Aktuális

Zebrán ütötték el a világhírű evezős mesteredzőt

Tavaly nyáron történt, hogy elgázolta egy autó a zebrán áthaladó Szabó Károlyt, az egykori világhírű evezős mesteredzőt. Szabó Károly több mint egy hónapra kórházba került, elképzelhető, hogy maradandó sérüléseket szerzett a balesetben.

A XV. kerületi Nyírpalota úton szeretett volna átkelni tavaly júniusban Szabó Károly, amikor a zebrán elütötte egy autó. Testvére szerint az egykori világhírű evezős mesteredzőnek – a 22-szeres magyar bajnok, világbajnoki helyezett és olimpikon Ambrus Mariann volt edzője – az élete tönkrement a balesetet követően.

Az említett útszakaszon a két sáv egy irányba haladt, a külsőben egy autó megállt, hogy átengedje Szabó Károlyt. A férfi lelépett, és mielőtt átért volna, a belső sávban érkező autó elgázolta. Arccsonttöréssel, vérömlennyel, zúzódásokkal, agyrázkódással, zavart állapotban szállították az intenzívre. 39 napot töltött a kórházban.

A gázolót 2016 augusztusában gyanúsította meg a rendőrség közúti baleset gondatlan okozásával, ám a sofőr szerint a balesetet Szabó Károly idézte elő. A Blikk szerint a jegyzőkönyvben a következőképpen vallott a sofőr: „40-45 km/órával haladtam, a zebra közepén vettem észre a gyalogost, aki körültekintés nélkül haladt át az úton. Egyből fékeztem, balra rántottam a kormányt, de jobbról nekiszaladt az autómnak”

Ugyanakkor KRESZ-előírás, hogy két egyirányú sávnál kötelező megállni, ha mellettem megálltak, és az igazságügyi szakértő szerint, ha nem lett volna megálló autó a külső sávban, és a gyalogost is időben észleli a sofőr, akkor az említett sebességgel vészfékezés nélkül is elkerülhető lett volna a baleset. Takarásnál mindenképpen féktávolságon belül volt a gyalogos.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top