Aktuális

Ez történik ma, Katherine Heigl szülinapján

Budapesten péntek reggel 07:00-kor kel fel a Nap, és 15:58-kor nyugszik. Katherine Heigl szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. XI. 24.

Ezen a napon:

1859-ben megjelenik Charles Darwin A fajok eredete című könyve, az evolúcióelmélet alapműve. 1963-ban a világ első élő, egyenes adású televíziós gyilkossága, amikor Jack Ruby lelőtte Lee Harvey Oswaldot. 1978-ban Katherine Heigl születésnapja.

Katherine Heigl, amerikai színésznő

Katherine Heigl, amerikai színésznő

A nap mottója:

Ahogy a szerelmes lángoló szerelmétől vezetve, hátra sem nézve, ledobva mindenét meztelenül siet társa karjai közé, az isteni szeretet tüzétől űzve mi is mint ócska göncöket hagyjuk magunk mögött mindazt, amiért mások verejtékes munkával törik magukat: rang, cím, vagyon, elismerés, méltóság, mert az igazi szabadságra vágyó ember mindent elenged, mi elválaszthatná kedvesétől. Hiúság, kapzsiság, hírvágy mind-mind kolonc, mely a szárnyalásunkat lefogva elvegyít a föld sarával, és életünket halott dolgok múzeumának őrzőjévé teszi.

Böjte Csaba

Névnap:

November huszonnegyedike Emma, Emmi, Flóra, Florica, János, Kurszán, Szvetlána, Tűzvirág, Virág napja.     

November huszonnegyedikén született:

Emir Kusturica filmrendező, Székhelyi József színész és Katherine Heigl színésznő

Időjárás:

Az ország nagy részén az éjszaka képződő köd tartósabban megmarad, de főként a Dunántúlon lehetnek napos körzetek is. A ködös tájakon szitálás előfordulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet borult. ködös helyeken 4 és 9, a napos vidékeken 10 és 14 fok között valószínű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top