Aktuális

Itt vannak az első felvételek az Irán és Irak határán pusztító földrengésről

Ez maradt az Irak és Irán határán történt, 7,3 erősségű, vasárnapi földrengés után. Romba dőlt otthonok, sérültek, családtagjaikat elvesztett emberek.

Az év eddigi legtöbb halálos áldozatot követelő földrengése pusztított vasárnap Irán és Irak határán. Eddig 396 halálos áldozatról tudnak, és több mint hétezer ember állítja, hogy megsérült a katasztrófában – írja a BBC. A Richter-skálán 7,3 erősségűnek mért természeti csapás főleg Iránt sújtotta, azon belül is a javarészt a kurdok lakta részeket. A legtöbb ember az itteni Kermanshah tartományban halt meg, a határtól 15 kilométerre fekvő Sarpol-e Zahab városának házai romba dőltek. 

A közösségi médián már megjelentek az első fotók és videók a pusztító földrengésről. Szemtanúk, a helyi média és hírügynökségek készítették őket, például Irán hivatalos hírügynöksége, az Isna.

A Sarepol-e Zahab-i kórház teljesen megsemmisült, a benne tartózkodó betegek és az ott dolgozók életüket vesztették. 

Már megkezdődött a túlélők utáni keresés, egy nőt és gyerekét sikerült élve kimenekíteni a romok alól. Egy a helyszínre kiérkezett mentőszervezet szerint legalább 70 ezer embert kellene biztonságban elszállásolni. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top