Aktuális

Videón az észak-koreai katona szökése

Az ENSZ tűzszünetért felelős, Egyesült Államok által vezetett parancsnoksága most tette közzé azokat a felvételeket, amelyek Észak- és Dél-Korea határán készültek, és amelyeken a nemrég a hírekbe került észak-koreai katona szökése látható. Az északi társai részéről a katona után indított hajsza is látható a videón.

Nyilvánosságra került az a felvétel, amelyen a Dél-Koreába átmenekülő katona drámai szökése látszik. Korábban írtunk róla, hogy a szökevény katona Panmindzson faluban hagyta ott az őrhelyét, és szaladt át a határon, mire a többi katona tüzet nyitott rá. A déli katonák hallották a lövéseket, majd 50 méterre a határtól találták meg a szökött észak-koreait, akit menekülés közben a vállán és a könyökén találtak el. 

A videón a bizonyíték, hogy a kommunista diktatúrából szökni próbáló katonát az észak-koreai oldal a tűzszüneti egyezmény megsértése árán akarta megállítani: a demilitarizált övezetben fegyvert használtak, és az egyik katona az elfogás érdekében az 1953-ban meghatározott demarkációs vonalat is átlépte. 

A 24 éves katonát 4-5 lövés érte, és több liter vért is veszített. A területről végül dél-koreaiak mentették ki.

(via Index)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top