Aktuális

Street Fashion divatbemutató

Simonovics Ildikó divattörténész a Kiscelli Múzeum textilgyűjteményének vezetője. Egy éve kezdett el egy a világon egyelőre egyedülálló weboldalt, melynek neve Street Fashion Budapest. A Nők Lapja Café Fesztiválra különleges divatbemutatót szervez: nézd meg, hogyan öltözik az utca embere! Nincsenek hivatásos modellek, stylistok és fénytechnika: csak Te és a tér.

A Street Fashion Budapest projekt különleges divatbemutatóval készül: körülbelül 100 manöken részvételével, a Street Fashion Budapest weboldal legaktívabb feltöltői közül. A legnépszerűbb, szakmai szempontból legérdekesebb, legszínesebb, legváltozatosabb modellek fognak felvonulni a téren, a szökőkút környékén. Igazi lányok és nők, hétköznapi emberek, akiknek az öltözködés a hobbijuk, akik ugyanott vásárolnak, ahol te.

2010 júniusában indult el a www.streetfashionbudapest.hu weboldal a kortárs utcai öltözködés digitálisfénykép-archívumaként. Az SFB hazai és világszinten is egyedülálló, úttörő, online kezdeményezés, mely a Kiscelli Múzeum kortárs viseletekről őrzött fényképeinek online változata. Az SFB honlap látogatói képeket tölthetnek fel magukról utcai ruhában, megadva, mit honnan vásároltak. A feltöltés mellett folyamatosan lehetőség nyílik a teljes archívum böngészésére, stílusok szerinti keresésre. Az SFB a mai fiatalok online stíluskalauza kíván lenni, miközben a jövő számára értékes tudományos kutatási adatbázist épít. Az idei év eddigi nagy sikerű projektje a FOLLOW ME című, első hazai óriás street fashion bemutató volt, mintegy száz modell részvételével, a Gödör teraszán, május végén.

Az NLC Fesztiválra is divatbemutatóval készülnek: Follow Me 2.

Bővebben a Street Fashion Budapestről »

A modellek »

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top