Aktuális

Bénázó favágó miatt maradt áram nélkül 200 tanya Csongrádban

Kétszáz tanyában szűnt meg az áramszolgáltatás néhány órára egy félresikerült fadöntés miatt, mert a rossz irányba dőlő 10 méteres akác megrongálta az erdőben futó nagyfeszültségű vezetéket.

Áramkimaradás ütötte fel a fejét kedd délelőtt közel 200 Csongrád megyei tanyán, illetve két vállalkozás telephelyén is. A rendkívüli helyzetet egy 10 méteres akácfa kivágása okozta, amelyet a favágó az erdőn keresztülfutó magasfeszültségű távvezetékre döntött rá, 200 méter hosszan megrongálva azt.

Az akác súlyától az elektromos vezeték leszakadt, és nemcsak áramhiányt idézett elő a környék 200 tanyájában, hanem kis avartüzet is okozott a helyszínen.

A rossz irányba döntött fa – Fotó: police.hu

A helyszínre kiérkező rendőrök megállapították, hogy a nem túl ügyes favágó az erdő tulajdonosa volt, akivel szemben közúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény vétsége és közérdekű üzem működésének megzavarása vétsége elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

Az áramszolgáltató a vezetékrendszert néhány órán belül helyreállította – írja a police.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top