Aktuális

Ez történik ma, Takács Marika szülinapján

Budapesten szombat reggel 07:01-kor kel fel a Nap, és 15:58-kor nyugszik. Takács Marika szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

 

2017. XI. 25.

Ezen a napon:

1802-ben Gróf Széchényi Ferenc megalapítja az Országos Széchényi Könyvtárat. 1893-ban a Madártani Intézet megalapítása (ez a világ első ilyen állami intézete). Első vezetője Herman Ottó, utódja Chernel István. 1938-ban Takács Marika szülinapja. 1953-ban a magyar labdarúgó Aranycsapat a londoni Wembley Stadionban 6:3 arányban legyőzi a hazai pályán 90 éve veretlen angol válogatottat. 1992-ben a csehszlovák parlament úgy dönt, hogy 1993. január 1-jével az ország szétválik Csehországra és Szlovákiára.

A nap mottója:

Boldog az az ember, aki más tulajdonát tiszteletben tartja, aki a rábízott anyagi javaknak nem szolgája, hanem bölcs őrzője, gyarapítója és továbbajándékozója.

Böjte Csaba

Névnap:  

November huszonötödike Katalin, Alán, Alen, Emma, Emmi, Erzsébet, Karen, Karin, Karina, Kata, Katarina, Katerina, Kati, Kitti, Liza, Mózes, Katinka napja.  

November huszonötödikén született:

Takács Marika bemondónő, Christina Applegate színésznő, Percy Sledge énekes.

Időjárás:

Eleinte erősen felhős, ködös idő lesz, majd átmenetileg több helyen felszakadozik a felhőzet, legkésőbb északkeleten, valamint a főváros térségében. Délutántól, estétől nyugat felől vastagabb felhőzet érkezik, és egyre többfelé várható eső. Napközben a déli, délkeleti szél erős, késő estétől a Dunántúlon az északnyugatira forduló szél néhol viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 15 fok között alakul, a tartósabban ködös helyeken lesz a hidegebb.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top