Aktuális

Hét emberre gyújtotta rá a házat, évekre rács mögé kerül

Nyolc év letöltendő fegyházbüntetést kapott jogerősen az a férfi, aki hét emberre gyújtotta rá a házukat tavaly májusban.

Egy viharos szerelmi kapcsolat után gyújtotta rá volt barátnőjére és családjára a házat egy 47 éves férfi a Komárom-Esztergom megyei Bokodban. A többszörösen minősített emberölési kísérlet miatt az elkövetőt jogerősen nyolc év fegyházbüntetésre ítélte a Győri Ítélőtábla.

A vádirat szerint az italozó és féltékenykedő férfinek megromlott a kapcsolata barátnőjével, majd tavaly május elején rendőri intézkedés mellett vitte el ingóságait a házból, ahol addig közösen éltek. A férfi aznap este részegen visszatért a házhoz, benzint locsolt szét a nappaliban, amit meggyújtott. Ekkor a nőn kívül négy gyermeke és további két felnőtt tartózkodott még odabent.

Ezután lökdöste, sértegette és a hajuknál rángatta a felnőtteket, míg a gyerekek a tüzet kezdték oltani. Azt is igyekezett megakadályozni, hogy a ház lakói kihívják a tűzoltókat. Amikor végül elment, kifelé menet még egy benzines palackot dobott a nappaliba.

A lakók szerencsére még idejében és sértetlenül el tudták hagyni az égő házat, az időközben visszatérő férfi azonban azt hitte, meghaltak. Az épületnél a vádlott továbbra is agresszívan viselkedett, végül a rendőrök előállították.

A Győri Ítélőtábla a kiszabott jogerős döntéssel helybenhagyta az első fokon eljáró Tatabányai Törvényszék korábbi határozatát. A férfi legkorábban 2021 szeptemberében bocsátható feltételes szabadságra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top