Aktuális

Ez történik ma, Alessandro del Piero szülinapján

Budapesten csütörtök reggel 06:37-kor kel fel a Nap, és 16:14-kor nyugszik. Alessandro del Piero  szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. XI. 9.

Ezen a napon:

1941-ben Budapesten is bevezetik az új forgalmi rendet, a jobb oldali közlekedést (vidéken ez már 1941. július 6. óta érvényben volt). Ugyanaznap az Ungvár Duna-tengerjáró hajó a Fekete-tengeren aknára fut, és elsüllyed. A magyar hajó 12 fős személyzete életét veszti.  1974-ben Alessandro del Piero szülinapja. 1989-ben megkezdik a berlini fal lebontását. Az NDK megnyitja államhatárait az NSZK irányában. 1997-ben II. János Pál pápa boldoggá avatja Apor Vilmost, a szovjet katonák által 1945-ben meggyilkolt vértanú püspököt.

alessandro del piero

Alessandro del Piero

A nap mottója:

A humor többnyire nem egyéb, mint máz az indulaton, de kisvárosokban eléggé vékony ez a mázréteg.

Stephen King

Névnap:

November kilencedike Tivadar, Bozsidár, Bozsó, Bozsóka, Fedor, Oresztész, Teodor, Tihamér, Ugocsa és Ugron napja.

November kilencedikén született:

Tóth Auguszta színésznő, Alessandro del Piero labdarúgó, Mihail Tal sakk-világbajnok és Kertesz Imre író

Időjárás:

Többnyire erősen felhős, párás időre számíthatunk, több helyen eshet az eső, a több délkeleten valószínű. Általában mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top