Aktuális

Megvan, mennyibe kerül az 1-es villamos meghosszabbítása

Csaknem egyéves késésben van a projekt, de most kiderült, kik nyerték a pályázatot, és mennyiért vállalták az 1,7 kilométeres meghosszabbítást, illetve a szükséges átépítéseket.

A jelenlegi ideiglenes végállomástól a Fehérvári út–Etele út kereszteződéshez képest plusz 1,7 kilométerrel hosszabbítják meg az 1-es villamos vonalát 8,6 milliárd forintból. A mostani végállomást átépítik, új végállomás a Kelenföldi pályaudvarnál lesz, és ezen kívül két közbenső megálló is épül – írja a Zoom.hu.

A 8,6 milliárd forintos megrendelést Colas Alterra Zrt. és a Siemens Zrt. nyerte el, a vállalt ár pedig magasabb a kiíráskor kalkulált 7,3 milliárdnál. Igaz, a vonal meghosszabbítása mellett ebből a keretből kell megoldani a már létező vonal egy szakaszának felújítását is a Győrffy István út és a Mester utca között.

A projekt csaknem egyéves késésben van, az eredeti tervek szerint idén év elején indult volna, és 13 hónap alatt készült volna el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top