Aktuális

Ez történik ma, Emma Stone szülinapján

Budapesten hétfőn reggel 06:33-kor kel fel a Nap és 16:20-kor nyugszik. Emma Stone szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. XI. 6.         

Ezen a napon:

1860-ban az Amerikai Egyesült Államok elnökévé választják a köztársaságpárti, rabszolgaság-ellenes Abraham Lincolnt, amire válaszul 11 déli állam kilép az Unióból, és új konföderációt alapít. 1956-ban a hollandok és a spanyolok lemondják olimpiai részvételüket, tiltakozásul a szovjet beavatkozás miatt Magyarországon. 1984-ben az Ikarus gyárban elkészül a 200 000. autóbusz. 1988-ban Emma Stone szülinapja.

Emma Stone amerikai színésznő

Emma Stone amerikai színésznő

A nap mottója:

Az „akció” ma nem a biológiai evolúcióban folyik, hanem a kulturális evolúcióban – az internettel, az elektromos autóval, a japán szupervonattal. A kulturális evolúció sokkal gyorsabb a biológiainál.

Szathmáry Eörs

Névnap:

November hatodika Lénárd, Leonárd, Leonarda, Leonárdó, Leonyid napja.

November hatodikán született:

Kollányi Ágoston, filmrendező, Ethan Hawke színész, Emma Stone színésznő.

Időjárás:

A Nyugat-Dunántúlon erősen, másutt változóan felhős lesz az ég, az ország keleti felén többórás napsütés várható. Nyugaton, délnyugaton több helyen várható eső, zápor, másutt csapadék nem valószínű. Nyugaton az északira forduló, másutt a délkeleti, keleti szél élénk, időnként erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 17 fok között alakul, délkeleten lesz a legmelegebb.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top