Aktuális

Megölelte megmentőjét a súlyosan sérült hattyú

"Nincs ahhoz fogható érzés, mint az, mikor egy állat átadja magát az emberi érintésnek" – írta a szívbemarkoló kép mellé Richard Wiese.

“A hattyúkról szinte mindannyian azt gondoljuk, hogy fenséges, nagyszerű teremtmények. Csak kevesen tudjuk azonban, hogy ezek a madarak kifejezetten nehezen viselik az ember társaságát” – írta Facebook-posztjában Richard Wiese, a Born to Explore című televíziós műsor vezetője. A férfi azután tett közzé szívmelengető fotót magáról, és egy súlyosan sérült, mentett hattyúról, hogy látogatást tett az Abbotsbury Madármentő Állomáson.

A brit állatvédő szervezet évek óta kifejezetten hattyúk mentésével foglalkozik, ezért is keltette fel a természetvédelmi műsor készítőinek figyelmét. Miután Wiese megérkezett a telepre, a dolgozók figyelmeztették, védenceik, akik főleg sérült és vad hattyúk, súlyos sérüléseket is okozhatnak az óvatlan látogatóknak. Ezek után egyáltalán nem csoda, hogy Wiese nem volt felkészülve arra, ami ezután következett.

Richard Wiese, Born to Explore, holding a swan. Swans will calm down once held closely.

Posted by The Regal Swan Foundation, Inc. on Saturday, March 17, 2012

“Igyekeztem leplezni az izgalmamat, mikor odaültem a madarak közé. Az egyik gondozó mellém tette az egyik gyógyulófélben lévő állatot, aki azután szenvedett súlyos sérüléseket, hogy nekirepült egy drótkerítésnek.” Wiese az ABC Newsnak elmondta, hogy épp olyan óvatosan közeledett a madárhoz, ahogy egy vad kutyához közeledett volna.

A mutual understanding.An injured swan in England submits to caring hands.Abbotsbury EnglandBorn to Explore with Richard Wiese Saturdays on ABC.

Posted by Born to Explore on Monday, April 1, 2013

“Először az egyik kezemmel lassan átkaroltam a hátát, majd a másikat a mellkasára helyeztem és vártam. Egészen közelről éreztem a szívverését. Mikor a madár teste elernyedt, óvatosan a mellkasomra húztam őt, mire a nyakával átkarolta a nyakamat. Leírhatatlan, amit akkor éreztem.”

Wiese elárulta, abban a pillanatban úgy érezte, megszűnik körülötte a világ. “Egészen elképesztő közelről látni egy állaton, hogy rájött, nem akarod őt bántani.”

Még több megható állattörténet az NLCafén: 

  • Cukiság: évek óta őrzi a kisgyerek álmát a hűséges cica
  • Megható videó az állatorvosról, aki egy reszkető kutyát nyugtat a műtét után
  • Más állatokat gyógyít a macska az állatmenhelyen – megható fotók

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top