Aktuális

Hollywood emberi arca – Ők a legtöbbet jótékonykodó sztárok

George Cloonley a béke nagykövete, Leonardo DiCaprio a környezetvédelem missziósa, Brigitte Bardot az állatok védelmezője, Bono pedig szinte minden rászoruló mellett kiáll és kampányol. Sztárok, hírességek, akik nemcsak gondolják, hogy adni jó, de tesznek is érte.

Vannak sztárok, akik nemcsak a hollywoodi partikat, de az adományozást is a csúcsra járatják. A következő hírességek messze földön ismertek jótékonykodásaikról, és befolyásukat nemes ügyek szolgálatába állítják.

Hollywood emberi arca - Ők a legtöbbet jótékonykodó sztárok

 

George Clooney

Cloonley szinte állandóan jótékonykodik, adományozásra buzdít, és jómaga sem rest, ha segíteni kell. A színész neve egy időben szinte összefonódott a darfúri békemisszióval, de kampányolt már a haiti földrengés károsultjai mellett, segédkezett Szudánban, adományozott hajléktalanoknak, és a szíriai események sem kerülték el a figyelmét. A sármos színész így nyilatkozott egy alkalommal: “Az a dolgom, hogy hangot adjak azoknak, akik egy hegyre állva kiabálnák világgá, hogy baj van – de nincs se hegyük, se hangszórójuk.” 

Leonardo DiCaprio

A színész híresen nagy természetvédő, és pénzadományainak mértéke is említésre méltó. Saját alapítványa dollármilliókkal támogatott már különböző állatvédelmi szervezeteket, klímavédelmet szolgáló alapítványokat, és a bennszülöttek jogaiért kiálló alapítványokat is. DeCaprio többek között kiáll a felelős halászatért, szívügye bolygónk védelme, és rengeteg olyan helyen segít, ahol nemcsak szavakra, hanem tevékeny támogatásra is szükség van.

 

Hollywood emberi arca - Ők a legtöbbet jótékonykodó sztárok

Brigitte Bardot

A gyönyörű színésznő nemcsak szépségéről és tehetségéről híres, hanem az állatok iránti felelősségvállalása miatt is sokszor reflektorfénybe került. Bardot mindig is szívén viselte az állatok sorsát, és nemcsak pénzadományokkal járult hozzá az állatmenhelyek jobbá tételéhez, hanem erőteljes kampányainak köszönhetően rengeteg támogatót is szerzett kis barátainak. A színésznő egy nyilatkozatából kiderül, hogy valójában mennyire komolyan gondolja az állatvédelmet: “Az állatvédelmi munka nem tevékenység, hanem vallás számomra.”

Cristiano Ronaldo

Ronaldo ismert adományozó, nem sajnálja a pénzt, ha jótékonyságról, emberek sorsának jó irányba tereléséről van szó. A madeirai szegényektől kezdve a cunami áldozatain át a gázai övezetben élő gyerekekig és a mangrove erdők megmentéséig rengeteget adományoz. Nemcsak szervezeteknek, alapítványoknak, kórházaknak segít, hanem az egyéni adományozásokra is bőségesen áldoz: számtalan, rákos betegséggel küzdő gyerek kezelését állta, és váltotta valóra álmaikat, amiket jellemzően nem ő, hanem az adományokat kapók hoztak nyilvánosságra.

Barbra Streisand

Hollywoodban is vannak olyan hírességek, akik tudják, van élet a hírnév és a csillogáson túl is. Barbra Streisand például olyan “no show” jótékonysági partyt rendezett, ahol drága belépők helyett arra kérte vendégeit, hogy másnap utaljanak egy-egy szervezetnek, alapítványnak, amelyet támogatni szoktak, vagy szeretnének. Streisand például 5 millió dollárral járult hozzá egy női szívproblémák kutatásával foglalkozó alapítvány kutatásaihoz.

 

Hollywood emberi arca - Ők a legtöbbet jótékonykodó sztárok

Bono

A U2 frontembere híres jótékonykodásáról, amit a Times magazin sem hagyott figyelmen kívül, amikor az adományozó hírességek ranglistáját felállította. A teljesség igénye nélkül: ha kellett, az énekes Bushsal pózolt, amikor az USA elengedte egyes országok adósságait, de ha úgy tudott segíteni, akkor a gitárját árverezte el a haiti földrengés károsultjainak megsegítéséért, majd kampányolt az Unicef arcaként is, és Afrikában humanitárius munkát is végzett.

David Beckham

David Beckham régi adományozónak számít, azonban az utóbbi években még többet szánt jótékony célokra. Szívügye a hátrányos helyzetű gyerekek támogatása: segítségével a Unicef rekord összegű adományra tett szert, ami sok rossz körülmények között elő család, gyerek életét könnyítette meg.

 

Itt olvashatsz még adományozásról: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top