Aktuális

Nyolc nő vádolja szexuális zaklatással a legendás műsorvezetőt

Az egyik legtekintélyesebb amerikai televíziós újságíró, Charlie Rose műsorait is felfüggesztették hétfőn három médiumban, mert nyolc nő szexuális zaklatással vádolta meg.

A történtek idején 21 és 37 év közötti nők a Washington Postnak arról számoltak be, hogy a most 75 éves Rose akaratuk ellenére szexuálisan közeledett hozzájuk, telefonon zaklatta őket, meztelenül jelent meg előttük, mellüket, feneküket, nemi szervüket fogdosta. Az első kitálalót az 1990-es éves elején zaklatta Rose, a legutóbb eset pedig 2011-ben történt. A nők mind Rose show-műsorában dolgoztak vagy szerettek volna dolgozni.

Charlie Rose 2016 októberében (fotó: AFP / Bryan Bedder)

Charlie Rose 2016 októberében (fotó: AFP / Bryan Bedder)

Charlie Rose a CBS televízió reggeli műsorának és vasárnaponként jelentkező 60 minutes című magazinjának egyik vezetője, talkshow-ja fut a PBS közszolgálati televízióban, és dolgozik a Bloomberg hírügynökség televíziójának is. A Washington Post információi után mindhárom médiumnál felfüggesztették műsorainak gyártását és sugárzását.

Charlie Rose interjúja Louis C. K.-jel. Most mindkettejüket szexuális zaklatással vádolják.

Nagyon nagy zavarban vagyok” – fogalmazott a veterán újságíró hétfő este kiadott közleményében. A zaklatások közül némelyiket elismerte. „Időnként érzéketlenül viselkedtem, és ezért vállalom a felelősséget, de nem gondolom, hogy valamennyi vád helytálló” – olvasható Rose közleményében.

A PBS televízió hétfő este közleményt adott ki, amelyben megdöbbenésüknek adtak hangot, és bejelentették, hogy azonnali hatállyal beszüntetik a Charlie Rose című beszélgetős műsor sugárzását. Hasonló értelmű nyilatkozatot tett közzé a CBS televízió is. 

Hétfőn a New York Times is felfüggesztette tisztségéből fehér házi tudósítóját, Glenn Thrusht, akit a Vox hírportálon közölt riportban szintén szexuális zaklatással vádoltak meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top