Cseh konyha

.Mosomedve
Létrehozva: 2005. november 23. 20:04
Sziasztok!!
Nagyon imadom a cseh konyhat de sajnos nem tudok egy etelt sem csinalni...Eddig csak knedlire talaltam receptet,de jo lenne ha valaki tudna mondani jo eleleket..
29835 hozzászólás
 1. Tete
  Offline
  2017. május 28. 06:3429835.

  az első kettő mezitlábas, sőt a Nagymamám úgy mondta meztélábas, a hátsó kettőben van egy kis "vidámság".


  Jó reggelt, sziasztok, válogassatok, egészségetekre.

 2. mandula2
  Offline
  2017. május 27. 21:3929834.

  Jó estét!


  Bevallom, én itt voltam már korán reggel, aztán megláttam Zsóka képeit és megkordult a gyomrom. Na szépen vagyunk. El is iszkoltam, mert olyan korán nem kezdünk el enni. A kávét megittam, köszönöm. Nem tudom mitől, de az itthoni kávé néha törökösre sikeredik, mint pl. az esti is. U.az a kávé, akkor meg miért? Jövő héten állítólag jönnek emberek, akik majd dolgoznak a kertben, így aztán ma amit csak tudtam - szinte semmit, mert annyi van - kiszedtem növényeket, átültettem, selejteztem. Férj megint ügyködött a metszőollóval, azt hiszem egy csomó bimbós rózsa bánja, meg a többi szintén szép növény. Elhatároztam, hogy nem húzom fel magam, bánom is én, legyen sivatag a kertből, az sem érdekel. Legfeljebb becsukom a szemem. Van azért pár fa, amihez nem engedek hozzányúlni, praktikussági okokból.


  Inkább nézem a fenyőfát az ablaktól egy méterre, mint egy ronda háztetőt, amit nem tudom milyen meggondolásból engedtek megépíteni. Állítólag már nem kell semmiféle engedély, mindenki azt csinál /épít/ amit akar. A maradék kedvem is elment az itt lakástól. Nem is írok róla többet, mert érzem hogy felmegy a vérnyomásom.


  Vera nálunk is csirkepörkölt volt nokedlival, saláta, kávé és a maradék sütemény, de az nekem már nem. Tegnap megszenvedtem a sütizést. Tudom hogy nem szabad tejes dolgokat ennem, az a tejszín meg a karamell szósz megtette a hatását. Émelyegtem egész este, aztán megittam két pohár salátalevet, attól valamival jobb lett. Most egy ideig csak valamilyen szárazabb sütit sütök, semmi krém, semmi tejszín. brrrrrrrrrrrrrrr


  Zsóka! Csendben megjegyzem, hogy VÁLASZOLTAM!!!


  Klári nálunk olyan össze-vissza idő volt, amikor sütött a nap, meggyulladtunk, amikor beborult, akkor pulóvert vettem fel, egyébként rondán fújt a szél.


  Látod, a ti javatokra lemondtam az egyformán kellemes időről, hogy tudjanak focizni a kertetekben a gyerkőcök. Mit olvasol?


  Vera itt vihogtam magamban, mert az a jelenet nekem is ismerős, amikor kiböki az "illető" szemét, mégis a kezébe kell adni a kért tárgyat. Na ezért van az, hogy amíg elmagyarázom, megmutatom, annyi idő alatt inkább előveszem, megcsinálom magam.


  Ma megint sikerült egész más dolgokat csinálni, mint amit eredetileg elterveztem. A holnapom még rámegy a kertre, hogy ne akkor kapkodjak, amikor itt vannak az emberek. Attól külön kiráz a hideg, hogy idegenek lesznek a házban.


  Nálatok érik már a cseresznye? A mi fánkon még csak sárgás, kicsit rózsaszínű a cseri, de már most olyan édes,mint a méz. Sajnos hamar megtalálják a kukacok, mert soha semmit nem permetezünk. A szomszéd fáit kertészek pátyolgatják, de mindegyik legalább annyira férges, mint a mieink.


  Zsóka olvastam azt az uborkát, de azt hiszem hogy inkább maradok a hagyományos kovászolt uborkánál. Te kipróbálod?


  Aludjatok jól, holnapra kellemes időtöltést, jó éjszakát.

  előzmény:
  arirangarirang (29825)
  2017-05-27  07:57
 3. Tete
  Offline
  2017. május 27. 21:1029833.

  Vera, akkor ez a nap nem a Te napod volt. Még katicát nem láttam idén nálunk, szerencsére poloskát sem sokat, de nem is akarom elkiabálni.


  Az új pedikűrösünk is Vera, mosolygós barátságos, nekem olyan Veruska volt. Kérdeztem, hogy nem zavarja, ha úgy szólítom? Azt mondta nem, mert úgysem becézi senki.


  Hét után lett vége a bulinak, még délelőtt átvittem a pogácsát, meg alvás után  hazakísértem a kislányt. Akkor már volt egy anyuka meg pár srác. Egy gyerek sem köszönt természetesen, de rájöttem már régebben, hogy a mai gyerekek nem köszönnek. Mintha az ember láthatatlan lenne. Az enyémek itthon igen, ha elfelejtik rájuk köszönök, de valószínűleg idegen helyen ők is úgy viselkednek, mint a nagy többség.


  Az unoka azt mondta, hogy nagyon jól sikerült a buli, de már a kádban ültek és úgy  beszéltem velük. Láttam fáradtak, biztosan nnem kell majd egyiket sem ringatni. Majd biztosan mesélnek holnap.


  Legyen kellemes, pihentető, szép álmú éjszakátok.

  előzmény:
  arirangarirang (29832)
  2017-05-27  19:20
 4. arirangarirang
  Offline
  2017. május 27. 19:2029832.

  Folytatódott, a kezemben maradt a konyhacsap. Valahogy azonnal visszagyömöszöltem, így nem lett árvíz, apa éppen otthon volt, megmentette, de venni kell másikat. A fürdőbe is kell a mosdóhoz, mert azt meg a fiú amortizálta le.


   Bogaraztam, nagyon unom őket, de ha most nem irtom, akkor elárasztanak később a sárga katicák, azok sem a barátaim. 2 mezei poloska is korzózott a szúnyoghálón belül, apa megúsztatta őket, remélem nem jött be egy sem. Most látom még egy mászkál. Meg kell fogni, mert éjjel nem tudok szellőztetni.


   A ruhámon behoztam egyet, a konyhában dzsasszolt a kövön. Gyorsan lekaptam a ruhám, megmosdottam és átöltöztem. Talán a hajamban nincs, de egyfolytában kaparózok a gondolattól.

  előzmény:
  arirangarirang (29831)
  2017-05-27  16:36
 5. Ez is érdekelhet: 3 egyszerű trükk, amellyel megkönnyítheted az életed a konyhában
 6. arirangarirang
  Offline
  2017. május 27. 16:3629831.

  És akkor tovább folytattam a napot, leöntöttem az étkezőasztalt egy egész vájling vízzel, nagy szerencse, hogy még nem volt benne se cukor, se ecet, akkor még ragadt is volna. De minden csupa víz lett, befolyt a kávéfőző alá, és a mixer alá is, és volt még ott más egyéb, pl. a papírtörlő, és tányérok.Mert úgy volt, hogy siettem, hogy apa is meg tudjon ebédelni mielőtt elmegy a mamához. Ezért  éppen a nokedlit szaggattam, addig amíg kiszedem, gondoltam beleöntöm a vízbe a cukrot meg az ecetet, apa meg kevergeti. De a vájling kicsúszott a kezemből, először meglocsoltam az asztalt, aztán a padot, széket, és a maradékot leöntöttem a földre. Jó csúszós lett a kő, így mondom apának, hogy segíteni kéne felszedni a földről, mert elázik a nokedli ha közben takarítok, de legelőször az asztalról törölje le, mert folyamatosan csordogált le. Persze, semmi sem úgy történt, de legalább a földről felszedte.


  Ezt megelőzően, kértem, hogy a speizban szemben az ajtóval a polc közepén van a vájling, rikító sárga, egyedül trónolt a polcon, azt hozza ki. Bemegy, és elkezdi nézni a plafont. Mondom polc, középen. Néz jobbra, néz balra, mondom középen. Nagy nehezen memorizáltuk mi a vájling, mi a sárga, és mi a középen. Megkaptam az edényt, elmostam, és megállapítottam milyen szép új, nincs leverve a zománca. Na, aztán csúszott ki a kezemből. Nem ejtettem el, így a zománc még ép.


  Nagyon finom volt az ebéd, mamának nem felelt meg a nokedli, ő tésztát kapott. Saláta nem kell, mert ecet van benne, egyébként se tudja megrágni.


  Azt hiszem beáztatom a petrezselyem magokat és holnap elvetem, de nem viszem ki, mert ha megmásszák a sárga katicák állítólag büdös lesz?


  Már békén hagyhatnának ezek a mindenféle bogarak, ki nem állom őket.


  Annyira szerettem kint lenni, de itt rengeteg a nem kívánatos vendég. Ahogy teszek kint 2 lépést, már vakarózok, ahol kilátszom a ruhából egyből olyan érzés, hogy csípnek.


  Klári nekünk is volt 2 állandó mesénk, egy betegség esetén, az elefánt, aki az ablak alatt állt és bedugta az ormányát, mert a kis beteg paradicsomos káposztát evett, amit ő is szeretett.


  a másik egy rigóról egy mókusról és erdei állatokról szólt. A rigónak varrtunk kis táskát, amibe a kukacokat szedte, és a mókuskát is megvarrtam, volt nagy tollas rozsdavörös farka. Javaslom írjátok le, mert mi már lassan elfelejtjük, egymást szoktuk kérdezgetni, hogy is volt.


  Én naplót is írok néha, de nem szokványosat, nem időrendben, hanem ami eszembe jut régi történet. Minden történet más színnel van írva, így válnak el egymástól. Persze számítógéppel, nem kézzel. Talán így több minden fennmarad, mert én nem sokat tudok anyukám fiatalkoráról.


  Egyáltalán nincs jó idő, fúj a szél is, ettől a fülem is fáj. nem is megyek ki, csak ha muszáj.


   


  További szép napot, sziasztok!


   


   


   

  előzmény:
  Tete (29829)
  2017-05-27  13:14
 7. Tete
  Offline
  2017. május 27. 13:1429829.

  Némelyik fürdőző arcán nem látszott őszintének a mosoly. Brrrrr még rágondolni is rossz. Nekem a strandolás 25 fok felett, mármint pluszban és vízhőmérsékletben képzelhető el. Tusoláskor meg imádom a jó meleget. Becsomagolódni egy hatalmas fürdőlepedőbe, (ami télen természetesen a meleg törölköző száríton pihengetett). Mmmmmmm


  A picike úgy elfáradt az előkészületekben, hogy délben jött át értem a menyem a testvéremhez, hogy a kislány már dekkol a "papagarázsban" jó lenne, ha mennék elmondani a beígért mesét. Két perc alatt elaludt a mese után.


  Jó lett a kása, jó lett a pogácsa. Konyhaszolgálat a  mai napra befejezve. Elkezdtem egy jó könyvet szinte fáj letenni.

  előzmény:
  Sheriff-2 (29828)
  2017-05-27  12:13
 8. Sheriff-2
  Offline
  2017. május 27. 12:1329828.

  Mifelénk gazdaságosan építik a fürdőkádat, mert így a gazdaságos, meg divatos is, mert mindíg új.


              2014 Polar Bear Plunge at Bradford Beach - YouTube

 9. Sheriff-2
  Offline
  2017. május 27. 11:5629827.

  Sziasztok Konyhalányok,


  Tudnék használni kis meleget, de azért jelentem hogy itt sem esik hó......


  Mondjuk mifelénk is strandidőjárás van állandóan, aki nem hiszi, annak itt van példáúl egy videó, ami Január elsején készűlt, itt a NAGYtócsának a partján.


                   Milwaukee Polar Bear Plunge 2017 - YouTube


  Az én kb. 340 palántám továbbra is a tolókocsin parkolnak, de előbb-utóbb el lesznek ültetve a kertben is, a gazokat már kitoloncoltam onnan.

  előzmény:
  Tete (29826)
  2017-05-27  10:57
 10. Ez is érdekelhet: 3 tuti vegyszermentes tipp hangyák ellen
 11. Tete
  Offline
  2017. május 27. 10:5729826.

  A nyaklevest te osztod ki? Júúúúúúúúúúúúúúúj a nyaklevesből, abból nem kérek.


  Nekem is fő a kacsáskása, most tettem be az első tepertős pogácsát sűlni. Zsóka huncut vagy. Holnap bepótolom a kávé mellé valót.


  A kertben  lufidömping van. Nem akartam beleszólni, mert (az ember számoljon el húszig mielőtt kinyitja a száját) még kettőig lehet leengednek. Majd fújják újra legfeljebb. A picilány altatásához van egy állandó szereplős mesénk. Amikor nálam alszik, akkor már reggel kitalálja, hogy mit szőjjünk bele a mesébe. Kérdezem tőle, Zsezsike ma mi legyen a mesében? Láttátok volna mekkora szemeket meresztett. Mama hát lufiiiiiiiiiiiiiiiik! Nem is tudom, hogy nem gondoltam rá. Meg azt hiszem valahogy a szülinap is szerepet kap.


  Nekem többnyire fülig ér a szám, nem vihogós, de mosolygós vagyok. Egyszer azt olvastam valahol, hogy mosolyogj sokat, nem kerül semmibe, és mekkora öröm, ha visszamosolyog valaki. Na én ezt a tanácsot követem. A gyerekek múltkor mindenkinek tettek a neve elé valamilyen jelzőt. Én a szeretgetős Mama lettem. Hát nem csodálatos?


  Mandula? Merre jársz drágaságom?


  Joe itt kifejezetten strandidő van, küldök belőle jó?

  előzmény:
  manocska42 (29824)
  2017-05-27  07:50
 12. arirangarirang
  Offline
  2017. május 27. 07:5729825.

  Jó reggelt! Ki korán fekszik, korán is kel, hat óta itt kukorékolok. Ez a mai nap is furcsán kezdődik, már most fáradt vagyok. 


  Csirkepörkölt lesz nokedlival, salátával. 


  Jó főzöcskézést, sziasztok!

 13. manocska42
  Offline
  2017. május 27. 07:5029824.

  Szép jó reggelt! Klárikám semmi,senkit nem zavar, na mondjuk még mindig jobb, mint ha dadoognál! Különben is olyan jól áll ez Neked! Azért hogy megmondjam az őszintét, a kommentár hiányzott a feketéhez. Na mindegy ma el van nézve, mivel előtted a nagy nap!


  Képzeld nálam már a Ludaskása készen van, mi nagyon szeretjük. Meg is enném ma is! (na most elszóltam magam, áhhhhh nem tudok én hazuuuuuuuuuudni, de még "utánozni" sem.


  Érezzétek jól magatokat, fejekre, lábakra miegyébre vigyázni!!! labda nincs!


  Ebéd: nyakleves, sok zöldséggel. Rakottkrumpli sok tejföllel, jó tocsogósan!

  előzmény:
  Tete (29823)
  2017-05-27  05:59
 14. Tete
  Offline
  2017. május 27. 05:5929823.

  Sziasztok, jó reggelt.


  nincs kommentár, csak a finom kávé.


  Köszönöm a jókívánságokat, ma lesz a buli, már nagyon izgatott. Kiváncsi leszek rá, a picilány hogy találja fel magát a sok fiú között.


  Remélem már megszoktátok, az én időnként hangulatomat kifejező egyéni "helyesírásomat". A sokmindentegybeírok, meg a sok magánhangzóóóóóóóóót is.


  Este elég hamar lefeküdtem, hogy majdmostaztán TV-zek, végignyomkodtam a csatornákat aztán lekapcsoltam, mert nem volt semmi érdemleges. Majd ma megnézem a Gasztroangyalt. Éppen a testvéremmel beszélgettük, hogy még nincs is "uborkaszezon" mégis az ezerszer látott műsorokat ismétlik. Mi lesz később? 


  Elmismásoltam a tegnapi ültetést, ma már tényleg sort kellene keríteni rá. De mint tudjuk nem hajt a tatár.


  Legyen szép napotok, fájdalmak, bánatok, mindenféledögök messzire szálljanak.


  Kacsás kása, friss tepertős illetve sajtos pogácsa? Jelentkezzetek, ha kér valaki!


  Továbbra is kimicsinál?

 15. arirangarirang
  Offline
  2017. május 26. 21:3429822.

  Ezen a Kimicsinál-on mindig felderülök.


  Én is boldog szülinapot kívánok az unokádnak, nőjön nagyra, legyen nagyon boldog!    /ez most egy bohóc /


  Hogy a kimicsinálra válaszoljak, ma szinte egész nap a nyavalyás sárga katica lárvákat öldöstem. A bejárati ajtóra ülnek, nyitáskor beszöknek. Azt hiszem van szárnyuk, mert nagyon fürgék. Van belőlük pici, mint a hangya, meg jó nagyok is, nem tudom abból mi lesz, mert sokkal nagyobbak mint egy katicabogár. Ma betartottam a 160 gr-os diétát, addig, amíg rosszul nem lettem. Kint vadásztam, mikor a lábamra esett 2 jó nagy dög, egy meg a karomat csócsálta. Aztán elkezdtem remegni, de úgy, hogy alig bírtam bejönni.Azt hittem, hogy felidegesítettem magam a bogarak miatt, de aztán eszembe jutott, hogy lemehetett a cukrom,  ilyen csoda még sose fordult elő, viszont már máskor is volt, hogy remegtem.


  Nem volt más kéznél, mint banáncsipsz, de nem hatott, akkor megmértem, a reggeli 6,9-hez képest 4,2 volt. Volt egy fél Mars csoki azt megettem, és kezdtem helyre jönni. Éppen alsó értéken voltam, úgy látszik nekem az már túl alacsony. Most az esti gyógyszereket nem tudom hogy vegyem be, mert azóta már ettem mindenféléket. Lutri ez az egész egyébként, mert van olyan nap, mikor megehetek egy cukrászdát, és nem megy fel, máskor meg pont fordítva. Hát nagyon rossz volt, és megijedtem, mert egyedül voltunk a fiúval, ő meg nem segítség ilyen esetben.


  Ma paprikás krumplit főztem régi krumpliból, magamnak gerslit, és meglocsolgattam a krumpli szaftjával. Virsli is volt benne, abból ettem 1-t. Úgy megtömte a hasam a gersli, hogy nem voltam éhes, máskor meg egész nap ennék.


  Ezeknek a bogaraknak a látványától is vakarózom, még most is. Kimostam 2 kabátomat, muszáj voltam kockáztatni és kitettem hogy csöpögjenek, talán nem hoztam be velük semmilyen lényt.


  Holnap csirkepörkölt lesz fejessalátával, a vasárnapi menüt még ki kell találni. Vagy tojásos nokedli lesz vagy fogalmam sincs. Vettem réteslapot, meggyesrétest kéne csinálni. Azt hiszem lefekszem, semmi érdekes nincs a tv-ben.


   


  Jóccakát mindenkinek, sziasztok!


   


   

  előzmény:
  Tete (29821)
  2017-05-26  19:18
 16. Ez is érdekelhet: Praktikák mosogatógéphez – Így használd, hogy sokáig a segítőd lehessen!
 17. Tete
  Offline
  2017. május 26. 19:1829821.

  Köszönöm szépen a nevében. Nagyon helyes kisfiú.


  Szép tortája lesz, belga csokitorta csak minimális díszítéssel a szélén. Középen egy 9-es számgyertya. Múltkor az egyik üzletláncnál lehetett  hagyományos  fekete-fehér focilabda formájú gyertyát kapni. Abból lesz a tortán 9 db. Focilabda meg szív alakú meg mindenféle színű alakú lufi a kertben A kapun is lufik, meg üdvözlő felirat. Szóval meg lesz adva a módja. Én reggel azaz délelőtt megsütöm a pogácsát. 


  Majd biztonságba helyezem a növényeimet, nehogy valami kóbor focilabda kárt tegyen bennük.


  Ma kimostam két adagot, az ágynemű még hátra van. 


  A pedikűr nagyon jól esett. A föld felett járok 5 centivel. Járt a kezeléshez egy finom masszázs is. Egy új pedikűrössel próbálkoztunk, úgy néz ki jó munkát végez, máskor is számítunk rá. A nővérem ismerőse, jót diskuráltunk. Első pillanatban szimpatikus volt, ami ilyen "bizalmi" dolgoknál nem hátrány.


  Mivel a kócolt elfogyott (került rá kosztos) holnap  kacsás kását fogok főzni. Zsóka talán tudod, hogy a ludas kását nevezzük a hozzávaló szerint kacsás vagy csirkés kásának. Én  pl szeretem csirkeszárnyból is.  A lényeg a sok zöldség bele és hogy kicsit szottyos legyen.  Nem zsíros, szaftos.


  Kimicsinál?

  előzmény:
  manocska42 (29819)
  2017-05-26  15:45
 18. mandula2
  Offline
  2017. május 26. 19:1029820.

  Sziasztok!


  Én is, én is csatlakozom Zsókához, hogy boldog születésnapot kívánjak az Unokának. Már reggel akartam, csak... siettem. Szombaton buli lesz?


  Küldöm a focizáshoz való jó időt.


  Ma brassói volt a vacsora, és utána sütöttem egy új recept szerinti almás sütikét, amit le kellett önteni karamell szósszal. Én tettem bele rumot, és a megmaradt tejszínt is felvertem, azt még - tetszés szerint - ráöntöttem a süti tetejére. Mindig csak arra, amit megettünk. /Férj 10 !!! kockát vágott be/


  Amikor megjöttünk délben, annyira kifáradtam így is, úgy is, hogy gyorsan pizsamába bújtam és egy pillanat alatt már aludtam is. Vera!!! Megfertőztél.


  Majdnem három órát sikerült aludni. A fájdalom ébresztett fel, szégyenszemre bevettem egy fájd.csillapítót.


  Hazafelé vettem fodros petrezsókát meg klf.növényeket, ja és még két tő bazsalikomot is. Már csak holnap fogok ültetni. A paradicsomtöveken már ott vannak a kis paradicsomok. Holnap kiköltöznek a ládából, helyet adva a petrezselymeknek. A rózsákat permetezni kellene, megpróbálom azt a tejes permetezést.


  Már megint álmos vagyok, de talán be tudom fejezni a tegnap elkezdett filmet. További szép estét.

  előzmény:
  Tete (29818)
  2017-05-26  06:13
 19. manocska42
  Offline
  2017. május 26. 15:4529819.

  Klárikám! Unokádnak nagyon boldog születésnapot kivánok, érezzétek jól magatokat ezen a szép ünnepen! Üdvözlet az egész Családnak!

  előzmény:
  Tete (29818)
  2017-05-26  06:13
 20. Tete
  Offline
  2017. május 26. 06:1329818.

  Elvettem egyet, köszönöm. Mennyivel jobb az a kávé amit más főz és csak inni kell. Itt egy szájaszélét nyalogatós smile.


  indult, én maradok. Ma pedikűrölés van. A kozmetikus meg eltűnt, nem tudtam időpontot kérni. Pedig az is időszerű. Csak szépen sorban, nem kapkodunk. Elvégre klasszikus korúak vagyunk. Joe nagy mondása.

  előzmény:
  mandula2 (29817)
  2017-05-26  05:49
 21. mandula2
  Offline
  2017. május 26. 05:4929817.

  Jóóó Reggelt!


  Itt a finom forró kávé!


  Megyek, majd jövök.  Szép napot, jó ültetést  meg egyebeket.

 22. Ez is érdekelhet: Kiszámoltuk - Ennyit spórol neked egy mosogatógép
 23. arirangarirang
  Offline
  2017. május 26. 00:0629816.

  Nem értem ezt a petúniát. Hol a föld?


  Nekem is van 10 tő petuniám, hasonló színű, ládában, semmi vízkultúra. Vettem 1 csomag fodros petrezselyem magot, és 1 csomag félhosszút, mert más nem volt. Még gondolkodom egy éjszakát hogy ültessem el.


  Tegnap és ma begyűjtöttem egy csomó előjegyzést vizsgálatokra, még egy helyre kell menni bejelentkezni. Már szeptemberre is van előjegyzésem. 


  Tegnap olyan voltam mint egy csiga, ma meg rohangáltam mint a hangya. Tegnap elmásztam fodrászhoz, utána a házihoz, aztán a fül-orr-gégére.


  olyan fáradt voltam este, hogy elaludtam 6 körül 11-kor felébredtem, és nem bírtam rögtön visszaaludni. Mikor aztán éppen sikerült, berohant a szobába az egyik kutya, utána az apa. Fáj a kutyus füle, és apa csöppenteni akart neki, mert vakarta, nem maradt nyugton. Ilyenkor a kutyus mindig hozzám menekül, ahelyett, hogy apa becsukná a nappali ajtaját akkor tudna kijönni, de ő inkább kergeti át a lakáson.  Férfitempó.


  Ma a diabétesz ambulancián voltam, utána máshol időpontokat kérni és érdekes ma nem vagyok fáradt. Igaz reggel a fejem nagyon fájt , az úton múlt el az orvoshoz menet.


  Érdekes anyósom van, mondtam már? Eddig ha levest küldtem, másodikat már nem evett. Ma amikor nem volt időm délelőtt főzöcskézni, csináltam egy jó sűrű húslevest tésztával, hússal, zöldséggel erre azt mondta kevés. Apa lement ,vett neki buktát, fánkot, de mire odaért vele, már nem kellett. Ez azért volt, mert megint sajnálta tőlem az időt, amit az én férjem rám fordított.


  Először elvitt engem a rendelésre,  mert az túl messze van, több busszal kell menni, vittük a levest is, aztán ott hagyott, elment a levessel, majd vissza jött értem. Utána még elmentünk bejelentkezni, és nyílt egy Inter Spár a régi Spár helyett, ott bámészkodtam, hogy ott mi minden van, csak pénz legyen! Egy diétázónak tiszta paradicsom a készlet. Mire haza érünk, már menni is kellett vissza a mamához. Jó kis napja volt apának is, reggeltől estik mászkált.


  Megint hasogat a fejem.


  Előjöttek a sárga katicabogarak lárvái. Még ebben a hűvös időben is mászkálnak a házfalon, mi lesz később. Ha meglátok egyet, annak vége is van, azonnal agyonvágom. 2 éve azzal kezdtünk minden reggelt, hogy seprűvel lesöpörtük a falat, taposás, söprés, taposás. Pár hétig így ment.


  Tavaly nem voltak. 


  Utálom ezeket a mindenféle rovarokat, egyre többféle van és tömegesen jönnek. Fújj!


  Aludjunk jól, sziasztok!


   


   

  előzmény:
  mandula2 (29814)
  2017-05-25  19:12
 24. Tete
  Offline
  2017. május 25. 20:0729815.

  Az ötlet kiváló, de én szeretek öntözgetni. Olyankor körbe is tutujgatom őket. Leszedegetem az elnyílt virágokatt, a sárgult leveleket. Jó móka. Holnap fogom megejteni az ültetést. Van olyan árvácska ami még szép, azt meghagyom és melléteszem az új virágokat. Mindenfélét vettünk.Szépek a virágaid, a loncnak állítólag nagyon jó illata van. Nekünk meg méter magas minirózsánk van, azaz annak lett véve. Hatalmas és tele van bimbóval.


  Zsóka, valahogy elkerülték egymást a reptetett dolgok. Reggel vettünk gyökérkenyeret én a serclijével kitunkoltam az összes szaftot.  Á nem igaz, úgy elteltünk a hurkával, hogy tényleg csak minőségellenőrzést végeztünk a kócolton. A párom visz magával, nekem meg holnap az lesz az ebédem. Ja, a MEÓ-zás eredménye: naggggggyon finom a "késztermék".


  Felköszöntöttük az unokát, olyan édesek amikor valamit így hatan együtt csinálunk azt  már mindent családozásnak hívnak. A kislány teljes izgalomban volt, mert a bátyja edzésről, az apukája meg a munkahelyéről nem ért még haza. Mama még nem sütizhetünk, mert nem teljes a család.


  A harkályunk egész délután a fákat doktorozta, de a füben is ugrándozott.  A kislánynak is meg tudtam mutatni, nagyon tetszett neki a piros toll a fején. Van egy jó játékunk, miszerint van a kertben egy lila elefánt, aki mindíg elbújik (azért nem lehet látni). A kisfiúval sárga repülő volt, ami mindíg felszállt mielőtt megláthattuk volna. Ülünk illetve ültünk a hintaágyon és ne tudjátok meg, hogy mennyit nevetünk, meg milyen történeteket tudnak kerekíteni.

  előzmény:
  mandula2 (29814)
  2017-05-25  19:12
 25. mandula2
  Offline
  2017. május 25. 19:1229814.

  Mutatom, hogy milyen szisztéma szerint fogom ültetni a virágaimat, itt éppen egy tő petúniát.


  1.  Flakon szétvágva, az aljába nedvszívó pamutcsík


  2.  Egymásba rakva


  3.  Már csak időnként pótolni kell a felszívott vizet.


  Egyébként már néhány szobanövényemnél is ezt a módszert alkalmazom, csak cserépben, kaspóval.

  előzmény:
  Tete (29810)
  2017-05-25  16:01
 26. mandula2
  Offline
  2017. május 25. 18:5929813.

  Kinek mije van, azt mutatja:


  1.  futórózsa, illatos és szép, de egyáltalán nem hálás. Alatta, körülötte ültetett bio-csalán.


  2.  virágzik a kivi, sajnos termést nem hoz, mert nincs párja. Tulajdonképpen a leveléért szeretem, mert tetszik.


  3.  talán lonc? nem tudom van vagy háromféle


  4.  angol muskátlinak mondják, nem tudom miért nem vettem belőle többet?

  előzmény:
  manocska42 (29812)
  2017-05-25  18:19
 27. manocska42
  Offline
  2017. május 25. 18:1929812.

  Nem tudom a táblagép miért ekkora képeket csinál, majd ha lesz kedvem átállitom biztos lehet.

  előzmény:
  manocska42 (29811)
  2017-05-25  18:07
 28. Ez is érdekelhet: Így spórolj helyet, ha kicsi a konyhád! – Ötletek, amivel helyet takaríthatsz meg
 29. manocska42
  Offline
  2017. május 25. 18:0729811.

  Klárika hol van a kis kócos? Hoztam a kenyér csücskét kérem a tunkolni valót! 😁 az ablak nyitva volt, de nem jött semmi, biztos az uton valaki elkapta. 


  Megyek, mert a híradót nem kezdik el nélkülem. További szép estét! ❤


  A képet hozom le kell kicsinyíteni.


   

  előzmény:
  Tete (29809)
  2017-05-25  14:22
 30. Tete
  Offline
  2017. május 25. 16:0129810.

  Vége a "felnyalakodásnak", ilyenkor száradásig senki se be se ki. Finom volt a hurka, a kócoltat csak MEÓ-zás szempontjából háborgattuk.


  Ültetni holnap fogok. Képzeljétek tegnap reggeliztünk a kertben és megszólalt egy kakukk. Én annyira szeretem a hangját. Mi azért csak városban lakunk, ha üdülőövezet, akkor is lakott. Sok a zöld, de erdő messze van. Számunkra nagyon kellemes hang volt.


  Van "saját" harkály párunk, azaz itt laknak a szomszédban. Naponta láthatjuk őket, muris volt amikor kergetőztek, gondolom az náluk a randizás. Ahogy ültünk a hintaágyon megjelent tőlünk pár méterre az egyik, végigvizsgálta a körtefát, a nyírfát, meg a legmagasabb fenyőt. Mondtam doktorkodjál csak nyugodtan.


  A kislánnyal a rigókat figyeljük, ahogy kukacot gyűjtenek, gondolom már vannak fiókák. Amikor énekelnek, a gyerekek már nevetik, mert szoktam mondani, hogy  mondjad csak drágám, szeretlek hallgatni.


  Morzsi ma megint fogott vakondot. Nem tudom, hogy agyonnyúzza játékból, vagy meg is eszi.


  Vettem pár apró ajándékot, mert kisG szülinapján jönnek köszönteni a vendégek, esetleg ne legyen szomorú a kislány, hogy Ő miért nem kap. Mama felkészült. Csak pogácsát fogok sütni, majd szombaton délelőtt, a többi rájuk van hagyva.


  Tegnap fel lett szerelve a bicaj, plusz villogóval, kapott hozzá betűkódos lopásgátlót. Mondtam keressék meg a gyerek láthatósági mellényét, mert a párom hozott neki, meg ássák elő a bukósisakot. Tudom sokan feleslegesnek tartják bringához. Ha a sogornőmön van, amikor elütötte az autó, még mindíg élne. A járda szélébe ütötte be a fejét, nem is tért magához. Na jó, eldugultam.

 31. Tete
  Offline
  2017. május 25. 14:2229809.

  Az jutott eszembe, hogy hol van már az a vanília fagyi, amiben tojás, tejföl (?) meg cukor van? Már itt bibis a dolog.


  Már írtam talán, hogy a fagyigép vásárlásakor azt gondoltam milyen finom fagyit fogok csinálni.  Sok gyümölcs, tejszín, kevesebb cukor. Mit mondjak a sok gyümölcs ellenére az eredmény elképesztő volt. Másnap meséltem a fiú kollégának, hogy ízetlen, színtelen egyáltalán nem tetsző lett az eredmény. Akkor Ő azt mondta Édesem tudod, hogy azokon kívül mi minden van egy fagyiban? És hosszan sorolta, az aromákat, az ízfokozókat, a szinezékeket, a stabilizátorokat, édesítőt, tojásport a habosítókat meg még a kiskutya fülét is. Fagyizójuk volt a Duna-kanyarban, tudta miről beszél. Na ennyi a fagyiról. Szóval kegyér hagyományosan. Igaz nem áll el egy hétig, de nem is kell, mert hamarabb elfogy. Zsóka egy kis csücsköt, jó?


  Lányok lehet kacarászni, de azt sem bánom ha egyszerűen kiröhögtök. Az egésznek Zsóka az oka. Fődögél a kócolt, lassan már készen is lesz.Zsókám nyissad az ablakot, küldök kóstolót. A kenyércsücsökkel meg megvalósul  "a kis levét friss kenyérrel mammogva kitunkolni."


  Reggel elindultunk ügyeket intézni. Többek között vettünk virágokat is, az árvácskák helyébe. Ma nem ültetek, szokják a környezetet. Előjött a kócolt téma, mondom azt fogok főzni magamnak a hétvégén, meg kacsás kását. Így egy nap főzéssel biztosan lesz minimum négy napig kajám. A párom (ma még itthon van, holnap indul) rögtön rávágta, hogy megy oldalasért, meg káposztáért. Mert Ő is enne. Reggel kivettem hurkát, mert abban egyeztünk meg, hogy azt sütök, de közben odatettem a kócoltat is.


  Délutánra vettünk cukrászdai sütit, ma van a nagy nap, 9 éves az unoka. Buli szombaton.Sallárom haj!


  Olyan kis ügyes volt, lecserélte az előszobaajtónál a szúnyoghálós ajtó hálóját. A gyerekek nem a gombjánál fogják meg, hanem ahol érik, sokszor csak tenyérrel nyomják ki a hálót, alul elszakadt, csúnya volt, stb. Most gyönyörű. Ebéd után megint feltörlök, és rend van.

  előzmény:
  mandula2 (29805)
  2017-05-25  10:01
 32. Sheriff-2
  Offline
  2017. május 25. 10:5129808.


  Jelenleg nálunk csak a kacsák úszkálnak, de a biztonság kedvéért rendelek egy ilyen ladikot is.....

  előzmény:
  manocska42 (29801)
  2017-05-24  12:57
 33. Sheriff-2
  Offline
  2017. május 25. 10:4229807.

  Sziasztok,


  Ma én is korán kávézok, köszönöm azt is, meg manocskának az üdvözletét is.


  Mifelénk továbbra is hűvös van, és rengeteg eső. A télen aránylag elég kevés hó esett, de most az eső bepótolja a lemaradást, amiben az a jó, hogy nem kell lapátolni.


  Manocska, jó nagy cicád van.

 34. Ez is érdekelhet: Így válassz mosogatógépet - 5 szempont, amit érdemes megfontolnod
 35. arirangarirang
  Offline
  2017. május 25. 10:3629806.

  Sziasztok, majd jövögetek, most mindenféle dolgaim adódtak, de olvastalak benneteket.

 36. mandula2
  Offline
  2017. május 25. 10:0129805.

  Szép napot, sziasztok!


  A kávé tényleg forró és finom volt, de csak volt. Köszönöm!!!


  Zsóka én is vettem újkrumplit, de nekem a régi jobban ízlett. Tegnap nálunk rántott cs.combok voltak /műtött/ és újkrumpliból hozzá a köret. Káp.saláta - idei - és egy kis maradék süti. Ma nem eszem vacsorát, mert a napokban leadott súlyom alattomosan kezd megint gyarapodni.


  Úgy megsajnáltam szegény zörgő csontú, kiéheztetett cicádat. Látszik rajta, hogy éppen csak hogy megtűrt jószág.


  Zsóka a friss kenyérillatból küldjél légy szíves, de abból amit hagyományosan sütöttél, nem a másikból.... Idióták.


  A batátáim közül az egyik mintha kezdene dudorodni az oldalán, de lehet hogy csak képzelem.

  előzmény:
  manocska42 (29804)
  2017-05-25  09:26
 37. manocska42
  Offline
  2017. május 25. 09:2629804.

  Szép reggelt Mindenkinek! Klárikám a forró feketét elvettem, köszönöm.


  Mielőtt megint elfelejtem, köszönöm a receptet, biztos ki fogom próbálni, de most egy kis szünetnek kell következni, mert tegnap fogyott el a húsos káposzta.


  Jövök majd - jó tudom, ne fenyegetőzzek - de mig van erőm, kenyeret sütök, ebéd tejfeles krumplifőzelék lesz ujkrumpliból kis s.pörkölttel "meglocsolva". Leves nem lesz, mert a főzeléket nem csinálom sürüre, nem szeretem a majomfogót.


   

  előzmény:
  Tete (29803)
  2017-05-25  04:47
 38. Tete
  Offline
  2017. május 25. 04:4729803.

  Friss, fekete. Mivel én főztem forró is marad. Vegyétek, igyátok, egészségetekre.

 39. Ez is érdekelhet: 5 érv a mosogatógép mellett – Mennyit ér a kényelmed?
 40. Tete
  Offline
  2017. május 24. 05:0729800.

  Sziasztok. Jó reggelt.


  Sürgök-forgok itt a kávé, 


  Zsóka, a receptet olvasni is gyönyörűség. Most  elmentem. Ez így eredetiben az igazi.


  Nem tudom Ti hogy vagytok vele, már a recept olvasásakor mosolygok.


  Nekem vannak olyan filmek, könyvek, amiben egy-egy rész a legszomorúbb napomon is meg tud nevettetni. Olyan zene, ami a legvidámabb napomon is meg tud ríkatni. Valaki feláll a dobogó legfelső fokára és eljátszák neki a Himnuszt, nekem potyognak a könnyeim. Tobbek között ezért is nem lettem olimpiai bajnok. Most képzeld el, ott állnék a nemtudoménmilyen sportban elért első helyezésemmel, és az éremosztó nyakába borulva zokognék. Amit természetesen minimum ötven nemzet TV-je közvetítene. Blama. Így letettem a sportsikerekről, már mindjárt az elején. Természetesen csupán érzelmi okokból, a tehetségnek ehhez semmi köze. Hihi. Jé, mire elértem a "klasszikus kort" már füllentek is.


  Na ennyit így éhgyomorra, ki lehet nevetni.


  Nem is dicsekedtem. Van hálótársam. elment hétfőn felmálházva, hogy haza sem jön. Hazajött. Tegnap megismételték a mutatványt. Dolgozott, de belföldön. Ma pihenő, aztán holnap ki tudja? Még így nem jártunk. Szegénykém ette velem két nap az elvivős itthon maradt részét, az övé, fagy a hűtőben, aztán, ha tényleg elmegy akkor eszi majd azt. Mondtam főzök másikat, de nem engedi. De itthon volt, velem aludt.

 41. mandula2
  Offline
  2017. május 23. 23:0329799.

  Jó estét!


  Nem kell mindig húst enni! /dehogynem/


  Julcsitól ezt a receptet találtam. Jöhetne már az a Lány, megfőzhetné azt a kócoltat is.


   


  "Gombócos káposzta


   


  Félkilónyi lisztből kenyértésztát gyúrni, ha megkelt a deszkán elgombócolni, mintha kis zsemléket szeretnél sütni.


  Egy csík oldalas, csontonként felvágva. Nem sóz!


  Üres lábosban a saját zsírján erős lángon jó barnára sütni mind a 4 oldalát.


  Sózni.


  1-2 fej fokhagymát felkarikázva a tetejére szórni.


  Egy kilónyi savanyú káposztát rákócolni.


  Felengedni annyi vízzel, hogy az oldalasokat jól elfedje.


  Hadd főjön kislángon befedve, míg a káposzta félfőtt nem lesz.


  Ekkor ráültetni nem szorosan a kis megkelt zsemléket, és kb. félóra alatt a finom gőzben átfőnek a gombócok/knédlik.


  Kis lé marad alatta azt mammogva kitunkolni!


  A dagasztással szoktam kezdeni, amíg kel, addig sül a hús, majd közben gombócolom."


  ---------------------------------


  Életemben nem éltem át ekkora villámlásokat, dörgéseket. Mintha mindegyik a mi kertünkbe csapott volna le.


  Még az ablakok is remegtek. nagy lakli, legszívesebben az ölembe ült volna, annyira félt. Gondoltam Vera kutyusaira.


  A ládáim a teraszon maradtak, de letakartam őket, talán nem sértődik meg bazsa őnagysága sem. A paradicsomokat lassan ki kell vennem a ládából, egyre nagyobbak. Találtam videókat, jó ötletekkel. Ma úgy indult a napom, hogy annyi mindent csinálok, aztán figyelmeztetett a kezem, hogy nem oda Buda! Minden ráér. Vera az álomkórodat elkaptam. Tegnap vacsora után ledőltem egy "picit", azután kiderült, hogy bőven tizenegy óra után ébredtem fel. Közben elszalasztottam egy várva várt telefont. Amikor felébredtem, éppen csak egy fogmosásra volt erőm, újra beszédültem az ágyba és reggelig aludtam. Biztosan ezt a mai időt éreztem. Azelőtt pacsirta is volt voltam meg bagoly is, mostanában pedig leginkább mormota vagyok.Elköszönök, aludjatok jól, jó éjszakát.

  előzmény:
  Tete (29798)
  2017-05-23  20:23
 42. Tete
  Offline
  2017. május 23. 20:2329798.

  Pontosan úgy ahogy Vera írta, a pörzsanyag adja az ízét a szinét. Szóval ne sajnáld az időt a pirításra, aztán már úgysincs vele dolgod. Jó puhára főzd essen le a csontról a hús, amikor szeditek. Jaj nekem a héten kelllllllllllll, hogy főzzek. Volt aki azt írta, hogy nekik nem jött be, pedig eszméletlen jó. Szóval ízlés dolga. Én Julcsi nevét áldom érte.


   Vera, ha szeretitek a paradicsomot, akkor szelsz le paradicsomot, meg "úszós" mozarellát. Az nálam az, amit zacskóban lével lehet kapni. Megszórod bazsával, sóval, kevés olívával. Nem árt neki, ha picit összeérik. Mi húsmentes kajának esszük, friss gyökérkenyérrel.

  előzmény:
  Tete (29797)
  2017-05-23  20:08
 43. Tete
  Offline
  2017. május 23. 20:0829797.

  Csak egy kis belekotyogás. Az a lényege, hogy forró vastagaljú edényben alaposan süsd meg az oldalast, minden oldalról, nem kell zsír, nem kell só. Amikor szép pirosbarnára sül, akkor rá fokhagyma szeletelve, só, rákócolod a savanyú káposztát és felöntöd vízzel. Ne legyen nagyon leveses, nincs benne, pirospaprika. Én nem kelt tészta gombócokat tettem a tetejére utoljára, hanem krumpligombócot diónyiakat.


  Valahogy így van a recept. Pedig már annyiszor elhatároztam, hogy kimentem valahová, mert igazán ízesen Julcsi tudta leírni.


  Nagggggyon finom, nálunk nagy kedvenc.

  előzmény:
  arirangarirang (29796)
  2017-05-23  15:13
 44. Ez is érdekelhet: 13 csodás konyha a világ minden tájáról, amitől leesik az állad
 45. arirangarirang
  Offline
  2017. május 23. 15:1329796.

  Biztosan nem ez a hivatalos verziója a kócoltnak, a neve is csak itt keletkezett a topikban. Ahogy én szoktam, a legegyszerűbben:


  Oldalast zsírban minden oldaláról megpirítgatok, mikor mind piros, akkor abba a lábosba visszarakom, majd ráKÓCOLOM a savanyú káposztát. Szoktam az oldalasra borsot, köménymagot, fokhagymát, és pirospaprikát is tenni. Jól összekutyulom, hogy a pörzsanyag megadja az egésznek az ízt, aztán rá a fedőt és főzni. Julcsi a nagy tudója ennek az ételnek, számtalanszor berakta már a receptet, de ez nem az a hely, ahol az ember vissza tud keresni, persze ha van türelem... Ő keltgombócokat is szokott vele együtt a káposzta tetején készíteni, én még nem mertem abba belefogni. Meg nincs is akkora lábosom, aminek nem lapos a fedele, hogy elférjenek a gombócok. Túúúdom nagytál is van a világon, de én valahogy mégse. Sok mindennel vagyok így, hogy nem, nem, aztán mikor mégis, utána nem tudom megérteni magam, hogy miért húzódoztam addig az egésztől.


  Jól mondod, az édeskrumplinak mindegy melyik végét dugod le, mert én meg a hegyesebbiket  raktam alilra, aztán mégis virul.

  előzmény:
  manocska42 (29794)
  2017-05-23  14:55
 46. arirangarirang
  Offline
  2017. május 23. 14:5629795.

  Olyat még sose ettem.


  Álmos vagyok, elfáradtam, de még kellene ültetni, hogy befejezzem, mert a körmeim , mint annak a bizonyos szerencsétlen vakondnak a körmei, feketék. Aztán majd keverek egy kis lisztet vízzel, azt alágyömöszölöm a körmöm alá, és meggyurmázom az ujjaimmal, hogy kifehéredjenek.


  Krumplis tészta készült, megigértem tegnap a mamának. Vettünk hozzá kovászos ubit, én még nem tettem, mert nincs olyan meleg most, majd ha újra melegszik az idő. 


  Az ültetésbe belefájdult a feje,. pedig nem hajpltam, asztalon csináltam, árnyékban is voltam. Még a mindig nyíló begóniák, a muskátli, és a bazsa vár ültetésre, és a lakásban is vannak amire már ráfér az átültetés. 


  Pl. a szobafenyőre és a fokföldiekre. 


  A korallvirágot is kiviszem, tavaly kaptam anyák napjára, azóta nem virágzott. Télen jól lepotyogatta a leveleit, azt hittemn vége lett, de most ísmét szép nagra nőtt, kint szeretne lenni, mondta. 


  Ültetés közben megbeszéltem a virágokkal, hogy jó lesz-e a cserép, mennyi földet tegyek, és ilyesmiket. Most minden a beleegyezésükkel történt, nincs apelláta. 


  Azt hiszem iszom egy kávét, mert elalszom. 


  Szép délutánt!

  előzmény:
  Tete (29793)
  2017-05-23  11:48
 47. manocska42
  Offline
  2017. május 23. 14:5529794.

  Jaj nekem tudom kikapok!!! Nagyon nehezen értem ide, mindent olvastam, mindent tudok, képben vagyok, de sajnos most nem megy a válaszolás, ezért elnézést kérek Mindenkitől.


  Klárikám megint lejártad a fél lábadat, becsülöm benned ezt a kitartást.


  Már annyiszor szerettem volna megkérdezni, mondjátok már meg nekem milyen az a kócos káposzta? Ma székelykáposztát, ill. húsos káposztát főztem, annyira kivántam már, nagyon régen ettem, és akkor jutott eszembe, hogy megkérdezem, ha valaki nagyon ráér kérek egy rövidke receptet.


  Amikor még volt cicám, ő is a telken hazahozta az egeret, boldog volt, és nem értette, hogy a Mama miért sikogat, legközelebb egészen nem hozta oda, de megmutatta, és addig játszott vele a távolban, mig mozgott.


  Mandula, már azt hiszem Vera mondta, hogy a vastagabb végét tedd a burgonyának alulra, de egyébként mindegy, bárhol jön csira rajta. Nagyon szépen hajt Veráé is.


  Mindenki ismeri ezek szerint a Papusomat, nevettem amikor olvastalak Benneteket, Ő sem talál meg semmit, mondom jobbra fent a kosárban van, erre balra keresi lent.Most már rászoktam, hogy majd elkajabálom magam, hogy mindjárt jövök, - aztán csak várjon - addig neki áll keresztrejtvényt fejteni.


  Mig el nem felejtem, látom itt volt az egyetlen fiúcska, üdvözöllek, én a "régi", új manocska vagyok. Tudom, hogy milyen ügyes kertészfiú vagy, ilyen szépen csak az csinálja aki szereti is. Gratulálok a szép munkádhoz.


  Kislányok, ha tudok jövök, illetve irok, a háttérben azért itt vagyok.


  A kutyust majd folytatom, de nem tudom hol hagytam abba, ez van! Addig küldök az ausztriai kirándulásáról egy-két képet, nagyon elfáradt, nem győzte magát kipihenni.


   

  előzmény:
  Tete (29793)
  2017-05-23  11:48
 48. Tete
  Offline
  2017. május 23. 11:4829793.

  Senki többet harmadszor? Ja, hogy elsőre se? Na, akkor majd én kezdem.


  Világjáró körúton voltam. Gazdabolt, kerékpárüzlet, zöldséges, újságos, ruhás, cipős meg még ki tudja, hol jártam. A lényeg, elment  délelőttöm háromnegyede. Akkor még időztem a testvéremnél is. Most reggeliztem. Mindent elintéztem amit beterveztem.


  A tegnap szerte meg szétültetett palántáim állnak mint a cövek. Gondolom jót tett nekik az eső. Ugyanis éjjel nagy zuhi volt nálunk. Most eléggé párás és meleg a levegő. Főzni nem fogok, mert van kajám. Tegnap mostam takarítottam, ma folytatom, nem viszem túlzásba, mert ráérek.


  Tegnap a cicánk egy vakondot szervírozott a gyerekek teraszán a lábtörlőre, tegnapelőtt egy duci egeret.


  Pénteken pedikűrös, még a héten kozmetikus is kellene, hogy az ember olyan (nem szépnek, mert hol van az már), hanem rendezettnek érezze magát.


  Vettem egy vászon papucscipőt, és a lábbelik vásárlása ezzel letudva. Puha, könnyű, majd kiderül mennyire lesz tartós. Szerintem semennyire, de ha a nyarat kibírja már megérte. A mai világban nem a tartósságra törekednek a gyártók. 


  Szeretitek a paradicsom-mozarella-bazsalikom-olívaolaj-os salátát? 

  előzmény:
  Tete (29792)
  2017-05-23  06:54
 49. Ez is érdekelhet: Konyhaművészek: 10 konyha, amiben öröm a főzés
 50. Sheriff-2
  Offline
  2017. május 22. 21:1429791.

  Most pedig csak AZÉRTIS megyek dolgozni a kertbe, van nekem 26 ernyőm........


  Jó éjszakát......


                     THE SHADOWS - Apache (1969) - YouTube

 51. Sheriff-2
  Offline
  2017. május 22. 21:0629790.

  Ha azt írtad volna hogy nálunk nem fog esni egy egész napot, azt nem tudnám elhinni. Kiszedtem egy kisebb talicskára való gazt a kertből, és megérkezett migint az ingyen folyadék. Úgy néz ki nincs minden elveszve, elég jó cseresznye-termés lesz, a megy sem rossz. Ha belegondolok, talán jobb is a túlsok eső, mint a szárazság.


  Ha tudnám hogy jövőre is ilyen sok esőt kapunk, akkor inkább rizsát terveznék.


  A lila akácnak is nagyon kellemes illata van, reggel szaglásztam azt is.

  előzmény:
  arirangarirang (29789)
  2017-05-22  20:51
 52. arirangarirang
  Offline
  2017. május 22. 20:5129789.

  Akác az, csak a neve LILaakác.


  Nálunk ezek már mind elvirágoztak. Mióta nincs orgonafánk, azóta nem gyakran látok igazi orgonát. Nagyon csúnya, beteg orgonasövényünk volt mikor ideköltöztünk, szenvedtünk mire kipusztítottuk. Van viszont törpeorgonánk, szimpla kis virágai vannak, de nagyon illatos. A gyöngyvirág is elszaporodott, a konyha ablak alatt van egy sarok, ahol nedves, és háborítatlan a hely. Olyan illat van amikor nyílik.


  Nálunk most a tarkalevelű lonc virágzik, a díszmák, és a kerti harangláb . Ezek már nem illatosak. Az akác is elvirágzott az utcán. Ja és van bodzánk is egy kevés.


  Hatalmas eső volt, nőhet a fűűűűű.


  Véletlenül mit fedeztem fel, nem fogjátok elhinni. Keresgéltem egy dobozban, találtam egy teljesen elfeketedett ezüst gyűrűt. Felhúztam, hogy ne kallódjon el újra. Majd adtam a kutyáknak enni főtt csirkét. A bőrét leszedem, mert hasmenést kapnak tőle. Jól összezsíroztam a kezem, majd egy törlőpapírral jól megtöröltem, a gyúrút is és gyönyörű fényes lett. Minden fekete lejött róla. Azt hittem, hogy véletlen, előszedtem egy karkötőt, és az is csillog villog. Rossz belegondolni mi lehet a csirkehúsban, ami leszedi az esüstről a revát.

  előzmény:
  Sheriff-2 (29787)
  2017-05-22  16:28
 53. Sheriff-2
  Offline
  2017. május 22. 17:0029788.

  A mi udvarunkon nem védett a gyöngyvirág, jól néznek ki, nagyon jó az illatuk, a kerthez viszonyítva pedig.......

 54. Sheriff-2
  Offline
  2017. május 22. 16:2829787.

  Hááááááát a második képen nem akácnak nevezik, de sajnos elfelejtettem a nevét, ugyanis öregebb vagyok mint reggel voltam amikor felkeltem, akarom mondani amikor csináltam a képet.....


  Aki 6-ven éves, annak megbocsájtható.......


  Végre előkerűlt a nap, ha tudnám mihez kezdjek, hozzákezedenék.

  előzmény:
  Sheriff-2 (29786)
  2017-05-22  16:17
1 2 3 4 5