Keresés a fórumban

Mit fözzek holnap? (
27
 embernek tetszett)
Több Gasztro topik »
»
Torolt_felhasznalo_282287
Biztos vagyok abban, hogy sok nőtarsam felteszi ezt a kerdest,szinte naponta magában,vagy a családnak:mi legyen a holnapi ebed,vagy vacsora?!
Segitsünk könnyű és gyorsan elkeszithető ötletekkel egymásnak!
  1. 2016-06-22 19:34181897.

    A kekszre még nem vettem rá magam, de egyszer majd azért kipróbálom...(Az omlós tészták nem igazán jönnek be, még ha édesek és linzer felé hajlanak, csak-csak, de sósan még nem esett igazán jól.)

    2016-06-21  06:28
    ugyintezo.a (181896)
    előzmény:
  2. 2016-06-21 05:34181895.

    simigdali -ez meg mi? (Ez a dara?)


    Tegnap este megint bagelt sütöttem -gyakori vendég lett nálunk...A legnagyobb sikere a közepeknek van -külön kisütöm. Az fogy el először, még melegen. Igaz ez a péksütemény langyosan az igazi, amikor még ráolvad egy picit a vaj...

    2016-06-20  17:55
    ugyintezo.a (181894)
    előzmény:
  3. 2016-06-20 17:55181894.

    cukor nélküli tejbegrízt kell főzni


    200 grams fine simigdali


     


    ebben írva van 181892.


    nem puding igazán hanem sodó keményítővel


     

    2016-06-20  14:41
    galile (181893)
    előzmény:
  4. 2016-06-20 14:41181893.

    A gríz nem tűnt fel a receptben, mikor átfutottam, az ízvilág viszont hasonló. :)


    A pudingok finomak tudnak lenni, nekem azért hiányzik egy kis tészta alulról, vagy ha az nem is, akkor valami roppanós -mogyoródarabkák, mandula, megszórva grillázsos dióval...


    A receptes videókat magyarul sem nézem meg, esetleg leírva?


    Ételeken gondolkodom, mit is ettünk...A kakasunk fejezte be földi pályafutását, elég a kiscsibékből, lett belőle pörkölt. Nokedlivel, sárgarépás zöldbab főzelékkel. Gyerekek táborba mentek (két nagy), sütöttem nekik zabkekszet útravalóul.


    Közben érnek a gyümölcsök, a cseresznye aszalása után, most meggy van soron, közben vargánya port is készítettem. (Így hogy gyűjtöm a gombákat az sem zavaró, hogy sokat esik nyáron..)


    Aszalt meggyből megint készülni fog kis nádcukorral, rummal meglocsolva finomság női fogyasztásra...


    Sorakoznak a meggybefőttek, tavaly hamar elfogyott, így most többet teszek el. Kimagozva süteménynek, meggy krémlevesnek. Tényleg tegnap ilyet ettünk. Egy üveg befőttem, 2 dl tejszín -helyettesíthető-, pár friss mentalevél, ízlés szerint méz, vaníliakivonat, turmixolni, levesbetétnek mandulaforgács....


    Tegnap este még elkészült az első adag feketeeper-meggy lekvár is...


     


     

    2016-06-16  19:00
    ugyintezo.a (181890)
    előzmény:
  5. 2016-06-17 11:11181891.

    szoktam csinalni keményítős pudding





    tütam kicsit, lett bemutato rola

    2016-06-16  16:18
    galile (181889)
    előzmény:
  6. 2016-06-16 19:00181890.

    ez görög


    a horvat a bulgar nem grizesen csinálja

    2016-06-16  16:17
    galile (181888)
    előzmény:
  7. 2016-06-16 16:18181889.

    Annyi, hogy én csomagolom a tésztába, kis batyuk lesznek, nem tekerem és vágom.

    2016-06-16  16:17
    galile (181888)
    előzmény:
  8. 2016-06-16 16:17181888.

    Ez mifelénk a bolgár rétes -tavaly írtam is róla. Szeretjük mi is.

    2016-06-16  16:11
    ugyintezo.a (181886)
    előzmény:
  9. 2016-06-16 16:14181887.

    Nagyon sokféleképpen szeretem a cukkinit, de salátának nem. Illetve megpárolva salátának jó, ami már inkább zöldségköret...


    Vár rám egy szép főzeléktök is a kosárba, holnap el kéne készíteni. :)


    Mostanában fokhagymaolajat használok, vagy a kertből újfokhagymát.

    2016-06-16  16:05
    ugyintezo.a (181885)
    előzmény:
  10. 2016-06-16 16:11181886.

    ezt is megenném 3x/hét


    amikor ott voltam, ettem kicsi minden reggel

    2016-06-16  15:47
    galile (181884)
    előzmény:
  11. 2016-06-16 16:05181885.

    voltam félévet görögben, onnan lestem el


    finomabb a fokhagyma kicsit sütve


    és azok gyomrát se szokta baszni, akikét a nyers igen


    nekem a cukkini salinak nyersen ok


    nem eszek tököket

    2016-06-16  15:47
    galile (181884)
    előzmény:
  12. 2016-06-16 15:47181884.

    Érdekes amit írsz recept, én egyszerűbben készítem, mindig friss kaporral, bár végül ma sehogy sem csináltam, mert -félig- bolgár vendéggyerekünk mondta, hogy ők kapros-fokhagymás tejföllel eszik a cukkinit, és a többi gyerek is egyből azt kérte mártásnak. Jó volt így is, és még egyszerűbb...mire nem jók a barátok, az enyéim is lelkesen ették a rántott cukkinit, el is fogyott az összes...:)) Meg mire nem jó a bandában rohangászás, erdőjárás, játék - miután egész délelőtt cseresznyét, meggyet, feketeepret ettek,  elfogyott a nagy adag bableves, a tál cukkini, meg az ötven fánk . Öröm volt rájuk főzni...

    2016-06-16  10:54
    ugyintezo.a (181883)
    előzmény:
  13. 2016-06-16 10:54181883.

    otthon rahedli jónál jobba mehetek


    az baromira hiányzik


    még szerencse hogy a hátébénk olyan jó asszomy mint amilyen te is vagy


    így nem kell nekem sokat gürizni


    nálunk csak teriyakiba áztatott gomba nyársak lesznek meg sali


    tzatziki így csinálod?


    7


     

    2016-06-16  10:23
    galile (181880)
    előzmény:
  14. 2016-06-16 10:47181882.

    nálam már repkednek a szarosok

    2016-06-16  10:44
    galile (181881)
    előzmény:
  15. 2016-06-16 10:44181881.

    Mai örömködés -gyerekek most fényképezték- lassan kirepülnek a madarak a kihelyezett madárodúból. :))

    2016-06-16  10:23
    galile (181880)
    előzmény:
  16. 2016-06-16 10:23181880.

    Én sem gyakran, de a feltett képeidről ez jutott eszembe. Jó volt megkóstolgatni az ételeket. :)


    Mai étel fejtettbableves, rántott cukkini tzatziki salátával, fánk (fagyból kisebb adag), málnafagyi gyerekeknek édestölcsérben, nekem kehelyben mandulával. Most esszük, a gyümölcsöt a gyerekek szedték . :)


     

    2016-06-16  07:05
    ugyintezo.a (181879)
    előzmény:
  17. 2016-06-16 07:05181879.

    arra nem szoktam menni

    2016-06-15  22:01
    galile (181877)
    előzmény:
  18. 2016-06-15 22:01181877.

    Nagyon kevés hasonló hely jött eddig szembe sajnos, pedig ez igazi élmény volt:



     

    2016-06-15  17:32
    ugyintezo.a (181876)
    előzmény:
  19. 2016-06-15 17:32181876.

    addig dumálunk a jó kajákról


    hogy megyek haza, szarok mindenre


    http://www.vspotstmarks.com/


    2016-06-15  16:59
    galile (181873)
    előzmény:
  20. 2016-06-15 17:16181875.

    én csak eszem a hátábé csinálja


    de neki is jó deal, baromi sok jóra megtanítottam


    már nem typisch ungar gulasch rozi

    2016-06-15  16:59
    galile (181873)
    előzmény:
  21. 2016-06-15 17:10181874.

    az ilyenekért meg vagyok veszve


    http://www.shopritewine.com/party-platters/index.html


    már régen is


    felszab tér mézes macko


    kaviáros tojás babámfasza asszem 30ft volt darabja és akkor a gázsint 850


    az ori büfféjében nem volt ilyen sok finomság

    2016-06-15  16:43
    galile (181871)
    előzmény:
  22. 2016-06-15 16:59181873.

    A toastkenyér 1kg liszthez 10 dkg vaj +víz, ez meg kicsit több vaj plussz tej (lehet tejszínnel kéne gyúrni?) tulajdonképpen egy kalácstészta, ami a tojássárgája hiánya miatt nem annyira foszlósan puha, inkább kicsit "nyúlós". (Csináltam már mákos kalácsot  tojás nélkül, hasonló lehet.) -ha már ennyit törtem rajta a fejem, a napokban megcsinálom -gyerekek biztosan díjazni fogják...

    2016-06-15  16:47
    ugyintezo.a (181872)
    előzmény:
  23. 2016-06-15 16:47181872.

    valszeg ilyesmi tejes kenyér kell


    azokat a tekercseket baromira szeretjuk

    2016-06-15  16:43
    galile (181870)
    előzmény:
  24. 2016-06-15 16:43181870.

    Ez sima kenyér, a másik is annak tűnik.


     


    Ezt a receptet próbálnám ki, bár az élesztőt sokallom.

    2016-06-15  16:34
    ugyintezo.a (181869)
    előzmény:
  25. 2016-06-15 16:19181867.

    bocs


    saját video gyártást nem tervezek


    a meglévőből is látszik hogy kell csinálni


    én is többet osztrákban vésárlok mer ott a jó nem magyar horror ár

    2016-06-15  16:09
    galile (181866)
    előzmény:
  26. 2016-06-15 16:09181866.

    A videón nem ilyen minőségű alapanyagok vannak, a tekercses képen meg nem kenyér van, hanem az a kenyérformájú fehértészta -talán párolt kenyér?-amit lehet venni, de én még nem csináltam, de biztosan van hozzá recept neten...


    20 e ft/kilós áron nem vagyok hajlandó felvágottat venni, max. kipróbálásra...

    2016-06-15  14:28
    ugyintezo.a (181865)
    előzmény:
  27. 2016-06-15 14:28181865.

    van sok jó főttsonka egyébként


    lehet nem a magyar tescoban, mert oda ocsoo arú kell


    tessék


    https://culinaris.hu/item/citterio-bio-prosciutto-cotto-s onka-100g


    a hátébénk szokott nagy négyzetalakú kenyeret sütni


    amit nyújtani is lehet mert nagyon csípjül az ilyeneket


    http://blog.giallozafferano.it/prelibatezzezzedilaura/wp- content/uploads/2014/11/20141111_142932.jpg


     

    2016-06-15  14:01
    galile (181863)
    előzmény:
  28. 2016-06-15 14:06181864.

    Nem,  vajjal készült bögrés tészta volt, csak a kinézet, és az időzítés  miatt mutattam. Majd kéne clafoutis-t is csinálni, de ma ropogós gofri volt zabpehelyliszttel.

    2016-06-15  13:13
    ugyintezo.a (181862)
    előzmény:
  29. 2016-06-15 14:01181863.

    A videóban látott sonkát én még ízfokozó és tartósítószer nélkül nem találtam, a rendes kenyér meg törik, nem nyúlik, ha göngyölítem, de ha fehér toastkenyeret sütök, ki fogom próbálni, fel tudom-e tekern, majd beszámolok róla! A sajtot írtam, hogy az lehet jó. :) Most magos ttk kenyerem kel, azt biztos nem tudom, még héj nélkül sem...esetleg még forrón szeletelve...

    2016-06-15  13:03
    ugyintezo.a (181860)
    előzmény:
  30. 2016-06-15 13:10181861.

    nekem is a multból sejlik fel a név


    egy vidéki táncoscsaj csinált nekem paprikásan a világ másik végén


     

    2016-06-14  13:44
    galile (181857)
    előzmény:
  31. 2016-06-15 13:03181860.

    azt az apróságot feledted ki, hogy mind a 3 alkotó lehet jóminőségű


    mondjuk én a kenyeret le szoktam hagyni a sonka sajt elég salihoz


     

    2016-06-14  13:43
    galile (181856)
    előzmény:
  32. 2016-06-14 13:59181859.

    A kuktás történeteden jót mosolyogtam, mert hasonlóan ügyködök én is vele, két aljam van, egy tetőm -a másik eltörött-, így az egyikben előkészítem, a másikban már szuszogja ki magát, aztán csere, így egyik fogás a másik után..


    Részemről köszönöm a recepteket, képeket!


    Szép a terített asztalotok, az ételeken is látszik, hogy jól sikerültek! Itt is volt vendégeskedés, sok minden készült is, de már nem is tudom, hogy mi.


    Mindenesetre ma leszedtem az első cukkiniket a kertből, így töltött cukkinit sütöttem, krumplileves volt tegnapról, érik a cseresznye, meggy, feketeeper, málna, még kevés szamóca is van. Nőnek a gombák, vasárnap szedtem vargányát, meg egyebeket. Készül az aszalt cseresznye második adagja, még pár üveg cseresznyebefőtt -minimál cukros- került ma be a szekrénybe, melegdunsztban van a feketeeper-meggy-málna-szamóca vegyeslekvár. A fagyba került vágott vegyesgomba, egy nagy zacskó, lett újabb fajta gombaporom, a szárított gombát pedig hazavittem anyuéknak, húgomnak.


    ..és vár még fél kosár leszedett cseresznye, hogy kimagozzam, de még előtte kell dolgoznom is a gépnél még. (Gyerekek aranyosak voltak, mert ők szedték a gyümölcsöket.)


     


     

    2016-06-14  08:35
    ancsa21 (181849)
    előzmény:
  33. 2016-06-14 13:45181858.

    Sokan ettek belőle. :)

    2016-06-14  06:32
    ugyintezo.a (181845)
    előzmény:
  34. 2016-06-14 13:44181857.

    Nem ismerem, mint részeg pogácsát, de más formában szoktam sütni, mert finom. :) 

    2016-06-14  12:57
    ugyintezo.a (181853)
    előzmény:
  35. 2016-06-14 13:43181856.

    Na ezt az én kenyeremmel nem tudom megcsinálni...:)


    (Az ötlet zseniális, - hogyan lehet az ízetlen toastkenyérből, vizes sonkából -tegyük fel a sajt jófajta- kihozni valami ízt sok olaj segítségével .)

    2016-06-14  12:36
    ugyintezo.a (181852)
    előzmény:
  36. 2016-06-14 13:39181855.

    jav. : szaggatás után...

    2016-06-14  13:38
    galile (181854)
    előzmény:
  37. 2016-06-14 13:38181854.

    Ha megvan a pogácsatésztád, minél többször kened meg, hajtod és keleszted, annál formátlanabb, finomabb lesz. A rétegek közti zsíros rész miatt csúsznak el a levelek. Ha nagyon összedolgozod, nyomod, kevesebbet hajtod, akkor szabályosabb lesz. Szaggatás is kell még keleszteni! Nem a legegyszerűbb pogácsa, de az íze kárpótol...


     


    Szép Napot Mindenkinek!


     

    2016-06-14  10:16
    ZolTam (181850)
    előzmény:
  38. 2016-06-14 12:57181853.

    nem pogi


    de szoktam füstölt paprikával csinálni


    http://www.tlc.com/tv-shows/cake-boss/recipes/lil-cake-bo ss-cooks-garlic-knots-recipe/


     


    asszem a magyarok részeg pogácsának hivják


    keresd ugy

    2016-06-14  10:16
    ZolTam (181850)
    előzmény:
  39. 2016-06-14 11:35181851.

    Sziamia :)

    Amint látom, megint különlegességeket készítettél. A görög csibe leves nagyon tetszik- főleg az általad írt tejjel és nem a tojással. nem mintha azzal nem lenne finom, de a tejes változatot hamarosan elkészítem :)
    Ez a hétvégi "megszállás" sem tudott kizökkenteni téged- szuper finomakat készítettél rekord idő alatt :) Minden elismerésem :)
    Kimondottan élvezem ezeket a beszámolókat, és elég sok dolgot hasznosítok belőle. Igaz, hogy nem vagyok hozzászokva a keleties konyhához, de egyre több finomságot fedezek fel benne :)


    Köszi a hosszú beszámolót- a görög leves tejjel biztos elkészül :)

    Szép hetet, vidám hétvégét :)

    2016-06-14  08:35
    ancsa21 (181849)
    előzmény: