Aktuális

Kirúgták a bicikliző nőt, aki bemutatott Trumpnak

Egy kormányzati beszállító cég alkalmazottjának esetében nem igen tolerálják az efféle véleménynyilvánítást. Így az 50 éves kétgyerekes anya, Juli Briskmann, aki korábban beintett Donald Trump konvojának, kénytelen új munka után nézni.

Lehet, hogy az internet ünnepelte, és többen egy sörre is meg akarták hívni Juli Briskmant – azt a nőt, aki mellett biciklizés közben elhajtott Donald Trump konvoja, ő pedig beintett az amerikai elnöknek –, de a munkahelyén nem csípték a humorát. Az 50 éves, kétgyerekes családanyád kirúgták a cégtől, ahol hat hónapja dolgozott. 

A virginiai Briskman korábban úgy nyilatkozott, hogy egyszerűen felment benne a pumpa, amikor ismét meglátta az elnöki konvojt, mivel nem először „futott bele” a környéken Donald Trumpba és kíséretébe, és tudta, hogy Trump a saját golftanyájáról volt épp távozóban. Maga is meglepődött később azon, hogy valaki lefotózta a gesztusát.

A cége reakciója a villámgyorsan terjedő, mostanra ikonikusnak számító fotó kapcsán, tulajdonképpen nem is annyira meglepő, ugyanis az Akima LLC egy kormányzati beszállítócég. Briskman itt marketing- és kommunikációs szakemberként dolgozott, és meg akarta ugyan előzni a bajt, és maga figyelmeztette a cég HR-osztályát a kép terjedésére, de ez sem segített. Egy nappal később behívták egy beszélgetésre, ahol főnökei közölték, hogy megszegte az Akima közösségimédia-használatra vonatkozó belső szabályait, mivel a szerintük az „obszcén” képet Facebookon és Twitteren is profilképnek állította be. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top