Aktuális

Majdnem gázolt a zebrán, botot hajítottak utána

A sofőr nem állt meg a zebránál, a póráz nélkül sétáltatott kutya nekiszaladt a kocsinak.

Nem állt meg a zebránál, majdnem elgázolt egy póráz nélkül sétáltatott kutyát egy sofőr Nyíregyházán – számolt be az RTL Klub Híradója. A szemből jövő autó szabályosan megállt, ennek ellenére a másik sofőr nem. Egy kutya kiugrott az útra, majd ijedtében vissza a járdára. A sofőr a fékre lépett, de újra elindult, ekkor az állat nekiiramodott és gyakorlatilag fejjel a kocsinak szaladt. Az autós ekkor már nem is lassított, a dühös gazdi pedig üldözőbe vette.

Az esetet rögzítette egy másik kocsi fedélzeti kamerája. Felvette azt is, ahogy a kutya gazdája mérgében még a kezében lévő botot is gyorsan az elhajtó autó után dobta.

A Híradó által megkérdezett igazságügyi szakértő szerint mindkét fél hibázott. Hibázott egyszer a vezető, neki meg kellett volna állnia és megvárnia, amíg a gyalogosok áthaladnak, de vétett a gyalogos is, mivel nem volt póráz a kutyán, így az állat szabadon kirohanhatott az útra.

Egyébként ha egy sofőr nem áll meg a zebránál, szabálysértés követ el, amiért akár 30 ezer forintos bírságot is kaphat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top