Aktuális

Búvóhely-lakások az országban: pár intim óra ötezerért

Éveken át minden kora reggel egy középkorú pár turbékolt egy autóban a kapunk előtt. Félreeső kis utca a mienk, "ideális" hely a számukra. Lelki szemeim előtt felderengett egy boldogtalan házasság, egy titkos szerelmi kapcsolat képe. Egész életet fontam köréjük. Elgondolkoztam, miért nem tudják megoldani megfelelőbb körülmények között? Nincs hely? Nincs alkalom? Nincs pénz? A búvóhely-lakások talán mindháromra megoldást nyújthatnak. Nem csak szeretőknek…

Búvóhely-lakás: egy hely, ahova félre lehet vonulni édes kettesben. Általában egy- vagy másfél szobás ingatlan teljesen felszerelve: ágynemű, törölköző, tisztálkodási szerek, ropogtatni való, ásványvíz, esetleg pezsgő. Az interneten számos lehetőség közül választhatunk. A vendégeknek csak annyi a feladatuk, hogy időpontot foglalnak, érkezéskor átveszik a kulcsot, majd dolguk végeztével a megbeszélt helyen hagyják azt, és távoznak. 

Szeretők vagy szerelmesek

“Tévedés azt hinni, hogy ide csak a tilosban járók járnak” – mondja László Csaba, a hakellegylakas.hu ötletgazdája. Csabában mintegy tíz évvel ezelőtt merült fel a gondolat, hogy igény lenne kulturált, tisztán tartott, diszkrét helyekre. “A vendégek jó része csupán egy nyugodt helyet szeretne kettesben a kedvesével – mondja Csaba. – Gyakoriak például a házaspárok, akiknek az otthoni körülmények, a gyerekek, a vékony falak nem adnak kellő szabadságot, hogy gondtalanul szerethessék egymást. Olyan fiatalok is élnek a lehetőséggel, akik nem tudják – vagy még nem akarják – hazavinni választottjukat, de szeretnék egymást jobban megismerni.”
Tény azonban, hogy a többség valóban a tilosban járók táborából kerül ki. Párkapcsolatban élők, házasságukba belefásult nők és férfiak, akik szerelmet, szenvedélyt vagy bármi mást keresnek, ami hiányzik az életükből. Előfordul, hogy a lakások vonzáskörzetében lévő irodaházakból a kollégák járnak át – egy kicsit “kiengedni a gőzt”. Akadnak alkalmi párok, interneten megismerkedett “csetbarátok”, vagy olyanok, akik távol laknak egymástól, és az intim órákat nem tudják máshol megoldani. De előfordult már a lakásokban nagyszülőkorú vendég is.

Nincs portás, így a diszkréció maximális. A szállodával ellentétben ezek valódi lakások, így olyan közös programra is alkalom nyílik, amit csak egy otthon nyújthat: például a közös főzés. A cégek különböző akciókkal csábítják az elbújni vágyókat: napszakokra vagy hosszú hétvégére vonatkozó kedvezményekkel, akciós csomagokkal, de van olyan is, aki a közszolgálatot ellátók számára biztosít olcsóbb árakat. Vannak a piacon luxuslakást kínálók is, de ha valaki visszafogottabbra vágyik, az is megtalálja a számításait.

Búvóhelylakások az országban: pár intim óra ötezerért

Köszönetnyilvánítás

Gyakoriak a visszajáró vendégek, sokan hónapokig, akár évekig is látogatói ugyanazon lakásnak. Aztán ha a kapcsolat véget ér vagy kihűl, búvóhelyre sincs szükség többé. Ugyanakkor egy ilyen lakás jó alkalmat ad egymás megismerésére, amelyből később boldog párkapcsolat születhet. A pároktól a visszajelzés viszonylag ritka, de előfordul. “Egy hölgy egyszer felhívott és megköszönte, hogy lehetőséget biztosítottunk neki és a kedvesének a kapcsolatuk kiteljesedésére. Elmondta, hogy hálás, hogy ebben partnerei voltunk, és hogy azóta már együtt élnek” – mondja Anna, a buvohelyek.eu képviselője.

Nyomok
Számos érdekes vagy éppen meghökkentő dolgot felejtenek a vendégek a lakásokban. Alsóneműt, műfogsort, mobiltelefont, sőt mankót is találtak már a kapcsolattartók egy-egy légyott színhelyén. 

Olykor a legőszintébb, legtisztább szerelemmel is olyan helyen találkozik az ember, ahol a legkevésbé számít rá: egy tisztes korú férfi második alkalommal már a partnerével érkezett az egyik búvóhely-lakásba. Az úr a kulcsot átadó kapcsolattartónak a hölgyet “a szerelmeként” mutatta be. Tudni lehetett, hogy mindketten házasságban élnek, túl a hatvanon. Ez az egyetlen szó mindent elmondott: sok évtizednyi házasság után nem akarták családjukat megbántani, házastársukat magára hagyni, ám saját érzelmeiket sem szerették volna megtagadni. Előfordult olyan eset is, amikor egy házaspár mindkét tagja külön utakon járt. Aztán egy SMS apropóján színt vallottak egymásnak, és kiderült: mindketten ugyanazon lakást vették igénybe – a szeretőjükkel.

Megnézem
Összes kép (1)

Használati utasítás boldog órákhoz

Mivel sokszor nem lehet a szerelmes pillanatokat előre eltervezni, így foglalni sem lehet napokkal előre. “Tizenegy lakással rendelkezünk, és közülük egyet mindig fenntartunk a sürgős esetek számára” – mondja Csaba.

A foglalás minden szolgáltatónál kizárólag telefonon lehetséges, máshogy nem is lenne értelme, hiszen mire például egy e-mail célba jut, a kigondolt időpont talán már el is kelt. A kulcs átadása, a lakás használatára és elhagyására vonatkozó tudnivalók is többnyire azonosak. A “kapcsolattartóval” csak érkezéskor találkozik a pár egyik (vagy mindkét) tagja, aki elmondja a tudnivalókat, átadja a lakás kulcsát, és magára hagyja a vendégeket. A pároknak azt ajánlják, hogy időben, esetleg öt perccel korábban érkezzenek, különben a saját idejüket rabolják vele. Az alapár általában ötezer forint három órára, de akár egész éjszakára, sőt hétvégére is bérelhető egy lakás. A búvóhely rendben tartása, ide értve az ágynemű cseréjét is, az üzemeltetők dolga, de azt kérik, igyekezzen mindenki kulturált állapotban hagyni a lakást. A kulcsot az átadáskor egyeztetett helyre kell tenni. A kikészített rágcsálni való nincs a bérleti díjban, azon felül fizetendő – hasonlóan a hotelek minibárjához. Kérik a füstölő és gyertya használatának mellőzését, és hogy ne használjon senki olyan anyagot, ami foltot hagy. Ha nem ketten, hanem hárman szeretnének menni, azt előre jelezni kell, mert nem minden hely nyitott ilyen igényekre. 

Ez nem morális kérdés

Amiatt nem kell aggódni, hogy vajon az üzemeltetők, a kapcsolattartók mit szólnak az adott helyzethez. Sokan zavarban vannak, minden alkalommal más-más néven mutatkoznak be, megint mások magyarázatba fognak a körülményeiket illetően. Ha számukra így a könnyebb, megtehetik, de felesleges. A kapcsolattartók nem erkölcscsőszök, mindenki a maga lelkiismeretéért felel. És egyébként is: aki egy búvóhely-lakás küszöbéig eljut, többnyire már túljutott a saját magával vívott csatán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top