Aktuális

Kiszabadult a Nigériában elrabolt magyar tengerész

A magyar férfit október 21-én öt másik emberrel együtt raboltak el a nigériai kalózok, a szabadulása után már Budapestre is érkezett.

Kiszabadult, és szombaton a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársainak kíséretében Budapestre érkezett az a magyar állampolgár, akit október 21-én raboltak el nigériai kalózok – közölte a TEK.

A TEK válságközpontja a nemzetközi partnerekkel, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával az elmúlt hetekben azon dolgozott, hogy a magyar állampolgár társaival együtt épségben hazajuthasson – áll a közleményben.

Korábbi hírek szerint október 21-én kalózok támadtak meg Nigéria partjainál egy német konténerhajót, amikor egy kikötőhöz közelített. Hat embert – négy Fülöp-szigeteki, egy ukrán és egy magyar állampolgárt – magukkal vittek a hajóról és Nigériában fogva tartottak.

Akkoriban Hajdu János, a TEK főigazgatója azt mondta: a túsz kiszabadítására egy-két hónap reális idő, hat hónapnál már elhúzódó ügyről lehet beszélni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top