Cseh konyha

.Mosomedve
Létrehozva: 2005. november 23. 20:04
Sziasztok!!
Nagyon imadom a cseh konyhat de sajnos nem tudok egy etelt sem csinalni...Eddig csak knedlire talaltam receptet,de jo lenne ha valaki tudna mondani jo eleleket..
28559 hozzászólás
 1. arirangarirang
  Offline
  2016. december 7. 17:3428559.

  Azt az utalványt én se váltottam be, mert üdülésre adták, nem találtam olyan helyet ahová elmentünk volna, aztán mikor lejárt kiderült, hogy beválthattam volna közértben is. Sajnáltam, de már késő volt.


  Húúú, olyan lecsót főztem, hogy jesszus. Közérti üveges, és hiába szűrtem le róla a paradicsomot, mégis szörnyű volt. Aztán megmostam, mikor elkészült és nem ízlett, ütöttem rá tojást, így nehezen de elfogadható lett, viszont nem lehet a mamának vinni, mert úgyse eszi meg.


  A jó kis nyári lecsóim, várhatok vele amíg újra nyár lesz.


  Nagyon jó idő volt ma a teraszon, ki lehetett ülni, persze kabátban, de melegen sütött a nap.Olyan álmos vagyok, és olyan ideges, lehet, hogy időváltozás lesz? mert kibújok a bőrömből.Semmi türelmem semmihez. Úgyhogy megyek is innen, sziasztok, jó éjt!

  előzmény:
  Tete (28558)
  2016-12-07  14:14
 2. Tete
  Offline
  2016. december 7. 14:1428558.

  Tíz percig tartott mire sikerült belépnem. Akkor most juszt is megírom amit akartam.


  Julcsi a kócolt káposzta nagyon finom krumpligombóccal. Nekem még ezzel talán jobban ízlik. Más miatt készítettem és gondoltam egy nagyot, hogy kipróbálom. Kis diónyi nagyságúakat gömbölgettem (azt hiszem így szoktátok írni), oda tettem ahol nem lógott bele a lába a zaftba, szóval gőzben főtt. Nagyon finom lett. A nővérem és a keresztlányom is megmondhatója, mert ők is ettek belőle. Már többször írtam, hogy az ég áldjon meg a receptért, most is mondom. Nekünk nagyon bejön.


  Most még így ebéd után tornázom kicsit (takarításnak hívják a gimnasztikai gyakorlatot). Aztán majd egy kis pihi.


  Igazán nem akarok pánikot kelteni, de mi közszolgaként egyik évben kaptunk a két ünnep között az évi lejáratú Bözsi jegyet. Gondolom valaki íróasztal fiókjában várta a sorsát, mire észbe kaptak. Mindenesetre csinálok egy listát, hogy mit vennék rajta. Arra is felkészülve, hogy egyösszegű lesz. Ha meg másképpen történik akkor elfelejtem az egészet. Nekem többnyire a szükséges dolgok itthon vannak, hülyeségekre meg nem szeretném elkölteni.  Szóval tényleg nem kritika, nem rosszmájúskodás, meg pánikkeltés.

 3. arirangarirang
  Offline
  2016. december 7. 10:0028557.

  Nincs mit írni, ha az ember itthon tölti a napjait. Már én unom hogy mindig csak arról írok, mit főztem a mamának.


  Ma semmit. Tegnap kolbászos fejtettbableves volt, durumbúzából készítettem a csipetkét. Az a baj, hogy ritkán tudok venni, mert nem mindig van.


  Mikor volt a DM-ben, éppen gyalogosan voltam, mentem valahová, és 2 kg. liszttel mászkáltam. Akkor vehettem volna többet is, de nem tudtam cipelni a kis cekkeremben.


  Apa mondta ma ne főzzek, vesz a mamának a kifőzdében, mi meg majd délután ebédelünk, ahogy régen. Persze nekem közben is kell eszegetnem, ez a napi 5x-i evés nagyon kedvezőtlen számomra, mindig egyidőben kéne, de nemigen jön az össze nekem. elfelejtem. Fel kéne húzni az órát, de azt is elfelejtem. Kéne 5 óra, mind különböző időpontra felhúzva.


  Azt hiszem ma lecsót csinálok, már sajnos csak üveges van.


  Legyen szép napotok, sziasztok!


   


   


   

  előzmény:
  Tete (28556)
  2016-12-07  07:51
 4. Tete
  Offline
  2016. december 7. 07:5128556.

  Egyáltalán kávézik még itt valaki?


  Magamnak főzöm, magam iszom, magammal levelezek? Brühühű

 5. Tete
  Offline
  2016. december 6. 13:0228555.

  Sziasztok, remélem senki nem sértődött meg, hogy ki kellett tölteni a kávéját. Ott rotyogott-fortyogott, még hallani is öröm volt. Nagyon szerettem a Kotyogót.


  Na szóval, bebundicskáztam lenn is fenn is. Mármint fent a fejemet is bebagyuláltam és útra keltem. Egy közeli városba utaztam, feltételezve, hogy kapok a porszívóba zsákot. Most úgy is mindenki zsákozik, azaz nem mindenki csak a Mikulás. Kaptam is, legalább is remélem, hogy jó bele, még nem próbáltam. Vittem a réginek a dobozát és a nagy és okos eladók  azt mondták tuti jó lesz. Azért azt is mondták, hogy tegyem el a blokkot, ha.............Na így bízzon az ember.


  Olyan hideg volt, az a város egyébként is híres a huzatosságáról, hogy nem volt nagyon kedvem kódorogni. Az arcom nem fázott, hanem fájt a metsző széltől. Itthon meg ragyogó napsütés, levél nem mozdul. A Dunaparton vastagon zúzmarásak a fák, nagyon szép.


  Na de, hogy folytassam a kb 50 méternyi sátortáborból 20 volt zokni, 30 meg sapkás. Az akkor nem nyert. A másik helyen meg annyira kultúráltan ordítoztak egymással az eladó  "Hölgyek és Urak", hogy elmenekültem. Így bementem a kedvenc csemegeboltba és vettem füstölt Túristát, ami szinte csak itt kapható, a legtöbb helyen nem is tudják, hogy létezik. Aztán hazajöttem. A nővérem elővette a varrógépét és rá lehetett szedni, hogy pár dolgot megvarrjon nekem, amit kézzel nem lehet. Eddig ott asszisztáltam, most meg folytatom a kis takarítási játékomat. Majd teregetek és kiviszek egy jó vastag törölközőt megfagyni keményre, aztán behozom és a radiátorra teszem. Imádom a fagyott ruha illatát.  Éjjel eldöntöttem ma dauerolt leves lesz ebédre. Julcsi, holnap megcsinálom megint a kócolt káposztát, de apró krumpligombócokkal gondoltam, mert más is készül majd abból a tésztából. Egy kalap alá veszem őket. Reggel irány a hentes. Az oldalas egyik fele megy a kócoltba a másikat elteszem húslevesnek. Mmmmm. Akit érdekel holnap jelentkezhet. Időben szóljatok, mert úgy számolom a gombócokat.


  Tegnap jól sikerült este a Mikulásozás, imádnivalók voltak a lurkók.


  Kimicsinál? Kihogyvan? 

  előzmény:
  Tete (28553)
  2016-12-06  07:53
 6. Tete
  Offline
  2016. december 6. 07:5428554.

  Felveszem a bundab....t és megyek ügyintézni. Tegnap itt-ott befagytam.

  előzmény:
  Tete (28553)
  2016-12-06  07:53
 7. Tete
  Offline
  2016. december 6. 07:5328553.

  Tessenek csak jönni, szépen sorban, jut mindenkinek nem kell lökdösődni.


  Ma ilyen helyes bögrét kaptok.


  Szerintem az egyik legjobb kávét a "Kotyogóval" lehetett főzni.


  Imádtuk, míg fel nem robbant és plafonon egy  nagy méllyedést nem ütött a vakolatba.

 8. Sheriff-2
  Offline
  2016. december 6. 05:2628551.

               Jó reggelt az ébredezőknek, jó éjszakát az ágyba masírozóknak


  Éljen az öntöttvas sparhelt, leginkább akkor amikor izzik.


  Mai recept, (a fogatlanoknak előnyös).


  Kivesszük a sparhelt karikákat, besűlyesztjük az öntöttvas fazekat, és már rotyoghat is a krumpli, amiből ganca lesz.


  (Amennyiben iskola helyett elhalásztuk az időt, ha nehezen ég a rőzse/kóré, loccsancsuk meg kis petróleummal a lámpából, ami a térd körűli szőrtelenítést elősegíti.)


  Közben a sparhelt szélén zsíron hagymát pirítunk, (ha van) pirospaprikával díszítjük, kiszaggatás után meglocsoljuk vele a gancát. Amennyiben kulák Konyhában készűl, zsír helyett szalonnát pirítunk.


  A halottak ébresztésére is alkalmas zene-bona, szintén ismert mint zaj......Maria Callas - YouTube

 9. mandula2
  Offline
  2016. december 6. 00:3428550.

  Vissza kellett jönnöm, mert meghallottam. Szeretem.


  Valahol ezt olvastam: "Amikor a pánsíp megszólal, az állatok elhallgatnak, a szél elcsendesül,


  a levegő megáll, a tenger hullámai elsimulnak, az emberek megállnak és szívükben új érzések kelnek."


  Igen, valóban jól jellemezték.


  Zárjuk ezzel a napot.


  Jó éjszakát

      

  előzmény:
  Sheriff-2 (28549)
  2016-12-06  00:11
 10. Sheriff-2
  Offline
  2016. december 5. 23:5028548.

  Nekem a csizmáimat 5.-én este kellet kisuvickolva az ablakba tenni, mert a Mikulás éjszaka jött, tehát 6.-án reggelre.

  előzmény:
  arirangarirang (28547)
  2016-12-05  23:38
 11. arirangarirang
  Offline
  2016. december 5. 23:3828547.

  Sziasztok! Jól megszaporodtunk, talán így már nem hűl ki a sparhelt annyiszor.


  Holnap azt hiszem főzök én is kocsonyát, vettem ma kocsonyahúst a Tecsóban, nem olyan sokat, mint szilveszterre, hogy be lehessen csukni a 12literes kuktát.


  Az amerikai barátnőm azt tanácsolta, hogy vegyek ananászt, mert az megfázásos időszakban jót tesz az orr, arcüreg, és homloküreg együttesnek. Meddig áll el az ananász? nem a kompót.


  A levelét el akarom ültetni, állítólag kigyökeresedik, aki olyan helyen tudja tartani, ahol szeret lenni, ott még ananász is teremhet rajta. Láttam egyszer egy filmet, Erzsébet királynőnek termesztenek a ködös Albionban ananászt, persze üvegházban, azom nincs.


  Apának megjött a Mikulás a Jézuska, a szüli és a névnap is, előre és visszamenőleg. Előre megfontplt szándékkal elcsábítottam a Tecsóba, és a TV-k elé vezényeltem, jól le volt értékelve egy jó nagy TV, igen jó áron. Mondom vegyük meg.  /mivel elromlott a TV-je./ Neeem, meg nem kell, meg minek, És ilyenek, de közben ajánlottam egy olcsóbbat, erre azt mondta, hogy csak tízezerrel olcsóbb, de mennyivel kisebb. Innen tudtam, hogy azért tetszik neki az ötlet, csak kéreti magát.
  Akartam neki pulóvet is, de olyan sprőd vackokat árulnak, hol lehet venni rendes pihe-puha lágy, de nem összemenő pulcsikat? Nőit, férfit egyaránt.


  Voltam ultrahangon, nem ugráltam örömömben az eredmény miatt.


  Nagyon hideg volt reggel, mikor elmentünk, összefagyott az orrom, amíg kimentem az autóhoz. Hajnalban megfőztem a mamának, és itthon felejtettük, de nem baj, mert úgyis haza kellett hozni a tv-t. Hamar beállítottam, amíg átszaladt a kajával, olyan volt, mint a kisgyerek, máris nézni akarta. Kérdeztem nem viszed az ágyadba? Örül neki. Az étkezőben kényelmetlenkedett egy régi vacak tv előtt, hamar megunta, de ezt még mindig nézi.


  Valamit olvastam Mandulánál, vagy Klárinál? lejjebb, amire reagálni akartam, de elfelejtettem mi volt az.Majd írok még egy Hsz-t


  Éppen arról beszéltünk a lányommal, hogy ki emlékszik, hogy hozzánk mikor jött a Mikulás, ma este, vagy holnap reggelre. Én úgy emlékszem , hogy 5.-én este vacsi után mindig ott volt az ablakban az ajándék, mivel másnap iskola volt, és reggel ilyesmire nem volt idő, aztán megszoktuk.


   

 12. szőrész
  Offline
  2016. december 5. 23:3528546.

   


  Nade millen volt az a pár villányi kocsonyalé? Finom, vagy elmegy kategória? Ezt várjuk repesve napok óta! Érdekelt valakit a fül?


   


  Sütőtök, lereszelem, mint az almát, cukor, fahéj, zsemlemorzsa, tésztára zsemlemorzsa, arra a tök, (kávédarálón) darált mák rászór, göngyölés közben is olvasztott vajjal kenegetve felteker, majd süt és esz. Tudod, hogy én nem szeretem a mákot. Ezt megeszem.


  Túró rudi ügyben egyetértünk, a csoki minek rája? Javaslatom a helyesírási kérdésedre: közért, hűtőpult, olvas és értelmez.


   

  előzmény:
  mandula2 (28543)
  2016-12-05  22:39
 13. szőrész
  Offline
  2016. december 5. 23:0328545.

   


  Szívesen.


  Sokszor járunk a Jászságban, a piacon hevesiek is vannak. A hol élnek? kérdésre a válasz Hávésbá.


  Nagyon szeretek szóba elegyedni a barátságos vidéki emberekkel, eltrécselünk mindenféléről, általában a konyhában kötünk ki. Főzünk, ha csak szóban is.


   


  A technikumi takarító néninkhez szótár, vagy tolmács kellett volna, mikor értetlenkedtünk, akkor elmesélte, hogy feljött a régi szomszédasszonya hozzá vendégségbe és Ő nem értette, hogy az mit mond!


   


  Virgács helyett hallgasd inkább ezt:  Levél a Mikulásnak


   

  előzmény:
  Sheriff-2 (28532)
  2016-12-05  00:25
 14. mandula2
  Offline
  2016. december 5. 22:5228544.

  Julcsi a Gryllus Vili mindig jöhet, ő tényleg egy hiteles valaki.


  Szombaton a lottóhúzásnál még a számokat is elfelejtettem felírni, mert azok a "zenészek", "énekesek" olyan zenebonát csaptak, a lány pedig aki majdnem bekapta a mikrofont, hogy valami hangja legyen, úgy sipítozott, hogy kikapcsoltam a tévét.


  Érdekes, a Gryllus-féle zenészek "csak" muzsikálnak és énekelnek, mégis mindig nagyon jó hangulatot csinálnak.


  Sajnos a búbos még mindig várat magára. 


   

  előzmény:
  szőrész (28542)
  2016-12-05  22:37
 15. mandula2
  Offline
  2016. december 5. 22:3928543.

  Későn jöttünk meg, így aztán későn is vacsoráztunk. Leves maradt tegnapról, de második fogást már nem főztem, így aztán hideget ettünk, de az nagyon finom volt. Furcsa párosítás, de szükség törvényt bont.


  Julcsi én még életemben nem ettem tökös mákost. Külön-külön igen, de úgy vagyok vele, mint a pöttyössel. Vagy túró, vagy csokoládé. A kettő együtt nem mén. Persze attól még biztosan finom.


  Kérek szavazást, hogy hogyan írják helyesen: Túró Rudi, vagy Túrórudi, esetleg túró rudi stb. Ki mire tippel?


  Szóóóval, megettem a kocsonyát. A rezgőse csak három kanálnyi volt, ami kb. öt villányinak felel meg. De jaj, bekövetkezett az, amitől tartottam: beleharaptam egy füldarabba. brrrrr  Azóta is liftezik a gyomrom. Soha többet nem veszek készen.


  Gondoltam hogy ma veszek a madarasban kocsonyának való disznóságokat, de  olyan üres volt a húsos pult, hogy csak a tárolók tátongtak, hús nélkül.


  Mivel a hétfő a nyögdijasok bevásárlónapja, mert - nem tudom pontosan - plusz pontokat kapnak ha hétfőn vásárolnak, szóval multikámék gondosan eltüntették a karajt, a lapockát, de még a tyúklábakat is /mondjuk én azt az ebnek vettem volna/.


  Amikor olvasgatok itt-ott a topikokban... szóval a bicska kinyílik az ember zsebében. Hogy mennyi hülyeséget és hazugságot hordanak össze, az nem emberi.


  Olyanok írnak "kis nyugdíjról meg éhezésről" akik egyébként kétpofára eszik a libamájat, hogy a többiről már ne is beszéljek. Ilyenkor felháborodva elmesélem Férjnek, mire megkérdezi, hogy miért nem mondom meg az illetőnek, hogy ne etesse a többieket ilyen tömény hazugsággal? Dehogy mondom meg. Éppen elég ha magamban dohogok, de nem adom a nevemet és nem adok alkalmat egy nívótlan vitához.


  Ez az utalvány is, mint annyi minden más, sok indulatot váltott ki, előre kárognak mindig, hogy ez is rossz, az sem jó,... tudjátok ha annyira kevés, hát akinek nem tetszik, nyugodtan adja vissza. Én a magam részéről a kétdiplomás rokonomnak adom, mert ő valóban nem volt helyezkedő egész életében, most viszont ott tart, hogy a rezsijét alig tudja kifizetni.


  Azt hiszem most felment a vérnyomásom. Na, többek között ezért nem szólok bele más topikokon olvasott hazug dumába. 


   

  előzmény:
  szőrész (28530)
  2016-12-04  23:53
 16. szőrész
  Offline
  2016. december 5. 22:3728542.

   


   Miután normálisan szóltál hozzá, jó tanáccsal, természetes, hogy értékelem, sőt megköszönöm, hogy megosztottad a jó tapasztalatod.


  Ki tudja, mikor, kinek jön jól.


   


  Évi milyen stanglit emleget?


   


  Vásárlási utalvány: tényleg december 31.-ig vásárolható le. 2017. évben. Itt tartom a kezemben, már ősztől mindig a jövő év végéig érvényest adják.


  Változik majd, de hogy? az a jövő zenéje.


   


  Nyitott topikokba mindenki beleolvashat, sajnos mostanában sokba betelepszik pár "nagyokos" észt osztani, a többi szóhoz sem juthat, kedvét is elveszik a hozzászólástól.


  Ezt a linket tettem volna oda, de még félreértenék, pedig éppen, hogy helyre döccentő.  Az igazi férfi...


   

  előzmény:
  dundori (28538)
  2016-12-05  17:24
 17. mandula2
  Offline
  2016. december 5. 22:0428541.

  Sziasztok, szia Gitta! Jó hogy jöttél, legalább /légy szííííí/ elmeséled, hogy a híres stanglidat hogy "csinálod" . Ha lehet, olyan szájbarágósan. Még a régi időkből tudom, hogy mindig nagy sikere volt és hamar elfogyott.


  Tudod a cseresznye, ill. meggymag zsákocska nagyon jó, egyébként nálunk sóval van töltve, mert az puhább, de amikor - és csak magamról beszélek - a körülöttem lévő levegő hideg, vagy nem elég meleg, akkor nem sokat érek azzal, ha csak a lábamra teszem.


  Van mindenféle elektr.ketyerénk, legutóbb egy székre tehető vill.párnát vettünk, mert én mindig fázom. Tél, mosókonyha, garantált hólyaghurut. Szóval ezért vettük kisegítésül az elektromos konvektort.


  Julcsi babzsákot akkor varrtam, amikor a gyerekemet elütötte egy őrült autós és derékig begipszelték. Amikor levették a gipszet /levették? mi fűrészeltük le, mert... na nem ragozom az orvosi műhibákat/ annyira gyenge volt a lába, hogy ezzel kellett edzenie.

  előzmény:
  dundori (28525)
  2016-12-04  20:14
 18. Sheriff-2
  Offline
  2016. december 5. 18:5428540.

  Ez az az utalvány amit régebben a 13. nyugdíjnak neveztek?

  előzmény:
  dundori (28539)
  2016-12-05  17:47
 19. dundori
  Offline
  2016. december 5. 17:4728539.

  Bocsi! Ma reggel az egyik TV csatornán azt mondták, hogy az utalványt csak dec.31-ig lehet beváltani. Vagy igaz, vagy nem. Én, ha lehetőségem lesz rá, felajánlom az "árva" kutyusoknak - helyben.

  előzmény:
  Tete (28536)
  2016-12-05  16:17
 20. dundori
  Offline
  2016. december 5. 17:2428538.

  Szia!


  Kedves vagy, köszönöm! Igazad van, sokszor többet ér a hallgatás. Én most (tegnap) nem bírtam megállni, örülök, hogy értékelted. Egyébként nem sokszor olvasok, főleg nem szólok hozzá mások topicjához, de ez a mikrós melegítés megérdemelt annyit, hogy tudassam a fázósokkal.

  előzmény:
  szőrész (28529)
  2016-12-04  23:43
 21. Sheriff-2
  Offline
  2016. december 5. 17:0228537.

  Hogy senkit ne érjen meglepetés/csalódás, előre bejelentem hogy virgácsot csak én kapok senki más. Ne tessék tévedésbe esni, hogy rajtam kívűl azt más is megérdemli. Aki mégis reménykedik, azt a Mikulás majd rendre utasítja.


                      Én vagyok a falu rossza egyedül - Palló Imre - YouTube

  előzmény:
  Tete (28536)
  2016-12-05  16:17
 22. Tete
  Offline
  2016. december 5. 16:1728536.

  Érdekes ez a herce-hurca a Bözsi utalvánnyal. Az embernek olyan érzése van, mintha a vezető politikusok nem beszélnének egymással. Kapjuk a Bözsi jegyet, aztán késve kapjuk a Bözsi jegyet, aztán nem tudják ki viszi, aztán meg azért nem a posta, mert a sok feltételezett "agyalágyultértelmilegcsökkentnyugger" azt hinné, hogy aszongya akkó ez minden hónapba gyün? Mivel ki lett hagsúlyozva, hogy egyszeri juttatás, szerintem kevesen akarnák a következő hónapban meglincselni a postást, hogy nem hozza a jussot. Esetleg még a kézbesítéskor is fel lehetne hívni a figyelmet az egyszeri alkalomra, még a végén ennyire szájbarágva, lehet meg is értenénk. Egyetemi végzettség nélkül is. A másik a Nagypéntek. Azt is kitalálták, hogy munkaszüneti nap vagy mi lészen, oszt valakinek az se tetszett, mer akkó mérnem a Karácsony. Nem volt előtte egyeztetés? Most meg nagy a csönd róla. Nem tudja a jobbkéz, micsinál a bal, vagy hogy is van ez? Megszüntetik a nyári időszámítást, aztán kiderült ezt mi egyedül nem dönthetjük el, mert itten vagyunk az Európa közepjin. Meg még lehetne sorolni. Nálunk ez úgy működik, ha hoz a család egy döntést, akkor azt megbeszéljük, mielőtt lépnénk az ügyben.


  Itt most este jön a húzza a a nemtommit, mert szánt biztosan nem. Lesz virgács is. Csak olyan jelzésértékűen, mert nem rosszak, csak csibészek a lurkók.


  Kellemes Mikulásozást mindenkinek. 

 23. Tete
  Offline
  2016. december 5. 10:5828535.

  Azt hittem eltévedtem.


  Lányok ez most egy tizenegyórai kávé lesz, mert menőkém volt. Majd befagyott a befagynivalóm. Én balga, a fejemre nem tettem semmit (a sapkát utálom, mert beizzad a hajam) a vastag sálat szoktam (nem kissé hanem nagyon nyanyásan) a fejemre kanyarítani, ha ilyen hideg van. Szóval fázott a fejem a fülem, de még az arcom is. Elintéztem amit kellett, de sajnos holnap meg utazós menőkém is van.


  A kocsonyába (amikor nem felejtem el) teszek egy közepes vöröshagymát, meg kb egy közepes méretű fejnek megfelelő gerezd mennyiséget a fokhagymából. Só, egészbors 10 szem, és ennyi.


  Szóval mindenkinek szép napot, kellemes hetet. A hidegre való tekintettel a Konyhaajtó csukva, de nem zárva.


   

 24. Sheriff-2
  Offline
  2016. december 5. 00:4828534.

  A kocsonyát én az este leszűröm, a húsokat kicsontozom külön edénybe.


  A kocsonya levet zománcozott/üveg edénybe éjszaka lehűtöm, a zsír kicspódik. Másnap reggel villával szinte egyben, vagy nagy darabokban lefejtem a léről. A húsokat szét osztom, a levet kicsit fel langyosítom, rá a húsra. olyan szép tiszta, hogy szinte át lehet látni rajta.


  A kocsonyát régen azért főzték télen, mert még nem volt hűtő szekrény. Ma már van, az egyik legjobb dolog nyáron, mert hideg. És ugyi hát, csak finoman lehűt, nem pedig remegünk tőle, mint miskolci kocsonyában a béka.

  előzmény:
  szőrész (28530)
  2016-12-04  23:53
 25. Sheriff-2
  Offline
  2016. december 5. 00:3128533.

  Gyüttem oszt óvastam, és már el is kotródtam.


  Ccakát, csőő.

  előzmény:
  szőrész (28528)
  2016-12-04  23:21
 26. Sheriff-2
  Offline
  2016. december 5. 00:2528532.

  Jókat mosolyogtam ám, köszönöm. A kis-kínaiak úgy beszélnek a piacon. Hallottam én attól cifrábbakat is.Pl. Abasáron egyesek úgy mondták hogy Áábásóóron. Mezőkövesden pedig málnát kértem, és azt kérdezte hogy tis móóónyáát váágy náágy móóónyát. Meg akartam kérdezni tőle hogy hány szoknya van rajta, de féltem hogy válaszol.

  előzmény:
  szőrész (28528)
  2016-12-04  23:21
 27. arirangarirang
  Offline
  2016. december 5. 00:0328531.

  De azt nem a Klári írta, hanem én. Arirangarirang a nicknevem, emlékszel? 

  előzmény:
  mandula2 (28527)
  2016-12-04  22:40
 28. szőrész
  Offline
  2016. december 4. 23:5328530.

   


  Kérsz a tökös-mákosből? Annyi uborkát eszel hozzá, amennyit csak akarsz!


   


  Kocsonya?


  Muszáj lesz. 2-3 köröm, 1 csülök, víz, só, 2-3 FEJ fokhagyma, egész bors, egy cső paprika, a végén hüvelykujjnyi füstölt kolbász, kis darabka szerecsendióvirág slussz. Gyöngyözve fő, többször megkóstolom, sőt kistányérban altatási és kóstolási próbákon is átesik, aztán döntünk, hogy ki lehet már osztani. Zsír le, csontok ki, nagy harc a főtt fokhagymákért, kiosztás, kuttyok is rágnak piszokul, dőzs

  előzmény:
  mandula2 (28527)
  2016-12-04  22:40
 29. szőrész
  Offline
  2016. december 4. 23:4328529.

   


   Szervusz!


   


  Jó tanács, jókor, kincset ér.


  Az én cseresznye magjaim egy kis huzatban laknak, a tipróka nevet kapták, szeretek rajtuk lépegetni, mint a kis kavicsok, az akupunktúrás pontokat is remekül megtornáztatja és a talpacskáimat.


  Valamikor réges-régen, babzsák néven ilyenekkel tornáztunk az óvodában.


  Ezt a melegítőst nem ismertem, nekem ilyen célra egy kinyúlt moheer pulóver szolgál.


   


  Én is szoktam máshol is olvasgatni, néha erős késztetést érzek, hogy írjak is, de inkább megvárom a másnapot, egy friss topiknál és milyen jól teszem, olyan a hangnem, tisztelet a kivételnek, hogy az emberlányának kedve sincs visszamenni, nemhogy írni is?


  Rögtön elküldik a melegebbikre. Pár nick sportot csinál belőle.


   

  előzmény:
  dundori (28525)
  2016-12-04  20:14
 30. szőrész
  Offline
  2016. december 4. 23:2128528.

   


   Szervusztok leánkák!


   


  Hehehe kelt tésztást? Ippeg ma süttem rozsos magos zsemelléket!


  (Csak azért írom ám így, hogy Sheriff-2 fedőnevű olvasó-írónknak légyen mivel foglalatoskodnia. A kéccáz, az kéccá-nak hangzik, de z hanggal lesz nagyjából érthető.)


   


  Ja, a zsemellék, aha, megtaláltam a fonalat (az a bides macska elkunkoricálta!) szóval főztem egy krumplicskát, mert kicsinyke volt a drágám, azt megtörtem, bekovászoltam, meggyúrtam, harmada rozsliszttel, napraforgó és szezám magokkal, a végén még markoltam bele magamsütötte kacsazsírt is, avval jól megdagasztottam, és betakargattam, hadd keljen kedvére!


  Fogtam aztán az ebédfőzéshez, ami gombapaprikás nokkkkedlivel, azért sok k, mert sokat kell szaggatni! Kézzel szoktam, mert mire előveszem a tészta-taszigáló hóbelevancot, addigra a felét bele is szórtam a forró vízbe. Kimerem, ( persze megint a kacsazsír jött sorra, na abba)  szaggatom a másik felét, már kész is.


  Belaktunk, aztán nyomatéknak még megettünk egy szeletke tökös-mákos rétest, nehogy megromoljék, tegnap sült. Majd séta, kutyákkal veszekedés, hogy mindent összehordanak a reggel letakarított járdára, de egyszer úgyis kapnak a söprűvel! Ja, jönnek ám, ha söprűt látnak hanyatt vágják magukat, hogy söprögessem a hasukat! Hát lehet ezekkel a mihasznákkal komolyan beszélni?


   


  Kérdés érkezett a tűzmestertől, mikor sülnek a zsömlék? Milyen zsömlék?  Jaaaa?? Amik a takaró alatt alszanak? Jujj az a tészta túl is kelt talán!


  Kiborítom, meggömbölgetem (figyelsz Sheriff-2?) bevagdalom a tetejét, a tűzmester már gyújtaná is a sütő lángját, de kelni kell annak még!
   
  Hányszor kell annak kelni ? Háromszor, ha jót akarsz! Na végre elérkezett az idő, a sütőből finom illatok kezdtek szállongani, életem párja már nyelt nagyokat, azután még langyosan kóstolgatta, (hányat?) az ismét előkerült kacsazsírral. Én vajjal-sóval, rá egy csésze tej. Gyerkők is megvacsoráltak, maradt reggelire 4 db.
   
  Na így maradtunk mi kenyér nélkül feledékenység miatt.
   
  Még válámi: Gyerkők tegnap délután, mert mikor is? elmentek a karácsonyi vásárba. Aszonták, soha többet. Hívtak, de mi már voltunk párszor, igaz hétköznap délután, az is elég volt, de szombaton? Így jellemezték: tömeg és pofátlan drágaság.
  Itthon főztek forralt bort, finom volt.
   
  Mese vége. CCakát!
   
   
  előzmény:
  mandula2 (28526)
  2016-12-04  22:35
 31. mandula2
  Offline
  2016. december 4. 22:4028527.

  Vera!


  Klári ezt írta: "Csak sót teszek bele egészborsot, egy fej hagymát, (már volt, hogy elfelejtettem) meg sok fokhagymát."


  Az egy fej hagymát szerintem a vöröshagymára értette, a fokhagymák számát nem említette, csak annyit, hogy sok.

  előzmény:
  arirangarirang (28523)
  2016-12-04  15:33
 32. mandula2
  Offline
  2016. december 4. 22:3528526.

  Sziasztok!


  Marink fogadjuk, hogy egyfolytában csuklasz!! Nincs nap hogy többször is ne gondoljak Rátok! /majd telefon /


  Remélem azóta már meggyógyultatok?!ilyen lett  


  Klári még nem kóstoltam meg, csak a blokkot néztem meg. Több mindent vettünk, de amikor megláttam ennek a kis tál kocsonyának az árát, még az étvágyam is elment tőle. /nem mondom meg hogy mennyibe került, én voltam a felelőtlen, bár az ára nem volt mellette/


  Vera ne haragudj, de szerintem ezek a rosszulléteid nem fizikai eredetűek. Lehet hogy valamin változtatni kellene, esetleg elutazni, kikapcsolódni a napi taposómalomból... én így gondolom.


  Julcsi merre vagy? Ha fáznál, itt a Konyhánkban elég meleg van. Ha meg nincs, hát gyúccccsál tüzet. Már a költőnk is megmondta: "Valami nagy, nagy tüzet kéne rakni"... igaz hogy ő másra értette.


  Jelentem az ujjam, amibe csontig ment a kés, már gyönyörűűű. Már csak egy hajszálvékony csík látszik, valóban csoda!


  Csak kérdezem, nincs véletlenül egy kis fánkotok? Nem tudom mi ez, de egyfolytában kelt tésztás süteményt ennék. Persze utána rögtön egy finom uborkát.


   

  előzmény:
  bmari (28524)
  2016-12-04  19:10
 33. dundori
  Offline
  2016. december 4. 20:1428525.

  Elnézést kérek, nem akarok békétlenséget!


  Mandula tudja ki vagyok, s egy jó tanáccsal szolgálhatok:


  Nyáron gyűts össze némi meggymagot (cseresznye), kis zsákban mosógépben moshatod. Ha szép fehér, napon megszárítod, majd pamut zsákocskában bevarrhatod.


  Ősszel-tavasszal mikroban megmelegíted (kb. 3-4 perc), s lábadhoz, fázós részedhez rakhatod. Igen jó szolgálatot tesz a fűtésmentes időben.


  (Nem én találtam ki, de nekem évek óta jól bevált ez a módszer.) Bocsánat, hogy kb. 2 napja kukucskálva olvasok(m) ezt a topicot is.


  Ja! Olcsó és biztonságos. Tudjátok: szegény ember vízzel főz. 

  előzmény:
  mandula2 (28518)
  2016-12-03  16:18
 34. bmari
  Offline
  2016. december 4. 19:1028524.

  Szervusztok!


   


   


  Itt is hideg van, reggel deres volt a határ. A cserépkályhák jó szolgálatot tesznek, szeretek tüzelni. Hamuzni nem annyira, de azt is meg kell csinálni.


  Unokámmal most dobozból és belevalóból Betlehemet készítettünk, nagyon örült neki. Meg alkottunk mindenféle mikulásos képet és kiakasztottuk a falra. Majd ha legközelebb jön, megint nézegeti.


  Főzés a szokásos. Két hete én is főztem kocsonyát, de 2 tányérral ment az ebnek, mert közben elkaptuk ezt a fránya vírust és diétára fogtuk magunkat.


  Közben szelektálok, Konmarizós rendszerben. A könyveket válogatom és csak a nagyon szeretett könyvek maradnak. Amit elolvastam már többször is, teljesítette küldetését és el akar menni, azt most egy helyre odaadom. A családban ezeket már senki nem fogja elolvasni, az ifjúság mindent kütyükön olvas és néz. Karácsonyra kaptam magamtól E-book olvasót, egy csomó könyv már rajta van. Most éppen Ugron Zsolna egyik regényét olvasom.


   


   


   


   

  előzmény:
  mandula2 (28518)
  2016-12-03  16:18
 35. arirangarirang
  Offline
  2016. december 4. 15:3328523.

  Az a 3-4 fokhagyma, az gerezd, nem fej.


  Hatalmasat aludtam éjjel, fél hatig. Akkor aztán felébredtem végleg, fél nyolckor ettem az első kötelezőt, de utána úgy kipurcantam, hogy elaludtam 10-ig. Közben apa megcsinálta a kocsit. Nem szólt, hogy keljek fel főzni, így aztán jól lemaradtam. Valamiért nagyon melegített a tűzhely, hiába vettem le 2-re, egyébként 6-al kezdek, és 4-n sütöm. Nagyon hamar megkapta a bundáját, ki kellett venni, a belseje nem sült át a csontnál.


  Végre sikerült egy olyan krumplit venni ami nem fő szét, a mama azt mondta rá, hogy nyers. Nyers a krumpli is, meg a hús is. Úgyhogy ma diétázott, én meg felkaptam a vizet, mert délelőtt nagyon rosszul voltam mikor főztem, apa még mondta is, hogy most inkább le kéne feküdnöd. Ennyit a köszönetről. A húst is meg lehetett volna javítani, ha ott vagyok, de ezek ketten nem elég találékonyak.


  Délben bevettem az új cukros gyógyszert, utána jobban lettem, de nem hiszem, hogy attól, mert azt mondják azt nem érezzük, ha fent van a cukor, csak azt ha lent, és nekem meg olyan tüneteim voltak, mintha lent lenne, de közben meg a szokásos volt reggel. Akkora volt a fejem, mint egy medicin labda, olyan nagy és nehéz, meg voltam süketülve, mint a víz alatt, gyenge voltam, remegtem, és vert a víz, elment a hangom is. A vérnyomásom normális volt. Hogy mi ez majdnem minden délelőtt? És csak akkor ha fent vagyok, ha lefekszem minden jónak tűnik. Az orvos is csak kérdezget, de válasz nincs, és gyógymód se.


  Nagy élményem volt ma, a kisebbik kutyusom nagyon tartózkodó nem engedi magát felvenni, sokszor még simogatni se. Ma lelógott a kezem reggel az ágyról, és odajött, megpuszilgatta az ujjam, és alábújt a tenyerem alá, hogy simizzem a fejét. Remélem ez annak a jele, hogy kezd oldódni. a másik is 2 évre, hogy itt van, kezdett bizalmasabb lenni. Ezek a talált kutyusok, eléggé öntörvényűek egyébként.


  most van a 4. kötelező evészet, eszem egy szárnyát.


   


   


   

  előzmény:
  Tete (28522)
  2016-12-04  07:49
 36. Tete
  Offline
  2016. december 4. 07:4828521.

  Zimankóra ébredtünk. Csupa dér minden. Gyorsan vegyétek, vigyétek, szorongassátok ielőtt kihűl.


  Jó reggelt, szép adventi vasárnapot. 

 37. arirangarirang
  Offline
  2016. december 3. 20:0228520.

  Felébredni? Most már minek? mindjárt megyek aludni. Tegnap 7 órakor elaludtam, ha nincs hasmarsom éjjel, végig aludtam volna reggelig.


  Én a kocsonyába körmöt teszek, bőrkét, és csülköt. Ha van füstölt csülök, de kizárólag házi, akkor azt előbb megfőzöm, a levéből lesz a kocsonya. Fűszerekből vöröshagyma 2 db,  fokhagyma 3-4 db., szemesbors kb. 15 szem, só, és 1-2 babérlevél. Mindezt egy 12 literes fazékban,  egész nap főzöm, ha nincs túlzottan tele, akkor ráteszem a kuktafedőt. Lezsírozom, kicsontozom, adagolom, és még a tányéron is zsírtalanítom.Ha szobahőmérsékletű, leborítom nylonnal, kirakom az ablakpárkányra. Mikor megszilárdul, beteszem a hűtőbe.


  Általában meg is kóstoljuk még aznap. Régen én is csak a "levét" szerettem, most már leginkább a körmöt, és a levét együtt. Állítólag semmi szénhidrát nincs benne, ha nem kenyérrel esszük, de ki tudja kenyér nélkül megenni?


  Virslit vacsiztunk, az utolsó pillanatban kipukkadtak. Azelőtt sohase pukkadt ki. Azt hittem ez a maszek virsli egyben marad, tévedtem. Lassan megyek aludni, aztán hajnalban megfőzök, ha felébredek korán.


  Nekem kb, 40 éves mérlegem van, már nem szép, de működik. Egyszer vettem egy elemeset, kapásból nem múködött, visszavittem, és marasdtam a réginél. Ha mindig azzal mérem magam, akkor is megkapom az értékeimet , pár kg. ide vagy oda.


  Sziasztok, jóccakát!


   


   


   

  előzmény:
  mandula2 (28518)
  2016-12-03  16:18
 38. Tete
  Offline
  2016. december 3. 17:1928519.

  Á, ez melegítős hópehely, ez melegen tartja. Egyszer egy kollégámnak azt kellett mondani, hogy Kistarcsa, de valahogy az alkoholmámorában rémlett, hogy válámi nem stimmol és azt mondta Kistartja. A hallgatóság fele diszkréten lefordult a székről a röhögéstől.


  Van aki márkafüggő, nem cipője van hanem Adidasa és nem téningje, hanem Nikéja. Már múltkor is akartam írni, hogy nem tudom Ti mennyire vagytok márkahűségesek, de én a Palmoliveról átnyergeltem a Babára. Mármint tusfürdőileg. Találtam számára is férfias illatot, (azóta kötelező azzal zuhanyoznia, mert hmmmmm, én meg tobzódok a citrusos illatokban. Igaz nem menő márka, de nekünk nagyon bejön. Az a vicc, hogy az unokám választotta magának legelőször, mert már természetesen mással fürdik, mint a huga. Annyira tetszett, hogy vettem a páromnak és nagyon fini.


  Egészen jól haladtam a dolgommal, meg vagyok elégedve, ha így tartom az ütemet, akkor csütörtökön tényleg minden készen lesz. Megint selejteztem, erre is jó a nagytakarítás.


  Az utolsó tál kocsonyát a nővéremnek adtam. Én nem eszem meg benne a mindenfélét, viszont Ő meg szereti. Mi körömből, csülökből, bőrkéból, fülböl főzzük, illetve nekem kerül bele sovány husi. Csak sót teszek bele egészborsot, egy fej hagymát, (már volt, hogy elfelejtettem) meg sok fokhagymát. Ezeket az apróságokat beleteszem egy nagyobb teatojásba és nem kell horgászni. Mi nem teszünk zöldséget, hogy ne legyen húsleveshez hasonló. Használ neki egy picike füstölt valami. Amikor csülköt főzök a levét  lezsírozom és elmentem, jó káposztába, kocsonyába, akár babba. De elteszem a levét annak is amikor pl bőrös császárból csinálok abáltszalonnát. Az jó sós, fokhagymás, nem árt egyik említett ételnek sem. Amit lehet felhasználunk, nem szabad semmit kidobni. Kiváncsi  vagyok a "gyári" kocsonyára. Majd mesélj.

  előzmény:
  mandula2 (28518)
  2016-12-03  16:18
 39. mandula2
  Offline
  2016. december 3. 16:1828518.

  Sziasztok!


  Vera ébresztőőőő! Abban igazad van, hogy olyan álmosító idő van. Az előbb ittuk meg a délutáni kávét, az utolsó kortynál én is majdnem lefordultam a székről.


  Délelőtt elmentünk megvenni az újabb elektr.melegítőt. Gyanúsan kicsi volt a doboz, itthon kibontva láttam hogy tényleg kisebb mint a másik, de az értékei u.azok, mint a picit nagyobbnak.


  Ezeket akkor használjuk - használom - amikor még nincs, vagy már nincs fűtés, ill. egy kicsit rásegítek pl. a mosókonyhában, mert ott van a vasalógép is, meg a varrógép is, akkor jó, ha a lábamra közvetlenül jön a meleg.  Van radiátor, de ez így jobb.


  Mondjak újat? Kipurcant a személyi mérleg!! Az elem jó benne, de tíz percen belül csal kb. 2-3 kilót, aztán meg "lovat" mutat.


  Szóval hol is van az a kuka? Bár én legszívesebben azokat dobnám bele, akik ilyen ......t csinálnak. Nem igaz, hogy ha márkásat veszel, az tovább tart. Mindent a kínyaiakkal dobatnak össze. Olyan is.


  Kerestem és találtam!! a mélyhűtőben bablevest, ma az lesz a vacsora, legfeljebb sütök hozzá egy pár palacsintát.


  Klári nem ért ide a kocsonyád , ezért aztán úgy gondoltam, hogy egy életem, egy halálom, veszek egy kis tálkányit. Gusztusos a kinézete, hogy az íze milyen, azt még nem tudom. "Öreg Sváb" Kft követte el, holnap lemeózom, aztán ha mégis kedvem támadna többre, esetleg megreszkírozok olyan körmös, füles izéket. Mit kell még belefőzni, milyen húst? Régen volt már amikor utoljára főztem, elfelejtettem. Tulajdonképpen én is csak a rezgős részét szeretem, na jó, legyen a tányérban egy kis husi is, de nem olyan patás meg füles.


  El ne felejtsem, a bögre tetszik, csak félek hogy a hópehely lehűti a benne lévő forró kávét.

  előzmény:
  arirangarirang (28517)
  2016-12-03  14:06
 40. arirangarirang
  Offline
  2016. december 3. 14:0628517.

  Meg fog ölni engem ez a cukros dokinő. Hiába mondom neki, hogy nem jó nekem az a gyógyszer, mégis erőlteti.Éjjel 2 óta ülök a retyón, egyfolytában. Jó, hogy nappal van, de már éjjel is, se alvás, se semmi. Többet nem veszem be.


  A kocsink megint elromlott, apa gyalog ment alkatrészér, és közben átvitte az ebédet is. Már reggel 8ra megfőztem, mivel úgyis fent voltam. Paradicsomleves és grízes tészta. Mást akartam, de az kihűlt volna mire átér vele és nincs mikró, hogy megmelegítse, úgyhogy majd ha kész az autó. Vagy az ételhordós termoszban fogja vinni. Nagyon régen vettem, mikor a kisbabámat vártam ebben hozták be a hazait. Néztem másikat, nagyon drága, tízen felül van.


  Nemrég ért haza apa, megetettem, most kiment szerelni, én meg azt hiszem megkockáztatok egy vízszintest, csak mindig sürgősen fel kell kelni.


  A napcsi süt, jó meleg van a napon, de aztán jön a szél.


  Már alig van levél a fenyőfán, a fele bent a lakásban. Holnap ha bírom, felporszívok, ma felesleges, ki-be mászkálnak, 5 perc alatt újra tele. Van az előszobaajtóban egy koszfogó szőnyeg, már az se bírja.


  sziasztok, szép napot!


   


   


   


   

 41. Sheriff-2
  Offline
  2016. december 3. 13:5828516.

  Sziasztok. Pl. én cefetül gyakorolom azokat a szavakat amiket Julcsitól tanultam, később pedig kicsit segítek a konyhában a -nek ami nem sok lesz, mert erdélyi rakott káposzta lesz belőle.


  Szóval, zőőőőd, kéccáz, cökken, nyóccáz, stb.....


   Kérded hogy vagyok?
  Köszönöm kérdésed!
   
   Hogy vagy?
   Fáj a lábam, fáj a vállam,
   A csontjaim, mind ahány van.
   A csipőm ki kell cserélni,
   Így továb nem lehet élni.

   Izületeim is fájnak,
   Gyógyszert arra nem találnak.
   Vérnyomásom ugrál fel s le,
   Már nem tudom mit vegyek be.

   Szivverésem arrythmikus,
   Belölem él a patikus.
   Gyomrom is fáj de nem félek,
   Losec, Zantek amin élek.

   Allergiám néha kitör
   És olyankor nagyon gyötör.
   Tüdöm hörög, orrom folyik,
   De percek múlva már elmúlik.

   Szemnyomásom nincsen rendben,
   Csöpögtetek reggel este.
   Minap orvosom keresett,
  Vörös vérsejtem leesett.
   Mivel a súlyom is lecsökkent,
   Azt mondta, hogy ő is meghökkent.
   S hogy nincs e tumor a belembe
   A huncutja hát nem belenézett a végbelembe.

   Mindezek ellenére látod hogy nem panaszkodok,

   Köszönöm kérdésed, ÉN MINDIG JÓL VAGYOK!

  előzmény:
  Tete (28515)
  2016-12-03  10:49
 42. Tete
  Offline
  2016. december 3. 10:4928515.

  Lustálkodtok, vagy már mindenki ezerrel pörög? Szombat ide vagy oda, nekifogtam a karácsony előtti nagytakarításnak. Úgy tűnik, most volt az őszi, közben meg állandóan csuszatol az ember, én nem is értem ezt. Valahogy más érzése van az ember lányának.......utána. Nem? Aránylag korán elkezdtem, elég jól haladok, most éppen szusszanásnyi pihenőt tartok, aztán hajrá tovább. Csavarogni nem mentem, mert itt most is viharos a szél, talán nem annyira, mint tegnap, de most sem túl kellemes. Napos időt igérnek még, az nekem szél nélkül ippegpont meg is fog felelni. Ma nem sütök, nem főzök, csuszatolok.Szól a zene, ha olyan megy akkor még riszálok is.


   


  Aprajafalva elpályázott Mikulásvonatozni, estére disznótorosra hivatalosak  a "harmadik" nagypapához. Ma nem sokat látom őket. A nővérem is bulizni megy, brühühü csak az én sorsom ilyen keserves. Áááááá, nem, szívesen csinálom. Mint mondtam olyan jó, nem előtte, nem közben hanem utána.


  Kimicsinál?  Kihogyvan?   Remélem mindenki tetterős és tettrekész. Lánykák, frissen, üdén, kívánatosan. A harmadikat aztán én most kinek adnám elő?


  Mit szóltok a Bözsi utalványhoz?


  Én a karórákat nyírom ki évente, azaz nyírtam, mert már régen nem hordok. A nagyobbik keresztlányom évente végez ki egy vasalót. Elvittem az órámat az óráshoz, nézegeti. Kérdezem lehet valamit kezdeni vele? Azt mondja, igen, szép nagy ívben a kukába dobni.


  Már sokadszor akart  a párom nekem órát venni és mondta az eladónak, hogy nagyobb számlaposra gondolt, hogy szemüveg nélkül is lássam. Azt válaszolta az eladó, akkor talán azokból tessék választani és felmutatott a faliórákra. Kérdeztem, nagyon megverted?


  Nemsokára jön a Mikulás!!!!!!!!! Hozza őt a réni!!!!!!!!


   

  előzmény:
  Tete (28514)
  2016-12-03  04:23
 43. mandula2
  Offline
  2016. december 2. 22:5528512.

  Sziasztok!


  Vera miért vagy cafatul? Mid fáj, vagy csak úúúgy általában? Aludd ki magad, aztán egyél valami nagyon finomat, simogasd meg a négylábúidat és mindjárt jobban leszel.


  Én sem vagyok valami jól, ráadásul este nálunk áramszünet lett, ami nem szokatlan, de nekem elszállt egy egész oldalnyi írásom, mert még nem fejeztem be és nem küldtem el. Ezen aztán annyira felhúztam magam, hogy nem tudtam elaludni.


  Borzasztó vihar volt, azt hittem hogy a szél kicsavarja és rádönti a fenyőket a házra.


  Már majdnem két óra volt, amikor lámpát oltottam, de előtte még jó nagyot szellőztettem és a félhomályban hallgattam, hogy a nyargaló szél hogy acsarkodik az útjába kerülő fákkal, házakkal. Engem megnyugtatott ez a kinti hangzavar, hiszen nagyon szeretem a szelet és a vihart, de a csontjaim nem úgy gondolják.


  Mondjátok meg nekem, miért olyan minősíthetetlenül sz@r minden kínyai cucc? Vettem egy sorozat mosogatószivacsot, kivettem egyet, ami három tányér elmosása után tropára ment. Érzékeny búcsút vett a dörzsi rész a vékony kis szivacstól. Egyébként mindig a legjobbat veszem, bár az is régebben sokkal tartósabb volt. Azt hiszem jugoszláv volt anno.


  A napokban jutott eszembe, hogy megkérdezzem tőletek, emlékeztek-e a régi mosogatószerek nevére? Ma annyi fajta van, anno csak egy vagy kétfajtát lehetett kapni. Milyen nagy szó volt, amikor a mosogatórongy helyett szivaccsal mosogattunk. Na és a kefék! A partvisra csavart felmosórongy! Emlékeztek?


  Ma nagy csörgést hallottam a konyha felől. Rosszat sejtve kimentem... Férj bepakolt a mosogatógépbe. Anyáááám! Szedhettem ki mindent, mert olyan edényeket tett egészen rossz helyre, amiket egyébként sem teszek gépbe. Aztán utolérte a végzet az egyik kedvenc kávéscsészémet. Mivel gránit a mosogató, víz meg már nem volt benne, a szárítóról leesett az egyik bögrém, persze hogy ripityára tört. Már annyiszor ki akartam cserélni ezt az átok gránitot, de nem találok olyan méretűt a rozsdamentesből, amilyet szeretnék.


  Soha, soha ne vegyetek gránit mosogatót. Szívja a piszkot és minden törik benne.


  Azt mondják, a tárgyak azért vannak, hogy tönkremenjenek. Mi már a második elektr.melegítőt dobjuk ki, csak azért, mert a kapcsolója nem működik. Sehol nem lehet kapni hozzá kapcsolót, javíttatni sem lehet. Egyébként nagyon szerettük, vigyáztunk rá, egy karc sincs rajta.


  Férjnek bizonyos okokból külön mikrót és konyhai mérleget kellett venni /hogy steril legyen/ és azt csak ő használta. Pár év után fityiszt mutatott a mérleg. Elem rendben van, akkor meg mi lehet a baj?


  Felhívott egy szervizt, ott egy nagyon kedves eladó megkérdezte, hogy az elem működik benne? Igen, felelte a Férj, mire az eladó:


  - Uram először vegye ki az elemet... - Férj figyelt, hogy utána mi következik, az eladó folytatta: - aztán keressen egy kukát és egy szépen ívelt lendülettel  dobja bele a mérleget - . Férj azt hitte nem jól hall, de aztán mind a ketten nevetésben törtek ki, - ezek a mérlegek ugyanis csak pár évet bírnak ki, utána ki lehet dobni -. Ha nem lenne szomorú, én is nevettem volna rajta.


  Tényleg így van. Amint lejárt a jótállása egy-egy elektr.berendezésnek, nem telik el két hét, legfeljebb egy hónap és máris vagy javíthatatlan, vagy annyiba kerül a javíttatása,hogy nem éri meg. Vedd-vidd-dobd...vedd-vidd-dobd és így tovább.


  Aludjatok jól, jó éjszakát.


   

  előzmény:
  arirangarirang (28511)
  2016-12-02  22:01
 44. arirangarirang
  Offline
  2016. december 2. 22:0128511.

  Egyszer, 3-4 éves koromban elvesztem egy áruházban. Csak bevillanó képek vannak és az érzés, a rémület.


  Akkor mindenkin lódenkabát volt. Egyforma volt minden nő azon a magasságon, ahol én mozogtam. Odaálltam egy lóden mellé, és nem az anyu volt. Hogy vettem észre nem tudom, de megijedtem. Aztán megtaláltak.


  Bundák mellett sokáig nem tudtam úgy elmenni, hogy ne simítottam volna meg. Azt a jó tömör selymes barna bundát szerettem, aminek nem jut eszembe a neve.


  Ma egész nap el vagyok ájulva, nagyon rosszul érzem magam, alig állok a lábamon. Mindjárt megyek az ágyamba, csak benéztem.


  Vettem kuszkuszt, 3 perc alatt elkészült, tettem bele sót, fahéjat, és 1 kanál diétás lekvárt. Nagyon fincsi, komplett kaja lett belőle. Ajánlja a cukros fórum is. Tegnap csalamádét ettem, az is nagyon jól esett. Rájöttem hogy a régi ízek hiányoznak, így már nem is vagyok annyira éhes állandóan. Hűtő pucolás volt ma, utálatos egy munka.


  Tegnap nálunk is lencse volt, ma zöldborsó, mama tiltakozása ellenére, mivel 10 perc alatt kellett ebédet csinálni, hogy apa vinni tudja reggel, mert elmászkálja a napját, és nem tud dolgozni, ha délben még először haza is kell jönnie az ebédért. Gyorsan átforgattam az aprítógépben, éppencsak, hogy ne pép legyen, mamának nagyon ízlett, ezért el is határoztam, amit kigondolok megcsinálom, aztán ha megkóstolta, és akkor sem ízlik neki, akkor nem fózök többet. Mert nagyon ellenkezett az aprított borsó ellen is, amíg nem kóstolta.


  Legújabb, hogy a palacsintát ne töltsem meg, se lekvár, se túró, mert amíg 10 perc alatt átér vele, addig a palacsinta elázik. Küldjem külön a tölteléket, külön a palit. De ne csináljak piskóta tekercset sem, mert az is elázik.  Mellesleg olyan kemény baracklekvárom van, házi, hogy balta kell hozzá, nem valószínű, hogy elázna. Na mindegy, majd mi esszük, és nem küldök át.


  Nagyon cefetül vagyok, lefekszem. Jóccakát, sziasztok!


   


   

1 2 3 4 5