Aktuális

Elégedetlen utas: jó, hogy fűtenek a buszokon, de miért van elviselhetetlenül meleg?

Egy utas szerint több budapesti járaton olyan meleg van, hogy a póló lenne az ideális viselet, de az utcán kabátban és sapkában közlekedik mindenki.

A hőmérséklet sohasem megfelelő, pláne nem akkor, ha tömegközlekedésről van szó. Nyáron a klímát, télen a fűtést hiányolják az utasok. A 24.hu BKV-figyelő blogja arról ír, hogy Gábor most azért küldött levelet a BKK-nak, mert a buszon és a metrón túl meleg van mostanában.

Levelében azt írja, a 9-es buszon és az M3-as metró szerelvényeiben van túl meleg. Szerinte az utcán már kabát, sapka és sál kell, ezeken a járatokon azonban a póló lenne az ideális viselet. Ezért gyakori, hogy az utasok – hozzá hasonlóan – izzadtan, a meleg okozta rosszulléttel érkeznek munkába.

Arra is volt példa, hogy a kinti eső vagy a fix zárás miatt nem lehetett ablakot nyitni, a gépi szellőztetés pedig nem volt bekapcsolva. Hozátette, hogy szerinte a komfortos légcsere biztosítása télen-nyáron fontos lenne az utasok közreműködése nélkül is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top