Keresés a fórumban

Cseh konyha
Több Gasztro topik »
»
Sziasztok!!
Nagyon imadom a cseh konyhat de sajnos nem tudok egy etelt sem csinalni...Eddig csak knedlire talaltam receptet,de jo lenne ha valaki tudna mondani jo eleleket..
 1. 2014-11-20 23:0524809.

  Dollykát sem lehetett kozmetikushoz vinni, ő annyira félt, hogy szörnyű.


  Hani olyan boldog, hogy megkopasztották, tegnap nagyon fáradt volt, 2 óra hosszat ácsorgott legalább, volt, hogy csak 2 lábon, mert 2 kozmetikus fésülte, gubancolta nyírta, tépte, meg se mozdult, meg se nyikkant.Hazajöttünk, evett, aztán eldőlt, mint a zsák.


  10 óra körül voltunk kint, de most nem szalad hátra, jobban érzi a nedves füvet, a vékonyabb bundája miatt, épp csak átmegy a kertkapun, és az első fűcsomóra.


  Holnap keresek neki valami vízhatlan rucit, ha nem lesz, akkor megtoldom a Dollykáét, kicsit rövid csak a hátán, Dollyra nagy volt, de átmérőben kb 15-20 cm kell a hasa alatt meg tudom toldani. Erre még rá kell, hogy férjen a hám, állítható, ami magában egy pici mellény, csak hülye a színe, fiúnak való, de már akkor is rohantunk a mama miatt, mikor vettük, és nem volt abban az egy boltban más, a rózsaszín kicsi volt rá sajnos. Lehet, hogy bevonom más színnel, csak ne lennék ilyen rosszban a varrással, és általában a türelmet igénylő dolgokkal.


  Mostanában, ha valami nincs kész fél óra alatt, már nem is érdekel. Azelőtt olyan klassz dolgokat csináltam, keresztlányoknak jelmezt, lányomnak kötöttem, horgoltam, játékokat csináltam, rajzoltam, elég jól, most 2 értelmes vonalat se tudok meghúzni.


  Mióta szemüvegem van, azóta lettem ilyen, olvasni se szeretek azóta, pedig azelőtt a fejemen ugráltak a gyerekek, és nem zavart az olvasásban, a férjem mérges volt, hogy semmi sem érdekelt, csak az olvasás. Most szintén semmi sem érdekel, de nincs pótlás.


  Jóccakát, remélem minden rendben mindenhol, sziasztok.


   

  2014-11-20  21:59
  mandula2 (24808)
  előzmény:
 2. 2014-11-20 21:5924808.

  Sziasztok!


  Ma is tűpárna voltam. Valahogy nagyon fáradt lettem utána, meg fájt is mindenem.


  Na megráztam magam és gyerünk, csináljuk. Muskátlikat levittük a garázsba, de holnap még kiszedek egy csomót a nagy, nehéz ládákból, mert azok bizony egyre nehezebbek.


  Miután mindez piszokkal, szeméttel járt, jó nagyot kellett takarítani, pláne hogy az előszobában vágtam vissza - majdnem csonkra - a futómuskátlikat.


  Van egy nagy asztal, amire télen kiteszem az ételt, azt is lemostam, összesöpörtem egy csomó levelet, amit aztán az a galád szél miután megvárta hogy jó nagy kupac legyen, sebes iramban újra szanaszét szórt a teraszon.


  Hogy miért szeretek este sétálni? Egyrészt lejárom a vacsorát, másrészt pedig nem kell vigyázni az autókra, kutyákra, gyerekekre.  Marink régen írtál már a Barátnődről. Még mindig együtt bandukoltok, vásárolgattok a patakparti piacon?


  Zsóka látod már az alagút végét, ugye? 


  Julcsi, nekem most másfél-két hétig nem lesz időm olvasni, vendégünk lesz és menni, menni,menni meg beszélgetni fogunk. A tűpárnaságról is lemondtam arra az időre, pedig úgy lenne az igazi, hogy hetente kétszer kellene menni. /mondják az ottaniak/


  Vera én is vinném a kicsit a kozmetikushoz, de inkább itthon bajlódok vele, mert már állni is alig tud, a műtétje óta nem eszik, hanem zabál, ha nem adom neki a megszokott ételét, eszeveszettül ugat. Szóval egyik kezemmel tartom a hasa alatt, a másikkal pedig hol fésülöm, hol nyírom a bundáját.


  Mindketten alaposan megizzadunk, na meg a végeredmény sem olyan szép, de miután fekszik, alszik egész nap, nem is az a lényeg, hogy kifogástalan legyen, hanem inkább az, hogy ne legyen büdös. A körmét is vágni kell/ene, de olyankor mindig nagy cirkuszt rendez.


  Az éjszakáim töredezettek, minden éjjel legalább kétszer ki kell mennie. Nem is tudom hova tegyem, ha itt lesz a Barátunk.


  Öröm: az Amarilliszem /ami kétágú volt/ most hozza a harmadik szárát-bimbóját. Jaj de gyönyörű volt!! Mindkét száron 4-4 hatalmas tölcsérrel. Már sajnos elvirágzott az egyik négyes, de nem baj, mert itt lesz az utánpótlás.


  A karácsonyi kaktuszok is megleptek, csupa bimbó mind a három. Ez azért különösen kedves nekem, mert amikor elnyílnak a virágzóim, akkor felviszem őket az "elfekvőbe".


  Az annyit jelent, hogy van egy szoba, amit nem használunk, csak nagyon ritkán nyitok be oda. Néha löttyintek a növényekre egy kis vizet, a kaktuszokra pedig rá sem nézek.


  Ez a három szegényke már kőkeményre száradt földből hozta a csodálatos bimbókat. Persze, miután már nem Hamupipőkék, így lehoztam a lakószintre, hogy gyönyörködhessünk a virágokban. Ha újra elvirágoztak, mennek vissza. /jaj de csúnya vagyok/


  Aludjatok jól, szép álmokat.


  A séta alatt már hideg volt és állandóan lecibálta a fejemről a kapucnit. Lehet hogy jön a tél??? 


   

  2014-11-19  12:26
  bmari (24805)
  előzmény:
 3. 2014-11-19 20:4324807.

  Én filmen láttam részleteket a Brigit jonsbólk, nem vagyok odáig érte. Nálam háttérként megy a tv, mert a rádiótól idegslukkot kapok, még a kocsiban is idegesít.


  TV-ben bármi mehet a háttérben, kivéve a politikát, és van amikor a sportot sem, de az azért jöhet. Úgyse nézem, sokszor nem is hallom. Amikor nappal alszom, akkor jó ha megy valami tinglitangli filmecske, mert beépül az álmomba, és nagyon jókat álmodok. Mostanában nem panaszkodom az álmaimra, szeretem őket. Az az egy rémálmom volt, mikor szakszóval alvási paralízist kaptam, de az se volt olyan borzasztó, kiváncsivá tett, minek jöttek 3 Zorrók, és hová lettek?


  Én ki szoktam menni setét éjszaka az udvarra a kutyával, 1x2x volt hasmarsa, akkor ugye muszáj volt, hát nem szívesen megyek le a teraszról, tele vagyunk fákkal, bokrokkal, és setét van., Szoktam vinni elemlámpát. Volt egy olyan, mint egy reflektor, naná, hogy az uram elcsente, és elcs...szte, így most csak támpont a Haninak, hogy ot vagyok, de egyikünk se lát vele semmit. Neki nagyon rossz a szeme, és azt csinálja, hogy egy darabig sétálgat, szimatol, aztán rohan befele , mint az őrült, egy ilyen alkalommal elvétette a kertkapu nyílást, koppant szegény.


  Ma voltunk kozmetikán, már nem olyan gömböc, 2,5 óráig bogozták, /pedig minden nap fésülöm én is/. Aztán kopasztás, fürdés, szárítás, úgy elfáradt, hogy csak enni kelt fel, és alszik a számtalan ágyát változtatgatva. Nagyon türelmesen végigtűrte a procedurát, a végén kapott egy cuppanósat a kozmetikustól. Most venni kell neki valami kabátot, gondolkodom, hogy varrnék, de csak kézzel, mert a gépemmel nem vgyok jóban, eltűnt a sok ide-ode rámolásban a hsználati utasítása, és még befűzni sem tudom anélkül. Szabásmintám van, csak át kell méretezni, és az sem világos, hogyan teszem rá a hámot, a ruha alá, vagy fölé?  Én alátenném, csinálnék egy nyílást a ruha hátán.


  Hát gondolom jól elszórakoztatok ezen a kis írásomon.   


   


  Zsóka Boldog névnapot kívánok, és minden jót!


   


   

  2014-11-18  23:46
  szőrész (24804)
  előzmény:
 4. 2014-11-19 20:1524806.

  Sziasztok Kislányok!


  Köszönöm a névnapi jókivánságokat mindannyiotoknak. 


  Ma három fogamtól szabaditottak meg, azaz gyökértől, még van kettő és kész vagyok. Eddig hetet huztak. Utána jön egy kis "pihenés",aztán a befejezés. Reggel ott kezdek megint.


  Megjött az igazi ősz. Ömlött reggel az eső mikor mentünk az orvoshoz,  mig kiszálltam a kocsiból, majdnem bőrig áztam. Nekem aki nem nagyon járok ki, egy kicsit szokatlan, még egy kis havat is mond pedig. Hólapátokat elővenni!


  További szép estét, én megyek a kicsi ágyikómba aludni!  Ezt szoktam kiskoromban mondani, na az sem most volt!

  2014-11-19  12:26
  bmari (24805)
  előzmény:
 5. 2014-11-19 12:2624805.

   


  Zsóka, boldog névnapot kívánok itt is!   


   


  Mandula, miért setétben mászkálsz? Reggeli után, ebéd után milyen jó is a jó kis gyaloglás. Megyek 1-2 km-t, olyan felüdülés. Lassan, tempóban, zsebre tett kézzel, vagy lóbálva. Sál, sapka, meleg kabát.


  Utána meleg szoba, meleg kályha, tea, vagy kávé.  


   


   

 6. 2014-11-18 23:4624804.

   


   Beköltöztem? Meg is enné a fene, ha nekem is ott kellene laknom!


  Helen Fielding: Bridget Jones naplója 3.


  Namostan ebből a 3.-ból gondolom, hogy volt nekije már kettő. Jól gondolom?


  Láttam, régebben, itt-ott, innen-onnan filmrészleteket evvel a nővel és az éppen aktuális férfiakkal, meg kollégákkal, meg szülőkkel, stb.


  Végig? Az nálam ki van zárva, belenézek, ahol kapom, aztán vagy nem tecccc, vagy mást kell nézni hallgatni csinálni.


  Naszóval egy, hogy is mondjam, hogy ne csúnyán, szóval egy hektikus, kapkodós, stb. ez a nő, még bizony olvasva is.


  Lehet, hogy nem fogok beköltözni, hanem viszem szépen vissza, mert engem ne mérgesítsen egy ilyen!


  Pláne, hogy most már van néki két ámérikai mércével is hűde rossz kölke, a férje maghalt és ő mostanában minden férfival szexelni akar. Osztán meg jönnek a bonyodalmak, de csőstül.


  Nem nekem való!! Na!


  Hozok inkább helyette valami jó kis útleírást. Abban jó vagyok, a beleélésben, az elképzelésben, lesz miről álmodozni, ha már úgyis olyan földönjáró vagyok.


   


  Évi! Miért is mész te fekete-sötétben kutyagolni? Nappal már nem is jó?


  Még a nap is kisütött ma. Igaz csak percekre, de szép volt!


  Tegnap levagdaltam a földig lógó muskátlihajtásokat, elkészítettem a ládák telelőhelyét, a napokban be kell hozni, a kicsik már bent vannak.


  Szép napokat!


   


   

  2014-11-15  22:48
  mandula2 (24798)
  előzmény:
 7. 2014-11-18 22:4124803.

  Zsókának kívánok /itt is/  nagyon boldog névnapot!


               


  mandula

  2014-11-07  20:38
  manocska42 (24786)
  előzmény:
 8. 2014-11-18 21:5524802.

  Sziasztok!


  Szia te soknevű! Ruszlit????


  Egészségedre. A tiedre!


   


  Ma este jó későn elmentem a nagy-val sétálni.


  Először csak ketten voltunk, aztán csatlakozott hozzánk egy harmadik valami, izééé... szóval a majré.


  Jó sötét volt, lélek sehol, ráadásul nem láttam valami élesen, de aztán rájöttem, hogy otthon maradt a szemüvegem.


  Ilyen is már régen fordult elő velem. Reggel az az első, hogy nyúlok a szemüvegem után.


  Vera, jól teszed hogy alszol, az legalább a tied!


  Aludjatok jól, jó éjszakát.


   


   

  2014-11-18  20:06
  citylako (24801)
  előzmény:
 9. 2014-11-18 20:0624801.

  Ez össze-vissza írja a neveimet, mindaz NLC-től kaptam, talán több már nem lesz.


  Mióta megint szedem a reflux elleni gyógyszert, 2 kézzel enném a savanyút. Tegnap bevágtam egy üveg ruszlit, a hagymából maradt kevés. De olyan baromi rossz volt, sós, inkább, nem savanyú, még nem érett meg vagy mi, de nem bírtam abbahagyni, mert a hagyma mégis savanyú volt. Megpróbálom kiiktatni megint a kenyeret, ma kellett volna menni vizibalettra, de elfelejtetem szólni apának. ő hazajött ugyan délután, de állítólag úgy aludtam, mint a bunda, kutya is, mert meg se mozdultunk, pedig benyitott.


  Most megint az van, hogy állandóan alszom, ha itthon vagyok. El kellene járkálnom, de hova a fenébe?


  A kertben alig van hely a sok szúrós tujától, hülyeség volt Hanit rászoktatni, hogy hátra járjon, mert a lámpa este odáig nem világít, és persze nem oda megy, ahol látom, a szokások rabja.


  Aztán órákat óbégatok, mire bejön.


  Ma grillcsirke volt, mert mamus miatt minden nap valami extrát kell főzni, és már semmi ötletem. Holnap rakott valami lesz darálhússal, mert most már valamit főzök a saját kedvemre is. Igaz a darálthúsos izéket nem szeretem, de rájöttem, ha miután megfőzöm, még egyet fordítok rajta a robozgépben, akkor nem lesz olyan kis kemény gömböcös, azt utálom. És teszek bele kenyeret is, attól még krémesebb lesz. Nyami.


  Véletlenül egyszer a maradék bekevert fasírthúst olvasztottam ki, a rakotthoz, és iszonyat fincsi lett.


   A nagy találmányok mindig a véletlenek művei.


  aludjatok jól, én még bevágok egy fél üveg savanyúuborkát.


   

  2014-11-17  22:46
  mandula2 (24800)
  előzmény:
 10. 2014-11-17 22:4624800.

  Sziasztok!


  Régi képeiden láttam az örökzöldeket, kár értük. Nem baj, majd ültettek helyettük újakat.


  A fakanalakról annyit, hogy vannak olyanok, amiket még akkor vettem, amikor kezdett elterjedni a teflon.


  Nagyon büszke voltam a színes műanyag "fa"kanalaimra.


  Jó minőségűek, mert az elszíneződésen kívül semmi kopás nincs rajtuk, pedig igazán sűrűn használtam mindegyiket. Most szanáltam teljesen újakat is, azok idegenek, nem nőttek hozzám, nincs rajtuk a kezem nyoma.


  Nem tudom hogy a duda hogy szokott jóllakni, de én és a kicsi kipukkadásig ettük tele magunkat.


  Volt itthon egy szép cukkini, sajt is, sonka is, na meg tejföl és tej is. Adta magát a cukkinis-sajtos-sonkás palacsinta. Rétegesen egy jénaiba, aztán be a sütőbe. Holnapra is maradt még egy kevés.Majd nem a kutyus előtt eszem, mert akkor nekem nem marad semmi.


  A palacsintákhoz finom friss jégsalátát csináltam, a kis négylábú annak is megette a felét.


  Sajnos az esti kávét már megittam. Nem kell elringatni ma sem, annyira elfáradtam.


  A napot tornával kezdtem, azzal is szeretném befejezni. /ha bírom/


  Marink, hogy sikerült a hétvége?


  Julcsi, kiolvastad már azt a vastagot?


  Zsóka meg jól megrágja a mondanivalóját, így egy kicsit később jön....


  Ma köd volt és esett is. Én szeretem ezt az időt, csak a csontjaim tiltakoznak ellene.


  Aludjatok jól, jó éjszakát.

  2014-11-16  17:03
  arirangarirang (24799)
  előzmény:
 11. 2014-11-16 17:0324799.

  Anyósomnak olyan fakanala van, , szerintem az volt az első neki, teljesen el van kopva, alig van feje, halálra röhögtem rajta magam, legközelebb lefényképezem.


  Én szoktam ülve főzni, sőt a palacsintasütésnél általában leülök, mert mindig is csak egy palisütőm volt, és kín kivárni amíg egy megsül, pedig átlátszó vékonyra szoktam csinálni, most legutóbb meg annyira untam már, órákat ott tökölni vele, hogy vastagabbra csináltam, kérdezték is mi történt, mondtam most 1-t eszel 2-3 helyett, előbb jóllaksz. Nagyon ritkán sütök, mert mióta nincs házi baracklekvár, azóta nem szeretem. Nehéz hozzájutni a barackhoz, drága is nagyon. Emlékszem anyuval gyalog, ruháskosárban cipeltük a jó messze lévő erzsébeti csarnokból a barackot, apukám még biciklivel is tolta. 30 kg-t főzött be anyám minden évben. Persze voltak őskövületek is a speizban, de a 30 kg akkor is kötelező volt minden évben. Egész nyáron más se ment, kezdve az epertől, cseresznyétől, a vége a pritamin, és a sóban eltett reszelt zöldség volt.Hát persze, akkor még nem volt mélyhűtő, sőt hűtő sem. Ott volt a kút. Hány dinnye, meg liter tejek landoltak a mélyén, apu mindig halászott a vödörrel, aztán ki kellett merni a vizet, ha tej, vagy más kaja belefordult.


  Visszagondolva nagyon romantikus a régi világ egy gyereknek. Anyunak biztosan nem volt olyan romantikus, mert ő csinálta.


  Ma is nagy favágás volt az udvaron, a gyönyörő rakéta boróka sorunk, 10 db. mind kiszáradt, gömbtuják is. Még lett volna azt hiszem 2 db de az már nem  a sorból, másfajta tuja, de elkezdett esni, és abbahagyták.. Mindjárt fel is hasogatták, és le a pincébe. A vékony gallyak már nem férnek le, pedig milyen jó gyújtós lenne belőle.


  Így jövőre talán mulcs lesz belőle, így is sok apró forgács maradt a favágás után. lehet behordani a kutyusnak a bundáján a lakásba.


  A virágaim még kint vannak, remélem 1 hétig még nem lesznek fagyok.Egyre fogyatkoznak azok is, kint is bent is.
  SZiasztok, elzárom a dumagépet, megint fáj a fejem, magasabb a vérnyomásom most, gyógyszerek után, mint reggel. Most mérni kell, mert 26.-án megyek ambulanciára.


  Pusz mindenkinek!, megcsináltam a FB-n a csoportot, a kényesebb témákat majd ott, lehet csatlakozni. Sziasztok.

  2014-11-15  22:48
  mandula2 (24798)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ...
 12. 2014-11-15 22:4824798.

  Sziasztok!


  Julcsi, kíváncsivá tettél, melyik az a vastag könyv, amibe éppen beköltöztél?


  Tegnap konyhafiókokat rámoltam és magam is megdöbbentem a főzőkanalak mennyiségén. /van még több is a régi konyhaszekrényben /


  Elmostam mindent, úgy raktam vissza a helyükre, de a fakanalak csak nem akartak elfogyni. Megszámoltam: 52, azaz ötvenkettő darab!!! Nooooormááááális???


  Selejteztem, így most csak negyven van használatban. Már sötét volt, amikor elmentem sétálni.


   


  Sajnos csak egyedül, nem jöhetett, mert nem találtam a pórázát. Volt is nagy sírás-rívás vonítás!


  Legközelebb azért majd inkább a nappalt választom, mert most este egy lélekkel sem találkoztam az egyórás séta alatt. brrrrrr


  Marikám jól telik a hétvége a Lányokkal? Ilyenkor otthon vagytok, vagy elmentek együtt valahova?


  Zsóka mi ez a hallgatás?


  Remélem Veráék is lazíthatnak egy kicsit. 


  Jó éjszakát, aludjatok jól.

  2014-11-13  22:19
  szőrész (24797)
  előzmény:
 13. 2014-11-13 22:1924797.

  Szervusztok leánkák!


   Aha, ez a mag, ez jóóó! Pláne egy ilyen koszos körmű kertkapirgálónak.


  Most gyanút fogtam:lehet, hogy a sárgarépa és petrezselyem magjaim szintén főttek voltak? Mert másodjára sem keltek ki. Igaz, volt második zasckó is.


  Hun az a kinevezés? Mit is kell csinálni egyáltalán?


   


  Harkály kopácsolása, libák gágogása, nagyhangú ebek ugatása, (a Zsömle meg ugye még vonít is, jön az "ugatáshullám" végig az utcában, középtájon lakunk), mindegy hol indul a postás, vagy szórólapos a hírt továbbugatják a szőrösök. Ha csönd van néha, akkor hallani a levelek potyogását, ha majd hull a pelyhes, akkor azt a puha mindent elnyelőt, az de szép és a ropogás a talpam alatt később...megvan minden évszaknak a maga szépsége, szépséges hangjai.


  Eljutottam a citromig, megvettem, le is reszeltem, de, mivel túró is volt itthon, így túrós lepény lett belőle, egy kis mazsolával megtoldva. Most itt a csupasz citrom, immáron héj nélkül, azt gondolom, a tartár mártásba jó lesz, mert egyébbe kell az illatos héj is, szóval a másik süti elnapolva.


  Téjjába nem, mert úgyis sok a sav, ha kér valaki szívesen. Limonádé majd jövő nyáron, de addig nem áll el. Kuttyok sem eszik, bezzeg az almát, körtét, szőlőt, fügét...málnát is adogattam nekik a nyáron.


  A legjobb, gazdi hoz két nagy csontot, megfőzi és kapnak egyet-egyet, amivel aztán morogva elvonulnak, és onnantól fogva csak a rágás hallatszik, még a maradékot is féltékenyen őrzik. Kajában nincs barátság!


  Mentem olvasni, vastag a könyv és csak két hétre kaptam meg a könyvtárból, nem a szokásos egy hónapra. Mivel csak esténként csenem az időt az olvasásra...kikapcs.


  Nektek jóóccakát!


   


   


   


   

  2014-11-12  23:06
  mandula2 (24796)
  előzmény:
 14. 2014-11-12 23:0624796.

  Jó estét!


  Hoztam egy tanmesét, ami akár igaz is lehetne:


  A mag

  Egy sikeres üzletember már idős volt és érezte, hogy eljött az ideje, hogy kiválassza az örökösét, aki továbbviszi az üzletet. Viszont nem az egyik igazgatót vagy az egyik gyermekét választotta, hanem valami egészen mást tett. Összehívta az összes fiatal alkalmazottat.

  Ezt mondta nekik: "Eljött az ideje, hogy visszavonuljak és kiválasszam a következő vezérigazgatót. Elhatároztam, hogy közületek fogok választani valakit." A fiatal alkalmazottak megdöbbentek. A főnök így folytatta:

  "Mindegyikőtöknek adok egy MAGOT - egy nagyon különleges MAGOT. Szeretném, ha elültetnétek ezt a magot, öntöznétek és jöjjetek vissza mához egy évre azzal, amit neveltetek a magból. Akkor majd megnézem a növényeiteket és kiválasztom, ki lesz a következő vezérigazgató."

  Volt a fiatalok közt egy Jim nevezetű is aznap, aki a többiekhez hasonlóan, szintén kapott egy magot. Nagyon izgatottan tért haza, s elmondta a feleségének is a történteket. A felesége segített cserepet, földet és komposztot keríteni és Jim elültette a magot. Minden nap meglocsolta és figyelte, nőtt-e a növénye. Körülbelül három hét elteltével a többi alkalmazott már a kikelt növényekről beszélgetett.

  Jim mindig megvizsgálta az ő magját, de semmi nem kelt ki belőle. Eltelt három, négy, végül öt hét, még mindig semmi. Addigra már mindenki a növényéről mesélt, de Jimnek nem volt növénye, úgy érezte, kudarcot vallott.

  Már eltelt hat hónap és még mindig nem volt semmi Jim cserepében. Tudta, hogy biztosan elpusztította a magját. Mindenkinek fái és magas növényei voltak, de neki semmije sem. Jim mégsem szólt egy szót sem a kollégáinak.

  Tovább locsolta és trágyázta a földet. Annyira akarta, hogy kikeljen a mag.

  Amikor végre letelt az egy év a cég minden fiatal alkalmazottja elhozta a növényét, hogy a vezérigazgatónak megmutassa. Jim azt mondta a feleségének, hogy ő nem fog bevinni egy üres cserepet. De ő azt válaszolta, hogy őszintén el kell mondania, ami történt. Jimnek kavargott a gyomra, úgy érezte, ez lesz életének legkínosabb pillanata, de tudta, hogy a feleségének igaza van. Elvitte az üres cserepét a tanácsterembe.

  Amikor Jim megérkezett, csodálattal nézte a sokféle növényt, amit a többi alkalmazott nevelt. Gyönyörűek voltak, mindenféle alakú és méretű növények. Jim letette a földre az üres cserepét, sok kollégája kinevette, páran sajnálták őt.

  Amikor a vezérigazgató belépett, körülnézett és köszöntötte fiatal kollégáit. Jim próbált meghúzódni valahol a sarokban. "Istenem, milyen gyönyörű növényeket, fákat és virágokat neveltetek" - mondta a vezérigazgató. "Ma az egyikőtöket kinevezem vezérigazgatónak."

  Hirtelen a vezérigazgató megpillantotta Jimet az üres cseréppel a terem végében. A pénzügyi igazgatót arra kérte, hogy hívja Jimet előre. Jim megrémült. Azt gondolta: "A vezérigazgató tudja, hogy kudarcot vallottam!

  Talán kirúg!"

  Amikor Jim előrement, a vezérigazgató megkérdezte, hogy mi történt a magjával. Jim elmondta a történetét.

  A vezérigazgató mindenkit arra kért, hogy üljön le, kivéve Jimet. Ránézett Jimre és mindenki előtt bejelentette: "Íme az új vezérigazgatótok!"

  "Jimnek hívják." Jim nem hitt a fülének. Hisz még ki sem kelt a magja.

  "Hogyan lehetne ő az új vezérigazgató?" - mormogták a többiek. A vezérigazgató akkor azt mondta: "Egy évvel ezelőtt az itt lévők közül mindenkinek adtam egy magot. Arra kértelek titeket, hogy ültessétek el, öntözzétek és hozzátok vissza nekem e napon. Én mindenkinek főtt magot adtam; halottak voltak - lehetetlen volt, hogy kibújjanak a földből.

  Mindegyikőtök, Jimet kivéve, fákat, növényeket és virágokat hozott nekem.

  Amikor észrevettétek, hogy a magok nem kelnek ki, kicseréltétek a tőlem kapott magot egy másikra.

  Jim volt az egyetlen, akiben megvolt a kellő bátorság és őszinteség, hogy egy olyan edényt hozzon ide, amiben az én magom van. Ezért ő lesz a következő vezérigazgató!"
  2014-11-11  22:46
  szőrész (24792)
  előzmény:
 15. 2014-11-12 22:3624795.

  Megnéztem egy Ribizli nevű lény ásott nálatok, ki ő?


  Még azt akartam valamiért elmondani, hogy az esküvőn mi voltunk az antik. Apa egyáltalán nem ivott, mert a mama egyedül volt otthon, és hajnalban elesett, akkor mászott 3 órát a telefonig.


  Én az anyakönyvvezetőnél felhajtottam egy slukkra a pezsgőt, gondoltam, ha kóstolgatom csuklani fogok tőle, mert a hideg buborékos italoktól csuklom. Az étterembe egy félpohár fehérbort ittam, aztán narancs juicét, és leginkább mentes vizet. Hoztak egy korty whiskyt, de beledugtam a nyelvem, és azt mondtam blőőő, ott is maradt mi meg eljöttünk.


  Ja, nem is a piáról akartam irni, hanem a kajáról. Voltak ott jobbnál jobb vadragu, ilyen olyan tejszínes, meg pörkölt, meg sült, én kinéztem egy grillezett husit, és nyers salátát, tudjátok, azt a szecskázott fajtát, azt eszegettem hozzá. Mindenki azt mondta dilis vagyok , ott a jobbnál jobb különlegesség, én meg rágom a nyúlkaját. De legalább nem támadtam meg azt a helységet, ha valami szottyosat ettem volna, még mindig ott ülnék.


  Ez maradt ki az előbb.

  2014-11-12  20:51
  citylako (24794)
  előzmény:
 16. 2014-11-12 20:5124794.

  Mondom én, hogy tájékozatlan vagy FB ügyben, minden csak beállítás kérdése, ha azt akarod, hogy csak az a pár ember lásson, akit te akarsz. Na de mindegy, én bizti nem emilezek, mert azt havonta egyszer sem nézem meg.  :)


  Olyan meg nincs, hogy nem enged kilépni, megszüntetem a kezelőfelületen a fiókomat, azt ki vagyok lépve.


  Nekem muszáj szedni este 1 dilibogyót, különben reggelig nem tudok elaludni, 4 évig nem aludtam éjjel, nappal viszont egész nap. Sehogy se tudtam átfordítani, egyszer jött a szilveszter, egyszer az óraátállítás, mindig kizökkentett valami.  Elalszom kb. éjfélkor, de 6-7 körül felébredek, aztán 11-kor elájulok. Ha nem fekszem le, összeesek, de csak itthon, ha program van, akkor fürge vagyok.


  Na ebbe ugrott bele a mama, hogy délre át kell vinni a kaját, így csak utána tudok aludni, de akkor oda a jó délután, mert kb 6-7-8-ig alszom. De a házat is elvihetnék fölülem. Hanika csattog a padlón a körmeivel, hallom, de alszom. A tv műsort jól be szoktam építeni az álmaimba ilyenkor, azért kapcsolom be, hogy ne halljam mi történik körülöttem.


  Mivel mama péntek éjjel óta kórházban van, J... most itthon van , kicsit visszaálltunk nem főzök délre, csak 4-re, mire hazajön. Valamitől felpuffadt a mama arca, de jól áll neki, mert megfiatalodott, a több liternyi infúzió látszik rajta, csak az a baj, hogy kipirult az orcája még e-mellé. Szombaton már jön haza.


  Apa álma, hogy nem alszik ott, na majd elválik.


  Ma bejött a cica az előszobába, szerencse, hogy apa észrevette, és nem a Hani. Nagy kavarodás lett volna, olyan a kiskutyám, mint a tank, ha rohan, gyors is és súlyos, lesodorta volna a lábáról a cicát, de aztán biztos kapott volna pár karmolást. Minden nap adok a cicának elkülönítve kaját, és már éhes volt, viszont a nyitott ajtón ment ki a kajaszag.


  Mari ki az aki a kertben ásogatott nálatok, kutyus? tiétek? Vagy a szomszédé, emlékszem egy tacskóra? Van még cicátok? azt is tudom az első elpusztult, de utána lett egy másik.


  Mindenkinek pusszancs, , jó éjt!


   

  2014-11-10  15:37
  mandula2 (24790)
  előzmény:
 17. 2014-11-12 18:5224793.

  Szervusztok!


   


  Itt is szállnak a ludak és a darvak is. Tegnap csak a hangjukat hallottam, mert irtó nagy köd volt, majdnem egész nap.


  Rugdosom én is a falevelet, most már minden nap potyog a hársfáról, szép sárga lett 2 nap alatt. A lilaakácon még minden levél fönn van, a cseresznyefán is.


  Az udvari virágágyást rendbe tettem, lemetszettem, hátrament a hulladék. Előtűnt, hogy bizony Ribizli jó pár gödröt csinált, nem nagyot, de nem maradhatott úgy. 3 talicska földet hoztunk a hátsó kertből, azt szépen elterítettem, elrendeztem, elgereblyéztem, most úgy néz ki, hogy itt gondosék laknak. Rövid ujjúban és mellényben voltam kinn, szép idő volt nagyon.


  Julcsika, tokaszalonna? Épp ma kerestem, de nem volt a boltban, abálni akarok én is. Te is forralt bor?


  Mandula, láttam a fotókat, köszönöm, nagyon szép zöld, bokros nálatok minden. Látom, hogy Bori is örül mindennek.


  Zsóka, köszönöm soraidat az emilkén, tényleg nagyon édes volt a mókuska, csak azóta nem látom. Ma viszont egy fakopáncs ült a diófán, kopogtatott, meg pihent.


  Vera, kemény napjaitok vannak.


  Jönnek a Lányok hosszú hétvégére, eltettem a Márton napi libacombot, ami végülis kacsacomb lett, meg háj, majd pénteken sütöm meg, lilakáposztával. Lala-kiflit tervezek még sütni, egy részébe virslit sütök.


  Átültettem jópár cserép benti növénykét, friss földet kaptak. Meg egy adag kövirózsát is ültettem, nagyon szaporodik nálam. Szeretem.


   


   


   

  2014-11-11  22:46
  szőrész (24792)
  előzmény:
 18. 2014-11-11 22:4624792.

   


   Szervusztok leánkák!


  Ma hűsebb volt, mint ahogy szerettem volna, de oda se neki, felöltöztem és fütyültem rá! Elvégre pár nap múlva november közepe lesz.


  Szokásos sétám közben, a piac felé menetben, a bölcsöde oldalában nagy fák vannak. Ezekről igen sok levél hull-csak hull, én meg szépen bele a levéltömeg közepébe és rugdosom, de jó, szeretem, már persze amíg szárazak, olyan jól zörögnek-csörögnek. Néhány nagyon szépet felszedek, hazaviszem, pár napig nézegetem, vagy fel is tűzöm valahová, még a madártollakkal vagyok így.


  Ma is láttam libacsapatot, keletnek repültek, szegények azt se tudják, merre menjenek, a szokásosnál melegebb van és kaját is találnak még bőségesen. A V egyik szára csak 3 madárból, a másik úgy 16-ból állt. Megint csak a hang árulta el őket, felnéztem, utána már hangtalanul szálltak. Még jó, hogy éppen nem söpörtem hangosan, utcaseprői minőségemben tartózkodtam ugyanis a szabadban.


  Találtam a magjaim között piros lencsét, éppen levesnek valót keresgéltem. Finom lett. Megpároltam egy szép fej káposztát, holnap főzök hozzá kockatésztát. Ma cukkíni került a tányérba, egy kis erőskével bolondítottam meg.


  Nézegettem a tokaszalonnákat, ha még hül, lesz abált szalonna, az akkor jó, mondjuk egy bögre forralt bor utána? Azután már jöhet a hólapát is!


  Betegség ne fogjon rajtatok, de ti fogjatok ki rajta!


  Jóóccakát!


   

  2014-11-10  15:37
  mandula2 (24790)
  előzmény:
 19. 2014-11-10 22:2224791.

  Sziasztok!


  Megjöttem a dokitól. Kihagyhattam volna.


  A végeredmény: ép dobhártya, de közben kétszer úgy megbökött, hogy azt hittem átszakítja a dobhártyámat.


  Majd mennem kell még valahova, de azt hiszem Pató Pálné leszek, már ami az időpontot illeti.


  Ma csak magamnak csináltam vacsorát. Hűűűű de jóó volt.


  Közben a tv-ben Jamie Oliver főzött. Szeretem amikor valaki élvezi azt, amit csinál. Nem is főz, hanem alkot! Na, ezentúl én is úgy szórom a sót az ételbe! Széttárt ujjakkal, balettos mozdulattal hintette meg a húst, de olyan áhitattal, mintha az élete függött volna tőle.


  A salátái!! Mmmmm! Micsoda zöldek, pirosak, harsogóan friss bazsalikomok, gyömbérek, újhagymák és zsályák, hogy a lilahagymáról már ne is beszéljek.


  Az én vacsorám is nagyon jól sikerült, ilyenkor amikor egyedül eszem, mindenféle nemzetiségűre sikeredik a kajám.


  Van benne édes-savanyú kínai, erős mexikói, sajtos olaszos, szóval olyan ne hagyd abba, jaj de finom egyveleg.


  Most kezdem még csak az esti tornát, de vétek ilyen teli gyomorral ugrándozni, még a végén éhes leszek!


  Jó éjszakát, kulcs a lábtörlő alatt.

  2014-11-07  20:38
  manocska42 (24786)
  előzmény:
 20. 2014-11-10 15:3724790.

  Sziasztok!


  Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de dél körül egyszerűen állva el tudnék aludni.


  Persze az idő is olyan.


  Nemsokára megyek a fülészetre. Tolom magam előtt, mert nem szeretek orvoshoz járni,


  legyen az akár "csak" a fülészet is.


  Pár éve hol az egyik, hol a másik fülem fáj, de annyira, mintha éppen a dobhártyát lyukasztanák


  át. Persze ezt csak úgy mondom, mert még nem nyúltak hozzá, remélem nem is fognak!!!!!!!!!!!!


  Most sem magamtól megyek, hanem a dokinéni ajánlására, mert meg kell nézni, hogy mitől szédülök időnként?


  Vera, én nem hiszem hogy valaha is a Facéra vágynék. Naponta kapok invitálásokat, hogy ennek, vagy


  annak a barátja vagyok, pedig nem is ismerem az illetőt.


  Aki benne van és már nagyon unja, ki akarna lépni, de nem engedi a rendszer.


  Nem tudom miért idegenkedsz az emilkétől? Semmivel sem komplikáltabb, mintha ide írnál, vagy tennél


  fel képeket.


  Mama állapotában valami javulás??


  Tegnap este is, ma reggel is csináltam a "kínai tornát" és keresgélem a lehetőséget, hogy hova lehetne menni itt a közelben, hogy mégis csoportosan csinálnánk.


  Reggel a huszadik percben le kellett ülnöm, mert éreztem, hogy a térdeim azt a gyakorlatot már nem kívánják.


  A többi minden stimmel.


  A légzést már fekve csináltam, de a végére már nem emlékszem, mert .


  Jó mozogni. Most majd botokat keresgélek, információkat gyűjtök, hogy milyet érdemes venni, remélem nem csillagászati összegért. /Nordic walking/


  Zsóka hogy állsz a fogkérdéssel? Alakul a dolog?


  Marink, azóta újra láttad a mókusotokat? Bandikádnak nincs olyan ingerenciája, hogy hű de meg kéééne fogni?


  A Julcsi főz, vagy olvas, vagy dolgozik, vagy ..... ????


  Most nem kívánom a kávét, mert almaecetes vizet iszom, arra pedig nem esik jól a fekete.


  További szép délutánt.


   


   

  2014-11-09  23:11
  citylako (24789)
  előzmény:
 21. 2014-11-09 23:1124789.

  Én meg elolvastam, lett is volna hozzáfűzni valóm, de elfelejtettem mire ideértem, utálok emilezni. . Az nem lenne egyszerűbb, ha már nem akarsz jönni  Facéra, hogy titkosítsuk ezt a csoportot? Persze ha egyszer kipróbálnád a FB-t biztosan soha többet nem vágynál ide. Ott is lehet titkos csoportot csinálni, aminek nyoma sincs sehol, és csak egy gombnyomás, ha itt van még másik topikod, és vissza lehet jönni ide.

  2014-11-08  22:40
  mandula2 (24788)
  előzmény:
 22. 2014-11-08 22:4024788.

  Sziasztok!


  Írtam egy hosszút, de elszállt. Szerencsére elmentettem, de már nem tudtam ide feltenni. Így aztán elküldtem emilkében, képekkel.


  Vegyetek a sütiből, nagyon finom lett.

  2014-11-07  20:38
  manocska42 (24786)
  előzmény:
 23. 2014-11-08 13:0224787.

  Tegnap óta gyökeresen megváltozott a mama. tegnap letépte még a pelenkát is, csapkodott, tépte az infúziót, teljesen meg volt vadulva. J.... ma úgy készülődött, hogy inkább maradt volna itthon. De aztán hívott, hogy teljesen megváltozott a mama, megy bele az infúzió, így csak a krumplis pogácsát tudta enni, a husilevest még nem, remélem nem hül ki. Most ment a patikába apa, mert pelus kell, különben katétert kap. Ezért kellett tegnap a cirkusz a pelenka miatt.


  Jocónál elromlott a tv, ezért már fél nyolckor elaludt, úgy ki volt fáradva, egyet aludt reggelig. Ideje volt egy alapos éjszakai alvásnak.


  Remélem rendbehozzák annyira a mamát, hogy nem kell ott aludni, vagy ha ott is kell, nem zajong egész éjjel. Megyek folytatom a pogácsasütést, nagyon fincsi lett, megvámoltuk a mamáét. Zsírban sütöttem, egyenként, mert az olajat egyikünk sem bírja. és nem akartam sok zsírt használni. A főtt krumpliba tettem 1 kanál fagyos zsírt, egy kiskanál porélesztőt, és lisztet. A kis gombócokat a tenyeremben szétlapítottam, késsel beírdaltam, klassz lett, neki is ízlett.


  Most már rendszeresen idejár ebédelni az utca macskája, mindig éhes, lapos a hasija. Hani nem éri el a tányért, mert az rácson kívül van a pincetetőn, de ma elzártam onnan kutyulit, mert ahogy meghallotta, hogy mondtam a cicának,  egyél, úgy jött föl, mint a rakéta.


  sziasztok, jó hétvégét!

  2014-11-07  20:38
  manocska42 (24786)
  előzmény:
 24. 2014-11-07 20:3824786.

  Szép estét!


  Vera nem tudom elmondani mennyire együttérzek Veled. Sajnos ezen mi is keresztül mentünk, szegény apósom volt ilyen helyzetben, de ő végig kórházban volt, naponta látogattuk, de ha külön mentünk, akkor mindig azt kereste aki nem volt ott éppen, mert éppen előtte ment el annak aki nála volt. Ez kb. 2 hónapig tartott, de az utolsó időben már csak aludt. Megváltás volt szegénynek a halál, mert voltak tiszta pillanatai - nagyon ritkán - és akkor bizony sokat sirdogált, vele együtt mi is.


  Kérdezted a képeket, a Googlenak a Picassa van, ott lehet zárt mappákat csinálni, amihez csak Te férsz hozzá, de kinyitni is lehet a nagyérdemünek, hogy láthassa. Nekem is van, de nem nagyon használom, mert valahogy olyan idegennek éreztem. Én a saját gépen "Képek"-nél mappákban gyüjtöm, minden mappának nevet adtam, igy tudom,. hogy mit hol keressek. Onnét tudok mindenhova felrakni képet. Az jó ötlet lenne, amit irtál a Facén nyitni egy zárt oldalt, ott csak az láthatja, akinek oda jogosultsága van- azt meg mi adjuk egyetértve - meghivottnak. De Mandulát nem tudjuk ugy sem rávenni, mint ahogy a skyp-ra sem UGYE MANDULA? Amiről Mandula beszél az a PENDRIVE különböző nagyságok vannak, most néztem a madarasban most 8 GB-os van 3490.- Ft.-ért arra három gépnyi anyagot vagy még többet lehet feltölteni, és kisebb mint egy szál cigi, csak valamivel szélesebb, bárhova mész az nálad van, akkor bármilyen számitógépen tudod használni, nekem képek, receptek, fontos iratok vannak fent. Azt mindenkinek tudom ajánlani, mert bármi történik a géppel, az elveszett dolgokat visszahozni nagyon nehezen, sok pénzért, vagy egyáltalán nem lehet.


  Ma vették ki a varratot, még gondolkodom, hogyan tovább. Nagyon kérte a főorvos a bocsánatot, nem akarja, hogy eljöjjek, azt mondta,  senkinek nem engedi, hogy hozzányuljanak.


  Marikám most egy korty forralt bor jöhetne, igaz nyugtató előtt nem igen illendő, de legalább gyorsabban rám telepszik az álommanó.


  Jaj elküldöm már nehogy elszálljon.  


   


   


   


   


   


   


   

  2014-11-07  19:11
  citylako (24785)
  előzmény:
 25. 2014-11-07 19:1124785.

  Régen jártam az Ormos intézetbe szurkapiszkára, abban az időben jártam vizibalettra is. Hogy melyik volt jobb, azt nem tudom, sutty lefogytam 65 kg-ra, igaz a magasságomhoz 48-t írnak, de az azért a korral emelkedik, az pont jó volt. Akkor még úgy fogytam, hogy nem látszott meg a bőrömön. A legutóbbi fogyásnál bizony igaziból elcsúfúltam, és maradt is a lógás hiába híztam vissza.


  Tegnap mamust megint elvitte a mentő, ma apa vidékről jövet bement, és telefonált, hogy képzeljem ott őrjöng, tépkedi ki magából a kanült, és jön haza. Ez kb az 5. ilyen akciója egyik nap be, másik nap haza saját felelőségre.


  Apa beszélt az orvossal, aki hajlott is volna, hogy elhozzuk, de mivel én mondtam, hetente nincs 20 ezer a maszek mentőre, hozzák haza kocsival, vagy busszal, olyan ideges voltam, el se múlt. Egyébként tényleg nem volt most 20 ezer se erre, se másra. Mindig szoktam dugdosni, itt találok egy tizest, ott egy huszast. és szerencsére én sem emlékszem hogy hová dugdosom, de mindig akkor kerül elő, amikor kell. Ment apa a kollegájáért, hogy majd gólyaviszi a fiába levigyék mamát a kocsiig, mikor telefonált a doktornő, hogy a főorvos mégsem engedi haza saját felelősségre sem, mert annyira ki van száradva, hogy infúzió kell neki. J. mondta a dokinőnek, hogy akkor legyen szíves mondja meg ő a mamának, mert neki úgyse hiszi el. Egyébként ma az ügyelet is, és a mentő is azt mondta kezdődő demencia. Nem tudom miért nem gurítják át a Pszichiátriára egy vizsgálatra, mindenki azt a gyógyszert akarja adni neki, amit A.... szed, de senki nem írja fel a pszichiátriai vélemény nélkül. Ha hétfőn még ott lesz, bemegyek azt hiszem én is és megteszem a javaslataimat. Úgy felment a vérnyomásom, azóta is úgy érzem, hogy a levegőben járok, és nem a boldogságtól. J... aludt az éjjel másfél órát, és vezetett vidékre, és dolgozott, és minden éjjel ez van, 2 hónapja. Remélem most hétvégén tud pihenni.


  Legszívesebben lefeküdnék, de akkor éjjel nézek. éjjel 1 órakor dörömböltek az ajtón, elfelejtettem kivenni a kulcsot. Most azért megkérdeztem ki az, mert a múltkor csak beengedtem J..t, akárki is lehetett volna.Akkor vitte a mentő a mamát, És a nagytáska itthon volt, azért jött be. 5kor jött vissza 7kor már elment. Képzelhetitek.

  2014-11-07  18:09
  bmari (24784)
  előzmény:
 26. 2014-11-07 18:0924784.

  Mandula, igazságod van, nagyon tud az a doki.


   


   


   


   


  Finom lett a forralt bor.


   

  2014-11-07  15:35
  mandula2 (24783)
  előzmény:
 27. 2014-11-07 15:3524783.

  Sziasztok!


  Majd jövök, most csak annyit, hogy TUD AZ A DOKI!!!!!!! /dr.Eőry/

  2014-11-06  23:56
  szőrész (24782)
  előzmény:
 28. 2014-11-06 23:5624782.

   


   Itt vagyok, ragyogok, mint a fekete szurok!


  Dógzunk na!


   


  Nem vesztem el, rossz péééz nem szokott!


   


  Főztem fradilevest= mindent bele, ami itthon található.


  Ma megfőztem a tegnap este beáztatott száraz babot, külön kis savanyú káposztát, volt maradék tojásom panírozásból, abból meg galuska került bele, berántottam fokhagymás rántással, megízesítettem füstölt kolbásszal, jóó vóót, étlapra felvéve.( tojásmaradék híján, gersli főhet bele)


  Utána a tegnapi maradék lángostésztába csavart virslidarabokat sütöttem ki, mártogattuk és mammogtunk hozzá. Jóllaktunk.


  A szép napsütésben kerteztünk, kutyáztunk, meg söprögettünk és útközben a száraz faleveleket rúúgdostuk. Ez a legjobb az őszben!


  Láttátok milyen nagy árvíz van Olaszországban? Azt a sok felhőt fújja mifelénk az Afrikai szél, aszonta a metemókus.


  Ma is csöpörgött legalább 4x, de még csak nedves sem lett a beton.


   


  Ja, igen, a képek tárolásához: Ki kell aztat írni egy lemezre és megvan, csak felnyúlsz a polcra. Más nem férhet hozzá és gép krepa esetén is újranézhető.


   


  Lepcsánka az a tócsni. Ha nem tudtad elzárni a levegőtől, akkor holnap a teteje fekete lesz. Kanállal leszedegeted és sülhet megint. Én csak annyit reszelek, amit meg is eszünk rögtön.


  Krumpli, só, pici liszt. Olaj és sül, kis féltenyérnyi szeletkékben, jó ropogósra.


   


  Hehe, Évi mint tűpárna, arról kérek tényképet!


   


  Jóccakát!


   

  2014-11-06  20:39
  mandula2 (24780)
  előzmény:
 29. 2014-11-06 22:2924781.

  Most aztán végképp nem tudom ki vagyok, de a végén majd kiderül talán. Összevissza írja, hogy milyen emileken fog nyilvántartani.


  Nem rámolok ki képet, mert még régről egyre másra találok képeket a googlin. Mondom jééé, de ismerős, aztán kiderül én csináltam. Majd ha megkapom a lányomtól, akkor rakok valahova. Elvileg a FB.n tárolni a legjobb, ha a gép elromlik, a FB fiók megmarad, csak a jelszó, és a felhasználónév maradjon meg felírva valahová. Van egy csoportom, én vagyok benne, és azok a dolgok, amit éppen nem volt alkalmam átnézni. elolvasni, megtanulni, egy raktár.


  Az  puszis pont kapóra jött, a lánnyal már úgyis tele a net.


  Sajnos annyira kizökkentett a telefon az álomból, hiába próbálkoztam éjjel, embereket láttam, nagy volt a zűrzavar, volt biztosan valami értelme is, de reggel csak a kavalkádra emlékeztem. Szoktam tovább álmodni ha éjjel felébredek, és nem telik el ilyen hosszú idő közben. Ma újra fájt a fejem, aludtam kicsit, a nagyja elmúlott, de még az emléke meg van.


   

  2014-11-06  20:39
  mandula2 (24780)
  előzmény:
 30. 2014-11-06 20:3924780.

  Sziasztok!


  Vera! Nem kell sok képet küldened, éppen csak azokat, amelyiken mindenki rajta van. Amit feltettél, azon két csinos nő van, gondolom a szőke a lányod, de jó lett volna a másik arcát is látni.


  Zsóka noszogatott már régóta, hogy csináljak valamilyen fiókot, ahova a képeimet felrakom, mert ha vész van a géppel, akkor sem vesznek el a képeim. /két év minden képe, címe, receptje, tanulmánya stb.stb.. elveszett, amikor villám csapott le a közelbe és a gép teljesen meghalt /


  Azóta még a képernyő is új, nem szeretném, ha megint megismétlődne az eset, szóval vagy menteni, vagy újítani kell-ene.


  A fejed az időjárástól fáj, ebbe pedig nyugodj bele. Alma ide vagy oda, ha fáj, vagy egy bogyó, vagy az idő mulasztja el.


  Ma voltam a kínai rendelőben.


  Ha láttatok volna! Hehe, még antennám is volt a fejem tetején.


  Úgy nézhettem ki, mint egy tűpárna.


  Na majd meglátjuk, hogy mennyit használ. Jövő héten újra megyek. /így mulat egy szegény - magát ugyan nem gondolja betegnek, de válámi mégis van - már nem tizenéves/


  Nagy volt a forgalom, jöttek-mentek, fiatalok, idősebbek, férfiak, nők... mindegyik a tű erejében bízva.


  Délután próbáltam olvasni, aztán el is szundítottam, jól is esett.


  Vacsorára sütöttem tócsnit, vagy cicegét? Van vagy húsz neve azoknak a lereszelt, sóval, borssal, tejföllel, fokhagymával, tojással, sajttal ízesített, kanállal a forró olajba szaggatott kis kupacoknak. Még holnapra is hagytam a nyers masszából, nehogy baj legyen ma, mert azt nem lehet abbahagyni, olyan finom.


  Erős sav.almapaprikával, uborkával, kis vörös borral nagyon finom és laktató vacsora volt.


  Most viszont innom kell egy esti kávét.


  A Zsóka, a Marink, a Julcsi... valahol elvesztek.


  Vera! Az álmodat ott tudod folytatni, ahol éppen felébresztettek, csak nagyon kell akarnod, koncentrálj rá és meglátod, éjjel megint ott leszel. /Legalább álmodban/

  2014-11-05  21:05
  arirangarirang (24779)
  előzmény:
 31. 2014-11-05 21:0524779.

  Szió!


  Régen volt a Googlinak  képfelrakós oldala, le lehetett szűkíteni ki láthatja, de én azt megszüntettem, mert kezdett azt csinálni amit ő akart. Ha még mindig van olyan, akkor megpróbálom oda gyűjteni a képeket, de nem nagyon nyüzsögnek a lányomék, hogy átküldjék, vagy átvegyék CD-re.


  Mandula azt meg tudnád nyitni? mást ugyanis nem tudok kitalálni, a Facebookon nem vagy, ott tudnék egyébként a legegyszerűbben csinálni egy zárt csoportot, és oda berakni, írni is lehetne, ha valakinek valami titkos mondanivalója van. Emilben nem vállalom, hogy szétküldöm, az nekem nagyon macerás, és időm sincs.


  A fejem 2 napja annyira fáj, főleg estére, hogy már belebolondulok. Délután ledőltem, mikor hazajött a férjem, az is rám tör, mint az isten nyila, , egyik nap este 8kor, másik nap 2kor, de legalább szólna, mivel nem vagyok jós, épp akkorra találtam ki, hogy mit főzzek, hát nem főztem semmit. Még volt a mamának a tegnapi milánóiból, aztán, hogy megette vagy csak mondták, hogy megetette, mert nagyon úrinő ám, nem eszi meg a másnapos kaját, ha nem ő főz.


  Mi A...-val egy nagyon jót ettünk, maradt a milánói húsos szószból, elég sok, azt a rúd mixel még átkevertem, kevertem hozzá vajat, és isteni volt kenyérrel. Régen is szoktam csinálni krémeket, ha szalámiból, vagy kolbászból sonkából már csak kevés volt, akkor . A.... nagyon szerette mindig, csak aztán én nem ettem kenyeret, és ki is ment a fejemből.


  Most almával gyógyítom a fejfájásom. Most talán jó, úgy néz ki. Eddig a himalája sós víz használt, már nem, most az almáról olvastam, hogy jó rá.


  Délután elaludtam, olyan nagyon, nagyon jót álmodtam, végre ott voltam abban az országban ahová vágyom, erre mikor épp szóba elegyedtem volna az egyik FB-s ismerőssel, telefonált apa. Azt se tudtam, hol vagyok, ki vagyok,  na azóta aztán, még jobban fájt a fejem. Tegnap már odáig jutottam, hogy bevettem gyógyszert, pedig nem jellemző.


  Akkora almákat vettünk, mint egy sárgadinnye. jól laktam vele teljesen.


  Aludjatok, gyógyuljatok, sziasztok!

  2014-11-03  23:14
  mandula2 (24777)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ...
 32. 2014-11-05 20:1124778.

  ?    ??    ???    ????    ?????  

  2014-10-28  23:13
  szőrész (24760)
  előzmény:
 33. 2014-11-03 23:1424777.

  Sziasztok!


  Marink, ne vacakolj annyit azzal a vírussal. Valamivel csak ki lehet kezelni! Remélem a Lányok nem kapják el, bár vírust összeszedni bárhol lehet, sajnos.


  Szavadon foglak jövőre, mi az hogy negyedére akarsz csökkenteni mindent???? Nem fogod kibírni. Beléd van kódolva!


  Én is mindig azt mondom, hogy napról-napra nagyobb a kert, a ház, meg mindenhez sokkal több idő kell, mint régebben.


  Az idő meg csak rohan. Szomorú, hogy ma már eltelt a novemberből három nap?? Mikor???


  Gyógyulj meg hamar, mert nemsokára itt a Karácsony.


  Zsóka, nem korai még a varratszedés?


  Julcsikám, bizony így van ez a kötelekkel. Az ember nem meri elengedni...


  Vera! Tedd csak fel azokat a képeket, minél előbb.


  /jaj, csak meg tudjam nyitni/


  Ma is sokat dolgoztam. Rajtam van a lépésszámláló - meg is nézem mindjárt - óóóóóóóóó  idáig 7.235-öt mutat a mai napra.


  Lesz ez még több is, hiszen most kezdem elpakolni a konyhában a baráti vacsora maradványait, gépbe berakni a mosatlant, na meg még annyi dolgom van, pedig már inkább az ágyba mennék.


  A sütemény: kókusz alapra kávé-csoki krém, megfejelve tejszínhabbal. Szerencsére nem édes, na meg csak fél adagot csináltam, abból is maradt még bőven.


  Senki nem édesszájú. Nem baj, jó lesz az holnapra is, a kávé mellé.


  Jön a meleg, az éjjel lerágták a húsomat, összetörték  a csontjaimat, begörcsöltek a lábaim, kutyához felkeltem kétszer, rádió recsegve szólt, néha fáztam, aztán melegem lett, hülyéket álmodtam.. szóval elegem volt.


  Remélem ma éjjel mindenki nyugodtan alszik és reggel frissen, üdén ébred, velem együtt.


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   

  2014-11-03  09:12
  bmari (24775)
  előzmény:
 34. 2014-11-03 18:3424776.

  Elkészültek az esküvői képek CD-n. Nyers képek, hát mindenesetre talán én is tudtam volna olyanokat csinálni, a tánci alatti rózsaszín fénnyel ő se nagyon tudott mit csinálni, még csak párat láttam. majd valahová csinálok egy albumot és akkor mindenki megnézheti, közülünk. Egyet felrakok, ha elbírja a nagyságát.

  2014-11-03  09:12
  bmari (24775)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ...
 35. 2014-11-03 09:1224775.

  Sziasztok!


  Sűrű fennforgás van, itt voltak a lányok a hét végén, emlékezés volt.


  Ünneplés is volt, torta, miegymás. Alig tudok felgyógyulni, makacs ez a vírus, még köhögök.


  Zsóka, jól megjártad az orvosokkal. Letolni őket a sárga földig. A fájdalomról nem beszélve.


  Vera, elképzeltem, ahogy rohantál az eb után.


  Mandula, nekem sincsenek meg a tulipánhagymáim. De nem is veszek újakat, ami menni akar, menjen. Egyébként is jövőre mindent negyedére akarok csökkenteni. Virágot, haszonnövényt, stb. 


  Julcsikánk nagyon dolgozik, de majd azért jön és beszámol, miket főzött.


  Akkkora köd volt/van, hogy az orrunkig sem láttunk. De nem is akartam tovább látni, elég a közeli látás. Most már kezd felszakadozni a köd, majd megyek levelet söpreni. De még előtte a varrógépen van kis munkám, fesléseket megvarrni.


   


  Novemberi napfény.


   


      


   


   


   


   


   

  2014-11-02  20:38
  manocska42 (24773)
  előzmény:
 36. 2014-11-02 21:1324774.

  Igen, régen olyan volt a műköröm, ahogy elképzeled. Egyszer, az érettségi utáni első találkozóra megcsináltattam a körmeimet, mindig is papírvékonyka, növeszthetetlen körmeim voltak. Mielőtt rákencéznek, átcsiszolják a felületet, mert különben nem tapad. Az a liba, akkor úgy belecsiszolt a körmömbe fölül, hogy lett egy lyukféle. De azt persze eltüntette a maszattal, nagyon gyönyörű lett a végeredmény, csodás. De mivel többet nem akartam,  kb 1 év alatt jött rendbe, miután leszedte.
  Viszont most már más a technika, kis csiszolás, kézi, ha nem akarsz gépit, de a gép sem olyan brutális,  nekem  is ilyen van itthon, csak elemesben, szóval nem vészes. Leesni meg egyáltalán nem tud, mert nem ragasztott, hanem többszörösen felkent lakkféle, infrafénnyel rögzítve. Mikor lenő, akkor a körömágy felől látszik picit, de mivel színtelen, csodásan lehet kezelni a színtelen lakkal a lenövést.Teljesen természetes a hatás, erős és csillog. 


  Ma kicsit gyomláltam, kaparásztam a temetőben, tök koszos kézzel mentem haza,  /kocsi/  de megszappanozás után kis körömkefe, és olyan mint az új. .
  Ma annyira rossz kaját főztem, hogy elmondhatatlan. Rizseshúsnak indult, a rizsbe nem raktam sót,véletlen, a pörköltből is hiányzott, szerintem sok minden , mert anyós jajgat ha fúszerezek, egyszerűen nem tudok úgy főzni, ha más beleszól, hogy hogyan csináljam.
  Este pirítóst csináltam tükörtojással, az sokkal finomabb volt. A..... azt mondta, anya szeretlek. Ilyen megnyilvánulásai vannak még, ha ízlik neki valami, hogy anya te nagyon jó szakács vagy, anya te egy angyal vagy,anyababa, stb. Hazajöttünk, kutyus ki az udvarra, azt a rohangálást! simán lehagyta volna a gyorsvonatot. Pedig nem voltunk el sokáig, kocsival közel a temető.Délután annyira elkezdtem fázni, hogy nyakig az ágyba, rázott a hideg el is aludtam.


  Szerencsére tettem kalapkát, mert lenőtt a hajam, / nagyon megkopott az esküvői fény, / de elég hideg lett volna nélküle. Jól beöltöztem, pulóver, mellény, dzseki, gatyó alá cicagatya, kis csizma ott nem is fáztam.


  Előttünk már kint jártak a lányomék.


  Ilyenkor nem lehet bemenni kocsival, csak kivételeseknek, mi gyalog szoktunk, vittük a nagykapát. Apa vitte a fejénél, én fogtam hátrébb a nyelét, szépek voltunk, mint a sötét erdőben általánosban, elromlott az osztálykiránduláson a busz, és gyalog kellett esőben, viharban a tök sötét hegyi szerpentinen felmenni. Akkor össze kellett kapaszkodnunk, hogy nehogy valaki elvesszen. Nagy megkönnyebbülés volt a tanároknak, mikor felértünk, aztán még reggelig hülyültünk az emeletes ágyakon. Annak már nem örültek.


  Az estéim rémesek J. nélkül, lassan úgy néz ki, mint egy zombi ő is, csak perceket tud pihenni éjszaka.


  Jóéjt mindenkinek, remélem Zsóka már nem fájsz!


  Többiek?

  2014-11-01  22:22
  mandula2 (24772)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ...
 37. 2014-11-02 20:3824773.

  Kukk! 


  Sziasztok! Köszönöm jól aludtam, semmi probléma nem volt, holnap reggel megyek, mert a damil már nagyon szúr. Felkészültem, amikor kiszedik a varratot mit fogok nekik mondani, na AZT  nem teszik zsebre! Csak legyen kint az a "horgász zsinor" engem többet nem látnak az biztos. Egyenlőre egy kicsi pihi jön, reggel telefonálok a régi dokimnak, ha egyáltalán még él, és szépen kettesével kiszedi az nekem, de lehet hogy már nem dolgozik. Akkor megyek valami magánklinikára, de állitólag ott is nagyon kell vigyázni!


  Vera sajnos ismerős a téma, nekem is nagyon messze vannak a láb körmeim, de hozzám jár pedikürös, mert befelé nőnek a körmeim, mig elértem én ki tudtam szedni, de ő nem, sokszor jobban fáj vágás után, mint előtte. Multkor olvastam valahol, hogy vannak ilyen kimondott orvosi rendelőkben akik ezzel foglalkoznak, majd megpróbálom megkeresni, az lenne jó, mert én a cukor miatt is nagyon kell,. hogy vigyázzak. 


  Elképzeltelek a reggeli "kutyatámadás"-nál. De szerencsére mind a ketten megusztátok "szárazon".


  Marikáról, Julcsiról én sem tudok semmit, remélem nincs semmi baj, biztos temetőben voltak a szeretteiknél.


   


   

  2014-11-01  22:22
  mandula2 (24772)
  előzmény:
 38. 2014-11-01 22:2224772.

  Szervusztok!


  Vera, ha csak a hasad az akadály, az nem olyan probléma.


  Lefogysz és kész!


  Ez csak vicc volt, mert mint tudjuk, lefogyni a legnehezebb.


  Manócska hogy telt az éjszakád? Annyit gondoltam Rád!


  Igaza van Verának, tudod hogy ki engedte volna, hogy a "tanulók" csak úgy ... na nem.


  Remélem nem hagyod annyiban.


  Fog ügyben én nagyon kemény vagyok, de azt hiszem, ez érthető.


  Vera én még soha nem csináltattam műkörmöt, valahogy az az érzésem, hogy tönkreteszi a sajátomat, aztán meg leesik... szóval nem bízom benne, nem is csináltatnék.


  A saját körmeim nagyon klassz erősek - voltak - egészen addig, amíg ezt a bizonyos reumakenőcsöt nem kentem a kezemre.


  Ez nem csak a lakkot ette meg, hanem a körmeimet is, palásan lehet lehúzni a köröm felszínét. A krém jó lenne, de inkább nem használom, mert a körmeim látják kárát. Majd kitalálok valami mást.


  Egész délután a kertben voltam - milyen jó, hogy tegnap még benti tennivalókról írtam - nem baj, az megvár, viszont az ültetést meg kellett csinálni.


  Láááányok!! Eltűntek a tavaly ültetett gyönyörű tulipánhagymáim. Ástam, ástam, kerestem hogy hol vannak, de sehogy egy darabot sem találtam. Azt mondják, hogy kétévente fel kell szedni. Ezek még tavalyiak, miért szedtem volna fel??


  Elvitte a cica? Ha megyünk a madarasba, veszek másik hagymákat, de ezek olyan szépek voltak - a virágok - nagyon sajnálnám, ha nem kerülnének elő. Igaz, hogy a szellőrózsa is csak jóval később virágzott, mint amit a zacsira írtak.


  Akkor viszont gyönyörűen nyíltak.


  Múltkor az Ikeában egészen olcsón, ezer forint alatt, vettem amarilliszt, pirosat, két bimbóval. Ma már hosszú a száruk és percről-percre látom, ahogyan feslik, virággá változik a bimbó.


  Tényleg piros és remélem hogy nagyon szép lesz. A többi hagyma még nem nagyon csipkedi magát. Azok már régiek, de azért aktívabbak is lehetnének. Az orchideák viszont megindultak, már nyújtogatják az antennáikat. Van egy pár, lehet hogy egyszerre fognak nyílni, kb. karácsony körül.


  Az egyik cserép orchideám még nyáron kezdett el virágozni és még mindig van rajta két virág. Amilyen dekoratív, annyira igénytelen.


  Marinkról mit tudtok? Julcsi is eltűnt a ködben.


  Ma este, amikor jöttünk haza, csak valami felhő-szerű fehérséget láttunk magunk körül. Araszolva gurultunk.


  Holnap Férj hozzátartozóihoz megyünk, virág, mécses, ima. Sajnos, egyre többen vannak.


   


  Szép álmokat, jó éjszakát. Manocska egy kukkra légy szíves!!

  2014-10-31  23:25
  arirangarirang (24771)
  előzmény:
 39. 2014-10-31 23:2524771.

  Jaaaaaa? a lábujjaimmal nincs semmi csak olyan messzire kerültek a hasam miatt, hogy már nem is az enyémek. Pedig nem szeretnék pedikűröst, teljesen könnyen le lehetne vágni a körmeimet, ha elérném. És nyáron szeretem, ha kicsit hosszabb, és lakkos , és szép. de ha nem érem el, nem is tudom megcsinálni sem úgy ahogy szeretném. A kézkörmömmel már meggyőződésem ellenére műkörmöshöz járok, mert annyira papírvékonyak, és lapokban jönnek fele, és felibe szakadnak be, egyszerűen nem lehet elviselni. Olyan körmöket csináltatok, mintha a sajátom lenne kilakkozva színtelennel, a hegye pedig fehér, hogy ne látsszon alatta az esetleges kosz. Ezzel ásni is lehet, olyan szívós, csak elég hamar lenő. Ezen úgy segítek, hogy a tövét színtelen lakkal utánakenem, akkor nem olyan feltűnő.


  Olyan sok mindent lehetne egyszerűen megjavíttatni az emberen,hogy ápolt vénasszonynak tűnjünk, dehát van egy buksza, ami nem öntelítő. Pedig az ápoltsághoz bizony kellenének ezek az apróságok. Pl. a hajfestés. 3 hetente kéne menni, de még 2 hétig ügyesen feltupírozom, azért szaladgáltam tupírozott hajjal tegnap reggel az utcán a kutya után.
  Ma a kertbe se mert kimenni, rájött, hogy milyen veszélyes dolgot csinált? vagy csak érezte rajtam, hogy tegnap nem nagyon voltam magamnál miatta .


  Zsóka! Hány fogadat akarták kiszedni egyébként? én injekció ide, vagy oda, nem engedtem volna a kölököknek hozzányúlni.

  2014-10-31  19:31
  mandula2 (24768)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ...
 40. 2014-10-31 22:1324770.

  ÓÓÓóóó Te szegény Zsóka!


  Melyik az a kórház, ahol mindezt elkövették?


  A tanulókról nekem is meg van a véleményem.


  Amikor szültem /klinika/ legalább tíz, tizenkét orvostanhallgató nyomta a fülét, ill. a hallgatóját a hasamra. Nem volt egy leányálom, de a hab a tortán, amikor az egyik megszólalt: nem hallok szívhangokat.


  B a r o m !!!!! Na, meg is kapta a magáét a proftól, de akkor nekem már annyi volt. Gondolhatjátok.


  Zsókám nyugodj meg, legalább az a két fogad már kint van, igaz hogy a seb még fájni fog egy ideig, na meg az izgalom sem mindegy.


  Remélem azért tudsz pihenni, aludni. Az a legjobb gyógyszer.


  Gyors gyógyulást kívánok. Kitartás!!!


   

  2014-10-31  20:11
  manocska42 (24769)
  előzmény:
 41. 2014-10-31 20:1124769.

  Sziasztok Kislányok!


  Csak egy mondat erejéig, mivel Mandula kérdezett. Ma csak annyit tudok irni, hogy egy horror volt az egész. Én aki eddig dicsértem a "kórházunkat" most a lehető legrosszabbat mondhatnám, de majd el is fogom mondani róla. 7 injekcióból 2 fogam lett "kiverve", de az egyik olyan volt, hogy kézzel is ki tudtam volna húzni, 3 tanulót engedtek rám, orvos sehol, de azt ki tudta, hogy nem jön. Olyan, hogy fogó nem ismerték. aztán összevarrták, hárman 3 öltéssel, kettő varrta, egy vágta el a madzagot. A föntiekből nem is mertek egyhez sem nyulni, pedig ugy be volt injekciózva, azt mondták, hogy nagyon vérzett a kettő, nem igaz. Reggel csináltak azonnali vérvételt, persze miért is irták volna rá, hogy sürgős, majd hétfőre kész, mondta a nővér aki levette a vért, hát nem jó mert a huzáshoz a vérhigitó miatt kell a friss labor eredmény, vissza a sebészetre szólni, hogy lefelejtették a sürgős szót, majd jó másfél óra mulva megjött az eredmény, hogy jó, indulhat a foghuzás. 


  Szóval ennek is volt előzménye, mindent rám akarnak háritani, 5 napja nem szedtem a higitót, már az éjszaka majd megfulladtam, stb. stb. 


  Egyenlőre ennyi, köszönöm az érdeklődést.

  2014-10-31  19:31
  mandula2 (24768)
  előzmény:
 42. 2014-10-31 19:3124768.

  Sziasztok!


  Jöttem, mert azt hittem itt lesz Zsóka, elmondja, hogy fájt, nem fájt, milyen volt???


  Vera! Sajnos nem mindig onnan megy le az a pár kiló, ahonnan az ember szeretné. Én nem hiszek az olyan popsiemelő gyakorlatokban. Ha az ember eléri azt a kort, biztos hogy csinálhat amit akar, az bizony nem lesz többé szívlapát.


  Julcsi merre vagy?


  Marink?


  Ma az időm nagy részét a konyhában töltöttem. Még a harmadával sem vagyok készen. Ablak-ajtó mosás, mindenféle hülyeség leszedése, elmosása /mit elmosása!!!??? a zsírgőzt nem lehet csak úúgy elmosni!!/ Már körmöm sincs. Jaj nekem, holnapra marad a fiókok kipakolása, átmosása, a csúszásgátló beszabása /sok fiók van/, a frigó kirámolása, kimosása, ja és a kamráról már nem is beszélek, arra biztosan nem kerül sor holnap.


  Ma már csak kapkodom a lábaimat. Mondtam Férjnek, hogy a reluxákat leszedem, jó messzire eldobom, mert azt ember nincs, aki le tudná sikálni. Veszek helyettük másikat, az legalább tiszta lesz egy ideig.


  A levesből még mindig van, sőt! Egyre csak szaporodik, ahogy nő, duzzad a lében a tarhonya. Nem gond, felengedtem, ízesítettem, összeforraltam... legalább még holnapra is van levesünk. Látjátok, ebben az ínséges időben ÍGY KELL spórolni!


  Vera, mi van a lábujjaiddal? Azért kérdezem, mert az enyémek is kezdenek önálló életet élni. Alig van cipő, amit fel tudok venni.


  Örülök is a csizmaszezonnak, mert akkor legalább puha zoknit is húzhatok. Melegít is, nem is lötyög, nem is szorít.. szóval szeretem a csizmát.


  A kávét is szeretem, megyek is, mert még az estivel tartozom magamnak.


  Zsóka, gyere kérlek, számolj be a történtekről. ?

  2014-10-30  20:11
  arirangarirang (24767)
  előzmény:
 43. 2014-10-30 20:1124767.

  Visszamásztak, de nem azért nem írtam róla, hanem mert elfelejtettem, mire oda kerültem, mindig a kiskutya van témában.. De másképpen jöttek vissza, minden a hasamon. Így nem is merek fogyni, mert az egyből az arcomról megy le, ott meg jó helyen van, hogy kitelt kicsit.Esküvő előtt lekopott 2 kg, naná, hogy az arcomról. Én már ilyen maradok, nem örülök neki, mert a lábujjaim már nem az enyémek.

  2014-10-30  14:41
  mandula2 (24766)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ...
 44. 2014-10-30 14:4124766.

  Sziasztok!


  Jaj Vera, nem rajtad nevettem, hanem a szitun.


  A kukás jelenet teljesen ismerős.


  A hajnali kutyasétáltatás egyszer úgy végződött /tél volt/ hogy pizsama fölé egy melegítő, jó meleg kapucnis kabát. Se smink, se fésű, mondván hogy senki nem lát, hiszen még korán van és majdnem sötét.Dehogynem!!! Pont akkor gurult ki a garázsból a barátunk. Igyekeztem eliszkolni, de valamiből mégis rám ismert és köszönt.


  Igaz, hogy nagyon bizonytalan volt, én meg azt hittem elsüllyedek. Kb. úgy nézhettem ki, mint az Anonymus szobor a Városligetben... Na, rögtön rövidebb lett a séta, hiszen mindig ilyenkor jön szembe ismerős, vagy egy másik kutyás, aki szegődni akar.


  Látod, minden rosszban van valami jó, így legalább rájöttél, hogy kutya baja a lábadnak!!!


  Marikám jó, hogy már jól vagy, csak vigyázz, nehogy megint megfázz, vagy valaki rád tüsszentsen.


  Van még a knédliből? Jó hosszú rúd volt, amit lefotóztál.


  Nálam fő a tarhonyaleves, majd küldök belőle.


  Zsókára gondoltam a fogdokival kapcsolatban. Az a jóóó, ha már fütyülve mossa az ember a fogát. Akkor már csak a zsebnek fáj.


  Julcsi jókat főzöl.


  Éjjel úgy fájtam, hogy beugrottak a macskáid, vajon mi van velük? Engem rágnak, harapnak, és a legújabb, hogy valamitől viszketek, de nagyon és mindenhol.


  Nem új a mosópor, nem eszem túlságosan fűszeres dolgokat, gyógyszert sem, akkor meg mitőőől??


  Na, majd ez is elmúlik.


  Vera!!! Gyanítom, hogy visszamásztak azok a leadott kilók, különben megírnád, hogy mennyi az a mínusz annyi?!


  Meghozták a fát, jön  valaki, aki behordja, szééép az élet.

  2014-10-30  13:55
  arirangarirang (24765)
  előzmény:
 45. 2014-10-30 13:5524765.

  A büdös kiskutya ma kiszökött az utcára. Hajnalban telefonon felébresztettek, és nem voltam még magamnál, ki akart menni, de sose csinál semmit, csak kimegy, nézelődik. Én hálóingben, tegnapi tökig feltupírozott szétálló  hajjal, kiengedtem az udvarra, ott meghallottam, hogy jön a kukás, kuka nem volt kitéve. Gondoltam kirántom  a kapun, meg se fog látni senki.
  De, a Hani, kilógott, ott rohangált , mint ahogy a kertben szokott, csakhogy ez egy forgalmas utca,  jöttek az autók. Én, mint bolond Északi boszorka, derékig kigombolódott hálóingben, szétálló hajjal, széttárt karokkal rohangáltam az úttesten, egy szőrgombóc után. Forgalmi dugó keletkezett.


  Röhögő arcokat nem láttam,. mindenki szurkolt, hogy épségben megússzuk. A hülyéje 10 cm-re majdnem egy autónak szaladt, de sikerült mindkettőnek megállni. mindig csak 2 cm hiányzott, hogy elkapjam. Aztán jött a nyitott kapu felé, és szerencsére valamit elkezdett szaglászni a fűben, akkor elkaptam a hátán a szőrt.


  Annyira ideges voltam, hogy nem láttam, nem hallottam, betámolyogtam a kapun, becsuktam, leraktam, és betapogatóztam a lakásba. Kicsuktam az udvarra. Később meg kint kellett keresni, tudta, hogy rosszat csinált, mert már bevackolta magát a teraszon a a zsúrkocsi alsó polcára. Egy hasznom volt az egészből, rájöttem, hogy teljesen meggyógyult a balesetes lábam, futottam, mint a nyúl.
  Próbáljatok engem elképzelni, kilógó mellek, lila hálóing, és szálanként szétálló setétbarna sörény, mint Leónak.


  Jót röhögnék, ha nem lennék még mindig ideges, pedig már délután van.


  Jó kis játéknak tekintette, mert a kertben is szoktunk kergetőzni, csak itt a bokrok miatt nincs annyi szabad tér.


  Egyszer minden kutyánk kiszökik, a Dollyka is, de ő odaszaladt hozzám, ő a szomszédból bújt ki a kapu alatt, már a sarokról jött vissza, ő is az autók között. A Sherlock után a férjem futott, meg a lányom. A vizsla is kiment, de ő csak a mellettünk lévő kapuig, ott összeacsarogtak a másik kutyával, és visszajött.


  Roppant bánatos lettem volna, ha elütik Hanit, vagy megszökik.                   


  Pedig olyan zárt az udvarunk, csak légi úton lehet bejutni.

  2014-10-30  08:54
  bmari (24764)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ...
 46. 2014-10-30 08:5424764.

  Szervusztok!


   


  Eléggé borult az idő most, pedig a barométer napot mutat. Majd meglátjuk. Sok a tervem mára, mert az egy hét fekvés miatt szalad minden, a házban teszek rendet. Már a kertben nem sok minden munka van, tegnap a férjem elültetett 7 új tő szőlővesszőt, csemege mind. Még a sütőtökök lapulnak kinn az indán.


  Tegnap temetőjárás volt, a szüleim sírjánál voltunk. Előtte piacoztunk, ott vettem szép koszorúkat, apró krizantént itthonról vittem. 


  A piacon vettem igazi házi kenőmájast /gyerekkoromban disznóvágáskor a szüleim néha készítettek ilyet/, ez pont olyan ízű volt. Lila hagymával ettük.


  Vettem még libatöpörtyűt és egyéb finomságokat.


   


  Ma lebbencsleves főzök és rozsdás húst knédlivel.


   


  Szépséges napot kívánok  


      


   


   


   

 47. 2014-10-30 00:1624763.

  Almafabétának letörtek az alsó ágai, de közben meg is sérültek más ágak a rájuk zuhanó fél fától, és azokat kellett levágni, hogy ne csapjon agyon senkit, ha leesik.


  Mamához apa ma megint mentőt hívott, de nem vitték el. Én felállítottam a diagnózist, evés után lesz általában rosszul. Felpuffad, mert  alul, fölül levegőzik, és ez a puffadás felnyomja a szerveit, a szívburkot, tüdőt, stb. Ezért nem kap levegőt olyankor. De Jocó nem bírja nézni, és mentőt hív. és állítólag pánikbetegsége is van.


  Most hétfő óta sokat volt egyedül, J. dolgozott, a boylert is buzerálni kellett, olyankor van mindig a baj.Jövő héten állítólag mi leszünk vele napközben, Ha erő kell ott lesz A..., ha erély, akkor én. Főzni, mosogatni fogok végig, mert nem lehet megcsinálni a lefolyót, és órákat tart a mosogatás. Ahhoz vagyok szokva, hogy egyből mosom amit használok, de az egy óra alatt folyik le. Már előre unom, nincs internet, habár nem sok idő szokott maradni, azalatt inkább bóbiskolok.


  Itthon is aztán hogy néz ki minden, atyaég! Reggel egy vízforralónyi vízben mosakszom, itthon elmegy, de el nem szívesen mennék. A... pedig képtelen mosdani alulról, csak zuhanyozni tud, lassan az állatkert összes tevéje ide jön szagot tanulni.


  Megkaptam a szgépet újratelepítve, egész délután telepítette a kívánságaimat, erre elment az internet a gépről, persze akkor, mikor már elment a szerelő, és minden eltűnt a gépről. Most a letöltéseken keresztül próbálom visszavarázsolni  a cuccokat, de van olyan amit nem lehet. Na és honnan jött rá pár pillanat alatt egy csomó olyasmi amit nem is tudok mi az, és minek jött, de legfőképp hogyan? Majd pénteken távsegítséggel , úgy beszéltük meg.


  Jóccakát, kezdek álmos lenni.

  2014-10-28  22:32
  mandula2 (24759)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ...
 48. 2014-10-29 21:0624762.

  Sziasztok!


  Julcsi! Még beszélni sem vagyok hajlandó a "lábakról" és a levükről. Most is végigfutott rajtam a hideg, pedig biztosan nagyon egészséges. na még kettőt:


  Ma voltam a dokinéninél, megint ajánlotta a kézsebészt. Én mondtam: NOOOOO! Felírt valamilyen gyógyot is, Férj azt mondta, van egy fogadása, hogy azt sem fogom beszedni.


  Azt hiszem, nyerni fog. Ez a nő /én/ már csak ilyen.


  Zsókám nem az a lényeg, hogy kimentek-e a temetőbe. Ha a szívedben vannak a Tieid, akkor közelebb vannak hozzád, mintha érintenéd a sírkövet.


  Ma gyönyörű cserepeseket vettem, itthonra is, meg a temetőbe is. Már most is elég sokan araszoltak, sok síron volt már friss virág és égtek a mécsesek.


  A kazánunk csak kézi vezérléssel működik, a szerelő, ill. a kéményseprő valamikor másfél-két hét múlva tud jönni.


  Tényleg, még jó, hogy van Tantika, bár természetesen nem az egész szintet tudja fűteni. Nem értem, minden jó, és mégis hibát jelez a rendszer, tehát nem tud bekapcsolni, ill. kikapcsolni a kazán.


  Este már ájuldoztam a hőségtől, egyetlen megoldás, a falból való kihúzás volt.


  Na,ennyit erről. Nem vagyok ideges.


  A kicsiváltozatlanul fájlalja a lábát, ölbe viszem ki, megvárom amíg elvégzi a dolgát, aztán újra felveszem és hozom be.


  Olyan édes, okos és hálás. Levágtam megint a körmeiből,lehet hogy az egyik benőtt köröm a hibás. Ilyenkor Férjet a hideg leli. Én egy pattanástól is rosszul vagyok, de ha komoly a dolog, akkor nagyon aktív tudok lenni, félretéve minden viszolygást. Ha segíteni kell, ott nincs pardon.


  Zsóka gondolok Rád a fogdokival kapcsolatban. Jaj de jó lesz neked, új fogak, új szemek!!!! A lepedődhöz nincs olyan CD, ami segítene a lábadnak? Meg kellene kérdezni E. urat. Ez nem vicc.


  Julcsi, milyen az a tarhonya leves? Na majd mindjárt megnézem a G-ban. A fasírton én is gondolkozom, sőt, ki is vettem már a húst a mélyhűtőből. Nálunk zöldbabfőzelék lesz hozzá.


  Pár napja megint főztem tárkonyos krumplilevest. Két napig ettük, de az olyan finom volt, hogy oda nem adnám a legfinomabb húslevesért sem.


  Marink merre vagy? Minden OK?


  Mikor szeditek be a muskátlikat, leandereket? Tegnap a szomszédban lévő  üres telken deres volt a fű.


  Vera, hogy van a Mama?


  Kérdeztem múltkor, hogy fogytál-e, híztál-e a diétád óta?


  Vacsora után eldőltem, el is aludtam. Most aztán kukorékolhatok, de önvédelemből lefekszem, mert akkor már legalább nem csinálok semmit.


  Holnap ültetek, meg egy kicsit matatok a kertben. /van mit csinálni/ Varrni, vasalni is kellene, de mostanában valahogy mindenhez nehezebben fogok hozzá.


  Zsóka után szabadon: mindig közbejön válámi...


  Aludjatok jól, jó éjszakát.


   

  2014-10-28  23:13
  szőrész (24760)
  előzmény:
 49. 2014-10-29 19:5524761.

  Sziasztok Kislányok!


  Rövid leszek, mert a "zabszem effektus áll fenn". Holnap kezdődik a fogászat, eddig mondogattam, nem kell félni, nem fog fájni, majd meglátjuk.


  Szemészeten tegnap voltam, doki nevetett, mert megreklamáltam, hogy olyan élesen látok, hogy most meg ezért kell hunyorognom, meg mesztelennek érzem magam.


  Julcsi nagyon finomakat találsz ki, én is már nem tudom mikor mit főzzek, valahogy olyan ötletszegény lettem. Az a titok azt hiszem, hogy nem nagyon van már kedvem a főzéshez, mindig valami "egyéb" dolog jön közbe. A fiam is most kórházban van, ödémás a lába - az enyém is - próbálják maszirozni, fáslizni próbálják megtanitani, de hát nem nagyon megy. Az enyémet is kellene.


  Jönnek a szomorú napok, sajnos én csak itthon tudok emlékezni halottainkra, itthon gyujtok a képeik előtt gyertyát, mécsest. Gondolom Ti mentek.


  Ha holnap "szárazon meguszom" akkor jelentkezem. Mandula én is köszönöm a recit, nem birtam kivárni, egy diós piskóta rudat csináltam, finom volt, el is fogyott, legközelebb jön a citromos.


  Marikám meggyógyultál? Sajnos a reggelek már fagyosak, vigyázzatok magatokra.  

  2014-10-28  23:13
  szőrész (24760)
  előzmény: