Tegnap két levelem elszállt a képek csatolásakor. Most akkor csak a képek.


  1. Csokiparadicsom dömping, meg kicsike "ezmegaz'.


  2. Csilipaprika, szerint brutális.


  3. Kiskamaszok.


  4. Ifjoncok, és még ezeken kívül is van  a bokron. Hurrá tökölünk. 

  2015-08-21  22:49
  arirangarirang (25550)
  előzmény:
 30. 2015-08-21 22:4925550.

  Istvánokat Isten éltesse!


  Hát én nem fázom. Felvettem a pongyolámat, kicsit plüss, rövidujjú, térd alá ér. Ennyi a beöltözés. Ablak éjjelre kinyitva, nappal bukón, vagy nyitva, pokróc helyett paplan, de mindig kilógok alóla. Nehezen állok át őszire. Ilyenkor idegesít a ruha, a nagy ujjatlankodás után. A lábam kicsit fázott ma, de a zoknit nem bírta.


  Tegnap itt volt kislányom egész nap, csuda jól elfőzöcskéztünk, vitte haza a végeredményt. Barackoztam, sárgadinnyéztem, mindent teleraktam. Főztem baracklekvárt, csináltunk vadast keltgombóccal, töltött paprikát. De, nincs ötletem még holnapra. Majd megálmodom.


  Kiskuttyunk kis dilinyós, de nagyon aranyos. Egy energiabomba. Meg nem áll egész nap, ha nem rohangál, akkor vakarózik, csak hogy mozogjon. A teraszon kiásta az egyik virágládát, követ kellett belerakni. Nem volt kint fényképezőgép, ahogy kinézett! az egész feje fekete volt. De aztán lepotyogott, arra gondolok, hogy talán elverhették, ha ilyesmit csinált, mert utána nem jött oda, le akartam tisztítani, ne menjen a szemébe. Hanika a gyerekévé fogadta, egyszer elbubolja, aztán a kajáját is neki adja.  A kavarodás lefekvésnél van, mikor vitatkoznak az ágyakon. Mindig Hani nyer, mert nemes egyszerűséggel ráfekszik a kicsire, egy idő múlva, mikor levegőt szeretne venni, kimászik alóla. Ma játszottak, naná a lakásban, mint a tank rohantak oda-vissza a folyosón, aztán kiküldtem őket, ott már nem volt olyan jó.


  Vasárnap nálunk is ünnep lesz, amiről elfelejtkeztem, szényenlem is magam érte. Apa a kereket felejtette el tavaly, úgyhogy azért kvittek vagyunk.


  Tüzijáték idén kimaradt, valami filmre kapcsoltam, aztán elaludtam. Még csak hallani sem lehetett, eddig minden évben volt durrogás, pufogás, nem mindha hiányzott volna a Hani miatt. Kicsit nem érdekli. Nagyon jó idegrendszere van, csak az egyedüllétet nem bírja, de majd ha nem lesz ilyen hebehurgya, talán megszokja, hogy időnként elmegyek itthonról.


  Sziasztok, szép álmokat!


   


   
   
  2015-08-21  09:47
  mandula2 (25549)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ...
 31. 2015-08-21 09:4725549.

  Sziasztok, jó reggelt!


  Hehe, tegnap egy kicsit bekapcsoltuk  fűtést. Kellemes idő volt a szobákban.


  Klári köszönjük a jókívánságot István napra. 


  Régen, amikor kérdezték Férjet, hogy mikor tartja a névnapját, Szt.Istvánkor, vagy Karácsonykor, mindig azt válaszolta, hogy őt szenteltvízzel keresztelték, nem bicskával. Akkor még nem értettem, de azóta kiokosodtam.


  Jó volt a tegnapi nap. Család eljött délután, későig maradtak.


  Együtt néztük a tűzijátékot, de valahogy nem tetszett.


  Régen, mielőtt ide költöztünk volna, a hegyen, ahol laktunk, a szobából láttuk, még az erkélyre sem kellett kimenni.


  Akkor már unalmasnak is találtuk. Mondjuk most sem érdekelt túlságosan, inkább a helyet sajnálom, ahonnan még ma is nézhetnénk.


  Csak most sütöttem meg a Julcsi-féle mákost, aztán egy csokitorta és gyümölcsös piskóta is volt. Minden elfogyott!


  Julcsi későn ültem gép elé, így nem vettem észre, hogy randevúra hívtál a királyékhoz. Nem tudom ezt az előadást ki rendezte, de ha a hírhedt A.Robika /vagy Borika? /, akkor nem is lettem volna rá kíváncsi. Más műsort hallgattam a rádióban. Egy megszűnő frekvenciáért "drukkoltunk" nagyon-nagyon sokan. Ott volt a helyem.


  Ki, merre volt? Hogyan töltöttétek az ünnepet? Nem fáztatok?


  Marink, nálatok jövő hét végén lesz a kettős ünneplés???


  További szép napokat kívánok.

  2015-08-20  13:54
  Tete (25548)
  előzmény:
 32. 2015-08-20 13:5425548.

  Minden Istvánnak nagyon boldog névnapot kívánok!


  Jó ünneplést!

  2015-08-19  20:17
  szőrész (25545)
  előzmény:
 33. 2015-08-19 20:2425547.

   


    Csopakon fürödtek, sütött a nap a webkamera szerint, Miskolcon megáradt a Szinva patak. Már megint.


  Jó változatos és rekordokat döntögető időnk van mostanság.


  Kuttyok élvezik a sarat, szaladgálnak és ilyenkor különösen szeretnek bökdösni a sáros orrukkal a simogatásért.


  Na mentem nézni, ha lesz mit!


   

  2015-08-19  20:17
  Tete (25546)
  előzmény:
 34. 2015-08-19 20:1725546.

  Hahó valaki!


  Ezzel az idővel alaposan átestünk a paripa túloldalára.


  Mandula, dalolgatsz?  Holnap legyen napocska légyszilégyszilégyszííííííííí!

  2005-11-23  20:04
  .Mosomedve (1)
  előzmény:
 35. 2015-08-19 20:1725545.

   


   Szervusztok leánkák!


   


  Lóg a nyelvem, úgy siettem, hogy tudassam veletek, ma fél kilenckor a Duna tv csatornán István a király előadás közvetítése lesz a Királydombról.


  Ha kinézek, esik, mint szinte egész nap, csak remélem, hogy tényleg lesz, mert igen szeretném látni-hallani ebben az új/régi szereposztásban.


  Az is lehet, hogy felvették a tegnapit,  mindenesetre...


  Na szóval, most nagy az én töprengésem, hogy estélyi ruhába, vagy esőgöncbe öltözzek?


  Azt hiszem elterpeszkedek a konyhai fotelomban


  ( konyhába fotel? mondta az én életem párja, amikor a hűtőt száműzve az előszobai hidegbe, hogy ne kelljen néki annyit dolgozni a melegben, kitaláltam ezt az éppen akkor lomtalanított kényelmetességet a helyére, no mit gondoltok ki ül benne a legtöbbször kávét kortyolgatva? igen, bingóóó, na azért én is, ma is palacsinták sütése közben félpercekre)


  és onnan lesem az eseményeket.


  Mai menü: Krumpligombóc leves, palacsinták, kakaós--lekváros--tejfölös és főleg ordás! Nyami!


   


  Holnap mi is Istvánozunk, rántott csirke, tört rumli és pezsgőkoktél. Kétszer is iszunk. Meg majd karácsony másnapján is. Bezzeg nekem csak egy van...


  Szalonnasütés volt tervezve, majd ha megszárad a tűzrevaló, bepótoljuk.


  Megyek kiöltözni, vagy beöltözni? Tele a szekrény válámit csak találok!


  Jó szórakozást!


   


   


   

  2015-08-19  08:01
  Tete (25544)
  előzmény:
 36. 2015-08-19 06:1925543.

  Szép reggelt mindenkinek.


  Kicsit melegebbet, kicsit naposabbat. Ja, hogy nekünk semmi sem jó?


  Évi én a karórákat "nyírom" ki. A nagyobbik keresztlányom a vasalókat. Amíg más évekig használja, addig nekem alig egy év. Amikor az óráshoz vittem az utolsót és kérdeztem, hogy mit lehet vele csinálni, mert már sokadik volt, akkor az órás viccesen mondta, hogy jó nagy ívben bedobni a kukába. A sokszorsokadik után már nem is vettünk, igaz már nem is kell.


  Az a mondat nagyon helyes volt, úgy megsúgnám a férjednek, hogy milyen kedvesen fogalmaztál vele kapcsolatban. Persze a legtöbb kapcsolatban van ez is, ez is, meg ilyen ismegolyan is. Lehet csak ezzel  unalmas is lenne az élet. Mert megszokná az ember az állandó lamúúúúúrt.


  Ne nevessetek, de mi ágyból nézzük a tüzijátékot. Nagyjából, (légvonalban) szemben vagyunk azzal a partszakasszal, itt nálunk (Duna-part), ahonnan lövik  a rakétákat. Utoljára nagy vigyorogva onnan néztük, bár lehet azóta nőttek a fák, illetve nagyon nagy most a part. Ha a víz széléről indítják, lehet nem megy olyan magasra. Majd kiderül.


  Szóval megvan a tettes "akinek a mostani időt köszönhetjük". Akkor most légyszilégyszilégyszííí zendíts rá a "Süss fel nap" kezdetűre.Egyébként mit sütsz kis szücs?

  2015-08-18  22:56
  mandula2 (25542)
  előzmény:
 37. 2015-08-18 22:5625542.

  Sziasztok!


  Én nem ilyen lovat akartam, azaz nem ekkora esőt! Igaz hogy énekeltem, hogy "add már...." na de nem ennyit!!!


  Már megint vibrálok, így aztán körülöttem három villanykörte purcant ki, egymás után. Nekem is sok, azok sem bírják.


  20.-a nálunk névnapi ünnep /is/ sütni szeretnék holnap. Ma Férj hozott egy csomó tojást a drágábbikból, hogy biztosan


  friss legyen, erre az egyik 10 darabos dobozból már a harmadikat törtem fel, és tessék, platty!!!!! szétment az egész.


  Na, ebből sem sütök, azt már biztosan tudom. Holnap kénytelen leszek visszavinni mind a két dobozt, hogy ..........k meg,


  mert nem tojásrántottát sütnék, hanem süteményt. Volt már erre példa, pedig itt aztán patikamérlegen kínálják az árujukat


  a zöldségesék.


  Szóval a düh okozta vibrálást vették a vill.körték, és azt mondták, hogy inkább feladják. Durr. És lőn sötétség.


  Tudom, ez piti dolog, de mi van, ha csak holnap veszem észre, már zárás után, hogy nem frissek a tojások???


  Julcsi ne szólj egy szót sem. Nem! Nálunk nincs piac. Szegény ember Vitamin portával főz.


  Ki, honnan nézi majd a tüzijátékot? Majd ne felejtsétek el a négylábúakat gondosan bezárni, nehogy baj legyen!


  Mostanában későn fekszem, nagyon korán ébredek, napközben pedig olyan fáradt vagyok, hogy magam mellé ülök.


  Klári, az az egy mondat nem volt szándékos, csak úgy kicsúszott, hiszen annyi éve már... volt abban ilyen is:, meg olyan is: , meg emilyen is:, meg amolyan is: , de a lényeg tényleg benne van abban a mondatban.


  Aludjatok jól, jó éjszakát.   


   


   

  2015-08-17  07:50
  Tete (25537)
  előzmény:
 38. 2015-08-17 23:4625541.

  Az én lányom minden vizes természeti csapásban benne van, mert nem tud a hátsóján megülni, és mindig mászkál. Ha az én lánykoromban történt volna ilyesmi, nekünk még csak jósoltak a metemókusok, de most a műholdak világában percre megmondják mikor milyen idő lesz.


  Persze nem törődik vele, ma egy félórás villamosos utat 3 óra alatt tett meg, gyalog körbekerülte a várost, több helyen térdig érő víz volt, bevásárló cuccokkal mászkált az esőben.


  A lakásukat is csak kerülővel tudta megközelíteni, mellékutakon. Itt nem tudom mi a helyzet, mert besötétedett, mire elállt, ill. még mindig csepereg.


  Mi dombon lakunk, de azért hallom ahogy az autók fröcskölnek az utcán.


  Mikor pár éve augusztus 20.-án lecsapott a vihar a tüzijátékra, az élmezőnyben rohant, kitört, röpködő ablaküvegek között.


  Nekünk volt hintaágyunk, megette a rohadás a fa részét. Akkor volt jó, mikor építkeztünk, és én nem tudtam mit csinálni, csak nézni a mestereket. Akkor körbetekertem függönyökkel, és ott aludtam egész nap. Aztán felvittük a teraszra, és a tacskókutyámmal összebújva jól betakarózva aludtunk délután. persze már hideg volt.


  Apa tele van hatalmas vörös foltokkal, nem tudjuk, hogy csípés-e vagy allergia. Ma nekem is megcsípte valami a térdemet a lakásban a szoknyám alatt, így én nem megyek ki aludni, inkább 2 méterről fújattam maximumon a ventillátort, minden porcikám megfájdult tőle, aludni se tudtam rendesen a szélviharban, de ebbe a dzsungelba nem szívesen mennék ki éjszakára.Azt nem értem, ha ez az időjárás Romániából jött, akkor miért ért el előbb Balatonra?


  Sziasztok, jóccakát!


   
   
  2015-08-17  22:31
  szőrész (25539)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ...
 39. 2015-08-17 23:3825540.

  Szevasztok!


  Jééé, a Julcsi! Hol voltál, amikor dörgött az ég? Nagyfülűt én is akarok!!! Szép tájak? Persze. Mehetünk.


  Te Julcsi! Idáig olyan melegem volt, de amikor olvastam egy csúnya szót, amit leírtál, rögtön fázni kezdtem.


  Köszönöm. Ja, hogy mi az a szó? Háát az bizony a tonhalkrém. Olyan libabőrös lettem tőle, hogy mindjárt felveszek


  valami melegebb holmit. /hehe /


  Klári jó kis nyári élmény volt ez a gyerekeknek, meg nektek is.


  Vera, mi is megjártuk egyszer a kozmetikussal. Fannykámat úgy megnyírta, hogy amikor hazavittük, nálunk a macska nem ismert rá.


  Úgy felfújta magát az ijedtségtől /máskor meg azért, mert idegen kutyákat akart megtámadni/ akkora lett, mint egy


  görögdinnye. Fújt, prüszkölt, morgott. Úgy nézett szegény kutyusra, mintha Ufót látott volna.


  Másnap locsoltam a kertben, amikor elrohant mellettem az én kicsi kutyusom. Hirtelen annyira megrémültem, azt hittem, hogy


  egy nagyobb patkány. Szóval kontár volt a javából az a szerencsétlen kozmetikus. Még jó, hogy a szőrnek az a tulajdonsága, hogy megnő.


  Persze akad ilyen díszpinty a fodrászok között is.


  Hordóim túlcsordultak, a földszinten meg megállás nélkül megy a páraelszívó masina. A növények szép csendben kezdenek kirohadni. A szép nagyfejű muskátlik olyanok lettek, mint a zombik, barnák és ijesztőek.


  Nade!!!! A paradicsomom, az igen. Óóóóriási termés ígérkezik a kőfal tetején.


  Aludjatok jól. Itt a csésze a reggeli kávéhoz:


   


   


   


   


   

  2015-08-17  22:31
  szőrész (25539)
  előzmény:
 40. 2015-08-17 22:3125539.

   


   Szervusztok leánkák!


   


  Kellemes a beáramló hűs, talán kicsit hűl bent és ma éccaka nem kell kint aludnom, de ha igen, az is jó, legalább kempingezek.


  Szembe--szomszédéknál is sátrazás van, mindig vannak vendég-gyerekek, nem tudom hogy bírja az időt a sátruk, ezek a legjobb élmények a gyerekeknek.


  Klári fáklyás medencepartija is nagyon jó lehetett.


  Lehet ám pizsamapartit is tartani, tánc és zenebona pizsamában. Péntek, vagy szombat estére jó időzíteni. Igaz, hogy a kutyák macskák világgá szaladnak tőle, de majd holnap visszatérnek.


  Ősszel, ha már lehet sárga faleveleket rugdosni, akkor finom almát sütni nyárson. A délután bedagasztott kelt tésztát feltekerni a nyársra, cukorba mártva és kürtőskalácsot sütni.


  Nálunk azonban a szalonnasütés a legkedveltebb. De akár tatárhoz a kenyeret a tűz fölött pirítani, vagy tonhalkrém alá, vagy simán megdörgölni fokhagymával, esetleg egy kis libazsírt rákenni, ahogy olvad...


  Jujj már megint eszem!


   


  Hintaágyban nem vagyok jó, volt de nem is használtuk, én egy sima moszkítóhálót lógatnék a kempingágy fölé, az nem hintázik, marad a helyén.


  A dísztökök nőnek, pár füge is fejlődésnek indult, a babot megint lehet szedni,  53 centis volt a nagyja.


  Ma dunszt volt, többször esett, most estére másfél óráig, egy hétig biztos nem kell locsolni, főleg, hogy ígértek még vizet, sokat. Olvastam, hogy a városban sok helyen beáztak a multik alagsorai, van dolguk a tűzoltóknak. 


  A közlekedés is bedöglött, hiába ez a monszunszerű eső már sokk.


  Holnap ordás palacsinta lesz, meg válámi, mert ismerős hozott Erdélyországból, tényleg, Ő hozta a hűst is, áramlik utána. Azt mesélte nagyon jókat aludtak a hűs hegyek között...


  Még megnézek egy nagyfülüt, Évi megyek szép tájakra, jössz?


  CCakát!

  2015-08-17  17:49
  arirangarirang (25538)
  előzmény:
 41. 2015-08-17 17:4925538.

  Nekem akkor emlékezetes egy kirándulás, nyaralás, ha van benne valami gikszer. Ha minden simán megy az nem marad meg, arról nem lehet mesélni.


  A kutyusom megszépítése kb. 3 hónapot várat magára. Volt itt egy rettenetesen fakezű kutyakozmetikus. Már gyanus volt , hogy nem akarta megérteni hogy milyenre akarom a fazonját, nem volt benne semmi ördöngősség, ilyen, mint most csak rövidebb. Géppel levágta az arcáról és a fejéről a szőrt, a füle iszonyat rövid, nem is egyforma. A kicsi nem akarta beengedni a lakásba Hanikámat, nem ismerte meg. Meg is lett fürdetve, a szaga is ismeretlen volt hirtelen. Viszont most látszik, milyen iszonyatosan kövér. Úgyhogy ezután csak egyszeri étkezés, már a kicsi is behízta a horpaszát, úgyhogy neki se fog ártani ha naponta csak egyszer eszik. nekem se ártana!


  Ma a grízes tészta elnapolva, lecsó volt. Olyan kolbásszal, hogy . A bőre felpuhult a hűtőben, le kellett húzni, erre az egész szétmálott morzsákra. Mama azt hitte megdaráltam, mert a múltkor a karikára vágottat nem bírta elrágni, akaratlanul szereztem egy jópontot. Én kipiszkáltam a tányér szélére az enyémet, utáltam. Az íze nem volt rossz, tulajdonképpen a lecsó jó volt, csak kicsit keveset csináltam. Nem baj, nekem jutott a legkevesebb, legalább nem híztam tőle.


  Itt egész nap eseget. Egyszer sütött a nap, akkor megijedtem, mert azonnal nagyon meleg lett. Pára az van, nehezen vesszük a levegőt, nehéz fenyőerdő szag van.


  A fű 2 nap alatt 10 cm-t nőtt, eső előtt volt levágva, már újra lehetne, de vizes, és benzines fűnyíró híján majd....


  Ma olvastam megint egy hülyeséget, mindenről megállapítják, hogy veszélyes, káros....Most az uborka került ilyen vád alá, én 2 évig mindennap ettem uborkát, az volt a fő élelmiszerem, kígyóubi, főtt, vagy sült csirkemell. És semmi bajom se lett, csak sovány voltam.


  További kellemes napot, és aludjatok jól!


   


   
   
  2015-08-16  22:00
  mandula2 (25536)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ...
 42. 2015-08-17 07:5025537.

  Szép reggelt mindenkinek!


  Évi, de helyes ez az őt szúrják, de nekem is fáj. Egy mondattal elmondtad az összetartozást, nagyon kedvesen.


  Mi tegnap fáklyás medencepartit tartottunk. Tudjátok próbálok olyan dolgokat kitalálni, amit élveznek a gyerekek, ami más mint a megszokott. Na az esti fürdés mindig sikeres. Szóltunk a szomszédba, hogy lesz egy soron kívüli hancúrozás este. Hagytuk őket ugrálni, pocsolni, úszott a környék.  A parti után szabadban alvás. A nővérem unokái ilyet még nem csináltak, akkor nosza. Én aludtam kinn velük. Mindenki elhelyezkedett, mondtam eső esetén megyünk be a Papához mindannyian. Mivel jól kihancúrozták magukat, hamar elaludtak. Én meg nézegettem a távoli villanásokat. Aztán fél tizenkettőkor, olyan közel volt a villámlás, hogy már lehetett a dörgést is hallani. Meg kezdett fújni a szél. Felébresztettem őket, hogy fog esni az eső, be kell mennünk. Olyan helyesek voltak. Mindenki nagy álmos fejjel felnyalábolta a cuccát és vonultak be. Mivel a teraszon felkapcsoltam a lámpát, megjelentek az aggódó szülők. Már ők is nézegették a vihar közeledtét, de megbeszélték, csak akkor lépnek közbe, ha látják, hogy költözünk, vagy vész van. Mire a gyerekek beértek, jöttek a fiamék, megjelentek a keresztlányomék. Mindenki indult a csibéiért. Két perc alatt bepakoltunk, akkor már nagyon élvezték a "balhét". Izgatottan tárgyalták a kalandot, nézegették a lakásból a villámlást. Miután bepakoltunk és elmentek, leszakadt az ég. Lehet így még izgalmasabb történet lesz, mintha végig alusszák az éjszakát. Én is élveztem az ő lelkesedésüket, kalandvágyukat. 


  Lehűlt a levegő, bár tegnap is így kezdődött, aztán szauna lett belőle. 


  Ma már lehet kicsit fellélegezhetünk.


   

  2015-08-16  22:00
  mandula2 (25536)
  előzmény:
 43. 2015-08-16 22:0025536.

  Sziasztok!


  Azért most egy kicsit kellemesebb az idő, bár még mindig elég meleg van.


  Délután időre mentünk valahova. Rajtam itthon a nyakláncon kívül semmi ékszer nincs, mindent leveszek ahogy belépünk a házba, viszont ha elmegyek, meztelennek érzem magam a megszokott ékszereim nélkül.


  Ma is az történt, hogy már késésben voltunk, így aztán a gyűrűimet már a kocsiban húztam - volna - az ujjaimra.


  Igen, de úgy megdagadtak a melegben, hogy ráhúzni még csak ráhúztam.. félig. Már jól elgurultunk a háztól, amikor láttam, hogy az ujjam lilul, meg lüktet, a gyűrű meg se le, se fel.


  Nosza, irány vissza. Gyorsan be a fürdőbe, először hideg vízzel lehűtöttem a kezemet, aztán jól beszappanoztam, krémeztem, imádkoztam... tényleg berezeltem, hogy most mi lesz, ha nem jön le az ujjamról a gyűrű? Végül a szappan, a krém, na meg persze segítettek. Szerencsénk volt, mert még a megbeszélt időben oda is értünk, ahova egyébként is siettünk volna.


  A Barátunkkal most beszéltem /Klári, ez a privát Barát /


  náluk 16 fok van és esik az eső napok óta. De jó nekik.


  Klári a hintaágyról jut eszembe, hogy kb.két hete voltunk a KIKA-ban, ott láttam egy akkora hintaágyat, amit szét lehetett nyitni, olyan volt, mint egy nagy komfortos franciaágy. Soha vissza nem térő alkalom: ötven százalékot engedtek az árából, ami potom százezer forint volt. /az engedmény!!!!!/


  Hmmmm.. nem is tudom, miért nem csaptunk le erre a kedvező ajánlatra? Anno nekünk is volt /már több/ hinta-palinta ágyunk. Azok még jól szuperáltak, vastag és kényelmes szivaccsal árulták. A maiakra meg annyira vékonyka szivacsottesznek, hogy elvágja az ember lábát, egyszóval kényelmetlenek.


  Sajnálom, hogy amikor esik az eső, kint ázik a szép fa kerti garnitúra, mert ha a terasz fölé tetőt építettünk volna, az már beépítésnek számított volna. Volna, volna... most meg, akik most építkeznek, nagy ívben tojnak a szabályokra, mindenki úgy és annyira építi be a telkét, amennyire tetszik neki.


  A rendelet azért van - gondolják ők - hogy ne tartsák be azokat.


  Szóval azért nem vettünk újabb hintaágyat, mert nem szeretném, hogy az is elázzon.


  Ebben a forróságban egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor ültünk, ettünk kint a teraszon! A kert is siralmas állapotban van.


  Ma láttam egy majdnem kész házat, és irigykedve néztem, hogy a tető egyik oldala tele van napelemekkel. Milyen igaza van a leendő tulajnak!


  Amikor mi építkeztünk, akkor még nagyon drága lett volna ez a móka. Fiataloknak megéri, mert náluk visszajön az ára.


  Ahogy hallom innen-onnan, hogy lebácsizzák az 52 éves férfit, vagy egy 60 éves nőre azt mondják, hogy nénike... Szóval az biztos, hogy megy az idő, abból van a legkevesebb, így aztán csak építsenek, újítsanak a fiatalok!


  Egy biztos, nekünk még úgy-ahogy van levegőnk, van ivóvizünk, nyugdíjunk. Hogy nekik lesz-e az említettekből? Ki tudja?


  Julcsi merre vagy? Marink hogy telt a hétvége?


  Vera nem csoda hogy ilyen álomkóros vagy, hiszen olyan az idő is. Ha megszépítették a kutyusokat, tegyél fel róluk képeket.


  Na jó. Iszom a kávémat, keresek egy filmet, vagy olvasok, és várom hogy kopogjon az eső az ablakon.


  Holnap reggel "nemszeretem" program lesz, tűvel és vérrel kapcsolatos. Igaz hogy nem nekem, de valamikor azzal bocsátottak az utunkra, hogy EGY TEST, EGY LÉLEK. Ha őt szúrják, az nekem is fáj.


  Jó éjszakát.


   

  2015-08-16  20:24
  arirangarirang (25535)
  előzmény:
 44. 2015-08-16 20:2425535.

  Attól tartottam délelőtt én is befekszem a konyhaasztal alá, és alszom.


  Éjjel háromnegyed kettőkor megérkezett a szél. Mindenféléket borogatott, de amikor kimentem, nem láttam semmit sem. A nagy fenyőfa az ablakom alatt nagyon nyögött, potyogtam a tobozok, kutyák szaladgáltak a lakásban. Kb fél négyig nem tudtam elaludni, és aztán nemsoká elkezdett dörögni, délelőtt 10-ig. Hani feljött az ágyamra, ilyenkor nincs mese. Elő a pokrócot és felteszem. Kicsit jól meg voltunk, de nagyon melegem volt és kinyitottam az ablakot, ki is mentem, azután már nagyon nyugtalan volt, nekem meg esett szét a fejem, és az idegrendszerem.


  Gyorsan rittyenettem egy sertéslapocka pörköltet, tarhonyával, mert a mama délben éhes. Üres tarhonyát ettem görögdinnyével, megkóstoltam a pörit, fincsi volt, de egy szem husin kívül nem ment le több. Aztán megetettem a családot kutyástól, és lefeküdtem, részletekben 5-ig aludtam.


  Ma ugyanolyan éjszakát jósolnak, lehet, hogy jól jön ez a kis alvás. Holnap 2-re jön a kozmetikus, remélem a férjem hazaér, és ha álmos vagyok, akkor ő foglalkozik velük.


  A fejem most elkezdett fájni, nagyon nyomott a levegő.


  Délelőtt klassz volt, hűvös, és fújt a szél, kiültünk amíg főtt a husi. Nagyon rossz volt, mikor újra kisütött a nap.


  Holnap nem tudom mi lesz a kaja, a pörit lefagyasztottam, és a múltkori grízestésztát is, azt hiszem csinálok egy kis rántottlevest, azt imádja a mama, és kalapácsolok ki a tésztából, és azt küldöm át.


  Pörköltöt pár napig nem lehet, mert nem eszi meg, mivel másnapos, de így nem lesz feltünő, átlényegítem gulyáslevessé.


  A kiskutyika, már meg is hízott. Most valahogy visszafogom a kajájukat, napi egyszerire. Aztán Hani fogyózni fog, mert nem jött össze, hogy kevesebbet egyen, és többet szaladgáljon. Többet eszik, és csak nézi, hogy a Mendi futkos. Talán ha levágják a melegítőjét, akkor fürgébb lesz.


  Jó éjt mindenkinek!


   
   
  2015-08-16  11:23
  Tete (25534)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ...
 45. 2015-08-16 11:2325534.

  Szép napot mindenkinek!


  Csak azért, hogy legyen valaki a neten......


  A kóla néha jót is tud tenni. Nekünk egy orvos ajánlotta. Hasmenés hányás esetén hidegen csak egy-két korty egyszerre. Tényleg használ. Tarts otthon, aztán ha úgy gondolod, hogy a rosszullétedre használ, akkor rajta. A gyógyszereknek is van mellékhatásuk, mégis beszedi az ember, ha kell. Nincs mese.


  Lehet viszket a sebe a kiskutynak. Meg őbennük meg van a tisztogatási kényszer, mint bennünk a fürödhetnék.


  A vizzel kevert baracklének nem lesz "hatása"? Mondjuk én megiszom a paradicsomra is a tejet, meg a kovászos uborka levéből is. Igaz olyankor, amikor úgy számolom nem kell messzire menni.


  Itt korán reggel volt egy kis szél, némi dirr-durr, minimális eső. Most gőzgombócok leszünk.


  Itt aludtak az unokák, mi keveset, ők jól. Pici lány párszor álmában anyaanyázott. De el is hallgat a cscscscs hangokra. Nem mertük a légkondit használni, nehogy megfázzanak. Ennek eredményeképpen mi nagyon rosszul aludtunk. Fél tíz után jöttek át, akkor ébredtek a fiatalok a bulizás után. Már éppen ott tartottam, hogy állva elalszom. 


  töltött káposztát kíván, az lesz, nyári, paradicsomos, csak annyira zsíros amennyi a darált lapockából kifő. A menyem felkapta a fejét, hogy ilyenkor, az téli kaja? Semmivel nem nehezebb, mint a töltött paprita, az meg ugye most szezonkaja.  A kolléganőim is mindig szörnyülködtek, míg el nem meséltem, én hogy csinálom.


  Magamon azt vettem észre, hogy a füge után olyan érdekesen viszket meg kapar a torkom. Mondjuk a tök leveleihez sem nyúlhatok, mert nem győzök aztán vakarózni.


  Jobb időt, mint ami most itt van. Inyenes szabadtéri szauna. Nem is tudom miért panaszkodom, ma már olyan kevés dolog van ingyééé vagy óccccsóééé.

  2015-08-16  00:09
  arirangarirang (25533)
  előzmény:
 46. 2015-08-16 00:0925533.

  Sziasztok!


  Na végre van kedvem írni, tegnap ilyenkor még nagyon melegünk volt. Jó lenne, ha pár fokkal lejjebb menne holnapra. Csütörtökön nagyon rosszul voltam, egész nap csak remegtem, és aludtam, aztán persze éjjel egy szemet sem.


  Véletlenül ittam a múltkor kólát, vendégnek vettük, aztán csak vizet ivott, a fiúnak nem adok, apának nem kellett. Eléggé rosszul vagyok minden délelőtt fél 11 felé. Ájulásérzéssel egybekötött alvásroham jön rám, és ha nem fekhetek le, akkor biztosan el is ájulnék. Na akkor ittam kólát, és egy másodperc alatt jól lettem. Most van itthon , és még a meleget is jobban bírom. A fenét sem érdekli már ennyi idős korban, hogy mi van benne.


  Ma is ittam, igaz utána aludtam is, amíg főztem. Feltettem a kaját, aztán szundi.


   Picurka kinyalta a sebét megint, nem hagyja békében. Neccruhán keresztül kiszedi a gézt kenőccsel és ragtapasszal együtt, aztán nyalogatja. Úgyhogy ő nem lesz megfürdetve, csak körömvágás lesz.


  Ma kiengedtem, amíg Hani evett, és mikor bejött, egy gubanc volt, alig bírt menni, úgy tele volt ragacsos fűmagokkal, nem tudom hogy hívják azt a borzalmat. Nem toklász, mert az más. A száját nem tudta kinyitni, úgy össze volt ragasztva, minden porcikáján volt, és persze a neccen is. Mindenhol leszedtem, kicsit fészkelődött, de a szájánál nem volt fogás, még nem nőtt ki a szőre. Nagyon sokat kínlódtam vele, közben jól összeszúrkált a fű, fűre allergiás vagyok, ahol hozzám ért, piros csíkok lettek rajtam. Most el van zárva a hátsó kert, nincs mászkálás hátul.


  Főztem ma csirkéskását, és egy üveg baracklekvárt. Le volt fagyasztva, kiolvadt és az Ellában megfőztem, persze jó sok leve lett, azt leszűrtem, holnap a fiú megissza vízzel. A lekvár nagyon klassz sűrű lett, mert hájastól leturmioxoltam. Pont egy üveggel lett.
  Pénteken mit is főzzek, a mama nagyon rosszul volt, nem tudott felkelni, a lányom volt vele egész nap, én itthon főztem, apa délben átvitte. Nem tudtam mást kitalálni, csak húslevest, és palacsintát. Lányoméknak, is főztem, és magunknak is. Vagy 30 palacsintát. Túrós, lekváros. Miután megsütöttem, nézegettem a neten. "Mit ne csináljunk semmiképp ebben a hőségben? Ne süssünk palacsintát......." na jókor szóltak, mikor már megsült.


  Az éjjel macskakoncert volt, és utána kutyakoncert. Kiskutyusnak akkora a hangja, mint egy németjuhásznak. Eddig csak nyafogni hallottam.


  Az egyik macska szopránban dalolt, a másik altban. Jó lenne egyszer felvenni a hangját, nagyon nevetséges, persze nem éjszaka.


  Idejött hozzám a kisebbik, mert csuklott, és nem tudta mi történik. Ez már a bizalom jele, anya ments meg!
  Megyek lefekszem, mert uncsi minden, a neten nincs senki, a TV-ben nincs semmi, olvasni nincs kedvem, szóval lefekszem.
  Sziasztok, szép álmokat!


   
   
  2015-08-15  22:11
  mandula2 (25532)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ...
 47. 2015-08-15 22:1125532.

  Sziasztok!


  Elolvadtunk, mint a hóember tavasszal?


  Majd holnap, majd holnap! Holnap jövünk, addig pedig hívjátok az esőt.


  Én máris rákezdem: Add máááár Uram az ESŐŐŐŐŐT!


  Jó éjszakát!

  2015-08-14  06:41
  Tete (25531)
  előzmény:
 48. 2015-08-14 06:4125531.

  Szép reggelt mindenkinek!


  A hintaágy összeszerelése megtörtént.  kedvet kapott a kinn alváshoz. Most vittem neki a Jól aludt, igaz a cica be akart hozzá menni, de a szúnyoghálótól nem tudott. Némi elégedetlen nyávogás után tudomásul vette, hogy itten bemenetel nem leszen. Matyi kakas is biztosított műsort , ahogy világosodni kezdett, de úgy látszik a jó friss levegő minden egyeben túltesz és szivem szerelme kinn maradt.


  Ma csak nokedlit főzünk, majd  az unokával , de főleg pihegünk a hűvösön.


  Az ágy  elmaradt szülinapi ajándék kettőnknek. Gergőm kereste az igazit. Az ötvenedikre is azt kaptunk, ami már kicsit kopottas lett, hiszen mindenki azt nyúzta. Kis felújítás után ment a medence mellé a kertbe. Az új ide a ház mellé. Most ez mindenki kedvenc helye.


  Egyik este vittem  a fürdőlepedőmet kiteríteni, amikor a  félsötétben rámköszönnek a gyerekek. Aprajafalva kiköltözött egy plédre, és onnan nézték a hulló csillagokat, meg kacarásztak, bohóckodtak egymás hegyén hátán. A picike már aludt. Olyan helyesek voltak.


   Hát igen, erre szokták mondani, hogy az élet körforgása.


  Legyen szép napotok.

  2015-08-14  00:12
  mandula2 (25530)
  előzmény: