Aktuális

Ez történik ma, Ellen Pompeo szülinapján

Budapesten péntek reggel 06:39-kor kel fel a Nap, és 16:13-kor nyugszik. Ellen Pompeo szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. XI. 10.

Ezen a napon:

1444-ben a várnai csatában a Hunyadi János és I. Ulászló magyar király vezette keresztény sereg vereséget szenved II. Murád török szultán hadseregétől. 1958-ban a szovjetek Nyugat-Berlin ügyében a három nyugati megszálló hatalomhoz és az NSZK kormányához intézett jegyzékükben egyoldalúan felmondják a Nagy-Berlinre érvényes megszállási megállapodást, követelik, hogy hat hónapon belül Nyugat-Berlin váljon demilitarizált szabad várossá, amely önálló politikai egység lenne az NDK területén, a nyugati megszállók hagyják el Nyugat-Berlint, különben a Szovjetunió külön békeszerződést köt az NDK-val és ráruházza az összes Berlinnel kapcsolatos jogot. 1969-ben Ellen Pompeo szülinapja. 1983-ban a Microsoft kiadja a Windowst, ami az MS-DOS bővítése volt egy grafikus felülettel.

A nap mottója:

Az ember igazságelviselő képessége a humornál kezdődik. Hiú nők, rossz politikusok, elbizakodott művészek rettegnek attól, hogy kinevetik őket.

Hamvas Béla

Névnap:

November tizedike Réka, András, André, Ariel, Ariéla, Ariella, Arietta, Delinke, Floransz,  Jusztusz, Mátka, Meluzina,  Rusztem, Tünde és Virgínia napja.  

November tizedikén született:

Öveges József tudós-tanár, DJ Sterbinszky lemezlovas, Ellen Pompeo színésznő és Roy Scheider színész.

Időjárás:

Szakadozottabbá, vékonyabbá válik a felhőzet, napos időszakok is lehetnek, legfeljebb kisebb eső fordul elő helyenként. Az északnyugati szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között valószínű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top