Kedves Fórumozók!

A következő napokban némi ráncfelvarráson esik át az NLCafé, célunk a mostaninál könnyebben kezelhető felhasználói felület. Megeshet, hogy egyes funkciók átmenetileg nem érhetőek el, türelmeteket kérjük! A fórumon böngészni, hozzászólni, topicot nyitni természetesen továbbra is tudtok. Jó böngészést!

Cseh konyha

.Mosomedve
Létrehozva: 2005. november 23. 20:04
Sziasztok!!
Nagyon imadom a cseh konyhat de sajnos nem tudok egy etelt sem csinalni...Eddig csak knedlire talaltam receptet,de jo lenne ha valaki tudna mondani jo eleleket..
31117 hozzászólás
 1. 2017. november 19. 20:1031117.

  Sziasztok, jó estét!


  Zsókát köszöntöm sok szeretettel névnapja alkalmából.


  Képzelem milyen finomakat főztél és sütöttél. Ugye gondoltál ránk is közben?


  Itt a Konyhánkban az egészségedre koccintunk!!

 2. 2017. november 19. 18:4831116.

  KÖZÉRDEKŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Viasat 3-n sorozatosan limonádé filmek mennek, most lett vége egynek, és jön egy másik!

  előzmény:
  Tete (31114)
  2017-11-19  13:47
 3. 2017. november 19. 15:3331115.

  Pipa vagyok, kivettem az egyik SIM kártyát a telefonomból, mert 2-t is lehet bele rakni, 2 telefonszámmal működik akkor. Eltettem egy nagyon jó helyre........ ott lesz az idők végezetéig.


  Úgy tudtunk elszabadulni, hogy reggel a mama jól volt, nem nyafogott, erre azt mondtuk neki mi most elmegyünk vásárolni. Próbálkozott, hogy a Vera maradjon itthon, de apa mondta, hogy oda én kellek, mert én fogom használni a mosogatót, és nekem kell kiválasztani. Aztán mikor megvettük apának a cipőt, és utána hazajöttünk ebédeltetni, akkor boldog volt, hogy a fiának van új cipője, vicelődött, hogy ha újra tud járni, ő is jön, és neki is veszünk egy surranót. Evett átpelenkáztuk, elintéztünk mindent körülötte, aztán mondtuk, most megyünk még csak mosogatót venni. Azt mondta jól van.Erre eljöttünk.


  Sajnos a lányom nagyon meg van fázva, rá is segített, mert mikor kitört rajta, akkorra volt időpontja egy helyre, oda muszáj volt elmennie, aztán meg nem volt senki aki elment volna helyette  a filmnézésre, mert filmkritikákat ír, bemutató előtti vetítésekre jár, mire kijön a film kész a kritika. Azt nem kellett volna csinálnia, azóta roppant rosszul van. A vacsoraestre nem tudtunk volna így elmenni, mert közbeesett volna az esti rituálé, és akkor csak idegeskedett volna a mama, de ez így jó volt. Baglyot majd telefonnal lefényképezem, de bonyolult, mert a szgépemen nincs rajta az az izé amivel egyből át lehet rakni a telefonról, próbáltam feltelepíteni, de nem sikerült. Így emailban szoktam a telefonról elküldeni magamnak, onnan le tudom menteni a szgépre. DE most nincs kedvem, azonnal eldobom magam olyan setét van, esik is, szóval nincs jókedvű idő. Tegnap délutánra már jó volt, még szemergett mikor elmentünk. Nagyon jól esett a hideg levegő, mondtam is apának inkább sétálnék most a hegyekben, annyira hiányzott már a levegő.

  előzmény:
  arirangarirang (31113)
  2017-11-19  13:15
 4. 2017. november 19. 13:4731114.

  Mandula igen megérkezett tegnap dél körül.


  Pannika jobbulást a fiadnak. Nem gondoltál még rá, hogy abbahagyod a betegápolást?


  Vera hogy tudtátok megoldani, hogy kicsit elszabadulj? Besegítettek a lányodék? Lassan összejönnek a dolgok, aztán ha minden meg lesz, akkor seperc alatt gyönyörűséges konyhában tevékenykedhetsz. Bagolyról kérek képet.


  Én is évek óta szedem a vérnyomáscsökkentőt. Addig sem volt bajom, tehát nem éreztem, hogy magas. A gyógyó szedése után sem éreztem, hogy valami változott volna.


  Délben ettünk húslevest, majd négy körül megsütöm a krumplifánkot a vadashoz. Utóbbi készen van, csak a fánkocskákat akarom frissen sütni. Aprajafalva is szereti, hátha beneveznek.Tegnap délután pizsamapartizni mentek az egyik unokatesóékhoz, aztán délelőtt felkerekedtek és Zs másik testvérével meg az összes gyerekkel játszóházba mentek. A fiam Zbe, még a tél beállta előtt van pár dolog amit meg akar csinálni.


  Beüzemeltünk egy új madáretetőt, most figyelgetjük, mikor fedezik fel a kis kosztosok.


  Három adagot mostam, mivel elég szeles az idő, kiteregettem. Az előbb viszont mindent betelepítettem, mert elkezdett petymeregni az eső. De elég jól szikkadt. Bóklászok a neten, nézelődök mindenfélét. Kifejezetten otthonülős idő van.


  Holnap megint a lehullott falevelekkel kellene foglalkozni, mert szerdán megint vihetö arra a gyüjtőhelyre. Ti mit csináltok vele? Nálunk a kukások nem viszik el. Hetente van kukázás, kéthetente szelektív zsákban. De a növényi hulladékot vagy elviszi az ember, (ősszel néhányszor leadható ingyenesen), vagy sok pénzért elviszik.


  Joe-ról tud valaki valamit?

 5. 2017. november 19. 13:1531113.

  Én jó 20 éve kínlódok a vérnyomásommal, volt már 220 is az orvosnál, és nem éreztem magam rosszul, csak miután spriccelt a nyelvem alá, viszont nem nagyon vitte le az sem. Egy időben nekem is sokszor vérzett az orrom. Nagyon sok gyógyszert kipróbáltunk, tudományos alapon van most összeállítva, egyik szívritmusszabályzó, másik ACE gárló és így tovább, AZTÁN MÉGIS ÚGY UGRABUGRÁL AHOGY Ő AKAR. Olvastam, hogy propolisz cseppeket kell szedni naponta, az használt is egy darabig, de mikor kezdtem a cukros gyógyszereket akkor abbahagytam.


  Most is lehet valami, mert hallom a fülemben lüktetni a vért, és kicsit a fellegekben járok. Anyósomnak is most mértem, neki is magas. 


  Egyszerűen kideríthetetlen sokszor mitől magas, vagy fütyülnek rá és nem csinálnak meg minden vizsgálatot.


  Remélhetőleg a fiad rendbe jön pár tablettával.

  előzmény:
  Pannika515 (31111)
  2017-11-19  10:54
 6. 2017. november 19. 12:3931112.

  Azonnal megbolondulok. Írtam egy jó hosszút, szerintem hozzám képest jó gördülékeny levél volt, és mielőtt elküldtem volna, levágta az áramot a főzőedényem. Nem először csinálja, lehet, hogy elromlott. Még egyszer nem tudom úgy megírni az biztos.


  Először is Zsókát köszöntöttem. 


  Zsóka, Istenke éltessen sokáig!     megint eltűntél, miért?


   Írtam a tegnapi napról, egész nap mászkáltunk, vettünk apának téli cipőt, utána hazajöttünk ebédelni, délutáni program az új Ikea. Megvettük a mosogatótálcát, a csaptelepet, de a mosogatóhoz nem volt szifon, azért kedden kell visszamenni.. Rengetegen voltak, mint csúcsforgalomban a metróban. 


  A mosogató egymedencés, jó mély és nagy, a belső oldalán szélesebb, ott jön ki a csaptelep. Nem a fényes fajta, mostanában lehet kapni matt inox színűt, olyan a csap is, abból ki lehet húzni egy slagot, állítólag az praktikus, nem csorog szanaszét a víz, ami miatt a régi mosogatószekrényem majdnem elrohadt. A tűzhely és a mosogatógép is ilyen színű. A régi mosogatógépem akkor lett kiiktatva, mikor jól megrázott. Ki akartam szedni belőle az edényeket. Aztán nem vettünk másikat, mert gondoltuk, hogy majd az átalakításnál, hogy egyforma legyen minden.


  Hétfőn megrendeljük a szegélyfűtést, , aztán ha az beszerelve, akkor hívjuk a szervizeket bekötni a gépeket, nagyon remélem, hogy karácsonyra meg leszünk. Muszáj lenne nekem főzni, hogy meghívjam a gyerekeket, a mamát nem akarjuk pont karácsonykor egyedül hagyni. Most már pár éve ők szoktak bennünket vendégül látni, de én mégis jobban szeretek itthon lenni. Hozzájuk úgyis mennek csapatostól a vejem rokonai, úgyhogy így lenne a jó, nálunk.


  Sötét volt mikor hazaértünk, a piros cipellőm sem való egész napos túrázásra, és már kisebb, mint tavaly volt, vagy megnőtt, vagy meghízott , vagy megdagadt a lábam. Szerencsére tavaly még kicsit nagy is volt, lehetőleg nem szeretném kinőni , még jövőre is ebben szeretnék mászkálni.


  Vettem egy cserepes boltban egy magyaros baglyot, az új konyhaszekrényre,tehát a gomb már meg van, most még a kabát kell, szokták mondani.


  Most elküldöm nehogy ez is eltűnjön, sziasztok!


   


   

  előzmény:
  manocska42 (31110)
  2017-11-19  08:36
 7. 2017. november 19. 10:5431111.

  Szervusztok Kedves Konyháslányok!


  Most itthon vagyok. Mult hetem nagyon nehéz volt. Sokat aggódtam a fiam egészségéért. 


  Egy jó ideje, talán két éve panaszkodik, hogy fáj a feje. Mindig mondtam menjen vizsgáltassa ki mi az oka. Mindig elhessegette valamivel, vett be fájdalom csillapítót, de nem ment orvoshoz.


  Múlt héten éjszaka nagyon erős orrvérzése volt, akkor megijedt és elment az orvoshoz. 190/220 volt a várnyomása. Kapott egy rágótablettát és beutalót vérvételre. Aztán 2 óra múlva sem érezte magát jobban, igy visszament az orvoshoz. Kapott egy másik gyógyszert, majd éjszaka arra ébredt, hogy csurom víz és nagyon nem jól van. Megmérte a vérnyomását, 80/60 .Persze nem hívott mentőt. Majd lassan kezdett rendeződni a vérnyomása. Felhívta a dr nőt, aki azt tanácsolta csak fél szem tablettát vegyen be. Egy hétig vérnyomás naplót vezetett majd ez eredménnyel visszament az orvoshoz. Kapott egy másik gyógyszert. Mivel a vérvételből kiderült, hogy a cukor érték is 10, így arra is kapott gyógyszert. Most jól érzi magát, csak gyengébb, mint máskor.


  Állndóan cseteltünk, mindig küldtem a ?jeleket, hogy most mennyi a vérnyomása. Nagyon megviselte az aggódás az idegrengszeremet, éjszaka többször felébredtem nem tudtam elaludni. Reggel olyan voltam mint a kemotoxos légy. Idegesített az is, hogy a fiam mellett kellene lennem és más valakit ápolok.


  Tegnap itt voltak az unokáim. Tyúkhúsleves cérnametélttel, grízgaluskával, töltött csirkecomb, kukoricás rizs, és ostoros kalács volt az ebéd. Reggel 6 órakor tettem fel a levest, du. 5 óra volt, hogy végeztem a konyhában. Van mosogatógépem, de a nagyobb edényeket mint a leveses fazék,tálak, tepsi kézzel mosogatom el. Annyira megfájdult a hátam és a derekam, hogy elköszöntem az unokáktól és lefeküdtem. Nagyon hiányzott a Papa segítsége. Ő szokta megtisztítani a leveszöldséget, kifőzi a levestésztát, leszűri a levest, elpakol, mosogat.Tegnap mindenre egyedül voltam.


  A Papa nem volt itthon. Egy vadász társaságnak szokott időnként főzni. Tegnap vadkacsából főzött ragulevest.Pénzt nem szokott elfogadni, de mindig kap valamilyen vadhúst. Tegnap egy vadnyulat kapott, meg egy literes üveg mézet. Jövő szombaton is megy, akkor csülkös bablevest főz. Viszont minden hétvégén hozza a fiam az unokákat, én meg Bp-en leszek, ezért megfőz a gyerekeknek pénteken.


  Így telnek a napok mostanában nálunk.


  Most megyek hajat mosni, és a kocsimat is megszépítem, mert holnap viszem a szervízbe. Olajcserét kap és a világítását kell megjavítani mert nem jó tompított  világítása. Csak a fényszóró működik és állandóan villognak szembejővők. Jogosan!


  Vigyázzatok magatokra és egymásra!


  Nagy ölelés!


   


   

 8. 2017. november 19. 08:3631110.

  Köszönöm szépen. Legyen szép a napotok!

  előzmény:
  Tete (31109)
  2017-11-19  05:15
 9. 2017. november 19. 05:1531109.

  Zsóka drágám, boldogságos névnapot kívánok nagy-nagy szeretettel.

 10. 2017. november 18. 22:3031108.

  Sziasztok!


  Jöttem, hogy jó éjszakát kívánjak. Úgy elment a mai nap, mint a pinty. Klári megjött? Akkor most nagy az öröm.


  Aludjatok jól...

  előzmény:
  Tete (31107)
  2017-11-18  05:29
 11. 2017. november 18. 05:2931107.

  Káááááááááávéééééééééé!


  Most, hogy mondod nekem is eszembe jutott, hogy nálunk is forgattak filmet. Én is "sztár" voltam 5 percig. Muris volt, mert őrt álltak, hogy ne nyisson be senki, meg be kellett sötétíteni és ők világították be lámpákkal a helyszínt. A Gaskó B volt a riporter. Nagyon meg volt elégedve, nem kellett ismételni. Hogy leadták-e valahol azt nem tudom. De valószínüleg nem, mert akkor már celebkednék valahol.Vicc vóóóót. Mérges is voltam a főnökömre, mondtam neki, van szebb meg fiatalabb, felejtsen el. Azt mondta neki is kell nyilatkozni, akkor én is kibírom. De nem kaptam sem csokrokat sem virágkosarakat, tehát nem lettem felfedezve. Még a cipőmet sem kérte el senki, hogy pezsgőzzön belőle.


  Mivel tegnap megfőztem, nincs dolgom. Ma frissen feltörlök mindent, és csak egy kis tésztát készítek a tokányhoz.dél körülre igérte magát.


  Lehet a kislány megint nálam alszik, ha Anyukája megy varrótanfolyamra. Kis szuszogósom, nagyon szeretek vele lefeküdni. A mesét kiköveteli, aztán hasra fekszik még elmotyogja, hogy Mama én nyertem meg a szembecsukós versenyt és már alszik is.

 12. 2017. november 18. 01:1631106.

  Tengjél csak, legalább van mit olvasni. 


  Én nem nagyon szeretem a darált húst, ezért átszoktam a töltött káposztáról a székelykáposztára, de persze azért néha lesz töltött is. Egy kajában nem zavar a darált hús a töltött paprikában. Azt imádom, kevés vöröshagyma , inkább a fokhagyma és a bors érződjön. Magamnak még egy jó kiskanál borsot szoktam szórni a tányéromba. A mama miatt visszafogtam a fűszereket, a férjemnek is hiányzik, úgyhogy miután kivettem a mamának az adagját,  magunknak kiveszek egy kis szaftot, és utánfűszerezem, összekeverem.vagy egyből bele a plusz fűszert. 


  A csirkát, és minden töltendő húst csak vízes tsömlével, vagy kenyérrel töltök, amiben só , tojás és sok petrezselyem van. Más nincs. Anyám így csinálta, én is így szeretem. Olvastam valahol, hogy ilyen tölteléket főznek a levesbe is, de nem ázik szét? 


  Még ilyen fiatal orca is kéne a frizurához, de arról már lecsúsztam. Abban az időben seggig érő egyenes hajam volt, mindenki odáig volt érte, anyukám segített leöblíteni, és a mosás után kifésülni, . Egyszer a munkahelyemen reklámfilmet csináltak, a főnök kitalálta milyen jól fogok én mutatni a filmen, csak azt nem számolta bele senki, hogy a sötétkék köpeny, a hosszú haj egybeolvadt a fekete-fehér filmen, mikor megnéztük, úgy néztem ki, mint a Belfegor a Louvre réme. Így ért véget a filmes pályafutásom. Jót röhögtünk rajta.


  Megyek aludni, jóccakát!

  előzmény:
  Tete (31105)
  2017-11-17  20:24
 13. 2017. november 17. 20:2431105.

   jó napom lesz..................... majd, mert nem ért haza. Veszprémben ragadt éjjelre.


  Viccből írtam, hogy "sok" a krumpli. A szép nagy karika kolbász mellett. Savanyúság, saláta, akkor tényleg "diétás".


  Mi is nagyon szeretjük a krumplit mindenféle formában. Nekem nem is kellene más köret, csak szereti a rizibizit., azért szoktam csinálni. rendeltem pár dolgot, hamar meg is kaptam. Többek közt cukrász fáklyát is. Creme bruleet fogok csinálni.Tudjátok, ha izgat valami, akkor nekem azt ki kell próbálnom. Keltnek a Fátyolkalács?


  Vera a frizura nagyon jól néz ki.A vágás a lényeg benne. A fodrászod jól tud vágni? Emlékeztek a sassont sem tudta mindenki.


  Vera én a darált húsosat szeretem a legjobban (de lehet hús nélkül, lehet elkapart csirkemájjal). Beáztatok egy zsemlét nem sok húst teszek hozzá, nagyjából annyit mint a kicsavart zsemle. Sok vágott petrezselyem, fehér bors, vagy zöldbors aprítva, só, ha kell egy kis tojás. Én ma nem tettem. Belecsomagolom leforrázott kellevélbe és fehér cérnával bekötözöm. Egy barátnőm kérdezte, hogy mi van, ha pirossal köti be? Mondtam akkor főzzön a levesbe egy színfogó kendőt.  Vicc vóóóóóót.


  Nem szeretek semmi idegen dolgot belefőzni az ételekbe, de pl a folpack bírja, az talán nem annyira ártalmas, mint az alufólia. Az a két kellevél "elfér" a levesbe. Amikor flancolni akarok, akkor a töltelék közepébe dugok sárgarépát. Tálaláskor lebontom a cérnát és felszeletelve adom az asztalra. Jól néz ki. Szeretek ilyen apró trükköket bevetni. Mi szoktunk a kétlábúakhoz,( csirke, kacsa) befőttet enni. Akkor teszek salátalevélre fél őszibarackot, bele áfonyalekvárt. Krumplipürébe belebökök pár apró brokkoli rózsát, mellé  a sültet és ez így olyan mutatós. Na túltengtem............ bocs.

  előzmény:
  mandula2 (31103)
  2017-11-17  18:47
 14. 2017. november 17. 19:2031104.

  A kelleveles töltelék az olyan, mint amikor nylonba csomagolt tölteléket főznek a húslevesbe? nylont nem szívesen főzök bele a levesbe, se alufóliát. A kellevél az szimpatikus. Nem szoktam ugyan kelkáposztát tenni a húslevesbe, csak sárga, fehérrépát zellert, hagymát, ,zöldpaprikát, szemes borsot. De tudom, hogy karalábétól kellevélig mehetne még bele.


   


  Voltam fodrásznál, a telefonon megtaláltam végre azt a frizurát amit már 4 éve senki sem tud megcsinálni, pedig csak egy szimpla fél, vagy inkább negyedhosszú haj. Most sikerált, de abszolute minek, amikor nem tudunk a mama miatt elmenni az egy hónapja lefoglalt vacsoraestre. Kénytelen voltam 15.-én lemondani, hogy ne zaklassanak azzal, hogy fizessem ki az árát. Helyette ettem kaszinótojást, mit mondjak nem pótolta. A káposztát meghagytuk holnapra, ma senki sem kívánta. Most viszont baromi éhes vagyok, fáj a gyomrom, annyira. Kis elszáradt kolbászt találtam azt rágom.


  Lécci írd meg nekem a kelleveles tölteléket. Köszi.


  Jóccakát!

  előzmény:
  Tete (31102)
  2017-11-17  13:56
 15. 2017. november 17. 18:4731103.

  Sziasztok!


  Most mondom, mert amikor írni akartam, máris legördült egy BLACK FRIDAY hirdetés. A t....m tele van velük. Akinek az kell, az törje magát, nyugodtan tülekedjen, vegye, vigye. Engem hagyjanak ki, még egy hirdetés erejéig is!!! Miért gondolják, hogy feltétlen venni kell valamit? Mindenáron! Undorító.


  Szóval Klári szerinted a krumpli kevés, vagy sok? Nálunk egyébként nemzeti gyásznap, ha egy nap hiányzik a krumpli az étlapról. Ilyen-olyan formában, sütve, pürének, levesbe, főzelékként stb.stb. Persze ha kevés lenne, van még rizibizi vagy más, amit társítok mellé, de helyette soha.


  Ma paprikáscsirke volt nokedlival. Előtte húsleves. Valamit kellene még levezetésnek, mondjuk... buktát esetleg? Az nem jó, annak kelni kell. Annyi idő már nincs. Miért ennék én mindig kelt tésztát? Ennek valami oka van. Majd megkérdezem a G-t, hiszen ő a mi Barátunk. Ma sokat haladtam a munka frontján. El is fáradtam. Majd lebeszélem magam a desszertről. Az esti fél kávét még mindenképpen megiszom, aztán jön egy kis szörfözés.


  Klári jó napod volt, na és még milyen lesz???!!!


  Amikor levágtam a muskátlikat, nem volt szívem kidobni a virágokat, így aztán egy kis vázába tettem őket. Sokáig szépek voltak. /kép/ Muskátli, mint vágott virág? IGEN!!!


   

  előzmény:
  Tete (31098)
  2017-11-16  20:07
 16. 2017. november 17. 13:5631102.

  Valami mennyei lett a húsleves, a csülök a levében hűl.  Készítettem a levesbe az általam szokásos kelleveles tölteléket is. Zöldborsos (nem borsós) tokányt csináltam, majd frissen főzök ki tésztát, ha a "ház ura" megérkezik.


  Unokával Forma 1 versenyt szerveztünk  és vezényeltünk le. Ne tudjátok meg mennyi kereket, első és hátsó szárnyat sőt még futóművet is cseréltem rekordidő alatt. A tankolásról nem is beszélve. Most egy kis pihi ebéd után. 


  -ről még nincs hír, én napközben nem szeretem hívni. Majd Ő telefonál amikor éppen nem vezet.


  Nagy szürkeség, nem hideg, de hűvös idő van.


  Kellemes délutánt. Mandula "azasokkrumpli" nem ártott meg?

 17. 2017. november 17. 05:4131101.

  Nagyon ötletes. Köszi. Valamit fogunk alkotni. Mindig szoktunk.


  Sziasztok, jó reggelt.


  Lányok, fijjjú (valahol?) itt a friss, finom, forró, fekete.


  Ha még kellene munkába járni, akkor mondanám, hogy juhéééééééééé péntek.


  Mivel klasszikus vagyok, csak annyi, hogy juhéééééééééééé kezdődik egy új nap. Unokázós, főzőcskézős, kedvesvárós.Na ez még egy "sallááááárom hajt" is megérdemel. 

  előzmény:
  arirangarirang (31100)
  2017-11-17  01:16
 18. 2017. november 17. 01:1631100.
  előzmény:
  Tete (31098)
  2017-11-16  20:07
 19. 2017. november 16. 22:2431099.

  A teraszunk  kb. másfél méterrel van magasabban, mint az udvar. Ma észrevettem egy lila futónövényt, hogy lent elpusztult, ami meg fent van egy másik, virul. Remélem éjjel nem lesz baja, mert szegényt elfelejtettük levinni a pincébe.. A kiültetett tátikáim még virulnak. Egy kicsi satnya kukacvirág szeptember végén bújt ki a virágládában, kicsi, csenevész, virágzik, de magja az nem lesz.


  Nálunk nem marad meg, nem szereti a talajt. Van itt egy vasúti átjáró, sorompóval. Minden nyáron gyönyörű volt, az egész rézsű be volt borítva kukacvirággal. Aztán modernizálták a vasutat, valami logisztikai helyet csináltak az állomásból, gumialátét van a sínek alatt. Addig egy vonatot sem hallottunk, mert elég távol vagyunk, most néha olyan, mintha a kert végében menne a vonat, persze csak nyáron, nyitott ablaknál. 


  Szerencsés az akinek nem kell használnia semmi krémet, vagy megtalálja az igazit. Én az összes márkát megpróbáltam, DM gyógyszertár vichi, eucerin, még a Nivea Q10 jött be egy darabig, gondolom amíg tartott a koreai krém hatása. Amennyit én már krémre költöttem, nyugodtan megvehetném a legdrágább arannyal dúsított koreai kenőcsöt 100-on felüli árral. Pár nap múlva az összes nagy nyugati márka megy a kukába, vagy apa használja néha a kezére, ha kifújja a szél. 


  Egész nap álmos voltam, most este már majdnem elájultam, 5 percre ledőltem mamamosdatás előtt, és kialudtam magam. Most nézhetek fél éjszaka.


  Aludjatok jól, sziasztok!


  Jaj, ma borzasztó élményem volt. A savanyú káposzta nálunk is a teraszon éjszakázott, kimentem érte, hozzáért a köntösöm a virágokhoz, vagy akkor, vagy mikor az ajtón keresztül szellőztettük a káposztaszagot akkor jött be a....


  Akartam kimenni a szobámból , tápászkodtam fel a székből, és a köntösöm, világoskék, látok rajta egy naaaagy szürke nyavalyás mezei poloskát. Gyorsan ráhajtottam a ruha alját, kirongyoltam a teraszra, kihajtom, sehol a dög. Aztán megtaláltam kicsit lejjebb, aztán eltűnt, veregettem a gatyámat, a zoknimat, eltűnt. . Remélem nem hoztam vissza.


  Mamának nagyon ízlett a székelykáposzta, nekünk is maradt még holnapra is, de a mamának kell valamit főzni, de előtte azért megkérdezem hátha....


   

  előzmény:
  mandula2 (31095)
  2017-11-16  18:29
 20. 2017. november 16. 20:0731098.

  Egészségetekre. Na de ennyi krumplit?

  előzmény:
  mandula2 (31096)
  2017-11-16  18:56
 21. 2017. november 16. 18:5931097.

  Szerintem nem nevettelek ki, hiszen én is hallom a reklámokat, sőt a fiamnak venni is fogok. Inkább az volt muris, amikor azt emlegettük, hogy már nem is tudom ki kenje a hajára a lefőzött kávét.


  Holnap megfőzök egy darab marhalábszárat húslevesnek. Jól belakmározunk belőle, de a husit meg a zöldség nagy részét mentem egy finom vadasra. A terveimben van még rakott kel, tejben sült hús, székelytök és bedobált krumpli. Illetve van egy füstölt csülök, azt is megfőzöm, aztán tojással lehet kishúsvétolni. Persze ennyi minden eltart egy ideig, mert nem tudok két tányérnyit főzni. Majd a bedobált krumpliból keveset sütök, de hogy fog kinézni 4 db kis tojásnyi krumpli akkora sütőben? Még félni fognak. Lehet szervezek kosztosokat.


  Unoka holnap ment volna suliba, délután telefonált a tanítónéni, maradjon, mert éppen most engedi haza a sokadik gyereket, mert az egész osztály hány meg hasmarsol. Az a négy aki még állta a sarat, holnapra szabit kapott, nem akarják más osztályba betenni őket. Hétfőre remélhetőleg átmegy a kórság a gyerekeken.


  Remélem holnap kiegészül a létszám és hazatér a vándorom.


  Nekem is kinn volt  zöldség, sőt tojás is, de nem lett baja.


  Én hatalmas összegeket spórolok, mert nem bírom a kencéket magamon.


  Pannika mentél vagy jöttél, már nem is tudom hol tartasz?


  Látom Joenak hiába danolásztam.

  előzmény:
  mandula2 (31095)
  2017-11-16  18:29
 22. 2017. november 16. 18:5631096.

  "Diétás" vacsoránk!

  előzmény:
  mandula2 (31095)
  2017-11-16  18:29
 23. 2017. november 16. 18:2931095.

  Jó estét!


  Vera neeem főztem paradicsomot, neeem főztem narancslekvárt és neeeem csináltam almakompótot. Semmi baja nem lett a kintieknek. Ma azért jól betakargattam mindent, na meg ettünk is belőlük bőven.


  A krémekhez csak annyit tudok hozzászólni, hogy én csak egyfajta krémet tudok használni már hosszú évek óta, mert amik idáig voltak, azok mind kezdték csípni a szememet felkenés után pár perccel.


  Akkor találtam rá a Vichyre. Igaz hogy nem olcsó, de nagyon kevés kell belőle, rögtön beszívódik és nincs semmilyen mellékhatása.


  Csak patikában lehet kapni, és akkor veszem duplán, amikor akció van. A második tégely 50 százalékkal olcsóbb.


  Ollan, de ollan szép vagyok tőle!!! Viszont van egy másik krém, amiről biztosan hallottatok már, csak az ellenség eltitkolja, ez pedig a Kék lukács. Szinte mindenre jó. Tényleg. Van egy kis üzletük, én onnan szerzem be ami kell. Ez itttten nem a reklám helye, de mivel annyi bóvlit hirdetnek, gondoltam hogy ez az IGAZI megérdemel annyit, hogy kiírjam.


  Klári kinevetett, amikor a feketekávé samponról írtam. Igen, használom. Mennyivel olcsóbb, mint amit az üzletben árulnak!! Ráadásul tudom, hogy ez a legfinomabb kávéból van, a sampon meg ki tudja miből? Amit lehet, azt itthon magam kotyvasztok.


  Van a kertben még csalán, és citromfű is. Csoda, de épen-szépen megmaradtak. Holnap még azokat is begyűjtöm.

  előzmény:
  arirangarirang (31094)
  2017-11-16  11:01
 24. 2017. november 16. 11:0131094.

  Sziasztok !


  Szerintem Éva ma paradicsomot főz be, és narancslekvárt csinál, valamint almakompótot. Vagy még lehet megfőzni az almát sütibe, és a mélyhűtőben tárolni. Én a paradicsomot is oda raknám, nagyon szeretem télen a pörköltbe rakni.


  Nyamvadt idő van, ködös, ócska. Fáradt vagyok és álmos, fél nyolckor ébredtem egy rossz álomból, amire nem emlékszem, de rossz volt, valami az egészségemmel kapcsolatos volt.


  Tegnap este bekencéztem magam az új koreai csodakrémekkel. Már vagy 2 hónapja nem múlt el a viszketős hámlós folt az orrom mellől, ami lehúzódott majdnem a számig. Kellemetlen volt viszketett, mert nagyon száraz volt, piros volt, akármilyen csodakrémet kentem rá amit a DM és társaiban árulnak, pillanatnyilag jó volt, aztán mikor beitta, újra előjöttek a tünetek. Egyszer kentem rá a kúraszerűen összeállított krémsort, reggelre már nem volt vörös, nem száraz, nem viszket. 


  Csak egy baj van ezekkel a krémekkel, hogy fel kell kenni. Amíg a tünetek tartanak, és még utána 3-4 nap szorgalmasan májszolom magam, aztán egyre többször elfelejtem, főleg azért, mert a krémek közt szünetet kell tartani, hogy beigya az előzőt a bőr. Ez elég hosszadalmas, fél 10-től most még van 2 db hátra az 5 ből. Az egyiknek meg rohadt káposzta szaga van. volt már ilyen kenőcs összeállításom, így nem voltam meglepődve, csak azt nem tudom, a koreai kislányok is ezt használják, és ha randira mennek? Majd ha minden krém fent van megszagoltatom az arcom apával, mert én természetesen nem érzem, csak amikor kinyitom a dobozt. 


  Többféle gyógynövényből áll, ősi recept alapján, akkor úgy látszik nem adtak annyira az illatokra. Egyébként illatmentesek, csak nem szagmentesek ezek szerint. De aki szenved azoktól a tünetektől, mint én, egy idő után még a kutyasz@rt is magára kenné, hogy múljon el. Mellékhatásként az apró, közelről látható ráncocskáim is feltöltődnek,És a szám is, ami nem egy hátrány. Ez egy bemutató csomag, 6000-ért, /Vettem én már egy db kenőcsöt is annyiért, és semmit sem ért./ egyébként a rendes nagy doboz megfizethetetlen 80-90 ezer Ft-ba kerül egy dobozzal. Nekem nem érdemes megvenni a nagy adagot, mert valószínűleg megromlana így, hogy ilyen rapszódikusan kenegetem. Ha valakit érdekel, Sulwhasoo a termék márkája. Rengeteg féle kenőcs, maszk, mindenféle van, de aki nem ismeri, hogy mi mire való, jobb, ha szettben veszi meg. Van még egy termék, annak isteni finom illata van, azt kenem rá hatodiknak, talán elnyomja a rohadt káposztaszagot.  


  Megyek főzni, ma székelykáposzta lesz csülökből, úgyhogy igyekeznem kell, mert még előtte a kutyakaját is meg kell főzni. Viszont addig nem akartam összehúsozni a kezemet, amíg az orcámmal foglalkoztam. Most felkenem az utolsót, és a szemráncot, aztán irány a konyha.


  Szép napot, sziasztok!

  előzmény:
  mandula2 (31092)
  2017-11-15  21:46
1 2 3 4 5

Legnépszerűbb cikkek