Aktuális

Összefogás: kerítést kapott Tomi családja

Vidámpark, állatkert, utazás... efféléket kért a legtöbb nehéz helyzetű gyerek a 33 kívánság akciótól. Ám mint tavaly, idén is akadt kivétel.

“Kiss Tamás vagyok, tizenhét éves, Püspökladányban élek a családommal, hárman vagyunk testvérek. Édesapám az állattenyésztésben dolgozik, édesanyám varrással segít nekünk. Az udvarunkban van sok jószág. A szüleim még nem tudták felújítani a kerítést, pedig nagy szükség lenne rá, hogy a jószágok ne kóboroljanak el. Mi is segítünk otthon, de csak toldani-foldani tudtuk.”

Így mesélt nekünk életéről Kiss Tamás, amikor idén is meghirdettük a 33 kívánság akciót. Nehéz sorsú, szerény körülmények között élő gyerekek kérhettek valamit olvasóinktól. Élményt, segítséget, szervezést azért, hogy legfőbb álmuk megvalósuljon.
Olvasóink közül sokan meghatódtak attól, hogy Tamás nem magának kért valamit, hanem egész családjára gondolt, amikor azt írta, egy kerítés könnyítene az életükön. Azt mondta nekünk, elég, ha segítünk beszerezni az alapanyagot, ő az édesapjával megépíti.
A szülők maguk is meglepődtek, amikor megtudták, mit kért tőlünk Tomi, de remélték, akad, aki tud segíteni.

Bizony akadt: “Nyugdíjas vagyok, de tízezer forinttal támogatni tudnám Tamás kívánságát.” “Sokat dolgozom, de amiért ez jó, hogy lehetőségem van segíteni másoknak, és most ezt nagyon szívesen tenném úgy, hogy a kerítés megépítéséhez szükséges alapanyagokat megvásárolom Tamásnak.” „Huszonöt éves budapesti lakos vagyok, könyvelőként dolgozom. Nagyon meg tud indítani, ha valaki szerényebb körülmények között él, és mégis ilyen önzetlen, és a család ennyire fontos számára. Nagyon szívesen támogatnám ezt a kívánságot anyagilag, vagy akár barkácsüzleti utalvánnyal.” “Budapesti nyugdíjas vagyok, aki aktív szellemi és fizikai munkát is végez. Nagyon szimpatikus Tamás elképzelése, amiben igyekszem segítségére lenni. Én is sokat dolgoztam a hétvégi házam kerítésének elkészítésénél, és tudom, hogy milyen örömöt okoz az embernek, ha elkészül a munkával. Az anyag megvásárlásához 30.000 Ft anyagi támogatást jó szívvel tudok felajánlani.”

Így sorjáztak az olvasói levelek, mígnem ha nem is a teljes kerítés ára, de a fele összejött – természetesen szerkesztőségünk is hozzátette a magáét. Tünde, Tamás édesanyja azt mondta, nekik ez is nagy segítség, a többinek az előteremtéséhez eladnak egy kismalacot, így neki tudnak állni a munkának. Rokonok és ismerősök fogtak össze, így végül megvalósulhatott egy újabb álom: lett kerítése a Kiss családnak, nem is akármilyen. Az építésnél mi is ott voltunk. 

Megnézem
Összes kép (1)

Nézzétek meg a többi kívánságot is! 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top