Kedves Fórumozók!

A következő napokban némi ráncfelvarráson esik át az NLCafé, célunk a mostaninál könnyebben kezelhető felhasználói felület. Megeshet, hogy egyes funkciók átmenetileg nem érhetőek el, türelmeteket kérjük! A fórumon böngészni, hozzászólni, topicot nyitni természetesen továbbra is tudtok. Jó böngészést!

Cseh konyha

.Mosomedve
Létrehozva: 2005. november 23. 20:04
Sziasztok!!
Nagyon imadom a cseh konyhat de sajnos nem tudok egy etelt sem csinalni...Eddig csak knedlire talaltam receptet,de jo lenne ha valaki tudna mondani jo eleleket..
30675 hozzászólás
 1. 2017. szeptember 24. 03:1730673.

  Sziasztok Konyhalányok, régebbiek meg azok is akik nem olyan "régiek".


  Most nálunk új rekord melegek vannak, a korábbi fűtés helyett megint a légkondicionálót használjuk.


  Röviden talán csak annyit, hogy nagyon el vagyok foglalava, Évának megírtam a fő okot, ami ugyan nem titok, de én nem akarom a világgal közölni......


      Hoztam nektek zenét is, meg bonát is, kinek mi tetszik, pár nagyon érdekes......változatosság az élet fűszere.


            красивая музыка.. послушайте - YouTube


               ДиДюЛя - Путь домой - YouTube


                   Вальс дождя - YouTube


                      МУЗЫКА ДОЖДЯ . - YouTube


                          George Harrison and Eric Clapton - While my guitar gently weeps - YouTube


                              The Best of Richard Clayderman - YouTube


                                   Placido Domingo in Pearl fishes - YouTube


                                      Pavarotti- Tosca- E lucevan le stelle - YouTube


                                           Madame Butterfly - Maria Callas - YouTube


                      


      

 2. 2017. szeptember 23. 21:2930672.

  Ha marha vagy, legyél 100%-ig marha!


  Ezen a reklámon mindig elgondolkodom, hogy a pontnál kellene abbahagyni, mennyi mindenre alkalmazható lenne.


  Ma az alvás jegyében telt a nap. délelőtt szándékosan, de délután rákényszerültem, mivel apa Tv-s fotelja beragadt egy szekrény mögé, és a szobájában nem tud Tv-zni, nálam meg ugye lehet ülni a számítógépnél, onnan is látni a tv-t jól, és az ágyból is. Agitáltam, hogy feküdjön le, de nem akart, így ő ült, én meg marhára untam a sportról a szájtépést, és az utána lévő röplabda meccset, mikor a magyar lányok bénáztak mérges lettem és inkább befordultam a falnak. 8-ig aludtam.


  Apát teljesen váratlanul érte, hogy én középiskolában röplabdáztam is, egyszer egy nyári tábor után majd egy évig nem bírtam írni, mert volt egy vegyes mérkőzés, fiúk-lányok, aztán egy nagy marha fiú a sáncnál úgy visszahajlította a hüvelykujjamat, hogy párhuzamosan lehajlott a csuklóm mellett a karomra. Vittek taxival Siófokra a kórházba, gipsz stb, eltörve nem volt, csak az ín úgy meghúzódot, épp el nem szakadt. Klassz volt a további nyaralásom.


  Azért vagyok én ilyen dagadt, mert annyit sportoltam fiatal koromban, és amikor elkezdtem a baba utáni küzdelmeket, 10 évig szinte csak feküdtem, pár hónapocska kivételével. Az igazi hízás akkor jött, 60 évesen, mikor megszüntették az uszodát, ahová vizierobikozni jártam, hiába mentem az oktató után, a többi uszoda nekem mind meleg vizű volt, nem bírta a szívem.


  Most meg már nem bírom a tempót. Pedig vízben a legkönnyebb tornázni, csak legyen rendes lépcső, amin kisétálsz a végén a vízből, mert  ezeken a krómozott izéken nehéz kimászni, a sejhajod túl nehéz 1 órás ugrabugra után.


  Mennék én mostanában is, de hozzánk minden uszoda messze van, ezek pedig este 8-tól kezdődnek, apa nélkül megoldhatatlan, főleg télen.


  Hogy is keveredtem el idáig? Ja a sport. Az nagyon hiányzik.


   


  Most úgy sportolok, hogy egyszer az egyik szemhéjam, aztán meg a másikat nyitogatom.


  Mama is meg van ma keveredve, nem akart mosdani. Máskor akkor is mosakodna, ha nincs rá szükség, aztán meg...... na mindegy, a legnagyobb baj az volt ma, hogy megetettem apa vacsoráját a fiúval, mivel nem vagyok gondolatolvasó még mindig, és nem szólt előre mit akar enni, hát így sikerült. Sajnáltam érte, de így jár aki hallgat, mint a csuka.


  Csuka, jó lenne halat enni, de vasárnap zárva a kedvenc kisbogrács éttermünk, meg aztán éjjel is van.  


  A holnapi menüt még nem találtam ki, azt hiszem töltött csirkecombok lesznek, az fincsi.


  Szép álmokat, aludjatok jól, sziasztok! 

  előzmény:
  mandula2 (30671)
  2017-09-23  19:34
 3. 2017. szeptember 23. 19:3430671.

  Esik. Elég lenne már belőle.


  Sziasztok!


  Remélem mindenki pihent is egy kicsit és jobban van. /Veráéknál/


  Reggel, amikor ébredésnél még csak az egyik szememet nyitottam ki, vártam egy gyenge mozdulatnál, hogy vajon jön-e a fájdalom?


  Jött! Ennek a jegyében telt el a mai nap is, persze az én ritmusomban, csak kicsit lassítva a tempót. Ülni nem tudok, most is a gép előtt állva pötyögök. Menni? Az még csak megy valahogy. Feküdni meg... na nem igaz, mert délután - abbahagyva a mosást - lefeküdtem és megnéztem egy filmet. Addig legalább pihentem.


  A mai könnyített tempóm le-és felmosásból, porszívózásból, főzésből, egy kis pihenésből állt, aztán újra a mosókonyha= vasalás.


  Férj valamivel elrontotta a gyomrát - a fogadáson talán? - így csak én vacsoráztam egyedül, de én legalább élveztem és remélem nem lesz semmi bajom. Hétfőn megint veszek paprikát, mert ami idáig volt /2 hálóval/ azt megcsináltam salátának, meg is ettem. A levét is megittam, óóóóóóóóóóóóóóóóó de finom volt.


  Klári a kávét elvettem, megittam köszönöm.


  Ma még hajmosás, egy kis olvasás, aztán irány az ágy. Még szerencse hogy esik az eső - szemerkél - mert délután még kimentem volna a kertbe ezt meg azt csinálni. A fájdalomnak meg rendszerint azt mondom, hogy csitt, most nem érek rá. Valamelyikünk csak megunja.


  Sziasztok, jó éjszakát.

  előzmény:
  Tete (30669)
  2017-09-23  05:15
 4. 2017. szeptember 23. 11:4430670.

  Sziasztok!


  Ha itthon van apa, már sokkal jobb, még ha csak fekszik is mint tegnap, de ma már jól van állítólag, úgyhogy elment kocsival a térre paprikáért, lecsó lesz kolbásszal. Nekem nem nagyon fog használni, mert este zsíros kenyeret ettünk főtt tojással, az aztán betette a kaput, reggel óta csak egy útvonalam van a lakásban.


  Úgy érzem, nem szorulok pihenésre, mikor itthon apa, azért megosztjuk a mama körüli teendőket, csak ha egyedül vagyok, akkor vagyok ideges. Most, hogy tudja a mama hogy mentő vitte apát a kórházba, valamivel szelídebben viselkedik, ha megint bevadul, majd az orra alá dörgölöm, hogy mi volt.


  Fázom, de ágyneműt mosok, ha nem szárad meg, majd nem azt húzom vissza.Lehet, hogy jól fog száradni, mert fúj a szél, néha süt a nap is. Vagyis sütött, már nem.


  Hiába mondom apának, hogy nem kéne még ugrálnia, most haza jött, és azt mondja megint kevés a levegő. Behozott másfél kg. csirkecombot, és külön a lecsónak valót, meg az almát. Puff, hagymát elfelejtettem, de talán elég lesz még hétvégére. ha nem, a menű módosítva lesz.


  Reggel fél nyolckor megyek nagy dérrel-durral a mamához, erre alszik, mint a tej, valószínű azért mert ő sohasem alszik éjjel. Igaz ez már reggel volt. Később viszem be a lavórban a vize, nem kell, mert üres a pelus, és most ettől volt kétségbe esve, hogy nem rakta tele reggelre. Én már megint álmos vagyok, ez a 11 órai álomkór mindig rajtam van. Egyszer feltettem a szervórát, azt mutatja hány órakor melyik szervünk dolgozik intenzíven, vagy pihen? arra már nem emlékszem, ilyenkor a szív van jelölve. Csak azt nem tudom, hogy ilyenkor rosszul működik, biztos, mert ha valami jó, akkor azt nem érezzük.

  előzmény:
  Tete (30669)
  2017-09-23  05:15
 5. 2017. szeptember 23. 05:1530669.

  Na, erre szoktuk azt írni, hogy megyek hozzátok unokának.Illetve, hogy nyitva az ablak. Pannika én egyik évben úgy csináltam a méteres kalácsot, hogy a kakaós tészta helyett a vörös bársony torta tésztáját csináltam meg. Vaníliás és zöldmandulás krém volt bele. Érdekes volt finom volt, izgalmas volt. Időnként csinálok ilyen csavarokat.


  Az én párom is megfőz időnként, (időnként, mikor néha itthon van ). De akkor én kuktáskodom mellette. Folyamatosan mosogatok, meg rámolok, hogy a végén ne legyen teljes káosz, meg kupi. Ő áll a tűzhelynél a fakanállal a kezében, és nézi meg kavargatja az ételt, ha kell, ha nem. Aztán amikor már majdnem kész (mint tegnap a kacsacombok, kimegy fél órát telefonálni). Szóval érthető miért nem hagyom ott.


  Mi is túltervezzük magunkat többnyire, de erre szoktam a lányoknak mondani, hogy nem hajt a tatár. Az ember "agyban" még többet bír, mint fizikailag. Aztán van amikor olyan haladós a munka, hogy még ezt is, még azt is. Aztán lehet másnap nyögés a vége.


  Én ma szitterkedek a fiatalok mennek Z-be, a gyerekek velem lesznek. Szerintem zöldborsó főzelék lesz virslivel. Ez tuti nyerő. Nem így terveztem, de ez van. Amit terveztem az halasztódik, mert elsők az Aprókák.


  Mandula nem lumbágód lett? Az ilyen, nemhiába hívják boszorkánylövésnek is. Nekem szokott, minden mozdulat fáj, se ülni se feküdni. Mozogni sűrű jajgatások közepette. Nincs gyógyszere, csak az idő, a fájdalmat lehet csillapítani és éjjel-neppal viselni a pótderekat. Aztán a mellékhelyiség használata és a fürdés kész rémálom. Én az első óta nem mertem a kádba befeküdni, mert onnan szerintem lumbágóval kiszállni, jajajajajaj. Krémek, gyogyibogyó vagy orvos és injekció.


  Vera nálunk a Máltaiba lett pár napra betéve Apósom, hogy Anyósom picit pihenhessen.  Igaz másnap a sogornőm elment "intézkedni" és Apóst kitették. Pedig egy hét volt megbeszélve. A keresetlen stílusával elintézte, pedig ott volt a lehetőség. Persze olyan ellátást valószínűleg nem fog kapni, mint otthon, de végszükség esetére.


  Ja és a kávé, hogy frissek, üdék és kívánatosak legyetek.


  Joe hiányzik a zene-bona, remélhetően nincs baj nálatok. 

  előzmény:
  Pannika515 (30668)
  2017-09-22  20:20
 6. 2017. szeptember 22. 20:2030668.

  Kedves Tete!


  a Papa minden jóval rakja tele a tankot. Hozott leves zöldséget, csirkecombot, halat, gyönyörű friss kacsa farhátat, rajta van a szárnya is, tojást , margarint, tejfölt, joghurtot, banánt,a -nak konzervet. Néha azért kerül bele néha egy üveg bor nyáron sör.


     Most szüneteltetnem kell az írást mert Frici  ideugrott az ölembe és rendületlenül dagaszt és nyalogatja a kezemet. Papa


  most porciózza darabolja a húsokat, természetesen ő is kapott egy kis kóstolót. Nem erőszakos cica, mondhatnám jól nevelt, sosem


  követelőzik nem nyávog, csak akkor morrant egyet amikor kapja az eledelét. most kiment a Papához hátha jut még neki egy


  finom husika.


   


     Amit elterveztem mára takarítást nem értem a végére. Mindig többet tervezek, mint amit megvalósítok. 


   


    Ti is szoktatok így járni?


   


   Holnap nem lesz időm reggel beköszönni, mert jönnek a Gyöngyöcskék /a három unoka/. Méteres kalácsot készítek, már


  elkészítettem minden alkatrészét,reggel rakom össze. Az ebéd: Pulykahús leves, rántott csirkecomb,  csirkemell, hal, gomba,


  petrezselymes burgonya, tejfölös uborka saláta.


   


    Legyetek jók! Jó éjszakát!

  előzmény:
  Tete (30665)
  2017-09-22  13:37
 7. 2017. szeptember 22. 19:4130667.

  Sziasztok, jó estét!


  Vera nemsokára meglátod az alagút végét. Nyugi! Aludj, ha ahhoz van kedved, vagy annyira fáradt vagy. Én is örökös aggódásban vagyok, de felesleges, mert ha aggódok ha nem, a vége úgyis u.az.


  Reggel derült égből jött a villámcsapás! Éppen a gép előtt ülve kortyolgattam a kávémat, amikor megfordultam a székkel és fel akartam állni. Igen, akartam, de olyan fájdalom hasított belém, hogy az ijedtségtől sikítottam egyet.


  Nem volt semmi előjele, aztán a semmiből hirtelen jött. Azt hiszem a legutolsó csigolyám, vagy valami... OTT hátul.


  Egész nap se ülni, se állni nem tudtam, nem is tudom hogy vészeltem át a napot. Lefeküdtem, melegítettem sót, rátettem a hátsómra, gondolván hogy tegnap esetleg meg/felfáztam. Igen ám, de feküdni sem tudtam. Semmi sem jó.


  Megnéztem a G.-ban hogy mi lehet ez? Na, ott aztán írnak mindenfélét.


  Vera ha beteg vagyok, én is úgy vagyok mint te, hogy ne is szóljanak hozzám. Hagyni kell mint a beteg szamarat, aztán vagy meggyógyulok, vagy meggyógyulok. Megpróbálok befeküdni egy kád meleg vízbe, de már a gondolattól is rosszul leszek.


  A Fiúknak és Mamának is jobbulást, mert akkor te is nyugodtabb vagy.


  Klári épp akartam kérdezni, hogy potyog-e már nálatok a dió? Januárban a mi diófáinkat annyira visszavágták, hogy azt hittem sose hajtanak ki. Erre nyárra kétméteres friss ágakat növesztettek, hatalmas levelekkel. Dió valóban nem sok lesz idén, pár szem már lepotyogott, de annak is örülök, hogy átvészelték a fák azt a hatalmas vérengzést, amit a "kertészek" csináltak velük. 


  Pannika minden férfi egyforma. Nálunk Férj "rendezte" a diókat. Én felcéduláztam hogy mikor szedtem. Külön rekeszbe tettem a 15-ösöket és külön a tavalyiakat. A régebbiek a madaraknak mennek. Pár hete keresgéltem a tavalyiakat, látom ám, hogy a 15-ösök vannak meg, de hol vannak a frissebbek????? Láttam hogy a kuka tele van dióval. Bár Férj tagadta, de erős a gyanúm, hogy a frissebbeket öntötte ki, a madaraké pedig megmaradt. Hát ez van.


  Pihenjetek jól, jó éjszakát.

  előzmény:
  arirangarirang (30666)
  2017-09-22  16:41
 8. 2017. szeptember 22. 16:4130666.

  Köszönöm Pannika, a tanácsokhoz erőt is tudsz mellékelni? Mert az meg szépen elfogyogat. Nem lenne semmi baj, mert ha nem ellenkezik, akkor úgy kikapom az ágyból, mint a pihét, csak kifeszíti magát, és ellenkező irányba nyomja el magát, kalimpál, és amióta nem lehet ráállítani a lábára, nem megy nekem. mert vagy vinni kéne kézben, vagy megfordítani álló helyzetben. Ez volt először. Aztán ugyanúgy, mint ahogy elesett utoljára, még a saját lakásában, egyik percről a másikra nem bír megállni a lábán. És pont nálam történt ez, én raktam a WC-re, nagyon kínlódtam, hogy ne ejtsem le.Most kitaláltam az ágytálat a nehéz napokra, remélem beválik. Akartam már, de annyira ellenkezett, hogy ráhagytam. Ugyanígy volt a pelenkával, csak raktam rá, de nem használta, majd egyszer mégis álmában, és azóta is.


  Valami lehet a levegőben, mert mindenkinek a vérnyomása alsó értéke van 100 fölött, én nem mérem meg az enyémet, valakinek azt kell érezni, hogy egészséges, ha látom mennyi én is rosszul leszek. Itt vagyok 3 beteggel., mert a fiú sem egészséges, most vele a legrosszabb, mert már nem lázas, látja, hogy süt a nap, azt hiszi nyár van ismét.


  Most olvastam, hogy Auszrtiában napok óta havazik a hegyekben. Nemsokára fűteni kell itt is.


   


  Apa most a legnyűgösebb, még a mama is engedelmesebb. Most bevágott egy egész kardinális szeletet, szundizik, mint a jóllakott óvodás. Apa meg mindenre azt mondja nem kellllll, de ha nem mennék oda, hogy érdeklődjek, akkor én lennék az aki nem törődik vele.


  Nálunk is az ő reszortja a bevásárlás, kocsival jár, és hazafelé bevásárol. Most majd húzhatom a banyatankot is magam. Kiváncsi vagyok meddig bírom, mert valljuk be eddig nagyon kényelmes életem volt, mindig az és annyit csináltam amennyit én akartam, soha semmire nem voltam kényszerítve. Hát ennek most lőttek.


   Én ha beteg vagyok, tényleg nem szeretem, ha foglalkoznak velem, 3 napig alszom, aztán már meg is gyógyultam. kivéve azt a fránya 3 hónapig elhúzódó tödőgyulladást. Akkor lettem asztmás. 


  Tudom mibe fáradok el, ebbe a készenléti állapotba. Nem merek lepihenni, pedig 4 órát se aludtam éjjel, mert biztosan akkor hív valaki, ha éppen elszenderedek. 


  Azt hittem ma nem fogok írni, de a lakás minden helységében alszanak, nem tudok csinálni semmit. 


  Kicsomagoltam a mosogatógépet, kiolvastam az utasítást, ezt is szervízzel kell bekötteni, a garancia miatt. Biztosan azért is fizetni kell. Egyébként gyönyörű. Milyenek lesznek egymás mellett a túzhellyel, már alig várom, hogy lássam., de csak jövő hét végén tud jönni a vejem, lehet, hogy toboroz pár barátot segítségnek, csak hát azok is már mind családosok, és egyre nehezebb az ilyesmi. 


  Lehet, hogy mégis alszom, nagyon ragadnak a pilláim.


   

  előzmény:
  Pannika515 (30663)
  2017-09-22  10:02
 9. 2017. szeptember 22. 13:3730665.

  Papatank ez jó. Nálunk 20 banyatankos nőre jut egy papatankos férfi. Azaz életemben nem láttam még ilyen bevásárlókocsit húzó férfit csak egyet, azt is ritkán. Szerintem az sem bevásárolni jár vele. Bár lehet a heti sörmennyiséget szállítja, mert olyannak nézem.


  Pannika lett egy frissen talpalt kertész csizmád, vagy alkalmatlan a kerti munkához?


  Vera  nagyon vigyázz magadra, Te tartod a frontot. Lehet Pannika tud jó ötleteket adni az ápoláshoz.


  Én valami alapítványi  dologra gondoltam, ahol pár napig ellátnák a Mamát, míg kicsit szusszantok. 

 10. 2017. szeptember 22. 10:1630664.

  Hazajött apa  4 órakor. Én fent voltam már 6-kor, még mindenki aludt, aztán 8kor felhívott a lányom, hogy mi van, pedig írtam neki még az éjjel, hogy hazajött. Nem értem ezt a telefont, állítólag annyit írt ki neki, hogy fel akarom vele venni a kapcsolatot. Messengerre kapcsoltam, már az is elég bonyolult volt, hogy megtaláljam a lányomat a listán, na mindegy, nem esett jól felébredni. De legalább lerendeztem a mamát is, úgy nézett rám, mintha meg akarna ölni, pedig nem is mondtam neki semmit az éjjel történtekről. Ha akarja apa majd elmondja neki, de azt hiszem nincs szüksége egyikünknek sem a sopánkodására, amit reggeltől estig hallgathatnánk. Persze első ötletem az volt amikor elvitték, hogy bemegyek a mamához és addig rázom, amíg meg nem érti mit csinált, de aztán mikor megnyugodtam letettem az egész felvilágosításról.


  Nekünk egyedül  csak a lányunk van segítség, de dolgozik, és 1 héttel úgysem lennénk kisegítve. Mire beletanulna a dolgokba már le is telne. Ezzel is úgy vagyok, inkább én csinálom, mert mire elmondom jobban elfáradok. Az is baj, hogy apa is másképpen csinál  dolgokat, pl. a reggelizést. Először kistányéroztunk, kiültettük az ágy szélére, kisasztal előke, kistányér. De ahogy romlik az állapota, nem bír egyedül megülni, akkor körbepárnáztam, hogy ne dőljön föl. Apa meg ott hagyja, aztán felborul. Akkor kitaláltam egyszer, mert valamiért sietnem kellett, hogy felvagdosom csíkokra a kenyeret, a szalámit, és kis nylon zacskóba rakom, azt oda teszem belülre az ágyára, mindig mondom nem kell egyszerre megenni, ott is hagyhatja, de hallom egész délelőtt eszeget, mert csörög a zacskó. Ha meg kiültetjük hamar azt mondja elég, és otthagyja.


  Ez olyan kézenfekvő lenne, de apa nem tudja megjegyezni, inkább erőlködik, ráncigálja, hát itt az eredménye. Hogy a nagydolog hogy lesz, azt még el sem tudom képzelni, mert vagy a vejem rakta ki a szobaWC-re, de akkor egész nap szenvedett a mama, mert ő csak este tud jönni, vagy apa reggel, de nagyon nehéz már neki mióta nem bír állni se a mama. Lehet, hogy ez is hozzájárult a rosszullétéhez, mivel tegnap reggel volt az a művelet. Ha meg a pelusba kell, akkor én tényleg megbolondulok, volt benne egyszer részem, hát nem volt kellemes. Most is nyikorog, hogy ilyenkor mit csinál nem lehet tudni, a szemére tesz egy papírzsepit, és kis hangokat hallat, még nem tudtam rávenni, hogy elmondja ilyenkor mi van.


  Jön a vejem viszi be apát a kórházi dokijához, azt mondták ne a házihoz menjen. Egyébként is péntek van, azt nem lehet észben tartani, hogy ő pénteken hogy rendel.


  Tudod Klári mindent lehetne amit leírtál, ha havi több százezres fizetésünk lenne, de mivel apa most dolgozni sem tud, hát nagyon meg kell húzni a gatyaszíjat. Elvertük a tartalékot a festésre, de az sem várhatott, meg az új masinákra, és most várjuk a jószerencsét.


  Irigylem Pannikát, hogy tud kertészkedni, nekem egy szál gaz kihúzása is probléma a derekam miatt. Az éjjel láttam fél szemmel egy műsort, valami vibrációs masszázstechnika, gerincbetegeknek, állítólag ez a leghatásosabb, 4-n tudják egész Magyarországon, kérdés, hogy mire hat, mindenre, vagy csak egyes gerincbetegségekre. Utána fogok nézni. Aztán láttam egy nőt, aki valami Afrikából származó gizgazt evett, és 3 nap alatt helyrejött a hasfájása, annak is utána nézek. Sajnos nem tudtam nagyon odafigyelni.


  Talán valami tésztát főzök, mert nagyon fáradt vagyok, nem tudom hogy bírom ki, amíg délután hozzák a mosogatógépet, elég tág határok között adtak időpontot 2-és 20 óra között. Múltkor ha jól emlékszem 5 körül jöttek.


  Sziasztok, legyen szép napotok!

  előzmény:
  Tete (30662)
  2017-09-22  06:23
 11. 2017. szeptember 22. 10:0230663.

  Jó reggelt kedves Lányok és az egyszem Fiu!


  Köszönöm szépen ,hogy befogadtatok és kedves szavakkal köszöntöttetek!


  A kávét elvettem köszönöm , finom volt, én tettem még bele egy kis kapuccinó port, mert úgy szeretem.


    Jót aludtam a kényelmes ágyacskámban /a Bp-i nem olyan/. Arra ébredtem 3/4 8-kor, hogy  Papa /férjem/ huzza fel a redőnyt. fordultam a másik oldalamra de azzal a mozdulattal ki is ugrottam az ágyból.


    Papa indul bevásárolni, ez az ő reszortja,én csak a nagy bevásárlásokat szoktam, mert azt kocsival oldom meg. Papának vettem egy papatankot, és busszal megoldja a vásárlást. Szereti csinálni, tudja hol mi olcsóbb és hol van szebb zöldség. Ilyenkor kiváltja a gyógyszert, vesz nekem hajfestéket, elviszi a cipőmet sarkaltatni stb. Hétköznap a főzés is ő végzi, azt is szereti csinálni és nagyon ízletesen főz.


    Képzeljétek a múlt héten mielőtt mentem Bp-re kikészítettem egy félcipőt és egy csizmát, hogy vigye el a cipészhez a sarkát megjavíttatni. Egy másik csizmát is odatettem, mutattam is neki, hogy ez kuka. Erre a drága azt is elvitte a cipészhez az meg megtalpalta. Most megy a kukába friss talpalással. Ilyen malőrök is vannak, ilyenkor nem repkedek az örömtől!


    Most megyek nekiesek a lakásnak porszívózás, konyha, fürdő, wc takarítás felmosás. Elég is lesz bőven mára.


  Drága Vera! 


  Nagyon együtt érzek veled a mama ápolása terén. Lehet tudnék neked egy-két ötletet adni, mivel én is idősgondozást csinálok. Ha gondolod vegyük fel a kapcsolatot a facén.Szivesen segítek!


   


    A cipőkkel nekem világ életben gondjaim voltak. Állandóan hólyagos, sebes volt a sarkam ,lábujjam. Ha új volt akkor amig ki nem tapostam, aztán következő szezonban migint, amig meg nem szokta a lábam. A legjobban bevált módszer a kibővítéshez, ha felvesztek egy vizes zoknit, rá a cipőt és amíg meg nem szárad a zokni, vagy amíg birod addig járkálni benne. Szépen hozzá alakul a lábhoz. Persze ezt otthon és ha nyomja le lehet venni és később újra kezdeni.


  Szépen süt a napocska, megyek elkergetem a pókokat a sarkokból.


  Legyen nektek is napsütéses szép napotok!


  Sok puszi és ölelés!

 12. 2017. szeptember 22. 06:2330662.

  Sziasztok, jó reggelt.


  Vera biztosan jó lett az eredmény és a férjed hazamehet. Gondolom a nagy ijedtség miatt lett ő is rosszul. Amikor a Mama tiszta állapotban van, mond el neki nyomatékosítva, hogy mi történt. Ha látni akarja a fiát, ne csinálja ezt, mert lásd most is kórházba került. Nem szakadhatsz ezer-felé. Nem tudtok valahonnan segítséget kérni, Önkormányzat valamilyen alapítvány? Nincs olyan, hogy jó pízért, de beveszik egy hétre, és addig legalább kipihenhetitek magatokat?  Nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültetek, de ez rajtatok nem segít. Az már nekem is eszembe jutott, hogy az emeletről fogsz lefutkározni állandóan? Persze az ember nem lát bele a helyzetetekbe, Ti tudjátok, mi lenne a legjobb megoldás. Nem lehet pl bérelni egy gurulós ágyat, amilyen a kórházakban is van?


  Lányok itt a kávé, most főztem, az én már elment.  Pannika Neked is van. Mandula  és mindenki, melegen tartom, ki mikor kívánja melegen ihatja.  Puszi.


  Vera kitartást meg türelmet, de az eddig is  megvolt.

  előzmény:
  arirangarirang (30661)
  2017-09-22  03:10
 13. 2017. szeptember 22. 03:1030661.

  Éjjel fél 3. Apát nemrég vitte el a mentő, így még nem láttam, teljesen ki volt készülve. Már egész nap állítólag nem volt jól, csak nem szólt, viszont többször hallotttam, mikor kijött a mamától, akkor morgott, de bent így édesanyám, úgy édesanyám, jól van, és úgy beszél vele, mint egy bébivel. Este lefürdettem a mamát, direkt megnevettettem, hogy jókat álmodjon, eléggé belefáradtam, nagyot kell hajolni, és fél kézzel tartom, másikkal mosom, izzadtam, mint a ló, alig bírtam kiegyenesedni a derekammal. Ezt egyedül csináltam, mondtam apának, hogy pihenjen le. Éppen elcsendesedtünk, én még csak készülődtem lefeküdni, mikor a mama egy akkorát ordított, hogy Vera, meg fiam, és többször, annyira megijedtünk, én rohantam elöl, mondtam apának, maradjál, majd én megnézem. Megyek be, néz rám anyósom, mint aki most lát először, mondom mi a baj?Ja azt álmodta, hogy nem adtuk be neki a gyógyszert. Aztán ettől, hogy apa is megijedt, kapot egy rohamot, annyira remegett, hogy nem bírt beszélni. Hívtam az ügyeletet, hívjam a mentőt. Nagyon hamar itt voltak, csináltak EKG-t aztán elvitték, de most hívott a lányom, mert bement utána, hogy még kb. egy óra és elkészül valami újabb vérvétel eredménye, és ha az jó, akkor hazajöhet, de ki van oktatva, semmi fizikai megerőltetés. Hogy ki fogja befejezni a konyhát azt még nem tudom, mert egyedül a vejem se tudja. Valakit meg kell fizetni, de kiben lehet megbízni. szerintem nem fogjuk visszaállítani az emeletet, majd marad a fiú a vendégágyon, beágyazok minden nap. Csak ne legyen beteg, egyébként már nem lázas. 


  Rajtam sem műlt el nyomtalanul ez az tjedség, most kezdek én is rendbe jönni, eddig csak reszkettem én is, és fájt a szívem, de persze apa miatt is. 


  Azért írok most, mert várom, hogy leteljen az 1 óra, és megtudjam, hogy hazaengedik-e. Addig nem fekszem le. Ő állítólag már jól van, lezajlott a roham de ezek a rohamok egyre sűrűsödnek sajnos. 


  Hát nagyon kétségbe estem, megijedtem. 


  Egyébként holnap el se tudok menni itthonról, ha esetleg nem jöhet haza, mert hozzák az új mosogatógépet valamikor délután, délelőtt meg a családtagokat kell lerendezni, mamát reggel megmosni, megetetni, ebédet főzni, A fiút rendezni, kutyákat, szóval, ezért írok én mindig emberi időszámításon kívül.


  Én is szeretettel várom az új levelező partnerünket, direkt jó, ha nem sértődik meg,hogyha nem válaszolunk neki azonnal, mivel azt írja ő se mindig ér rá. Az eddig lemorzsolódott "újak" általában napi többszöri csevegést szerettek volna, és azt hitték, hogy ők nem tetszenek nekünk, azért nem válaszolunk rögtön. Remélem nem írtam félreérthetően, már eléggé fáradt vagyok, alig látok, de még nincs semmi hírem. 


  Most mondjátok meg, ez lesz a végünk, hogy ide költözött az anyós? Kiszekálja apát a világból. Amíg nincs itthon, addig hallgat, de ahogy belép az ajtón pillanatonként foglalkoztatja. Nincs egy nyugodt 5 perce, hogy pihenhetne. Már azon gondolkodom, hogy kirakom az ágyát az étkezőbe, onnan mindent látna, aztán nem unatkozna annyira talán, habár állítólag nem unatkozik, mert egyfolytában imádkozik. Ezt én nem értem, ha úgy is élne, de hogy mondja a szavakat egymás után, tartalom nélkül? Vagy ki tudja, Isten majd eldönti.


  Elbúcsúzom, aludjatok jól, legalább ti.!


   

  előzmény:
  mandula2 (30660)
  2017-09-21  20:13
 14. 2017. szeptember 21. 20:1330660.

  Jó estét, megjöttem.


  Már megint buherál valamit az nlc, mert újfent kitiltott. Sebaj!


  Pannikának üzenem, hogy jöjjön úgy ahogy van, adja magát, nem kell semmiért sem elnézést kérni, hogy esetleg csak néha tud jönni, vagy .... szeretettel és türelemmel, valamint tárt ajtókkal várunk mindenkit, aki jó szándékkal nyitja meg a Konyha ajtaját.


  A Konyháról jut eszembe, hogy amikor az első körnél tartok a botozásban, akkor még csak hagyma szagot /nem illatot, mert akkor az még csak szag/ érzek az étterem konyhájából, ami előtt elhaladok, mielőtt a tavat megkerülném. A második, harmadik körnél már tudom, hogy mi lesz a menü. Rendszerint pörkölt, mert ismerősek az illatok. Olyankor gondolatban befogom az orrom, mert ugyancsak megkordul a gyomrom.


  Klári a cipő végül körömcipő lett, de mire hazaértünk, úgy érezte magát a lábam, mint a japán gésáknak, összenyomorítva, két számmal kisebb lett a cipő, vagy két számmal nagyobb lett a lábam. Jááááááj. DE JÓ MOST CSAK ÚGY, MÉG PAPUCS SINCS RAJTAM!


  Mindig megfogadom, hogy nem csak klumpából áll a világ, szóval hogy városi cipőt is húzok időnként itthon is... de aztán győz a kényelem. Na tessék, itt az eredménye.


  Ma csodaszép napunk volt, lélekemelő. Régi, nagyon kedves Barátok!!!! Annyira szeretem őket, és viszont.


  Vera!!! Ha nem lennél, ki kellene találni. Kívánom hogy múljanak el a problémáid, de azok úgyis újra meg újra termelődnek. Az élet már csak ilyen! Ma amikor hajnalban kerestem hogy melyik cipőbe megy bele a lábam, én is találtam olyan cipőket, amikről már régen elfeledkeztem. Még az árcédula is ott fityeg az egyiknek az  oldalán. Kb. 15 évvel ezelőtt vettem Bécsben egy gyönyörű alkalmi cipőt. Már ott éreztem, hogy nem az igááázi, de annyira tetszett, hogy gondoltam majd idővel.... tudjátok. Na abból nem lett semmi. A cipő vadi új, dobozban van, közben ha belebújnék, biztosan "spanyolcsizma" lenne belőle. A szívem fájna, de azért mégis jó lenne tőle megválni. Ha tudsz egy helyet ahol el lehetne adni... nem is a pénz miatt, hanem legalább egy "kacattal" kevesebb lenne.


  Hiányzik Joe zenebonája, de ha tud, jönni fog. Tudom. Joe ha olvasol, a legjobbakat!!


  Klári a reggeli kávét én frissen kérem, de nem jövök korán, mert tegnap /ill. az már ma volt/ későn feküdtem és ma nagyon korán keltem. Holnap 8 óra előtt ki sem dugom az orrom a takaró alól. Kivéve, ha jelez, hogy mennie kell.


  Szóval kávé rendel kb. 8 órára, forrón és keserűn. Köszönöm kedves Kisasszony! Majd meghálálom.


  Aludjatok jól, jó éjszakát. Bibibííííííííí nálunk jó meleg van a szobában.


  Vera a Fiúnak mielőbbi gyógyulást!

  előzmény:
  Tete (30659)
  2017-09-21  15:17
 15. 2017. szeptember 21. 15:1730659.

  Nem vagy Te zugolvasó,  hanem "csak-olvasó". Szeretettel várunk. Látod nem kötelező a napi bejelentkezés,  ezt csak én szoktam forszírozni, de azért, mert aggódom, ha valaki elmarad. Tudod időnként az embernek csak arra van érkezése, hogy életjelet adjon. De az is jó. Majd írsz többet, ha ráérsz. Úgy tűnik itt én érek rá legtöbbet, a Konyhánk ajtaját tárva-nyitva tartom. Itt bárki kaphat egy finom kávét, letelepedhet a stokkedlire,  sámlira. Jó szót, barátságos hangulatot talál. Néha csipkelődünk, néha panaszkodunk, de jól érezzük magunkat együtt. Gyere Te is Konyhalánynak.


  Unokák, család, kert, sütés-főzés, hol lenne máshol a helyed?

  előzmény:
  Pannika515 (30657)
  2017-09-21  15:00
 16. 2017. szeptember 21. 15:0030657.

  Kedves Konyhalakók!


  Régóta olvasgatlak Titeket.


  Zugolvasóként már volt ,hogy megszólítottatok,jó éjt kívántatok, nekem jól esett.


  Többször elhatároztam, hogy előjövök a háttérből és bejövök én is a konyhába.Aztán úgy éreztem ha belépek a klubba az elkötelezettséget, elvárást jelent és annak nem biztos , hogy mindig eleget tudnék tenni. pl: napi bejelentkezés


  Ennek tudatában kérdezem elfogadtok-e tagként?


  Pár szót magamról: Egy közép magyarországi megyeszékhelyen élek.66 éves vagyok, férjemmel élek már 47 éve, aki 69 éves. Egy gyermekem van 45 éves fiú. Sajnos a házassága nem sikerült, 2 éve elváltak, viszont 3 gyönyörü unokám van, akik minden hét végén nálunk vannak, apja hozza őket .Sajnos nem egy városban élünk az unokáimmal, így a találkozás hétvégére korlátozódik.


  Családi házban élünk, 1200m2-es telekkel, így a kerti munkálatok sok időmet elfoglalják. imádom csinálni, nagyon szeretem, ki tudja meddig bírjuk. 


  Jelenleg minden második héten Bp-en dolgozok, egy 92 éves nénit gondozok. Ezért csak minden második héten vagyok itthon az otthonomban.Ilyenkor aztán alig győzöm az elmaradt tennivalókat bepótolni, hévégére sütök főzök a családnak,tehát ezért írtam , hogy nem tudom igérni a mindennapos bejelentkezést. 


  Ennyit most magamról, döntsétek el befogadtok-e magatok közé? Én szeretném!


  Puszi nektek! 

 17. 2017. szeptember 21. 14:3330656.

  Mi kettesben főzőcskéztünk, megint kevés volt a négy főzőlap. Karfiol leves, pacal, kacsacomb, rántás a levesbe, krumpli a pacalhoz, rántott hal, ráadásul még kacsahájat is sütöttem ki. Lett egy csomó zsír, meg tepertő is. Ahogy hűlnek az ételek, csomagoljuk el a nagy részét. A kedvesem innentől zsíros kenyéren fog élni, annyira szereti. De a reggelije vacsorája biztosan az lesz. Megebédeltünk, -nek pihi én meg.


  Tegnap megint szedtünk fel diót. Már biztosan elég lesz. Lesz báááááájgli meg diós linzer is.


  Itt egész nap esik az eső, viharos a szél. Minden virágot lepakoltam a földre, a gyerekekét is, jól megáznak, talán az esővíz jobb nekik, mint a kútvíz. Aztán állandóan összeborogatja a szél.


  Nevettük a párommal, hogy reggel kávéztunk az ágyban, közben néztük a madarakat, tiszta kertmozi.


  Mandula megoldódott a cipellő gondod? Én ma a tünci gumicsizmámban voltam, persze nem megjelenős helyen, csak boltba, hentesbe.


  Vera, amikor az emberben sok feszültség felgyülemlik, nem is baj, ha néha kitör. Nem mérgezi a testet a lelket a visszafolytás. Én borzasztóan tartok a konfliktusoktól, nem tudok visszaszólogatni, én egyszerűen lebénulok, ha nekem támad valaki. Aztán később már okos vagyok, hogy mit kellett volna mondani.  

 18. 2017. szeptember 21. 10:5630655.

  Jó reggelt!


  úgy elaludtam, mint a tej. Éjjel ki kellett nyitnom az ablakot bukóra, mert meg akartam főni, izzadtam, mint a gebe nevű ló.


  Azt se hallottam, mikor elment a kukás, pedig az csinálja a műsort, üti vágja a kukákat, rázza, csoda, hogy nem törnek darabokra.Közben apa már elintézte mamával az összes kis és nagydolgot, mosakodást, pelenkázást, kávézást, nekem csak egy kis tízórait kell majd adni neki.


  A fiú tegnap egész nap aludt az előző éjszakai hányós, köhögős műsor után, mikor mértem a lázát 39 volt. Hogy kapta ezt meg, nem értem, a lábát nem tette ki a lakásból már egy hete, mert nagyon fújt a szél, az minden asztmás ellensége.


  Adtam neki este egy baromi nagy rózsaszín gyógyszert, egyenlőre nem lázas, de majd figyelem. Talán be kéne fűteni, de akkor többen is elpusztulnánk, én mindenképpen. Minden átállásnál ez van, hogy hetekig az utcát fűtjük. A mamánál bedugtam a hősugit, de nyitva hagytam az ajtaját ez az igénye, télen majd belefagy az ágyába, mert ott a bejárati ajtó mellett van a leghidegebb, és a szobája köves, nincs padló, vagy szőnyegpadló, direkt így lett annak idején kialakítva, hogy ott pancsolni is lehessen igény szerint.


  Nekem megint nagyon fáj a derekam, egyre jobban / és jobban vagyok, agykontroll/


  Tegnap nagyon kivontam magam mindenféle mama körüli munkából, apa ma meg is jegyezte, mondtam ahogy éreztem magam. Azt nem tettem hozzá, hogy lelkileg.


  Minden reggel úgy ébredek, hogy gondolkodnom kell ki van itt velünk apa, és az anyukám mindig első helyen van, aztán eszembe jut a szomorú valóság, amitől nagyon rossz kedvem lesz.


   


  Mennék már megvenni az új gépet a konyhába, de addig nem megyek, amíg vissza nem kapom a régi árát, biztos ami biztos, nehogy a végén kettő legyen. Azt mondta a főnök úr, állítólag ő volt itt tegnap, hogy ma átutalják, kiváncsi vagyok.


  Fiú köhög, figyelem majd, mert ha lázas, akkor orvos kell, remélem neki is csak olyan egynapos láza volt, mint nekem szokott. Egyébként sose szokott lázas lenni, évek óta nem volt, mikor mi mind ki vagyunk borulva, fetrengünk a láztól, akkor neki semmi baja. Kiskorában viszont iszonyat beteg tudott lenni, előre oda volt készítve minden karácsonykor a felmosó készlet, mert a sugárhányás az rendszeres volt. Egyszer karácsony éjjel kellett hívni az ügyeletet, mert semmitől nem ment le a láza, beraktuk hűtőfürdőbe, és ott is csak felfele ment. Aztán kapott egy szurit, amitől jobban lett. Nagyon veszélyes volt nála, mert az asztmája ilyenkor felerősödött, sokszor robogott vele a férjem a Szabadság-hegyre éjjel, a gyerek félfulladt állapotban. Szerencsére elég jól kinőtte, de úgy látszik idegállapottól is függ, mert az idén nagyon előjött neki.


  Éjjel nem volt áram, olyan sötét lett, mint a róka lukában, mert az utcai lámpák se világítottak, van egy ami egészen jól bevilágítja a lakásunkat, nem szeretem, ha annyira sötét van, mióta iderakták azt a lámpát, nagyon megszoktuk, hogy éjjel nem kell villanyt kapcsolni, ha az ember felkel. De nem sokáig volt sötét, mire előszedtem az elemlámpát, vissza is jött.


  Meg veszek, annyira fáj a derekam. Ülő helyzetben, meg se mozdulok, és szörnyű. Azt mondta erre az orvos, ha már nem nagyon fogok tudni mozogni, akkor menjek el a nem is tudom melyik orvoshoz kell ezzel menni. ortopédia? vagy mi. beburkoltam kis pokrócba, most így jobb.


  De ez azért nagyon sok mindentől is fájhat, egyszer pl. petefészekgyulladás miatt fájt, de fájhat attól a baromi erős kolbásztól is, ami hálistennek már elfogyott, szerintem még a fiú is attól lett lázas.


  Valamit még írni akartam, de elfelejtettem, mert be van hajtva az ajtóm, és a nagy melák kutyusom nem bírja a nózijával benyomni, hogy be tudjon jönni. A másik kettő nekiugrik, és már bent is vannak, de ő nagyon visszafogott, szerény kutyuska, csak kicsit megböki az ajtót, és ha éppen észre veszem, hogy megmozdul, akkor beengedem, most is ez történt, aztán közben elfelejtetem mit akartam írni.


  Esik, fúj, ronda idő van. Nekem szerencsém volt a kis bordóspiros cipellőmmel, de sajna csak nadrághoz való, ha szoknyás helyre kell menni én is bajban vagyok. Tegnap 8 pár gyönyörúbbnél gyönyörűbb cipőt vettem elő, még a dobozában vannak, a hozzá való táskák mellécsomagolva, bele se megy a lábam, meghízott a lábfejem is, szerintem azért. Látszik a talpukon, hogy még sose voltak rajtam. Már gondoltam, hogy van itt a Facebookon  cipő-táska eladó csoport, el kéne adni, mert az nem tágul, sose lesz számomra hordható. A fele szekrényem felszabadulna, és még a tetőtérben is vannak. De valahogy nem visz rá a lélek, nem vagyok kofa típus, ha nekem azt mondják valamire, hogy nem kell, akkor megsértődök.   :D .


  A szoba kirámolásánál, /festés miatt/ találtunk egy pár barna csizmámat, annyira nem hordtam, hogy nem is emlékszem rá, pedig a drapp télikabátomhoz nagyon jól menne. Remélem abba belefér a lábam.


  Rendbe szedem magam, aztán végre megfőzöm a zöldbab főzeléket.


  Sziasztok, gondoljatok valami szépre, ehelyett a nyúlós idő helyett.

  előzmény:
  mandula2 (30654)
  2017-09-21  06:40
 19. 2017. szeptember 21. 06:4030654.

  Jó reggelt!


  Kávét elvettem, köszönöm, már meg is ittam.


  Sötét van, hideg van /kint/ és én már napok óta azon görcsölök, hogy a mai jelenésre milyen cipőt vegyek fel, mert mindegyik szorít.


  Legszívesebben kiscsizmában mennék. Jááááááááááááj! Ugye átérzitek, hogy ez milyen komoly probléma?


  Mennem kell, jövök majd valamikor.


  Sziasztok.

  előzmény:
  Tete (30653)
  2017-09-21  06:11
 20. 2017. szeptember 21. 06:1130653.

  Ez itten a mai kávé. Varázsereje van. Ma mindenki friss, üde és fiatalos lesz tőle.


  Elmúlt hat óra és milyen rusnya sötét van. De nap közben majd kialakul. Vagy nem.


  Nálunk ma sütőcske-főzőcske lesz. Olyan sok dolgot kipipáltam a héten, ilyenkor elégedett vagyok, mint a jóllakott napközis.

 21. 2017. szeptember 20. 16:2730652.

  Hát ez már roppant érdekes eddig ma írtam délelőt +2 levelet, az egyikre nem is emlékszem, hogy elküldtem-.e, de nincs meg, a másikat elküldtem, és kiírta Te hülye rossz az útvonal. Mondjuk a hülyét már én tettem hozzá. Mostanra rájöttem, hogy emailcímmel léptem akkor be, most meg csak névvel. De most elmentem, mert már negyedszerre nem valószínű, hogy megírnám. Az a jó, hogy a levelek között mindig történt még valami, így újdonságot is beleírhatok.


  Reggel hatalmas gyomorfájással ébredtem. Éppen nem volt az ágyam mellett víz, nehezen, de kivánszorogtam a konyhába. Még apa is csak akkor kászálódott elő. Éjjel a fiú rosszul volt, elkapta az asztma roham, köhögés, fuldoklás, hányás, minden. Pedig már este is adtam be beki gyógyszert, mert én is sípoltam, mint az a bizonyos síposseggű kiskakas a vásárban. Mikor kifújja az ember a levegőt, utána van egy kis sípoló, pukkanó késleltetett hang, Engem megőrjít. Mint kis buborékok pukkannának.vagy pukkannak. Állítólag ezek a kis izék ilyenkor megtelnek lötyivel, és azok zenélnek.


  Éjjel így keveset aludtunk, megpróbáltam kicsit hozzápótolni, de a lányom hívot, hogy nem fájt a vérvétel, hurrá, mondtam, ha előre kérdezel, megmondtam volna. Kis bájcsevely, ó, mondom van még idő, alszom még. Apa telefonált. Akkor már felkeltem, nem bírtam idegekkel. Éppen törölközőben tébláboltam, mikor új telefon, itt van a kapuban az illető, aki vinné a mosogatógépet az édes anyukájához, hogy már végre megszabadultunk tőle.


  Gyorsan felkaptam a szép, csicsás háziruhácskámat, annyira tetszik, csoda jó rózsaszín, elől cippzáros, és fehér-rózsaszín ferdepánttal van szegve. Mindenki odáig van tőle, hogy milyen jól áll. De mindegy lett volna ha a törölközőben maradok, mert úgysem értem jöttek. Megnézegette a masinát, írt egy szállítólevelet, és elvitte. 


  Úgy képzeltem, hogy azonnal elrohanunk a boltba megvenni a másikat, de apa nem ért rá, most meg fodrászhoz megy, tehát majd....


  Szortíroztam a fehérneműs fiókokban, csoda dolgokat szereztem be a nyáron, már ideje volt, mert voltak igen koros darabok is, hiába voltak kímélve a gumi az nem bírja az álldogálást. Aztán elég sok kinőtt holmit is bezsákoltam. Egyenlőre még nem szortírozok máshol, majd ha már mindennek meg lesz a helye, mert véletlenül elkallódik valami. Apa mindig azt szokta kidobni, amit félreteszek, mert valamiért kell. 


  A fogkrém amit használok, nagyon nyamvadt kupakkal van felszerelve, nem lehet ráállítani mert kicsi. Egy másik nagy kupakot szoktam rátenni, valahonnan megmentettem. 2 napja éreztem, hogy veszélyben a kupakom, betettem a fiókba. Reggel fogat akarok mosni, nincs. Mondom TE! voltál? őőőőőő, aztán nem. benézek a szemetes zacskóba, naná, hogy ott virít, ráadásul még krém is volt benne. Az volt urasága szerencséje, hogy vadonatúj nylonzsák volt a szemetesnek elővéve, most nem tudjuk használni a benti kukát, így csak szabadon lógott egy tiszta zacskó. Korán reggel leharaptam volna a fejét az tuti.


  Ma reggel is fel voltunk spanolva, ő ment volna, de várni kellett a szállítóra. Mondom addig csinálok helyet, leszedek a szártóról, könnyebben kiférnek. Valami teljesen ésszerűtlen dolgot akart csinálni, mondom ne úgy, hanem így. Merthogy mindig annak kell lenni amit én kitalálok. Az ölemben volt a sok ruha, odavágtam a lába elé, mondom akkor itt van, csináld. 


  Érdekes módon lehiggadt,


  egyből jó lett volna amit mondtam, de elkésett. 


  Úgy lassan mind megőrülünk a helyzettől, az ember egy darabig visszafogja magát, aztán jön a robbanás. 


  Mikor anyós itt lábadozott a csípőmútétje után, 6 hétig mindenki visszafogta magát, ahogy hazavitte anyóst mi úgy összevesztünk, potyogtak a cserepek.  Nagyon magunknak valóan élünk, eleget szórakoztunk fiatal korunkban, már inkább csak magunk szeretünk lenni, aztán  ha ki vagyunk zökkentve kitör a Vezuv.


  Nem maradt nekem ebéd. Kiosztottam az összes maradékot, de jól jártam, apa hozott valahonnan sült halat fincsi!


   

  előzmény:
  Tete (30651)
  2017-09-20  15:05
 22. 2017. szeptember 20. 15:0530651.

  Nem mondom, hogy könnyű a kedvetekre tenni. Én mindennek örülnék. Elvettem a halványlila cuccot.


  Egyszer a fiú unokával lepihentünk, uborkaszelettel a szemünkön. Annyira muris volt, sokat nevettünk. Persze az ember kiválasztja, hogy kit enged be a személyes szférájába. Ezért is van, hogy nehezen vált, orvost, kozmetikust stb.


  Korán reggel  Lehel piac, már kész a savanyúság télire. Kicsit elszámoltam magam és lett egy 5 literes üveggel pluszban. Uborka, hagyma, kisdinnye, karfiol, édes fehér húsos paprika van  eltéve 20 literes patentos műanyag vödörben. Szerencsére nem esett, mindent meg tudtunk csinálni kinn. Persze Anyósom is kért a Lehelről kacsacombot, meg testhájat, így már nála is voltunk. Próbálkoztunk az Újpesti piaccal, de a környező utcák is többnyire le vannak zárva, így eljöttünk onnan. A spájztakarításnál vettem észre, hogy sem babom, sem lencsém, feles borsóm nincsen. Azokat is vettünk. Mindenből csak fél kilót, de én szeretem, ha van itthon. Kitalálom, hogy főzök és csak a polcig kell érte menni, nem üzletbe. annyira aranyos volt, tegnap megemlítettem, hogy  a spájz ablak úgy maradt, kérem, hogy majd takarítsa meg nekem. Azonnal felugrott, hogy mielőtt elfelejtjük legyen készen. Aztán az összes kicsi ablakról WC, fürdő, kamra leszerelte a szunyoghálót, lesikálta, az összes ablakkeretet, ablakpárkányt lemosta, persze Ő is létráról. Nagyon örülök, hogy az is rendben van.


  Mi is vettünk kacsacombot, neki elvinni, meg nekem pontypatkót rántani.


   Vera kicsit megpihenek, aztán utazhatunk. Semmi jónak nem vagyok elrontója.


  A kávét most pótolom szerintem jó az délután is.

1 2 3 4 5

Legnépszerűbb cikkek