Aktuális

Időzavar a háztartásban – így lehetsz rajta úrrá

Fut az egész ház, és legszívesebben te is világgá futnál a házimunka elől? Mindannyiunk került már olyan helyzetbe, amikor csak az égiektől remélhetett megoldást. Ezekkel a trükkökkel megkönnyítheted az életedet!

A házimunka helyett te is tudnál találni magadnak jobb elfoglaltságot? Mi is, de tudunk néhány tippet, amellyel lerövidítheted a házimunkával töltött időt!

Oszd be a feladatokat!

Ha elúsztál a házimunkával, akkor is ülj le 5 percre, és vedd sorra a teendőidet. Gondold végig, mi az, amit aznap feltétlen el kell végezz, és nézd meg, hogy mik azok a tevékenységek, amiket párhuzamosan is tudsz csinálni. Például amíg megy a mosás, addig ki tudsz takarítani vagy el tudsz mosogatni. Egy kis szervezettség, és máris minden könnyebben fog menni!

Ugorj le a mosodába!

Akárhogy is matekozol, a végeredmény az, hogy nincs időd megvárni, amíg a mosógéped kimos? Az önkiszolgáló mosodát neked találták ki! Szedd össze a szennyeseket, és irány a mosoda, ahol akár 15 kg ruhát is ki tudsz mosni! Ha nagyon sürget az idő, választhatsz 30 perces programot is, amely ugyanolyan tisztává varázsolja a ruháidat, mint ha 2 órán keresztül zakatolt volna a géped otthon.

 Hívj segítséget!

Akár nagy a család, akár egyedülálló vagy, és sokat dolgozol, biztosan kerültél már olyan helyzetbe, amikor már a szeretteidre sem volt idő a munka és a házimunka miatt. Ne légy szégyellős, kérj segítséget, és töltsétek közösen az időt! Lehet, nem a portörölgetés vagy a teregetés a legjobb közös baráti, családi program, de nézd a jó oldalát: felejtsd el a munkarészét, hiszen ez az idő értékes, mert együtt töltitek, és közben még beszélgetni is tudtok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top