Keresés a fórumban

Cseh konyha
Több Gasztro topik »
»
Sziasztok!!
Nagyon imadom a cseh konyhat de sajnos nem tudok egy etelt sem csinalni...Eddig csak knedlire talaltam receptet,de jo lenne ha valaki tudna mondani jo eleleket..
 1. 2014-10-30 14:4124766.

  Sziasztok!


  Jaj Vera, nem rajtad nevettem, hanem a szitun.


  A kukás jelenet teljesen ismerős.


  A hajnali kutyasétáltatás egyszer úgy végződött /tél volt/ hogy pizsama fölé egy melegítő, jó meleg kapucnis kabát. Se smink, se fésű, mondván hogy senki nem lát, hiszen még korán van és majdnem sötét.Dehogynem!!! Pont akkor gurult ki a garázsból a barátunk. Igyekeztem eliszkolni, de valamiből mégis rám ismert és köszönt.


  Igaz, hogy nagyon bizonytalan volt, én meg azt hittem elsüllyedek. Kb. úgy nézhettem ki, mint az Anonymus szobor a Városligetben... Na, rögtön rövidebb lett a séta, hiszen mindig ilyenkor jön szembe ismerős, vagy egy másik kutyás, aki szegődni akar.


  Látod, minden rosszban van valami jó, így legalább rájöttél, hogy kutya baja a lábadnak!!!


  Marikám jó, hogy már jól vagy, csak vigyázz, nehogy megint megfázz, vagy valaki rád tüsszentsen.


  Van még a knédliből? Jó hosszú rúd volt, amit lefotóztál.


  Nálam fő a tarhonyaleves, majd küldök belőle.


  Zsókára gondoltam a fogdokival kapcsolatban. Az a jóóó, ha már fütyülve mossa az ember a fogát. Akkor már csak a zsebnek fáj.


  Julcsi jókat főzöl.


  Éjjel úgy fájtam, hogy beugrottak a macskáid, vajon mi van velük? Engem rágnak, harapnak, és a legújabb, hogy valamitől viszketek, de nagyon és mindenhol.


  Nem új a mosópor, nem eszem túlságosan fűszeres dolgokat, gyógyszert sem, akkor meg mitőőől??


  Na, majd ez is elmúlik.


  Vera!!! Gyanítom, hogy visszamásztak azok a leadott kilók, különben megírnád, hogy mennyi az a mínusz annyi?!


  Meghozták a fát, jön  valaki, aki behordja, szééép az élet.

  2014-10-30  13:55
  arirangarirang (24765)
  előzmény:
 2. 2014-10-30 13:5524765.

  A büdös kiskutya ma kiszökött az utcára. Hajnalban telefonon felébresztettek, és nem voltam még magamnál, ki akart menni, de sose csinál semmit, csak kimegy, nézelődik. Én hálóingben, tegnapi tökig feltupírozott szétálló  hajjal, kiengedtem az udvarra, ott meghallottam, hogy jön a kukás, kuka nem volt kitéve. Gondoltam kirántom  a kapun, meg se fog látni senki.
  De, a Hani, kilógott, ott rohangált , mint ahogy a kertben szokott, csakhogy ez egy forgalmas utca,  jöttek az autók. Én, mint bolond Északi boszorka, derékig kigombolódott hálóingben, szétálló hajjal, széttárt karokkal rohangáltam az úttesten, egy szőrgombóc után. Forgalmi dugó keletkezett.


  Röhögő arcokat nem láttam,. mindenki szurkolt, hogy épségben megússzuk. A hülyéje 10 cm-re majdnem egy autónak szaladt, de sikerült mindkettőnek megállni. mindig csak 2 cm hiányzott, hogy elkapjam. Aztán jött a nyitott kapu felé, és szerencsére valamit elkezdett szaglászni a fűben, akkor elkaptam a hátán a szőrt.


  Annyira ideges voltam, hogy nem láttam, nem hallottam, betámolyogtam a kapun, becsuktam, leraktam, és betapogatóztam a lakásba. Kicsuktam az udvarra. Később meg kint kellett keresni, tudta, hogy rosszat csinált, mert már bevackolta magát a teraszon a a zsúrkocsi alsó polcára. Egy hasznom volt az egészből, rájöttem, hogy teljesen meggyógyult a balesetes lábam, futottam, mint a nyúl.
  Próbáljatok engem elképzelni, kilógó mellek, lila hálóing, és szálanként szétálló setétbarna sörény, mint Leónak.


  Jót röhögnék, ha nem lennék még mindig ideges, pedig már délután van.


  Jó kis játéknak tekintette, mert a kertben is szoktunk kergetőzni, csak itt a bokrok miatt nincs annyi szabad tér.


  Egyszer minden kutyánk kiszökik, a Dollyka is, de ő odaszaladt hozzám, ő a szomszédból bújt ki a kapu alatt, már a sarokról jött vissza, ő is az autók között. A Sherlock után a férjem futott, meg a lányom. A vizsla is kiment, de ő csak a mellettünk lévő kapuig, ott összeacsarogtak a másik kutyával, és visszajött.


  Roppant bánatos lettem volna, ha elütik Hanit, vagy megszökik.                   


  Pedig olyan zárt az udvarunk, csak légi úton lehet bejutni.

  2014-10-30  08:54
  bmari (24764)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ...
 3. 2014-10-30 08:5424764.

  Szervusztok!


   


  Eléggé borult az idő most, pedig a barométer napot mutat. Majd meglátjuk. Sok a tervem mára, mert az egy hét fekvés miatt szalad minden, a házban teszek rendet. Már a kertben nem sok minden munka van, tegnap a férjem elültetett 7 új tő szőlővesszőt, csemege mind. Még a sütőtökök lapulnak kinn az indán.


  Tegnap temetőjárás volt, a szüleim sírjánál voltunk. Előtte piacoztunk, ott vettem szép koszorúkat, apró krizantént itthonról vittem. 


  A piacon vettem igazi házi kenőmájast /gyerekkoromban disznóvágáskor a szüleim néha készítettek ilyet/, ez pont olyan ízű volt. Lila hagymával ettük.


  Vettem még libatöpörtyűt és egyéb finomságokat.


   


  Ma lebbencsleves főzök és rozsdás húst knédlivel.


   


  Szépséges napot kívánok  


      


   


   


   

 4. 2014-10-30 00:1624763.

  Almafabétának letörtek az alsó ágai, de közben meg is sérültek más ágak a rájuk zuhanó fél fától, és azokat kellett levágni, hogy ne csapjon agyon senkit, ha leesik.


  Mamához apa ma megint mentőt hívott, de nem vitték el. Én felállítottam a diagnózist, evés után lesz általában rosszul. Felpuffad, mert  alul, fölül levegőzik, és ez a puffadás felnyomja a szerveit, a szívburkot, tüdőt, stb. Ezért nem kap levegőt olyankor. De Jocó nem bírja nézni, és mentőt hív. és állítólag pánikbetegsége is van.


  Most hétfő óta sokat volt egyedül, J. dolgozott, a boylert is buzerálni kellett, olyankor van mindig a baj.Jövő héten állítólag mi leszünk vele napközben, Ha erő kell ott lesz A..., ha erély, akkor én. Főzni, mosogatni fogok végig, mert nem lehet megcsinálni a lefolyót, és órákat tart a mosogatás. Ahhoz vagyok szokva, hogy egyből mosom amit használok, de az egy óra alatt folyik le. Már előre unom, nincs internet, habár nem sok idő szokott maradni, azalatt inkább bóbiskolok.


  Itthon is aztán hogy néz ki minden, atyaég! Reggel egy vízforralónyi vízben mosakszom, itthon elmegy, de el nem szívesen mennék. A... pedig képtelen mosdani alulról, csak zuhanyozni tud, lassan az állatkert összes tevéje ide jön szagot tanulni.


  Megkaptam a szgépet újratelepítve, egész délután telepítette a kívánságaimat, erre elment az internet a gépről, persze akkor, mikor már elment a szerelő, és minden eltűnt a gépről. Most a letöltéseken keresztül próbálom visszavarázsolni  a cuccokat, de van olyan amit nem lehet. Na és honnan jött rá pár pillanat alatt egy csomó olyasmi amit nem is tudok mi az, és minek jött, de legfőképp hogyan? Majd pénteken távsegítséggel , úgy beszéltük meg.


  Jóccakát, kezdek álmos lenni.

  2014-10-28  22:32
  mandula2 (24759)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ...
 5. 2014-10-29 21:0624762.

  Sziasztok!


  Julcsi! Még beszélni sem vagyok hajlandó a "lábakról" és a levükről. Most is végigfutott rajtam a hideg, pedig biztosan nagyon egészséges. na még kettőt:


  Ma voltam a dokinéninél, megint ajánlotta a kézsebészt. Én mondtam: NOOOOO! Felírt valamilyen gyógyot is, Férj azt mondta, van egy fogadása, hogy azt sem fogom beszedni.


  Azt hiszem, nyerni fog. Ez a nő /én/ már csak ilyen.


  Zsókám nem az a lényeg, hogy kimentek-e a temetőbe. Ha a szívedben vannak a Tieid, akkor közelebb vannak hozzád, mintha érintenéd a sírkövet.


  Ma gyönyörű cserepeseket vettem, itthonra is, meg a temetőbe is. Már most is elég sokan araszoltak, sok síron volt már friss virág és égtek a mécsesek.


  A kazánunk csak kézi vezérléssel működik, a szerelő, ill. a kéményseprő valamikor másfél-két hét múlva tud jönni.


  Tényleg, még jó, hogy van Tantika, bár természetesen nem az egész szintet tudja fűteni. Nem értem, minden jó, és mégis hibát jelez a rendszer, tehát nem tud bekapcsolni, ill. kikapcsolni a kazán.


  Este már ájuldoztam a hőségtől, egyetlen megoldás, a falból való kihúzás volt.


  Na,ennyit erről. Nem vagyok ideges.


  A kicsiváltozatlanul fájlalja a lábát, ölbe viszem ki, megvárom amíg elvégzi a dolgát, aztán újra felveszem és hozom be.


  Olyan édes, okos és hálás. Levágtam megint a körmeiből,lehet hogy az egyik benőtt köröm a hibás. Ilyenkor Férjet a hideg leli. Én egy pattanástól is rosszul vagyok, de ha komoly a dolog, akkor nagyon aktív tudok lenni, félretéve minden viszolygást. Ha segíteni kell, ott nincs pardon.


  Zsóka gondolok Rád a fogdokival kapcsolatban. Jaj de jó lesz neked, új fogak, új szemek!!!! A lepedődhöz nincs olyan CD, ami segítene a lábadnak? Meg kellene kérdezni E. urat. Ez nem vicc.


  Julcsi, milyen az a tarhonya leves? Na majd mindjárt megnézem a G-ban. A fasírton én is gondolkozom, sőt, ki is vettem már a húst a mélyhűtőből. Nálunk zöldbabfőzelék lesz hozzá.


  Pár napja megint főztem tárkonyos krumplilevest. Két napig ettük, de az olyan finom volt, hogy oda nem adnám a legfinomabb húslevesért sem.


  Marink merre vagy? Minden OK?


  Mikor szeditek be a muskátlikat, leandereket? Tegnap a szomszédban lévő  üres telken deres volt a fű.


  Vera, hogy van a Mama?


  Kérdeztem múltkor, hogy fogytál-e, híztál-e a diétád óta?


  Vacsora után eldőltem, el is aludtam. Most aztán kukorékolhatok, de önvédelemből lefekszem, mert akkor már legalább nem csinálok semmit.


  Holnap ültetek, meg egy kicsit matatok a kertben. /van mit csinálni/ Varrni, vasalni is kellene, de mostanában valahogy mindenhez nehezebben fogok hozzá.


  Zsóka után szabadon: mindig közbejön válámi...


  Aludjatok jól, jó éjszakát.


   

  2014-10-28  23:13
  szőrész (24760)
  előzmény:
 6. 2014-10-29 19:5524761.

  Sziasztok Kislányok!


  Rövid leszek, mert a "zabszem effektus áll fenn". Holnap kezdődik a fogászat, eddig mondogattam, nem kell félni, nem fog fájni, majd meglátjuk.


  Szemészeten tegnap voltam, doki nevetett, mert megreklamáltam, hogy olyan élesen látok, hogy most meg ezért kell hunyorognom, meg mesztelennek érzem magam.


  Julcsi nagyon finomakat találsz ki, én is már nem tudom mikor mit főzzek, valahogy olyan ötletszegény lettem. Az a titok azt hiszem, hogy nem nagyon van már kedvem a főzéshez, mindig valami "egyéb" dolog jön közbe. A fiam is most kórházban van, ödémás a lába - az enyém is - próbálják maszirozni, fáslizni próbálják megtanitani, de hát nem nagyon megy. Az enyémet is kellene.


  Jönnek a szomorú napok, sajnos én csak itthon tudok emlékezni halottainkra, itthon gyujtok a képeik előtt gyertyát, mécsest. Gondolom Ti mentek.


  Ha holnap "szárazon meguszom" akkor jelentkezem. Mandula én is köszönöm a recit, nem birtam kivárni, egy diós piskóta rudat csináltam, finom volt, el is fogyott, legközelebb jön a citromos.


  Marikám meggyógyultál? Sajnos a reggelek már fagyosak, vigyázzatok magatokra.  

  2014-10-28  23:13
  szőrész (24760)
  előzmény:
 7. 2014-10-28 23:1324760.

   


   Szervusztok leánkák!


  Évi leánka, megkaptam a citronyost, meg is sütöm majd, ha rákerül a sor, meg veszek citronyot, mert csak ízesítésnek szoktam.


  Amíg el nem felejtem: ma tarhonyaleves és grízes tészta, holnap fasirt, valamivel, de hogy savanyó káposztát is eszünk hozzá, az biztos!


  Kiöntöd azt a jó kis lét? Pazarlás, az nálunk az "izületes leves", mi megesszük, főzök bele lábat, szivet is és kis fej hagymát, pirospaprikát, néha még tésztát is. Belsőleg gyógyít. Kuttyok is kapnak, pedig nekik nem fáj, legalábbis még nem panaszkodtak.


  Bedöglött a kazán? Még jó, hogy van Tantikátok és nincsenek súlyos mínuszok.


  Napoztunk félórát, olyan jó melegen sütött, szinte simogatóan.


  Reggel önteném a tejet a kávémba, nem akar csurogni, hát belefagyott az üveg szájába.


  Egy polccal lejjebb raktam, már csurog.


  Nem néztem mostanában filmet, konzertet nézek-hallgatok.


  Megkeresem majd a Bors és az Egy óra múlva itt vagyok címűeket és onnan csemegézek.


  Jó pihwnést!


   

  2014-10-28  22:32
  mandula2 (24759)
  előzmény:
 8. 2014-10-28 22:3224759.

  Sziasztok!


  Marink, remélem azóta már meggyógyultál és megint tüsténkedtél  a kertben. A vírusokat átdobtad a szomszédba?


  Én úgy szoktam. Mellettünk egy üres telek, vagy az erdő, illetve egy kis patakocska, az mindent elbír.


  Átdobom, aztán vagy visszajön, vagy nem.


  Vera sajnálom a fátokat. Miért kellett az összes alsó ágat levágni?


  Most aztán tényleg, vagy szárnyakat növesztesz, vagy helikoptert bérelsz, ha le akarsz venni egy almát.


  Ha a harkály kopogott rajta, akkor már biztosan beteg volt a fa.


  Én a hangját még nem hallottam, csak azt, hogy baromi gyorsan kopácsol. Próbáltam utánozni, de belefájdult a fejem.


  Kopácsoljon az, aki harkálynak született.


  Nálatok a bojler, nálunk már megint a kazán döglött be.


  Tegnap volt kint a szerelő, megint kiszedett belőle egy lepkét, ami miatt leállt az egész ketyere. Ma megint leállt. Azt vettük észre, hogy hideg van. Férj megnézte, szétszedte, de ma nem talált benne semmit. Ment az SMS a szerelőnek, de hogy mikor jön ki??? Milyen jó, hogy pár hete itt volt, a szokásos karbantartást, ellenőrzést megcsinálni. Az akkor húszezerbe került, azóta már szinte hazajár, de az eredmény mindig egy leálló kazán.


  Lányok! Megkaptátok a receptet? Nehogy hiába találtam meg!!


  Tegnap én is csak felibe-harmadába nyírtam meg a kicsit , mert már szorított az idő a vendégünk miatt. Mára gondoltam, hogy folytatom a nyírást, aztán a fürdetést, de közben valamitől lesántult. Alaposan megizzadtunk mindketten, mire le tudtam vágni a körmeiből. Nem kopnak, mert nem használja.


  Remélem azért, hogy nem lesz különösebb baja. A nagyobbik unatkozhatott, mert megint kapart jókora lyukat. Amikor kimentem hozzá, annyira megörült, hogy örömében körbe-körbe nyargalászott a kertben, szinte úszott a levegőben.


  Gyönyörűen ugrik.


  Gyakran kap csirkelábat /csak megfőzve eszi meg, amikor egyet nyersen adtam neki, csak lógatta a pofájából, aztán undorodva kiköpte, hát kutya az ilyen?? /


  Amikor kiöntöttem a kuktából azt a kocsonyás lét, arra gondoltam, hogy milyen jó lenne rákenni a kezemre, lábamra... de nem vitt rá a lélek.


  Julcsi, tudsz valamilyen jó filmet a neten?


  Még egy kicsit vagyok a gép előtt, aztán menthetetlenül irány az ágy. Ha vendég van nálunk, soha nem tudok nyugodtan aludni, pedig aki itt alszik, az családtagnak számít, még akkor is, ha "csak" Barát.


  Aludjatok jól, jó éjszakát.

  2014-10-27  21:16
  arirangarirang (24758)
  előzmény:
 9. 2014-10-27 21:1624758.

  Kezdem a harkályokkal. Ritka ronda hangjuk van, pedig olyan szép madárkák. Annyira ügyesek, hogy megfelezték az almafánkat. A nagy nagy eső után, A. fiú jött, hogy menjek ki, mert valami nagyon nagy zuhanás volt a teraszon. Hát nem ott, hanem kettőbe tört a gyönyörű almafánk. Addig kopácsolták, amíg annyira meggyöngült, hogy az esőtől megduzzadt ágak, és a rengeteg alma súlyát már nem bírta. Aztán még lett levágva róla, úgyhogy most már elérni sem lehet egy fél almát sem, létráról sem. Szárnyat fogok növeszteni.


  Mandula elsőre nem jött össze a gy..n..ös, mert van egy ismerősöm, akit így becézgetünk, aztán nem tudtam megérteni, hogyan került arra az emilre.


  Ma megcsináltattam az eküvős körmeimet, 5 hét alatt alaposan lenőtt, és az egyik betört felibe, féltem, hogy leszakad a fél ujjam. Hogy milyen különbség van a szakemberek között, most látom csak igazán, mivel máshová mentem. Ez a jobb.


  Aztán elmentünk másodszorra is hiába a Möbelixbe, baromi nagy beruházást tettünk, 800 Ft-ért vettünk egy kis semmi lila pokrócot. Igaz, hogy szőnyeget akartunk, mert a szobámban nincs az allergiám miatt, viszont Hanikának éjjel mindig körözhetnéke van, és kopog a körmöcskéivel. 3 ágya van, plusz a padlón is alszik felváltva. Már nem lehet csak úgy sötétben kimenni, mert esetleg rálép az ember. Tegnap fésültem, a pocijához ritkán férek hozzá, hatalmasat aludt, miközben cincáltam, holnap folytatom ma már nincs erőm.


  Nem is feltételeztem, hogy kis öregecske még meg van, Dollykám 14 évesen ment el 3 éve, hány éves lehet a yorki?


  Hani gombóc ma ugatott! Világszenzáció. Kb. 1x ugatott, mióta itt van. A szomszéd kutyus, nagyon aranyos, imád bennünket, kiszökött, és be akart jönni, Hani jól elküldte , haza is ment. Ha a TVben kutyaugatás van, arra is felkapja a fejét.


  A Möbelix helyett inkább bemehettem volna a házihoz, ott mérgelődtem a patikában. Augusztusban kifizettem 3 doboz gyógyszert, aztán elfelejtettem,  és nem mentem vissza. Ma eszembe jutott, arra jártam, bementem. Alig akarta ideadni. Mondom akkor kérem az árát. Hogy máskor menjek érte hamarabb, Mondom máskor talán a kerület vezető patikájában kéne lenni 3 doboz egyforma gyógyszernek, aztán ennyiben maradtunk.


  Itthon töltöttem az időt a lakás legkisebb helységében, ütemes csöpögést hallok. nézek a hátam mögé, semmi. Megyek a szomszédos háztartási helységbe, kilyukadt a boyler. Telefonálok apa után, akkor jött a mama orvosától, Mama ma egész nap egyedül, képzelem milyen éjszakájuk lesz, ilyenkor azzal áll bosszút, hogy egy percet sem hagyja aludni apát. Már olyan a férjem, mint egy zombi.Állítólag már 5 db. altatót bevett mam, és még pár frontint. Most éppen piros és fekete sapkás embereket lát jönni, menni, és piros szoknyás lányokat. Mondta neki a férjem, hogy még csodálkozik? jól bekábítózott.


  Nekem minden estére fáj a fejem, ezen a klassz 4 napos ünnepen, hülyére aludtam magam jobb híján, egyedül, az éjjel már nem annyira ment. Hani is császkált, én is kiengedtem , be is jöttem rögtön egy kabátért. Múlt héten még 30 fok, ma úgy fáztam az átmeneti kabátomban hazafelé, holnap elő a télikabát. Szerencsére nehezen, de hallgattam apára, és csizmát vettem.


  Leégett nem messze egy étterem, onnan szoktunk  pizzát rendelni. Egyébként nem főztek jól, és az adagok olyan kicsik voltak, hogy én mindig éhes maradtam. Néha kénytelenek voltunk ott enni, ha nem tudtam főzni, és útban hazafelé, már éhen haltunk. Amikor pár éve tüdőgyulladásom volt, egy nyáron át gyógyultam, a fokhagymás, csirkés pizzájukon éltem, mivel mindenki eltűnt a környékemről, aki segíthetett volna. Még drága anyám is Főzhetett volna, a férjem elhozta volna, de valamiét nem segítettek. Ez mama se segített, én meg most jól meghálálom. Megittam fél liter vizet, és csökkent a fejfájásom. Olvasom, hogy gyógyszer helyett vizet kell inni. Most próbálom. Sziasztok, aludjatok jól!

  2014-10-25  21:22
  mandula2 (24756)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ...
 10. 2014-10-25 22:0924757.

   


   Aháá-aháá, Évi akkor tudom mikor söprögettél, mert én is a nagy zene-bonára mentem ki, valahogy ismerős volt nagyon. Fél három körül volt az idő.


  Volt már olyan is, hogy a jó melegvizes medencéből néztük a nagy és pár kisebb V-t.


  Jó sokan voltak a ludak, mentek biztos a Tatai öreg tóra, ott gyülekeznek, az irány stimmelt délnyugatnak szálltak tovább. Nemsokára lehet menni a vadlúdsokadalmat lesni. Két napos rendezvény van újabban évente a tiszteletükre. Be nem állt a csőrük, mondták a magukét végig, gondolom így kommunikálnak, ha már beszélni nem tudnak. Mintha becsatlakozott volna egy másik csapat is hozzájuk. Érdekes volt, hogy tettek egy nagy kört és azután álltak be irányba és rendezték a vonalaikat, előtte kicsit kavarogtak, ahogy a varjak szoktak.


  Ilyenkor naponta vonulnak, csak már az ajtó ablak csukva, nem mindig hallom meg őket. Pedig de szeretem nézni-hallgatni!


  Főzés, ha már a konyhában vagyunk: Ma pásztortarhonya káposztával töltött paprikával, tápiókapuding és most vacsorára kakaós kelt kalács, ezek maradtak, holnap ebédre lucskos káposzta, harsogós friss káposztából.

  2014-10-25  21:22
  mandula2 (24756)
  előzmény:
 11. 2014-10-25 21:2224756.

  Sziasztok!


  Vera!! Ki az az Sz.József?? Írtam emilkét az általad megadott címre, na még a mosoly is ráfagyott a képemre, amikor jött a válasz, többek között ez: "ki is vagy teeeeee?"


  Már a régmúltban sem stimmelt az e-mail címed, amit megadtál.


  A benti kutyusomat pedig persze hogy ismered, régi bútordarab már, öreg a hölgy. Csak a dolgát végezni megy ki, aztán bedöcög a helyére és alszik tovább. Egész nap alszik, viszont amit tizen...évig nem evett, azt most bepótolja, a nagy műtétje óta.


  Megjött az étvágya, aminek örülnék, de a súlya is gyarapszik, lassan már nem bírják el a lábai.


  Éjszakánként kb. kétszer fel kell kelnem - de már megszoktam, hogy úgy alszom, mint a nyúl - az első vakkantásra már megyek is.Kiengedem, megvárom amíg végez, aztán mindketten vissza, ki-ki a saját helyére.


  Marikám ez a fránya vírus mindenhol megtalálja az embert.


  Ma kimentem a teraszra, kertbe, faleveleket söpörtem, begyűjtöttem zsákokba, de közben éreztem, hogy fázom már. Főleg a hátam, derekam fázott. Mire felvettem egy plusz mellényt, addigra már vacogtam. Nem hittem hogy fázni fogok, hiszen mozogtam. Reggel én is begyújtottam, így aztán Tantika hívott, hogy döntsem csak neki a hátamat. Jót is tett, de érzem, hogy nem az igazi. Több vödörnyi fát hordtam be a nappaliba, megint nem gondoltam arra, hogy nem lenne szabad cipekedni a vállaim miatt.


  Gondoltam is Zsókára, hogy mi az, hogy náluk 24 fok van fűtés nélkül? Nekem is kell olyan!!


  Mostam is, főztem is, de a takarításból még holnapra is marad.


  Söprögetés közben nagy lármát hallottam, először azt hittem, hogy valamelyik magas fenyőn mondják a magukét a madarak, aztán egyre közelebbről, de magasabbról jöttek a hangok.


  Felnéztem, és még a söprű is kiesett a kezemből. Olyan gyönyörű V-alakban szálltak a darvak, aztán a V két szára között csináltak egy másik V-betűt is. Mérnöki pontosságú volt a V-betűk íve. Egyszerre mintha megálltak volna a levegőben, aztán lassan egy kört írtak le, mintha búcsúztak volna...majd szépen távolodtak, sűrű tömött sorokban.


  Nem mondom, hogy nem könnyeztem meg a látottakat, illetve azt a Rendet, amit a Természet, mintegy irányjelzőként adott minden teremtményének. Na ja, az állatoknak ösztöneik vannak, csak az ember olyan fene nagyon okos.


  Pl. egy kamionos attól erős,mert ő fönt ül. A gyalogos pedig lent akar átmenni az úttesten. Hogy ki volt a hibás, azt már nem tudom, de a napokban halálra gázolt az úttesten egy kamionos egy asszonyt. Rögtön meg is halt. Otthon egy húsz éves kerekesszékben ülő fiú várta...


  Holnapra is ilyen szép napsütéses időt kívánok. /kevés munkával, esetleg kirándulással, sétálgatással!/


  Még nem ittam meg az esti kávémat,így aztán megyek is.


  Jó éjszakát. 


   

  2014-10-25  01:30
  arirangarirang (24754)
  előzmény:
 12. 2014-10-25 20:3724755.

  Sziasztok!


  Úgy érzem most estefelé, hogy holnap hajnalban itt fagyni fog. Behoztam pár cserepes növénykét, a muskátlikat is kiszedtem, majd megy a pincébe. Sütöttem, főztem, sepertem, kihamuztam, fűtöttem, hasznos voltam délelőtt, aztán újra fekvés. 


  Már a győri út előtt is vacakolt valami, szedtem Septofort tablettát, fújtam a torkom first-tel, de még egyszer el kellett mennem az orvoshoz, mert nem gyógyultam, sőt. Nem a vonaton fáztam meg, egyébként is a Railjet-tel mentünk, nem volt nyitva az ablak. Ez valami vírus.


  Sok helyen a harkályok kopogtatnak az új burkolaton a házakon, hallják az üreget, azt hiszik ott a kukac. Épp az egyik nap láttam itt két piros sapkásat, kúsztak a villanyoszlopon, pedig hát ott nemigen van kukac. 


  Jönnek a madárkák, mindig teszünk ki diót. Ez még tavalyi dió, össze volt törve már egy vödörben, de nem került sor a pucolásra, most megeszik a cinkék. Kezdjük majd az idei diót is pucolgatni. Szeretjük eszegetni, a kicsi is szorgalmasan eszik pár szemet.


  Jáj, szájsebészet, nem lesz örömút Zsóka. De legalább tisztán látod a tűt, meg a fúrót :-)


  Mandula, vettük a parancsot, de nem ígérem, hogy holnapra meggyógyulok, igyekszem. A jövő héten egyik nap - amikor szép napsütés lesz - temetőjárás. Mivel messze van, nem várjuk meg a hét végét, akkor sokan lesznek. Nagyon szép, sok krizanténom van a kertben, bordó, sárga, cirmos, fehér. 


   


   


   

  2014-10-24  23:03
  mandula2 (24753)
  előzmény:
 13. 2014-10-25 01:3024754.

  Sziasztok!


  Mandula milyen benti kutyusod van, róla nem tudok még.


  Marcsi cica meg van még?


  Mindenkinek akartam itt írni, de elfelejtettem kinek mit.


  Én még csak hősugározok néha, és ahogy bemelegszik, kinyitom az ablakot. Ha a mamánál vagyok, mikor hazajövök, kiülök a teraszra, mert ki kell a tüdőmből szellőztetni a panelt. Állandóan megy a szellőző, az agyamra megy, mindig azt hiszem, hogy a konyhában forr valami.


  Ma úgy volt átvisz apa, ő meg hazajön és dolgozik az udvaron, nagyon látszik mindenen, hogy nincs rá idő, hát elkezdett zuhogni 9 körül, egész nap esett, délután már ronda hideg szél is fújt.


  Kiskutyám nagyon ki van akadva a szomszéd cicára, pedig olyan aranyos, valaki megkurtította a farkát, már nem kölök, de nagyon kicsi, és kedves. Szoktam adni neki pl. a csirkebőrét főzve, tegnap nagyon éhes volt, nyávogott az ajtóban, és felugrott az ablakpárkányra.


  Ott szoktam hűteni a kutyus kajáját,még jó, hogy a fiú észrevette, már oda se rakhatom ki. Szerencséje, hogy kutyus rosszul lát, ha nem érzi meg a szagát simán elsétál mellette, de ma az eső ellenére megérezte merre járkált, és ott szaladgált utána.


  Szerintem a pincénkben is lakik, kíváncsi lennék kié, mert szép tiszta cica, és ahhoz képest, hogy mindenki eteti, soványka.


  Kutyusomnak ritka rövid lábacskái vannak, reggel mindig rohangál a fűben, és a 10 cm-s fűpamacsokat már át kell ugrania, annyira aranyos. Kicsit hízott, pedig alig eszik, de most növesztettünk kicsit a bundáján, mert itt a hideg. Így egy kis dundi gombócnak tűnik.


  Fincsit főztem, az elektromos kuktában megpároltam egyben a lapockát, kaptam rizsfőzőt is, abban szeretem főzni, mert van adagolóbögre, és pont kikapcs. mikor elkészül. Melegen is tartja. persze krumplit, zöldséget is lehet benne főzni, de azt felügyelni kell.


  Apának át kellett sütni a szeleteket fokhagymás zsírban, nekünk nGYON ÍZLETT CSAK PÁROLVA IS. eZ A FŐZŐ A LÁNYOMÉ VOLT, NEM MERTE HASZNÁLNI, AZTÁN VISSZAKÉRTEM, MERT A 6 LITERES MÁR NEM MINDIG JÓ. eBBE MEG NEM KELL A HÚS ALÁ VÍZ, CSaK AMIBEN MEgMOSOM, ÉS ISTENI SZAFTOKAT LEHET VARÁZSOLNI.  bocs, nem vettem észre a nagybetűt.


  Már megérett a hidegen erjesztett kínaikel salátám, isteni ízű, ropogós, van benne paprikakarika, srépa, főtt rizsliszt, só, és pirospaprika pehely, gyömbér, fokhagyma, és póré. Nagyon jó  a gyomornak, mértékkel. Azóta rendben vagyok, és fogyni is lehet tőle, valamint az érrendszernek is jó. Nem eszem minden nap, pedig jót tenne biztosan. Na locsogtam vissza is és előre is, nem tudom mikor jövök újra.


  Sziasztok, jóéjt!


   


   

  2014-10-23  18:51
  mandula2 (24749)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ...
 14. 2014-10-24 23:0324753.

  NEMISIGAZ!!!!!! ÉN LENNI NEM IRIGY KUTYA!!!!


  csak... eltettem a receptet /nem a kukába, frigóba, ruhásszekrénybe stb... / de megkeresem.


  Ma is alig voltunk itthon, tegnap is jöttek hozzánk. Tudom, ez nem mentség.


  Marikám hol van még a tél? Nehogy már most kezdj betegeskedni. Te nem szoktad nyomni az ágyat.


  Látom már, "intézkednem" kell.


  Gyorsan gyógyulj meg.


  Zsóka nálunk is vannak harkályok, de azok az odvas fákat kopácsolják. Valamilyen hálóval nem tudnál védekezni ellenük?


  A fogorvosnál nem kell félned, tudod: "nem fog fájni"... vagy fog? Nem baj. A fogaid nagyon szépek és jók lesznek, a többit meg ki kell bírni. Én ebben már nagyon otthon vagyok.


  Ez a nyelvet öltögető fej annak a barom doktornak szól, aki már nem árthat több embernek. Nyugodjon, nyugodjon... Azért engem kihagyhatott volna.


  Julcsi! Te vagy az élő lelkiösmeretem. Már csak le kellene ülnöm és leírni ezt-azt, amit ígértem.


  Arany kis Tantikám, ma is elégedetten harapdálta a fahasábokat.


  Este úgy éreztem, hogy leszakad a derekam, mert már megint megfázott. Tantika hívott, mentem. Megöleltük egymást, aztán a hátamat rányomtam a csempéire... mennyei érzés volt az a finom meleg. Mostanra meg is gyógyított.


  Tényleg, mikor hozzák már az újabb adag fát? Legalább három hete leadtuk a rendelést. Hogy ki fogja behordani... az még nagy kérdés.


  Tegnap behordtam a kényesebb növényeket, de a muskátlik és a leanderek még várhatnak. Jövő héten állítólag megint jön a langyosabb idő.


  Aludjatok, pihenjetek, holnapra Mindenki friss és egészséges legyen! Ez parancs.   


   

  2014-10-24  22:08
  szőrész (24752)
  előzmény:
 15. 2014-10-24 22:0824752.

   


   Szervusztok leánkák!


  Bejött a zima, ez az egész napos eső meg kritikán aluli, még jó, hogy az a fránya szél nem tombol.


  Marink csak nem a vonaton kaptál cúgot? Jobbulást! Majd bepótoljátok a lányokkal.


  Évi azt hittem nem is kaptad meg a levelemet, de itt válaszolsz.


   


  Zsóka! Gersli!


  Ha savanyú, kimosom a káposztát, víz rá és a tetejére 2-3 marék gersli, ( sokat dagad) kis lángon szépen megfődögélnek együtt.


  Melegítésnél nem lesz mászkos, mint a rizs.


  A citronyost én is várom, nem akarja, megtartja magának, irigy kutya!


  Na majd sütök túrós táskát és nem küldök én sem!


   


  Megyek vízszintbe, meghúztam a derekam, fáj egész nap, mérdógozikakinembírja?


  Jó pihenést nektek is!


   

  2014-10-14  22:04
  manocska42 (24734)
  előzmény:
 16. 2014-10-24 13:3024751.

  Sziasztok!


  Marikám sajnállak, hogy már megint sikerült valami nyavaját összeszedned, remélem csak egy kis megfázás, de miért kellett azonnal AB-t kapnod, majd amikor tényleg komoly lesz a helyzet akkor meg majd nem reagál a szervezeted rá, persze reméljük az orvos tudta mit csinál. Mielőbbi gyógyulást kivánok. Jobb is, hogy nem jöttek a lányaid, majd beszélsz velük a skypon. Itt is esik az eső elkezdték a fütést, de még nem kapcsoltam be 24 fok van igy is, pedig sürün nyitogatom az ablakot harcolok a harkállyal, ő kivülről, én belülről kopogok, akkora lukat csinált a rohadék, hogy nem igaz, de már látom a másik házat is megkezdték.


  Vera, Évike, örülök, hogy megnyugtattátok magatokat, sajnos ennek az időnek is el kell jönni, vagy talán már itt van, legalább is én ugy tapasztalom, igaz ez rám is vonatkozik. De sajnos az a finom citromos piskóta recept, és az árpagyöngyre vonatkozó kérdésemre a válasz nem jött meg,igy most itt vagyok süti nélkül, délután majd egy almás maffint csinálok, ha a varázsszőnyeg megtette a maga dolgát. Ömlik az eső egész nap.


  Ma fejtett bableves, és bakonyi aprócsülök tejfölösen, kunkori tésztával. Tegnap csülök pékné módra volt, jó ropogós sült hagymával a tetején.


  A fogorvosnál annyit sikerült elintézni, hogy kaptam a röntgenre beutalót, és azzal mehetek a szájsebészetre, mert nem ám a fogorvos huzza a fogam, áááá k...bonyolult az egész. Csütörtökön megyek majd, hétfőn már nem szedhetem a vérhigitót.


   

  2014-10-24  12:33
  bmari (24750)
  előzmény:
 17. 2014-10-24 12:3324750.

  Szervusztok!


  Napok óta zuhog az eső felénk, nem is igen kívánkozik ki az ember. 4 napja nyomom az ágyat, már lassan alakulok, AB-t kaptam, meg kanalast, meg mást. Most főztem egy illatos almakompótot, majd vissza a paplan alá.


  Azt a knédlit egy étteremben készítették konyhakészre, csak át kellett hozni a határon északról, nekem meg haza kellett hozni a vonatokon. Pihekönnyű. Majd ha felgyógyulok, vadas mellé lesz. De csak a fele, vagy egyharmada, mert jókora.


  A Lányok lemondták a három napos ittlétet, hogy gyógyuljak és pihenjek. Most éppen egy játszóházban időznek. 


  Vigyázzatok magatokra ebben a nyirkos időben.   


      


   


   

  2014-10-23  18:51
  mandula2 (24749)
  előzmény:
 18. 2014-10-23 18:5124749.

  Sziasztok!


  Vera, akkor azt mondod, hogy nem kell aggódni? Ez már az idő múlásával együtt jár? Igaz, ha nem találok valamit, akkor először a helyén, de aztán az elképesztő helyeken keresem. Nyertem. Ott volt, amire nem is gondoltam volna.


  Nem is tudtam, hogy placebót lehet felíratni!


  Tényleg érdekes lenne, ha AZ használna!


  Ma egész nap azt hittem, hogy vasárnap van.


  Jó lett volna elmenni a Parlamentbe, de biztosan nagyon sokan álltak kint ebben a borús időben, Férjjel pedig ezt már nem lehet.


  Jön a Barátunk jövő hónapban, ha annyira szeretné, akkor elmegyünk egy fizetős vezetésre. Én már voltam valamikor, bele is ültem az egyik bársonyszékbe,  de úgy gondoltam, hogy ha már nem lehetek Mátyás /az igazságos, NEM a kopasz!!/ akkor inkább nem is maradok ott.


  Na, lenne itt rend!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! AZ BIZTOS!!!


  Annyi mindent terveztem mára, de az élet közbeszólt, így másképpen alakult a mai nap.


  Mit csináltatok ma?


  Most ittam meg a kávémat, de elálmosodtam, így lehet hogy lefekszem egy picit, igaz hogy hajnali négy óra óta már ébren vagyok, héttől pedig megállás nélkül....


  Na nem panaszkodom, örülök hogy tenni tudom.


  Julcsi, jókat írtál, maximálisan igazad van, én is beálltam volna énekelni.


  Holnap kutyanyírás, fürdetés. Így jár, akinek benti kiskutyája van. Bezzeg Borcsinak elég, ha csak kétszer áthúzom a kefét a bundáján, máris gyönyörű. Gondoskodott róla a természet. Négylábúak mindenkinél rendben vannak?


  Este mécsest gyújtok az 56-os áldozatokért.

  2014-10-22  20:24
  arirangarirang (24748)
  előzmény:
 19. 2014-10-22 20:2424748.

  Mi egyszer egy egész hétvégére kívül hagytuk a kapuban a kulcsot, péntek délutántól, hétfő reggelig.


  Mostanában is előfordult, hogy nyitva hagytuk a kaput. A becsukást  mindig a férjem csinálja, én beszálltam a kocsiba a kutya mellé, aztán eljöttünk. de legalább a kulcs most belül maradt. Édeske dobta már a kukába a kocsikulcsot, a telefont, én raktam a sütőbe a villanyszámlát, a postaládába a postástól átvett pénzt, szóval vigasztalódj!


  Mamának irattunk placebót, mert nem lehet bírni vele, minden gyógyszert felfal. Nagyon érdekes lenne, ha az használna a legjobban.

  2014-10-21  20:49
  mandula2 (24746)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ...
 20. 2014-10-22 19:5424747.

  Sziasztok!


  Az önkényeskedés nem szép dolog, de ha másvalaki kárára megy, az egyenesen aljasság! Na, ennyit erről. Ez az alábbiaktól teljesen független, de bosszantó.


  más


  Kaptam emilkében egy verset, bizonyos Varró Dani nevezetű agyrém "költőcskétől" /?/


  Olvassátok el amit összehordott. Nem az a baj, hogy pazarolta a papírt, vagy a képernyőt, hanem inkább az, hogy ez az igen felemelő versecskéje bekerült az ötödikesek tankönyvébe.


  Van benne szó lapátról, amivel apát agyon kell, vagy lehet ütni, stb. a többi gondolata is kb. ilyen stílusban.


  Ha nem lenne ilyen sötét, komolyan mondom, megkeresném a lapátunkat és elküldeném a gyerekének, azzal a felkiáltással, hogy üssed, üssed édes fiam, nem kár érte.


  Zsóka! Tegnap Te hoztál egy nagyon szép verset.


  Nem gondolod, hogy ezek után tévedés volt????


  Hajrá Varró Dani és a többi ilyen szinten gyerekeket butító, polgárpukkasztó amőba, csak rajta! DE!! Előbb a te gyereked fülébe súgj ilyen marhaságokat, és ne az amúgy is eléggé elvadult mai fiatalságot hergeld, mert a gyerek készpénznek veszi,hogy ez a normáááális. Csak te nem vagy az!!


  Ebben az esetben elveszett a humorérzékem, de majd keresem, és igyekszem megtalálni.


  Nyitottak erről egy topikot, olvassatok bele.


  Most pedig megyek, megiszom az esti kávémat, annak legalább van értelme.   


   

 21. 2014-10-21 20:4924746.

  Sziasztok!


   


  Hehe! Zsókám csak most tekertem úgy igazán vissza Marink képeire, de komolyan mondom, amikor feltette, nem láttam a kép alá írt szöveget. Azt hittem, hogy szalonna.


  Amikor elküldtem a hsz-mat, utána vettem észre, hogy közben Vera beszámolt a Mama állapotáról. Jobbulást kívánok neki, Veráéknak meg türelmet és kitartást.


  Ma megint voltam kezelésen, délután pedig a szemészeten.


  Zsóóóóóóókaaaaaa!!! A jó szemészhez csak annyit, hogy éppen ma voltam nála. Hála Istennek nincs változás a múltkori vizsgálathoz viszonyítva. Még most is homályosan látok, mert szemcseppek, meg kencék a szememben, mindez a vizsgálathoz kellett.


  Úgy jöttem el, mint akit puskából lőttek ki, gyorsan, gyorsan, nehogy mégis találjon valamit az orvos.


  Ez a legjobb szemorvos!!


  Holnap megint megyek kezelésre, aztán már csak jövő héten, de akkor meg más vizsgálatokra is. A "kínaihoz" jövő hónapra van időpontom.


  Elegem van!!!


  Amikor megjöttünk, akkor vettem észre, hogy az előszoba ajtaját nem zártam kulcsra. Még jó, hogy nem hoztak be semmit.


  Volt olyan is, hogy beriasztottuk a házat mielőtt elmentünk, de a nappali teraszajtaja tárva-nyitva maradt.


  Hmmmm... ilyenkor megy a vita, hogy kinek a dolga megnézni, leellenőrizni minden ajtót, kávéfőzőt, gázt, vizet stb-t...


  Na kinek? Nálatok kinek a feladata?


  Zsóka! Megkeresem a receptet, de figyelmeztetlek, hogy a mennyiség /nálam/ egy 17x17 cm-es kis tepsire szól.


  Még ez sem fogy el, be kell hogy segítsenek. Azért szeretem a linzert, mert az sokáig eláll. A piskótát legfeljebb jól becsomagolva a mélyhűtőbe teszem, de nem szeretem lefagyasztani a sütiket, jobb azt frissen megenni.


  Gondoltam, lemérem a magasságát, de látom hogy már nem látom, mert megettem a kávé mellé.


  Az előbb elaludtam a székben, egy telefon ébresztett fel.


  Jaaaaa, ma még csak egy kávét ittam.


  Megyek is, gyorsan pótolom.


  Marink, Julcsi merre vagytok?


  Marikám miért pont Győr volt a célpont?


  Ki csinálta azt a sok knédlit? Jesszus!


  Ez a vers az egyik kedvencem. Annyira jó!! "Füstösek, furcsák, búsak, bíborak"....


  Ha közben írtatok, azt megint nem látom, majd csak akkor, ha ezt elküldtem.

  2014-10-21  13:24
  manocska42 (24744)
  előzmény:
 22. 2014-10-21 18:4624745.

  Nincs jobban, és már megint otthon van.

  2014-10-20  22:45
  mandula2 (24743)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ...
 23. 2014-10-21 13:2424744.

  S O S ! Kérem szépen a citromos piskóta RECIJÉT!  Ami a kosárban van nem szalonna, a knédli. Tudok ajánlani egy jó szemészt!


  Majd jövök később! Addig hoztam egy szép verset!


   


  Párisban járt az Ősz

  Párisba tegnap beszökött az Ősz.
  Szent Mihály útján suhant nesztelen,
  Kánikulában, halk lombok alatt
  S találkozott velem.


  Ballagtam éppen a Szajna felé
  S égtek lelkemben kis rőzse-dalok:
  Füstösek, furcsák, búsak, bíborak,
  Arról, hogy meghalok.


  Elért az Ősz és súgott valamit,
  Szent Mihály útja beleremegett,
  Züm, züm: röpködtek végig az uton
  Tréfás falevelek.


  Egy perc: a Nyár meg sem hőkölt belé
  S Párisból az Ősz kacagva szaladt.
  Itt járt s hogy itt járt, én tudom csupán
  Nyögő lombok alatt.

  2014-10-20  22:45
  mandula2 (24743)
  előzmény:
 24. 2014-10-20 22:4524743.

  Sziasztok, jó estét!


  Marink szép helyen jártatok, az idő is kedvező volt. Ki kell használni, mert állítólag holnaptól már eső jön.


  Az biztos, hogy válámi lesz, mert jeleznek a csontjaim.


  Mondd csak, az a valami, amit egy kéz emelget,  tán csak nem szalonna??????????


  Zsóka a 14-es érték nem játék, annyit az egész nem ér, ne idegeskedj!


  Én is mondogatom magamnak, hogy nyugi, nyugi!


  Emlékszel, írtam, hogy a kis porszívó csak max.erősségen működött, aminek az lett az


  eredménye, hogy egy-két perc után már forró lett az egész ketyere.


  Férj kiműtötte azt a csúszkát, amivel szabályozni lehet a szívás erősségét.


  Elmentünk a szervízbe /tőlünk a város másik felén van/ azt mondták, hogy külföldről kell behozatni, majd értesítenek.


  Értesítés jött, mi mentünk./ez már a második út volt/ Kiderült, hogy más típushoz valót küldtek. Hogyaza!!!!


  Harmadik utunk alkalmával elvittük magát a porszívót, hogy tessék, itt van, csinálják meg ők.


  Ma jött az értesítés, hogy mehetünk érte, készen van. /még nem próbáltam ki/


  Szóval összesen 4 út /a benzin és a javítás, ill. a pótlás kb.tizenhatezer  forint..../ ezt nevezem úri huncutságnak!!!!


  A másik: valamikor visszavittünk egy csomó üveget a madarasba, kaptunk is egy cédulát, ami több mint négyezer forintot ért, le lehetett volna vásárolni.


  Mondtuk, hogy jó, majd beváltjuk, ill. levásároljuk. Ma szintén elmentünk bevásárolni, Férj nyújtja a "vagyont" érő sajtcédulát, hogy vonják le a fizetendő összegből, mire a kasszás hölgy villámokat szóró szemek kíséretében közölte, hogy ez már lejárt, nem ér semmit.


  Mi a franc??? Talán megromlottak azóta az üvegek, vagy a cédulka???? Ilyen esetben a leltárnál a plusz üvegek árát vajon ki teszi zsebre???? Sok kicsi sokra megy. Nekik.


  Hányszor, de hányszor vettem már náluk büdös húst, savanyú tejet, fertőtlenítő szagú-ízű gyümölcsöt!!!!!!!!  Ma egyébként amihez nyúltam, az kiömlött, leesett, megégett... ráadásul a kezem is megsült... szóval nem az én napom ez az okt.20.-a.


  A kezelésekből még hátra van három alkalom, mondhatom hogy idáig semmit sem ért.


  Na, ennyit rólam.


  Vera! Jobban van a Mama?


  Zsókám ne felejtsd el leszüretelni azt a hatalmas termést!  Nyersen eszitek meg, vagy mustot csinálsz belőle??


  Nálam a konyhában csokrokban lógnak a fűszernövények. Szépen kiszáradtak. Én szeretem ezt a fajta hangulatot, Férj már kevésbé. Ő különben sem rajong a fűszerekért. Só, bors, paprika, fokhagyma, vöröshagyma. Ennyi, amit elfogad. Na, legfeljebb a kömény, ha már nagyon kell.


  Ha másra vágyom, akkor külön főzök magamnak. /olaszosat, vagy görögöset/


  Tegnap egybesült hús volt, mellé dobtam 19 fej gombácskát, azt az aranyos kis gömbölyűt.


  Megszámoltam, mint ahogy a műtétnél a műszereket számolják, nehogy tálalásnál egy is Férj tányérjára kerüljön.


  Rosszul lenne tőle. Megjegyzem, kár lenne a gombákért.


  Késő este még sütöttem egy citromos piskótát /megint/ finom krémmel megkentem, de csak halványan,mondhatom hogy


  nagyon klassz lett. Olyankor sikerül a legjobban, ha nem készülök rá.


  Julcsi küldtem volna belőle, de már becsuktad az ablakot, az ablaküveg meg derága!


  Zsókám köszönöm, köszönöm, csak az a baj, hogy vagy úton vagyunk, vagy jönnek hozzánk, így aztán az a dolog mindig csak tolódik.


  Aludjatok jól, jó éjszakát.

  2014-10-19  13:42
  manocska42 (24739)
  előzmény:
 25. 2014-10-20 22:4324742.

  Megtaláltam! Mariét is. Kööszi.

  2014-10-19  13:42
  manocska42 (24739)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ...
 26. 2014-10-20 22:3624741.

  Szióka!Manóvári manócska, nem látok semmit, mit és hová küldted?


  Mama kórházban tegnap este óta, így a mai családi kempingezés elmaradt, és haza se küldték, mint a múltkor, este bevitték a mentők, hajnali 5-re ágyba került, és délelőtt hazaküldték.Apa nagyon alszik végre a saját ágyában. Tegnap reggel arra ébredtem, hogy Férjnek mondok valamit, de hangosan, amitől úgy felébredtem, hogy teljesen elfelejtettem mit álmodtam. Mintha egy kérdésre válaszoltam volna, de nem jut eszembe.


  Jóccakát mindenkinek, sziasztok!

  2014-10-19  13:42
  manocska42 (24739)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ...
 27. 2014-10-20 15:0224740.

  Szervusztok!


   


  Tegnap kirándultam egyet a barátnőkkel. Győrben jártunk, vonatoztunk.


   


  Zsóka, bosszantó, hogy megint nem jár a lift.


   


  Szép idő van ma is, tegnap is az volt.  

  2014-10-19  13:42
  manocska42 (24739)
  előzmény:
 28. 2014-10-19 13:4224739.

  Szép vasárnapot!


  Vera elküldtem amit kértél, nagyon sajnállak Benneteket a Mama miatt, jobbulást kivánok.


  Mandulám sajnos nem voltam, mert csak péntek estére csinálták meg a liftet, rettentő ideges voltam, mert elég egyszer időpontot valahol kiharcolni, kezdhettem előlről. Jó ráhagyással a szemészetre 28-ra kaptam, mert utána a dokim szabira megy, a fogászatra keddre. A liftet megcsinálták, majd másnap reggel ujból kitettek egy cédulkát, hogy 28-án egész nap nem üzemel a lift - akkor kellene mennem szemészetre - azt hittem megüt a guta. Most várom, hogy a másik lépcsőházban elkezdjék a munkát és megkérdezzem őket, hogy miért kell megint egy napra lezárni. Természetesen estére a cukrom megint 14 fölött volt. Szóval szépen vagyunk.


  Mandula az ajánlat továbbra is él! Várlak! Látod milyen ügyes vagyok, ilyen szőllőt termelek én itt az ötödiken, és még permetezve sincs. Már gondolkodtam egy kis füszernövény termesztésen, cserépbe beleszórni a magot, tárkony, kakukkfű, citromfű, stb. talán sikerülne. Ti még nem csináltatok télre ilyet?


   

  2014-10-19  09:39
  mandula2 (24738)
  előzmény:
 29. 2014-10-19 09:3924738.

  Szervusztok, szép vasárnapot!


  Tegnap éppen csak bekukkantottam, akkor olvastam, hogy Vera küldött nekem egy privit.


  Csodák csodájára meg tudtam nyitni, Vera vettem a lapot.


  Remélem Anyósod azóta már jobban van, ez az ingázás nagyon fárasztó lehet.


  Zsóka megjavult már a lift? El tudtál menni a fogdokihoz?


  Marink, Julcsi merre vagytok?


  Mennem kell, a vasárnap délelőttök mindig nagyon szorosak nálunk...


  Csinálom a 3-1-2-t, jó hatása van, mintha kibogoznák a csomókat az izmaimból.  Meridián gyakorlatok       www.312.hu      akit esetleg érdekel!


   

  2014-10-18  19:43
  arirangarirang (24737)
  előzmény:
 30. 2014-10-18 19:4324737.

  Sziasztok!


  Megoldhatatlan helyzetek vannak nálunk. Mama minden nappal lejjebb egészségileg.


  Mandula írtam itt privit.


  Akinek van FB fiókja, írja meg priviben, és visszaigazolom.


  Sziasztok, puszi

  2014-10-16  21:57
  mandula2 (24736)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ...
 31. 2014-10-16 21:5724736.

  Elfelejtettem Zsókának megmondani, hogy naggggyon ügyesen titkolta idáig, hogy ilyen gyönyörű szőlő termett náluk az ötödiken, vagy a hatodikon?,


  Ezt én is kipróbálom!!

  2014-10-14  22:04
  manocska42 (24734)
  előzmény:
 32. 2014-10-16 21:5424735.

  Szervusztok!


  Már megint vacakol az nlc! Jáááááááááááááááááááj!


  Ma kezelésen voltam, /sütöttem és megégettem a kezemet több helyen is, nagyon fájt/ azt hittem az égés miatt csak az egyik kezemet csinálják, de aztán sikerült fájdalom nélkül mind a kettőt megkezelni. :-)


  Délután elutaztunk, rendezgettük a koszorúkat, fotózgattam... emlékeztünk. Öreg este lett, mire hazajöttünk.


  Zsóka nem volt időm, de bepótoljuk. /ha Te is úgy akarod/


  Ma Férj vett savanyú káposztát, azt hiszem nálunk is elkerülhetetlen lesz a székelykáposzta.


  Hogy az milyen finom tud lenni!!!


  A rántott husit én mindig beszórom vagy szezámmaggal, vagy lenmaggal, úgy sütöm ki. Nagyon finom.


  Egyszer valahol, egy ünnepi vacsorán tálalták úgy a rántott csirkét, hogy az egyik comb ezzel, a másik pedig azzal volt beszórva. Azóta én is úgy csinálom, na meg mustárral megkenem a husikat. Egészen más, különleges íze lesz a mustártól.


  Remélem Mindenki jól van - a körülményekhez képest -.


  Gyönyörű az idő, jó lenne kihasználni, de sajnos nem nagyon élvezem, mert más dolgok vannak, amik halaszthatatlanok.


  Verát régen olvastam, Julcsit is.


  Vera, remélem nincs "változás" a családban? /Anyósodra gondolok/


  Marikám, valahányszor az "anyósnyelvre" nézek, mindig Te jutsz az eszembe.  Egyszer csak eljut Hozzátok.


  Sajnos, már az esti kávémat is megittam, így nincs más hátra, mint az ágy, mivel nagyon elfáradtam ma, úgy fizikailag, mint lelkileg.


  Megrázom magam, aztán jövök. Bár tudnék képeket is feltenni!!


  Jó éjszakát Mindenkinek.   


   

  2014-10-14  22:04
  manocska42 (24734)
  előzmény:
 33. 2014-10-14 22:0424734.

  Sziasztok Kislányok!


  Elnézést a kesergésemért, csak tudjátok hogy van amikor az embernek egymásután nem sikerülnek dolgok. Végre rászánja magát és tessék ember tervez......... végez. Egyébként sikerült az időpontokat áttenni a jövő hétre, remélem már nem jön közbe valami.


  Marikám látom szépen betakaritottál mindent, a füge minden szeme aranyat ér, ha másképpen nem fogy, cukrozd le este és reggel tedd fel főni akár lekvárnak, de ha darabos marad az még finomabb, Édesanyám is mindig ugy tette el, jaj de finom volt. Látom a nagy kerekasztalt is ki tudod használni, jó volt látni, igaz csak a lábikóját, de akkor is.


  Holnap gulyásleves lesz m.lábszárból, és túrógombóc. 


  Mandula túl vagytok ezen a keserves napon, próbáljatok meg egy kicsit pihenni. Majd holnap megcsináljuk a "dolgokat", én itt leszek, és Te?


  Most jutott eszembe, ugy megkivántam tőletek a székelykáposztát gerslivel, én nem szoktam bele tenni, de biztos finom lehet, azt akkor kell beletenni amikor a káposztát felteszitek? Vagy este be kell áztatni? MZ/X válaszolj! a


  Rántott husi nélkül nálunk sem mulhat el hét, de leginkább vasárnap szoktam csinálni. Mostanában nem vettétek észre a tarja kivülről gyönyörű, de sülés után kemény, mint a cipőtalp. Pedig ugy sütöm mint régen, először nagylángon fedőalatt, majd kislángon fedő nélkül a másik oldalát, összesen 5 perc alatt, vaj puha volt mindig.ÖTLET! a prézlibe keverjetek egy kis szezámmagot, finom és guszta is.


  Julcsi jó ötlet még az idén én is csinálok még egyszer szilvás gombócot, nagyon szeretjük.


  Jesszusom már elmult 10 óra, Jó éjszakát szép álmokat.


   


   


   


   

  2014-10-14  10:49
  bmari (24733)
  előzmény:
 34. 2014-10-14 10:4924733.

  Szervusztok!


  Verőfényes nap van ma megint. Megyek is vissza a természetbe mindjárt. 


  Mandula, nehéz nap lesz nagyon.


  Gyere csak a skyphez, majd Zsóka is navigál, nagyon jó dolog, de a gmail-ban is lehet.


  Zsóka, nemár. Rossz a lift most, de majd jó lesz, a fogad is jó lesz, a kedved is jó lesz. Akarjad. Annyi szépség van az életben. Mennyi finomság kerül ki a kezed alól, csak ámulunk. Több ezren szeretik az fb-n is a savanyúságodat.


  Szőrészke, 2 ebetek van? Van akkor hancúr. 
  Nálunk sokszor van rántott szelet, mindenki szereti. A hét végén székelykáposztát is főztem, gerslivel.


  ---


  Megrendeltem a szántást 2 lóval, még van kinn egy kis fehér répa meg fodros petrus, azt majd kiszedem. Meg keresek a rettentő sok tyúkhúr között kikelt kaprot is. A sütőtökök kinn  vannak még, de ott fenn nem szántatok. Sok füge is van az idén, unoka nagyon szereti. Megrepednek, és láttam, hogy a résben ott ülnek ezek az új mérges katicák, Bálint gazda szerint ezek nem igaziak. Jó nagy invázió van belőlük sokfelé.   

  2014-10-13  21:29
  mandula2 (24732)
  előzmény:
 35. 2014-10-13 21:2924732.

  Szervusztok, jó estét!


  Zsókám /jaj, el ne kiabáljam!!/ látod, most megint be tudok lépni, sőt írni is tudok. Ez változó és nem rajtam múlik, hanem az nlc mindig, mindent megújító csapatán.


  Nem is mondok semmit, nehogy meghallják, aztán a végén megint nem tudok belépni sem.


  Hogy Te miket mondasz? Még hogy minek él az ember, ha eljárt felette az ifjúság? Ej, ej Zsóka!


  Ne viccelj már. Hát ezért csináltattad meg a kukucskálóidat?


  Ráadásul milyen szuperül működnek.


  Örülj neki és örülj annak, hogy milyen finomságok kerülnek ki a kezeid alól, és hogy van, aki legyalogolja helyetted az öt emeletet!


  Ki tudja, milyen jót hoz a holnap?!


  /hehe.. most magamat is vigasztaltam  egy kicsit... mert holnap lesz a temetés, magam alatt vagyok/


  A Skype-re reagálva, tudom hogy jó lenne,  az az áldott fiú meg is csinálta, viszont azt mondta, hogy a többit már én is tudom... miket feltételez rólam? Szóval nem tudom.


  Gondoltam is, hogy felhívlak, hogy navigálj - tudod, előtte vegyél be dilibogyót, mert.... - de mindig van valami más, ami fontosabb, mint a szám.gép.


  Ma is voltam kezelésen - nem sokat ér, talán majd később - a héten még megyek, aztán a jövő hét még szintén tele van időpontokkal. Nem is tudom igazán, mikor lesz vége? Vége? Áááá, nem szabad elkezdeni.


  Óóóóó, most jut eszembe, hogy a vacsora utáni kávémat még nem ittam meg. Megyek is.


  Látod Zsóka, vannak még örömök az életben, még ha aprók is.


  Jó éjszakát.


  Holnap jövök, ha beenged az nlc. Valószinű, hogy csak este leszek, akkor meg minek?

  2014-10-13  19:47
  manocska42 (24731)
  előzmény:
 36. 2014-10-13 19:4724731.

  Sziasztok!


  Olyan jó volt benneteket olvasgatni, legalább egy kicsit lenyugodtam. Szombaton a liftre kitették, hogy egész héten karbantartják. Azt hittem agyvérzést kapok, ugyanis holnapra a fogorvoshoz volt időpontom, szerdán a szemészetre kellett volna visszamennem kontrolla, ma reggel mivel telefonon nem értem el őket, papus beszaladt a kórházba, - itt van nem messze - az orvosom irányitotta az asszisztensnőjéhez, hogy kérjen másik időpontot, hát mondják a többiek az bizony a szabadságon van. Holnap kezdődik minden előlről, persze 5. emeletre fel és le gyalog. Gyerekek sokszor ugy érzrem mi a fenének él már az ember, amikor ennyi baj összejön, és még mi lesz? De közben azért főzök, máskor pillanatok alatt összedobtam bármit, most az egész délelöttöm rámegy, ez is bánt, mert nem ehhez voltam szokva. A többiről meg nem is beszélek.


  Sajnállak Mandula, hogy megint nem tudsz belépni az nlc-re, látod mindannyiunknak sikerül, nekem már egyáltalán nincsenek vele gondjaim, Marikának, Julcsinak is sikerül mindig. Csak csöndbe kérdezem meg, nem akarod a skypot megcsinálni? hogy legalább tudnák segiteni, vagy legalább is látnám hogy csinálod, lehet csak a mozdulat nem jó és már mindjárt mást csinál a gép. De nem akarok erőszakoskodni,gondold meg! 


  Partner felvételhez beirod az e-mail cimem, és már keresi is és jelzi nálam, hogy "beakarsz jönni"  De én fent vagyok a facén is, de ott inkább ne irjunk cimeket, ott is van privi, de....szerintem a másik megoldás a jó. 


  Egyébként a gmail.-on is lehet képpel hanggal együtt chatelni.

  2014-10-12  23:26
  mandula2 (24729)
  előzmény:
 37. 2014-10-13 00:0024730.

   


   Szervusztok leánkák!


  Évi látom, mégiscsak sikerült bejutnod. Abból a citromosból dobjál, nincs sütim.


   


  Vera rég láttalak, igen sok gondod van, kislányod házasságkötéséhez gratulálok, legyenek sokáig boldogok!


   


  Tegnap, rántott husi, na ez nálunk ritkaság, hozzá hagymás tört krumpli és savanyú káposzta.


  Ma ezen alapanyagok kombinációjából, gerslivel székelykáposzta. Ez is ritka, inkább lucskosat szoktam.


  Egy szilvás gombócot még beütemezek, az elé csak egy jó leves kívánkozik.


   


  Marink jó gazdasszony, betakarítva minden, jöhet a tél? Na először még a szép napos ősz, pár napig (hétig) kitart. Lányok élvezték a finomságokat?


  Juj éjfél van, mentem aludni, szép álmokat nektek is!


   

  2014-10-12  23:26
  mandula2 (24729)
  előzmény:
 38. 2014-10-12 23:2624729.

  A vacsorából annyi lett, hogy megettük a tegnapi levest /zöldségleves/ megfőztem a rizst, de a húst már egyikünk sem kívánta, így aztán a rizshez sem nyúltunk hozzá.


  Nem baj, jaj de jó lesz az holnapra.


  Műsoron kívül sütöttem - most - egy nagyon finom citromos piskótát. Abból ettünk egy-egy szeletkét, mindenféle krém nélkül, csak úgy. Holnap kreálok bele valamilyen kencefencét, talán vaniliát, vagy citromkrémet? Még nem tudom.


  Vera nem is tudom melyikőtöket sajnáljalak jobban, anyósodat, vagy titeket? Nagy a macera, meg tényleg kell az állandó felügyelet, és ha jól emlékszem, ez már évek óta tart.


  Én nem vagyok fent a facén, nem is kívánok.


  Zsóka biztosan ott van, vele meg tudod beszélni az adatcseréket, onnan meg már egyenes az út, hogy hozzánk is eljusson a címed, tel.számod.


  Nem tudom hogy működik-e itt a privi, de ilyen nlc felkészültség mellett nem is bízom benne.


  Az évekkel ezelőtti nyers diétás fogyásod nagyon látványos volt, tartod még azt a súlyodat?


  Zsóka úgy irigyellek a sasszemed miatt. Nekem egy idő óta annyira fáj a szemem, nem tudom mi lehet a bibi, van olyan időszak, amikor ütemesen szurkál, vagy mintha villám vágna bele. Elég ijesztő érzés.


  Mindig közbejön valami, pont azon a napon, amikor ide jön a szemész az egyik kórházból. Egy héten csak egyszer jön, így aztán tolódik a vizsgálat.


  Marinknál tele van a kamra. Szorgalmas hangya módjára sokat dolgozott, most aztán meg is van az eredménye.


  Egészséget és jókedvet kívánok mindehhez.


  Julcsinak tartozom egy levélkével, majd az is megy.


  Most viszont én megyek, méghozzá aludni, mert eléggé fárasztó volt a mai nap is.


   Remélem azért még holnap is be tudok nézni, talán még írni is enged az nlc.


  Bekukkantottam több topikba is, mindenhol u.az a probléma, mint nálam volt. Nem tudnak belépni, hozzászólni, mert vagy a jelszó nem jó, vagy a mit tudom én mi.


  Sziasztok, jó éjszakát.

  2014-10-12  17:22
  mandula2 (24727)
  előzmény:
 39. 2014-10-12 21:5724728.

  Sajnos nekem sincs meg már senki emilje, se telefonszáma, azóta több számítógépem leégett, sok mindenem odaveszett, nem tudom hogy kell csinálni, hogy ne kelljen kiírni. Valaki rajta van a Facebookon? Ott üzenetben meg lehetne írni kezdésnek, aztán mehetne körbe. Azóta, hogy régen még telefonon is beszéltünk a telefonszámom is megváltozott, teljes az inkognitóm.


  Ja! itt is van még magánüzi?


   


  A mamánk egyre rosszabbul van, már akkor is rosszul van, ha ott vagyunk vele, Istenem! miért ilyen szenvedés megöregedni?


  Töltöttkáposztát csináltam, megevett egy kisebb gombócot, ízlett neki, az utasításokat követve főztem, nagyon kínlódtam, 3x annyi időbe tellett, mert ha nem úgy főzhetek, ahogy szoktam, akkor meg vagyok buggyanva, most pl. nem volt szabad borsot tenni bele, egyszerűnek tűnik, kivenni a bors nélkül bekevert húsból, aztán a többit megborsozni. Ámde külön megfőzni, elkülöníteni, a káposztát 2részleten kellet megfőzni az elektromosban, mert nem volt időa tűzhelyen egyszerre az egészet. Úgy lett, hogy mamának férjnek először, aztán nekünk a fiúval. Még így se lettem kész 11 re, de a J.nek is meg kellett csinálni, mert hát ő is szeretne ei. A mamának megfőz az ember egy marék kaját, 2 napig eszi, de a múltkori krumplis tésztával is úgy voltam, hogy fél óra volt rá, hogy elkészüljön, így csak kettőjüknek főztem, elrohant vele J. és nekünk már nem volt kedvem újra mégegyszer megfőzni, csak a nyálunk csurgott. nem is tudom mit is ettünk helyette. Mgvettük a koreai cuccokat, de lehet, hogy már megírtam, az is olyan kínos volt, át kellett menni a Szépvölgyi útra, mert a Vásárcsarnok mellett nem volt semmi. A városban minden út le volt zárva, a mama már hiányolt bennünket, és nem tudtunk haladni. A lányommondta, hogy Maraton volt, hát ez nagyon rosszkor jött. De már bekevertem a savanyút, kimaradt egy csomó leve, azt eszegetem a töltöttkápiszta gombócokkal. ÁLlítólag nagyon egészséges, értisztító, meg ilyenek, nem dobom ki, megiszom apránként. Jó éjt mindenkinek, sziasztok.

  2014-10-12  17:22
  mandula2 (24727)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ...
 40. 2014-10-12 17:2224727.

  Szervusztok!


  Nem tudom mi van az nlc-vel, Julcsinak írtam emilkében, hogy megint u.az a probléma, mint mielőtt a szám.gépes fiút kihívtam.


  Most bekapcs. a gépet és láss csodát, enged írni. Hogy meddig?


  Ki tudja?!


  Jövök majd és reagálok a beírásaitokra.


  Nagy munkában vagyok, nadrágot hajtok fel, ami nemsokára kell, csak az a baj, hogy ilyenkor már nem látom jól a feketét.


  Holnap varrással kezdem a napot, aztán megyek kezelésre, most viszont csinálok valamilyen könnyű vacsorát, mert fél háromkor reggeliztünk, így aztán nem vagyunk még éhesek.


  Vera! A többiek emilke címét tudom, de a Tiedet nem.


  Az enyém a régi, küldj egy akármit, hogy nekem is meglegyen arra az esetre, ha mégsem tudnék a jövőben belépni.


  Olyankor "konferencia emilkéket" írunk.


  További szép vasárnap délutánt kívánok.


  Jövök majd.

  2014-10-11  05:01
  arirangarirang (24726)
  előzmény:
 41. 2014-10-11 05:0124726.

  Én több évig éltem kórházi kaján, nekem sem volt semmi kifogásom, ott szerettem meg a tejberizst, jó szottyosra volt főzve anyukám azt is szemesre csinálta.egyszer bent voltam egy napot már 50 fölött, egy egészségügyin, és olyan finomat még én sem ettem. valami darált hús krumpli, de laza volt, nagy, magas, és negyed fejes saláta volt hozzá. Ha valaki tudná ezt a receptet, azóta se jövök rá, hogy mit ettem.Ha így folytatom, nem tudom hogy megyek holnap a Vásárcsarnokba,/3/4 5, és bennem 1 seduxen,/ és mellette van az Ázsiai bolt. Kínai kelből hidegen erjesztett salátát akarok csinálni, na persze nem teljesen koreai módra, mert az baromi erős, meg én retek helyett sárgarépát szoktam beletenni, de lehet körtét is. paprikapehely kell bele, a magyar akármilyen piros porpaprikától nem lesz piros, Nagyon szeretem ezt a savanyút, ők ősszel még 50kg-t is megcsinálnak egy családnak, és télen is kint van az udvaron, hatalmas barna cseréphordókban. csak azt nem tudom hogy nem fagy az szét, mivel cserép, és a minusz 25 fokban belefagyott cuccot hogy szedik k belőle. olyan teteje van, hogy nem tud belefolyni az eső, hólé. mindenhez eszik, és nagyon egészséges, ha fáj a gyomrom, iszom a levéből s segít. persze csak a sajátot. Egyszer vettem egy pici konzervet, mert nem tudtam milyen ízűnek kell lenni, de az felére sem izlet, mint a répás. Egyébként mindenféle zölségből csinálják, kb. 3000féle van, az enyém is elmenne köztük. már elkezdtem, de mivel nincs koreai paprikám, félbe hagytam.de már erjed.


  Ha valaki kiváncsi a receptre, nagyon egyszerű, és finom, akkor leírom. Én üres, koreai módra főzött sónélküli rizzsel szeretem a legjobban. És levesnek, de azt én nem tudom megcsinálni, azt étteremben ettem párszor. Van egy szakácskönyvem, pont nincs benne.Megpróbálok aludni, tegnap a mamánál voltunk a kutyussal egész nap, Hanika ott őrizte egész nap a mamát, ha megnyikkant, már szaladt megnézni mi van vele. Az ölemben írok a laptopon, kényelmetlen, úgyhogy abbahagyom. Sziasztok, mindenkinek mnden jót, sziasztok!

  2014-10-10  08:56
  bmari (24725)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ...
 42. 2014-10-10 08:5624725.

  Szervusztok!


   


  Milyen jó ugye, hogy van válogatás a villanykörték között Zsóka. Világos lett, öröm. Tényleg gyorsan ment az egész. Bosszantó ez a lift, egész héten nem fog menni? ez hosszú idő. Sokan meggondolják, hogy legyalogoljanak-e.


  Julcsika, jó édes lehet a sárgarépa főzelék. Én tegnap paradicsomos káposztát készítettem és zöldbabfőzeléket oldalassal. Zsóka, te is azt ettél a kórházban, mármint főzeléket. Ritka, aki dicséri a kórházi kosztot.


  Mandula, gyere majd, ha tudsz.


  Ari, nem könnyű így a mamával, meg mindennel. Nehéz napjaitok vannak. 


  Csodás idő volt tegnap, a hét végére is ígérik. Jönnek a lányok, leszedjük a fügét, elég sok van, meg majd talán összeszedjük a sütőtököt is. Más majdnem betakarítva.


   


  tegnap ezzel dolgoztam: fotó


   


      


   

  2014-10-08  19:22
  manocska42 (24723)
  előzmény:
 43. 2014-10-09 23:2824724.

   


  Szervusztok leánkák!


  Hehehe Zsóka világos van?  Ilyen gyorsan megy ez a dolog? Fejlődnek.


  Szép időnk volt ma, napoztunk.


  Tegnap sárgarépa főzelék, bundás kenyérrel. Én ugyan tojás fasirtot gondoltam hozzá, de így még egyszerűbb is volt.


  Holnap brokkoli a műsor, volt krumplis tészta, lesz zöldségleves és igen rég volt tárkonyos rumlileves. Hét végére mit találjak ki, megálmodom. Láttam szép karalábékat, töltött? Interjút készítek a kosztosaimmal. Éhen nem halunk.


  Lift nélküli szép napokat!


   

  2014-10-08  19:22
  manocska42 (24723)
  előzmény:
 44. 2014-10-08 19:2224723.

  Szép jó estét!


  Kicseréltétek a villanykörtét 25-ről 100-asra? Olyan világosság van! 


  Kedden reggel mentem be, 11 órára már készen is voltam. Nagyon jól sikerült, megint nem éreztem semmit, 2-re már otthon is voltam, férjemnek telefonáltam és 5 perc alatt ott volt értem., a volt MÁV kórház itt van a szomszédunkban. Délben ebéddel "kináltak", először húzozkodtam, soha nem ettem meg a kórházi kosztot, de egy szép ebédlő szerüség volt az előtérbe, mondom a látszat kedvéért. Hát olyan guszta zöldségleves volt, és finom, majd zöldbabfőzelék, rántott párizsival, gyerekek én még ilyen finomat kórházban nem ettem, sajnáltam volna ha kihagyom . Ma reggell visszamentem kontrollra, meg hogy levegyék az "ellenzőt", rendben találtak mindent, egy hét mulva kontroll!


  Jövőhétre be vagyok jelentve fogászatra, hát mikor jöttünk haza a liftben az üzenet, hogy egész héten karbantartás miatt nem fog járni a lift. Azt hittem agyvérzést kapok, holnap telefonálás más időpontot kérni,mert még egy lépcsőfokot sem tudok se le, se fel megtenni, most jutott eszembe, hisz a szemészetre is jövő szerdán kellett volna mennem, na holnap akkor már oda is telefonálnom kell.


   


  Vera nagyon sajnállak Benneteket, sajnos ezeken a dolgokon mindannyiunknak végig kell menni, szegény nénit sajnálom, ahogy leirtad, hát az egy borzalom, a felfogja akkor neki is, de a hozzátartozónak lelki és fizikai fájdalom is.


  Mandula köszi a szoritást, abbahagyhatod! De ronda lettem, most már a szemem jó, szemüveg nélkül irok, és olyan élesen látok, hogy talán még soha. 


  Marikám még lesz egypár szép napotok, most mondta a tv, hogy szép napos hétvége lesz.


  Julcsi köszi az emélkét.

  2014-10-06  23:52
  mandula2 (24721)
  előzmény:
 45. 2014-10-08 18:3524722.

  Mandula részvétem a haláleset miatt.


  Mi most már teljesen kampecok vagyunk, holnap megint megyek a mamához. Átszállítottuk az elektromos kuktát, sajnos a vérnyomásom ma reggel is 172 volt, , nem is ment le. Közben volt kórházban is fél napig, de nem tartják bent, mert ez végelgyengülés. Reggel nincs baja, J. viszont ki van, mert ha a mama nem bír aludni, akkor beszélgetni akar, vagy nyög, ő meg lesi mi van vele. Aztán megy dolgozni.


  Én már csak a gondolattól is rosszul vagyok, hogy át kell mennem. Ma lemondtam a kozmetikust, a számítógépszerelőt, és a gyomrom egész nap görcsben van.


  Ma nem voltam át, J mondja, hogy nem tud beszélni, pedig reggel teljesen jól volt. Annyira rettegek, hogy nehogy akkor történjen, mikor ott vagyok. Attilát nem viszem át, azért is idegeskedhetek. soszor hiába készítem oda a kajáját, nem eszik magától, az is milyen lábbal kel.

  2014-10-06  23:52
  mandula2 (24721)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ...
 46. 2014-10-06 23:5224721.

  Jó estét!


  Köszönöm Lányok az együttérzést.


  Zsóka!


  Ugye holnap lesz a "sasszem" nap II.felvonása?


  Szorítok, bár nem lesz rá szükség.


  Aludjatok jól, jövök majd.


  2014-10-06  20:24
  manocska42 (24720)
  előzmény:
 47. 2014-10-06 20:2424720.

  Sziasztok!


  Mandula hallom a szomorú hirt, habár nem tudom ki halt meg, de irtad, hogy közeli hozzátartozó volt. Sajnos közeli, vagy távoli, de ha ismerős akkor is fáj a másik elvesztése. Nyugodjon békében! Nektek meg mielőbbi lelki megnyugvást kivánok, nehéz lesz, de nem tudsz mit tenni, gondolj rá sokat, és engedd el, neki is az lesz jó.


   

  2014-10-06  18:38
  mandula2 (24719)
  előzmény:
 48. 2014-10-06 18:3824719.

  Julcsi, igaz, csak az nem olyan egyszerű!

  2014-10-05  23:45
  szőrész (24718)
  előzmény:
 49. 2014-10-05 23:4524718.

   


  Mindennek megvan a maga ideje. Gyászoljátok meg és minél előbb engedjétek el...ott várják.


   


   

  2014-10-05  15:12
  mandula2 (24716)
  előzmény: