Aktuális

Hétköznapi hősök szívmelengető történetei

Kutyákon segítő hajléktalan, kutyát mentő, pókembert meghazudtoló szomszéd, életüket kockáztató állatbarátok, akik a hétköznapok igazi hősei. Néha elég egy Facebook-poszt vagy az, hogy kiállsz egy ügy mellett, néha viszont tevékeny segítségre és még annál többre is szükség lehet. Te segítenél egy bajba jutott állaton?

Nemcsak embertársaink, hanem az állatok is sokszor szorulnak segítségre, és szerencsére egyre több az olyan állatbarát, aki nemcsak beszél, hanem tesz is a jó ügyért. Íme, olyan történetek, amikor valaki az életét kockáztatta egy kis négylábúért.

Kaszkadőrjelenet az erkélyen

A felvételen látható kolumbiai férfi túlzás nélkül az életét kockáztatta, amikor egy társasház erkélyéről lógó kutya segítségére sietett. Gazdái távollétében a kutya addig játszadozott, amíg olyan szerencsétlen helyzetbe került, hogy megcsúszott, és kevésen múlott az élete. A 13. emeleten lakó férfi kétségbeesett nyüszítésre lett figyelmes, és nem sokat gondolkozott, amikor cselekednie kellett: Diego minden biztosíték nélkül felmászott a szomszéd lakás erkélyére, és biztonságba helyezte az ijedt állatot. A hőstettet az egyik szomszéd örökítette meg.

Steve, aki maga is segítségre szorult

Sokszor olyan helyről érkezik a segítség, olyan emberek járnak elöl követendő példával, akik maguk is segítségre szorulnának. Ilyen Steve is, akinek 2001 óta volt otthona az utca, de ez nem akadályozta meg abban, hogy a szintén az utcán élő kutyákon segítsen. Egyetlen vagyontárgyára, egy rozoga kerékpárra applikált kosárban utaztatta a társául szegődött kutyusokat, és jótette – hála az állatbarátoknak – nem maradt viszonzatlan. Egy Alicia nevű nő figyelt fel a férfira, amint az út szélén tolta kerékpárját népes csapatával: lefényképezte a férfit, és Facebook-posztjának hatására elkezdtek özönleni a felajánlások. Steve többek között kapott egy lakókocsit, így többé már nem kell a szabad ég alatt aludnia, a kutyusok pedig orvosi ellátásban részesültek, és boldogan élnek immár tetővel a fejük fölött.

Életveszélyben az autópályán

Egy romániai autópályán esett meg az, ami sajnos számos országban szinte mindennapos jelenség. Felelőtlen emberek, akik úgy bánnak házi kedvenceikkel, mint egy megunt tárggyal, kitették kutyájukat az autópálya kellős közepére, azonban ez a történet örömteli véget ért: nem a szerencsének, sokkal inkább egy férfinek köszönhetően a kétségbeesett, remegő kutyus megmenekült. A felvételen látszik, hogy az autók lassítás nélkül haladnak el a remegő kutya mellett, de a bátor férfi életét kockáztatva átfut a többsávos autópályán, és karjaiba kapva kimenekíti a rémült ebet, akit megmentője Bertának nevezett el.

A hős pitbull

Nemcsak az emberek, hanem az állatok is egymás segítségére sietnek, ha szükség van rá: Floridában egy pitbull mentette meg cica barátját a prérifarkasoktól. Amikor a macskát fenyegető falkát észrevette Jack, a kutya, habozás nélkül közéjük ugrott, és szétkergette őket. Lewis, a cica ugyan megmenekült, de nyakán, fején és lábán súlyos harapásnyomok emlékeztetik arra, hogy 9 életéből egyet már elhasznált. A kutyus azonban nemcsak megmentette kis barátját, hanem a rehabilitációjában is segítette: Jack nem mozdult Lewis mellől, óvó figyelme egy pillanatra sem lankadt, amíg a cica fel nem épült.

Hétköznapi hősök szívmelengető történetei

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top