Aktuális

Azt hazudta az orvosnak, hogy unokája üvegbe esett, pedig megkéselték

A lajosmizsei nagymamának és az unokáját ellátó háziorvosnak gyermekveszélyeztetés miatt kell a kecskeméti bíróság elé állnia.

A másfél éves kislányt még 2015-ben szúrta hasba egy csontozókéssel saját édesapja, aki ezután magával is végezni akart. A 31 éves apát ezután 13 év fegyházbüntetésre ítélték. A nyomozás közben derült ki, hogy az eset után a nagymama, de még a gyermeket ellátó háziorvos is nagyban veszélyeztette a kislány életét – írja a Bors.

Mint kiderült, a nagymama egész egyszerűen letagadta a késelés után kiérkező mentőknek a kislány sérüléseit, ezért ők csak az apát szállították kórházba. Az idősebb nő ezután a háziorvoshoz vitte unokáját, akinek azt hazudta, a gyermek üvegbe esett, ezért a sérülések. Az orvos, ahelyett, hogy alaposan megvizsgálta volna a gyermeket, csak fertőtlenítette a sebeket, majd fedőkötést tett rájuk.

A nagymama ezután hazament unokájával, aki néhány órával később hányni kezdett. A kicsit ezután a szegedi kórházba szállították, és életmentő műtétet hajtottak végre rajta. Az ügyben indult eljárás során a hatóságok megállapították, mind a kislányt kezelő orvos, mind a nagymama viselkedése növelte annak esélyét, hogy a kislány meghal. Az ügyészség pénzbüntetéssel sújtaná a két vádlottat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top