Aktuális

Telkével zárja el az épülő utat a pilisvörösvári férfi

Pilisvörösváron nemrég ideiglenesen átadtak egy 300 méteres útszakaszt. Az eredetileg fél kilométeresre tervezett aszfaltcsík azért nem teljes, mert ketten nem akarták ingyen átadni az önkormányzatnak telkük jelentős hányadát.

Minden ízében magyar történetet osztott meg olvasóival a Blikk egy pilisvörösvári férfiről, a helyi önkormányzatról és 16 méternyi közútról. Pilisvörösvár úgy döntött, utat épít a Báthory utcában, amihez valamiért kisajátítja az ottani telektulajdonosok telkének egy részét.

A 0 forintos jóvátételi díjat Fetter Márton és egy másik tulajdonos nem fogadta el, így most az 500 méternyi utat két helyen egy-egy telekrész szakítja meg, amit kerülgetni kell.

Régebben az önkormányzat kért arra, hogy egy emésztőtartályt helyezzek el a kertben. Most arra kértek, hogy azt szedjem ki, a garázst bontsam le, így övék lehet a 16 méteres rész. Ez a telkem felét jelenti, és ettől nem lennénk előrébb, mert egy másik szomszédnál szintén megoldhatatlan a „kérés”

– mondta a lapnak Fetter Márton.

A polgármester szerint az önkormányzat gazdasági okok­ból sem mehet bele abba, hogy út céljára pénzért vegyen meg területeket. Ha ezt csak egyszer is megtenné, akkor attól kezdve mindenki csak pénzért adná le a területét a szükséges utakhoz.

Az esetet a tulajdonosokat védő ügyvéd és egy független jogász is abszurdnak tartja. Kisajátítás esetén a károsultnak teljes, feltétlen és azonnali kártalanítás jár. Amennyiben ez nem történik meg, bármely telektulajdonosnak joga van a bíróságon érvényesíteni a jo­gait.

A pereskedés akár évekig is eltarthat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top