Aktuális

Egyszer csak kettényílt a fal, majd ráomlott a hegy egy egri férfi házára

Rászakadt egy egész hegyoldal egy egri férfi házára. Sok száz tonnányi mészkőtufa zúdult le, a férfi még éppen ki tudott szaladni a házból, így életben maradt, viszont minden értéke megsemmisült.

Erdősi Lajos egész házát maga alá temette a lezúduló tufa, a hegyoldal leomlásának következtében az egri lakosnak mindene oda veszett, egyedül a saját életét sikerült megóvnia. 

A több száz tonna tufakő hirtelen szakadt le, egy 24 négyzetméteres lugas teljesen megsemmisült, Erdősi kétszintes faháza lakhatatlanná vált, és egy személyautó is roncsolódott. A kőomláshoz a tűzoltókat is riasztották, a romok alól egy égő kazánt és egy gázpalackot hoztak ki, valamint megerősítették, hogy a balesetben személyi sérülés nem történt. 

A ház egy régi tufabánya területén épült, és bár a férfi egy ideje észrevette, hogy repedések keletkeztek a pincében, nem foglalkozott vele. Aztán hétfőn este hét órakor hallotta meg a morajlást.

Kettévált a fal, és leszakadt ez az óriási mennyiségű szikla, én meg őrült módon rohantam kifelé a kapu felé, így maradtam életben

– emlékszik vissza a férfi, aki ideiglenesen a hozzátartozóinál húzza meg a magát. A katasztrófavédelem lezárta a környéket, ugyanis továbbra is fennáll az omlásveszély. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top