Aktuális

5 megtakarítási tipp fiataloknak

Diákmunka, fizetős gyakornoki állás, zsebpénz...; már kamaszkortól – ha úgy tetszik – saját jövedelemmel rendelkezünk. De fontos, hogy a hó végére is maradjon belőle valami, és ne verjük el a pénzünket egy buli alatt. Íme öt tipp fiataloknak, hogy tudatosan kezeljék a pénzügyeiket!

5 megtakarítási tipp fiataloknak1.
Ha nem szükséges, ne csüngj a telefonon! Ha okostelefonod van, használj ingyenes applikációkat, így wifi segítségével már ingyen is telefonálhatsz (pl. a Viber). Ha nincs, akkor se csüggedj! Beszélgess a barátaiddal Skype-on vagy a közösségi oldalakon. Gondold meg, mennyit spórolhatsz így az SMS és a telefonálás árán!

2.
Ne költsd el azonnal az összes pénzt, ha megérkezik a bankkártyádra. Állíts be vásárlási és készpénzfelvételi limitet. Csakis végszükség esetén módosítsd ezt a határt.

3.
Turkálóba járni ma már nem ciki. Igazából olyan márkás darabokat is találhatsz filléres áron a turkálóban, ami az üzletben tízszer annyiba kerülne. Csak figyeld meg, hogy nincs-e szakadás vagy folt a ruhán. Ha tökéletes, akkor potom áron felfrissítheted a nyári ruhatáradat.

4.
Mindegy, hogy olvasni vagy filmet nézni szerettek a barátaiddal, ez a megoldás mindkettőre jó lehet. Nem kell minden hónapban új DVD-filmet, vagy könyveket venni, és kölcsönzőre sem kell költeni; cserélgessétek egymás között kedvenc köteteiteket, vagy szervezzetek közös házimozi-délutánt, és a filmet mindig más hozza.

5.
Ha a szüleid vidéken élnek, te  pedig a fővárosban, ne utasítsd vissza a „házi kosztot”, amit anyukád jó szívvel pakolna hétvégén a táskádba.  Sokszor nem is gondolunk bele, hogy hó végén az otthonról hozott tíz tojás, a kertből szedett frissen lefagyasztott borsó vagy a nagyi csirkéje „életet menthet”. 

További cikkek:
Így tegyél félre kevés fizetésből!
Spórolós tippek hó végére
Mikor és miért éri meg állampapírt vásárolni?
Pénzügyi segítség – a szakértő válaszol!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top