Aktuális

Ez történik ma, Björk szülinapján

Budapesten kedden reggel 06:55-kor kel fel a Nap, és 16:01-kor nyugszik. Björk szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. XI. 21.

Ezen a napon:

1783-ban 12 kilométeres légi utazást hajt végre a Montgolfier testvérek hőlégballonjával Jean-François Pilâtre de Rozier francia fizikus és François d’Arlandes márki. Ezzel kezdődött emberi repülés története. 1965-ben Björk szülinapja. 1989-ben az amerikai General Electric nemzetközi konszern megvásárolja a Tungsram részvényeinek 50%-át. 1995-ben Daytonban megegyezés születik a délszláv háborús felek között a béke feltételeiben, ezek után Bosznia-Hercegovina egységes állam marad, de területét kettéosztják (a daytoni szerződést december 14-én írják alá).

A nap mottója:

Az ember akkor kap meg valamit, amikor már nem kapálózik érte.

Emily Elgar

Névnap:

November huszonegyedike Olivér, Amál, Amália, Iliász, Kolumbán, Mária, Ria és Rúfusz  napja.            

November huszonegyedikén született:

Björk énekesnő, Goldie Hawn színésznő, DJ Náksi lemezlovas.

Időjárás:

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, többfelé – legkisebb eséllyel délnyugaton – várható eső, az ország északkeleti felén havas eső, főként északkeleten és a hegyekben hó. Helyenként megélénkül a nyugati, délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 2 és 7, az ország délnyugati harmadán 8 és 11 fok között valószínű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top