Aktuális

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Foltmentes adomány program

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) a rendszerváltás óta az egyik legismertebb és leghatékonyabban működő segélyszervezet hazánkban, amely legfőbb feladatának a szegénységben élők segítését, hosszú távon pedig életkörülményeik javítását tekinti. Jelenleg 200 szociális és egészségügyi intézményt és szolgálatot felügyel, emellett pedig 5000 aktív és 15 000 mozgósítható önkéntes tagja van.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat az idén összefogott a Vanishsel, hogy együtt még hatékonyabban segíthessenek a rászorulókon. Márciusban közösen útjára indítják a Foltmentes adomány programot, amely egy országos ruhagyűjtő kampány. Az országszerte felállított ruhagyűjtő pontokon Vanish-hoszteszek és a szeretetszolgálat önkéntesei segítenek majd a jót tenni vágyóknak. Az akció abban különbözik más ruhagyűjtő kampányoktól, hogy a Vanish jóvoltából az adományokat kitisztítják. Az MMSZ által működtetett, hajléktalanokat foglalkoztató mosodában Vanish termékeket is fel fognak használni a mosás során.

A 2008 februárjában induló mosoda egyedülállóan innovatív kezdeményezés hazánkban. A hajléktalanokat foglalkoztató létesítmény tulajdonképpen egy modellkísérlet, amely ha működőképesnek bizonyul, szeretné a szervezet más működési területein is alkalmazni az ott kialakított módszereket, és ezáltal minél hatékonyabban segíteni a hajléktalanokon, fokozatosan integrálva őket a munkaerőpiacra.

A mosodában dolgozó hajléktalanokat hirdetés útján, vezetői javaslatok és interjúk alapján választják ki. Munkájukért cserébe rendes bérezésben és természetesen ruhaadományokban részesülnek.

A mosoda programját az első évben a szeretetszolgálat egy pályázaton elnyert összegből finanszírozza majd. Az ezt követő kötelezően előírt működési évben pedig a Máltaiak saját erőforrásaiból fogja fenntartani a mosodát.

A tiszta, foltmentes adományokat a Máltai Szeretetszolgálat csaknem húsz éve működő országos hálózatán keresztül fogja eljuttatni a legjobban rászorulókhoz.
Szintén a Foltmentes adomány összefogás keretében a Vanish minden márciusban eladott terméke után 10 forintot adományoz az MMSZ-nek, amelyet a szervezet további jótékonysági akcióihoz szabadon felhasználhat.

 

Ha további információt szeretne a szervezetről, látogasson el a www.maltai.hu
oldalra vagy a www.vanish.hu-ra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top